فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
سوزش معده و یا سوزش سردل؟ آیا تا به حال نام این بیماریها و اختلالات به گوش شما رسیدهاست؟ آیا میدانید چرا به این درد دچار میشوید؟ چرا سر دل شما میسوزد و یا نه تنها سر دل بلکه به طور کلی معدهی شما میسوزد و درد میگیرد؟ برای درمان آن به کدام متخصص باید مراجه کنیم؟ نگران نباشید. برای تمامی سوالهای شما جواب وجود دارد و در این مطلب تلاش کردهایم که به سوالات شما پاسح دهیم. با ما همراه باشید.
اگر شما هم به سوزش معده که در واقع وجود درد در بخش بالایی و میانی شکم شماست دچار شدهاید، یا اینکه احساس میکنید که سر دل شما میسوزد، مخصوصا بعد از غذا و یا سیگار کشیدن، باید احساس نگرانی کنید و با مراجعه به متخصص گوارش به درمان این درد بپردازید.
سوزش معده چیست؟
سوزش سر دل یا معده احساس سوزش در پشت جناغ قفسه سینه است، که اغلب طعم تلخی در گلو یا دهان احساس میشود. علائم سوزش سر دل ممکن است پس از خوردن غذای حجیم یا هنگام دراز کشیدن بدتر شود. به طور کلی،پیشگیری و درمان خانگی سوزش سر دل در بعضی موارد و با توجه به نظر متخصص گوارش ممکن است شامل درمانهای راحتی باشد. با این حال، اگر سوزشهای مکرر موجب مشکل در بلع یا خوردن غذا شود، ممکن است نشانهی یک بیماری جدی باشد.
برای تشخیص علت سوزش سردل و درمان آن باید به متخصص گوارش مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصص گوارش آشنا شوید، به صورت آنلاین یا تلفنی با آنها مشورت کنید و یا برای دریافت نوبت حضوری اقدام کنید.
سوزش سر دل احساس سوزش در پشت جناغ قفسه سینه است، که اغلب طعم تلخی در گلو یا دهان احساس میشود.
علائم سوزش معده
- سوزش پشت جناغ قفسهی سینه به خصوص بعد از خوردن غذا در شب
- دردی که با دراز کشیدن یا خم شدن بدتر میشود
- طعم تلخ یا اسیدی در دهان
به طور معمول سوزش سر دل مورد نگران کنندهای نیست، اما اگر مکررا دچار آن شوید، احتمال دارد مشکل مهمی باشد که نیازمند درمان است. اگر سوزشهای جدی را درمان نکنید، مشکلات دیگری از جمله التهاب مری، سرفهی مزمن، التهاب حنجره (لارنژیت)، مشکلات بلع به دلیل تنگی مری، مری بارت (مری بارت تغییر بافت قسمت انتهایی مری به مخاط گوارشی است، که شانس ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد) به وجود میآید. همچنین ممکن است بر کیفیت زندگی تاثیرگذار باشد. اگر باعث محدودیت در فعالیتهای روزانهی شما شود، جهت درمان به پزشک مراجعه کنید.
سوزش معده چیست؟
سوزش معده با درد و سوزش در بخش بالایی شکم خود را نشان میدهد و میتواند ناشی از مشکلات مختلفی مانند بازگشت اسید معده، زخم در دیوارهی معده و یا مشکلات صفراوی و بسیاری موارد دیگر باشد. اگر سوزش معده دارید باید دلیل آن را بررسی کنید. در غیر اینصورت ممکن است که وجود یک زخم را در معده نادیده گرفته و باعث آسیبهای جدیتر به دستگاه گوارش خود شوید.
برای بررسی معده معمولا از روشی مانند اندوسکوپی کمک گرفته میشود و با دیدن دیوارهی داخلی معده، وجود زخم تایید و یا رد میشود. در صورتیکه علائم سوزش سردل در شما بیشتر باشد، تغییر سبک زندگی و داروهای آنتی اسید پیشنهاد میشوند. اگر بیماری صفراوی هم داشتهباشید برای درمان آن اقدامات مورد نظر صورت میگیرند.
