حمله پانیک در خواب چه علائمی دارد؟ علت و راه درمان آن چیست؟

حمله پانیک در خواب و هر آنچه باید در مورد آن بدانید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پانیک اتک در خواب بدون هیچ علت خاص و مشخصی روی می‌دهد و فرد به صورت ناگهانی از خواب بیدار می‌شود. اضطراب شدید، ترس، تعریق، ضربان قلب بالا و سریع و تنگی نفس از نشانه‌های بروز این حمله در خواب روز یا شب هستند. فرد حس سنگینی و سخت نفس کشیدن، لرز و سرما می‌کند و حس می‌کند که دارد می‌میرد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
حمله پانیک در خواب

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

آیا حمله پانیک در خواب راه درمانی دارد؟ داشتن خواب شبانه راحت لازمه زندگی سالم و باکیفیت است. خواب شبانه باعث رفع خستگی و تمدد اعصاب شده و اجازه رهایی و خلاص شدن از شر استرس روزانه را به بدن می‌دهد. اما این اتفاق برای خیلی از افرادی که از حمله پانیک در خواب رنج می‌برند مصداق ندارد. پانیک اتک در خواب باعث بیدار شدن با ترس از خواب شبانه می‌شود و تنگی نفس، ضربان قلب شدید و عرق کردن را به دنبال دارد. ریسک حمله پانیک در خواب در افرادی که دچار حملات پانیک شده یا از اختلال پانیک رنج می‌برند، چند برابر بیشتر است. در ادامه این مطلب با ما باشید تا بیشتر با پانیک در خواب، علائم و عوارض احتمالی آن آشنا شوید. اگر دچار این بیماری هستید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو با متخصص روانپزشکی یا روانشناس در ارتباط باشید.

حمله پانیک در خواب چیست؟ (پانیک اتک در خواب)

حملات پانیک چیست؟ حمله پانیک در خواب که به انگلیسی به آن nocturnal (night) panic attack می‌گویند، احساس ترس ناگهانی است که باعث بیدار شدن فرد از خواب شبانه می‌شود. فرد در حالت وحشت از خواب بیدار می‌شود و واکنش‌های جسمی مانند ضربان قلب بالا، عرق کردن و تنگی نفس و حس خفگی را تجربه می‌کند.

علت اصلی بروز این حمله مشخص نیست و در صورت مواجهه با آن بهتر است به تراپیست مراجعه کنید. چرا که عدم پیگیری و بی‌توجهی نسبت به آن باعث بروز اختلالات ثانویه در زندگی و مختل شدن آن می‌شود.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

متن انگلیسی:
Nocturnal panic attacks usually last only a few minutes, but it may take a while to calm down and go back to sleep after you have one. People who have nocturnal panic attacks also tend to have panic attacks during the day
ترجمه متن:
حملات پانیک شبانه معمولاً فقط چند دقیقه طول می‌کشد، اما ممکن است کمی طول بکشد تا آرام شوید و پس از یک حمله دوباره به خواب بروید. افرادی که حملات پانیک شبانه دارند نیز در طول روز دچار حملات پانیک می‌شوند.

mayoclinic

علائم پانیک در خواب

پانیک اتک در خواب ممکن است بدون هیچ محرک آشکار و مشخصی روی داده و فرد را از خواب شبانه بیدار کند. علایم پانیک در خواب عبارتند از:

علائم پانیک اتک در خوابتوضیحات
عرق کردنشدت تعریق در این حالت حمله اضطرابی به حدی زیاد می‌شود که بدن فرد کاملا خیس می‌شود.
تند شدن ضربان قلبضربان قلب با سرعت بالا می‌زند و حس بیرون آمدن قلب از سینه به فرد دست می‌دهد.
لرزش بدندر برخی موارد فرد دچار لرزش بدن به خصوص در دست و پاها می‌شود.
تنگی نفسبعد پریدن از خواب به خاطر پانیک اتک حس تنگی نفس به فرد دست می‌دهد به طوری که فرد مانند مبتلایان به آسم به سختی نفس می‌کشد.
احساس خفگیدر اثر تنگی نفس ناشی از حمله پانیک در خواب فرد دچار احساس خفگی می‌شود انگار که دو طرف گلویش فشرده می‌شوند.
گرگرفتگی یا لرز کردن از سرمابرخی افراد بعد از بیدار شدن از خواب به خاطر حمله اضطرابی احساس گرگرفتگی دارند و عرق زیاد می‌کنند. برخی هم لرز کرده و عرق سرد دارند.
حس می‌کند که دارد می‌میرد.یکی از بدترین علائم پانیک اتک در خواب همین حس مردن است. فرد در ذهنش تصور می‌کند که واپسین لحظات عمرش را سپری می‌کند و دیگر زنده نخواهد ماند.
نشانه های پانیک در خواب

