درمان فشار خون پایین چیست؟ از درمان خانگی تا دارویی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

فشار خون پایین یا همان هیپوتانسیون، ممکن است به علت مشکلات مختلفی مانند کمبود آهن، مشکلات قلبی، عفونت‌ها، تغییرات هورمونی، داروها، خونریزی و یا مشکلات در سیستم عصبی بروز پیدا کند. برای درمان فشار خون پایین، ابتدا باید علت آن شناسایی شود. در بعضی موارد، تغییرات سبک زندگی می‌تواند باعث بهبود فشار خون پایین شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
درمان فشار خون پایین چیست؟ از درمان خانگی تا دارویی

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

ادامه این پادکست را می‌توانید در این بخش گوش دهید:

درمان فشار خون پایین با چند راهکار قابل انجام است. فشار خون پایین که به آن هیپوتانسیون یا هایپوتنشن هم گفته‌می‌شود، در بیشتر موارد نشان‌دهنده مشکل به‌خصوصی نیست و نیازی به درمان خاصی ندارد. بااین‌حال گاهی اوقات هم این فشار خون پایین می‌تواند موجب بروز مشکلاتی شود و می‌توان آن را نشانه‌ای از وجود یک مشکل پزشکی یا بیماری در نظر گرفت. علائمی مانند سرگیجه یا غش‌کردن از علائم هشداردهنده فشار خون پایین هستند. در این مقاله به بررسی گزینه‌های درمانی موجود برای کنترل فشار خون پایین و درمان آن می‌پردازیم.

درمان فشار خون پایین چیست؟

فشار خون پایین معمولا مشکل‌ساز نمی‌شود. درمان فشار خون پایین به معنای بالابردن فشار و رساندن آن به فشار خون نرمال است که در اکثر افراد این مقدار ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. برای درمان فشار خون پایین می‌توان از راه‌حل‌های طبیعی استفاده کرد تا با کمک آنها فشار خون پایین را افزایش داد و برخی از علائم همراه آن را تسکین داد. در موارد دیگر ممکن است برای درمان فشار خون پایین به مصرف داروها و درمان‌های پزشکی نیاز باشد.

در مواردی که علائم فشار خون پایین ظاهر می‌شود باید به فکر درمان بود، چرا که این حالت در صورت ادامه‌دار بودن می‌تواند به معنای نرسیدن خون کافی به اندام‌های حساسی مانند قلب و مغز و کلیه است. نتیجه نرسیدن خون به اندام‌ها می‌تواند سکته قلبی، نارسایی کلیه یا سکته مغزی باشد.

متن انگلیسی:
«Low blood pressure is generally considered a blood pressure reading lower than 90 millimeters of mercury (mm Hg) for the top number (systolic) or 60 mm Hg for the bottom number (diastolic).»
ترجمه متن:
«فشار خون پایین به معنای فشار خون کمتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه سیستولی و ۶۰ میلی‌متر جیوه دیاستولی است.»

به نقل از mayoclinic
علت فشار خون پایین چیست؟
برخی داروها می‌توانند باعث فشار خون پایین شوند، در این صورت، پزشک می‌تواند داروی جایگزینی را تجویز کند.

۱. درمان دارویی بالا بردن فشار خون پایین

در بسیاری از مواقع برای بالابردن فشارخون و درمان آن به مصرف دارو و یک سری اقدامات پزشکی نیاز است. خصوصاً در مواردی که فشارخون پایین ناشی از یک مشکل و بیماری زمینه‌ای است یا علائم بسیار تهدیدکننده زندگی با آن همراه است. درمان با قرص و دارو و تزریق سرم از جمله روش‌های درمان دارویی برای درمان بالابردن فشار خون پایین است. در سایر موارد مانند فشارخون ارتواستاتیک یا زمانی که افراد به دلیل خونریزی و کم‌آبی شدید دچار افت فشار خون شده‌اند، هم ممکن است به درمان دارویی برای بالا بردن فشار خون نیاز باشد.