علائم سوزش معده
سوزش معده علائم مختلفی دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر هستند؛
- ممکن است که سوزش معده با نفخ همراه باشد.
- گاهی دفع گاز و یا آروغ زدن همراه با سوزش معده دیده میشوند.
- تهوع و استفراغ ممکن است که از علائم همراه سوزش معده باشند.
- گاهی دهان و حلق شما مزهی اسیدی میدهد.
- هنگام خوردن وعدهی غذایی و یا بعد از آن احساس پری میکنید.
- شکم شما سر و صدا میدهد.
- در بالای شکم و یا در معده احساس سوزش و درد میکنید.
- در شکم خود درد احساس میکنید.
علت سوزش معده؛ چه دلایلی باعث سوزش سر دل می شود؟
معمولا زمانی رخ میدهد که محتویات معده به داخل مری بازگردند. مری مجرایی است که مواد غذایی و مایعات را از دهان به معده منتقل میکند. در محل اتصال مری به معده تنگی وجود دارد که به اسفنگتر تحتانی مری یا دریچهی کاردیا معروف است. اگر دریچهی کاردیا به درستی کار کند، بعد از ورود غذا از مری به معده، این دریچه بسته میشود. در برخی افراد، این دریچه به درستی عمل نمیکند و یا ضعیف میشود، که منجر به بازگشت محتویات معده به مری میشود. اسید معده باعث تحریک مری و ایجاد سوزش سر دل میشود، این وضعیت با نام رفلاکس شناخته میشود.
به علاوه فتق هیاتال یا هیاتوس که به خاطر ضعف در عضلات دیافراگم و اسفنگتر ورودی به معده، قسمتی از معده وارد قفسه سینه شده، میتواند موجب آن شود. لازم است بدانید که سوزش سر دل در طول حاملگی نیز یک بیماری شایع است. در هنگام بارداری، ترشح هورمون پروژسترون باعث شل شدن دریچهی کاردیا شده که منجر به بازگشت محتویات معده به مری و تحریک آن میشود.
سایر شرایطی که باعث ایجاد یا بدتر شدن آن میشود، شامل:
- بی خوابی و استرس عامل افزایش اسید معده هستند.
- یبوست
- سیگار کشیدن
- اضافه وزن یا چاق بودن
- مصرف کافئین، شکلات، الکل یا نوشیدنیهای گازدار
- خوردن غذاهای تند
- دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن
- مصرف بعضی داروها، مانند آسپرین یا ایبوپروفن
- مصرف سیر و پیاز
- مصرف محصولات تولید شده از گوجه فرنگی مانند سس کچاپ
- مصرف مرکبات
- مصرف غذاهای حجیم، چرب و سرخ کردنی
در این ویدئو دکتر بهروز مقدادی متخصص نوزادان، کودکان و نوجوانان در مورد رفلاکس معده نوزادان با شما صحبت میکند.
سوزش معده در بارداری
بارداری یکی از دورههای حساس زندگی یک زن است. زمانی که یک خانم باردار میشود، تغییرات زیادی در بدن او اتفاق میافتد. رشد کردن یک جنین زنده درون رحم میتواند بسیاری از فرایندهای طبیعی و عادی بدن را تغییر بدهد. از جمله تغییراتی که در بدن یک زن باردار اتفاق میافتد، در سیستم گوارش است. رحم به دستگاه گوارش نزدیک است. با بزرگ شدن آن، کم کم به رودهها و معده فشار میآورد و کمی آنها را به جلو هل میدهد.
از طرفی، زمانی که یک زن باردار میشود، تغییرات هورمونی زیادی در بدن او ایجاد میشود که میتواند برهم زنندهی الگوی اجابت مزاج همیشگی او باشد. مثلا پروژسترون در دوران بارداری افزایش پیدا میکند. این هورمون باعث ریلکس شدن ماهیچهها میشود و کمی آنها را تنبل میکند. لولهی گوارش هم از ماهیچه ساختهشدهاست. پس این ماهیچهها کمی تنبل میشوند و ممکن است که حرکات روده کاهش پیدا کند و به یبوست مبتلا شوید.