‏علل حمله پانیک در خواب

هنوز علت اصلی که برخی افراد دچار حملات اضطرابی و پانیک در خواب می‌شوند نامعلوم است. عوامل و ریسک فاکتورهایی هستند که روی نحوه ادراک و پردازش ترس و اضطراب در مغز و سیستم عصبی تاثیر گذاشته و باعث بروز پانیک اتک در خواب می‌شوند. حمله پانیک در خواب محدود به خواب شبانه نیست و در خواب روزانه هم مشاهده می‌شود به خصوص زمانی که شرایط معمولی و غیرتهدیدکننده باعث تحریک واکنش اضطرابی در فرد می گردند.

پانیک اتک در خواب شبانه نوعی اختلال خواب است و در صورتی که دچار این عارضه هستید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و به دنبال روش‌هایی برای مقابله و کنترل اضطراب و استرس ناشی از این اتفاق باشید.

هنوز علت حملات پانیک رو نمی‌دونی؟

همین حالا با پزشک مشورت کن.

راه های تشخیص حمله پانیک در خواب

حمله پانیک در خواب نشانه‌های زیر را دارد و در صورتی که فرد نیمه شب یا از خواب روزانه با این علائم بیدار شود احتمالا از حمله اضطرابی رنج می‌برد. فرد حین بیدار شدن از خواب، حالات زیر را همراه با ترس بسیار شدید و زیاد یا حس از دست دادن کنترل تجربه می‌کند:

  • حالت تهوع
  • تعریق
  • تغییر حالت نفس کشیدن
  • تپش قلب

برای تشخیص حملات پانیک ممکن است پزشک تست تشخیص پانیک و آزمایش‌هایی هم انجام دهد.

راه های درمان حمله پانیک در خواب

برای یافتن مناسب‌ترین راه درمان پانیک اتک در خواب از پزشک متخصص یا روان درمانگر کمک بگیرید. معمولا پزشک ترکیبی از دارو و تراپی را برای درمان این حملات اضطرابی تجویز می‌کند. راه‌های درمان حمله پانیک در خواب عبارتند از:

  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد اضطراب و ضد استرس (مصرف این داروها می‌توانند تعداد دفعات و شدت حملات را کم کند.)
  • داشتن برنامه خواب منظم حتی در روزهای تعطیل جهت تنظیم ساعت بدن
  • پرهیز از مصرف کافئین و غذاهای سنگین قبل از خواب
  • تمرین تنفس عمیق یا تکنیک‌های ریلکسیشن و مدیتیشن برای آرام سازی ذهن

بهترین دارو برای حملات پانیک در خواب

جدای از درمان‌های روحی برای حملات پانیک، بسیاری از افراد به دنبال موثرترین دارو برای پانیک هستند تا درمان این مشکل را قطعی کند. ممکن است پزشک برای درمان این مشکل داروهای ضدافسردگی یا ضد اضطراب را تجویز کند.

متن انگلیسی:
These sedatives are central nervous system depressants. Benzodiazepines approved by the FDA for the treatment of panic disorder include alprazolam (Xanax) and clonazepam (Klonopin)
ترجمه متن:
آرام بخش‌ها ضعیف‌کننده سیستم عصبی مرکزی هستند. بنزودیازپین‌های مورد تایید FDA برای درمان اختلال هراس شامل آلپرازولام (زاناکس) و کلونازپام (کلونوپین) می‌شوند.

mayoclinic

عوارض حمله پانیک در خواب

از عوارض حمله پانیک در خواب می‌توان به درد قفسه سینه اشاره کرد که مستقیما روی عروق کرونر تاثیر می‌گذارد. سایر عوارض پانیک اتک در خواب عبارتند از:

  • اضطراب و افسردگی
  • عدم تمرکز یا ضعیف شدن حافظه
  • استرس بیشتر و آزار دیدن
  • تشدید حملات پانیک در طول روز و شب
  • عملکرد و بازدهی ضعیف در محیط کار، مدرسه یا دانشگاه
  • افزایش وزن

نگران خطرات پانیک در خواب هستی؟ همین حالا از متخصص مشاوره بگیر.

