گوش درد چیست؟ + ۲۱ علت گوش درد و روش پیشگیری از درد گوش

چرا گوش درد می گیریم | علت گوش درد + روش های پیشگیری از آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

گوش درد یکی از علائمی است که دلایل مختلفی دارد. این مشکل می‌تواند نشاندهنده‌ی عفونت گوش، سینوزیت، اوریون و بیماری‌های دیگر باشد. برای درمان این علامت باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : ۹ دقیقه
علت ایجاد گوش درد چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

گوش درد یکی از آزاردهنده‌ترین دردهایی است که معمولا آستانه تحمل افراد را پایین آورده و آنها را کلافه می‌کند. این درد می‌توند نشانه‌ی مشکلات مختلفی باشد و دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آنها بسته به سن، نوع بیماری، طول درد و غیره روش‌های درمانی متفاوتی دارند. به همین دلیل هم لازم است که پیش از هر چیزی، اطلاعات خود را در رابطه با گوش درد افزایش دهید تا بعد بتوانید با نگاهی هوشمندانه و دقیق‌تر، در صورت بروز چنین مشکلی به درمان قطعی و درست آن بپردازید. در ادامه این مطلب به طور مفصل به بررسی موضوع گوش درد می‌پردازیم. یادتان باشد که در صورت بروز هرگونه گوش درد با بهترین دکتر گوش و حلق و بینی از دکترتو در ارتباط باشید.

گوش درد چیست؟ (درد گوش)

گوش درد نوعی از درد در محدوده گوش است که می‌تواند بخش‌های متفاوتی از گوش را تحت تأثیر قرار داده و درجات متفاوتی هم داشته‌باشد. این احساس ناخوشایند در اطراف گوش، لاله گوش، بخش داخلی گوش و دیگر بخش‌ها دیده‌می‌شود و می‌تواند با مشکلات دیگری همچون سردرد و یا حتی از‌دست‌دادن تعادل همراه باشد. این درد در بیشتر موارد، حالت مبهمی به خود می‌گیرد و می‌تواند یک یا هر دو گوش را تحت تأثیر قرار‌دهد. گوش درد می‌تواند زنگ هشداری برای بیماری های گوش باشد.

متن انگلیسی:
«The cause of the pain might be an infection of your middle ear, or it might be related to a viral or bacterial infection.»
ترجمه متن:
«علت گوش درد می‌تواند ناشی از عفوت گوش میانی، عفونت ویروسی یا باکتریال باشد.»

webmd

علائم همراه درد گوش کدامند؟

علائمی که همراه با گوش درد وجود دارند، شامل موارد زیر هستند:

  • درد گوش
  • خارش
  • سوزش
  • تب
  • ترشح
  • سرفه
  • سردرد
  • گرمی
  • قرمزی
  • اختلال در شنوایی
  • سرگیجه

آیا گوش درد شدید دارید؟

همین حالا نوبت دکتر بگیرید.

علت گوش درد چیست؟ (گوش درد نشانه چیست؟)

به‌طورکلی می‌توان گفت که وجود درد در ناحیه گوش، به‌صورت عمومی نشان‌دهنده وجود عفونت گوش و یا التهاب در قسمت‌های خارجی، میانی، داخلی و یا حتی اعضای مجاور گوش است. به همین دلیل در بیشتر موارد اهمیت زیادی دارد و نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت. توصیه ما این است که در این درد را نادیده نگیرید و برای تشخیص علت آن و درمان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

وجود گوش درد می‌تواند از علت‌های متفاوتی ناشی شود، علت‌هایی که هر کدام، بخش خاصی از گوش را در‌بر‌گرفته و علائم متفاوتی را از خود نشان‌می‌دهند. در ادامه به معرفی انواع علت‌هایی می‌پردازیم که می‌توان برای درد گوش در نظر گرفت.

