پورن یا پورنوگرافی چیست؟ عوارض اعتیاد به پورن و روش ترک آن – مجله سلامت دکترتو

پورن چیست و دیدن فیلم پورن چه تاثیری روی مغز دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پورن یا پورنوگرافی به هر محتوای جنسی به شکل عکس، فیلم یا چاپ شده در کتاب و مجله گفته می‌شود که برای آموزش جنسی، سرگرمی یا تحریک جنسی استفاده می‌شود. باتوجه به اینکه محتوای پورن بسیار اعتیادآور است و روی ذهن و روابط عاطفی افراد تاثیر می‌گذارد، بهتر است تا حد امکان از مشاهده آن جلوگیری شود. ترک اعتیاد به پورن به میزان زیادی روی افزایش کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
پورن چیست و دیدن فیلم پورن چه تاثیری روی مغز دارد؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

پورن یا پورنوگرافی که به‌عنوان پورنو هم شناخته می‌شود، به انواع عکس، فیلم، مجله یا کتاب‌هایی گفته می‌شود که شامل تصاویر تحریک‌کننده جنسی است. صنعت پورنوگرافی با پیشرفت تکنولوژیکی، دسترسی راحت‌تری برای دیدن محتوای پورن فراهم کرده که به شکل یک تله، مخاطب را گیر می‌اندازد. فردی که به دیدن محتوای پورن اعتیاد پیدا کرده است، به مرور برای دسترسی بیشتر به محتواها، نیاز به پرداخت هزینه دارد و دچار مشکلات مالی و روحی روانی می‌شود. در ادامه این مطلب از دکترتو همراه ما باشید تا از تاثیر پورنو روی ذهن، زندگی عاطفی و کیفیت زندگی افراد بیشتر آگاه شویم. برای مشورت در این زمینه با متخصص روانشناس یا روانپزشک نیز می‌توانید به سایت دکترتو مراجعه کنید.

پورن (پورنوگرافی) چیست؟

معنی پورن یا پورنوگرافی هرگونه فیلم سکسی یا فیلم سکس، عکس چاپ‌شده یا آنلاین است که افراد برهنه یا انواع رابطه جنسی در آن نشان‌داده شده است. پورن می‌تواند علاوه‌بر فیلم‌ها و عکس‌های جنسی شامل داستان‌های سکسی هم باشد. امروزه در فضای اینترنت بیشتر به فیلم‌های پورنو توجه می‌شود.

نکته مهم در رابطه‌با فیلم‌های پورن این است که این فیلم‌ها به‌هیچ‌وجه تصویر واقعی از رابطه جنسی را نشان نمی‌دهند. به همین دلیل به‌مرورزمان در زندگی جنسی افراد تأثیر منفی ایجاد می‌کند.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

علت دیدن پورن: چرا افراد به تماشای فیلم و عکس پورن تمایل دارند؟

بیشتر افراد در ابتدا به دلیل کنجکاوی و علاقه به سکس، فیلم پورن را تماشا می‌کنند. در لحظه تماشای فیلم‌های سکسی شخص به مشکلات بعدی توجهی نداشته و فقط از دیدن چنین صحنه‌هایی لذت می‌برد. به‌طور کلی، عوامل زیادی می‌توانند در استفاده از پورن و اعتیاد به آن تأثیر داشته باشند از جمله:

  • عوامل بیولوژیکی: ایجاد تغییر در ساختار مغز
  • تأثیرات فرهنگی: نگرش‌های اجتماعی و فرهنگی در رابطه‌ با سکس مانند ایجاد فانتزی جنسی
  • شرایط بهداشت روانی: در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افرادی که اعتیاد دارند و با بیماری روانی دیگری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بیشتر درگیر پورنوگرافی می‌شوند.
  • مسائل مربوط به رابطه و مشکلات جنسی
پزشکان پیشنهادی

اعتیاد به پورن و علائم اعتیاد به پورنوگرافی چیست؟

یکی از پیامدهای منفی تماشای پورنوگرافی، اعتیاد به پورن است. این اتفاق که می‌تواند نوعی اعتیاد جنسی باشد، باعث ایجاد نیاز اجباری به مشاهده فیلم‌ها و تصاویر سکسی می‌شود. آنچه که اعتیاد به پورن را از علاقه شدید به پورنو جدا می‌کند، پیامدهای منفی این رفتار است. با اعتیاد به پورنو شخص به جای تعامل با دیگران و یا انجام کارهای مهم زمان زیادی را به تماشای فیلم پورن اختصاص می‌دهد.

