فهرست مطالب
واریس، اختلال عروقی است که بیشتر در پاها دیده شده و به واسطه آن، وریدها متورم و برآمده میشوند. واریس به دلیل ضعف و کاهش کشسانی دیواره وریدی ایجاد میشود. این وضعیت باعث میشود که خون در وریدها جمع شده و رگها متورم و برآمده شوند. اگرچه واریس معمولا بیماری خفیفی است، اما در برخی موارد میتواند به عوارض جدیتری منجر شود. درمان واریس بسته به شدت بیماری متفاوت است. در موارد خفیف میتوان با استفاده از درمانهای غیرتهاجمی همچون جورابهای واریس یا انجام ورزشهای مناسب، بهبود قابل توجهی حاصل کرد. در موارد پیشرفتهتر نیز گزینههایی مانند لیزر واریس یا جراحی وجود دارد که باید متخصص قلب و عروق در مورد بهترین گزینه برای شما تصمیمگیری کند. شما میتوانید در این باره از سامانه نوبت دهی دکترتو استفاده کرده و برای تعیین وقت حضوری یا مشاوره آنلاین با آنها اقدام کنید.
لیزر واریس چیست؟ (درمان واریس با لیزر)
درمان واریس با لیزر بهعنوان یکی از موفقترین و نوآورانهترین روشهای درمانی واریس شناخته میشود. این روش، برای درمان رگهای برجسته طنابی و برطرفکردن مویرگهای ریز عنکبوتی بهکار میرود. در گذشته، بیماران مبتلا به واریس، معمولا مجبور بودند همیشه از جوراب واریس استفاده کنند و یا در مواقع حاد به جراحی روی بیاورند. اما امروزه، لیزر واریس به یکی از موثرترین و بهترین گزینهها برای درمان این بیماری تبدیل شده است که عوارض بسیار کم و سرعت بالایی در بهبودی دارد و نیازی به بستری شدن نیست.
در لیزر واریس نور لیزر به رگ واریسی تابانیده میشود و باعث سوزاندن و خشک شدن رگ میشود. رگ خشک شده به مرور زمان جذب بدن شده و از بین میرود. درمان واریس با لیزر به دو صورت از روی پوست و درون رگی قابل انجام است: درمان با لیزر ساده و درمان با لیزر درون رگی. هر کدام از این روشها مزایا و معایبی دارند که باید در انتخاب آنها دقت کرد.
انواع لیزر واریس
لیزر واریس یکی از روشهای پیشرفته برای درمان بیماری واریس است که چند نوع دارد. برخی از انواع رایج لیزر واریس عبارتند از:
- لیزر واریکوز اندوونوز (EVLT)
این روش با استفاده از لیزر حرارتی برای انقباض و کوچکسازی وریدهای متورم انجام میشود. در این روش، لیزر از طریق لوله نازکی وارد وریدهای مبتلا شده و با ایجاد حرارت، آنها را منقبض و از بین میبرد.
- لیزر فوتوکوآگولاسیون
در این روش لیزر به صورت موضعی و دقیق روی وریدهای متورم اعمال میشود تا آنها را منقبض و از بین ببرد. این روش برای درمان مویرگهای ریز عنکبوتی مناسب است.
- لیزر آبلاسیون
این روش از لیزر با انرژی بالا برای از بین بردن کامل وریدهای متورم استفاده میکند. در این روش، وریدها به طور کامل از بین رفته و جایگزین میشوند.
انواع مختلف لیزر واریس هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند که با توجه به شرایط بیمار و میزان درگیری، پزشک متخصص تصمیم به استفاده از روش مناسب میگیرد.
۱. لیزر واریس عنکبوتی
واریس عنکبوتی به ظاهر مویرگهای ریز و متورم روی پوست در ناحیه پا و ساق پا اطلاق میشود. ظاهر میشوند. دو روش اصلی درمان واریس عنکبوتی با لیزر وجود دارد. روش اول لیزر فوتوکوآگولاسیون است که از لیزر با طول موج مشخص برای از بین بردن مویرگهای متورم استفاده میکند.
لیزر به طور دقیق و موضعی روی عروق ریز اعمال شده و با انرژی حرارتی که ایجاد میکند، باعث انقباض و تخریب این عروق میشود. روش دوم لیزر آبلاسیون است که در آن از لیزر با انرژی بالاتر برای از بین بردن کامل وریدهای متورم استفاده میشود. لیزر وریدها را به طور کامل از بین برده و باعث جایگزینی آنها با بافت سالم میشود. مزایای استفاده از لیزر واریس عنکبوتی عبارتند از:
- کمتهاجمیبودن
- روند سریع درمان
- کاهش درد و کبودی
- بهبود سریعتر ظاهر پوست
۲. لیزر واریس صورت
لیزر درمانی روش موثری برای از بین بردن واریسهای ظاهر شده روی صورت است. واریسهای صورت به عروق ریز و متورم در ناحیه صورت گفته میشود که اغلب به صورت رگهای قرمز یا آبی رنگ دیده میشوند. در درمان این نوع واریسها، پزشک از لیزر با طول موج مشخص برای از بین بردن عروق متورم استفاده میکند. انرژی حرارتی لیزر باعث انقباض و تخریب این عروق میگردد. لیزر واریس صورت معمولا کم تهاجمی است، سریع انجام میشود، درد و کبودی کمتری ایجاد میکند و ظاهر پوست را به سرعت بهبود میبخشد.
