موثرترین داروهای اگزما کدامند؟ بررسی تمامی داروهای مفید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

داروهای اگزما به دو دسته‌ی اصلی داروهای موضعی و خوراکی تقسیم می‌شوند. کرم‌ها و پمادهای استروئیدی رایج‌ترین داروهای موضعی هستند که به کاهش التهاب و خارش کمک می‌کنند. برای اگزمای شدیدتر، ممکن است داروهای خوراکی مانند کورتیکواستروئیدها یا داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی تجویز شود. در مواردی که درمان‌های معمول موثر نیستند، داروهای بیولوژیک مانند دوپیلوماب (Dupilumab) استفاده می‌شوند که اثرات دقیق‌تری روی سیستم ایمنی دارند. هدف اصلی درمان دارویی، کنترل علائم و کاهش شعله‌ور شدن‌های اگزما است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
داروهای اگزما چند نوع است؟

اگرچه هیچ درمان قطعی برای اگزما وجود ندارد، اما برخی از گزینه‌های درمانی موجود می‌توانند به مدیریت علائم بیماری کمک کنند و با تسکین دادن علائم ناراحت‌کننده، شرایط را برای افراد راحت‌تر کنند. درمان می‌تواند شامل یک سری راهکارهای ساده طبیعی و خانگی، داروهای گیاهی و سنتی، تغییر سبک زندگی و همچنین درمان‌های پزشکی باشد. در این مقاله از دکترتو با انواع داروهای اگزما و کاربردی که دارند آشنا می‌شویم. اگر تحت مصرف داروهای مختلف برای کنترل اگزما قرار دارید بهتر است در این باره با متخصص پوست مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه دکترتو برای تعیین وقت و از سامانه آنلاین برای مشاوره دارویی کمک بگیرید.

داروهای اگزما چیست؟

داروهای مختلفی که برای درمان اگزما تجویز می‌شوند، در واقع شامل داروها و درمان‌هایی است که بیشتر علائم را کنترل و مدیریت می‌کنند. در نتیجه نقش داروها، تسکین دهنده است. در درجه اول، داروهای اگزما شامل یک سری کرم‌ها و پمادهای بدون نسخه است که نقش آنها تسکین علائم و رطوبت‌رسانی به پوست آسیب‌دیده است.

علاوه بر داروهای بدون نسخه، انواعی از داروهای موضعی تجویز شده نیز برای درمان بیماری اگزما در دسترس است. این داروها خصوصا در صورت تشدید خارش و بثورات پوستی تجویز می‌شوند تا میزان آسیب و ناراحتی پوست را کاهش دهند. علاوه بر داروهای موضعی، دسته دیگری از داروهای اگزما شامل انواع داروهای خوراکی و تزریقی می‌شوند. عملکرد اکثر این داروها، از طریق کنترل عملکرد سیستم ایمنی و کاهش التهابات در بدن است.

نوع دارومکانیسم اثرموارد استفادهمزایامعایبعوارض جانبی رایج
کورتیکوستروئیدهای موضعی (مانند هیدروکورتیزون، تریامسینولون)کاهش التهاب و خارشاگزما خفیف تا متوسط، التهاب حاداثر سریع، کاهش قابل توجه علائمخطر نازک شدن پوست با استفاده طولانی مدت، عفونت‌های ثانویهسوزش، خارش، خشکی پوست
مهارکننده‌های کالیسینورین (مانند تاکرولیموس، پمیکرولیموس)مهار سیستم ایمنی در پوستاگزما خفیف تا متوسط، اگزما در کودکان و نواحی حساس پوستکمتر باعث نازک شدن پوست می‌شوند، مناسب برای استفاده طولانی مدتاثر کندتر از کورتیکوستروئیدها، گران‌ترسوزش، خارش، عفونت‌های ویروسی
ضد هیستامین‌ها (خوراکی یا موضعی)کاهش خارشخارش ناشی از اگزما، کاهش التهابکاهش خارش، برخی از آن‌ها خواب‌آور هستند.اثر محدود بر التهاب، ممکن است باعث خواب‌آلودگی شود.خواب‌آلودگی، خشکی دهان
مرطوب‌کننده‌ها (مانند وازلین، سرامیدها)حفظ رطوبت پوست، ایجاد سد محافظتیهمه انواع اگزما، پیشگیری از تشدید علائممرطوب‌سازی پوست، کاهش خشکیاثر درمانی مستقیم ندارند، ممکن است باعث انسداد منافذ پوست شوند.تحریک پوست در برخی افراد
داروهای خوراکی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی (مانند سیکلوسپورین، متوترکسات)سرکوب سیستم ایمنی بدناگزما شدید، اگزما مقاوم به درمان‌های دیگراثر قوی در کاهش علائمعوارض جانبی جدی مانند عفونت، مشکلات کبدی، افزایش خطر سرطانعفونت، حالت تهوع، کاهش تعداد گلبول‌های سفید
داروهای بیولوژیک (مانند دوبیومت، برودالوماب)هدف قرار دادن مولکول‌های خاص سیستم ایمنیاگزما شدید، اگزما مقاوم به درمان‌های دیگراثر قوی در کاهش علائم، کاهش نیاز به سایر داروهاهزینه بالا، خطر عفونت، عوارض جانبی نادرعفونت، سردرد، خستگی
مقایسه داروهای مختلف اگزما