در این حالت حتی زمانی که پورنو به حرفه، روابط یا وضعیت رفاه شخص آسیب می‌زند، بازهم فرد معتاد به پورن به رفتار خود ادامه می‌دهد. علائم اعتیاد به پورن شامل موارد زیر هستند که به‌مرور زمان می‌توانند به سلامت روانی و روابط فردی آسیب جدی وارد کنند:

  • حتی زمانی که فیلم و تصاویر پورن و سکسی را تماشا نمی‌کنید هم ذهن شما دچار افکار پورنو است.
  • در محل کار یا زمان حضور در اجتماع با تلفن همراه خود فیلم پورن تماشا می‌کنید.
  • از مشاهده پورنوگرافی احساس شرم، گناه یا افسردگی می‌کنید.
  • با وجود آسیب‌هایی که پورن به روابط، کار یا زندگی شما وارد کرده است، بازهم به استفاده از آن ادامه می‌دهید.
  • زمانی که از پورنو استفاده نکنید، رضایت جنسی شما پایین می‌آید.
  • مشاهده فیلم‌های پورنو را از همسرتان پنهان می‌کنید.
  • زمانی که از شما خواسته می‌شود که تماشای فیلم‌های پورن را متوقف کنید، ناراحت می‌شوید.
  • زمان مشاهده پورنوگرافی گذر زمان را فراموش می‌کنید.
  • شما قبلا سعی کرده‌اید تماشای پورن را کنار بگذارید اما موفق نشده‌اید.
انواع پورنعلت تماشای پورنوترک اعتیاد به پورن
پورنوگرافی واقعیت‌محورعوامل بیولوژیکیگروه درمانی
پورنوگرافی کودکانتأثیرات فرهنگیروان درمانی
پورنوگرافی هاردکورشرایط بهداشت روانیمصرف دارو
پورنوگرافی آماتورمشکلات جنسیپرهیز از محرک‌های تشویق‌کننده
علل و روش درمان اعتیاد به پورنوگرافی
اعتیاد به پورن و علائم اعتیاد به پورنوگرافی چیست؟
اعتیاد به پورن فرد را برای ساعت‌های طولانی به خود مشغول می‌کند.

درمان اعتیاد به پورنوگرافی

یکی از روش‌های مؤثر برای درمان اعتیاد به پورن، گروه‌درمانی است. بسیاری از افراد هنگام صحبت با اشخاصی که در این موضوع تجربه دارند قدرت پیدا می‌کنند. مشکلات مربوط به اعتیاد رفتاری در بیشتر اوقات با درمان‌های رفتارشناختی حل می‌شود. اما درصورتی‌که شخص به طور هم‌زمان اختلال دیگری مانند افسردگی هم داشته باشد، دارو تجویز می‌شود.

مشاهده فیلم و کلیپ پورن و اعتیاد به پورنوگرافی می‌تواند تأثیر منفی جدی بر عملکرد شما در محیط کار، زندگی روزمره و به خصوص در روابط زناشویی داشته باشد. اگر حس می‌کنید که پورنوگرافی زندگی شما را مختل کرده است، برای درمان به یک روانشناس با تجربه مراجعه کنید.

در برخی مواقع می‌توان به‌تنهایی مشکل مشاهده پورنوگرافی را کنترل کرد. با رعایت این موارد می‌توان ترک پورنوگرافی را عملی کرد:

  • برنامه‌ها و سایت‌های مربوط به پورنوگرافی (هر نشانه‌ای که پورن را یادآوری کند) را از تلفن همراه و کامپیوتر خود حذف کنید.
  • اگر تصاویر سکسی به‌صورت چاپی دارید، آن‌ها را دور بریزید.
  • از شخص دیگری بخواهید نرم‌افزارهای ضد پورنوگرافی را روی گوشی و کامپیوتر شما نصب کند و گذرواژه آن‌ها را به شما ندهد.
  • یک برنامه جایگزین داشته باشید. در صورت بروز انگیزه استفاده از پورن یک یا دو فعالیت دیگر را انتخاب کرده و خود را با آن‌ها مشغول کنید.
  • هنگامی که می‌خواهید فیلم پورنوگرافی تماشا کنید، به خودتان یادآوری کنید که چقدر روی زندگی شما تأثیر گذاشته است.
  • اگر محیط باعث می‌شود انگیزه شما برای مشاهده پورنو افزایش یابد، آن را تغییر دهید.
  • ورزش کنید. فعالیت بدنی به شما کمک می‌کند راهی برای تمرکز مجدد انرژِی به شیوه سالم‌تر و پربارتر پیدا کنید.

آیا شما هم علائم اعتیاد به پورن را دارید؟

برای اطمینان می‌توانید مشاوره بگیرید.

