با انواع درمان شپش سر آشنا شوید. | معرفی قوی ترین داروی شپش سر

درمان شپش سر چیست؟ قویترین داروی ضد شپش

آنچه در این مقاله می‌خوانید

درمان شپش سر با روش‌های متعدد دارویی و خانگی انجام می‌شود و نیازمند معاینه و بررسی پزشک است. برخی از این روش‌ها فوری هستند و در زمان کوتاهی اثربخشی خود را نشان می‌دهند اما برخی دیگر نیازمند زمان هستند. برای پیدا کردن بهترین روش درمان شپش سر به دکتر پوست و مو مراجعه کنید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
راه درمان شپش سر چیست؟ روش های دارویی و غیر دارویی درمان سریع شپش

اگر به بیماری پوستی شپش سر مبتلا شده‌اید، با مراجعه به دکتر پوست و مو می‌توانید بهترین روش‌های درمان شپش سر را دریافت کنید. برخی از این روش‌ها شامل داروهای ضدشپش مانند شامپوها و محلول‌های موضعی و حتی داروهای خوراکی هستند؛ البته که روش‌های خانگی درمان شپش هم در دسترس‌اند. اما به اندازه‌ی روش‌های دارویی موثر و قطعی نیستند. اگر شپش سر دارید و به دنبال درمان فوری آن هستید، همین حالا از طریق دکترتو از بهترین دکتر پوست و مو در شهر محل زندگی خود، نوبت حضوری یا مشاوره غیرحضوری دریافت کنید.

درمان شپش سر (چگونه شپش سر را ریشه کن کنیم؟)

خوشبختانه شپش سر یک بیماری پوستی قابل درمان است و می‌توان آن را ریشه‌کن کرد. روش‌های درمان قطعی شپش سر شامل استفاده از داروهای ضد شپش هستند که ادامه‌ی زندگی شپش روی پوست سر شما را غیر ممکن می‌کنند. برخی از روش‌های درمان خانگی هم برای ریشه‌کن کردن شپش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند اما بیشتر آنها ناموفق عمل می‌کنند و برای مدتی علائم شپش را کاهش می‌دهند و نمی‌توانند آن را به طور کامل درمان کنند. برای ریشه‌کن کردن شپش‌ها باید از دکتر پوست و مو کمک بگیرید.

بیشتر درمان‌هایی که برای شپش سر مورد استفاده قرار می‌گیرند، روش‌های موضعی هستند و در موارد کمی از روش‌های دارویی خوراکی هم استفاده می‌شود. در ادامه با بسیاری از روش‌های درمانی شپش سر آشنا می‌شوید. با ما همراه باشید.

درمان تخم شپش چگونه انجام می شود؟

اگر حشره‌ی شپش از تخم بیرون نیامده باشد و سر شما دارای رشک باشد، معمولا از شانه شپش برای بیرون کشیدن رشک‌ها استفاده می‌شود. همچنین برخی از محلول‌های موضعی به کنده شدن تخم شپش‌ها از ریشه‌ و ساقه‌ی موها کمک می‌کنند (رشک به موها می‌چسبد و جدا کردن آن از ساقه‌ی مو راحت نیست). درمان تخم شپش چندان ساده نیست و باید این تخم‌ها را قبل از بیرون آمدن از مو جدا کرد.

متن انگلیسی:
«No approved treatment for head lice can kill all the eggs during the first treatment.»
ترجمه فارسی:
«هیچ درمان تایید‌شده‌ای که بتواند تخم شپش را در دوره‌ی اول درمان نابود کند، وجود ندارد.»

aad

درمان فوری شپش در یک شب ممکن است؟

روش‌های درمان شپش معمولا نیازمند دوره‌های چند روزه و حتی چند هفته‌ای هستند. کمتر کسی را می‌بینید که یک شبه از شر شپش خلاص شده باشد. هرچند برخی از افراد مبتلا گفته‌اند که با استفاده از روش‌هایی مانند رنگ کردن مو یا کمک گرفتن از وسایل حرارت‌دهنده مانند اتوی مو توانسته‌اند شپش‌ها را در یک شب از بین ببرند. اما این روش‌ها چندان تاییدشده نیستند. به محض دیدن رشک یا حشره‌ی مادر یا مشکوک شدن به شپش، حتما به دکتر پوست و مو مراجعه کنید تا درمان در سریع‌ترین حالت ممکن انجام گیرد.

