آیا کرونا پیرولا ، سویه جدید این بیماری خطرناک است؟ علائم و درمان آن چیست؟

کرونا پیرولا، سویه جدید کووید – ۱۹ با جهش های زیاد

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کرونا پیرولا سویه جدید کرونا و از زیرمجموعه‌های امیکرون است. این بیماری باعث علائمی مانند خستگی، گلودرد و سردرد می‌شود. برای پیشگیری از آن باید واکسیناسیون را انجام دهید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 4 دقیقه
کرونا پیرولا

کرونا پیرولا سویه جدید این بیماری است که باعث نگرانی جهانی شده است. آیا عوارض آن شدیدتر است؟ آیا واکسن روی این ویروس تاثیری دارد یا دوباره کرونا به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند؟ اگر دچار این سویه از کرونا شده‌اید یا نگران افزایش کرونا در جهان هستید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم پیرولا چه تفاوتی با سویه‌های دیگر کرونا دارد؟ علائم آن چیست؟ چگونه پزشک آن را تشخیص می‌دهد و راه درمان آن چیست؟ آیا این ویروس هم می‌تواند عوارض خطرناک و مرگبار ایجاد کند؟

اگر علائم مشکوکی دارید، حتما برای تشخیص به موقع و درمان این بیماری به متخصص بیماری های عفونی یا دکتر داخلی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی و آنلاین با پزشکان وجود دارد.

کرونا پیرولا چیست؟

انواع جدید کرونا هر چند وقت افزایش پیدا کرده و این ویروس جهش پیدا می‌کند. هر بار نوع جدیدی از سویه های کرونا ایجاد می‌شود، نگرانی‌هایی بابت علائم، عوارض و شدت سرایت آن به وجود می‌آید. سویه جدید کرونا BA.2.86 نام دارد که با نام مستعار پیرولا شناخته می‌شود. کرونا پیرولا نوع جهش یافته امیکرون است.

پیرولا بیش از ۳۰ جهش داشته است و این میزان جهش از نظر پزشکان قابل توجه است. در برخی کشورها با غربالگری‌های معمول در فرودگاه و نمونه‌های فاضلاب این سویه تشخیص داده شده است.

متن انگلیسی:
Based on sequences uploaded to the global GISAID database, and detections in wastewater, the variant has been detected in Denmark, the UK, the US, South Africa, Switzerland, Thailand, Australia, Japan and South Korea so far. However, limited and lagging genomic surveillance means it may well be circulating elsewhere too. No deaths have been reported to date
ترجمه متن:
بر اساس توالی‌های آپلود شده در پایگاه داده جهانی GISAID، و شناسایی در فاضلاب شهرها، این سویه تاکنون در دانمارک، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، آفریقای جنوبی، سوئیس، تایلند، استرالیا، ژاپن و کره جنوبی شناسایی شده است. با این حال، نظارت ژنومی محدود بوده و به این معنی است که ممکن است در جاهای دیگر نیز شیوع پیدا کرده باشد. تا به امروز هیچ مورد فوتی گزارش نشده است.

gavi

علائم کرونا پیرولا

بسیاری از علائم سویه‌های مختلف کرونا مشابه هستند. کرونا پیرولا ۵ علامت اصلی دارد و می‌توانید با این نشانه‌ها آن را تشخیص دهید. علائم کرونای جدید عبارتند از:

  • آبریزش بینی: علت آبریزش بینی طولانی می‌تواند کرونا باشد.
  • سردرد
  • خستگی خفیف تا شدید
  • عطسه
  • گلودرد: علت درد گلو ممکن است بیماری‌های مختلفی باشد و باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

در برخی از افراد علاوه بر این علائم، نشانه‌های زیر هم گزارش شده است.

  • اسهال
  • سوزش چشم
  • بثورات پوستی

دچار گلودرد و سردرد شدی؟

برای تشخیص علائم با متخصص مشورت کن.