۱. جرم بیش از اندازه علت درد گوش چپ و راست

یکی از مهمترین دلایلی که موجب بروز گوش درد می‌شود، ازدحام جرم گوش است. بد نیست بدانید که وجود جرم به‌نوبه‌خود می‌تواند از مجرای گوش شما در برابر مواردی همچون آب، باکتری و یا سایر آسیب‌ها مراقبت کند. اما اگر این جرم‌ها بیش‌ازحد تولید شوند و یا در عمق کانال گوش راه پیدا کنند، می‌توانند موجب انسداد مجرای گوش شوند و درد را به‌همراه داشته‌باشند.

۲. عفونت گوش میانی یک دلیل گوش درد

یکی دیگر از علت‌های این درد می‌توان به عفونت گوش میانی اشاره‌کرد. به‌طورکلی، عفونت گوش میانی نشان‌دهنده‌ی وجود مایعات و بافتی عفونی است که در فضای گوش میانی فرد، وجود‌دارد. در این حالت، در کنار درد متوسط تا شدیدی که در عمق گوش احساس می‌شود، فرد تا چندین روز دچار گرفتگی بینی و یا حتی درد گوش خواهد‌بود. همچنین در اکثر موارد، تب هم مشاهده می‌شود.

نکاتی که بهتر است درباره درد گوش بدانید.

۳. عفونت گوش مترشحه علت درد گوش راست و چپ

در این حالت در وهله اول شاهد ترشحاتی بدون نشانه عفونت در گوش میانی هستیم. به این دلیل در این مورد، اغلب نشانه‌ای از التهاب در بافت‌ها دیده‌نمی‌شود و در نتیجه، فرد، درد خفیفی را تجربه می‌کند. این درد، معمولاً با احساس کیپ‌شدن گوش و یا حتی کاهش شنوایی همراه است.

۴. درد پشت گوش و لاله گوش ناشی از عفونت گوش شناگر

این مشکل عفونت گوش خارجی و یا همان عفونت مجرای گوش است. به این خاطر به آن «عفونت گوش شناگر» می‌گویند که معمولا بعد از زمانی اتفاق‌می‌افتد که مقداری آب در مجرای گوش بیمار، گیر می‌کند. در این بیماری، فرد دچار کیپ‌شدن گوش می‌شود و در زمان دست‌زدن به لاله گوش درد و خارش را احساس خواهد‌کرد. گاهی ممکن است ترشحات زردرنگی هم به‌همراه کاهش شنوایی و یا تورم در ناحیه گوش مشاهده‌شود.

از دیگر دلایلی عفونت گوش شناگر، استفاده مکرر و بیش‌ازحد از گوش‌پاک‌کن است. استفاده دائمی از گوش‌پاک‌کن می‌تواند موجب ایجاد زخم‌های کوچکی در قسمت مجرای گوش شود و به همین دلیل فضای بسیار مناسب و مستعدی را برای رشد باکتری‌ها ایجاد‌کند.

درد پشت گوش و لاله گوش ناشی از عفونت گوش شناگر
عفونت گوش شناگر معمولا بعد از زمانی اتفاق‌می‌افتد که مقداری آب در مجرای گوش بیمار، گیر می‌کند.

۵. گرفتگی شیپور استاش یک علت درد گوش

لوله استاش، تونل باریکی است که در قسمت فوقانی گلو قرار داشته و به گوش میانی هم اتصال دارد. این لوله در تنظیم و کنترل فشار هوای پشت پرده‌ی گوش و تخلیه مایعات اضافی از گوش میانی فرد دخالت دارد. در صورت مسدودشدن و گرفتگی این لوله، احتمالا فرد با مشکلات بسیاری همچون آلرژی، عفونت و غیره روبرو می‌شود و به همین دلیل هم بروز مشکلات و علائمی همچون موارد زیر طبیعی به نظر می‌رسد:

  • درد
  • وزوز گوش
  • سرگیجه
  • کاهش شنوایی و غیره

۶. بروز مشکلات پوستی در گوش

از دیگر علل درد گوش، وجود مشکلات پوستی در این ناحیه است. این موضوع به‌نوبه‌خود در چند شکل و شرایط مختلف اتفاق‌می‌افتد که از میان آنها می‌توان به زونای گوش اشاره‌کرد. این مورد که با نام علمی هرپس زوستر اوتیکوس هم شناخته‌می‌شود و درد بسیار شدیدی را در گوش فرد ایجاد می‌کند.

