فهرست مطالب
داروهای افزایش وزن یکی از روشهای دارویی برای وزن گرفتن در کودکان و بزرگسالان هستند. این داروها به شکل قرص خوراکی، شربت یا پودر وجود دارند. اگرچه مصرف آنها میتواند در زمان کمتری باعث افزایش وزن شود اما حتما به مجوز داشتن آنها، داروهای مصرفیتان و بیماری زمینهای دقت کنید. قبل از مصرف داروهای چاقکننده اگر از داروهای دیگری مثل داروی فشرخون، دیابت یا داروی قلبی استفاده میکنید، از تداخلات دارویی احتمالی آگاه باشید. همچنین بهتر است یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم در کنار مصرف دارو داشتهباشید. برای دریافت رژیم غذایی میتوانید به دکتر تغذیه در سایت دکترتو مراجعه کنید.
داروهای افزایش وزن یا چاقی
داروهای افزایش وزن، گروهی از مکملهای دارویی یا ویتامینی هستند که با تاثیر روی سیستم عصبی مرکزی، به افزایش گرسنگی و میل به غذا کمک میکنند. معمولا افرادی که بهصورت ژنتیکی یا به دلیل بیماری زمینهای کاهش وزن ناگهانی و شدیدی را تجربه کردند، به سمت مصرف داروهای مکمل و چاقکننده میروند. این داروها ممکن است خارجی یا ایرانی باشند و لازم است حتما قبل از مصرف، پروانه بهداشت و مجوز آنها را چک کنید.
انواع داروهای افزایش وزن سریع کدامند؟
داروهای اشتهاآور و چاقکننده در اشکال مختلفی مانند قرص خوراکی، شربت، پودر و مکمل ویتامینی وجود دارند. یکی از معروفترین داروهای چاقی بدن، بهخصوص چاقی صورت، مخمر آبجو است که در تولید آبجو و نان استفاده میشود. این ماده از ساکارومایسس سرویزیه، قارچ تک سلولی ساخته شده است که منبع غنی از کروم است، به حفظ سطح طبیعی قند خون کمک میکند و باعث هضم بهتر غذا میشود.
داروی افزایش وزن کودکان | داروی افزایش وزن بزرگسالان |
---|---|
مولتی سانستول پلاس زینک | اپتایت کیم کیمیاگر |
پدیابست | راسیپ |
مولتی ویتامین کیدی کر مایر | قرص شیکوریدین دینه |
مکمل پروتئین | گیاه شیرین بیان |
سیمو اپتا | پرافیل خوارزمی |
قرص چاقی صورت و بدن
قرص چاقی یکی از داروهای پرطرفدار برای افزایش چربی بدن است. انواع قرص و کپسول چاقکننده معمولا برای کودکان بالای ۱۲ سال و بزرگسالان کاربرد دارند. دوز مصرف آنها نیز براساس سن و وزن بدن تعیین میشود. بهترین قرص چاقی موجود در داروخانه ها عبارت است از:
- قرص شیکوریدین دینه
- پودر گین آپ کارن
- قرص مخمر آب جو
- قرص اکساندرولون
- مکمل پروتئین
- کراتین
- پودر کلسیم پیروات
- روغن ماهی
- ویتافت فور (Vita fat 4)
- داروی چاقی فت فست
- قرص فست اکستریم
- قرص سوپر فت فست نیو
- کپسول چاقی دراگون
- قرص تاپ لوور ویتافلش
انواع شربت اشتها آور
مولتیویتامینها مانند زینک پلاس در سنین مختلف بهخصوص کودکان برای افزایش وزن و رشد بهتر کاربرد دارد. این مکمل باید توسط پزشک برای کودکان تجویز شود و مصرف آن نیز طبق نظارت پزشک باشد. برخی از پرکاربردترین شربتهای اشتها آور برای کودکان و بزرگسالان عبارت است از:
- راسیپ
- پرافیل خوارزمی
- باریج اسانس
- سیمو اپتا
- اپتایت کیم کیمیاگر
- پدیابست
- مولتی ویتامین کیدی کر مایر
- مولتی سانستول پلاس زینک
بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن
مولتیویتامینها میتوانند نقش مهمی در افزایش وزن اصولی بهخصوص برای ورزشکاران داشتهباشند. ویتامینهای گروه B، مولتی ویتامین حاوی ویتامینهای A و C ،D و مواد معدنی مانند روی و منیزیم در فرآیندهای متابولیکی بدن نقش دارند و میتوانند باعث افزایش حجم بدن شوند. برای افرادی که دنبال پرشدن صورت هستند، ویتامین E، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین A بهترین گزینه است که ویتامین چاق کننده صورت نام دارند.
کدام آمپول ویتامین چاق کننده است؟
بهترین آمپول چاق کننده صورت و بدن ویتامینهای گروه B هستند. ویتامین B12 با افزایش اشتها و افزایش وزن در افرادی که کمبود ویتامین ب داشتند همراه است. سایر ویتامینهای گروه B نیز ممکن است بهطور غیرمستقیم باعث افزایش وزن شوند.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت sharecare
In most cases, taking a B vitamin will not lead to weight gain. However, people who are deficient in vitamin B12 might notice the scale creep upwards once they start supplementing. That’s because loss of appetite is a symptom of vitamin B12 deficiency.
ترجمه فارسی:
در بیشتر موارد، مصرف ویتامین B بهتنهایی باعث افزایش وزن نمیشود. با این حال افرادی که کمبود ویتامین B12 دارند ممکن است متوجه شوند که اشتهایشان پس از شروع مکمل افزایش مییابد. این اتفاق به این دلیل است که از دستدادن اشتها نشانه کمبود ویتامین B12 است.
