فهرست مطالب
برای این که دربارهی ترک اعتیاد و درمان بیماری مزمن اعتیاد بدانیم، ابتدا باید با «اعتیاد» و دلایل گرایش به آن به خوبی آشنا شویم. اعتیاد یکی از بیماریهایی است که این روزها در حال همهگیر شدن است. بسیار از عزیزان و نزدیکان ما درگیر این بیمار خاموش میشوند و برخی از آنها نمیتوانند از آن نجات پیدا کنند. اما چگونه از اعتیاد رها شویم؟ در ادامه به بررسی بیشتر این مشکل میپردازیم. اگر به کمک متخصص روانشناس یا روانپزشک نیاز دارید، میتوانید در سایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره دریافت کنید.
اعتیاد چیست؟
هنگامی که فرد نمیتواند یک عادت رفتاری را کنار بگذارد و یا یک مادهی خاص را مصرف نکند، دچار اعتیاد شده است. اعتیاد آسیبهای جسمی و روانی زیادی برای فرد به بار میآورد. کلمهی اعتیاد تنها مربوط به سوء مصرف مواد مخدر، مثلا هروئین و کوکائین نمیشود. برخی افراد به انجام یک سری رفتارها اعتیاد دارند. مثلا نمیتوانند قمار نکنند، نمیتوانند بیش از اندازه غذا نخورند و یا نمیتوانند بیش از حد کار نکنند.
اگرچه انواع مختلفی از وابستگی وجود دارد، اما در این مقاله بیشتر به اعتیادی میپردازیم که در ارتباط با سوء مصرف مواد مخدر است. گاهی اوقات ممکن است فرد به علت یک مشکل جسمی یا روانی برای مدتی از داروی خاصی استفاده کند و بعد از برطرف شدن مشکلش، نتواند آن دارو را کنار بگذارد.در این مورد هم فرد دچار اعتیاد شده است.
اعتیاد در واقع یک بیماری مزمن قابل درمان است. بیشتر افرادی که معتاد به یک ماده یا رفتار میشوند، اولین بار آن را به صورت اختیاری و داوطلبانه استفاده کردهاند، اما در دفعات بعد اختیاری از خود نداشته و مجبور شدهاند که آن کار را تکرار کنند.
فرق اعتیاد و سوء مصرف در چیست؟
اعتیاد به مواد مخدر و سوءمصرف مواد با یکدیگر فرق دارند. سوءمصرف شامل مصرف بیش از اندازه و یا مصرف دوز بالای یک مواد مخدر است که میتواند به سلامت فرد و موقعیت اجتماعی او آسیب برساند. البته توجه داشته باشید که هر کسی که سوءمصرف مواد دارد، معتاد نیست.
به فردی معتاد میگوییم که به انجام رفتار و یا مصرف یک نوع مادهی خاص اعتیاد داشته باشد و نتواند آن را کنار بگذارد. مثلاً فردی که یک شب مقدار زیادی الکل مینوشد، عوارض جانبی آن را به جان میخرد و در کنار آن سرخوشی زیادی را هم تجربه میکند. نمیتوان به این فرد گفت که دچار اعتیاد شده است، مگر به طور پیوسته و در شبهای متوالی به دنبال چنین سرخوشی، این میزان الکل را مصرف کند و به عوارض آن توجهی نکند.
همانطور که گفته شد، افراد میتوانند به برخی رفتارها هم اعتیاد پیدا کنند. برخی اعتیادهای رفتاری عبارتند از:
- قماربازی
- غذا خوردن
- اینترنت
- موبایل
- بازی
- و اعتیاد به سکس
کسی که اعتیاد دارد، سوءمصرف ماده یا رفتار را ادامه میدهد و درگیر آسیبهای بلند مدت آن میشود.
آسیب ها و نشانه های اعتیاد
اعتیاد باعث ایجاد علائمی مختلفی در افراد میشود که برخی از آنها عبارتند از:
- فرد معتاد دچار افت تحصیلی شدید میشود.
- نمیتواند عملکرد خوبی در محیط کار از خود نشان دهد.
- معمولاً ارتباطات ضعیفی با افراد دیگر برقرار میکند. مخصوصا کسانی که میدانند شخص به اعتیاد مبتلا است.
- برای انجام کارهای روزانهی خود انرژی ندارد.
- تغییرات ظاهری فاحشی در او دیده میشود. مثلاً به طور ناگهانی وزن زیادی کم میکند.
- هنگامی که دربارهی سوءمصرف مواد از او سؤالی پرسیده میشود، پاسخ دفاعی میدهد.
انواع روش های ترک اعتیاد: بهترین راه ترک اعتیاد چیست؟
پیشتر گفتیم که اعتیاد به مواد یک بیماری است و باید درمان شود. درمان این بیماری، ترک اعتیاد به انگلیسی Quit addiction نامیده میشود. روشهای مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارد که هر کدام از آنها مناسب برای یک فرد و مخدری است که مصرف میکند. حضور یک متخصص روانپزشک برای تصمیمگیری در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترک اعتیاد ضروری است.
از آن جایی که اعتیاد یک بیماری مزمن است، نمیتوان آن را چند روزه درمان کرد. هنگامی که فرد معتاد تصمیم به ترک میگیرد، باید طبق اصول خاصی پیش رود و به درستی گام بردارد. در ادامه به معرفی روشهای مختلف ترک اعتیاد و معرفی آنها میپردازیم. توجه داشته باشید که درمانهای ترک اعتیاد باید سه مسئله را پیوسته در برنامهی خود رعایت کنند:
- کمک به ترک اعتیاد
- کمک به پاک ماندن بعد از ترک
- کمک به پویا بودن فرد در میان خانواده، دوستان و جامعه.
روشهای ترک اعتیادی که در ادامه آورده میشوند، جزو روشهای موفقیتآمیز بودهاند. بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد برای هر کس متفاوت است. برای تعیین بهترین روش ترک اعتیاد باید شرایط فرد و ماده مخدر مصرفی مورد بررسی قرار گیرد و بهترین و سریعترین روش برای او انتخاب شود.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت mayoclinic
Drug addiction, also called substance use disorder, is a disease that affects a person’s brain and behavior and leads to an inability to control the use of a legal or illegal drug or medicine.
ترجمه فارسی:
اعتیاد به مواد مخدر که به آن اختلال مصرف مواد نیز میگویند، بیماری است که بر مغز و رفتار فرد تأثیر میگذارد و منجر به ناتوانی در کنترل مصرف دارو یا داروی قانونی و غیرقانونی میشود.