۳. لیزر واریس پا
برای لیزر واریس پا، پزشک از لیزر با طول موج مشخصی به صورت موضعی روی عروق متورم پا استفاده میکند. انرژی حرارتی لیزر باعث انقباض و از بین رفتن این عروق متورم میشود. درمان واریس پا با لیزر به دو روش اصلی انجام میشود:
روش | توضیحات |
---|---|
لیزر فوتوکوآگولاسیون | در این روش، لیزر با طول موج مشخص به صورت موضعی روی وریدهای متورم پا تابیده شده و عروق متورم را منقبض و تخریب میکند. |
لیزر آبلاسیون | از لیزر با انرژی بالاتر برای از بین بردن کامل وریدهای متورم استفاده میشود که وریدهای واریسی را به طور کامل از بین برده و باعث جایگزینی آنها با بافت سالم میشود. |
کاربردهای لیزر واریس
لیزر دستگاهی است که یک پرتو باریکی از تابش را به شکل نور ارسال میکند. جراحی لیزری وریدهای واریس را میبندد و کوچک میکند و باعث ایجاد بافت اسکار در داخل عروق میشود. این کار باعث بسته شدن عروق میگردد. بنابراین خون از طریق سایر وریدهای نزدیک جریان مییابد. لیزر کاربردهای متعددی برای درمان واریس دارد که عبارتند از:
- درمان واریسهای عنکبوتی روی صورت و اندامها
- درمان واریسهای پا
- درمان واریس ثانویه ناشی از بیماریهای دیگر مانند ترومبوز
درمان واریس با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟
اگر واریسها دردناک، قرمز و متورم (ملتهب) باشند، پزشک درمان واریس با لیزر را تجویز میکند. جراحی لیزری در صورتی توصیه شود که پوست بالای واریسها تحریک شده باشد. واریس معمولا مشکل جدی بهداشتی نیست، اما میتواند دردناک باشد یا ظاهر ناخوشایندی ایجاد کند. بهطورکلی، لیزر واریس برای افراد زیر توصیه میشود:
- درمان واریسهای اصلی یا اولیه پا
- واریسهای ثانویه پا ناشی از سایر بیماریها
- افرادی که از سلامت عمومی کامل برخوردار باشند.
- در صورتی که درمانهای محافظهکارانه مانند جورابهای واریس یا دارودرمانی موثر واقع نشده باشد.
- بیماران به دلیل کم تهاجمی بودن و بهبود سریع ظاهر، لیزر واریس را ترجیح میدهند.
در مجموع، لیزر درمانی گزینه مناسبی برای افرادی است که از واریس پا رنج میبرند و سایر گزینههای درمان برای آنها مناسب نیست.
لیزر واریس برای چه کسانی مناسب نیست؟
هرچند لیزر واریس روش مطلوب و سریعی برای درمان واریس پا بهشمار میآید، اما نمیتوان آن را برای همه تجویز کرد. درمان واریس با لیزر برای افراد با شرایط زیر مناسب نیست:
- بیماران با بیماریهای زمینهای مانند نارسایی شدید قلب، کبد یا کلیه
- بیماران مبتلا به بیماریهای انعقادی خون و اختلالات انعقادی
- خانمهای باردار بهخاطر تغییرات هورمونی و فیزیکی بهتر است بعد بارداری اقدام کنند.
- افراد با سن بالا
- بیماران با پوست نازک یا آسیبپذیر
مزایای انجام لیزر واریس
لیزر واریس به دلیل مزایای مختلفی که دارد، محبوب شده و افراد زیادی هر روزه برای انجام این روش زیبایی به کلینیکها مراجعه میکنند. درمان واریس با لیزر مزایای مختلفی دارد که عبارتند از:
- کم تهاجمی بودن: این روش به جای برش جراحی و دوخت، از انرژی لیزر برای درمان استفاده میکند که منجر به کاهش درد و زمان بهبود پس از عمل میشود.
- بهبود سریع: اغلب بیماران میتوانند به سرعت به فعالیتهای روزمره خود بازگردند. معمولا تنها چند روز استراحت نیاز است.
- ظاهر بهتر: لیزر درمانی باعث از بین رفتن واریسهای قابل مشاهده میشود. این امر نه تنها خود واریس را بهبود میبخشد، بلکه ظاهر پا را نیز بهبود میبخشد.
- بهبود علائم: درد، ناراحتی و سنگینی در قسمتهای مبتلا به واریس با لیزر برطرف میشود.
- موفقیت بالا: در اغلب موارد لیزر واریس موفقیتآمیز است و احتمال عود کمی دارد.
- امنیت بالا: این روش نسبتا ایمن است و عوارض جانبی جدی کمتری نسبت به روشهای جراحی سنتی دارد.
روش انجام لیزر واریس
ابتدا پزشک با سونوگرافی موقعیت و شکل واریسها را بررسی میکند و ممکن است دستورالعملهایی برای آمادهسازی بیمار صادر نماید. سپس بی حسی موضعی در محل واریسها انجام شده و پزشک با قرار دادن یک کاتتر نازک در رگ واریسی، نور لیزر را به درون آن هدایت میکند تا رگ را ببندد و از بین ببرد. این فرآیند برای تمام واریسهای قابل مشاهده تکرار میشود. پس از اتمام عمل، محل برش کوچک بسته شده و پوشش فشاری روی پا قرار داده میشود. اغلب بیماران همان روز مرخص شده و به سرعت به فعالیتهای روزمره خود بازمیگردند.
آمادگی برای لیزر واریس
برای اینکه جهت درمان واریس با لیزر آماده شوید، پزشک دستور قطع مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون یا داروهای خاص را تجویز میکند. این اقدام برای کاهش خطر خونریزی و عوارض احتمالی لازم است. برای آمادهسازی لیزر درمانی واریس پا، باید لباسهای راحت بپوشید و در روز عمل، جورابهای فشاری را همراه خود بیاورید. اگر آسپرین یا برخی داروهای دیگر مصرف میکنید، باید چند روز قبل از انجام لیزر درمانی واریس، مصرف آنها را متوقف کنید.
مراقبت های لازم بعد از لیزر واریس
بیمار باید چند روز استراحت کند و فعالیتهای شدید را محدود نماید. پوشیدن جورابهای فشاری که توسط پزشک تجویز میشوند، در طول روز و شب ضروری است. این امر به بهبود جریان خون و کاهش ورم کمک میکند. محل برش کوچکی که برای انجام لیزر ایجاد شده باید تحت مراقبت قرار گیرد. پانسمان باید به طور مرتب تعویض شود. براساس تجویز پزشک میتوانید فعالیتهای روزمره و ورزش را شروع کنید. بیمار باید در جلسات پیگیری تحت نظر پزشک قرار گیرد تا روند درمان ارزیابی و در صورت نیاز، اقدامات تکمیلی انجام شود.
عوارض و خطرات لیزر واریس
لیزر واریس روش درمانی نسبتا ایمنی است، اما همانند هر روش جراحی، ممکن است برخی عوارض جانبی ایجاد شود. این عوارض معمولا خفیف و قابل کنترل هستند، اما در موارد نادر ممکن است نیاز به اقدامات تکمیلی باشد. عوارض شایع این روش شامل درد، تورم، کبودی و قرمزی در ناحیه تحت درمان است. در موارد نادر نیز عوارضی مانندآسیب به اعصاب و حساسیت به داروهای بیهوشی رخ میدهد.
هزینه لیزر واریس (هزینه لیزر واریس پا)
قیمت انجام لیزر واریس پا بسته به عوامل مختلفی متفاوت است. موقعیت جغرافیایی و شهر محل انجام درمان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار هستند، به طوری که هزینههای درمان در شهرهای بزرگ و مراکز درمانی معتبر معمولا بالاتر است. همچنین، تعداد رگهای دچار واریس نیز بر قیمت تاثیرگذار است؛ هرچه تعداد رگهای درمان شده بیشتر باشد، هزینه نیز افزایش مییابد.
تجربه و تخصص پزشک انجام دهنده لیزر نیز از دیگر عوامل موثر بر قیمت است، به طوری که پزشکان با تجربه و تخصص بالاتر، هزینههای بیشتری دریافت میکنند. علاوه بر این، نوع بیمه درمانی و پوشش آن نیز میتواند در کاهش هزینههای بیمار موثر باشد. به طور کلی، هزینه لیزر واریس پا از یک تا سه میلیون تومان متغیر است.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
لیزر واریس، روشی اثربخش و نسبتا ایمن برای درمان رگهای واریسی در پا و سایر اندامهای بدن است. با وجود برخی عوارض جانبی احتمالی که معمولا خفیف و قابل کنترل هستند، این روش درمانی به طور کلی نتایج مناسبی را برای بیماران به همراه دارد. هزینه انجام این درمان، متغیر بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در انتخاب پزشک قلب و عروق برای درمان واریس با لیزر نهایت دقت را داشته باشید. شما میتوانید از خدمات ویزیت آنلاین دکتر قلب دکترتو برای دریافت مشاوره متنی یا تلفنی استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!