۷. عفونت لاله گوش

بروز عفونت در قسمت لاله گوش هم از دیگر علل درد گوش است. این مشکل معمولا با تورم، درد، قرمزی پوست و یا حتی عفونت همراه است و می‌تواند تا ایجاد آبسه هم پیش برود. از آنجایی که عفونت، خونرسانی به غضروف را قطع‌می‌کند، می‌تواند حتی باعث از‌بین‌رفتن آن هم شود. معمولاً این نوع از عفونت و درد گوش در افرادی دیده‌می‌شود که یا به بیماری‌های خودایمنی مبتلا هستند و یا ضربه‌ای به غضروف گوش آنها وارد شده‌است.

۸. سرماخوردگی علت درد گوش راست و گلو یا گوش چپ

یکی از علائم رایجی که در زمان سرماخوردگی یا آنفولانزا در افراد نمود پیدا می‌کند، گوش درد است. با‌این‌وجود لازم است که در صورت مشاهده این علامت، به پزشک عمومی مراجعه‌کنید تا در صورت وجود عفونت‌های ناشی از سرماخوردگی بتوانید آن را به راحتی مهار و درمان نمایید.  

برخی از علت‌های ایجاد گوش دردبرخی از علائم گوش درد
عفونت گوشتب
پارگی پرده گوشکیپ شدن گوش
جرم در گوشکاهش شنوایی
سرماخوردگیترشح از گوش
تومور گوشخارش و سوزش
برخی از علائم همراه و علت‌های گوش درد

۹. پارگی پرده گوش علت گوش درد شدید

پارگی پرده گوش در اثر ضربه‌های متفاوتی به گوش به وجود می‌آید. این موضوع غالبا با مواردی همچون درد شدید، کیپ‌شدن گوش، کاهش شنوایی، سرگیجه و غیره همراه است. این پارگی در بسیاری موارد به صورت خودبه‌خود بهبود می‌یابد. با‌این‌حال، در موارد حاد لازم است که به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و به‌طور جدی به درمان آن بپردازید.

۱۰. باروتروما علت گوش درد سمت راست یا سمت چپ

این نوع از گوش درد معمولا به‌دلیل تغییرات شدیدی که در فشار جوی ایجاد می‌شود. اکثر افراد در پرواز هواپیمایی و یا در هنگام رانندگی در یک تپه شیب‌دار دچار این درد می‌شوند.

۱۱. وجود تومور یک دلیل درد گوش

علت دیگر این درد، وجود تومور است. گاهی ممکن است که به‌دلیل وجود تومورهای سرطانی و یا غیرسرطانی، فرد دچار گوش درد شود. البته این مسئله چندان شایع نیست اما در بسیاری از شرایط، وجود سرطان گلو و حلق که سر و گردن فرد را درگیر می‌کند، کاهش شنوایی را برای بیمار به دنبال داشته و با وزوز و کیپ‌شدن گوش همراه است. در بسیاری از شرایط، ۲ نوع تومور کلستاتوما و یا آکوستیک نوروما، عواملی هستند که باعث گوش دردهای سرطانی می‌شوند.

اینفوگرافی علت گوش درد
جرم گوش و عفونت گوش، از علل درد گوش هستند.

۱۲. مننژیت

بیماری مننژیت موجب بروز التهاب در غشاء پوشاننده مغز و نخاع می‌شود. این بیماری که به‌دلیل عفونت‌های باکتریایی و ویروسی ایجاد می‌شود بخش‌های مختلفی از بدن را درگیر کرده و حتی باعث درد گوش یا از‌دست‌دادن شنوایی می‌شود.

۱۳. بیماری کرون

یکی از دلایل گوش درد؛ وجود بیماری کرون است. این بیماری که به التهاب و تحریک سیستم معده و روده مربوط می‌شود در بسیاری از شرایط با علائم متفاوتی همراه است که گاهی یکی از آنها گوش درد خواهد‌بود. این بیماری، در برخی از شرایط می‌تواند با کری و ناشنوایی شدید هم همراه باشد.