متن انگلیسی:
Depending on the type of eczema and severity, treatments include lifestyle changes, over-the-counter (OTC) remedies or prescription medication
ترجمه متن:
بسته به نوع و شدت اگزما، درمان‌ها شامل تغییر سبک زندگی، داروهای بدون نسخه (OTC) یا داروهای تجویزی می‌شود.

nationaleczema

پماد برای اگزما (برای اگزما چه پمادی خوبه؟)

دسته اول داروهایی که برای اگزما تجویز می‌شوند، شامل انواع پماد و کرم‌هایی است که به صورت موضعی استعمال می‌شوند. داروهای موضعی دسته‌بندی‌های مختلفی دارند و به صورت بدون نسخه و تجویزی در دسترس‌اند. برای از آنها شامل کرم‌ها و پمادهای استروئیدی است که استروئیدهای موضعی هم نامیده می‌شوند. استروئیدهای موضعی داروهایی هستند که با التهاب مبارزه می‌کنند. آنها زمانی که بثورات به خوبی کنترل نمی‌شوند بسیار مفیدند. استروئیدهای موضعی در اشکال مختلف برای درمان اگزما مانند پماد، کرم، لوسیون و ژل در دسترس هستند.

پمادهای تعدیل‌کننده ایمنی موضعی هم دسته دیگری از داروهای اگزما است که به عنوان مهارکننده‌های موضعی کلاسینورین تجویز می‌شوند. این داروهای موضعی هم برای درمان التهاب ناشی از اگزما تجویز می‌شوند، اما استروئیدی نیستند.

کرم موضعی روکسولیتینیب ۱.۵% هم دسته دیگری از پمادها یا کرم‌های موضعی موثری هستند که می‌تواند در موارد شدید، عوارض اگزما را کنترل کند. در نهایت دسته دیگری از داروهای موضعی شامل مهارکننده موضعی فسفودی استراز ۴ است که این پماد هم دارویی است که برای درمان التهاب روی پوست استفاده می‌شود، اما یک استروئید نیست. در نهایت مهم‌ترین موضوع در خصوص استفاده از تمامی این داروهای موضعی این است که مصرف آنها باید بر اساس شدت علائم، علت اگزما و تشخیص پزشک انجام شود.

دنبال بهترین دارو برای درمان سریع اگزما هستی؟

با یک کلیک از متخصص بپرس.

۱. کرم ثمین برای اگزما

کرم ثمین یک کرم بدون نسخه غیر معطر است که می‌توان در موارد خفیف اگزما از آن برای کاهش علائم کمک گرفت. این کرم ملایم با ایجاد یک لایه محافظ روی پوست آسیب‌دیده، رطوبت آن را حفظ کرده و مانع خشکی پوست می‌شود.

۲. کرم اوره اوسرین برای اگزما

یکی از کرم‌های تخصصی‌تر در درمان و مدیریت اگزما، کرم اوره اوسرین است که می‌تواند اگزمای آتوپیک را کنترل کند. اوره ۵ یا ۱۰ درصد موجود در این کرم می‌تواند از پوست‌های حساس و آسیب‌دیده محافظت کرده و به ترمیم آن کمک کند.