همچنین ممکن است که برخی از خانمها به استفراغ و تهوع دچار شوند که از علائم گوارشی است. یکی دیگر از مشکلاتی که در دوران بارداری با آن مواجه میشوند، سوزش معده و یا سوزش سردل است. سوزش سر دل ناشی از هورمونهایی که در بارداری زیاد و کم میشوند و بزرگ شدن رحم است.
به نقل از nhs، علائم سوزش معده (سوزش سر دل یا سوء هاضمه) که در بارداری آنها را تجربه میکنید شامل موارد زیر هستند؛
- ممکن است که مادر باردار احساس کند که معدهاش میسوزد و یا دچار درد در قفسهی سینه شدهاست.
- گاهی مادر باردار احساس پری معده میکند و یا حس میکند که دچار نفخ شدهاست.
- مادر باردار ممکن است علائمی مانند آروغ زدن و یا ترش کردن داشتهباشد.
- گاهی تهوع دارد.
- ممکن است که غذا را استفراغ کند.
سوزش سر دل بعد از غذا خوردن
یکی از اصلیترین مواردی که میتواند سوزش معده و سوزش سر دل را ایجاد کند، خوردن مقدار زیادی مواد غذایی در یک وعده و یا خوردن غذاهای چرب است. اگر قبل از به خواب رفتن یک برگر چرب و چیلی میل کنید و بعد بلافاصله به خواب بروید، شعلههای سوزش معده و سوزش سر دل در شما روشن خواهدشد. اما چطور این موارد میتوانند سوزش معده را تحریک کنند؟
به نقل از webmd، سه مورد زیر، اصلیترین علتهای ایجاد سوزش سرد دل هستند؛
- غذاهای چرب
- وعدهی غذایی حجیم و سنگین
- خوردن غذا قبل از به خواب رفتن
از میان علتهای بالا یکی از اصلیترین علتها خوردن غذاهای حجیم است. هنگامی که معده بیش از اندازه یا به اندازهی زیاد باز میشود و کشیدهمیشود، شما احساس پر بودن میکنید. هنگامی که معده کشیدهمیشود و یا باد میکند، به حلقهای که معده را در جای خود نگه میدارد تا محتویات آن باز نگردد و اسید به مسیر اشتباهی نرود، فشار وارد میشود و کمی باز میشود. این حالت باعث برگشت اسید به داخل لولهی گوارش میشود و معمولا مری شما دچار سوزش میشود.
همچنین اگر به سوزش سر دل مبتلا هستید و رفلاکس معده دارید، از خوردن مواد غذایی چرب به طور جدی پرهیز کنید. خوردن این مواد غذایی میتواند باعث روشن شدن یک آتش درون معدهی شما شود. پس با خیال آسودهتری به همبرگرهای چرب و فست فود نه بگویید.
برخی از مواد غذایی که خوردن آنها میتواند تحریک کنندهی سوزش معده و شروع کنندهی سوزش سر دل باشد شامل موارد زیر هستند؛
- الکل، به خصوص شراب قرمز
- غذاهای تند و موادی مانند فلفل، سیر، پیاز خام و فلفل سیاه
- شکلات
- مواد غذایی اسیدی مانند لیمو، پرتقال و آب آنها
- نوشیدنیهایی که حاوی کافئین هستند مانند قهوه و سودا
- گوجه فرنگی
درد قفسه سينه و سوزش سر دل
سوزش سر دل با درد قفسه سینه درست در پشت استخوان پستان احساس میشود. درد معمولا بعد از خوردن افزایش پیدا میکند. بنابراین سوزش سر دل با احساس سوزش در قفسهی سینه احساس میشود.
از آنجایی که درد قفسهی سینه تنها نشاندهندهی سوزش سر دل نیست و میتواند علامت دیگری هم باشد، باید بیشتر با این علامت آشنا شوید. جالب است بدانید که درد قفسهی سینه ممکن است که نشاندهندهی شروع حملهی قلبی و سکته باشد. اگر درد قفسهی سینه همراه با درد در بازو و یا فک باشد، باید آن را بیشتر بررسی کنید. به هیچ عنوان نباید تنها به درمانهای خانگی بسنده کنید. میتوانید از مشاوره تلفنی دکترتو برای بررسی درد خود استفاده کنید و در صورتیکه نیاز به پزشک اورژانسی داشتید، وقت را تلف نکنید.
