معرفی ۶ مورد از علائم پس زدن ایمپلنت – مجله سلامت دکترتو

معرفی ۶ مورد از علائم پس زدن ایمپلنت

آنچه در این مقاله می‌خوانید

درصورتی‌که علائم پس زدن ایمپلنت مانند درد مداوم، تورم لثه، واکنش آلرژیک یا شل شدن ایمپلنت اتفاق افتاد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. گاهی تجربه کم جراح در قرار دادن پیچ ایمپلنت دندان باعث بروز این مشکل می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : ۶ دقیقه
علائم پس زدن ایمپلنت چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اگر کاشت دندان داشته یا قصد انجام آن را دارید، باید با علائم پس زدن ایمپلنت آشنا شوید. حدود ۳٪ از افراد ممکن است در کوتاه‌مدت یا بلندمدت دچار این عارضه شوند. پس زدن ایمپلنت علائم و نشانه‌هایی داشته که دندانپزشک باتوجه‌به آنها می‌تواند عارضه را تشخیص دهد. در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم علائم پس زدن آن چیست؟ چرا این اتفاق میفتد؟ آیا راهی برای درمان آن وجود دارد؟ در صورت مشاهده این علائم چه کاری باید انجام دهیم؟

اگر می‌خواهید کاشت دندان انجام دهید، بهتر است برای کسب اطلاعات در مورد عوارض و علائم مشکلات ایمپلنت با دندانپزشک مشاوره داشته باشید. برای ارتباط با پزشک می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

علائم پس زدن ایمپلنت چیست؟

یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته ایمپلنت دندان است. ایمپلنت یک پایه فلزی داشته که درون استخوان فک قرار می‌گیرد. معمولا جنس آن از تیتانیوم یا زیرکونیوم است. تیتانیوم زیست سازگار بوده و حساسیت به آن بسیار نادر است. اما به دلایل دیگری ممکن است این پایه فلزی در جای خود تثبیت نشود.

میزان موفقیت درمان با ایمپلنت بسیار بالا است و بیشتر افراد از آن راضی هستند. اما حدود ۳% از افراد ممکن است دچار عوارض ایمپلنت شوند. در این افراد به‌مرور علائم پس زدن ایمپلنت ظاهر می‌شود.

برای تثبیت ایمپلنت در استخوان فک دو نوع ثبات اتفاق میفتد. در ابتدا یک ثبات مکانیکی ایجاد شده و بعد از ۳ ماه ثبات ثانویه به نام استئو اینتگراسیون ایجاد می‌شود. با تماس مستقیم، ساختاری و عملکردی بین استخوان فک و پایه فلزی ایمپلنت این نوع ثبات به وجود می‌آید. اما گاهی ممکن است انسجام استخوان با ایمپلنت به مشکل بخورد.

از مهم‌ترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خدمات دندانپزشکی

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

۲۰۰۰+ خدمت

۱. ادامه پیدا کردن درد و ناراحتی و علائم جوش نخوردن ایمپلنت

بعد از قراردادن ایمپلنت در لثه مقداری درد و ناراحتی طبیعی است. شما احتمالا در یک هفته اول درد خواهید داشت. اما اگر این درد در مدت طولانی قطع نمی‌شود یا به‌مرور شدید می‌شود، باید به دندانپزشک اطلاع دهید. به‌ویژه اگر هیچ حادثه‌ای مانند ضربه اتفاق نیفتاده باشد و درد از بین نرود، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است.

۲. شل شدن ایمپلنت

یکی از علائم پس زدن ایمپلنت شل شدن آن است. ایمپلنت شل می‌تواند به دهان و دندان‌های مجاور آسیب وارد کند. در صورت بروز چنین نشانه‌ای حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید. شل شدن ایمپلنت تحت هیچ شرایطی طبیعی نیست. زمانی که ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد، شما نباید آن را در دهان خود احساس کنید. در واقع ایمپلنت باید مشابه دندان طبیعی شود. اگر آن را دهان خود احساس می‌کنید یا ایمپلنت کمی تکان می‌خورد، باید علت آن بررسی شود.

۳. مشکل در جویدن یا گاز زدن غذا و جوش نخوردن ایمپلنت

ایمپلنت باید مثل دندان طبیعی باشد و در دهان احساس نشود. اگر هنگام غذا خوردن دچار درد و ناراحتی می‌شوید، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است. همان‌طور که اگر دندان طبیعی هنگام خوردن غذا درد بگیرد، نشانه مشکل در دندان است. درصورتی‌که ایمپلنت زمان جویدن و گاز زدن غذا درد گرفت، حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

علائم پس زدن ایمپلنت چیست؟
اگر هنگام غذا خوردن دچار درد و ناراحتی می‌شوید، احتمالا نشانه پس زدن ایمپلنت است. عکس پس زدن ایمپلنت را مشاهده می‌کنید.