۳. پماد بتامتازون برای اگزما

یکی دیگر از داروهای موثر در درمان اگزما، پماد بتامتازون نام دارد که می‌تواند با سرکوب سیستم ایمنی، به کاهش علائم ناشی از اگزما کمک کند. بتامتازون از جمله داروهای اگزماست که می‌تواند التهابات شدید پوستی را تسکین دهد.

برای اگزما چه پمادی خوبه؟
یکی از بهترین پمادها برای اگزما، بتامتازون است.

۴. پماد ایروکس برای اگزما

ایروکس یا آتوپیکس ایروکس یک کرم مرطوب کننده و ضدالتهاب ایرانی است که می‌توان از آن به عنوان یکی از داروهای اگزما استفاده کرد. این مرطوب کننده قوی می‌تواند خشکی و التهابات ناشی از اگزما را درمان کرده و موجب بهبود علائم شود. همچنین به دلیل خاصیت آنتی‌باکتریالی که دارد می‌تواند مانع از ایجاد عفونت‌های ناشی از التهاب و خشکی پوست شود. در این پماد از ترکیبات طبیعی تسکین دهنده و ضدالتهاب مانند بابونه و آلوئه‌ورا استفاده شده است.

۵. پماد کلوبتازول برای اگزما

یکی از استروئیدهای موضعی که به عنوان داروی اگزما تجویز می‌شود، پماد کلوبتازول است که می‌تواند التهاب، خارش و قرمزی ناشی از اگزما را از بین ببرد. این پماد همچنین در درمان و تسکین انواع التهابات و بیماری‌های پوستی نیز کاربرد دارد. با این حال کلوبتازول یک استروئید موضعی بسیار قوی است که تنها با تجویز پزشک باید از آن استفاده کرد.

۶. پماد فلوئوسینولون برای اگزما

یک پماد استروئیدی موضعی دیگری که می‌توان از آن به عنوان یکی از داروهای اگزما استفاده کرد، پماد فلوئوسینولون نام دارد که می‌تواند علائم شدید اگزما مانند التهابات حاد و انواع آلرژی‌های پوستی را درمان کند. درماتیت و پسوریازیس هم با این پماد استروئیدی درمان می‌شوند.

۷. پماد تریامسینولون اِن اِن برای اگزما

پماد تریامسینولون ان ان به عنوان یک کورتیکواستروئید موضعی می‌تواند التهابات پوستی ناشی از اگزما را درمان کرده و خارش و قرمزی پوست را از بین ببرد. این پماد تنها با تجویز پزشک و بر اساس دستورالعمل توصیه شده باید مصرف شود.

پماد هیدروکورتیزون برای اگزما چقدر تاثیرگذار است؟
استروئیدها به کاهش التهاب اگزما کمک می‌کنند.

۸. پماد هیدروکورتیزون برای اگزما

همان‌طور که گفته شد کورتیکواستروئیدهای موضعی یکی از داروهای اگزماست که می‌تواند التهابات را تسکین دهد. پماد هیدرو کورتیزون یک کورتیکواستروئید موضعی است که می‌تواند التهاب، خارش و خشکی پوست ناشی از اگزما را درمان کند.

۹. پماد تاکریل برای اگزما

زمانی که اگزما شدید است و علائم آن با داروهای بدون نسخه یا سایر داروهای موضعی مورد استفاده برای درمان اگزما برطرف نمی‌شود، باید از انواع قوی‌تر داروهای اگزما استفاده کرد. یکی از این داروها، پماد تاکریل یک درصد است که می‌توان از آن برای درمان اگزمای شدید استفاده کرد. این دارو در دسته داروهای مهارکننده ایمنی موضعی قرار می‌گیرد و با سرکوب سیستم ایمنی، می‌تواند مانع از تشدید علائم اگزما شود.

با این حال این داروی قوی تنها باید با دستور پزشک و بر اساس شدت و نوع علائمی که هر بیمار دارد، مصرف شود. تاکریل خصوصا در درمان اگزمای آتوپیک شدید بسیار موثر و کاربردی است. با این حال موضوع مهم در خصوص مصرف این پماد این است که در زمان استفاده از آن نباید در معرض نور مستقیم خورشید بود، چرا که احتمال افزایش آسیب‌های پوستی وجود دارد. همچنین زنان باردار و شیرده بهتر است از داروهای جایگزین استفاده کنند.