درمان سوزش معده چیست؟
در صورت ابتلا به سوزش سر دل درمانهای خانگی متعدد و اصلاح شیوهی زندگی میتواند به کاهش علائم شما کمک کند.تغییر شیوهی زندگی، مانند حفظ وزن در محدودهی نرمال، میتواند به کاهش علائم کمک کند.
جهت پیشگیری از آن نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- از غذا یا فعالیتهایی که باعث این علامت میشود، اجتناب کنید.
- استفاده از قرصهای جویدنی آنتی اسید قبل از وعدههای غذایی
- استفاده از مواد غذایی زنجبیل دار یا چای زنجبیل میتواند کمک کننده باشد که میتوان از فروشگاه تهیه کرد.
- اصلاح شیوهی نادرست زندگی و اجتناب از مصرف الکل، تنباکو، شکلات، کافئین
- از خوردن غذا قبل از خواب اجتناب کنید و حداقل ۴ ساعت قبل از خواب چیزی نخورید.
- جایگزینی وعدههای غذایی کم حجم تر و متعدد به جای دو یا سه وعدهی غذایی حجیم، اثر بهتری بر سیستم گوارش دارد.
- اجتناب از مصرف مواد غذایی که موجب آن میشوند، مانند: نوشیدنیهای گازدار، مرکبات، گوجه فرنگی، نعنای کوهی تند، غذاهای سرخ کردنی
در صورت استفاده از نکات بالا و بهتر نشدن علائم، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک ابتدا سوالاتی راجب به علائم و سابقهی پزشکی از شما خواهد پرسید و برای پیدا کردن علت سوزش آزمایشاتی انجام میدهد.آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- عکس رادیوگرافی از معده یا شکم
- اندوسکوپی جهت بررسی زخم یا تحریکات مری و معده،در اندوسکوپی یک لولهی کوچک مجهز به دوربین از سمت گلو به معده فرستاده میشود.
- آزمایش سنجش میزان PH، که میزان سطح اسید مری در این آزمایش سنجیده میشود.
پزشک پس از یافتن علت سوزش و انتخاب درمان باعث کاهش یا از بین رفتن علائم میشود.
داروهای مورد استفاده در سوزش سر دل شامل آنتی اسیدها، آنتاگونیستهای گیرندهی H2 که باعث کاهش ترشح اسید معده میشوند، مانند زانتاک و پپسید، مهارکنندههای پمپ سدیم که باعث توقف تولید اسید میشوند، مانند پریلوسک، پریواسید، پروتونیکس و نکسیوم هستند.
اگر چه این داروها کمک کننده هستند، اما عوارض جانبی دارند. آنتی اسیدها میتوانند باعث یبوست یا اسهال شوند. جهت پیشگیری از هر گونه تداخل دارویی، قبل از استفاده از دیگر داروها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
درمان خانگی سوزش سر دل
اگر سوزش سردل شدید نباشد و با آن به طور روتین و در همهی مواقع مواجه نشوید، میتوانید برای درمان آن از روشهای خانگی و تغییر سبک زندگی کمک بگیرید. اما اگر سوزش سردل شدید باشد و همیشه با آن مواجه شوید، بهتر است که حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. زیرا با اینکه سوزش سردل چندان خطرناک نیست اما سوزش معده میتواند خطراتی برای شما داشتهباشد و به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات جدیتر شود. البته که سوزش سر دل اگر با سوزش معده همراه باشید، باید آن را از جهت داشتن زخم معده بررسی کنید.
برخی از راههای درمان خانگی برای بهبود سوزش سردل شامل موارد زیر هستند؛
- موز رسیده میتواند یک مادهی غذایی مناسب برای سوزش سردل باشد.
- آدامسهای بدون قند بجوید.
- سعی کنید که رژیم غذایی نسبتا مشخصی داشتهباشید و از خوردن مواد غذایی آسیب رسان و تحریک کننده مانند مواد غذایی چرب تا حد امکان خودداری کنید.
- از تند تند غذا خوردن و یا خوردن مواد غذایی زیاد بپرهیزید.