۱. سم زدایی ترک اعتیاد
یکی از روشهای موثر در ترک اعتیاد، سمزدایی است. در این روش، همانطور که از نام آن میتوان برداشت کرد، مادهی اعتیاد آور از بدن فرد خارج میشود. در نتیجه سم زدایی اثرات مادهی مخدری که در بدن متابولیزه شده است، کاهش پیدا میکند. این کار در شرایطی ایمن و بدون خطر انجام میشود.
انتخاب این روش به عوامل مختلفی وابسته است. اگر فرد بخواهد سمزدایی را انتخاب کند، باید پزشک او با بررسی شرایط فرد این روش را تأیید کند. همچنین شرایط روانی فرد در انتخاب این روش بسیار مؤثر است. از طرفی میزان وابستگی یکی دیگر از این عوامل است.
هدف دیتاکس یا سم زدایی جلوگیری از وخامت علائم ترک اعتیاد است. هنگامی که فرد معتاد مصرف مادهی مخدر خود را به طور ناگهانی کنار میگذارد، بدن او علائمی از خود نشان میدهد که میتواند فعالیتهای روزانهی او را مختل کند. شدت بروز این علائم بستگی به میزان مصرف فرد دارد. هر کسی تجربهی متفاوتی از این روش دارد، زیرا ترک مواد بستگی به نوع ماده و شدت اعتیاد دارد.
در سم زدایی از داروهایی استفاده میشود که به فرد اجازه میدهند سختی کمتری در طول فرایند بکشد. برای بیشتر مواد مخدر، معمولاً چندین رو تا چند ماه طول میکشد تا علائم ترک اعتیاد برطرف شود. مدت زمانی که فرد این علائم را نشان میدهد به موارد زیادی بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع مادهی مخدر
- مدت زمان مصرف مواد
- شدت اعتیاد به مادهی مخدر
- روش مصرف مادهی مخدر (کشیدن، خوردن، تزریق کردن یا بلعیدن)
- میزان مواد مصرفی در هربار استفاده
- سابقه ی خانوادگی
- ژنتیک
- شرایط جسمی
- شرایط روانی.
آیا میتوان در منزل سم زدایی کرد؟
سمزدایی در منزل ممکن است سبب مرگ شود. در صورتی که این فرایند تحت نظر پزشک صورت نگیرد، میتواند سبب تسنج، دهیدراتاسیون یا از دست دادن آب بدن و شوک شود. اگر انتخاب فرد سمزدایی باشد، چه در خانه و چه در مرکز و کمپ ترک اعتیاد، حضور تیم متخصص و کادر درمان ضروری است.
عوارض سم زدایی کدام اند؟
با وجود این که سمزدایی با هدف کاهش و تخفیف علائم ترک مواد انجام میشود، عوارض و علائمی برای بیمار به همراه میآورد. علائم سم زدایی مواد مخدر عبارتند از:
- اضطراب و خشم
- بیخوابی
- تهوع
- بدن درد و ناخوشی
- تغییر خلق
- کمبود خواب
- اختلال تمرکز.
۲. درمان رفتاری شناختی (CBT) برای ترک مواد مخدر
درمان شناختی رفتاری برای ترک اعتیاد به فرد کمک میکند تا باورهای غلط و احساسات منفی که نسبت به خود دارند را کنار بگذارند. از روشهای خود درمانی کمک میگیرند تا خُلق آنها را بهبود ببخشند و توانایی برقراری ارتباط را در آنان تقویت میکند و تکنیکهایی را به آنها آموزش میدهند.
چیزی که باعث میشود معتادان به سوی مصرف مواد بروند و پاک نمانند، تحریک ذهنی است. معمولاً معتادان با یک سری عوامل، تحریک به مصرف مجدد میشوند. درمان شناختی رفتاری به معتادان میآموزد که با این عوامل مقابله کنند. این کار از ۳ طریق انجام میپذیرد که عبارتند از:
- شناخت: شناخت شرایط و عواملی که فرد را تحریک به مصرف دوبارهی مواد میکند. مثلاً وقتی فرد در جمع دوستان خود قرار میگیرد، تمایل به مصرف مواد مخدر با آنان دارد.
- اجتناب کردن: فرد تا جایی که میتواند باید از شرایطی که او را تحریک به مصرف مواد میکند، اجتناب کند. مثلا به دیدار دوستان مصرف کنندهی خود نرود.
- کنار آمدن: فرد باید یاد بگیرد که با این حالت کنار بیاید و سعی کند خُلق خود را بهبود ببخشد.
۳. ترک اعتیاد به وسیله دارو
داروها ترک اعتیاد را تسهیل میکنند. بسیاری از افرادی که تصمیم به ترک اعتیاد میگیرند، روی تصمیم خود نمیمانند چون نمیتوانند با علائم ترک مواد کنار بیایند. داروهای خاصی هستند که این حالات را تخفیف میدهند و ترک را برای فرد آسانتر میکنند.
داروهایی که برای ترک اعتیاد استفاده میشوند ممکن است برای بیماران سرپایی و یا بیماران بستری شده در مراکز ترک اعتیاد تجویز شوند. دوز مناسب هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است تا بهترین اثربخشی در ترک مواد حاصل شود. داروهای مختلفی در برنامهی درمانی ترک مواد مخدر استفاده میشوند و هر کدام اثر خاصی دارند.
البته توجه داشته باشید حتما با نظارت پزشک دارو مصرف کنید و بدون نظارت پزشک متخصص در مصرف داروها زیادهروی نکنید.
انواع داوری ترک اعتیاد | تاثیرات آنها |
---|---|
داروی بنزودیازپین | این دارو باعث آرام بخشی، کاهش علائم ترک، بهبود کیفیت خواب و کاهش اضطراب میشود. به دلیل وابستگی احتمالی، باید با احتیاط تجویز شود. |
داروهای ضد افسردگی | این داروها که عمدتاً برای تنظیم خلق و خو استفاده میشوند، در زمان ترک، به ثبات عاطفی کمک میکنند. |
قرص B2 | به بهبود، تقویت تعادل عصبی شیمیایی، کاهش هوس و تنظیم هیجانی در بیماران کمک میکند. |
متادون | این آگونیست اپیوئیدی (گیرنده مواد افیونی) به طور موثر علائم ترک و درد را کاهش میدهد. |
قرص کلونیدین | کلونیدین که عمدتاً یک ضد فشار خون است، اضطراب را کاهش میدهد و از سمزدایی مواد افیونی حمایت میکند. |
داروی ترک اعتیاد بنزودیازپین
این دارو میزان اضطراب و استرس فرد را کاهش میدهد. اضطراب از عوارض معمول ترک مواد اعتیادآوری چون کوکائین و افیونهایی چون هروئین و تریاک است. این دارو اثر آرام بخش دارد. پزشکان در تجویز این دارو احتیاط زیادی به خرج میدهند، زیرا خود آن اعتیادآور است.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت nida
Research shows that when treating addictions to opioids (prescription pain relievers or drugs like heroin or fentanyl), medication should be the first line of treatment, usually combined with some form of behavioral therapy or counseling.
