فهرست مطالب
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که درد قفسه سینه را تجربه میکنید و دچار آنژین میشوید، حتما با داروی دیلتیازم آشنایی دارید. احتمالا این دارو را در قفسهی داروهای مادربزرگ و پدربزرگ خود دیدهاید. اما این دارو چه کاربردی دارد؟ دیلتیازم چیست و برای درمان چه بیماریهایی مورد استفاده قرار میگیرد؟ نحوه مصرف دیلتیازم چگونه است؟ آیا این دارو عوارض دارد؟ این دارو را با چه داروهایی نباید استفاده کنیم؟ اگر این سوالات ذهن شما را درگیر کردهاست، با ما همراه باشید و این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
اگر بیماری قلبی یا درد قفسهی سینه دارید، باید با دکتر قلب مشورت کنید. برای دریافت نوبت از دکتر قلب میتوانید از دکترتو کمک بگیرید. همچنین میتوانید از مشاوره دارویی برای آگاهی از نحوه مصرف دارو و عوارض آن بهرمند شوید.
توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و بههیچوجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعهکنید.
دیلتیازم چیست و چه کاربردی دارد؟
نام رایج دارو: دیلتیازم – Diltiazem
اسامی تجاری دارو: کاردیزم
اما ديلتيازم چيست! از دیلتیازم برای جلوگیری از درد قفسه سینه (آنژین) استفادهمیشود. این دارو به شما کمک میکند تا قابلیتهای ورزشی خود را افزایش دهید و کمتر دچار حمله آنژین بشوید. این دارو بیشتر به شکل خوراکی و قرص در بازار موجود است. برای استفاده از آن باید نسخه داشتهباشید.
اشکال دارویی دیلتیازم کدامند؟
دیلتیازم را میتوانید در اشکال زیر و با نامهای مختلفی تهیه کنید:
- ژل دیلتیازم
- پماد دیلتیازم
- قرص دیلتیازم
- دیلتیازم ۶۰/ دیلتیازم ۶۰
- دیلتیازم هیدروکلراید
از دیلتیازم برای جلوگیری از درد قفسه سینه (آنژین) استفادهمیشود.
قیمت قرص دیلتیازم ۶۰ چقدر است؟
قرص دیلتیازم را باید با نسخه تهیه کنید. خریداری این دارو با بیمه، هزینهی چندانی ندارد.
روش مصرف قرص دیلتیازم چیست؟ (نحوه مصرف دیلتیازم)
در مصرف این دارو، نکات زیر را به خاطر داشتهباشید:
- داروی دیلتیازم را به صورت دهانی و معمولا قبل از وعدههای غذایی و خواب ۳ یا ۴ بار در روز طبق دستور پزشک مصرفمیشود.
- قرص این دارو را ببلعید و آن را نشکنید یا نجویید چون ممکن است همه دارو در لحظه آزاد شود و خطرات عوارض جانبی آن افزایش یابد.
- از دستورات دکتر کلیه برای مصرف این دارو پیروی کنید.
- دوز مصرف داروی دیلتیازم به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان، نتایج آزمایشهای پزشکی و سایر داروها بستگی دارد.
- تمام داروهایی که مصرف میکنید مانند داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی را حتما به اطلاع پزشک خود برسانید.
- برای کاهش عوارض جانبی این دارو ممکن است پزشکتان درمان را از دوزهای کم این دارو شروع کند و بعد آن را اضافه کند.
- مطابق تجویز دکتر عمل کنید.
- مصرف این دارو را تا میزانی که پزشک تجویز کرده، ادامه دهید.
- این دارو باید مرتب مصرف شود تا از آنژین جلوگیری کند و نباید زمانی که حمله آنژین رخ داد، مصرف شود.
- از داروهای دیگری مانند نیتروگلیسرین برای رفع حمله آنژین استفادهکنید.
- برای اطلاعات بیشتر با دکتر قلب مشورت کنید.
- برندهای مختلفی این دارو را به بازار عرضه میکنند و تاثیرات آنها ممکن است متفاوت باشد. برند مصرفیتان یا نوع داروی مصرفیتان را بدون مشورت با پزشک یا دکتر داروخانه تعویض نکنید.
بهترین زمان مصرف قرص دیلتیازم چه زمانی است؟
برای اثر بهتر داروی دیلتیازم آن را در ساعات مشخص بخورید تا میزان دارو در بدنتان ثابت بماند.