درمان فشار خون پایین با قرص

در بسیاری از مواقع برای درمان فشار خون، نیاز به استفاده از یک سری داروهاست که در کل کاربرد آنها برای برگرداندن فشار خون به حالت نرمال است. در مورد درمان فشار خون پایین یکی از گزینه‌ها استفاده از قرص‌ها و داروهایی برای بالا بردن و درمان فشار خون است.

یکی از این داروها قرصی به نام آنژیوتانسین II است که این دارو یک تنگ‌کننده عروق مصنوعی است و برای افزایش فشارخون در بیماران بالغ برای درمان فشار خون پایین با شوک سپتیک یا شوک توزیعی تجویز می‌شود. داروی بعدی، مفنترمین نام دارد که از آن برای درمان و بالا بردن فشار خون پایین استفاده می‌شود. این دارو یک داروی محرک قلب است.

برای درمان افت فشار خون ارتواستاتیک از دارویی به نام میدودرین استفاده می‌شود. این دارو خصوصاً در مواردی که افت فشار خون ارتواستاتیک بسیار طولانی می‌شود تجویز خواهد شد. معمولاً میدودرین برای افزایش سطح فشار خون در حالت ایستاده تجویز می‌شود. درصورتی‌که فشار خون پایین به دنبال جراحی یا یک شرایط پزشکی خاص اتفاق بیفتد، نوراپی‌نفرین یکی از داروهایی است که تجویز می‌شود. ترلیپرسین نیز یک آنالوگ وازوپرسین است که برای خونریزی واریس مری، شوک سپتیک، سندرم کبدی و در مدیریت فشار خون پایین تجویز می‌شود. اریتروپویتین هم دارویی است که به دنبال ازدست‌دادن خون و کم‌خونی و افت فشار خون ناشی از آن تجویز می‌شود.

متن انگلیسی:
«Fludrocortisone is a medication that seems to help some types of low blood pressure»
ترجمه متن:
«به نظر می‌رسد داروی فلودروکورتیزون هم به انواع فشار خون پایین کمک می‌کند.» 

به نقل از webmd

۲. بالا بردن فشار خون پایین با سرم

در مواردی که افت فشار خون به دنبال ازدست‌دادن خون، کم‌آبی شدید بدن و دهیدراتاسیون اتفاق می‌افتد، می‌توان با استفاده از سرم و تامین آب و الکترولیت بدن فشار خون را افزایش داد؛ بنابراین گاهی اوقات تزریق سرم هم می‌تواند گزینه بعدی برای درمان فشار خون پایین باشد.

بالا بردن فشار خون پایین با سرم
مصرف آب کافی و انواع مایعات دیگر می‌تواند بهبود فشار خون پایین کمک کند.

۳. درمان فشار خون پایین در منزل با روش های خانگی

در روش‌های خانگی یا روش‌های طبیعی که از آنها برای درمان بالا بردن فشار خون پایین استفاده می‌شود، معمولاً بدون استفاده از داروی خاصی فشار خون افراد افزایش می‌یابد. این روش‌ها خصوصاً برای فشار خون موقتی و بدون نشانه کاربرد دارد.

درمان فشار خون پایین در منزل با روش‌های خانگی می‌تواند شامل تغییرات سبک زندگی باشد. برای مثال به افرادی که به‌صورت معمول دچار افت فشار خون می‌شوند توصیه می‌شود که نمک بیشتری بخورند. علاوه بر این برای درمان خانگی فشار خون پایین به افراد توصیه می‌شود که از مصرف الکل خودداری کرده و در خصوص عوارض جانبی داروهایی که مصرف می‌کنند با پزشک خود مشورت کنند.

مصرف آب زیاد که به افزایش حجم خون کمک می‌کند، یکی دیگر از روش‌های افزایش فشار خون در خانه است. از طرفی به کسانی که فشار خون پایینی دارند توصیه می‌شود که در حالت نشسته پاها را به سمت بالا بگیرند. استفاده از جوراب‌های واریس و مصرف وعده‌های غذایی کوچک از دیگر روش‌های درمان بالا بردن فشار خون پایین در خانه است.