ترجمه فارسی:
تحقیقات نشان میدهد که هنگام درمان اعتیاد به مواد افیونی (مسکنهای تجویزی یا داروهایی مانند هروئین یا فنتانیل)، دارو باید اولین خط درمان باشد که معمولاً با نوعی رفتار درمانی یا مشاوره همراه است.
داروهای ضد افسردگی
بدون مصرف مواد اعتیارآور، فرد معتاد احساس غمگینی و افسردگی میکند. زیرا سطح هورمونهای شادی آور در او بدون مصرف مواد پایین است. از آنجایی که برای مدت طولانی برای شادی فرد به مواد وابسته بوده، کمی طول میکشد تا مغز فعالیت طبیعی و عادی خود را بازیابد.
داروهای ضدافسردگی چون سرترالین و فلوکستین، میتوانند جایگزین خوبی برای مواد باشند. تا زمانی که مغز فعالیت عادی خود را برای شاد بودن به دست آورد، این قرصها میتوانند به او کمک زیادی بکنند.
قرص B2 برای ترک وابستگی به مواد افیونی
قرص ب ۲ یا b2 (بوپرنورفین) که با نام تجاری نالوکسان شناخته میشود، از آلکالویئدهای گیاه خشخاش بدست میآید. هرچند این قرص برای ترک اعتیاد استفاده میشود، اما خود جزء مواد مخدر نیمه صنعتی دسته بندی میشود.
از قرص b2 برای ترک اعتیاد به عنوان جایگزین ترامادول و متادون استفاده میشود. استفاده دیگر از این دارو برای رفع دردهای حاد و مزمن است. قرص ب۲ عمدتاً بهصورت قرص زیرزبانی یا تزریق تجویز میشود.
متادون و ترک اعتیاد
داروی متادون در دسته شبه داروی مخدر صنعتی و آزمایشگاهی قرار دارد. این دارو عمدتاً برای درمان اعتیاد به مواد مخدر شبه افیونی مثل هروئین، مورفین و کدئین بهکار میرود. در فرایند ترک از قرص و شربت متادون برای مهار بیماری و جلوگیری از عوارض ترک استفاده میشود.
قرص کلونیدین برای قطع وابستگی مواد
همراهی نام قرص کلونیدین و ترک اعتیاد به گوش بسیار از ما رسیده است. این دارو انقباضات عضلانی، دردها و گرفتگیها، عرق کردن و اضطراب را کاهش میدهد. کلونیدین همچنین از تشنج و لرزش هم جلوگیری میکند.
۴. روش ۱۲ قدم برای ترک اعتیاد
این روش ترک اعتیاد را میتوان برای علائم اعتیاد به الکل و مواد مخدر به کار برد. این روش یک روش گروهی ترک اعتیاد است که به بیمار کمک میکند نسبت به آسیبها و پیامدهای اعتیاد شناخت پیدا کند. پیامدهای اعتیاد میتواند شامل پیامدهای اجتماعی، عاطفی، روانی و جسمی باشد.
روش ۱۲ قدم ترک مواد با پذیرش آغاز میشود و بعد از آن نوبت تسلیم شدن به یک قدرت بالاتر است. بعد از آن نوبت به مشارکت پیوسته در ملاقاتهای گروهی است. در این گروهها افراد به دور هم جمع میشوند و همدیگر را حمایت میکنند.
انجمن معتادان گمنام ایران چیست؟
انجمن معتادان گمنام یا NA یک نهاد خودجوش و مردمی است. این انجمن توسط افرادی که درگیر اعتیاد بودهاند و از آن نجات پیدا کرهاند، پایه گذاری شده است. هدف از ایجاد این انجمن حمایت از سایر معتادان برای رهایی از چنگال اعتیاد است. عضویت در جلسات NA این انجمن رایگان است و هر کسی که بخواهد از شر اعتیاد نجات پیدا کند، میتواند در این گردهماییها شرکت کند.
۵. روش های سنتی ترک اعتیاد یا روش ترک اعتیاد در منزل
داروهای گیاهی مناسب برای ترک اعتیاد بسیارند، اما عملکرد و اثربخشی آنها به طور دقیق مشخص نشده است. اما برخی از این داروها باعث کاهش عوارض ترک اعتیاد میشوند. در ادامه به برخی از روشهای ترک اعتیاد در خانه اشاره میکنیم:
- همان طور که میدانید، ترک اعتیاد با اضطراب و استرس همراه است. برای تخفیف این اضطراب ناشی از ترک مواد مخدر، میتوان از اسطخودوس و گلگاوزبان استفاده کرد.
- اگر فرد دچار اسهال و دلپیچه شود میتوان به او ریشهی مارشمالو داد.
- در صورتی که فرد دچار تهوع و استفراغ شود، نعناع و زنجبیل میتوانند بسیار اثربخش باشند.
- برخی از روشهای گیاهی برای بهبود علائم ترک سیگار کاربرد دارد.
چه غذاهایی برای ترک اعتیاد مناسب است؟
این که در زمان ترک اعتیاد چه غذاهایی باید بخوریم، میتواند تأثیر بسزایی در روند ترک و مدت زمان سمزدایی داشته باشد. تغذیهی مناسب میتواند علائم و عوارض ترک اعتیاد را کاهش دهد. بیشتر افراد حین ترک اعتیاد به استفاده از مکملها و ویتامینها توجه میکنند.
اما دقت داشته باشید که فقط استفاده از ویتامینها مهم نیست، بلکه مصرف فیبر و سبزیجات هم در این مسیر نقش پررنگی دارد. آنتی اکسیدانتهای موجود در میوه و سبزیجات تعیین کننده و اثرگذارند.
از میان ویتامینها، ویتامینهای گروه B کمک کننده و مهماند. همچنین مواد معدنی همچون منیزیم و سلنیوم هم در زمان ترک اعتیاد لازم و ضروری هستند. برای اینکه فرد دچار آسیب نشود، بهتر است مصرف پروتئین او در زمان ترک مواد منظم و کافی باشد. بنابراین مصرف کافی گوشت ضروری است.