۱۴. بیماری اوریون

بیماری اوریون به‌عنوان یک بیماری ویروسی واگیردار، غده بناگوشی بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این غده، همان غده اصلی بزاق است که در جلو و زیر گوش قرار‌گرفته‌است. این بیماری معمولا با التهاب و تورم همراه است و باعث ایجاد درد در ناحیه گوش بیمار خواهد‌شد. حتی گاهی در موارد نادر، ازدست‌دادن شنوایی هم می‌تواند دامن‌گیر بیمار شود.

۱۵. گوش درد کرونا (گوش درد و کرونا به هم ربط دارند؟)

از آنجایی که بیماری کرونا در طی سالیان اخیر، هر بار با علائم متفاوتی خود را نشان‌می‌دهد در بسیاری از شرایط، دیده‌شده‌است که درد گوش به‌عنوان یکی از علائم و نشانه‌های این بیماری مشاهده شده‌است و حتی فرد را با کاهش سطح شنوایی هم روبرو کرده‌است. به همین دلیل هم ابتلا به بیماری کرونا را می‌توان در برخی از شرایط از جمله علت‌های درد گوش دانست. مدت زمان بهبودی این اختلال در بیماران، گاهی تا ۳ هفته و یا بیشتر زمان خواهد‌بود.

گوش درد در کودکان نشانه چیست؟
معمولا درد ناگهانی در کودکان به علت ایجاد عفونت در گوش میانی است.

۱۶. علت گوش درد ناگهانی کودکان چیست؟ (گوش درد در کودکان نشانه چیست؟)

به‌طور‌کلی بروز گوش درد در کودکان مانند بزرگسالان دارای علت‌های به‌خصوصی است که طبیعتا شناخت آنها می‌تواند به افزایش سرعت درمانی کمک‌کند. دردهای گوش در کودکان بسیار شایع است. معمولا درد ناگهانی در کودکان به علت ایجاد عفونت در گوش میانی است. گاهی نیز ممکن است که به علت ایجاد عفونت‌های تنفسی این حالت در گوش‌ها ایجاد شود. برای درمان سریع گوش درد کودکان باید به دکتر اطفال مراجعه کنید.

۱۷. علت گوش درد در بارداری چیست؟

یکی از عوارض بارداری در اثر تغییرات هورمونی ناشی از آن، گوش درد است. افزایش هورمون‌ها در دوران بارداری باعث احتقان و گرفتگی گوش میانی می‌شود و همین مسئله باعث بروز گوش درد در بارداری می‌شود. افزایش مایعات بدن در زنان باردار هم یکی دیگر از علت‌های ایجاد گوش درد است. از طرفی مادران باردار مستعد عفونت‌های گوش هستند. عفونت گوش در زنان باردار بیشتر در گوش میانی یا بیرونی ایجاد می‌شود.

۱۸. علت گوش درد یک طرفه چیست؟ (علت درد گوش چپ یا راست)

درد گوش می‌تواند یک طرفه و یا دو طرفه باشد. در برخی از عفونت‌های سینوسی شدید، ممکن است که درد گوش در یک طرف با شدت زیادی بروز کند. همچنین ممکن است که عفونت گلو هم باعث بروز درد یک‌طرفه‌ی گوش می‌شود. این حالت می‌تواند برای شناگران، افرادی که گوش میانی آنها به هر دلیلی عفونت کرده‌است و کسانی که عفونت‌های دیگری داشته‌اند و به شیپور استاش رسیده‌است، اتفاق بیفتد. برای درمان این حالت باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. دکتر ابتدا علت ایجاد درد گوش را تشخیص می‌دهد و سپس برای درمان آن اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

۱۹. گوش درد عصبی چیست و چه علتی دارد؟

ژنیکولیت نورالژی یکی از دردهای عصبی گوش است که در آن عصب‌های شما تحت فشار رگ‌های خونی قرار می‌گیرند و باعث ایجاد درد در آنها می‌شود. این دردها معمولا شدید هستند و تحمل آن بسیار سخت است. هرچند در مواقعی نیز ممکن است که درد گوش عصبی مبهم و سوزشی باشد. اما در بیشتر مواقع مانند ورود یک یخ درون گوش است.  