خطرات و عوارض دیدن پورن

دیدن فیلم یا عکس پورن می‌تواند به‌مرور زمان تأثیرات منفی در زندگی ایجاد کند. عادت به تماشای پورنوگرافی باعث کناره‌گیری از فعالیت‌های اجتماعی، احساس عصبانیت و افسردگی یا ازدست‌دادن نزدیکی عاطفی و لذت جنسی متقابل می‌شود. در نتیجه کیفیت زندگی به شدت پایین می‌آید. سایر عوارض پورنوگرافی عبارت‌اند از:

  • دروغ و فریب دیگران
  • انتخاب پورنوگرافی به جای شریک زندگی
  • احساس تحریک‌پذیری
  • نوسانات خلقی
  • اضطراب و ترس فراگیر
  • احساس نارضایتی جنسی
  • ازدست‌دادن علاقه به سکس با همسر و سکس بد در رابطه زناشویی
  • سوءاستفاده جنسی از دیگران
  • استفاده از پورنو در محل کار یا مدرسه
  • شرکت در فعالیت‌های جنسی تحقیرآمیز، توهین‌آمیز، خشونت‌آمیز یا جنایتکارانه
  • اختلالات جنسی، ناتوانی در ارگاسم، انزال دیررس و اختلال در نعوظ
  • اعتیاد به سکس و خود ارضایی
  • آسیب به عزت‌نفس
  • احساس گناه و شرم مداوم
  • غفلت از سلامت شخصی و بهداشتی
  • مشکلات مالی
  • غفلت از معنویت (بیگانگی با ایمان و معنویات)
  • اعتیاد به تماشای فیلم پورن

متن انگلیسی:
Some of the common damaging effects of pornography for users can include addiction, isolation, increased aggression, distorted beliefs and perceptions about relationships and sexuality, negative feelings about themselves, and neglecting other areas of their lives.
ترجمه فارسی:
برخی از اثرات مخرب رایج پورنوگرافی برای کاربران می‌تواند شامل اعتیاد، انزوا، افزایش پرخاشگری، باورها و ادراکات تحریف‌شده در مورد روابط و جنسیت، احساسات منفی در مورد خود و نادیده گرفتن سایر مسئولیت‌های زندگی باشد.

به نقل از سایت extension
خطرات و عوارض دیدن پورن چیست؟
یکی از مهم‌ترین عوارض دیدن پورن، سردی رابطه جنسی است.

پورن چه تاثیری روی مغز و رابطه جنسی دارد؟

پورنوگرافی باعث آزاد شدن دوپامین، ماده شیمیایی لذت اولیه در مغز، می‌شود و احساسات شدید لذت و تحریک را ایجاد می‌کند. با گذشت زمان و تماشای زیاد فیلم پورن، ترشح زیاد دوپامین می‌تواند باعث تغییر در سیستم پاداش مغز شود و حساسیت به محرک‌های جنسی واقعی یا علاقه به رابطه جنسی با همسر را کاهش دهد.

این پدیده حساسیت‌زدایی نام دارد و به‌مرور افراد را به تماشای بیشتر محتوای پورنو تشویق می‌کند. علاوه‌بر این تماشای زیاد پورنو انتظارات جنسی را تغییر می‌دهد و با ایجاد فانتزی‌های جنسی عجیب، روی روابط عاطفی و زناشویی تاثیر منفی می‌گذارد.

همین حالا برای بهبود رابطه جنسی اقدام کن!

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر تماشای فیلم‌های پورن برای شما اجباری شده است و در احساس شما نسبت به خودتان زندگی جنسیتان تداخل ایجاد کرده است، باید به یک روان‌شناس مراجعه کنید. این موضوع می‌تواند به‌مرور روی عملکرد شما در روابط، محل کار و سایر جنبه‌های زندگی روزمره تأثیر بگذارد.

کنارگذاشتن مشاهده اجباری پورنو نسبت به دیگر انواع اعتیاد راحت‌تر بوده و به همین دلیل شروع درمان برای بهبود زندگی شما بسیار مفید است. برای پیداکردن بهترین دکتر روانشناس یا متخصص روانپزشک می‌توانید به لیست دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با متخصصان در سایت دکترتو مراجعه کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

تماشای فیلم پورن ممکن است انتظارات جنسی غیرواقعی ایجاد کند و باعث نارضایتی در روابط زناشویی شود. پورنو صمیمیت عاطفی را کاهش می‌دهد، اختلال نعوظ یا مشکل در رسیدن به ارگاسم را ایجاد می‌کند و روی سلامت روان افراد تاثیر می‌گذارد.