می‌خوای شپش سرت رو خیلی سریع درمان کنی؟

همین حالا مشاوره بگیر.

قویترین داروی ضد شپش و انواع داروهای درمان ۱۰۰ درصد شپش

اگر به دنبال درمان فوری شپش سر هستید، باید بدانید روش‌های خانگی معمولا به‌سرعت این مشکل را درمان نمی‌کنند. برای درمان سریع باید به متخصص مراجعه کنید تا داروهای لازم تجویز شود. دارویی به نام اسپینوساد برای افراد در تمامی سنین (به جز نوزادان کمتر از ۶ ماه) مناسب است. باید این دارو را روی موهای خشک مالید و بعد از ۱۰ دقیقه با آب گرم شست. معمولا این دارو نیاز به استفاده مکرر ندارد و به‌سرعت شپش را از بین می‌برد. داروهای دیگری هم برای درمان شپش مورد استفاده قرار می‌گیرند که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم.

۱. درمان یک روزه شپش با شامپو ضد شپش قوی

شامپو ضدشپش شامل شامپوهای بر پایه‌ پریترین (ترکیب شیمیایی استخراج‌شده از گل داوودی که برای شپش سمی است) هستند. قبل از استفاده از این درمان‌ها برای رفع شپش سر، موهای فرد مبتلا را با شامپو و بدون نرم‌کننده شستشو دهید. شستشوی مو با سرکه‌ی سفید قبل از شستن شامپو ممکن است به حل کردن چسبی که باعث چسبیدن شپش به بدنه‌ی مو می‌شود، کمک کند. سپس موهای فرد مبتلا را با آب گرم بشویید. دستورالعمل‌های درج شده روی بسته‌بندی برای مدت زمان درمان را رعایت کنید.

۲. قرص پرمترین برای درمان شپش سر

یکی از داروهای غیرتجویزی قرص پرمترین یا کرم پرمترین ۵ درصد برای شپش سر است. شامپو پرمترین نسخه‌ مصنوعی از پریترین است. عوارض جانبی ممکن است شامل قرمزی و خارش پوست سر باشد. پریترین با مواد افزودنی یکی دیگر از داروهای در دسترس است که در این داروهای غیر تجویزی، پریترین با مواد شیمیایی دیگری که سمیت آن افزایش یافته ترکیب شده‌است. اگر به گل داودی حساسیت دارید، نباید از آن استفاده کنید.

درمان یک روزه شپش با شامپو ضد شپش قوی
انواع مختلف محصولات موضعی ضد شپش برای درمان شپش سر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۳. داروی شپش ایورپیل

ایورپیل یک داروی گیاهی مؤثر برای درمان شپش سر است که در آن از الکل نعنا، اکالیپتوس و آویشن استفاده شده است. این دارو با مختل کردن سیستم عصبی و عضلانی شپش، آن‌ها را از بین می‌برد. برای استفاده از ایورپیل در درمان شپش، معمولا پزشک مقدار و نحوه مصرف مناسب را تعیین می‌کند؛ اما معمولا نصف آن را با نصف لیوان آب باید ترکیب کرد.

۴. ایورمکتین داروی ضد شپش

قرص ایورمکتین یک داروی ضد انگل قوی است که برای درمان شپش و دیگر عفونت‌های انگلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو از دسته داروهای ضد انگل سیستمیک است که به سیستم عصبی شپش‌ها و انگل‌ها حمله کرده و با فلج کردن آن‌ها، منجر به مرگشان می‌شود. ایورمکتین معمولاً به صورت قرص، لوسیون یا قطره بوده و دوز مصرفی آن برای درمان شپش سر توسط پزشک تعیین می‌شود؛ اغلب یک دوز اولیه تجویز می‌شود و در صورت نیاز، دوز دیگری پس از یک تا دو هفته برای اطمینان از حذف کامل شپش‌ها داده می‌شود.