میوه های مفید برای ترک اعتیاد
برای افرادی که دوران طولانی مواد مصرف کردند، مهم است روی تغذیه خود دقت کنند. به همین دلیل بهتر است وعدههای غذایی کوچک اما تعداد بیشتر از ۳ وعده اصلی که حاوی کربوهیدراتهای پیچیده (مانند غلات کامل)، لبنیات، پروتئین و چربیهای سالم مانند روغن زیتون یا ماهی هستند، تمرکز کنید. مصرف بیش از حد برخی از ویتامینها مانند ویتامین A میتواند به سلامتی شما آسیب برساند.
ترک اعتیاد در خانه چند روز طول میکشد؟
معمولا دوره سم زدایی ترک اعتیاد بین ۱۰ تا ۳۰ روز زمان میبرد. اما ترک اعتیادی که برای مدتهای طولانی باقی بماند، ممکن است ۶ ماه تا یکسال طول بکشد.
ترک انواع مواد مخدر چگونه است؟
هر کدام از انواع مواد مخدر که در ادامه معرفی میکنیم، روش مناسب خود را برای ترک دارند. برخی از آنها روش ترک مشابه و برخی دیگر روشهای ترک متفاوتی دارند. بهترین راه این است که با روانشناس یا روانپزشک در ارتباط باشید تا از عوارض جانبی ترک پرهیز کنید.
۱. ترک شیشه
شیشه یکی از محبوبترین و خطرناکترین مواد مخدر موجود در بازار است و در میان جوانان از شهرت بالایی برخوردار است. مخدر شیشه معمولاً با یک بار مصرف باعث اعتیاد میشود و سرخوشی ناشی از آن دیگر تکرار نخواهد شد. شیشه وابستگی بسیار بالایی ایجاد میکند و ترک آن بسیار دشوار است. عوامل تعیین کننده در ترک شیشه شامل مدت زمان مصرف، سن مصرف، میزان مصرف و سایر موارد است.
این ماده را میتوان بلعید، استنشاق کرد، دود کرد و تزریق نمود. یکی از حادترین عوارض شیشه این است که باعث ایجاد حالت پارانوئیدی میشود. همچنین توهمهای شدید برای او رقم میزند. از روشهایی که برای ترک شیشه استفاده میشود، سمزدایی است. لازم به ذکر است که شیشه از سختترین مواد برای ترک میباشد و نیازمند تیم متخصص برای ترک است.
۲. ترک هرویین
هروئین از مشتقات مورفین است که به مراتب قویتر میباشد و وابستگی بیشتری در فرد ایجاد میکند. هروئین معمولا ترک بسیار سختی دارد و در بیشتر کمپهای ترک اعتیاد از روش متادون برای ترک هروئین استفاده میشود. اما متادون خود باعث اعتیاد میشود. روش بهتری که برای ترک مورفین و هروئین استفاده میشود، سمزدایی است.
۳. ترک کراک و کوکائین
کراک از مواد محرک است و باعث بالاتر رفتن فعالیت مغز میشود. این ماده مستقیماً بر دستگاه عصبی مرکزی اثر میگذارد و این یعنی فاجعه. این ماده مخدر بسیار مخرب است و اثرات جبرانناپذیری بر روی مغز میگذارد. برای ترک این ماده علاوه بر درمان رفتاری شناختی، سمزدایی آهسته هم باید صورت گیرد.
مصرف کوکائین با ایجاد حس سرخوشی (افزایش خلق و خوی شدید) باعث میشود مغز مقادیر بیشتری از مواد شیمیایی آزاد کند. اما، اثرات کوکائین بر سایر قسمتهای بدن میتواند بسیار جدی یا حتی کشنده باشد.
۴. ترک ماری جوانا
ماریجوانا وابستگی جسمی بسیار کم اما وابستگی روانی بالایی دارد و به همین خاطر هم ترک آن ساده نیست. ماری جوانا به سادگی بر حافظهی بلندمدت و کوتاهمدت فرد اثر میگذارد و این برای جوانان و نوجوانان اثر بسیار مخربی است.
برای ترک ماری جوانا یا گل دارویی وجود ندارد و در واقع برای ترک گل، فرد بیشتر به مشاوره روانپزشکی و کمک روانشناختی دارد. همچنین درمان رفتاری شناختی میتواند بسیار کمک کننده و حمایت گر باشد.
۵. ترک حشیش
مخدر حشیش یا کانابیس از دیگر مواد محرک اعتیادآور است. از مهمترین قدمهایی که فرد برای ترک حشیش باید بردارد، داشتن آمادگی ذهنی است. درصورتیکه مصرفکننده واقعاً بخواهد حشیش را ترک کند و ارادهی قوی برای این کار داشته باشید، دکتر روانپزشک میتواند به او کمک زیادی کند. ترک این ماده به سختی مواد دیگر نیست و تنها نیازمند یک ارادهی قوی و همچنین پایداری در پاک ماندن است.
۶. ترک متادون
متادون دارویی است که برای ترک مواد مخدری همچون هروئین، مورفین و تریاک استفاده میشود. متأسفانه برخی تصور میکنند که متادون اعتیادآور نیست، اما اینگونه است و متادون میتواند مانند مواد مخدر دیکر برای فرد اعتیاد ایجاد کند.
بهتر است ترک اعتیاد به متادون با سم زدایی و درمان شناختی رفتاری انجام شود. زیرا علائم روانی نیاز به متادون بعد از ترک با فرد باقی میماند.
۷. ترک ترامادول
ترامادول یک مسکن ضد درد است. علاوه بر اثر تسکین دردی که دارد، نوعی نشاط و سرخوشی هم در مصرف کننده ایجاد میکند که سبب مصرف بیش از اندازه و گاهی اعتیاد به آن میشود. ترامادول را میتوان در مدت زمان کمی ترک کرد. برای ترک این دارو در ابتدا باید دلایل کشش به این مخدر را در فرد پیدا کرد و سعی در برطرف کردن آن داشت. برای ترک این دارو حتما باید روان درمانی صورت گیرد.
۸. ترک تریاک و شیره تریاک
تریاک و شیره یکی از رایجترین مواد مخدر در ایران است. مخدر تریاک از گیاه خشخاش گرفته میشود. شیره تریاک هم از ترکیب سوخته تریاک و تریاک و جوشاندن و صاف کردن آن بهدست میآید. یکی از رایجترین روشها برای ترک تریاک و ترک شیرده تریاک روش سم زدایی است.
اما ترک اعتیاد به تریاک چند روز طول میکشد؟ سم زدایی تریاک تقریبا ۱۴ روز طول میکشد. بعد از سم زدایی مشاوره با روانپزشک، احتمال ترک موفقیت آمیز را بیشتر میکند. همچنین از روشهای ترک تدریجی، ترک با کمک دارو و روشهای سنتی هم برای ترک این ماده مخدر استفاده میشود.