آیا شما هم علائم فشار خون پایین را دارید؟

برای اطمینان می‌توانید مشاوره بگیرید.

۴. درمان فشار خون پایین در طب سنتی (درمان خانگی فشار خون دیاستولیک پایین و سیستولیک)

در طب سنتی هم درمان‌هایی برای فشار خون پایین وجود دارد. یکی از این گزینه‌ها تغییر رژیم غذایی و افزایش مصرف مایعات، غلات و سبزیجات است. استفاده از نمک دریایی هم در طب سنتی برای بالا بردن فشار خون توصیه شده‌است. آب چغندر، زردچوبه و فلفل، مصرف آب‌لیموی طبیعی، ترکیب زنجبیل و عسل و شیر بادام از دیگر گزینه‌هایی است که در طب سنتی برای درمان فشار خون پایین توصیه شده‌است. مجددا اشاره می‌کنیم که درمان اورژانسی فشار خون پایین در طب سنتی نمی‌تواند به اندازه‌ی توصیه‌های یک پزشک قلب و عروق یا یک پزشک عمومی مورد تایید دکترِتو باشد. بنابراین برای درمان خانگی پایین بودن مینیمم فشار خون حتما در کنار روش‌های سنتی و خانگی، درمان دارویی و پزشکی را در نظر بگیرید.

۵. درمان اورژانسی فشار خون پایین با روش گیاهی ممکن است؟

در ابتدا بگوییم که هر شرایط اورژانسی پزشکی باید تحت نظارت یک پزشک یا یک کادر درمان با امکانات درمانی مناسب مدیریت شود! پس درمان گیاهی فشار خون پایین راه حل شرایط اورژانسی نیست. همچنین از درمان خانگی پایین آوردن فشار خون در شرایط اورژانسی به جای تماس با اورژانس، خودداری کنید.

داروهای گیاهی نیز ممکن است به درمان بالا بردن فشار خون پایین کمک کنند. یکی از روش‌های گیاهی موثر مصرف آب‌هویج تازه با عسل در اول صبح است. مصرف این ترکیب می‌تواند به حفظ فشار خون کمک کرده و عملکرد قلب و کلیه‌ها را تنظیم کند. علاوه‌براین آب چغندر هم به‌عنوان یک ترکیب موثر گیاهی برای تثبیت فشار خون در نظر گرفته می‌شود.

یکی دیگر از درمان‌های گیاهی موثر برای افزایش فشار خون، مصرف برگ تولسی است. این گیاه از خانواده نعناع است و می‌توان آن را به‌عنوان بهترین درمان فشار خون در خانه در نظر گرفت. این ترکیب گیاهی حاوی مواد معدنی مختلفی مانند پتاسیم و منیزیم است که به کنترل فشار خون کمک می‌کند. برگ‌های تولسی سرشار از ویتامین C است و آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام اوژنول دارد که احتمالاً فشار خون را در محدوده نگه می‌دارد.

درمان اورژانسی فشار خون پایین با روش گیاهی ممکن است؟
مصرف نمک بیش از حد می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود، بنابراین کاهش مصرف نمک می‌تواند به بهبود فشار خون پایین کمک کند.

۶. درمان فشار خون پایین با تغذیه

اگر بخواهیم با رژیم غذایی فشار خون را بالا ببریم معمولاً مصرف آب و مایعات زیاد توصیه می‌شود. همچنین مصرف غذاهایی که میزان سدیم بیشتری دارند هم می‌تواند به بالا بردن فشار خون کمک زیادی کند. گزینه‌های بعدی برای بالابردن فشار خون پایین با مواد غذایی مصرف غذاهایی مانند لوبیا، سبزیجات برگ‌دار، تخم‌مرغ و غذاهای شور است. انواع ترشی و زیتون هم می‌توانند به بالا بردن فشار خون کمک کنند. در برخی مواقع هم ممکن است به‌عنوان روش درمان بالابردن فشار خون پایین با غذا، دکتر مصرف کافئین را توصیه کند.