تفاوت علائم کرونا پیرولا با سرماخوردگی

علائم کرونا و سرماخوردگی بسیار شبیه به هم است و به همین دلیل تشخیص آنها از هم دشوار است. از تفاوت‌های سویه جدید کرونا و سرماخوردگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

علامتکرونا پیرولاسرماخوردگی
سردردمعمولانادر
سرفهمعمولا (سرفه خشک)معمولا
درد عضلانیمعمولاگاهی
خستگیمعمولاگاهی
عطسهبه ندرتمعمولا
گلودردمعمولامعمولا
آبریزش بینیمعمولامعمولا
تبمعمولاگاهی
اسهالگاهیهرگز
مقایسه علائم پیرولا و سرماخوردگی

علت کرونا پیرولا

ویروس کرونا با هر بار جهش باعث بروز سویه‌های جدید می‌شود. پیرولا یا BA.2.86 از گونه‌های جدید امیکرون است که ویروس SARS-CoV-2 علت ایجاد آن است. این سویه در مقابل زیرمجموعه‌های دیگر امیکرون جهش‌های بیشتری داشته است.

تشخیص کرونا پیرولا

برای تشخیص پیرولا پزشک باید معاینات اولیه را انجام دهد. گلو را معاینه کرده و سوالاتی از شما می‌پرسد. اگر علائم این بیماری مانند گلودرد و سردرد داشته باشید، احتمالا مبتلا به پیرولا هستید.

بهترین راه جلوگیری از علائم شدید پیرولا واکسیناسیون است.
بهترین راه جلوگیری از علائم شدید پیرولا واکسیناسیون است.

درمان کرونا پیرولا

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) روش‌های تشخیصی و داروهایی که برای درمان سویه‌های دیگر کرونا مورد استفاده قرار گرفته‌اند، در تشخیص و درمان کرونا پیرولا نیز موثر هستند. ممکن است افرادی که قبلا دچار کرونا شده‌اند، در صورت ابتلا به پیرولا عفونت بیشتری داشته باشند؛ اما شدید بودن بیماری در این سویه شواهد کمی دارد.

با تزریق واکسن به روز شده می‌توان از ایجاد علائم جدی و بستری شدن در بیمارستان جلوگیری کرد. به خصوص در افراد مسن تزریق واکسن اهمیت بیشتری داشته و تاثیر زیادی در کاهش علائم بیماری دارد.

یکی از سوالات متداول در مورد کرونا این است که در صورت ابتلا به کرونا و داشتن علائم خفیف چه زمان می توانیم اقدام به تزریق واکسن نماییم؟ باید گفت تا زمان برطرف شدن علائم باید صبر کنید. حدود ۴۰ روز بعد از شروع علائم می‌توان برای واکسیناسیون اقدام کرد.

عوارض کرونا پیرولا

بسیاری از افراد به محض گسترش سویه جدید کرونا نگران عوارض مرگبار و موج ویرانگر آن هستند. درست است که کرونا پیرولا جهش‌های زیادی داشته و از این نظر مورد توجه پزشکان بوده است، اما با وجود دفاع ایمنی ایجاد شده از واکسیناسیون و عفونت‌های قبلی بعید است که کرونا پیرولا عوارض مرگبار ایجاد کند.

نگران عوارض سویه جدید کرونا هستی؟ همین حالا برای درمان اقدام کن.

پیشگیری از کرونا پیرولا

تنها راه پیشگیری از کرونا پیرولا مانند سایر سویه‌های این بیماری واکسیناسیون و رعایت نکات بهداشتی است. واکسیناسیون سالانه به همراه ایمن سازی آنفولانزا بهترین راه پیشگیری از عوارض شدید بیماری محسوب می‌شود. برای کسب اطلاعات در مورد انواع واکسن کرونا با متخصص مشورت کنید. حتما دست‌های خود را مرتب با آب و صابون بشویید. در مکان‌های شلوغ از ماسک استفاده کنید.