بسیاری از افراد در روش ترک اعتیاد در منزل برای ترک تریاک و شیره استفاده میکنند. بهتر است بدانید که فرایند ترک مواد باید زیر نظر پزشکان و روانپزشکان متخصص انجام شود و ترک اعتیاد در منزل میتواند خطرناک باشد و حتی گاهی منجر به مرگ فرد شود.
بعد از ترک اعتیاد چه اتفاقی می افتد؟
تا اینجا متوجه شدیم که برای ترک مواد چکار کنیم و نشانه های اعتیاد کدامند. اما بعد از اینکه اقدام به ترک اعتیاد کردیم چه اتفاقی میافتد؟
قطع ناگهانی یا کاهش قابل توجه مصرف منظم مواد مخدر ممکن است باعث علائم ترک مانند گشاد شدن مردمک چشم، استفراغ یا سیخ شدن موهای بدن شود. این علائم میتواند با تغییر حالات روحی هم همراه باشد و در مواردی زندگی فرد را تهدید کند (وقتی اقدام به ترک بدون نظارت متخصص انجام میشود این مورد بیشتر است).
متن انگلیسی:
به نقل از سایت crestviewrecoverycenter
After people overcome drug abuse or alcoholism, they may have to face more challenges.
ترجمه فارسی:
پس از اینکه افراد بر مصرف مواد مخدر یا اعتیاد به الکل غلبه کردند، ممکن است مجبور شوند با چالشهای بیشتری روبهرو شوند.
تغییر چهره بعد از ترک اعتیاد
افزایش جریان خون باعث میشود که رنگ چهره شما کمتر خاکستری و رنگ پریده به نظر برسد که یکی از مهمترین تفاوتهای پوست شما قبل و بعد از ترک اعتیاد است. از آنجایی که پوست مواد مغذی و اکسیژن بیشتری دریافت میکند، ممکن است بعد از ترک، صورت شما درخشندگی بیشتری پیدا کند.
بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد
مشکلات روانی بعد از ترک اعتیاد به خصوص افسردگی در دوران بهبود اولیه یک تجربه طبیعی است. ممکن است در وهله اول برای مقابله با احساس افسردگی بخواهید به مواد مخدر و الکل روی بیاورید. اما به یاد داشته باشید که برای ترک مواد، باید از این مرحله گذر کنید. میتوانید به جای روی آوردن مجدد به مواد مخدر از ورزش، گروه درمانی یا صحبت با روانشناس باتجربه استفاده کنید.
افسردگی بعد ترک اعتیاد چقدر طول میکشد؟
این اتفاق ممکن است حتی بیشتر از یکسال طول بکشد. به همین دلیل بهتر است ارتباطاتتان را حفظ کنید و با روانشناس مشاوره داشته باشید.
بی خوابی بعد از ترک اعتیاد
بی خوابی یک علامت ترک بسیار رایج در بین افرادی است که به دلیل مصرف الکل یا سایر مواد مخدر در سم زدایی هستند، زیرا ذهن، بدن و روح آنها به آرامی در حال تنظیم مجدد برای حذف مواد شیمیایی تغییر دهنده خلق و خو در بدن است. برخی افراد از داروی گیاهی برای بی خوابی بعد از ترک اعتیاد مانند گل گاوزبان، اسطوخودوس و بهار نارنج استفاده میکنند.
تجربه کسانی که اعتیاد را ترک کرده اند چیست؟
تجربه برخی از افرادی که با اعتیاد دست و پنجه نرم کردند:
- من کاملاً از طعم الکل متنفر بودم، اما من را از خودم و هرج و مرج اطرافم در آن لحظه خارج میکرد. شروع کردم به نوشیدن بیشتر و در نتیجه نمراتم شروع به کاهش شدید کرد.
- نه خواب بودم و نه غذا میخوردم. مریض به نظر میاومدم و مغزم به خاطر کمبود خواب کاملا قرمز شده بود.
- اضطراب و افسردگی من غیرقابل تحمل بود و نمیخواستم به زندگی ادامه بدهم. من کاملا ناامید بودم، در دنیا گم شده بودم و در اعتیاد غرق بودم.
افرادی که برای ترک وابستگی به مواد تلاش کردند چنین تجربههایی داشتند:
- من با یک حامی شروع به کار کردم که من را از طریق ۱۲ مرحله (روش ۱۲ قدم برای ترک اعتیاد) هدایت کرد. از طریق دعا و مدیتیشن متوجه شدم که میتوانم امیدوار باشم و به جلو حرکت کنم.
- یک سال بعد از ترک اعتیاد، اضطراب و افسردگی که تمام زندگیام با آن مبارزه کرده بودم از بین رفت. بالاخره برای اولین بار در زندگی احساس شادی و سلامتی در ذهن و روحم را تجربه کردم.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اعتیاد به انواع مواد مخدر سنتی یا صنعتی و نیمه صنعتی میتواند اثرات مخربی روی سلامت فردی، زندگی شخصی و کاری و تحصیل فرد داشته باشد. البته اعتیاد تنها بر فرد معتاد تأثیر نمیگذارد و در واقع بلای جان خانواده و جامعه هم هست. یعنی اعتیاد چیزی شخصی نیست. اعتیاد یک فرد مستقیماً روی زندگی همسر و فرزندان و خانواده درجه یک فرد تأثیر میگذارد. یکی از عوارض اعتیاد طلاق است و این به معنای از هم پاشیدن بنیان خانواده است.