- قبل از ورزش کردن و قبل از خواب از خوردن مواد غذایی پرهیز کنید.
- لباسهای گشاد و راحت بپوشید.
- حالت خواب مناسبی داشتهباشید و کمی زیر سر خود را بلند کنید.
- سیگار کشیدن را کنار بگذارید.
- استرس خود را کاهش دهید و سعی کنید که بیشتر مدیتیشن کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
بیشتر افراد گاهی دچار سوزش سر دل میشوند.با این وجود اگر بیش از دوبار در هفته سوزش سر دل داشتید یا سوزش شما به دارو جواب نداد، چون ممکن است نشانهی یک مشکل جدی باشد، باید به دکتر متخصص داخلی یا دکتر گوارش و کبد مراجعه کنید. همچنین میتوانید از دکتر گوارش آنلاین و دکتر داخلی آنلاین مشاوره بگیرید.
سوزش سر دل اغلب همراه با سایر بیماریهای گوارشی، مانند زخمها، زخمهای موجود در مری و معده یا رفلاکس معدی-مروی رخ میدهد.
در موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
- اختلال بلع
- بلع دردناک
- مدفوع سیاه یا تیره رنگ یا خونی
- تنگی نفس
- دردی که از پشت به شانهها کشیده شود
- سرگیجه
- سبک سری
- تعریق همزمان با درد قفسهی سینه
- استفراغ و حالت تهوع پایدار
- کاهش وزن به دلیل کاهش اشتها یا مشکل در بلع
سوزش سر دل و سکتهی قلبی ربطی به هم ندارند، با این حال، به دلیل شباهت در علائم، بسیاری از مردم سوزش سر دل را با سکتهی قلبی اشتباه میگیرند.
اگر علائم زیر را داشتید باید به سکته شک کنید:
- درد شدید و سنگینی قفسه سینه
- مشکل در تنفس
- درد در فک و بازو
سلام وقت بخیر. مادرم حدود ۹ ماه هست که مشکل گوارش داره اواخر فروردین ماه بود که بالا آوردنش شروع شد. دکتر تشخیص تنگی انتهای معده و لجنی شدن کیسه صفرا داد. بعد از عمل انتهای معده و خالی شدن کیسه صفرا بالا آوردنش کمتر شده ولی خوب خوب نشده و اینم بگم که پرده ی دیافراگمش هم خیلی پاره هست. لطفاً راهنمایی کنید
سلام، با توجه به مشکلات گوارشی و پاره بودن پرده دیافراگم، ممکن است هنوز اختلالات در عملکرد معده یا مسیر گوارشی باقی مانده باشد. توصیه میشود که دوباره به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید تا بررسیهای دقیقتری انجام شود و احتمالاً درمانهای تکمیلی مثل داروهای ضد اسید یا تغییرات در رژیم غذایی برای بهبود وضعیت معده و دیافراگم پیشنهاد شود.
متخصص گوارش
سلام
سلام وقتتون بخیر
من حدوداً ۹ ماهه مشکل گوارشی دارم ، اولش با علائم رفلاکس معده و مری شروع شد که سوزش داشتم و به فوق تخصص گوارش مراجعه کردم و برام پنتوپرازول تجویز کرد و گفت احتمالا یه رفلاکس سادست و یکماه بخور اگه خوب نشدی دوباره بیا، و منم به خاطر مشکلات مالی نرفتم، رفته رفته علائم مقداری کنترل شد با قرص نولپازا ولی دو سه ماه بعد سوزش معدم دیگه با نولپازا قطع نمیشد و روزانه ۲ تا ۳ عدد فاموتیدین هم میخوردم و ۶ ماه بعد درد های کمر و ستون فقرات هم اضافه شد! که یجورایی با قرص و شربت کنترل میکردم خودمو ولی خوب نمیشدم! الانم بعد از ۹ ماه همون حالم و علاوه بر سوزش معده و تیرکشیدن تمام پشت بدنم (ستون فقرات، کمر، کتف، تیرکشیدن های لگن ) در خواب هم تیرهای کوچکی در تمام نقاط مختلف شکم به علائمم اضافه شده روده هام همش صدا میده!البته اینم بگم که ۳ روز حالم خوبِ و ۱۰ روز حالم بد!! آزمایش هلیکوباکتر مدفوع هم دادم که منفی بود (البته قرص نولپازا مصرف میکردم که نمیدونم رو جواب آزمایش تاثیر داره یا نه!) هنگام اجابت مزاج لگنم و کمرم تیر میزنه!! ادرارم بسیار بد بو شده! در خواب صدای جیز جیز از معدم و مری تا دهنم میشنوم، تقریبا به خاطر درسم و مشکلات ۱۰ سالی هست که استرس بسیار زیادی داشتم و دارم
سنم ۳۵ سال، وزنم حدودا ۱۰۰ کیلو
کاهش وزن تا این لحظه نداشتم
اشتها به غذا هم بیشتر شده
حالت تهوع و استفراغ و خون در مدفوع و علائم دیگه هم تا این لحظه نداشتم و ندیدم.