۴. التهاب لثه و نشانه های خراب شدن ایمپلنت

التهاب و تورم لثه در روزهای اول بعد از جراحی طبیعی است. اما این مورد نیز در صورت شدید شدن یا تداوم داشتن می‌تواند علامت جدی باشد. معمولا التهاب بیش از یک هفته نشانه عفونت پیچ ایمپلنت است. عفونت در مراحل اولیه با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اما اگر شدت پیدا کند و با تحلیل رفتن لثه بعد از ایمپلنت همراه شود، منجر به پس زدن ایمپلنت شده و حتی می‌تواند در خون جریان پیدا کند. پس این نشانه را باید جدی بگیرید. احتمالا دندانپزشک داروی آنتی‌بیوتیک و دهان‌شویه ضدباکتری تجویز می‌کند.

۵. واکنش آلرژیک و پس زدن پایه ایمپلنت

گاهی اوقات، بدن اشیا خارجی را پس می‌زند. از جمله مواردی مانند پیوند اعضا، پروتزها و دندان‌های جایگزین. اگر حتی سال‌ها پس از جراحی ایمپلنت دندان، درد، التهاب، لرز یا تب را تجربه کردید، ممکن است بدن شما آلیاژ تیتانیوم را رد کند.

در مواقع نادر ممکن است به علت حساسیت به فلز تیتانیوم، ایمپلنت پس زده شود. این واکنش آلرژیک ناگهانی ایجاد شده و شخص دچار علائم زیر می‌شود:

  • ازدست‌دادن حس چشایی
  • تورم اطراف لثه و عفونت ایمپلنت دندان
  • احساس سوزن‌سوزن شدن

ایمپلنت دندانی شما پس زده شده است؟

برای جلوگیری از عفونت لثه، از دندانپزشک نوبت بگیر!

۶. فرورفتگی لثه اطراف ایمپلنت

تحلیل بافت لثه می‌تواند به دلیل بیماری لثه، کمبود استخوان یا ایمپلنت نامناسب ایجاد شود. اگر در اطراف ایمپلنت التهاب مشاهده می‌کنید و روکش ایمپلنت به طور غیرطبیعی بلند است، احتمالا دچار تحلیل بافت لثه شده‌اید. اگر دندانپزشک مهارت کافی داشته باشد و ایمپلنت را در جای درست و با زاویه مناسب قرار دهد، احتمال بروز این عارضه کاهش پیدا می‌کند.

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟

برخی عوامل می‌توانند روی موفقیت درمان با ایمپلنت تاثیر داشته باشند. قیمت ایمپلنت دندان بالا بوده و برخی افراد برای کاهش هزینه ممکن است جراحی را به دندانپزشک کم تجربه سپرده یا از مواد با کیفیت پایین استفاده کنند. اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، احتمال پس زدن ایمپلنت بالا می‌رود. مهم‌ترین دلیل پس زدن ایمپلنت و علت نگرفتن ایمپلنت شامل موارد زیر است:

  • ابتلا به بیماری لثه که منجر به عفونت بافت لثه و استخوان فک می‌شود.
  • سیگارکشیدن احتمال این عارضه را افزایش می‌دهد.
  • کمبود حجم و تراکم استخوان یا ابتلا به بیماری پوکی‌استخوان
  • بیماری‌های زمینه‌ای مانند آرتریت روماتوئید و دیابت
  • مصرف برخی داروها
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • تجربه و دانش کم دندانپزشک و جراح.

اگر هر یک از مشکلات ذکر شده شامل حال شما می‌شود، باید به علائم پس زدن ایمپلنت توجه بیشتری داشته باشید. در صورت بروز هر یک از این نشانه‌ها حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟
فرورفتگی لثه در اطراف ایمپلنت ممکن است به علت بیماری لثه یا کمبود تراکم استخوان ایجاد شود.

برای درمان پس زدن ایمپلنت دندان روشی وجود دارد؟

اگر دچار علائم پس زدن ایمپلنت هستید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. پزشک با معاینه اولیه و تجویز عکس با اشعه ایکس می‌تواند این عارضه را تشخیص دهد. در این شرایط باید ایمپلنت را از دهان خارج کرد. بعد از خارج‌کردن ایمپلنت می‌توان باتوجه‌به شرایط و میزان آسیب به استخوان فک برای جراحی مجدد تصمیم گرفت. در واقع درمانی برای پس زدن ایمپلنت وجود ندارد.