۵. داروی ضد شپش نایلیس

محلول ضد شپش نایلیس یکی از محصولات مؤثر برای درمان شپش سر است که معمولاً حاوی مواد فعالی مانند دایمتیکون و سایر سیلیکون‌هاست. دایمتیکون، به عنوان ماده اصلی، یک سیلیکون غیرسمی است که با ایجاد لایه‌ای پوشاننده روی سطح شپش‌ها و تخم‌های آن‌ها (رشک‌ها)، راه تنفس آن‌ها را مسدود کرده و باعث خفگی و مرگشان می‌شود. این مکانیزم فیزیکی، بدون استفاده از مواد شیمیایی قوی، امکان استفاده ایمن از نایلیس را فراهم می‌آورد. برای استفاده از نایلیس، محلول روی موها و پوست سر پخش شده و پس از مدت زمانی مشخص، معمولاً با یک شانه مخصوص، شپش‌ها و رشک‌های مرده از موها جدا می‌شوند.

داروهای مختلف رو برای شپش سر استفاده کردی و نتیجه نگرفتی؟ کلیک کن!

۶. درمان قطعی شپش سر با قویترین داروهای ضد شپش در داروخانه

در برخی مناطق جغرافیایی، مقاومت شپش‌ها به داروهای غیرتجویزی افزایش یافته است. همچنین درمان با داروهای غیرتجویزی ممکن است به دلیل استفاده‌ی نادرست و عدم تکرار درمان در زمان مناسب شکست بخورد. اگر با وجود استفاده‌ صحیح از داروهای غیرتجویزی، درمان موثر نباشد، آن وقت دشمن شپش چیست؟ داروهای تجویزی! پزشک ممکن است نسخه تجویزی داروی شپش سر را توصیه کند که شامل موارد زیر است:

  • بنزیل الکل: این محصول برای شپش‌ها سمی نیست اما با محروم کردن شپش‌ها از اکسیژن، آنها را می‌کشد. عوارض جانبی ممکن است شامل قرمزی و خارش پوست سر باشد.
  • قرص کوتریموکسازول 400/۸۰ که برای کودکان و بزرگسالان مناسب است.
  • ایورمکتین: برای کودکان بالای ۶ ماه مورد استفاده قرار می‌گیرد. شامپو و قرص ایورمکتین می‌تواند برای موهای خشک استفاده شود و باید پس از ۱۰ دقیقه با آب شستشو داده شود. در این مورد، موارد مصرف دایمتیکون هم تا حدی مشابه است.
  • اسپینوزاد برای شپش: این محصول می‌تواند برای موهای خشک استفاده شود و باید پس از ۱۰ دقیقه با آب گرم شستشو داده شود. اسپینوزاد می‌تواند شپش زنده و تخم شپش را بکشد و معمولا نیازی به تکرار درمان ندارد.
  • مالاتیون: این شامپوی دارویی روی موی خشک استفاده می‌شود و پس از ۸ تا ۱۲ ساعت شستشو داده می‌شود. این داروی حاوی مقدار زیادی الکل است، بنابراین نمی‌توان از سشوار مو یا در نزدیکی شعله‌ی آتش از آن استفاده کرد.
داروهای تجویزی درمان شپش سرداروهای بدون نسخه درمان شپش سر
بنزیل الکلپریترین با مواد افزودنی
قرص کوتریموکسازولشامپوهای بر پایه‌ پریترین
ایورمکتینکرم پرمترین ۵ درصد
اسپینوزادقرص پرمترین
مالاتیون
داروهای درمان شپش سر

درمان خانگی شپش سر شامل چه روش هایی است؟

در کنار روش‌های تجویزی و دارویی که جزو درمان‌های تضمینی و صد در صدی هستند، مبتلایان به شپش سر از روش‌های درمان خانگی شپش سر هم کمک می‌گیرند. بسیاری از این روش‌ها تاییدشده نیستند و ممکن است اثربخشی نداشته باشند. برخی از این روش‌های تایید نشده ممکن است آسیب‌های جدی به مو و پوست سر شما برسانند. بنابراین توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر روش درمان خانگی، با دکتر پوست و مو مشورت کنید تا شپش را به طور کامل درمان کنید.