درمان فشار خون پایین در کرونا

در دوران کرونا ممکن است افراد به دلیل ضعف، بی‌حالی ناشی از بیماری و ازدست‌دادن آب بدن دچار افت فشار خون وضعیتی شوند. در این شرایط درمان فشار خون پایین معمولاً از طریق توصیه پزشکی مانند استراحت‌کردن، نشستن بعد از ایستادن‌های طولانی‌مدت، اجتناب از مصرف الکل و قهوه و مواردی ازاین‌دست است. نمی‌توان افت فشار خون را به‌عنوان عارضه جدی سویه های کرونا در نظر گرفت.

درمان فشار خون پایین در سالمندان

معمولاً در افراد سالمند به دلایل مختلفی مانند مصرف برخی از داروها یا وجود عفونت در بدن افت فشار خون اتفاق می‌افتد. از طرفی مشکلات قلبی نیز می‌تواند دلیل کاهش فشار خون در این افراد باشد. مصرف مایعات و افزودن کمی نمک در آب و نوشیدن آن می‌تواند بهترین گزینه جهت درمان فشار خون پایین در افراد سالمند باشد.

درمان فشار خون پایین چیست؟

درمان فشار خون پایین در افراد دیابتی

در افراد دیابتی به دلیل کم‌آبی بدن که نتیجه دفع زیاد ادرار است، ممکن است افت فشار خون اتفاق بیفتد. در نتیجه باید برای جلوگیری از کم‌خونی و مشکلات جدی‌تر در این گروه فشار خون پایین سریعاً کنترل شود. هیدراته ماندن همیشه بهترین گزینه است. تغییر سبک زندگی، تغییر برخی از داروها و کاهش قند در رژیم غذایی جزو درمان انتخابی افت فشار خون در افراد دیابتی است. پوشیدن جوراب‌های کشی هم می‌تواند به درمان بالا بردن فشار خون پایین در افراد دیابتی کمک کند.

درمان فشار خون پایین در بیماران قلبی

در بیماران قلبی درمان فشار خون پایین اهمیت بسیار زیادی دارد. در این افراد نرسیدن خون کافی به قلب می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی آسیب برساند. بنا به تشخیص پزشک ممکن است برای درمان از روش‌های طبیعی یا درمان‌های دارویی استفاده شود.

درمان فشار خون پایین در بیماران قلبی
فعالیت بدنی می‌تواند باعث افزایش فشار خون و بهبود عملکرد قلبی در بارداری شود.

درمان فشار خون پایین در بارداری

در کل فشار خون جزء مواردی است که باید همیشه در دوران بارداری آن را کنترل کرد. فشار خون در بارداری چه بالا و چه فشار خون پایین باشد، باید کنترل و درمان شود. در بسیاری از موارد ممکن است در بارداری افراد دچار افت فشار خون شوند. معمولاً با استراحت‌کردن و مصرف مایعات زیاد و تغییر رژیم غذایی فشار خون پایین در بارداری کنترل و درمان می‌شود. بااین‌حال در صورت نیاز به درمان‌های پزشکی ممکن است به مصرف برخی از داروها نیز احتیاج باشد. اگر افت فشار خون ناشی از کم‌خونی باشد با مصرف فروس سولفات و آهن، مشکل درمان می‌شود.

عوارض درمان نشدن فشار خون پایین

فشار خون پایین معمولاً ممکن است بدون هیچ عارضه‌ای باشد و به‌خودی‌خود درمان شود. اما در مواردی که این مشکل مزمن می‌شود، در صورت درمان‌نشدن می‌تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد که تهدیدکننده سلامتی هستند. گاهی علت حالت تهوع و سرگیجه مداوم می‌تواند فشارخون پایین باشد. ضعف و بی‌حالی هم از عوارض عدم درمان فشار خون پایین هستند.

برخی مواقع فشار خون پایین شدید می‌تواند موجب غش‌کردن افراد شود که در این شرایط احتمال واردشدن آسیب‌های فیزیکی به فرد زیاد است. در نهایت کم‌خونی، کم‌آبی و کاهش خون‌رسانی به اندام‌های حیاتی مانند قلب، مغز و کلیه می‌تواند در صورت ادامه‌داشتن موجب نارسایی این اندام‌ها و ازکارافتادن آنها شود. سکته و به کما رفتن از عوارض حاد درمان‌نشدن فشار خون پایین هستند.