راه های پیشگیری از حمله پانیک در خواب

برای پیشگیری از بروز اضطراب و حملات پانیک در خواب می‌توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید که ریسک تعداد و بروز آن‌ها را کاهش می‌دهد:

  • رژیم غذایی سالم: تامین ویتامین و مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن به حفظ سلامت عمومی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و فرد احساس سلامت بیشتری می‌کند. فرد سالم هم راحت‌تر می‌تواند با ترس و اضطراب مقابله کند.
  • حذف کافئین یا مصرف حداقلی آن: نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه و نسکافه محرک هستند و باعث بالا بردن تپش قلب و نبض می‌شوند. به علاوه اینکه مصرف کافئین باعث شده که فرد زمان بیشتری بیدار بماند و برنامه خواب منظم را بهم می‌ریزد. 
  • ورزش منظم: داشتن فعالیت جسمی و ورزشی سبک یا سنگین در طول روز علاوه بر حفظ سلامت جسمی باعث ایجاد حال روحی و ذهنی خوب می‌شود. به علاوه اینکه فرد بعد انجام ورزش خسته شده و راحت‌تر به خواب می‌رود.
  • مدیریت استرس از طریق انجام ورزش‌های مراقبه مانند مدیتیشن، تای چی، یوگا یا ارتباط با دوستان نزدیک
  • مصرف مکمل‌های خوراکی جهت تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن که باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود.
  • دمنوش گیاهی باعث تسکین اعصاب شده و به آزادسازی عضلات کمک می‌کنند. به علاوه اینکه باعث شده فرد راحت‌تر و زودتر به خواب برود.
  • برنامه خواب منظم: زمانی که برنامه خواب منظم داشته باشید، ذهن و بدن عادت می‌کند که در ساعت مشخصی به خواب بروید. تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن میزان احتمال اختلال در خواب و حمله پانیک در خواب را کاهش می‌دهد.
  • پرهیز از مواد محرک مانند الکل، نیکوتین قبل خواب می‌تواند به کاهش بروز حملات پانیک در خواب کمک کند. این مواد محرک می‌توانند سیستم عصبی را تحریک کرده و علائم اضطراب را تشدید کنند. بنابراین، توصیه می‌شود این مواد را قبل از خواب مصرف نکنید و در صورت امکان به طور کلی از مصرف آن‌ها خودداری کنید. این اقدام می‌تواند به استراحت بهتر و کاهش اضطراب در طول خواب کمک کند.
  • مراقبت از سلامت روان از جمله مهمترین راه‌ها برای پیشگیری از حمله پانیک در خواب است.
پانیک در خواب باعث بی خوابی و مشکلات دیگر میشود.
حمله پانیک در خواب احساس ترس ناگهانی است که باعث بیدار شدن فرد از خواب شبانه می‌شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

حمله پانیک در خواب یک وضعیت ناخواسته و نوعی حمله اضطرابی است که ممکن است در طول خواب رخ دهد و باعث بیدار شدن ناگهانی و علائم ناخوشایندی مانند تنگی نفس، تپش قلب، عرق کردن، لرز و اضطراب شدید شود. علت اصلی بروز این مشکل مشخص نیست و معلوم نیست چه عواملی باعث شروع حملات این چنینی در فرد می‌شوند. اما با مدیریت استرس، پرهیز از عوامل محرک، داشتن برنامه خواب منظم، فعالیت ورزشی روزانه، ایجاد محیط مناسب و آرامش بخش برای خواب، و مراقبت از سلامت روان و جسم با انجام ورزش‌هایی مانند یوگا، مدیتیشن یا تای چی می‌توان از بروز پانیک اتک در خواب پیشگیری نمود.

در صورتی که حمله پانیک در خواب به طور مکرر و شدید اتفاق می‌افتد و روی کیفیت زندگیتان تاثیر می‌گذارد، حتما به پزشک متخصص روانپزشک یا دکتر متخصص روانشناسی مراجعه کنید و با پزشک در مورد حملات اضطرابی و شرایط خود صحبت کنید تا تشخیص دقیق داده شود و در صورت لزوم درمان مناسب تجویز گردد. رعایت دستورالعمل‌های تجویزی پزشک می‌تواند به کنترل و مدیریت بیماری کمک کند.

شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر روانشناس آنلاین و همچنین دکتر روانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین) وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

علائم و نشانه‌های این حملات شبیه حمله قلبی یا بیماری جدی خطرناک هستند. البته هرچند که پانیک اتک باعث احساس ناراحتی و آزار فرد می‌شود و کیفیت زندگی را مختل می‌کند اما خطرناک نیست. البته در دراز مدت اثر سو داشته و باید کنترل و درمان شود.

به محض اینکه حمله اضطرابی شروع شد سریع‌ترین روش درمان این است که اجازه بدهید همه چیز همانطوری اتفاق بیفتد و نشانه‌ها بروز کنند. در برخی موارد با تنفس عمیق، یا نفس کشیدن کنترل شده یا انجام حرکاتی که باعث ریلکس و شل شدن عضلات می‌شود می‌توان پانیک اتک را بهبود داد. برای درمان در موارد شدید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا براساس شدت و دفعات بروز حمله داروی مناسب را جهت کاهش علائم تجویز نماید.

هرچند که حمله پانیک در خواب فی نفسه باعث مرگ نمی‌شود اما منجر به ایجاد ترس شدید در فرد شده و روی کیفیت زندگی او تاثیر بسزایی می‌گذارد. علائم و نشانه‌های این اختلال شبیه حالت سکته قلبی هستند، و به خصوص وقتی که فرد دچار تنگی نفس می‌شود احساس می‌کند همین حالا است که بمیرد. اما این حمله اضطرابی چند دقیقه بیشتر طول نکشیده و اتفاق جدی و مرگباری برای فرد نمی‌افتد. صرفا بعد از چند لحظه دوباره فرد به حالت طبیعی خود برگشته و می‌تواند بخوابد.

حمله پانیک در خواب باعث سکته نمی‌شود. بسته شدن یک یا چند رگ خونی که به سمت قلب می‌رود ممکن است مانع از جریان خون شود و نتیجه آن حمله قلبی باشد. اگرچه که خود پانیک اتک عامل سکته نیست اما استرس و اضطراب ناشی از حملات اضطرابی و پریدن ناگهانی از خواب روزانه یا شبانه نقش مهمی در ایجاد و تشدید بیماری عروق کرونر دارد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره حمله پانیک در خواب

  1. دین محمد قادری گفت:

    باعرض سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    من شب ها ویا بعضی وقت روزها هنگام خواب باپریدن ازخواب بیدار میشوم
    دست پاهایم می‌لرزد وقلبم تن تن میزند
    این مشکل را خیلی وقت ویا چندین سال است که من دارم چکار کنم بهتر شوم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      با عرض سلام و احترام، علائمی که بیان کرده‌اید ممکن است به اختلالاتی مانند حملات پانیک، اضطراب یا مشکلات خواب مربوط باشد. لرزش دست و پا و ضربان قلب سریع می‌تواند نشانه‌ای از استرس یا اضطراب باشد. پیشنهاد می‌کنم که ابتدا با پزشک متخصص در مورد علائم خود مشورت کنید تا علت دقیق آن مشخص شود. همچنین، تمرینات آرامش‌بخش مانند مدیتیشن، تنفس عمیق و بهبود کیفیت خواب می‌تواند کمک‌کننده باشد. در صورت نیاز، درمان‌های دارویی یا مشاوره روان‌شناسی ممکن است برای بهبود وضعیت شما مفید باشد.
      متخصص روانپزشک

  2. یکتا گفت:

    سلام من دوماهی هست دچار پنیک شدم هر روز هر ثانیه حس مرگ دارم و خفگی و سرگیجه طوری که از مرگ و مردن میترسم و دلیل پنیکم بخاطر ترس از ی خواب راجب مرگ بود حالا از اون روز تاحالا از خوابیدن میترسم وقتی هم میخوابم کابوس میبینم بیدار میشم بنظرتون اینا بخاطر پنیک طبیعیه چون من قرصم مصرف نمیکنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      توی پنیک، مغزت (به‌خصوص آمیگدالا) دچار «خطای خطر» می‌شه.
      یعنی چیزهای بی‌خطر مثل یه خواب، یه فکر، یا یه حس بدنی کوچیک، به عنوان «تهدید واقعی» تفسیر می‌شن.
      بدن هم باهاش مثل تهدید واقعی برخورد می‌کنه:
      افزایش ضربان قلب، ترشح آدرنالین، بی‌خوابی، افکار مرگ و…