تفاوت ویروس پیرولا با امیکرون

این دو سویه با هم تفاوتی ندارند. در واقع ویروس پیرولا یکی از سویه‌های جهش یافته امیکرون است. امیکرون زیرمجموعه‌های دیگری هم دارد که جهش‌های هر کدام متفاوت است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

کرونا پیرولا از سویه‌های جدید کرونا است که در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، سوئیس، دانمارک، ژاپن و کره در حال گسترش است. پیرولا از زیرمجموعه‌های امیکرون است که تعداد زیادی جهش دارد. به همین دلیل پزشکان نگران این سویه از بیماری هستند.

از علائم رایج آن می‌توان به سردرد، گلودرد و آبریزش بینی اشاره کرد. گاهی ممکن است اسهال هم ایجاد کند. برای پیشگیری از آن تنها راه واکسیناسیون است. سعی کنید بهداشت را رعایت کرده و در محیط‌های شلوغ از ماسک استفاده کنید. برای درمان آن معمولا پزشکان از داروهای متداول کرونا استفاده می‌کنند.

اگر علائم مربوط به پیرولا را دارید، حتما با متخصص بیماری های عفونی یا دکتر عمومی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین دکتر عمومی و همچنین مشاوره آنلاین دکتر متخصص عفونی وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اگر اسهال همراه با علائم دیگری مانند خستگی، گلودرد و سردرد است، احتمالا به کرونا مبتلا شده‌اید.

بله این بیماری می‌تواند باعث آبریزش بینی شود.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کرونا پیرولا

  1. فرحناز گفت:

    سلام همسر من ۱۰ روز ضعف شدید و خستگی زیاد داشت الان ۵ روزه گاهی اوقات تب میکنه.سرفه داره.همه دندوناش درد میکنه.ضعف داره اذیتش میکنه.آیا این ویروسه؟اگه بله باید چقد صبر کنیم تا تموم شه.و اینکه چبکار کنیم

    1. المیرا گفت:

      سلام این ویروس دندون درد هم داره

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام! ویروس کرونا (به ویژه نوع‌های جدید مانند “پیرولا”) معمولاً علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، و درد عضلانی ایجاد می‌کند، اما درد دندان به طور مستقیم از علائم رایج این ویروس نیست. با این حال، برخی از افراد ممکن است در اثر عفونت ویروسی دچار درد دندان یا لثه شوند، به خصوص اگر عفونت تأثیر بر سینوس‌ها یا نواحی اطراف دهان گذاشته باشد.

  2. فرحناز گفت:

    سلام همسر من ۱۰ روز ضعف شدید و خستگی زیاد داشت الان ۵ روزه گاهی اوقات تب میکنه.سرفه داره.همه دندوناش درد میکنه.ضعف داره اذیتش میکنه.آیا این ویروسه؟اگه بله باید چقد صبر کنیم تا تموم شه.و اینکه چبکار کنیم

  3. فرحناز گفت:

    سلام همسر من ۱۰ روز ضعف شدید و خستگی زیاد داشت الان ۵ روزه گاهی اوقات تب میکنه.سرفه داره.همه دندوناش درد میکنه.ضعف داره اذیتش میکنه.آیا این ویروسه؟اگه بله باید چقد صبر کنیم تا تموم شه.و اینکه چبکار کنیم

  4. فرحناز گفت:

    سلام همسر من ۱۰ روز ضعف شدید و خستگی زیاد داشت الان ۵ روزه گاهی اوقات تب میکنه.سرفه داره.همه دندوناش درد میکنه.ضعف داره اذیتش میکنه.آیا این ویروسه؟اگه بله باید چقد صبر کنیم تا تموم شه.و اینکه چبکار کنیم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، علائمی مانند تب، سرفه و درد دندان‌ها می‌تواند نشان‌دهنده عفونت ویروسی مانند آنفولانزا یا کرونا باشد. در صورتی که علائم ادامه‌دار هستند یا شدت پیدا می‌کنند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. معمولاً در عفونت‌های ویروسی علائم ۷ تا ۱۰ روز ادامه می‌یابد، اما بهبودی ممکن است بیشتر طول بکشد. استراحت کافی، مایعات زیاد و مصرف داروهای کاهش‌دهنده تب می‌تواند کمک‌کننده باشد. در صورت عدم بهبود یا تشدید علائم، بهتر است آزمایشات لازم انجام شود.
      متخصص عفونی