سلام من ۳ روزه شدید سوزش معده دارم هرچی میخورم سوزش معده دارم مخصوصا تو خواب خیلی اذیتم میکنه سردرد هم دارم خفیف ولی صبح بیشتر میشه البته نمیدونم باردارم یا نه ایا ممکنه از بارداری باشه یا هم خوردن غذاهای تند چون غذای تندم میخورم البته همیشه طبعم این بوده و تا الان نشده سوزش بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنید.
باتشکر از شما و سایت خوبتون
سلام
سوزش معده میتواند علل مختلفی داشته باشد، از جمله تغییرات هورمونی مانند بارداری، که میتواند موجب افزایش اسید معده و سوزش شود. همچنین، مصرف غذاهای تند و چرب میتواند این علائم را تشدید کند. اگر این سوزش معده با سردرد، ناراحتی شدید و یا علائم دیگری مانند تهوع همراه باشد، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق تشخیص داده شود. برای کاهش سوزش معده، میتوانید از داروهای ضد اسید معده استفاده کرده و از مصرف غذاهای تحریککننده مانند غذاهای تند و چرب خودداری کنید. اگر بارداری را مشکوک میدانید، بهتر است تست بارداری انجام دهید.
سلام من سه چهار سال پیش صفرامو برداشتم و از اون موقع مشکل معده منو خیلی اذیت میکنه سوزش معده نفخ زیاد معده درد سنگینی معده بعضی وقتا معده دردش میزنه به پشتم بعضی مواقع احساس میکنم رودل کردم و یه چیزی تو معدم سنگینی میکنهیه مدت خوب میشه باز یه مدت اذیت میکنه خیلی کم پیش میاد گشنم بشه خیلی غذام دیر هضم میشه
سلام! با توجه به اینکه شما صفرای خود را برداشتهاید، مشکلاتی که ذکر کردید میتواند بهدلیل تغییرات در فرایند هضم غذا پس از برداشتن کیسه صفرا باشد. کیسه صفرا نقش مهمی در ذخیره و ترشح صفرا برای هضم چربیها دارد و پس از برداشتن آن، بدن ممکن است برای هضم چربیها با مشکل مواجه شود. سوزش معده، نفخ، سنگینی معده و دردهایی که به پشت شما میزند، ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس معده به مری (GERD) یا اختلالات گوارشی دیگر باشد.
همچنین عدم احساس گرسنگی و کند شدن فرآیند هضم غذا نیز میتواند بهدلیل تغییرات هورمونی و متابولیک باشد که بعد از برداشتن کیسه صفرا رخ میدهد. در چنین شرایطی، تغذیه مناسب، مصرف وعدههای غذایی کوچک و متعادل، و شاید استفاده از داروهای ضد اسید میتواند کمککننده باشد.
توصیه میشود برای بررسی دقیقتر وضعیت شما و دریافت درمان مناسب، با پزشک خود مشورت کنید تا علت دقیقتر و بهترین راهحلهای درمانی را دریافت کنید.