منظور اینکه ترک اعتیاد نه تنها زندگی شما را بهتر میکند، بلکه جامعه سالمتری هم ایجاد میکند. یکی از گامهای مهم در ترک اعتیاد موفق انتخاب روش درست برای ترک اعتیاد است. در دکترتو این امکان را برای شما فراهم کردهایم که به راحتی بتوانید بهترین دکتر روانپزشک و متخصص روانشناسی با تخصص ترک اعتیاد را پیدا کنید. همچنین این امکان برای شما فراهم شده است که با کمترین دردسر به صورت اینترنتی نوبت بگیرید یا از خدمات مشاوره روانپزشک آنلاین و مشاوره روانشناسی آنلاین استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام يكي از دوستان بنده به خاطر شغلش و يكي از همكاراي نامردش افتاده به شيره كشيدن همكارش بهش گفته بيا شيره بكش هم انرژيت زياد ميشه هم معتاد نميشي حدود ٧ ماه هست كه ميكشه يه روز كه كنار گذاشت تا دم تشنج و بند اومدن نفسش رفته تو خانواده متعصبي هستند كه بفهمن زندش نميزاره با من در ميان گذاشت من بهش گفتم كم كم سعي كن كنار بزاري توي يك ماه از سه نخود حدود ١/٢٠٠ شيره رسوده به ٣٥٠/ ٠ گرم اما تا به ٢٠٠ /٠ ضربان قلبش بالا ميره و بدش شروع به لرزش شديد ميكنه و مجبوره زياد تر دود بگيره آيا قرصي هست كه بتونه كنار اين كم كردن مصرف كنه كه بدون درد و اذيت از اين بلا رها بشه؟؟؟اگه كمك كنيد خيلي ممنونتون ميشم
سلام، به نظر میرسد که دوست شما در حال تجربه علائم ترک مواد مخدر است که ممکن است به علت کاهش مصرف شیره دچار لرزش و افزایش ضربان قلب شود. برای کاهش تدریجی مصرف مواد و جلوگیری از علائم ترک شدید، بهتر است که تحت نظر یک پزشک متخصص اعتیاد قرار گیرد. پزشک ممکن است داروهایی خاص تجویز کند تا به کاهش علائم ترک کمک کند و فرآیند قطع مصرف بدون درد و عوارض شدید انجام شود. همچنین، مشاوره روانشناسی و گروههای حمایتی نیز میتواند به او کمک کند.
متخصص روانپزشک
دروووود دوستان عزیزم ، هم دردها و برادران گلم ، اومدم با گفتن داستان زندگیم بهتون انرژی بدم ، من ۳۵ سالمه ، از سن ۲۰ سالگی با تریاک و حشیش و گل آشنا شدم و شروع به مصرف کردم ، یک سال اول همشون تفننی بود ولی در ۲۱ سالگی دیگه افتادم توی شیره و تریاک و حشیش
( حشیش و گل بهم نمیساخت پس بعد یک سال مداوم مصرف کردم سالی یکی دو بار مصرف ) ، تا سن حدودا ۲۴ سالگی ادامه دادم شیره و تریاک رو و بعد از اون معتاد متادون و ترامادول شدم ( چون مصرف راحتی داشت و آبروم کمتر به خطر
میوفتاد و زندگیم درگیر نشستن پای مواد نمیگذشت دیگه ) از ۲۴ سالگی تا حدود ۲۸ سالگی مصرفم متادون بود ( ۴ الی ۵ میل شربت ) تا اینکه متاسفانه با کسانی آشنا شدم که برام هروئین رو که تمام عمر ترس داشتم ازش عادی کردند ! اولا یک هفته یک بار میشستیم با همون نارفیقا تفننی میکشیدیم تا اینکه بعد از چند ماه افتادم توی هرویین ( هیچ وقت جرعت تزریق نداشتم پس فقط با زر ورق میکشیدم ) ، دو سال ( از ۲۸ تا ۳۰ سالگی ) مدام مصرف کردم و گهگاهی گیرم که نمیومد قرص یا شربت میخوردم ، در ۳۰ سالگی جدا از مصرف هروئین با یک شیطان دیگه به اسم شیشه آشنا شدم ، متاسفانه آنقدر برادرم کنارم این لعنتی رو مصرف کرد ( من مدام میگفتم این خدایی دیگه تهشه و نباید سمت این برم ) ولی چون در اعتیاد اطرافیان و دوستان بیشترین تاثیر در وسوسه رو دارند من هم به این واسطه درگیر شیشه شدم ، از ۳۰ سالگی روزهای بد و بدتر شروع شد ، متاسفانه وقتی هم معتاد باشی ، هم پول داشته باشی و هم خونه ی مجردی میدونید دیگه چی میشه ! از ۳۰ سالگی تا ۳۴ سالگی شروع کردم چندین مواد رو با هم زدن ! ( شیشه میکشیدم ، کنارش برای بالانس شدن هروئین مصرف میکردم و صبح که بیدار میشدم یک قرص ۴۰ میانداختم بالا و دوباره شیشه و هرویین ) بدنم دیگه جون نداشت ، همیشه با وجود اینکه مصرفم به موقع بود ولی همیشه یک کسلی و بی حالی توی بدنم بود ! تا اینکه ۳۴ سالم شد و خونم رو فروختم ، دلیلش : ( افسردگی شدید ، تنهایی ، خستگی از وضع موجود ، خیانت دیدن در رابطه که بدجووور منو نابود کرد ، پول کم و … ) برای کسب آرامش و خستگی از وضع موجود بعد از فروختن خونم که در نارمک و در شرق تهران بود رفتم پیش خانوادم ، دو سه ماه اول توی اتاق یواشکی مصرف میکردم تا اینکه مچم جلوی مادرم رو شد ، البته میدونست قرص میخورم ولی شیشه نه ! ( توی اون مدت هرویین رو بیخیال شدم و مصرف قرص متادون رو کمی بیشتر کردم تا کمی سر حال تر باشم ) مادرم که تنها کسی بود که از دنیا برام مونده بود رو وقتی با اون حال بد و ناراحتی شدید دیدم خیلی ناراحت شدم ، قسم خوردم دیگه سمت شیشه هم نرم ! و قول دادم اگر زمان بده بهم آروم آروم قرص هم ترک میکنم !!! مادرم پشتم مثل کوه وایساد ولی کمی همیشه ترس داشت ولی میگذشت ، تحقیق کردم و متوجه شدم قرص رو میشه آروم آروم کم و کمتر کرد تا به ترک مطلق رسید ، شد ۳۵ سالم و دقیقا ۸ ماه پیش شروع کردم برای ترک تدریجی متادون لعنتی ، اون روزا یک قرص ۴۰ بعلاوه ی ۱/۴ قرص ۴۰ که میشه مجموعا ۵۵ میل میخوردم ، هر ۵ روز الی ۱ هفته یک بار ( بسته به حال بدنیم و روحیم ) از قرص ۴۰ یک تیکه ی بسیار کوچک کم میکردم تا اینکه بعد از حدودا ۴ ماه مصرف روزی یک قرص ۴۰ + ۱۵ شد روزی یک قرص ۲۰ ، از اینجا به بعد کمی ( تاکید میکنم کمی ) سخت گذشت یک ماه جرعت کم کردن نداشتم ، یک ماه با همون قرص ۲۰ گذشت تا اینکه دوباره انگیزه ی شدیدی برای تموم کردنش در من ظاهر شد ، اومدم یک راه جدید برای اینکه کمتر آسیب ببینم برای خودم ساختم ( نمیدونم درست بود یا غلط ) برای بار آخر رفتم کلینیک یک بطری حدودا ۵۰ الی ۶۰ میل ( دقیق یادم نمیاد ولی حدودی گفتم ) شربت متادون و چند سورنگ تهیه کردم ، به خودم و خانوادم همش تاکید میکردم حدودا ۳ ماه دیگه و در وسط های عید نوروز ۱۴۰۴ تموم میشه ، شروع کردم هر ۵ روز یک بار یک خط از سورنگ و از میزان مصرفم در روز کم کردم تا اینکه مصرفم رسید به حدودا ۲ خط از سورنگ ( فقط ۳ الی ۴ قطره در روز ) شربتم واسه ی ۴ الی ۵ روز دیگه متادون داشت ولی دیگه دلم نمیخواست برم توی اون کلینیک لعنتی و باز بخرم ، واسه همین همونجا و همون روز در تاریخ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ قطع مصرف کردم یهو !!!