۲۰. علت گوش درد و سردرد چیست؟

گاهی گوش درد و سردرد همراه با هم بروز می‌کنند. علت‌های مختلفی می‌توانند باعث ایجاد این درد شوند. یکی از علت‌های ایجاد سردرد و گوش درد همراه با هم، سینوزیت است. مخصوصا اگر سینوزیت به گوش‌ها نفوذ کرده‌باشد و باعث ایجاد عفونت گوش شود.

۲۱. دیسک گردن و گوش درد به هم ربط دارند؟ علت درد زیر گوش و گردن

هنگامی که مهره‌های بالایی و گردنی شما اشکال داشته‌باشند و دیسک گردن شما به هر علتی پاره شده و یا بیرون زده باشد، احتمال اینکه گوش درد بگیرید، زیاد است. البته که درد گوش یکی از هزاران مشکلی است که همراه با دیسک گردن بروز می‌کند و نمی‌توان هر کسی را که گوش درد دارد با تشخیص دیسک گردن روانه کرد.

تشخیص علت درد گوش چگونه انجام می شود؟
برای تشخیص علت درد گوش، دکتر باید گوش شما را معاینه کند. معمولا این کار را با اوتوسکوپ انجام می‌دهد و گوش شما را بادقت معاینه می‌کند.

تشخیص علت درد گوش چگونه انجام می شود؟

برای تشخیص علت گوش درد باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. توجه داشته‌باشید که برای تشخیص علت درد گوش، دکتر باید گوش شما را معاینه کند. معمولا این کار را با اوتوسکوپ انجام می‌دهد و گوش شما را بادقت معاینه می‌کند. در صورت لزوم، معاینه‌های تکمیلی و آزمایش‌های لازم انجام می‌شوند تا علت درد گوش شما تشخیص داده‌شود.

درمان گوش درد چیست؟ (برای گوش درد چی خوبه؟)

اصولا برای درمان گوش درد راه‌های بسیار زیادی وجود دارد که به علت اصلی درد، بستگی دارند. برخی از این راه‌های درمانی، پزشکی و دارویی هستند و برخی دیگر هم روش‌های سنتی و خانگی را شامل می‌شوند.

علاوه‌بر راه‌های خانگی درمان گوش درد که در بسیاری از شرایط می‌توان آنها را با درمان گوش درد در طب سنتی مشترک دانست، روش‌های پزشکی و دارویی بسیاری هم وجود دارند که امروزه توسط پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی برای درمان این درد تجویز می‌شوند. پیش از هر چیز باید به این نکته اشاره‌کنیم که اگر به هر دلیلی دچار گوش درد شدید و یا بعد از انجام روش‌های درمانی خانگی، موفق به کاهش درد نشدید، لازم است که برای درمان سریع گوش درد به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید. این موضوع به‌ویژه در صورت وجود علائم دیگری همچون:

  • تورم
  • تب
  • تشنج
  • سردرد
  • از‌دست‌دادن تعادل
  • خروج چرک و خون از گوش و غیره

به مراتب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به‌عنوان نشانه‌ای از وجود یک خطر جدی شناخته می‌شود.

درمان گوش درد چیست؟ (برای گوش درد چی خوبه؟)
اصولا برای درمان گوش درد راه‌های بسیار زیادی وجود دارد که به علت اصلی درد، بستگی دارند.

پیشگیری از گوش درد امکان پذیر است؟

پیش از هر چیز لازم است که گوش‌های خود را همیشه تمیز نگه‌دارید، اما برای این کار هم از گوش‌پاک‌کن استفاده نکنید! در صورتی‌که گوش‌هایتان جرم زیادی ترشح می‌کند، می‌توانید با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی از روش شستشوی گوش‌ها استفاده کنید.