اگر هر سوالی درباره نحوه مصرف این دارو دارید، از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید.
قرص دیلتیازم برای چیست؟
همانطور که پیشتر اشارهکردیم، این دارو برای پیشگیری از آنژین تجویز میشود. اما در ادامه به برخی از کاربردهای آن، به طور مشخص اشاره کردهایم.
۱. قرص دیلتیازم ۶۰ برای چیست: دیلتیازم و تپش قلب
تپش قلب یا آریتمی قلبی یکی از مشکلاتی هستند که میتوانند باعث اختلال در انجام فعالتهای روزانهی فرد مبتلا شوند. بنابراین برای درمان چنین مشکلی میتوان از داروهای کنترل کنندهی فعالیت قلب، مانند دیلتیازم استفاده کرد. این دارو برای کنترل فشار خون هم کاربرد دارد. بنابراین با مصرف این دارو میتوان تپش قلب را کنترل کرد.
۲. دیلتیازم و فشار خون
یکی از اصلیترین موارد مصرف این دارو، در کنترل و درمان فشار خون است. هنگامی که فرد به فشار خون بالا مبتلا باشد، برای درمان و کنترل آن، داروهای مخلتفی در دسترس است. یکی از این داروها، دیلتیازم است. اینکه کدام دارو انتخاب شود، بستگی به شرایط بیمار و علائم همراه با فشار خون دارد.
مقدار مصرف دیلتیازم چقدر است؟
دوز مصرفی دیلتیازم باید متناسب با بیماری که دارید، تنظیم شود. بنابراین به هیچعنوان نباید سرخود این دارو را برای خود در نظر بگیرید. از طرفی، دکتر معمولا با دوز پایین این دارو را شروع میکند. همچنین این دارو به مدت دو هفته تجویز میشود و اثرات آن بررسی میشوند. اگر نیاز به تنظیم دوز باشد، دکتر مداخلات لازم را انجام میدهد.
نحوه عملکرد داروی دیلتیازم
دیلتیازم جزو خانواده مسدودکنندههای کانال کلسیم به حساب میآید و باعث آرامش رگهای خونی در بدن میشود و ضربان قلب را کاهش میدهد. خون به راحتی در رگها به جریان میافتد و قلب نیز برای پمپاژ خون فشار کمتری را تحمل میکند.
عوارض جانبی دیلتیازم (عوارض قرص دیلتیازم ۶۰ چیست؟)
مصرف دیلتیازم ممکن است موجب عوارضی مانند:
- سرگیجه
- ضعف
- تهوع
- سردرد
- و یبوست شود.
اگر هر یک از این عوارض ادامه پیدا کرد، با پزشک خود تماس بگیرید. برای کاهش خطر سرگیجه و ضعف کردن هنگام بلندشدن، به آرامی اینکار را بکنید.
به نقل از اطلاعات موجود در drugs، درصورتیکه پزشک داروی دیلتیازم را برای شما تجویز کردهاست، مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بودهاست. همچنین لازم است بدانید، اکثر افرادی که داروی دیلتیازم را مصرفکردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند. چنانچه با عوارضی نظیر:
- از هوش رفتن
- نشانههای نارسایی قلبی، مانند:
- تنگی نفس
- تورم مفاصل و پا
- خستگی غیرعادی
- تغییرات خلقی (مانند افسردگی و پریشانی)
- خواب آشفته
- درد شدید یا غیرمعمول معده
- ادرار تیره
- تهوع یا استفراغ مداوم
- و زدی چشم یا پوست روبرو شدید،
سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
واکنش آلرژیک بالا به این دارو بسیار نادر است. بااینحال اگر هریک از علائمی مانند:
- بیهوشی
- خارش یا تورم (بهخصوص در صورت، زبان و گلو)
- سرگیجه شدید
- و مشکلات تنفسی را تجربه کردید
سریعا از فوریتهای پزشکی کمکبگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشدهباشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورتکنید.
موارد احتیاط مصرف دیلتیازم
قبل از مصرف اگر به داروی دیلتیازم حساسیت دارد و یا حساسیت دیگری دارید، این موضوع را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی دیلتیازم ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود. در این زمینه با دکتر داروخانه مشورت کنید.