( یعنی اینکه من روزی ۳ قطره میخوردم و دیگه گفتم بسه ، باداباد همینجا تموم شه بره ) اینم بگم توی مدت کم کردن کمی بیحالی و افسردگی رو همیشه داشتم و دیگر علائم بد در من اصلا نبود ، نمیدونم چرا ولی روز اول ترک سر حال بودم ، جالبتر اینجاست که منتظر درد وحشتناک فرداش بودم ( چون شنیده بودم یکی دو روز اول ترک حالت خوبه چون بدن از متادون های انباشته در کبد تغذیه میکنه ) ولی وقتی روز دوم ترک که رسید فقط بی حالی داشتم و تنها موقع خواب یک ساعت ( فقط بخدا قسم یک ساعت ) یک درد نسبتا متوسط اومد سراغم و تمام ! ۳ الی ۴ روز بی خوابی کشیدم که اون هم خودم خواستم ، چون روز دوم با قرص خواب این مسأله رو رفع کردم ولی سه روز دیگه رو دلم نمیخواست قرص خواب بخورم و تحمل کردم ، روز پنجم ترک تا الان که دوستان عزیزم شده روز بیست و پنجم ترکم آروم آروم بیحالی که تنها چیزیست که از ترک حمل میکنم با خودم بهتر و بهتر داره میشه ، از روز پنجم ترک که بی خوابی هام تموم شد شروع کردم به پیاده روی و کوهنوردی تا ورزش باعث سم زدایی بهتر و سریعتر در من بشه و من امروز ۵ اردیبهشت خدا رو هزار بار شکککککککککککر میکنم که ۲۵ روزه که پاکم برادرها و خواهرهای عزیزم 🤎
اینا رو گفتم چون خودم درد کشیده ی این مسیرم ، اینا رو گفتم چون خودم ۱۵ سال مثل شما درد کشیدم و اوج جوونیم رو از دست دادم !
اینا رو گفتم چون مثل خیلی هاتون من هم فکر نمیکردم بشه این کثافت رو ترک کرد از بس که فاز منفی و اطلاعات غلط دادن به ما برای ترکش !
و در آخر اینا رو گفتم چون دلم واسه ی همتون میسوزه عزیزانم ، چون عاشق تک تکتونم و میدونم چه آدم های مهربون ، آدم حسابی و خانواده دار ، دل پاک و مخصوصا احساساتی وارد مواد مخدر و … میشن و بخدا قسم و به جون مادرم که تنها داراییم هست توی دنیا دلم با تک تکتونه ، واستون دعا میکنم همیشه ، واستون انرژی میفرستم و میگم که دوستون دارم ، شما تنها نیستید ، من بعد ۱۵ سال با اون فلاکت و گنبدی که زدم تونستم ، شما هم حتما میتونید ، اگر خانواده ی عزیز مصرف کننده ای هستید که دارید این مطلب رو میخونید بدونید این بچه ها بخدا جز شما و حمایتتون کسی رو ندارن ، ممکنه این وسط ها پاشون بلغزه ولی خدا شاهده همشون دلشون با ترک کردن هست و دست خودشون نیست ، فقط انگیزه دادن ، بخشش بعد از لغزش ، حمایت حمایت حمایت و مهربونی اینارو نجات میده ( مثل من ) دوستون دارم 🤎🤎🤎🤎🤎
سلام، داستان شما خیلی الهامبخش و پر از امید است. موفقیت شما در ترک مواد مخدر و ادامه زندگی سالم نشاندهنده قدرت اراده و انگیزه است. خیلی خوب است که همچنان از تجربههای خود برای حمایت از دیگران استفاده میکنید و به آنها امید میدهید. واقعاً درک میکنم که ترک کردن مواد میتواند چقدر دشوار باشد، اما شما با عزمی راسخ و حمایتی که از خانواده و خودتان دریافت کردید، توانستید به این مرحله برسید. امیدوارم همچنان در مسیر بهبودی پیشرفت کنید و به عنوان الگوی خوبی برای کسانی که درگیر این مشکلات هستند، بدرخشید. موفق و سلامت باشید!
تنها راه نجات مبارزه است.
ممنونم
بله
تنها راه نجات از دام اعتیاد، مبارزهای آگاهانه، پیوسته و همراه با اراده قوی است. ترک اعتیاد نیازمند تصمیم جدی، حمایت خانواده و بهرهگیری از خدمات تخصصی رواندرمانی و پزشکی است. این مسیر گرچه دشوار است، اما با پایداری و امید، امکان بازگشت به زندگی سالم و پویا وجود دارد.
من ۶۷ سال دارم و۳۳ سال استفاده تریاک روزی ۲گرم رادارم میخواهم ترک کنم البته به اصرار خانواده لطفا بگوئید بعداز ترک بااین سن جه عوارضی دارد ممنونم
سلام
ترک تریاک در هر سنی چالشبرانگیز است، بهویژه در سنین بالا، چون ممکن است عوارضی مانند اضطراب، بیخوابی، تعریق زیاد، دردهای عضلانی، افسردگی و اختلالات گوارشی ایجاد شود. با توجه به اینکه مدت زیادی از مصرف آن گذشته، ترک ممکن است برای بدن شما دشوارتر باشد و نیاز به مراقبت و راهنمایی پزشکی ویژه داشته باشید. توصیه میشود که ترک را تحت نظر پزشک متخصص انجام دهید تا عوارض به حداقل برسد و از داروهای کمکی برای مدیریت علائم استفاده شود. همچنین، بهتدریج و با برنامهریزی مناسب، میتوانید فرآیند ترک را راحتتر پشت سر بگذارید.