برای آنکه از بروز عفونت در گوش خارجی خود پیشگیری کنید بهتر است که بعد از شناکردن و یا تماس مستقیم گوش‌هایتان با آب، آنها را به‌خوبی خشک کنید و یا از محافظ مخصوص شنا استفاده نمایید. این موضوع به‌ویژه در رابطه با پیشگیری از گوش درد نوزاد و کودکان اهمیت زیادی دارد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

گوش درد عموما بی‌دلیل نیست و نباید نسبت به آن بی‌اهمیت باشید. این علامت می‌تواند نشاندهنده‌ی مشکلات جدی گوش باشد. روش‌های خانگی زیادی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید به تسکین و درمان گوش درد بپردازید. اگر روش‌های خانگی و طب سنتی درمان درد گوش مؤثر نباشد حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

در صورت بروز هرگونه مشکل و احساس درد در ناحیه گوش خود می‌توانید از دکتر گوش، حلق و بینی در دکترتو نوبت حضوری بگیرید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان گوش و حلق و بینی وجود دارد. برای دریافت دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین از همین پلتفرم آنلاین کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

زمانی‌که گوش‌درد در بیمار شدید باشد و در کنار آن با از‌دست‌دادن شنوایی، خستگی، سردرد، تشنج، از‌دست‌دادن تعادل، افسردگی و همین‌طور تغییرات خلق‌و‌خو همراه باشد، می‌تواند کمی نگران‌کننده و خطرناک به نظر برسد و به همین دلیل لازم است که هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.

در برخی از مواقع، عفونت‌های گوش می‌تواند ارتباط مستقیمی با سلامت دهان و دندان‌ها داشته‌باشد. برای مثال گاهی در صورت وجود عفونت و بیماری لثه، باکتری‌ها از لثه به سمت گوش هم سرایت می‌کنند و موجب ایجاد عفونت در این ناحیه از بدن هم می‌گردند. در کنار این گاهی طبیعی‌نبودن موقعیت دندان‌ها و یا ناهنجاری‌های موجود در آنها می‌تواند موجب بروز درد در ناحیه گوش شود.

گاهی ممکن است که عفونت‌های سینوسی ناشی از ویروس‌ها و باکتری‌ها و یا حتی قارچ‌ها، ارتباط مستقیمی با گوش درد، عفونت گوش و یا حتی وزوز آن داشته‌باشند. این یعنی وجود عفونت در بخش سینوس‌ها که گاهی به سایر بخش‌هایی همچون گوش هم سرایت خواهد‌کرد.

زمانی‌که گوش‌درد شما تشدید شود و یا با علائم دیگری همچون سرگیجه، تب، التهاب، از‌بین‌رفتن تعادل و غیره همراه باشد می‌توان آن را خطرناک قلمداد کرد.

از آنجایی‌که در این شرایط، فشار هوا تغییر پیدا می‌کند، ممکن است دچار گوش‌درد شوید. به همین دلیل افراد زمانی‌که سوار هواپیما شده‌اند و یا در ارتفاعات رانندگی می‌کنند، شاهد گوش‌درد و یا تغییراتی در قدرت شنیداری خود خواهند‌بود.

از آنجایی‌که در این شرایط، فشار هوا تغییر پیدا می‌کند، ممکن است دچار گوش‌درد شوید. به همین دلیل افراد زمانی‌که سوار هواپیما شده‌اند و یا در ارتفاعات رانندگی می‌کنند، شاهد گوش‌درد و یا تغییراتی در قدرت شنیداری خود خواهند‌بود.