قبل از مصرف این دارو سوابق پزشکی خود مخصوصا بیماریهای کبدی، بیماریهای کلیوی، مشکلات تپش قلبی (مانند سندروم سینوس بیمار یا گسستگی دهلیزی ـ بطنی) و نارساییهای قلبی را با پزشک خود در میان بگذارید.
داروی دیلتیازم ممکن است موجب خوابآلودگی و تاری دید شما بشود. الکل و ماریجوآنا این حالات را تشدید میکند. لذا از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل به سر ببرید، اجتناب کنید. هنگام مصرف دیلتیازم از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماریجوآنا، با پزشک خود مشورت کنید. ضمنا قبل از هر گونه جراحی، همهی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفادهکنید.
مصرف دیلتیازم در بارداری و شیردهی
در زمان حاملگی، این دارو فقط زمانی که مورد نیاز است و پزشک تجویز کردهباشد، مصرف کنید. در مورد مزایا و خطرات آن با پزشک مشورت کنید. دیلتیازم از طریق شیر مادر انتقال مییابد و تاثیرات منفی در پرستاری بچه خواهدگذاشت. لذا با پزشک مشورت کنید.
مصرف قرص دیلتیازم برای سالمندان
سالمندان نیز ممکن است نسبت به عوارض پس از مصرف این دارو، مخصوصا سرگیجه، یبوست و تورم مفاصل و پا حساسیت بیشتری از خود نشاندهند.
تداخلات دارویی دیلتیازم با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است، عملکرد و تاثیر داروی دیلتیازم را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفیتان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید. بدون صلاحدید پزشک، شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی دیلتیازم نکنید.
برخی از داروهایی که با دیلتیازم تداخل دارند، عبارتند از:
- دیگوکسین
- فینگولیمود
- برخی از داروها میتوانند بر روند خروج این دارو از بدنتان تاثیر بگذارند و نتواند بهترین عملکرد خود را داشتهباشد. این داروها عبارتند از:
- سایمتیدین
- سندرم جانوارت
- ضدقارچهای آزول مانند کتوکونازول
- آنتیبیوتیکهای ماکرولید مانند اریترومایسین
- ریفامسینها مانند ریفابوتین و ریفامپین
- همچنین این دارو میتواند بر روند خروج دیگر داروها از بدنتان تاثیر بگذارد. این داروها عبارتند از:
- اپرپیتانت
- آسوناپرویر
- بوسپیرون
- کلشیسین
- ایوابرادین
- برخی از بنزودیازپینها مانند تریازولام و میدازولام
برخی از داروها، شامل ترکیباتی هستند که ممکن است باعث افزایش ضربان قلب یا درد قفسه سینه شود. داروهای مصرفیتان را به اطلاع دکتر داروخانه برسانید و با نحوه استفاده ایمن از داروها (مخصوصا داروهای ضدسرماخوردگی، داروهای رژیمی و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) آشنا شوید.
اطلاعات دارویی دیلتیازم
اطلاعات دارویی دیلتیازم و خلاصهای درباره این دارو را در جدول زیر آوردهایم:
نامهای رایج و اشکال دارویی | موارد مصرف | عوارض | تداخلات با برخی داروها |
---|---|---|---|
قرص دیلتیازم سبحان دارو ۶۰ میلیگرم | فشار خون | تغییرات خلقی | بنزودیازپینها |
کپسول آمیدیل ۱۲۰ میلیگرم | تپش قلب | سرگیجه | ایوابرادین |
قرص دیلتیازم رها ۶۰ میلیگرم | آنژین | ضعف | کلشیسین |
ژل موضعی دیلتیژل ۲% ۳۰ گرم | آریتمی | تهوع | بوسپیرون |
کپسول دیلتیازم-تدافارم ۱۲۰میلیگرم | — | یبوست | آسوناپرویر |
ژل دیلتیازم کاسپین ۲% | — | سردرد | اپرپیتانت |
قرص دیلتیازم امین ۳۰ میلیگرم-آمیدیل | — | زدی چشم یا پوست | ریفامسینها |
قرص دیلتیازم داروپخش ۶۰ میلیگرم | — | اسهال و استفراغ مداوم | اریترومایسین |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