متخصص گوارش
سلام مدت ۸ ماه است که سوزش معده دارم اجابت مزاجم تغییر کرده و بعضی اوقات یبوست و تقریبا ۲ ماه اسهال که به رنگ سبز نزدیک هست، پنتوپرازول لانسوپرازول و امپرازول رو هم تقریبا ۱ ماهه قطع کردم و فعلا از فاموتیدین استفاده میکنم، بعد از مصرف تقریبا ۲ تا ۳ ساعت سوزش قطع میشه و دوباره برمیگرده! در خواب اصلا سوزشی احساس نمیکنم ولی بعد از بیدارشدن از حدود ساعت ۲ بعد از ظهر به بعد با مصرف اولین وعده غذایی این سوزش شروع میشه و هر ۵ دقیقه میگیره و ول میکنه، چند بار دکتر گوارش رفتم ولی خوب نشدم البته آزمایشی هم تا الان ندادم لطفا راهنمایی بفرمایید.
جناب برادران عزیز
سوزش معده و مشکلات گوارشی که توضیح دادهاید میتواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله مشکلاتی که ممکن است ایجاد شده باشد میتوان به ریفلاکس معده (GERD)، التهاب معده (گاستریت)، یا مشکلات روده مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) اشاره کرد. علائم شما که بهویژه بعد از وعدههای غذایی شروع میشود و به مدت چند ساعت ادامه مییابد، ممکن است به ریفلاکس اسید معده مربوط باشد.
استفاده از فاموتیدین (یک آنتیهیستامین H2 که تولید اسید معده را کاهش میدهد) میتواند برای کنترل سوزش معده مفید باشد، اما اگر مشکل شما بهطور کامل رفع نمیشود، ممکن است نیاز به بررسیهای دقیقتری مانند آزمایشهای گوارشی، آندوسکوپی یا مانومتری مری و معده داشته باشید تا علت دقیق مشکل مشخص شود.
همچنین، با توجه به تغییرات در اجابت مزاج شما (یبوست و اسهال متناوب)، ممکن است مشکلات رودهای نیز وجود داشته باشد که نیاز به بررسی بیشتر دارند.
مهمترین اقدام این است که تحت نظر یک پزشک متخصص گوارش باشید و آزمایشهای لازم مانند آزمایشات خون، تستهای هلیکوباکتر پیلوری، یا آندوسکوپی معده و روده را انجام دهید تا علت دقیق سوزش معده و تغییرات در اجابت مزاج مشخص شود.
در کنار درمان دارویی، برخی تغییرات در رژیم غذایی (مانند کاهش مصرف چربیها، قهوه، الکل، و غذاهای تند) و همچنین خوردن وعدههای غذایی کوچک و منظم میتواند کمککننده باشد. در صورت لزوم، درمانهایی مانند داروهای ضدافسردگی یا آنتیبیوتیکها (در صورت وجود عفونت هلیکوباکتر پیلوری) ممکن است تجویز شود.
متخصص گوارش
سلام و خسته نباشید ۵ سال پیش تصادفی داشتم که ضربه ای به سرم وارد شد از اون به بعد ماهیانه یک یا دو روز حالت بدنم عوض میشد چند لحظه اسنرس شدید بی حسی و بی حالی انقباض عضلات و بعد از چند دقیقه ازاد میشدم این کار دو روز طول میکشید و خوب میشدم الان بعد از چند سال اونجوری شدم و به حالت طبیعی بر نمیگردم چیکار کنم
سلام
حالتهایی که پس از تصادف به سر تجربه کردهاید، ممکن است نشاندهنده عوارض ضربه به سر مانند ضربه مغزی خفیف یا تروما به سیستم عصبی باشند. علائمی که توصیف کردهاید مانند استرس شدید، بیحسی، بیحالی، انقباض عضلات و تغییرات در وضعیت بدنی، میتوانند به مشکلاتی مانند اختلالات عصبی یا مشکلات مرتبط با عملکرد سیستم عصبی خودمختار (که کنترل کارکردهای غیرارادی بدن را بر عهده دارد) اشاره داشته باشند.