  5. مریم صاد گفت:

    الان چند روزه خانوادگی دچارش شدیم خیلی بد بیماریه شروعش با تب و لرز بود بعد کم سرفه و بندرت عطسه میکنی آبریزش مرتبا میاد گلودردش مثل خنجره همراه سرفه درد در ناحیه گلو و گردن رخ میده که همین منو برآن داشت تا زیاد سرفه نکنم و با یه اخخخ خلط میارم بیرون قورتش میدم ولی خدانکنه سرفه ام بگیره. سردرد داشتم ولی استانینوفن تقلیلش داد برای باز کردن مجاری هوا از پماد ویکس استفاده کردم به گردن و قفسه سینم میزنم اسهال هم که شروع شده من نارسایی کلیه دارم یعنی نمیتونم بعضی داروها رو بخورم داروی فشارم رو کنسل کردم چون مدام فنت میکنم. یعنی چهارسال کرونا به این ملت هیچی یاد نداده تو این روزگار بخدا خیلی سخته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      متأسفم که این شرایط رو تجربه می‌کنید. علائمی که ذکر کردید (تب، لرز، گلودرد، سرفه، سردرد و اسهال) می‌تواند نشان‌دهنده یک ویروس تنفسی یا عفونت باشد. با توجه به نارسایی کلیه و حساسیت به داروها، بسیار مهم است که از خوددرمانی پرهیز کنید و حتماً به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب برای وضعیت شما تجویز شود. اگر فشار خون بالا دارید و داروهای مربوطه را نمی‌توانید مصرف کنید، پزشک می‌تواند راهکارهای جایگزین پیدا کند. امیدوارم هرچه زودتر بهبودی حاصل شود. مراقب خودتان باشید.

  6. حلما گفت:

    خیلی سخته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله دقیقا
      سویه پیرولا یکی از جهش‌های جدید ویروس کرونا است که به دلیل تغییرات متعدد در ساختار خود، نگرانی‌هایی درباره شدت و سرایت آن ایجاد کرده است. این سویه ممکن است علائمی مانند تب، خستگی شدید، گلودرد، سردرد، سرفه و مشکلات تنفسی ایجاد کند، اما شدت بیماری‌زایی آن هنوز به‌طور کامل مشخص نیست. رعایت نکات بهداشتی، مانند استفاده از ماسک، شستن دست‌ها، و به‌روز نگه‌داشتن واکسیناسیون، نقش مهمی در پیشگیری و کاهش خطرات این سویه دارد. اگر علائم شدید یا غیرمعمولی تجربه کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

  7. ناشناس گفت:

    سلام من اولش سردرد شدید و گلودرد گرفتم ۲ هفتس معدم بشدت درد میکنه و اسهال شدیدم و اصلا خوب نمیشم هر روز اسهال چندین بار استفراق علت درد معده عادیه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. سردرد، گلودرد، درد شدید معده، اسهال و استفراغ همزمان، به احتمال زیاد نشان‌دهنده‌ی یک عفونت گوارشی (مانند ویروس یا باکتری) یا مسمومیت غذایی است. درد معده در این شرایط عادی است، اما با توجه به طولانی شدن علائم (دو هفته) و شدت آن‌ها، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. خوددرمانی در این وضعیت توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است مشکل جدی‌تر باشد و نیاز به درمان خاص داشته باشد.

      متخصص گوارش

  8. ناشناس گفت:

    من یک هفته پیش خیلی وزن کم کردم پاهام و دستام ضعف میرفتن و ۵روزه سردرد بدن درد دارم خوب نمیشن استامینوفن ساده وکدئین خوردم سردردم خوب نشده شب شدنی خیلی سردرد میکنم این چند روز خیلی اشتهام کم بود چیکار کنم خوب بشم؟