یکی از شایعترین بیماریهای زمینهای در سنین بالا فشار خون بالا و بیماریهای قلبی است. از عوارضی که ممکن است بیماریهای قلبی و فشار خون برای شما ایجاد کنند، حمله آنژین است. برای درمان و کنترل این مشکل میتوانید به دکتر قلب مراجعه کنید. یکی از داروهایی که برای درمان این مشکل تجویز میشود، دیلتیازم است. این دارو به شکلهای مختلفی در دسترس است و برای آگاهی از نحوه مصرف و عوارض آن از مشاوره دارویی استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام من بخاطر روماتیسم کورتن میخورم تپش قلب گرفتم دکتر قلب متورال تجویز کرد اما مرتب مصرف نکردم زبعد زبیتال دو چنین تجویز كرد که متاسفانه اونم طبق دستور مصرف نکردم الان ذلتیازم شصت تجویز کرده که صبح ها نصفی میخورم والان هیچ مشکلی ندارم میخواستم بپرسم اگه همون متورال را طبق دستور بخورم میتونم ذلتیازم رو قطع کنم وچون این قرص رو نصف میکنم مشکلی نداره
سلام دوست عزیز
بله می توانید قطع کنید
و مصرف نصف قرص هم ایرادی ندارد
سلام من بخاطر روماتیسم کورتن میخورم تپش قلب گرفتم دکتر قلب متورال تجویز کرد اما مرتب مصرف نکردم زبعد زبیتال دو چنین تجویز كرد که متاسفانه اونم طبق دستور مصرف نکردم الان ذلتیازم شصت تجویز کرده که صبح ها نصفی میخورم والان هیچ مشکلی ندارم میخواستم بپرسم اگه همون متورال را طبق دستور بخورم میتونم ذلتیازم رو قطع کنم وچون این قرص رو نصف میکنم مشکلی نداره
سلام دوست عزیز
بله می توانید قطع کنید
و مصرف نصف قرص هم ایرادی ندارد
تندرست باشید
من قرص دیلتیازم ۱۲۰برام تجویز شده اما داروخانه نگفته بزار یخچال چکار کنم لطفاً جوابم رو بدین
سلام مریم عزیز
اگر نوع دارو یخچالی باشد باید مجددا دارو نسخه شود و تهیه کنید
خراب نمی شود فقط کارایی ش کم می شود
دکتر میگفته هر۱۲ساعت نصف اگرقرص رانصف کنم مشکل دارد.ممنون.
سلام محمد عزیز
پزشک با توجه به شرایط بدنی و وزنی شما دوز را انتخاب میکند
طبق دستور پزشک مصرف کنید
یک هفته است قرصدیلتیازم نصف صبح نصف شب ولی فشارم بالا میرود لطفاً راهنمایی بفرمایید با تشکر
سلام دوست عزیز
اثر این دارو در دازمدت خودش را نشان می دهد
از مصرف نمک بشدت بپرهیزید
در صورت عدم بهبود تا هفته ی دیگر برای تغییر دوز یا دارو به پزشکتان مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من تنگی میترال دارم چندسال دکتر برام دیلتیازم ۶٠برام تجویزکرده میخورم والی الان چند روز تپش قلب شدیدی دارم وحس میکنم میخوام ازحال برم انگارقلبم ریش ریش میشه ویه دفعه حسمیکنم سرم گیج میره
چگونه دیلتیازم را ترک کنیم ایا با ترک ان دچار عوارض خواهیم شد
سلام دوست عزیز
قطع هر گونه دارو که مدت طولانی استفاده کرده اید باید اصولی انجام شود
بهتر است با پزشک تان مشورت نمایید
چگونه دیلتیازم را ترک کنیم
سلام دوست عزیز
با توجه به حساس بودن این دارو پیشنهاد می شود از قطع ناگهانی این دارو خودداری شود
و برای قطع ان با پزشک تان مشورت کنید
سلام آیا قرص دیلتیازم ۶۰برای سردرد میگرنی تجویز میشود؟ممنون میشم به سوالم پاسخ بدهید.
سلام دوست عزیز
دیلتیازم دارای اثرات گشادکنندگی عروق کرونر و محیطی بوده، موجب کاهش فشارخون میشود. اغلب برای درد قفسه سینه یا آنژیت صدری بکار می رود. بعلت نقشی که در کاهش فشار خون دارد ممکن است بعنوان دارو کمکی در سردرد استفاده شود ولی دارو انتخابی میگرن نمی باشد
من تپش قلب زیاد دارم چندین ساله دکتر بجای پراورانول دیلتیازم ۶۰ داده اشکالی نداره مصرف چند ساله دارم