اینفوگرافی فشار خون پایین
علائم فشار خون پایین چیست؟

علائم فشار خون پایین چیست؟

علائم ممکن است همیشه با فشار خون پایین وجود نداشته باشند یا آشکار نباشند. بااین‌حال، ممکن است شامل خستگی، تاری دید و مشکل در تمرکز باشد. برخی از افراد مبتلا به فشار خون پایین هیچ علامتی ندارند. در این افراد، فشار خون پایین به‌طورکلی خطرناک و نگران‌کننده نیست.

بااین‌حال، حتی نشان‌دادن یک یا دو مورد از علائم فشار خون پایین ممکن است نشانه‌ای از وجود یک مشکل باشد. فشار خون پایین می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

  • سرگیجه
  • غش‌کردن
  • ناتوانی در تمرکز
  • تاری یا تحریف دید
  • حالت تهوع
  • خستگی

برخی افراد ممکن است علائم فشار خون پایین را تنها در حالت ایستاده داشته باشند. این به‌عنوان هیپوتانسیون ارتواستاتیک شناخته می‌شود. معمولاً این وضعیت خطرناک نیست مگر اینکه تغییرات موقعیتی باعث شود فشار خون فرد به‌سرعت کاهش یابد که ممکن است منجر به غش شود.

در موارد شدیدتر، فشار خون پایین ممکن است منجر به شوک شود. شوک یک اورژانس پزشکی جدی است که به دلیل کاهش جریان خون در سراسر بدن ایجاد می‌شود و می‌تواند به بخش‌های مختلف بدن آسیب برساند.

علائمدرمانعوارض
سرگیجهدرمان داروییآسیب در اثر غش کردن
غش‌کردندرمان تغذیه‌ایحوادث رانندگی
ناتوانی در تمرکزورزش کردنحوادث عدم تعادل در راه رفتن
تاری یا تحریف دیدمصرف مایعاتنارسایی اندام‌های حیاتی
حالت تهوعاستراحتکما
فشار خون پایین را بیشتر بشناسید.
علائم فشار خون پایین چیست؟
سرگیجه یکی از شایع‌ترین علائم افت فشار خون است.

علت فشار خون پایین

تعدادی از دلایل بالقوه برای فشار خون پایین وجود دارد. در برخی موارد، وجود یک بیماری زمینه‌ای علت فشار خون پایین است که در این شرایط قطعاً به درمان بالابردن فشار خون پایین نیاز خواهد بود.

بااین‌حال برخی از شایع‌ترین علل عبارت‌اند از:

  • کمبودهای تغذیه‌ای
  • استراحت طولانی‌مدت در رختخواب و تغییر وضعیت ناگهانی از حالت نشسته و خوابیده به حالت ایستاده
  • بارداری
  • مصرف برخی از داروها، خصوصاً داروهای فشارخون بالا
  • عفونت‌های شدید
  • عکس‌العمل‌های آلرژیک
  • کاهش حجم خون در اثر خونریزی‌های شدید و ازدست‌دادن خون در اثر تصادف یا جراحات دیگر
  • مسائل و مشکلات قلبی

اگر شما هم همیشه سرگیجه فشار خون پایین دارید، کلیک کنید!

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

در بسیاری از موارد فشار خون پایین نیازی به درمان ندارد و به‌صورت خودبه‌خودی بهبود می‌یابد. اما اگر افت فشار خون ادامه‌دار بود و با نشانه‌های پر ریسک مانند غش‌کردن یا سرگیجه شدید همراه بود، باید برای درمان فشار خون پایین به دکتر مراجعه کرد تا با انجام تست‌ها و بررسی‌های لازم و تشخیص دلیل مشکل فشار خون، بهترین درمان را برای آن ارائه دهد.