متخصص روانپزشک
من کنگره ۶۰ رفتم.روش بسیار خوبی است.ولی من به مشکل اعصاب خوردم معده درد عصبی گرفته بودم و لرزش داخلی بدن داشتم که متاسفانه کنگره ۶۰ با این وضعیت برای من کار ساز نبود در نهایت من با دکتر مغز و اعصاب ترک کردم.ولی عذاب زیاد کشیدم.هم معده دردم بهتر شد هم لرزشهای عصبی داخلی.داروی ot کنگره ۶۰ برای من لرزش و تشدید معده درد آورده بود.راهنمایان متاسفانه علم کافی در این خصوص ندارند.در ضمن ریزش هم داره که باید علت آن را پیدا کنند.
سلام دوستان من ۴۰ سالمه ۸ سال تریاک کشیدم ۱۲ سال روزی ۲ تا متادون ۴۰ میخوردم از روز دوم عید امسال دوز صبح حذف کردم سختی داشت بیقراری آبریزش بیحالی ولی هر روز ک میگذشت بدنم قویتر میشد من دوز عصر مو ک ساعت ۳ میخوردم هر روز یک ساعت کشیدم جلو روز ۸ ک شد بدنم با یه قرص ۴۰ عادت کرد عادی شد داشتم پرواز میکردم نعشی بودم روز نهم سر تایم قرص خوردم سه چهارم ۴۰ خوردم و دیگه نخوردم تا روز سوم ولی من روز دوم اینقدر بیقرار بودم کترولاک زدم با نروبیون و حتما یادتون باشه هر روز قرص یا شیاف دیکلوفناک ۱۲ ساعت بخورین اگه زیاد درد داشتین ۸ ساعت بخورین ناپروکسن عالیه ولی معده رو اذیت میکنه خیلی زیاد بود با دیکلوفناک بخورین و یه قرص حالت تهوع هر ۳ روز در میان یه دونه بخورین نه اسهال میشین نه حالت تهوع میگیرین و یه چیزی بهتر از اون هر روز روزی سه بار دمنوش زردچوبه عرق نعنا و آبلیمو ذم کنید بخورید معجزه میکنه هم سم زدایی میکنه هم درداتون خیلی کم میشه میتونین بازم یه کوچولو بخوابین ولی از روز ۴ تا ۸ مردم زنده شدم الان ک دارم مینویسم روز ۹ هستش ۴ شب نخوابیدم دردم همه خوابید بعدش حتما دوش اب سرد بگیرین اگه عاجزیم خودتون بشورید با اب گرم دارین میان بیرون از ران به پایین زیر ۲ دقیق اب یخ بزارین اروم میشین تا ۴ ساعت ولی خواب نه با اینکه دارم دیونه میشم یه دقیقه نخوابیدم قرص خواب نخوردم اگه هم خواستین بخورین قرص خواب پوکسید ۵ بگیرین هم اضطراب تون کم میکنه هم خواب اور تا روزی ۲تا هم مشکل نداره وابستگی ندارد.نوشتم ک بگم من ادمی بودم حراص داشتم از ترکش ولی میشه از خدا بخواین یه چیزی بگم اژدها رو باید بکشیم بیرون از بدنتون .نوشتم گفتم شاید برای کشی مفید باشه امیدوارم هم مردم مون شالم باشن تازه فهمیدم زندگی چیه خمار نبودن چیه آبریزش نداشتن چیه از اجتماع ترد شده بودم ترسو بودم بعدشم یه چیز دیگه تو این روزا خیلی احساسی میشیم تا یه چیزی میشنویم اشک تون شاید در بیاد .بخدا میشه نترسین فقط روز ۳ تا ۷ خیلی سخته ولی نگران خواب نباشین بگین نخوابم میمیرم هیچی تون نشه دوش اب سردم یا تون نره
سلام،
تجربهای که شما با شجاعت پشت سر گذاشتید، نشاندهندهی اراده و قدرتی تحسینبرانگیز است. ترک متادون بعد از سالها وابستگی، کاری بسیار دشوار و طاقتفرساست، اما شما با پشتکار، آگاهی و استفاده از روشهای طبیعی و کمکی، توانستید این مسیر سخت را طی کنید. توصیهها و جزئیاتی که با دیگران به اشتراک گذاشتید میتواند برای افراد زیادی که در مسیر ترک هستند، بسیار امیدبخش و مفید باشد. امیدوارم این روند بهبودی هر روز برایتان آسانتر شود و زندگی جدیدتان سرشار از آرامش و سلامتی باشد. ممنون که تجربهتان را با ما در میان گذاشتید.
سلام ، اینجا کسی نیست بعداز ترک متادون داروی ضد افسردگی مصرف کرده باشه؟ بنده یکساله که متادون رو ترک کردم، ولی افسردگی و اضطراب شدید گرفتم، پزشک بهم داروی اس سیتالوپرام رو تجویز کرد ، حدود ۱۰ روز مصرف کردم و یکم حالم داشت بهتر میشد، ولی تو گوگل سرچ کردم بعضیا گفتن بعداز کنار گذاشتن قرص لرز و سرگیجه و سردرد گرفتن، برا همین ترسیدم و دیگه نموردم، چون میترسیدم دوباره خماری متادون رو تجربه کنم، میخواستم ببینم اینجا کسی هست بعداز ترک داروی ضد افسردگی خورده باشه، بعداز کنار گذاشتن اذیت نشدید؟ممنوم
سلام، بعد از ترک متادون، بسیاری از افراد ممکن است دچار افسردگی و اضطراب شوند که در برخی موارد نیاز به داروهای ضد افسردگی مانند اس سیتالوپرام برای کمک به بهبود وضعیت روانی وجود دارد. ممکن است در ابتدا برخی عوارض مانند لرز، سرگیجه و سردرد تجربه کنید، اما این علائم معمولاً موقتی هستند و با گذشت زمان برطرف میشوند. در صورتی که احساس کردید مصرف دارو باعث ایجاد ترس یا نگرانی بیشتر میشود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا گزینههای درمانی دیگر را بررسی کنید یا دوز دارو را تغییر دهید. همیشه بهتر است داروها را تحت نظر پزشک قطع یا تغییر دهید تا از هرگونه عوارض جانبی جدی جلوگیری شود.
نه آقای دکتر در ابتدای شروع خوب بود و بهم ساخت، ولی من میترسم بعد که کنارش بذارم دوباره درد و خماری بکشم، البته پزشک گفت این دارو اعتیاد آور نیست، ولی بعضیا گفتن بعداز کنار گذاشتن این دارو دچار سر درد و لرز و سرگیجه شدن، منم دیگه نخوردم
سلام دوست عزیز پوکسید ۵ بخور اون اعتیاد میاره با این بزار کنار