در یکی از سایت‌های پرطرفدار پورن که دسترسی رایگان و پولی به ویدئوهای از پیش ضبط شده را فراهم می‌کند، تحقیقاتی انجام شد. در این وب‌سایت بیش از ۲۳ میلیارد بازدید و ۹۲ میلیارد ویدئو ثبت شده است. محققان با تمرکز بر نحوه به‌تصویرکشیدن ارگاسم، فیلم‌ها را برای جنسیت‌های مختلف بررسی کردند. در ۵۰ فیلم برتر این سایت ۴۵ فیلم زن و شوهری را نشان می‌دهند که دگرجنس‌گرا هستند و ۵ فیلم دیگر سکس گروهی را نمایش می‌دهند.

این فیلم‌ها بدون صحنه ارگاسم مرد ویرایش می‌شود تا کاربر را مجبور به تهیه نسخه غیررایگان کند. در بیشتر آن‌ها ارگاسم زن از طریق مقاربت واژینال انجام می‌شود. اما به طور معمول زنان از طریق روش‌هایی غیر از مقاربت واژینال هم به ارگاسم می‌رسند. تمامی این سناریوها باعث می‌شود رضایت جنسی افراد کاهش پیدا کند. پورنو به‌عنوان آموزش لذت جنسی، غیرواقعی‌ترین تصاویر را به کاربر نشان می‌دهد.

به نظر بیشتر مراجع، بهتر است از نگاه‌کردن به فیلم یا عکس پورن خودداری کنید.

تاریخ پورنوگرافی با بررسی شواهد، به تمدن‌های باستانی مانند بین النهرین، یونان و هند برمی‌گردد. لوح‌های اولیه معمولا آیینی یا هنری بودند و اعمال جنسی و نمادهای باروری را نشان می‌دادند. با ظهور چاپخانه در قرن پانزدهم، متون و تصاویر صریح به طور گسترده‌ توزیع شد. در قرن بیستم، فیلم‌ها و مجلات شروع به ترویج پورنوگرافی کردند و دسترسی به این محتواها نگرانی‌هایی را در مورد اعتیاد به پورن ایجاد کرد. امروزه پورنوگرافی همچنان یک موضوع بحث برانگیز است و روی نگرش‌های فرهنگی تأثیر می‌گذارد.

پورنوگرافی کودکان به هر تصویر بصری صریح از کودک درگیر در فعالیت جنسی یا هر گونه نمایش بخش‌های جنسی کودک برای جلب رضایت جنسی اشاره دارد. این اتفاق شکل غیرقانونی و غیر اخلاقی از استثمار است که حقوق افراد زیر سن قانونی را نقض می‌کند و متاسفانه با اجبار یا سوء استفاده اتفاق می‌افتد.

اثرات پورنوگرافی بر مغز ممکن است حتی بعد از ترک تماشای فیلم پورن هم باقی بماند. البته مغز بسیار هوشمند است و می‌تواند با اتفاقات جدید سازگار شود. با پرهیز از پورنوگرافی و تمرکز روی صمیمیت جنسی و عاطفی واقعی، به‌تدریج پاسخ جنسی و حساسیت به محرک‌های جنسی بهبود می‌یابد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره پورن

  1. محمد گفت:

    سلام تصاویر پورن یا بهتر بگم اون مطلوبیتی که از چهره یک خانم در فیلم های پورن دیده میشود(بعد از ترک) چند سال یا ماه طول میکشد تا فراموش شود؟؟؟؟
    این سوال را بدین جهت پرسیدم که بفهمم در زندگی زناشویی و رابطه جنسی چطوری میشه که اثر گذاری منفی نداشته باشه…..

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      فراموش کردن تصاویری مانند فیلم‌های پورن به مدت زمان و شرایط فردی بستگی دارد. برای بسیاری از افراد، ممکن است چند ماه یا حتی سال‌ها طول بکشد تا آثار روانی و عاطفی آن تصاویر کمرنگ شود. اما در زندگی زناشویی، تمرکز بر ارتباطات عاطفی، احترام به شریک جنسی و کشف رضایت در یک رابطه سالم می‌تواند کمک کند تا اثرات منفی این تصاویر کاهش یابد. استفاده از مشاوره یا روانشناسی در صورتی که تأثیرات منفی ادامه یابد، می‌تواند مفید باشد.