اگر فشارخون شما پایین است و به دنبال راهی برای درمان آن هستید، باید با متخصص قلب و عروق یا دکتر عمومی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه‌بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با متخصص قلب وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

نمک و غذاهایی که حاوی سدیم بیشتری هستند به همراه مصرف زیاد مایعات خصوصاً آب می‌تواند بهترین درمان برای افزایش فشار خون باشد.

در برخی موارد فشار خون پایین نیازی به درمان ندارد. گاهی نیز برای درمان می‌توان از روش‌های طبیعی استفاده کرد. اگر نشانه‌های فشار خون پایین بسیار شدید و پرخطر باشد برای درمان باید با پزشک مشورت کرد تا با درمان‌های دارویی افت فشار خون درمان شود.

بله هم با روش‌های طبیعی و هم با مصرف دارو و قرص می‌توان درمان فشار خون پایین را انجام داد.

نمک، غذاهای شور، آب زیاد و شربت چغندر و عسل می‌تواند در درمان سریع فشار خون پایین موثر باشد.

می‌توان برای بالا بردن فشار خون مواد غذایی شور مانند زیتون یا ترشی و ترکیباتی مانند زنجبیل، کافئین و عسل را مصرف کرد.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان فشار خون پایین

  1. میلاد گفت:

    یک هفته ست فشارم رو ۸ و ۹ تکون نمیخوره هر چند چیزای مقوی و ابمیوه و اینام میخورم فرقی نداره چشام سیاهی میره ضعف شدید دارم چیکار کنم دکترم رفتم ازمایش خونم دادم چیز خاصی نگفته نمیدونم چیکار کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در این صورت
      اولا نیاز به سروم تراپی دارید
      ثانیا از نظر قلبی و عروقی هم باید چکاپ شوید
      و جدی بگیرید

      متخصص قلب و عروق

  2. فاطمه گفت:

    من یک هفتس فشارم ۱۰روی۶هست هرچی هم نمک میخورم فشارم بالا نمیاد میخواستم بدونم برم دکتر احتمالا چه ازمایشاتی ازم میخواد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      از مایش cbc و ازمایش های فاکتورهای کلیوی و تیروییدی ضرور یاست
      گرچه توصیه ما این است که ازمایش کامل خون انجام دهید
      متخصص قلب و عروق

  3. ناشناس گفت:

    سلام ۴۵ سالم وفشارم همیشه ۹ هست و بعضی اوقات ۷و۸ چه کاری باید انجام بدم ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر فشار خون سیستولی تا این میزان است
      مشکلات جدی داخلی یا قلبی عروقی دارید
      و می تواند خطر ناک باشد
      در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید
      متخصص قلب و عروق

  4. ناشناس گفت:

    سلام، ببخشید من به طور معمول فشارم پایین هست و هنگام خوابیدن و نشستن، اندامهایی که تکیه گاه هستند گز گز میشن و اصطلاحأ خواب میرن. هنگام بلند شدن سرم گیج میره وبعضی اوقات با اینکه خسته نیستم ولی چرت میزنم. لطفأ راهنمایی بفرمایید.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با این توضیحات
      باید از نظر کم خونیُ کمبود اهن و کلسیم و ویتامین دی۳
      ازمایشات لازم را انجام دهید
      جدی بگیرید
      متخصص داخلی

  5. حسینپور گفت:

    باسلام من قرص فشار میخورم دوروزه فشارم پایینه حالت تهوع دارم بیحال هستم چون دیابت دارم موادشیرین بخورم تافشارم بالا بیاد نمیدونم چکارکنم راهنماییم کنید متشکرم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمالا دز داروهایی که مصرف می کنید
      نیاز به بازبینی دارید
      بیشتر علایم افت قند دارید تا فشار
      بهتر است زیر نظر متخصص باشید
      متخصص غدد

  6. معصومه گفت:

    سلام
    من ۴۳ ساله هستم، مشکل میگرن و ریفلاکس معده دارم.
    چند ماهیست که چند روز بعد از پریود یا وقتی حجم کاریم سنگین میشه که موجب خستگی ام میشه مبتلا به سردرد میشم که با مسکن هم خوب نمیشه و چند روز طول می‌کشه. کف سرم (بالای سر) درد می کنه عمدتا. دو سه بار به پزشک عمومی مراجعه کردم، فشارم پایین بود در حد ۷-۸ که سرم تجویز شد و کم کم بهبود یافتم.
    می خوام بدونم برای حل ریشه ای این مشکل چه باید بکنم؟ و علت چیست؟
    ممنون

  7. معصومه گفت:

    سلام
    من ۴۳ ساله هستم، مشکل میگرن و ریفلاکس معده دارم.
    چند ماهیست که چند روز بعد از پریود یا وقتی حجم کاریم سنگین میشه که موجب خستگی ام میشه مبتلا به سردرد میشم که با مسکن هم خوب نمیشه و چند روز طول می‌کشه. کف سرم (بالای سر) درد می کنه عمدتا. دو سه بار به پزشک عمومی مراجعه کردم، فشارم پایین بود در حد ۷-۸ که سرم تجویز شد و کم کم بهبود یافتم.
    می خوام بدونم برای حل ریشه ای این مشکل چه باید بکنم؟ و علت چیست؟
    ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      معصومه عزیز
      بیشتر علایم افت فشار خون، کمبود اهن و مکمل های دیگر دارید
      برای درمان ریشه باید این موارد برطرف شود
      می توانید زیر نظر پزشک از ول‌وومن استفاده کنید
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/ob-gyn

  8. معصومه گفت:

    سلام
    من مشکل میگرن و ریفلاکس معده دارم.
    چند ماهیست که چند روز بعد از پریود یا وقتی حجم کاریم سنگین میشه که موجب خستگی ام میشه مبتلا به سردرد میشم که با مسکن هم خوب نمیشه و چند روز طول می‌کشه. کف سرم (بالای سر) درد می کنه عمدتا. دو سه بار به پزشک عمومی مراجعه کردم، فشارم پایین بود در حد ۷-۸ که سرم تجویز شد و کم کم بهبود یافتم.
    می خوام بدونم برای حل ریشه ای این مشکل چه باید بکنم؟ و علت چیست؟
    ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بیشتر علایم افت فشار خون، کمبود اهن و مکمل های دیگر دارید
      برای درمان ریشه باید این موارد برطرف شود
      می توانید زیر نظر پزشک از ول‌وومن استفاده کنید
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/ob-gyn

  9. M گفت:

    سلام من کیک بوکس کار میکنم هنگام تمرین های سنگین و بدنسازی سرگیجه حالت تهوع و سردرد ناگهانی میگیرم لازمه به دکتر مزاجعه کنم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله حتمن
      جدی بگیرید
      ابتدا به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/cardiologist

    2. ناشناس گفت:

      بله

  10. ح ص گفت:

    پدرم سرطان معده داره وکم خون می‌شوند وبعد از خون زدن فشارشان پایین می‌آید ۸ یانه برای بالا بردن فشار شان چه نظری دارید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای بالا بردن فشار خون پدر شما بعد از دریافت خون، پیشنهاداتی که می‌تواند مفید باشد عبارتند از:

      مصرف مایعات بیشتر: نوشیدن آب کافی می‌تواند به افزایش حجم خون و بهبود فشار خون کمک کند.
      نمک در رژیم غذایی: در صورتی که پزشک موافق باشد، مصرف نمک می‌تواند به بالا بردن فشار خون کمک کند.
      تغذیه مناسب: مصرف غذاهایی که آهن، ویتامین B12 و اسید فولیک دارند، می‌تواند به افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون و بهبود وضعیت عمومی کمک کند.
      استراحت و تغییر وضعیت بدن: در صورت احساس سرگیجه یا ضعف، پدر شما باید دراز بکشد و پاهای خود را بالا ببرد تا جریان خون به سمت قلب بهتر جریان یابد.
      مهم است که این اقدامات تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا وضعیت فشار خون و کم‌خونی در افراد مبتلا به سرطان نیاز به مراقبت ویژه دارد.