متن انگلیسی:
Injury to the area surrounding a dental implant may loosen the implant, resulting in failure.
ترجمه فارسی:
آسیب به ناحیه اطراف ایمپلنت دندان، ممکن است باعث شل شدن ایمپلنت و در نتیجه شکست و پس زدن ایمپلنت شود.

به نقل از سایت healthline

عوارض خطرناک ایمپلنت پس زده شده چیست؟

چند عارضه خطرناک مرتبط با ایمپلنت جوش نخورده وجود دارد که ممکن است بسته به نوع ایمپلنت متفاوت باشد. شایع‌ترین معایب ایمپلنت دندان پس زده شده عبارتند از:

  • عفونت: می‌تواند محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها فراهم کند که منجر به عفونت موضعی یا سیستمیک شود.
  • آسیب بافتی: باعث آسیب به بافت‌های اطراف، التهاب، زخم و سایر عوارض می‌‌شود.
  • مهاجرت یا جابجایی: ایمپلنت پس زده شده ممکن است حرکت کند و دندان‌های مجاور یا استخوان فک را تحت تاثیر قرار دهد.
  • تأثیر روانی: نارضایتی از چهره و کاهش عزت نفس را به دنبال دارد.

می‌خوای بدون عوارض دندونات رو ایمپلنت کنی؟ همین حالا اقدام کن!

برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت چه کنیم؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که بعد از قرار دادن ایمپلنت دندان باید در نظر داشته باشید، اطلاع از نحوه صحیح مراقبت بعد از ایمپلنت است. با اقداماتی می‌توان میزان موفقیت درمان با ایمپلنت را افزایش داد. به موارد زیر توجه داشته باشید تا احتمال پس زدن ایمپلنت به صفر برسد:

  • اگر دچار بیماری لثه هستید، قبل از جراحی ایمپلنت آن را درمان کنید.
  • تراکم استخوان باید پیش از جراحی بررسی شود. در صورت نیاز انجام جراحی پیوند استخوان ضروری است.
  • سیگار را ترک کنید. سیگار احتمال عفونت را افزایش می‌دهد.
  • بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. هر روز حداقل دو بار از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
  • مواد غذایی تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مانند نمک، شکر و چربی باید محدود شوند.
  • هر ۶ ماه یک‌بار به دندانپزشک مراجعه کنید.
علت پس زدن ایمپلنت چیست؟برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت چه کنیم؟
تجربه و دانش کم دندانپزشک و جراح.هر ۶ ماه یک‌بار به دندانپزشک مراجعه کنید.
کمبود حجم و تراکم استخوان یا ابتلا به بیماری پوکی‌استخوانتراکم استخوان باید پیش از جراحی بررسی شود. در صورت نیاز انجام جراحی پیوند استخوان ضروری است.
بیماری‌های زمینه‌ای مانند آرتریت روماتوئید و دیابتسیگار را ترک کنید. سیگار احتمال عفونت را افزایش می‌دهد.
ابتلا به بیماری لثه که منجر به عفونت بافت لثه و استخوان فک می‌شود.بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. هر روز حداقل دو بار از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندانرژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
مصرف برخی داروهامواد غذایی تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مانند نمک، شکر و چربی باید محدود شوند.
علت‌های پس زدن ایمپلنت و روش‌های جلوگیری از آنها

قیمت ایمپلنت دندان در دکترِتو کلینیک

برای اینکه ایمپلنت دندانی با کمترین عوارض و ناراحتی را داشته باشید، در اولین قدم لازم دارید به دندانپزشک حاذق و باتجربه مراجعه کنید. در مراحل بعدی نیز کیفیت مواد استفاده شده را در نظر بگیرید که می‌تواند هزینه نهایی ایمپلنت را بیشتر یا کمتر کند. برای اطلاع از جدیدترین قیمت ایمپلنت دندان به دکترِتو کلینیک مراجعه کنید.

قیمت ایمپلنت دندان در دکترِتو کلینیک چقدر است؟
تجربه و دانش دندانپزشک در کاهش این عارضه تاثیر زیادی دارد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

علائم پس زدن ایمپلنت شامل درد مداوم و شدید، تورم لثه، درد هنگام غذا خوردن و شل شدن ایمپلنت است. اگر دچار هر یک از این علائم شدید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. معمولا نیاز است ایمپلنت خارج شود و پس از گذشت مدتی می‌توان در مورد جراحی مجدد صحبت کرد. تجربه و دانش دندانپزشک در کاهش این عارضه تاثیر زیادی دارد. اگر جراح ایمپلنت را در جای نامناسب یا زاویه اشتباه قرار دهد، احتمال پس زدن ایمپلنت بیشتر می‌شود.