انواع داروی افزایش وزن گیاهی
علاوهبر داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی نیز وجود دارند که به شکل پودر خوراکی، دمنوش یا همراه با غذا و میانوعده مصرف دارند. معمولا داروهای افزایش وزن گیاهی دستورالعمل خاصی برای مصرف دارند و باید تحت نظارت متخصص طب سنتی براساس مزاج فرد مصرف شوند:
- ریشه قاصدک
- بابونه
- گیاه شیرین بیان
- گیاه مارچوبه
- گیاه زنجبیل
- گیاه اسطوخودوس
- گیاه بهار نارنج
- گیاه میخک
دارو و رژیم افزایش وزن
برنامه غذایی برای افزایش وزن روی افزایش کالری مصرفی فرد در طول روز به شیوه سالم تمرکز دارد. رژیم غذایی چاقکننده معمولا شامل غذاهای غنی از مواد مغذی با کالری بالا مانند آجیل، آووکادو، غلات کامل و محصولات لبنی است که در میانوعدههای روزانه مصرف میشوند. غذاهای غنی از پروتئین نیز برای حمایت از رشد عضلات و حجمگیری سریع بدن کمک میکند. پزشک متخصص تغذیه ممکن است در کنار رژیم غذایی، مکملهای زیر را هم توصیه کند:
- مکمل غذایی کتو
- مکمل فیبر
- آنزیمهای هضمکننده
- مکمل التیانین
- اسیدهای چرب امگا ۳
- مکمل پودر سبز
- کتونهای برونزا
- کراتین مونوهیدرات
- کافئین
- سیپروهپتادین
- آمینو اسیدهای زنجیرهای منشعب شده (BCCA)
- HBM (بتا-هیدروکسی بتا-متیل بوتیرات)
- بتا آلانین
- مولتی ویتامینها
چه کسانی می توانند از داروهای افزایش وزن و چاقی استفاده کنند؟
داروهای افزایش وزن معمولا برای افرادی تجویز میشود که به دلیل بیماری زمینهای یا مشکلات ژنتیکی اشتهای کمی دارند و بدن آنها مواد مغذی موجود در غذاها را بهخوبی جذب نمیکند. این افراد میتوانند کسانی باشند که مشکلات گوارشی، بیماری قند خون یا افسردگی حاد دارند. مصرف داروهای چاقی اشتها را زیاد میکند و با جذب مواد مغذی مورد نیاز برای متابولیسم بدن، باعث چاقی صورت و بدن میشود.
عوارض داروی چاقی یا افزایش وزن
اگرچه داروهای چاقکننده کمککننده هستند اما بدون عارضه جانبی نیستند! بهخصوص داروهایی که زمینه گیاهی ندارند و بدون مجوز وارد میشوند. مهمترین عوارض داروی افزایش وزن برای کودکان و بزرگسالان شامل موارد زیر است:
- ابتلا به بیماری قلبی
- ابتلا به دیابت نوع ۲
- بالا رفتن فشارخون
- درد مفاصل و عضلات بدن
- مشکلات خواب
- تحریکپذیری و عصبانیت
- اضطراب و استرس
- افسردگی
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
مکمل یا داروی افزایش وزن نوعی داروی افزایش توده وزن بدنی است و بیشتر برای استفاده در افرادی که بدن آنها نمیتواند از ویتامینها و مواد معدنی غذاها استفاده کند یا کسانی که کاهش وزن ناخواسته دارند، مصرف میشود. انواع داروهای چاقکننده به شکل قرص، شربت، پودر خوراکی یا آمپول تزریقی وجود دارند. قبل از مصرف آنها بهتر است حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و مشاوره با بهترین متخصصان برای شما وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
خسته نباشید
ببخشید چون مطلب دارای موارد مختلفی بود (که بسیار هم البته مفید بودن و خیلی متشکرم) یکمی من متوجه نشدم
اگر اشکالی نداره این موارد رو لطف میکنید بگید آیا ممکنه باعث اضافه وزن بشن؟
ویتامین ب ۶
ویتامین ب ۱
اسید فولیک
امگا ۳
منیزیم
ویتامین E
ویتامین آ
ویتامین ث
ویتامین ب ۳
آمپول نوروبیون
سلام! هیچکدام از این مواد بهطور مستقیم باعث اضافه وزن نمیشوند. اما برخی از آنها مانند ویتامین ب۶، ویتامین ب۱۲ و امگا ۳ ممکن است به تنظیم متابولیسم کمک کرده و به بهبود سوختوساز بدن کمک کنند. ویتامینهای آ و E بهدلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و منیزیم به رفع التهاب و بهبود خواب کمک میکنند. آمپول نوروبیون معمولاً برای درمان کمبود ویتامینهای B تجویز میشود و بر وزن تاثیر مستقیم ندارد. اگر قصد دارید وزن خود را کنترل کنید، تغذیه سالم و ورزش منظم مهم است.
باسلام و درود،آیا آمپول لوپرومر۷/۵باعث چاقی میشود؟
سلام
بله می تواند به مرور باعث چاقی شود
درود خسته نباشید از چه نوع دارو برای افزایش وزن استفاده کنیم ممنون میشم بگین
سلام
ابتدا باید ازمایش های لازم مخصوصا پرکاری تیرویید انجام دهید
شاید با درمان تیرویید احتمالی این مشکل بر طرف شود
ولی استفاده از هر روش برای چاقی
زیر نظر پزشک باشد
متخصص تغذیه
سلام خسته نباشین تیا میتوانیم از همه داروهای افزایش وزن استفاده کنیم
نه لازم نیست .بدون مشوره بامتخصص این بخش ازهرگونه دارو استفاده شود چون هرکدام از این دارو ها عوارض جانبی جدی دارد.
سپاس از شما