      و چون تو از اون خواب خاص خیلی ترسیدی، مغزت داره مرتب اون تجربه رو بازسازی می‌کنه چون هنوز فکر می‌کنه “تو در خطر مرگی”.
      دارو لازمه یا نه؟
      نه الزاماً، ولی…
      دارو می‌تونه کمک خیلی زیادی بکنه برای متوقف کردن چرخه‌ی ترس‌های فیزیکی (مثل سرگیجه، تپش قلب، بی‌خوابی)
      داروهایی مثل سرترالین، اسیتالوپرام یا پاروکستین + گاهی در شروع، کمی کلونازپام یا آلپرازولام

  3. سیده‌سمیه‌حسینی گفت:

    سلام‌آقای‌دکتر‌من‌بعضی‌وقتا‌که‌کاری‌برام‌پیش‌میادواقعا‌استرس‌واضطراب‌شدید‌میگیرم‌یعنی‌دیگه‌نمیدونم‌چکارکنم‌ازبچه‌گی‌اینجوری‌بودم‌تقریبادوسال‌پیش‌هم‌کرونا‌گرفتم‌کلا‌افسردگی‌گرفتم‌‌دارو‌مصرف‌میکردم‌فلوکستین‌وپرفنازین‌به‌نظرتون‌بعدازدوسال‌انقضاش‌تموم‌نشده‌بقیش‌وبخورم‌خیلی‌استرس‌دارم‌

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، با توجه به اینکه شما سابقه اضطراب و افسردگی دارید و داروهایی مانند فلوکستین و پرفنازین مصرف می‌کردید، بهتر است برای تصمیم‌گیری درباره مصرف دارو مجدداً به پزشک معالج خود مراجعه کنید. داروهای قدیمی ممکن است تأثیرگذاری خود را از دست داده یا باعث عوارض ناخواسته شوند. پزشک می‌تواند بر اساس وضعیت فعلی شما داروهای مناسب را تجویز کند و راهکارهای درمانی دیگری مانند مشاوره یا درمان‌های غیر دارویی را پیشنهاد دهد. از مراجعه به متخصص غفلت نکنید.
      متخصص روانپزشک

  4. مریم شاه کرمی گفت:

    من الان یکهفتس ک کابوس میبینم و اصلا نمیتونم بخوابم تا هوا روشن بشه من بخوابم دائما پدرومادرم ک فوت شدن و بچه هام توست ۵یا ۶سالگی ونمیدونم چرایهو ایوجوری شدم حالمم بد نشده ک بگم بخاطر این عصبی شدن هست ک کابوس میبینم لطفاکمکم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، کابوس‌ها و مشکلات خواب می‌توانند ناشی از استرس یا اضطراب باشند، به ویژه اگر درگیر مسائل عاطفی یا فشارهای روانی هستید. فقدان عزیزان و نگرانی‌های مربوط به خانواده می‌تواند به خواب شما آسیب بزند. بهتر است با یک متخصص مشورت کنید تا علت دقیق این مشکلات مشخص شود. تکنیک‌های آرامش‌بخشی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و مشاوره روان‌شناختی می‌توانند به بهبود وضعیت خواب شما کمک کنند.
      روانشناس خوب

  5. سمیراا... امانی گفت:

    من الان یکهفتس ک کابوس میبینم و اصلا نمیتونم بخوابم تا هوا روشن بشه من بخوابم دائما پدرومادرم ک فوت شدن و بچه هام توست ۵یا ۶سالگی ونمیدونم چرایهو ایوجوری شدم حالمم بد نشده ک بگم بخاطر این عصبی شدن هست ک کابوس میبینم لطفاکمکم کنید

  6. مجید.توتونچی گفت:

    مشگل.پریدن.ازخواب.بادلهره.واضطراب.وتنگی.نفس…….