برای بررسی این علائم و کسب اطلاعات بیشتر در مورد پس زدن ایمپلنت باید با دکتر دندانپزشک مشاوره داشته باشید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو علاوه بر دریافت ویزیت حضوری، از خدمات مشاوره تلفنی، متنی یا مشاوره با دکتر دندانپزشک آنلاین نیز استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

بله، در مواردی که ایمپلنت دندان به درستی در فک قرار نگیرند یا تراکم استخوان ناکافی در آن ناحیه وجود داشته باشد، ممکن است باعث آسیب به استخوان فک، مشکلاتی در جویدن و صحبت کردن شود.

هرچقدر که پس زدن ایمپلنت سریع‌تر تشخیص داده شود، گزینه‌های درمان آن نیز بیشتر خواهد بود.

بله، از مهم‌ترین علائم جوش نخوردن ایمپلنت است.

عوامل مختلفی می‌توانند روی این عارضه تاثیر داشته باشند. گاهی تجربه و دانش کم جراح باعث بروز این مشکل می‌شود. قرارگرفتن ایمپلنت در جای نامناسب یا زاویه اشتباه باعث شل شدن آن می‌شود. مواردی مانند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، بیماری لثه، بیماری‌های زمینه‌ای و کمبود تراکم استخوان از دیگر دلایل پس زدن ایمپلنت هستند. در مواقع نادر نیز ممکن است شخص دچار واکنش آلرژیک شود.

درصورتی‌که هر یک از علائم ذکر شده ظاهر شد، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. برخی از این علائم با تشخیص زودهنگام برطرف شده و نیازی به خارج‌کردن ایمپلنت نیست.

اگر ایمپلنت را در دهان خود احساس می‌کنید، درد و تورم بعد از یک هفته از بین نمی‌رود، ایمپلنت شل شده است یا هنگام غذا خوردن درد دارید، باید برای بررسی علائم پس زدن ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(۴.۵از۵)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره علائم پس زدن ایمپلنت

  1. ناشناس گفت:

    من یک دندان را دو بار ایمپلنت کردم و هر دو بار پس زده شده به نظرتان مشکل چیست؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر ایمپلنت دندان شما دو بار پس زده شده است، ممکن است عوامل مختلفی در این موضوع دخیل باشند. یکی از علل ممکن می‌تواند عدم جذب مناسب استخوان در محل ایمپلنت باشد که مانع از تثبیت ایمپلنت می‌شود. همچنین، عفونت یا التهاب در ناحیه ایمپلنت، مشکلات مربوط به طراحی یا موقعیت ایمپلنت، یا مشکلات بهداشتی مانند بیماری لثه یا مشکلات سیستم ایمنی می‌تواند از دیگر دلایل باشد. برای بررسی دقیق‌تر علت و یافتن راه‌حل مناسب، بهتر است با یک متخصص جراحی لثه یا ایمپلنت مشورت کنید تا علت دقیق شناسایی شده و درمان‌های جایگزین یا اصلاحی پیشنهاد شود.

  2. م احمدی گفت:

    ایمپلنت خطرناکه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در همه افراد اینگونه نیست
      بنابراین قبل از ایمپلنت حتمن باید معاینات لازم صورت گیرد

  3. ناشناس گفت:

    مدت ۱ماه است که جراحی ایمپلنت انجام دادم وامروزپیچ ایمپلنت ازلثه م جداشد.علت چیست؟ وچکارکنم؟ الان هم که دندانپزشکیها تعطیلند

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      فقط باید دندانپزشک تان معاینه کنند

  4. حسن اکبری نیا گفت:

    مدت ۳ سال پیش در اثر پس زدن ایمپلنت عصب فک پایینم خواب رفته است لب و لثه پایین سمت راست بی حس است .لیزر هم انجام دادم ولی نتیجه نگرفتم.آیا راه حلی برای درمان این بی حسی وجود دارد؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اسیب به اعصاب ممکن است ممکن است طولانی مدت بهبود یابد
      نیاز دارید opg تکرار گردد
      و منشا اسیب به اعصاب مشخصص گردد

  5. بابک کردی گفت:

    درود بر شما عزیزان هنرمند.
    آیا پیوند استخوان لثه هم احتمال پس زدن دارد؟؟؟
    عامل؟
    لطفا راهنمایی کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      پیوند استخوان معمولا زمانی توصیه می شود که جراحتی در ناحیه فک ایجاد شده و یا به دلیل عفونت عمیق لثه، ساختار فک از دست رفته است و یا پس از کشیدن دندان، به تدریج استخوان بازجذب شده و کوچک شده است. پس زدن پیوند نیز در برخی افرد امکانپذیر است. این مورد را پزشک معالجج شما بررسی می کند.