۱۰. پیمکرولیموس برای درمان اگزما

یکی از کرم‌ها یا پمادهایی که برای درمان اگزما تجویز می‌شود و در دسته داروهای تجویزی است، کرم پیمکرولیموس نام دارد. این دارو در دسته مهارکننده‌های موضعی کلسینورین قرار می‌گیرد و با غیرفعال‌کردن فعالیت دسته خاصی از سلول‌های ایمنی، می‌تواند از علائم اگزما مانند قرمزی و خارش و التهاب جلوگیری کند.

۱۱. موپیروسین و درمان اگزما

موپیروسین مستقیماً به عنوان یکی از داروهای اگزما در نظر گرفته نمی‌شود. با این حال این دارو یا پماد موضعی می‌تواند زخم، عفونت‌های پوستی و ترک‌های پوستی را درمان کند. در نتیجه در بیشتر موارد به عنوان یک درمان موضعی برای رفع علائم ناشی از اگزما و انواع درماتیت از آن استفاده می‌شود. موپیروسین خصوصا زمانی که اگزمای شدید موجب زخم، تاول یا هر نوع عفونت پوستی شده باشد، موثر است.

۱۲. پماد آلفا برای اگزما

پماد الفا یک داروی عمومی با طیف گسترده‌ای از کاربردهاست. در برخی موارد می‌توان از پماد آلفا برای درمان حساسیت‌های پوستی از جمله اگزمای خفیف استفاده کرد. این پماد خصوصا در نوزادان و کسانی که با زخم‌ها و التهاب‌های پوستی ناشی از درم ابریشن درگیرند، استفاده می‌شود.

۱۳. پماد زینک برای اگزما

پماد زینک هم از جمله پمادهای موضعی است که در موارد مختلفی از آن استفاده می‌شود. با این حال به دلیل خاصیت ضدالتهابی پماد زینک، می‌توان از آن به عنوان یکی از داروهای اگزما استفاده کرد. اکثر متخصصان پوست از پماد زینک به عنوان یک درمان مکمل در انواع اختلالات و ناراحتی پوستی استفاده می‌کنند.

۱۴. ایا پماد کالاندولا برای اگزما خوب است؟

پماد کالاندولا به عنوان یک پماد چندمنظوره برای درمان و کنترل علائم مختلف پوستی مانند حساسیت و اگزما، کاربرد دارد. خصوصا زمانی که سوختگی، حساسیت یا خشکی و ترک‌خوردگی پوست ایجاد می‌شود، می‌توان از این پماد برای تسکین علائم استفاده کرد. کالاندولا خارش و درد ناشی از اگزما را کاهش می‌دهد.

نمی‌دونی برای درمان اگزما پماد کالاندولا بهتره یا داروی قوی‌تر؟ از دکتر بپرس.

۱۵. کرم هلث برای اگزما

برخی از انواع پمادهایی که به عنوان داروی اگزما از آنها استفاده می‌شود، در دسته داروهای طبیعی و گیاهی قرار می‌گیرند. یکی از آنها، کرم هلث یا هلث نوشن نام دارد که یک محصول گیاهی ایرانی است و می‌تواند به عنوان یک مرطوب کننده قوی و ضدالتهاب، علائم اگزما را تسکین دهد.

۱۶. کرم اتوپیا برای اگزما

اتوپیا یک کرم تولید شده توسط شرکت ایرانی آردن است که به صورت ویژه برای درمان اگزما از آن استفاده می‌شود. این کرم که برای کودکان ۳ سال به بالا قابل استفاده است می‌تواند التهاب، خشکی، قرمزی و سوزش ناشی از اگزما را درمان کند و موجب افزایش رطوبت‌رسانی به پوست حساس و آسیب‌دیده شود.

۱۷. پماد کورتون دار برای اگزما

انواع مختلفی از داروهای اگزما در دسته پمادهای حاوی کورتون قرار دارند که کورتون موجود در آنها می‌تواند با سرکوب سیستم ایمنی، از بروز علائم شدید اگزما جلوگیری کند. با این حال از آن جایی که پمادهای کورتون دار بسیار قوی بوده و استفاده طولانی‌مدت از آنها می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند، نباید بدون تجویز پزشک از این پمادها استفاده کرد. پمادهای کورتون دار مختلف بر اساس شدت اگزما در هر فرد، تجویز می‌شوند.