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      پریدن از خواب با دلهره، اضطراب و تنگی نفس می‌تواند نشانه‌ی استرس، اختلالات اضطرابی، حملات پانیک یا حتی مشکلات تنفسی مانند آپنه خواب باشد. عواملی مثل استرس روزانه، مصرف کافئین، مشکلات تیروئید یا کمبود برخی ویتامین‌ها هم ممکن است نقش داشته باشند. سعی کنید قبل از خواب تکنیک‌های آرام‌سازی مثل تنفس عمیق، مدیتیشن یا مصرف دمنوش‌های آرام‌بخش را امتحان کنید. اگر این حالت تکرار می‌شود و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار داده، بهتر است با پزشک یا روان‌درمانگر مشورت کنید.
      متخصص روانپزشک

  7. فاطمه گفت:

    سلام ۱۸ سالمه و ازتابستان دچار حمله پنیک میشم وقتی عصبی میشم یا استرس دارم کل بدنم میلرزه تنگی نفس میگیرم و تپش قلب شدید و دست و پاهام انگار حس نمیکنم دیگه الان گاهی اوقات هم در روز و هم در شب میخوابم تپش قلب میگیرم تو خواب و از خواب میپرم انگار نفس دوباره بهم برمیگرده و بدنمم گرم میشه خیلی … میشه راهنمایی کنید لطفا 🙏🏻

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، علائمی که ذکر می‌کنید مشابه حملات پانیک یا اضطراب شدید است که می‌تواند بر اثر استرس یا مشکلات روحی ایجاد شود. در این وضعیت‌ها، بدن به شکل فیزیکی واکنش نشان می‌دهد، مثل تپش قلب، تنگی نفس، لرزش بدن و احساس بی‌حسی در دست‌ها و پاها. همچنین، علائم خواب مانند تپش قلب هنگام خوابیدن و بیدار شدن از خواب نیز می‌تواند ناشی از اضطراب باشد. توصیه می‌کنم حتماً با یک روان‌شناس یا روانپزشک مشورت کنید تا علت دقیق و درمان مناسب برای شما مشخص شود. درمان‌هایی مثل تکنیک‌های تنفسی، روان‌درمانی یا داروهای ضد اضطراب ممکن است به شما کمک کنند.
      متخصص روانپزشک

  8. زهرا گفت:

    منم‌هم‌یه شب بهم این حمله دست داد واقعا از مرگ بدتره نمیتونستم کاری بکنم راه های درمان خانگی را بگید لطفا ممنون میشم

  9. زهرا گفت:

    منم‌هم‌یه شب بهم این حمله دست داد واقعا از مرگ بدتره نمیتونستم کاری بکنم راه های درمان خانگی را بگید لطفا

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      حمله پانیک می‌تواند تجربه‌ای بسیار ترسناک باشد، اما خوشبختانه چندین راهکار خانگی برای مدیریت آن وجود دارد. ابتدا سعی کنید نفس‌های عمیق و آرام بکشید؛ تنفس عمیق به آرامش سیستم عصبی کمک می‌کند. تمرکز بر روی چیزی ثابت مانند دست خود یا یک شیء در اطراف شما می‌تواند شما را از افکار منفی دور کند. همچنین تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا یا مدیتیشن می‌تواند در طولانی‌مدت موثر باشد. خواب کافی و تغذیه سالم هم نقش مهمی در کاهش استرس دارند. در نهایت، اگر حملات پانیک مکرر باشد، مشاوره با یک روانشناس یا متخصص می‌تواند کمک بزرگی باشد.
      متخصص روانپزشک

  10. . گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    من چند وقته می خوام بخوابم احساس می کنم نمی تونم آب دهانم رو قورت بدم در حدی که بعضی وقتا بخوام قورت بدم باید خیلی تلاش بکنم ضربان قلبم بالا می ره احساس خفگی دارم و این مورد فقط وقت خوابیدن اتفاق می افته چی کار باید بکنم اصلا نمی تونم بخوابم در صورتی که وقت دیگه ای بخوام بخوابم این اتفاق نمی‌افتد و بهش فکر نکنم هم اتفاق نمی‌افتد و نمی شه فکر نکرد غیر ارادی هستش

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! مشکلاتی که هنگام خواب احساس می‌کنید، مانند مشکل در قورت دادن آب دهان، ضربان قلب بالا و احساس خفگی، ممکن است ناشی از اضطراب یا استرس باشند. این وضعیت ممکن است به دلیل تمرکز زیاد شما روی تنفس یا قورت دادن در زمان خواب اتفاق بیفتد. بهتر است قبل از خواب از تکنیک‌های آرامش‌بخشی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن یا گوش دادن به موسیقی آرام استفاده کنید. اگر این مشکل ادامه پیدا کرد یا شدت یافت، بهتر است با پزشک یا روانشناس مشورت کنید تا علت دقیق آن شناسایی و درمان شود.
      متخصص روانپزشک