زمانی‌که گوش، جرم زیادی تولید کند و فرد آن را دیر‌به‌دیر تمیز کند، گوش دچار انسداد می‌شود و در نتیجه، گوش‌درد ایجاد می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(۳.۹از۵)
دسته بندی:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای ۲۵ ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره گوش درد

  1. سمانه گفت:

    وایییی خدا گوشم 😭😭 از دیشب تا حالا نخوابیدم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      خیلی متاسفم که اذیت می‌شید! درد گوش می‌تواند خیلی آزاردهنده باشد. ممکنه ناشی از عفونت گوش، فشار بر روی گوش داخلی یا مشکلات دیگری باشد. پیشنهاد می‌کنم به یک پزشک مراجعه کنید تا معاینه و درمان مناسب انجام بشه. در عین حال، برای تسکین موقت، می‌توانید از مسکن‌های معمولی استفاده کنید یا یک کمپرس گرم روی گوش قرار دهید. امیدوارم هر چه زودتر حالتان بهتر شود.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  2. نفس گفت:

    من کمی درد گوش داشتم ولی علامت های دیگه نداشتم چی کار کنم ؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      درد گوش ممکن است ناشی از عفونت گوش، التهاب یا تغییرات در فشار داخل گوش باشد. اگر درد خفیف است و علائم دیگری مانند تب، ترشح از گوش یا مشکلات شنوایی ندارید، می‌توانید از مسکن‌های ملایم مانند ایبوپروفن استفاده کنید و استراحت کنید. با این حال، اگر درد ادامه پیدا کند یا بدتر شود، بهتر است به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا معاینه و درمان مناسب انجام شود.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  3. نفس گفت:

    من گوش درد دارم اما حالت های دیگه ندارم کودک هم هستم ولی فکر کنم به خاطر تمیز
    نکردن و مایع ترشعی مجرای شنوایی ام هست و از نظرم باید در مورد این موضوع هم توضیحاتی می ذاشتید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      گوش درد می‌تواند به دلیل تجمع مایع در مجرای شنوایی یا التهاب آن ایجاد شود. تمیز نکردن صحیح گوش‌ها می‌تواند باعث تجمع جرم گوش (واکس) و در نتیجه فشار بر روی مجرای شنوایی و بروز درد شود. بهتر است از استفاده از اشیاء نوک‌تیز برای تمیز کردن گوش‌ها خودداری کنید زیرا این کار می‌تواند آسیب به گوش وارد کند و جرم را به عمق کانال گوش براند. در صورتی که درد ادامه پیدا کرد، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق‌تر و دریافت درمان مناسب توصیه می‌شود.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  4. لیلا هستم گفت:

    سلام. من یه ماهی بود سوزش حنجره داشتم که صدام میگرفت. کم کم حنجره ام درد گرفت.به گلوم زد و انگار زخم تو گلوم بود.دکتر گفت شاید ریفلاکسه قرص معده داد بعد آنتی بیوتیک داد مال عفونت باکتریایی خوب نشدم. الان دو هفته است گوش درد گرفتم. دو سه روز یه گوش سمت چپم درد شدید میگیره طوری که با گاباپنتین هم دردش خوب نمیشه… بعد دو سه روز گوش سمت راستم درد میگیره…. طوری که دهنمو به زور باز میکنم و عصبی میشم. الان قرص آلفن دو روزه میخورم تا آروم بشم. تو رو خدا راهنماییم کنین.،

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، علائمی که دارید ممکن است به ریفلاکس معده (GERD)، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی یا حتی مشکلات گوش داخلی مربوط باشد. گاهی اوقات ریفلاکس می‌تواند باعث تحریک گلو و ایجاد احساس سوزش و درد در ناحیه حنجره شود که در برخی موارد به گوش‌ها نیز سرایت می‌کند. همچنین، درد در گوش ممکن است به دلیل عفونت گوش میانی یا مشکلات مفصل فک باشد که در اثر فشار زیاد روی فک یا گلو ایجاد می‌شود. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است تأثیر نداشته باشد اگر عفونت ویروسی باشد یا مشکل از نوع دیگری باشد. توصیه می‌کنم برای بررسی دقیق‌تر به یک متخصص گوش و حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید تا با سونوگرافی یا بررسی‌های دقیق‌تر تشخیص درست داده شود. استراحت، مصرف مایعات گرم و کاهش استرس نیز می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

      متخصص گوش و حلق و بینی