چنین مشکلاتی ممکن است نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب داشته باشد. پزشک ممکن است انجام آزمایشهای تصویربرداری مثل MRI یا CT اسکن و همچنین ارزیابیهای عصبی تخصصی برای بررسی وضعیت مغز و اعصاب شما توصیه کند. همچنین، اگر علائم به دلیل اضطراب یا مشکلات روانی ناشی از تصادف باشد، درمانهایی مانند فیزیوتراپی عصبی، مشاوره روانشناسی یا درمانهای دارویی خاص میتوانند کمککننده باشند.
متخصص مغزواعصاب
من پیش سینه ام تا دلم درد میکنه چ کار کنم؟
سلامدرد در ناحیه پیش سینه و دل ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس معده، دردهای عضلانی، یا مشکلات قلبی. اگر درد شما به طور ناگهانی شروع شده و همراه با علائمی مانند تنگی نفس، تعریق زیاد، یا درد در ناحیه فک یا دست چپ باشد، ممکن است نیاز به مراجعه فوری به پزشک برای ارزیابی وضعیت قلبی داشته باشید. در صورتی که درد خفیفتر باشد و ارتباطی با غذا یا استرس داشته باشد، ممکن است ناشی از مشکلات گوارشی باشد. در هر صورت، توصیه میشود برای بررسی علت دقیق درد به پزشک داخلی مراجعه کنید.
متخصص داخلی
سلام، سوزش بالای معده، یعنی ابتدا و وسط قفسه سینه، هنگام خواب آرام است و احساسی ندارم ولی بعد از بیدار شدن و چند ساعت بعد از صبحانه سوزش شروع میشه، علتش چیه؟ ۶ ماهه این سوزش رو دارم تقریبا هفته ای یک الی دوبار هم رفلاکس به مری دارم پنتوپرازول و فاموتیدین هم فقط چند ساعت اثر میکند و تقریبا یک هفته روده هام صدا میده و لگنم تیر میکشه! شکمم صدای آب میاد!
سلام! سوزش بالای معده و رفلاکس معده به مری که شما تجربه میکنید، معمولاً نشانهای از مشکلات مربوط به گوارش و معده مانند ریفلاکس اسید معده (GERD) است. این مشکل زمانی رخ میدهد که اسید معده به داخل مری برگشت میکند و باعث احساس سوزش در قسمت بالای معده و گاهی در قفسه سینه میشود. این علائم در صبحها یا پس از خوردن غذا تشدید میشوند، چون در شب یا هنگام خواب، اسید معده کمتری ترشح میشود و یا بدن در وضعیت افقی قرار دارد. اما زمانی که بیدار میشوید یا غذا میخورید، اسید معده بیشتر تحریک میشود. همچنین صدای شکم و درد در ناحیه لگن میتواند به دلایل مختلفی همچون گاز و نفخ، یا حتی مشکلات رودهای مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) باشد. مصرف داروهای پنتوپرازول و فاموتیدین که برای کاهش ترشح اسید معده تجویز شده، معمولاً اثر موقتی دارند و ممکن است نیاز به تغییر درمان یا ارزیابی بیشتر از سوی پزشک باشد. برای مدیریت بهتر این علائم، ممکن است لازم باشد رژیم غذاییتان را تغییر دهید و از غذاهایی که باعث تحریک اسید میشوند خودداری کنید. مشاوره با یک متخصص گوارش جهت بررسی دقیقتر توصیه میشود.
متخصص گوارش
سلام در چه افرادی این علائم ممکنه
نشونه سکته باشه ؟
در همه افراد
یا افرادی که چاقی و بیماری زمینه ای دارن؟
سلام
سوزش معده یا ریفلاکس اسید معمولاً علامت مشکلات گوارشی است و در بیشتر افراد به دلیل مشکلاتی مانند ریفلاکس معده، زخم معده، آبریزش معده یا گاستریت به وجود میآید. این علائم به خودی خود نشاندهنده سکته قلبی نیستند.
با این حال، در برخی موارد، سوزش معده یا درد در ناحیه قفسه سینه میتواند با درد قفسه سینه ناشی از مشکلات قلبی مانند سکته یا آنژین (درد قلبی) اشتباه گرفته شود. در افرادی که چاقی، فشار خون بالا، دیابت یا سابقه بیماری قلبی دارند، این نوع علائم میتواند خطر بیماریهای قلبی را بیشتر کند.