  2. احسان گفت:

    سلام بنده به مدت ۹ سال با فیلم های پورن خودارضایی میکردم ولی الان با مصرف دارو اصلا پورن نگاه نمیکنم و خیلی کمک کنندس ولی هر ۱۰ روز یکبار به ناچار با تصورات ذهنی خودارضایی دارم آیا ممکن است روزی تمام تصاویر کمرنگ تر بشود من الان مجردم اگر یکسال دیگه ازدواج کنم آیا امکان دارد در زندگی زناشویی تصاویر پورن برام دردسر ساز نشود؟؟؟؟؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، این کاملاً طبیعی است که به تدریج ذهن شما از تصورات و رفتارهای گذشته فاصله بگیرد، به ویژه وقتی که خودآگاهی و اراده برای ترک عادات قدیمی مانند خودارضایی دارید. اگر در مسیر درمان و تغییر رفتار پیشرفت کنید و به خودتان زمان بدهید، تصاویر ذهنی نیز کمرنگ‌تر خواهند شد. در رابطه با ازدواج، داشتن ارتباط باز و صادقانه با شریک زندگی‌تان مهم است تا در آینده مسائل و چالش‌ها به درستی مدیریت شوند. درصورتی‌که به خود و تغییراتتان اعتماد داشته باشید و مهارت‌های بهتری برای کنترل تحریکات ذهنی پیدا کنید، احتمالاً مشکلی در زندگی زناشویی نخواهید داشت.
      روانشناس خوب-سکس تراپیست

  3. ناشناس گفت:

    من یه مدت ترک کردم اما انگار یکی مجبورم می‌کنه نگاه کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      عادت به تماشای پورن می‌تواند به تدریج به یک وابستگی روانی تبدیل شود که سختی‌هایی در کنترل آن به همراه دارد. احساس “مجبور بودن” به تماشای آن ممکن است ناشی از تحریکات ذهنی و یا عادت‌های رفتاری باشد که در طول زمان شکل گرفته‌اند. برای مقابله با این مشکل، بهتر است راهکارهای روان‌شناختی مانند مشاوره یا درمان‌های رفتاری، همچنین مدیریت استرس و اضطراب کمک‌کننده باشند. مهم است که به خودتان فرصت دهید تا با حمایت مناسب، به تدریج از این وابستگی رها شوید.

  4. اشتباه گفت:

    سلام.من چندین صحنه پورن شامل تحقیر وحشتناک در فیلم های پورن دیدم.به شدت نابود شدم حالم بد میشه.درمان یکسال دارویی تا حدودی جواب میده ولی دوباره آن صحنه وحشتناک به ذهنم برمیگرده.بدتر از قتل انسان است.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      دیدن صحنه‌های شدید و تحقیرآمیز در فیلم‌های پورن می‌تواند تأثیر عمیقی بر ذهن بگذارد، به‌ویژه اگر باعث اضطراب، افسردگی، یا افکار مزاحم مکرر شود. درمان دارویی ممکن است تا حدی کمک کند، اما برای پاک‌سازی ذهن از این تصاویر، روان‌درمانی (مانند CBT) و تمرین‌های ذهن‌آگاهی بسیار مؤثرتر هستند. سعی کنید محرک‌ها را حذف کنید، افکارتان را به سمت چیزهای مثبت هدایت کنید، و از تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن استفاده کنید. اگر این افکار به‌شدت شما را آزار می‌دهند، ادامه‌ی مشاوره با یک متخصص سلامت روان ضروری است.
      روانشناس خوب

  5. علی گفت:

    با سلام؛
    شب یلدایی تان مبارک.
    ممنونم از کلیه عزیزانیکه این مطالب سودمند را بار گزاری کردن.
    سودمند بود برام.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و شب یلدای شما هم مبارک! خوشحالم که مطالب براتون مفید بود. امیدوارم همیشه در کنار عزیزانتان شاد و سالم باشید. اگر سوال یا کمکی داشتید، من در خدمت شما هستم.

  6. عبدالبصير احمدى گفت:

    مننه ډير ښه معلومات پکي ذکر شوى وه
    تشکر جهان سپاس بابت معلومات مفيد شما

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سپاس فراوان جناب احمدی عزیز
      سالم باشید

  7. . گفت:

    سلام من ۱۴سالمه ایا تا یه مدتی نگاه نکنم خود به خود از سرم بیرون میاد یا نه ؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      از عوامل تحریک کننده و وسوسه کننده برای دیدن این فیلم ها دوری کنید و زمان خود را به فعالیت های مفید اختصاص دهید.

  8. ناشناس گفت:

    مطالب خیلی مفید بودند

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

  9. یک عدد اوتاکو گفت:

    عالی بود واقعا ممنونم دنبال یه چیزی میگشتم واسه داداشم که مجبورش کنم پ.و.ر.ن دیدنو ترک کنه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

  10. ناشناس گفت:

    احسنت. عالی بود

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنون امیدواریم مطالب مفید واقع شده باشه.