از کجا بفهمیم شپش درمان شده؟

به طور کلی، اگر سه هفته پس از درمان هیچ حشره خزنده زنده مشاهده نشد، می‌توان تصور کرد که آنها از بین رفته‌اند. اگر تخم‌ها زنده بودند تا آن زمان از تخم بیرون می‌آمدند. نیش‌ها و پوسته آنها ممکن است برای مدتی در مو باقی بمانند اما دوام ندارند. برای آگاهی بیشتر از موثر بودن درمان و رفع شدن شپش سر، به دکتر پوست و مو یا پزشک عمومی مراجعه کنید. پزشک با معاینه موهای سر شما می‌تواند اثربخشی درمان را تایید کند.

شپش چند روزه درمان میشود؟

معمولا دوره‌های درمان شپش بین ۲ تا ۳ هفته متغیر هستند. ممکن است که در یک دوره شپش درمان نشود و در این صورت نیاز به تمدید دوره‌ی درمان وجود دارد.

آیا بعد از درمان شپش سر خارش دارد؟

بله، می‌توانید شپش و تخم‌های آن را با داروهای تجویزی یا بدون نسخه درمان کنید اما همچنان برای یک هفته یا بیشتر پوست شما خارش دارد. علت خارش سر بعد از استفاده از شامپو شپش یا سایر محصولات به دلیل واکنش بدن شما به شپش است. ممکن است بعد از از بین بردن شپش سر با پیاز و درمان شپش سر با روغن زیتون نیز همین احساس را داشته باشید.

آیا بعد از درمان شپش سر خارش دارد؟
می‌توانید شپش و تخم‌های آن را با داروهای تجویزی یا بدون نسخه درمان کنید اما همچنان برای یک هفته یا بیشتر پوست شما خارش داشته باشد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

شپش سر یکی از بیماری‌های پوستی قابل درمان است که می‌تواند با دارو یا روش‌های خانگی درمان شود. در درمان شپش سر روش‌های خانگی چندان توصیه نمی‌شود و استفاده از شامپوهای ضد شپش و محلول‌های موضعی جایگاه مطمئن‌تری دارند. همچنین استفاده از قرص‌های ضد شپش هم در درمان شپش سر اثربخشی به‌سزایی دارد.

اگر شپش سر دارید، باید به دکتر پوست و مو و زیبایی مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از لیست پزشکان پوست و مو از دکترتو کمک بگیرید. در دکترتو همچنین می‌توانید از بهترین دکتر پوست آنلاین مشاوره دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

این باور غلط بوده و هر شخصی ممکن است درگیر شپش شود.

شپش بالغ یک یا دو روز بعد از افتادن از روی سر از بین می‌رود. تخم‌های شپش نیز در محیط گرم زنده می‌مانند و اگر دما ثابت نباشد در عرض چند هفته از بین می‌روند.

خطر انتقال شپش‌هایی که روی فرش یا روی مبل هستند، بسیار کم است. می‌توانید برای اطمینان فقط لباس، ملحفه و حوله‌ها را بشویید.

شپش سر گاهی اوقات روی مژه‌ها یا ابروها دیده می‌شود اما غیر معمول است که زیر پوست برود.

امتیاز شما به مقاله:
(3.7از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان شپش سر

  1. ناشناس گفت:

    سلام وقت بخیر
    تا چه مدت بعد از درمان ،پوست سر خارش داره؟؟
    من درمان شدم
    یعنی دیگه چیزی تو موهام نیست
    ولی با وجود گذشت بیست روز هنوز خارش دارم
    طبیعیه؟؟

  2. ناشناس گفت:

    سلام خانم دکتر خسته نباشید خواستم یه راهنمایی کنید برای شپش سر دخترم والانم خودم هم گرفتارش شدم دختر کلاس دوم دبستان هست خیلی هم به تمیزی اهمیت میدم نمیدانم چرا گرفتارش شدیم سه بارم دکتر رفتم براش لطف راهنمایی

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      دوره درمان شپش در ۲ نوبت انجام شود. به این صورت که فرد ابتدا از یک روش درمانی برای نابودی شپش‌ها استفاده می‌کند. سپس قبل از تبدیل شدن تخم‌ها به شپش بالغ بعد از ۷ تا ۹ روز دیگر دوباره روش درمانی مورد نظر را تکرار می‌کند. باید بدانید که درمان قطعی این مشکل به معنی عدم ابتلای مجدد فرد به شپش نیست و قرار گرفتن در معرض شپش می‌تواند بار دیگر فرد را درگیر این مشکل کند.

  3. آیلا گفت:

    سلام میشه به من بگید چکار کنم شپش آخه گرفتم نمیخوام موهام رو کوتا کنم

    1. همیار.دکترتو گفت:

      با مراجعه به دکتر پوست و مو می‌توانید با یک یا چند دوره‌ی درمانی بدون کوتاه کردن موها شپش سر را درمان کنید.

  4. مومنی گفت:

    سلام لطفاً کمکم کنید شپش گرفتم نمی‌دونم چیکار کنم

  5. Ni گفت:

    هیچ‌ متخصص یا دکتری قبول میکنه برای من دارو تجویز کنه ؟ یا درمان کنه سرمو ؟ معرفی میکنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای درمان مشکلات مربوط به سر یا پوست سر، می‌توانید به متخصصان مختلفی مراجعه کنید. متخصص پوست و مو می‌تواند گزینه مناسبی برای درمان مشکلات مربوط به پوست سر، از جمله ریزش مو، شوره، یا بیماری‌های خاص پوست سر باشد. اگر به مشکلاتی مانند عفونت‌های پوست سر یا حساسیت‌ها مبتلا هستید، یک پزشک متخصص پوست می‌تواند درمان‌های مناسب را تجویز کند.

      متخصص پوست و مو

  6. ناشناس گفت:

    سلام
    بابا من از نیکسترین استفاده کردم فایده نداره
    چی کار کنم حالااااا

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، اگر از نیکسترین استفاده کرده‌اید و هنوز مشکل شپش سر شما حل نشده است، ممکن است نیاز به درمان دیگری داشته باشید. در ابتدا، اطمینان حاصل کنید که روش استفاده از نیکسترین را به درستی انجام داده‌اید و تمام موها و پوست سر به خوبی درمان شده باشند. همچنین، برخی از انواع شپش‌ها ممکن است به داروهای خاصی مقاوم شوند. پیشنهاد می‌شود که از درمان‌های دیگری مانند شامپوهای ضد شپش با مواد فعال مختلف (مانند پرمترین یا پیروتروئیدها) استفاده کنید. علاوه بر این، شستن و تمیز کردن ملحفه‌ها، لباس‌ها و لوازم شخصی نیز برای جلوگیری از بازگشت شپش ضروری است. در صورت عدم بهبود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا درمان‌های قوی‌تر یا تجویز داروهای خاص دیگر را بررسی کنید.

      متخصص پوست و مو

      1. مومنی گفت:

        سلام لطفا خواهشاً کمکم کنید شپش گرفتم نمی‌دونم چیکار کنم میخوام تو خونه درمانش کنم لطفا کمک کنید🙏

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام، برای درمان شپش در خانه، اولین گام شستشوی کامل موها و پوست سر با شامپوهای ضد شپش است که می‌توانید از داروخانه تهیه کنید. پس از استفاده از شامپو ضد شپش، بهتر است موها را با شانه دندانه‌ریز مخصوص شپش شانه کنید تا تخم‌ها و شپش‌ها از بین بروند. همچنین تمام لباس‌ها، ملافه‌ها و بالش‌هایی که ممکن است با سر شما تماس داشته باشند باید شسته و خشک شوند. برای پیشگیری از عود شپش، از تماس نزدیک با افراد مبتلا خودداری کنید. اگر مشکل ادامه پیدا کرد یا درمان خانگی موثر نبود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌های قوی‌تر تجویز شود.

  7. کریمی گفت:

    چقدر تضمینی‌‌ هست

    1. ناشناس گفت:

      ولی بهسر

  8. کریمی گفت:

    چقدر تضمین داره که این دارو عمل خودشو نشون بده زو مو

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت تشخیص صحیح و دز مناسب بوسیله پزشک
      تا حد زیادی موثر است

  9. احمدی گفت:

    ببخشید اینکه میگن شپش با چیزی از بین نمیره شستشوی لباس یا ملافه تاثیری داره؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای از بین بردن شپش، استفاده از درمان‌های مخصوص شپش مانند شامپوهای ضد شپش مخصوص توصیه می‌شود. این شامپوها باید طبق دستور پزشک یا بروشور محصول استفاده شوند. در کنار این درمان‌ها، شستشوی لباس‌ها، ملافه‌ها و سایر وسایل شخصی با آب داغ (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد) نیز کمک می‌کند تا شپش‌ها و تخم‌های آنها از بین بروند.
      استفاده از شامپو ضد شپش طبق دستور.
      شستشوی لباس‌ها، ملافه‌ها و حوله‌ها با آب داغ (حدود ۶۰ درجه سانتی‌گراد) یا قرار دادن آنها در کیسه‌ای به مدت ۲ تا ۳ روز برای جلوگیری از گسترش شپش‌ها.
      شانه کردن موها با شانه مخصوص برای از بین بردن تخم‌های شپش.

      متخصص پوست و مو

  10. محمد شمسه گفت:

    من فروشنده ی محلول ایورپیول اصل هستم کهذبا یک بار استفاده در سه ساعت شپش و تخمش رو کاملا ازبین میبره ۰۹۰۵۶۶۰۳۱۶۲

    1. داوود کریمی گفت:

      سلام دختر من‌ شپش داره شامپو نایلیس زدیم نفت زدیم کلی از سرش آمد بیرون ولی باز هم تو سرش داره اینی که شما میگین خدایی تضمین شدست

    2. ناشناس گفت:

      باید چکارکنه

    3. ناشناس گفت:

      سلام وقت تون بخیر بیبخشید قیمت اش چنده وکجا هستید میشه آدرس بدید

    4. ناشناس گفت:

      سلام وقت تون بخیر بیبخشید قیمت اش چنده وکجا هستید میشه آدرس بدید

    5. مرضیه گفت:

      من از بنزیل الکل برای رفع شپش استفاده کردم بعد از دوبار استفاده پوست سرم خارش و ریزش شدید مو گرفتم یه راهنمایی کنید ممنون میشم از چه محصولی استفاده کنم خارش و ریزش مو کم بشه

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        استفاده از بنزیل الکل برای درمان شپش در برخی افراد ممکن است باعث تحریک پوست سر، خارش شدید و ریزش مو شود. برای کاهش این عوارض، توصیه می‌شود از شامپوهای ملایم و ضدالتهاب مانند شامپو بچه یا شامپوهای مخصوص پوست حساس استفاده کنید. همچنین، روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون می‌توانند برای تسکین خارش و تقویت مو مفید باشند. در صورت خارش شدید، مصرف آنتی‌هیستامین‌های خوراکی مانند ستیریزین یا لوراتادین می‌تواند کمک کند. استفاده از سرم‌های ضد ریزش مو حاوی بیوتین یا کافئین نیز موثر است. در صورتی که ریزش مو ادامه‌دار و شدید باشد، مراجعه به متخصص پوست و مو توصیه می‌شود. همچنین، اگر التهاب شدید است، استفاده از لوسیون‌های بتامتازون ۰.۱٪ به مقدار کم می‌تواند موثر باشد، اما باید از مصرف طولانی‌مدت آن پرهیز کرد.