۱۸. کرم الیوکس برای اگزما

کرم الیوکس یا اوسرین پلاس الیوکس یک مرطوب کننده قوی پوست است که به سرعت می‌تواند خشکی پوست را از بین ببرد. این محصول ایرانی است و می‌تواند خشکی شدید ناشی از اگزما یا ترک‌های پوستی ناشی از عدم رطوبت‌رسانی کافی پوست را درمان کند.

۱۹. پماد ویتامین آ د برای اگزما

در برخی از موارد که التهاب و بثورات پوستی خفیف وجود دارد، برخی از پماد ویتامین آد برای درمان اگزما استفاده می‌کنند. با این حال حتی با وجودی که شاید این پماد ویتامینی بتواند برخی از علائم اگزما را بهبود ببخشد، اما نمی‌توان آن را به عنوان یکی از داروهای اگزما در نظر گرفت و ممکن است به درمان‌های بیشتری نیاز باشد.

۲۰. پماد ایپانتن برای اگزما

یکی دیگر از داروهای اگزما، پماد ایپانتن نام دارد که نام دیگر آن دکسپانتنول است. این پماد موضعی می‌تواند در تسکین انواع التهابات و مشکلات پوستی از جمله علائم خفیف اگزما موثر باشد.

۲۱. کرم موستلا برای اگزما نوزادان

برای درمان اگزمای نوزادان بهتر است از محصولات و داروهای اگزمای مخصوص آنها استفاده کرد. این داروها ترجیحاً باید با نظر پزشک مصرف شوند. با این حال یکی از کرم‌های محبوب و پرمصرفی که برای رفع خشکی و التهاب ناشی از اگزما در نوزادان کاربرد دارد، کرم موستلا ضد اگزمای نوزادان است. این کرم به صورت آزاد و بدون نسخه در دسترس است. کرم موستلا یک مرطوب کننده بدون عطر مخصوص نوزادان بوده و فاقد مواد شیمیایی مضر برای آنهاست.

۲۲. بهترین پماد برای اگزما واژن

برخی از پمادهای ضد اگزما به صورت ویژه برای اگزمای واژن تجویز می‌شوند. پماد هیدروکورتیزون یکی از آنهاست که با هدف تسکین خارش و سوزش واژن می‌توان از آن استفاده کرد. اکثر متخصصان زنان یا متخصصان پوست یا آلرژی، این پماد را برای تسکین علائم اگزمای واژن تجویز می‌کنند.

آیا پماد کورتون دار برای اگزما خوب است؟
پمادهای کورتون‌دار و داروهای بیولوژیک گزینه‌ای جدید برای اگزمای مقاوم به درمان هستند.

داروهای خوراکی اگزما

دسته دیگری از داروهای اگزما شامل داروهای خوراکی هستند. اکثر این داروها در واقع همان کورتیکواستروئیدها یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بوده که با کنترل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی، از تشدید علائم جلوگیری می‌کنند. معمولا در مواردی که علائم اگزما شدید است یا با داروهای موضعی کنترل نمی‌شود، پزشک داروهای خوراکی اگزما را تجویز می‌کند.

۱. قرص پردنیزولون برای اگزما

داروهای خوراکی برای اگزما در درجه اول شامل کورتیکواستروئیدهای خوراکی است که می‌توانند واکنش‌های شدید سیستم ایمنی را سرکوب کنند. یکی از این گزینه‌ها، قرص پردنیزولون است. این قرص می‌تواند راش‌ها، قرمزی و خارش ناشی از اگزما را درمان کرده و موجب کنترل التهاب در بدن شود. همچنین پردنیزولون قادر است حملات و گسترش شدید آلرژی و اگزما در بدن را کاهش دهد. پزشکان گاهی اوقات کورتیکواستروئیدهای خوراکی را برای کمک به مدیریت عودهای حاد اگزما در کوتاه مدت تجویز می‌کنند. این داروها به دلیل خطر عوارض جانبی شدید، برای درمان طولانی‌مدت مناسب نیستند.

۲. داروهای ضد هیستامین

برخی مواقع پزشک برای کنترل اگزما و کاهش عوارض آن، داروها و قرص‌های آنتی‌هیستامینی را هم تجویز می‌کند. دلیل آن این است که اگر اگزما دارید، احتمال ابتلا به آلرژی نیز بیشتر است که می‌تواند وضعیت پوست شما را بدتر کند. آنتی‌هیستامین‌ها می‌توانند به کنترل التهاب و خارش ناشی از آلرژی کمک کنند.

۳. داروهای بیولوژیک

دسته دیگر داروهای اگزما به عنوان داروهای بیولوژیک شناخته می‌شوند. این داروها به صورت تزریقی هستند و معمولا هر دو هفته یک‌بار زیر پوست تزریق می‌شوند. برخی از انواع داروهای بیولوژیکی تایید شده برای بزرگسالان شامل ترالوکینوماب و دوپیلوماب می‌شود.

داروهای بیولوژیک برای اگزما از اتصال اینترلوکین‌ها به گیرنده‌های سطح سلولی خود جلوگیری می‌کنند. اینترلوکین‌ها پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که به بدن کمک می‌کنند تا با پاتوژن‌های مضر مبارزه کند. در اگزما و سایر بیماری‌های التهابی، سیستم ایمنی بیش‌فعال، مقدار زیادی اینترلوکین آزاد می‌کند و در نتیجه التهاب ایجاد می‌کند. داروهای بیولوژیکی واکنش بیش‌فعال سیستم ایمنی را مهار می‌کند و دفعات و شدت علائم اگزما را کاهش می‌دهد.

متن انگلیسی:
The Food and Drug Administration (FDA) has approved two biologics for the treatment of eczema: dupilumab (Dupixent) and tralokinumab-Idrm (Adbry)
ترجمه متن:
سازمان غذا و داروی آمریکا دو داروی بیولوژیک را برای درمان اگزما تایید کرده است که شامل دوپیلوماب (دوپیکسنت) و ترالوکینوماب می‌شود.

medicalnewstoday

بهترین قرص برای درمان اگزما

داروهای اگزما باید بر اساس شدت علائم، میزان گستردگی حملات، اندام‌های درگیر و شرایط هر بیمار تجویز شوند؛ بنابراین انتخاب بهترین قرص برای درمان اگزما قطعا به عهده پزشک معالج است. روی‌هم‌رفته داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و مهارکننده‌های سیستم ایمنی مانند قرص‌های پردنیزولون، قرص فکسوفنادین، قرص‌های کورتون و آنتی‌هیستامین‌ها همگی برای درمان اگزما موثرند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر اگزما دارید، می‌توانید از برخی کرم‌ها یا داروهای موضعی بدون نسخه برای کنترل علائم استفاده کنید. اما اگر اگزمای شما شدید است یا با داروهای موضعی بدون نسخه کنترل نمی‌شود، حتما برای بررسی بیشتر و دریافت داروهای اگزما باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. اگر عوارض خاصی را بعد از مصرف دارو تجربه می‌کنید بهتر است از سامانه غیرحضوری دکترتو برای ویزیت آنلاین دکتر پوست یا مشاوره دارویی آنلاین کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

آنها با سرکوب سیستم ایمنی، جلوی حملات شدید آلرژیک را می‌گیرند.

در برخی موارد که آلرژی هم همراه با اگزما ایجاد می‌شوند، مصرف آنتی‌هیستامین‌ها موثر است.

باید داروها را بر اساس دستور پزشک مصرف کرد.

برخی مواقع بنا به تشخیص پزشک معالج ممکن است در کنار داروهای موضعی اگزما به مصرف داروهای خوراکی هم نیاز باشد.

اگر اگزما شدید است و التهاب و زخم‌های ناشی از بیماری موجب ایجاد عفونت پوستی شوند، پزشک آنتی‌بیوتیک‌ها یا داروهای ضد قارچ را نیز تجویز می‌کند.

داروهای اگزما برای کودکان باید بر اساس تشخیص پزشک معالج تعیین شود.

خیر برخی از این داروها عوارض جانبی دارند و نباید بدون نظر پزشک آنها را مصرف کرد.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن