علائم سرطان سینه و روش های درمان آن

همه چیز را درباره سرطان سینه بدانید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

سرطان سینه یکی از رایج‌ترین انواع سرطان در زنان است که در صورت تشخیص دیرهنگام می‌تواند خطرناک باشد. این بیماری ناشی از رشد غیرطبیعی سلول‌های سرطانی در بافت سینه است و ممکن است به سایر بخش‌های بدن گسترش یابد. تشخیص زودهنگام با انجام ماموگرافی و معاینات دوره‌ای، تأثیر زیادی در موفقیت درمان دارد. علائمی مانند وجود توده در سینه، تغییر شکل یا رنگ پوست، ترشح غیرطبیعی از نوک سینه و درد مداوم از نشانه‌های این بیماری هستند. درمان بسته به مرحله سرطان متفاوت است و ممکن است شامل جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا روش‌های هدفمند باشد. توجه به علائم اولیه و مراجعه منظم به پزشک، شانس درمان موفقیت‌آمیز را افزایش می‌دهد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 16 دقیقه
همه چیز را درباره سرطان سینه بدانید

سرطان سینه یا سرطان پستان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در زنان است، اما در مردان نیز ممکن است رخ دهد. این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های غیرطبیعی در بافت سینه به‌صورت کنترل‌نشده رشد کنند. تشخیص زودهنگام سرطان سینه تأثیر زیادی در موفقیت درمان دارد و می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. علائم سرطان سینه شامل وجود توده در سینه، تغییر شکل یا اندازه آن، ترشحات غیرعادی از نوک سینه و تغییرات پوستی روی سینه است. روش‌های درمانی بسته به مرحله بیماری متفاوت‌اند و شامل جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، هورمون‌درمانی و درمان‌های هدفمند می‌شوند. در ادامه به بررسی علائم و روش‌های درمان این بیماری پرداخته‌ایم.

سرطان سینه یا سرطان پستان چیست؟

سرطان سینه یکی از انواع سرطان است که در سلول‌های بافت سینه ایجاد می‌شود. این بیماری شایع ترین سرطان تهاجمی در زنان است. در میان زنان دومین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پس از سرطان ریه است. سرطان سینه می‌تواند هم در مردان و هم در زنان ایجاد شود. اما به‌طورکلی در زنان شیوع بیشتری دارد.

سرطان سینه به انگلیسی همان breast cancer است. توده‌های موجود در سرطان سینه را breast tumors می‌نامند که گاهی خوش خیم (benign) و گاهی بدخیم و سرطانی (malignant / cancerous) می‌شوند.

جالب است بدانید ۱% از مبتلایان به سرطان سینه را مردان تشکیل می‌دهند. از نظر آماری انتظار می‌رود ۱۲.۵% از زنان ۸۵ ساله در طول زندگی خود به سرطان سینه مبتلا شده باشند. ۲/۳ زنان مبتلا، سن بالای ۵۰ سال دارند و غالب افراد باقی مانده ۳۹ تا ۴۹ ساله هستند. ۹۰% زنان مبتلا به سرطان سینه، حداقل ۵ سال پس از تشخیص شانس زندگی دارند.

از سال ۱۹۸۹ پیشرفت‌ها در آزمایشات غربالگری و درمان سرطان سینه، میزان بقا را به طور چشمگیری افزایش داده است. همچنین به دلیل تشخیص زودهنگام و رویکردهای جدید برای درمان و درک بیماری میزان مرگ‌ومیرهای مرتبط با این بیماری کاهش یافته است.

سرطان سینه بدخیم و خوش خیم از طریق روش‌های مختلف تشخیص داده می‌شود. بسیاری از توده‌های سینه از نوع خوش‌خیم بوده و برای شخص خطر زیادی ندارند. اما درصورتی‌که سرطان سینه بدخیم باشد، باید مراحل درمانی طبق نظر پزشک متخصص انکولوژی انجام شود.

خدمات زیبایی زنان

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

زیبایی واژنافتادگی رحمپاپ اسمیر و تمامی خدمات پزشکی زنان

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

خدمات زیبایی زنان

آناتومی سینه

قبل از بررسی سرطان سینه، بهتر است آشنایی مختصری با آناتومی سینه داشته باشیم. بافت سینه از غدد شیری، مجاری شیری، بافت چربی و بافت همبند تشکیل شده است. این بافت‌ها روی ماهیچه‌های پکتورالیس دیواره قفسه سینه قرار دارند. مجاری شیری شیر را از غدد شیری به نوک پستان منتقل می‌کنند. همچنین ساختار سینه شامل رگ‌های خونی، اعصاب و کانال‌های لنفی است.

سرطان سینه معمولاً از مجاری شیری (Ductal Carcinoma) یا غدد شیری (Lobular Carcinoma) شروع می‌شود و در صورت گسترش به سایر نواحی بدن، همچنان سرطان سینه نامیده می‌شود. متاستاز آن می‌تواند به استخوان‌ها، کبد، ریه‌ها یا مغز رخ دهد. در مراحل اولیه، اولین نشانه ممکن است لمس یک توده در سینه، مشاهده میکروکلسیفیکاسیون در ماموگرافی یا تغییرات غیرطبیعی در بافت سینه باشد. تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع، شانس بهبودی را افزایش می‌دهد.

آناتومی سینه
سینه از بافت چربی، غدد شیری و مجاری شیری تشکیل شده است که نقش مهمی در تولید و ترشح شیر ایفا می‌کنند.

انواع و درجه بندی مراحل سرطان سینه چگونه است؟

باتوجه‌به اندازه تومور، میزان گسترش آن به غدد لنفاوی و متاستاز به سایر اندام‌ها، پزشک مرحله سرطان سینه را تعیین می‌کند. یکی از روش‌های رایج برای مرحله‌بندی، سیستم عددی از ۰ تا ۴ است:

  • مرحله صفر: سرطان درون مجاری شیری یا لوبول‌ها محدود بوده و به بافت‌های اطراف گسترش نیافته است. این مرحله به عنوان سرطان غیرتهاجمی (In Situ) شناخته می‌شود.
  • مرحله ۱: تومور کوچک‌تر از ۲ سانتی‌متر است و هنوز به غدد لنفاوی یا بافت‌های دیگر سرایت نکرده است. در برخی موارد، گروه‌های کوچکی از سلول‌های سرطانی ممکن است در غدد لنفاوی دیده شوند و سرطان غدد لنفاوی را تشکیل دهند.
  • مرحله ۲: تومور بین ۲ تا ۵ سانتی‌متر است و ممکن است به غدد لنفاوی مجاور (مانند زیر بغل) گسترش یافته باشد. در برخی موارد، تومور هنوز به غدد لنفاوی نرسیده است.
  • مرحله ۳: سرطان به چندین غده لنفاوی نزدیک سینه گسترش یافته یا ممکن است به پوست یا دیواره قفسه سینه نفوذ کرده باشد، اما هنوز متاستاز دوردست ندارد.
  • مرحله ۴: سرطان به اندام‌های دیگر مانند استخوان‌ها، کبد، مغز یا ریه‌ها گسترش یافته است که به آن سرطان سینه متاستاتیک گفته می‌شود.

تشخیص مرحله سرطان سینه با استفاده از ماموگرافی، سونوگرافی، MRI، نمونه‌برداری (بیوپسی) و اسکن‌های پیشرفته انجام می‌شود. تشخیص زودهنگام می‌تواند تأثیر زیادی در انتخاب روش درمان و افزایش میزان بقا داشته باشد.

سرطان سینه در دختران و زنان

سرطان سینه، یکی از شایع ترین سرطان های زنان است. با وجود اینکه می‌دانیم که بیشتر سرطان سینه در زنان با سن بالا دیده می‌شود، اما در مواردی سرطان سینه در دختران جوان هم بروز می‌کند. البته که این مورد بسیار نادر است. اما در آمریکا ۹٪ افرادی که به سرطان سینه مبتلا شده‌اند، طبق آمار، زنان جوانتر از ۴۵ سال بوده‌اند که تعداد کمی از آنها دختران جوان هستند.

سرطانی که در دختران با سنین کم وجود دارد و تشخیص داده می‌شود، بیشتر ارثی است و ارتباطی به افزایش سن ندارد. معمولا این نوع سرطان‌ها سخت درمان می‌شوند و بیشتر کشنده‌اند. سرطان‌هایی که در سنین پایین در زنان جوان دیده می‌شوند، تهاجمی و با سرعت رشد بالا هستند. اگر به این بیماری دچار شده‌اید، بهتر است هرچه زودتر به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

سرطان سینه در مردان

سرطان پستان ممکن است در مردان هم ایجاد شود. این سرطان در مردان معمولاً بین ۶۰ تا ۷۰ سال رخ می‌دهد. میزان ابتلا به این سرطان در مردان بسیار کم است. به‌طوری‌که تنها حدود ۱% از کل موارد سرطان سینه را مردان تشکیل می‌دهند. شایع‌ترین نوع سرطان پستان در مردان گسترش سلول‌های پوشش مجاری سینه است. عوامل خطر ابتلا به این سرطان برای مردان بیشتر شامل موارد زیر می‌شود:

  • درمان با پرتودرمانی در قسمت سینه یا قفسه سینه
  • بیماری‌های مرتبط با سطوح بالای استروژن در بدن مانند سیروز (بیماری کبدی) یا سندرم کلاین فلتر (اختلال ژنتیکی)
  • یک یا چند نفر از نزدیکان خانم مبتلا به سرطان سینه
  • داشتن جهش (تغییر) در ژن‌هایی مانند BRCA2

سرطان سینه بدخیم و خوش‌ خیم

تفاوت اصلی بین سرطان سینه بدخیم و خوش‌خیم در میزان رشد و گسترش آن‌هاست. توده‌های خوش‌خیم اغلب به آرامی رشد می‌کنند، محدود به ناحیه خاصی از سینه هستند و به سایر قسمت‌های بدن سرایت نمی‌کنند. اما توده‌های بدخیم می‌توانند به بافت‌های اطراف حمله کرده و از طریق سیستم لنفاوی یا جریان خون به سایر اندام‌ها متاستاز دهند. تشخیص نوع توده معمولاً با آزمایش‌های تصویربرداری مانند ماموگرافی، سونوگرافی و در صورت نیاز بیوپسی انجام می‌شود. درمان سرطان سینه بدخیم بسته به مرحله بیماری ممکن است شامل جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا هورمون‌درمانی باشد. تشخیص زودهنگام و بررسی منظم سینه‌ها در پیشگیری از پیشرفت سرطان سینه نقش مهمی دارد.

آزمایش‌ های تعیین مراحل سرطان سینه

برای تعیین مرحله سرطان سینه، پزشک از آزمایش‌های مختلفی استفاده می‌کند، از جمله:

  • آزمایش خون: بررسی شمارش کامل سلول‌های خونی (CBC) و بررسی عملکرد کبد و کلیه
  • ماموگرافی: ارزیابی تغییرات غیرطبیعی در بافت سینه
  • MRI پستان: تصویربرداری دقیق‌تر برای بررسی اندازه و گسترش توده
  • بیوپسی: نمونه‌برداری از بافت مشکوک برای تشخیص قطعی سرطان
  • اسکن استخوان: بررسی متاستاز احتمالی به استخوان‌ها
  • سی‌تی اسکن (CT Scan) یا PET-CT: برای ارزیابی گسترش سرطان به سایر اندام‌ها
تشخیص سرطان سینه
سرطان را به دو دسته‌ی خوش خیم و بدخیم تقسیم می‌کنند.

علائم سرطان سینه چیست؟

علائم سرطان سینه بسته به مرحله بیماری و شرایط فرد متفاوت است. در مراحل اولیه، ممکن است علائمی وجود نداشته باشد، اما با پیشرفت بیماری نشانه‌هایی مانند توده در پستان یا زیر بغل، تغییر شکل یا اندازه پستان، ترشح غیرطبیعی از نوک سینه، فرورفتگی یا قرمزی پوست سینه و درد مداوم ایجاد شود. در برخی موارد، احساس سنگینی یا حساسیت در سینه نیز گزارش شده است. در ادامه به بررسی این علائم می‌پردازیم.

۱. علائم شایع سرطان سینه

برخی از علائم شایع سرطان سینه شامل موارد زیر هستند؛

  • توده‌ سینه‌ای تنها علامت سرطان سینه نیست و همچنین غالب توده‌های سینه‌ای بدخیم نیستند. توده یا ضخامتی که در نزدیکی پستان یا زیر دست که در دوره‌ی قاعدگی ظاهر می‌شود، می‌تواند از علائم سرطان سینه باشد، حتی توده‌ای که به کوچکی یک نخود لمس شود.
  • هرگونه تغییر در سایز، رنگ یا شکل پستان، ممکن است از نشانه‌های سرطان سینه باشد.
  • چنانچه ترشح خون یا مایع شفافی از نوک پستان مشاهده کردید، یا تغییری در هنگام لمس یا در ظاهر پوست پستان و نوک آن حس کردید، از علائم سرطان سینه است و حتما به دکتر سرطان زنان و آنکولوژی مراجعه کنید.
  • وجود ناحیه مرمری شکل زیر پوست نیز می‌تواند از علائم ظاهری سرطان سینه باشد. در این باره، متخصص انکولوژی یا متخصص درمان سرطان‌های بدن بهتر می‌تواند شما را راهنمایی کند.

توده‌ای در سینه‌ت احساس کردی و نگرانی؟

برای معاینه سینه به متخصص زنان مراجعه کن.

۲. علائم شدیدتر سرطان سینه

سرطان سینه در مراحل بالاتر می‌تواند علائم زیر را به دنبال داشته باشد:

۳. علائم سرطان سينه در زنان و دختران

علایم ظاهری سرطان سینه و نشانه‌های عمومی سرطان سینه معمولاً شامل موارد زیر است:

  • ایجاد توده یا بافت ضخیم سینه که با بافت قسمت‌های دیگر سینه متفاوت است.
  • تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه
  • تغییراتی در پوست بالای سینه
  • پوسته‌پوسته شدن یا لایه‌برداری ناحیه رنگ‌دانه‌ای پوست اطراف نوک سینه (آرئول) یا پوست سینه
  • قرمزی یا گود شدن پوست سینه (پوست پرتقالی شدن سطح سینه)
  • درد در زیربغل یا سینه که با چرخه عادت ماهانه تغییر نمی‌کند.
  • ترشح از نوک سینه که احتمال دارد، حاوی خون باشد.
  • نوک پستان فرورفته یا وارونه

بسیاری از توده‌ها در سینه سرطانی نبوده و از نوع خوش‌خیم هستند. اما باید خانم‌ها در صورت مشاهده هرگونه توده‌ای سریعاً به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند.

۴. علائم سرطان سینه در مردان

برخی از علائم سرطان سینه در مردان شامل موارد زیر است:

  • توده در سینه: معمولاً یک توده سفت، بدون درد و غیرمتحرک در ناحیه پستان یا زیر بغل احساس می‌شود. گاهی ممکن است این توده با درد همراه باشد.
  • برگشت نوک سینه: در برخی موارد، نوک سینه ممکن است به داخل کشیده شود یا تغییر شکل دهد.
  • ترشح غیرطبیعی: ممکن است از نوک سینه ترشحات غیرعادی مانند خون یا مایعات شفاف خارج شود.
  • تغییرات پوستی: قرمزی، ضخیم شدن پوست، پوسته‌پوسته شدن یا زخم مداوم در ناحیه نوک سینه که بهبود نمی‌یابد.
سرطان سینه در مردان
سرطان سینه در مردان نادر است اما ممکن است در هر سنی رخ دهد و معمولاً در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شود.

۵. علائم سرطان سينه بدخيم و خوش خیم

سرطان سینه بدخیم، توموری است که رشد آن غیرقابل کنترل است، بزرگ شده است و حاشیه‌های آن نامنظم است. این تومورها معمولا در لمس حاشیه‌شان را نمی‌توانید تشخیص دهید. سفت و گرد نیستند. جابه‌جا نمی‌شوند و در جای خود محکم شده‌اند حتی ممکن است منجر به علائم سرطان پوست شوند.

همچنین این سرطان بدخیم پستان رشد سریعی دارد و سلول‌های غیرطبیعی آن به بافت‌های زیرین حمله ور می‌شوند و در زمان کوتاهی به بافت‌های دیگر رسوخ می‌کنند. احتمال متاستاز در سرطان پستان بدخیم و احتمال اینکه این سرطان به اندام‌های دیگر مهاجرت و انتشار پیدا کند زیاد است.

متن انگلیسی: «Benign tumors are usually well-defined and round or oval in shape. Malignant tumors are usually poorly defined and irregular with lobules.»
ترجمه فارسی: «تومورهای خوش خیم معمولاً به خوبی مشخص و به شکل گرد یا بیضی هستند. تومورهای بدخیم معمولاً ضعیف و نامنظم هستند.»

از سایت ncbi

۶. علائم سرطان سينه در دوران شيردهي و بارداری

علائم اولیه سرطان سینه برای بانوان باردار و شیرده می‌تواند عوامل زیر را شامل شود:

  • احساس توده سینه
  • ترشحات زیاد و زرد رنگ از نوک سینه
  • درد سینه که از بین نمی‌رود
  • تغییر در اندازه، شکل یا ظاهر سینه
  • قرمزی یا تیره شدن سینه
  • بثورات خارش دار یا بثورات پوستی زیر پستان
  • تورم یا گرم شدن سینه

علائمی که با مشاهده آن‌ ها می‌توانید به سرطان سینه شک کنید

علائمی در سرطان سینه می‌بینیم که ممکن است با نشانه‌های بیماری‌های دیگری مشابه باشند؛ در این مقاله چند مورد از تشخیص‌های محتمل را مطرح می‌کنیم.

  • ضایعات پستانی، هر نوع تغییر در بافت پستان که به عنوان ضایعه پستانی تلقی شود.
  • بیماری‌های خوش خیم پستان مثل فیبرو آدنوما (توده‌های غیر سرطانی که از نظر قوام می‌تواند نرم یا سفت و سخت باشد. که به راحتی در معاینه زیر دست حرکت می‌کند. فیبروآدنوم‌ها در سایزهای مختلفی وجود دارند.) و کیست( توده های دایره یا بیضی شکلی که از جنس بافت غددی پستان هستند. و درون آن غالبا از مایع پرشده است، اما گاهی ممکن است از ماده ای جامد پر شده باشد.)
  • لنفوم
  • متاستاز به سینه، ثانویه از سرطان‌های دیگر مثل میلوئید لوکمی حاد و نورو اندو کرین
  • ضخیم شدن پوست و سرطان‌های التهابی و التهاب پستان
  • نکروز چربی یا زخم کشیده شده یا فیبرو آدنومای غضروفی شده
  • گشادشدگی مجرا به علت ترشح از پستان
  • پاپیلوما، ضایعات پستانی مختلفی هستند که از نظر میکروسکوپی یا ماکروسکوپی، به شکل پاپیلا هستند.  
  • داکتال کارسینوما، سرطان غیرتهاجمی سینه که محدود به مجاری( duct) می‌باشد. با کاربرد بیشتر ماموگرافی، تشخیص داکتال کارسینوما افزایش یافته است.
  • فیبروکیستیک، تغییر خوش خیمی است که در زنان سنین باروری رخ می‌دهد. از علائم آن توده،درد و تندرنس است.
  • توده‌ی آبسه‌ای پستان

علت سرطان سینه چیست؟

عوامل هورمونی، شیوه زندگی و عوامل محیطی را علت ایجاد این سرطان می‌دانند. اما هنوز مشخص نیست که چرا برخی افراد بدون عوامل خطر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند. برخی عوامل خطر وجود دارند که احتمال ابتلا به این سرطان را بیشتر می‌کنند.

ابتلا به سرطان سینه دلایل مختلفی دارد و در نهایت چیزی که باعث ابتلا به سرطان سینه می‌شود تغییر سلولی و جهش در ماده‌ ژنتیک است. هنگامی که ماده‌ ژنتیک تغییر می‌کند، پروتئین‌هایی که در سلول ساخته می‌شوند، تغییر می‌کنند. از آنجایی که هر کدام از این پروتئین‌ها در سلول کار خاصی انجام می‌دهند و حضور آنها برای زنده‌ماندن سلول و همچنین سلامت بدن ضروری است، اشکالات و بیماری‌هایی در بدن ایجاد می‌شود.

گاهی این تغییرات سرطانی هستند. مثلا پروتئینی که جلوی تقسیم بی‌رویه سلول را می‌گیرد، از بین می‌رود. یا اینکه نمی‌تواند در تنظیم کردن تقسیم سلولی موثر باشد و سلول‌ها با سرعت بیشتری تقسیم می‌شوند و ایجاد تومور در پستان می‌کنند.

علت‌های مختلفی باعث ایجاد این روند می‌شوند، اما اینکه دقیقا چه چیزی باعث ایجاد سرطان سینه می‌شود، مشخص نیست. به هر حال عوامل متعددی موثر هستند که یکی از مهم‌ترین‌های آنان، بالارفتن سن است. زمانی که سن زن بالا می‌رود (و حتی مرد) مستعد ابتلا به سرطان سینه می‌شود، پس دلیل اصلی سرطان سینه در زنان و مردان، بالارفتن سن است. فاکتورهای دیگری هم در ابتلا به سرطان سینه موثر هستند، اما این مورد در بیشتر افرادی که مبتلا به سرطان‌های سینه می‌شوند، مشترک است.

علت سرطان سینه چیست؟
علت‌های مختلفی باعث ایجاد این روند می‌شوند، اما اینکه دقیقا چه چیزی باعث ایجاد سرطان سینه می‌شود، مشخص نیست.

عوامل خطر ابتلا به سرطان سینه

داشتن این عوامل خطر لزوماً به معنای ابتلا به این بیماری نیست. این عوامل عبارت‌اند از:

  • زن بودن: زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
  • افزایش سن: یکی از عوامل موثر بر سرطان سینه است که با افزایش آن خطر ابتلا نیز افزایش می‌یابد.
  • سابقه بیماری‌های پستان: اگر شخص بیوپسی سینه انجام داده و تشخیص سرطان لوبولار یا هیپرپلازی غیرطبیعی پستان داده شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌یابد.
  • ژن‌های موروثی مربوط به سرطان پستان: جهش‌های ژنی خاصی می‌توانند از والدین به فرزندان انتقال پیدا کنند. شناخته‌شده‌ترین جهش‌های ژنی دخیل در سرطان سینه BRCA1 و BRCA2 هستند. این ژن‌ها خطر ابتلا به سرطان پستان و سایر سرطان‌ها را بیشتر می‌کنند.
  • سابقه‌ی خانوادگی: می‌تواند موثر باشد. اگر مادر، خواهر یا دختر فردی درگیر باشند خطر ابتلای این شخص به سرطان سینه ۲ الی ۳ برابر اشخاص دیگر است، مخصوصا اگر بیش از یک نفر از اعضای درجه اول مبتلا باشند.
  • سابقه سرطان پستان: اگر شخص در یک سینه خود سلول‌های سرطانی داشته باشد، احتمال ایجاد آن در سینه دیگر نیز وجود دارد.
  • قرارگیری در معرض تشعشع: افرادی که در سنین کودکی یا نوجوانی تحت درمان با پرتو در ناحیه سینه قرار گرفته‌اند.

دلایل مرتبط با عوامل هورمونی سرطان سینه

موارد زیر با عوامل هورمونی موثر در بروز سرطان سینه مرتبط هستند:

  • چاقی مفرط: به دلیل تغییر در متابولیسم استروژن، چاقی مفرط خطر ابتلابه سرطان سینه را افزایش می‌دهد.
  • شروع پریود در سنین پایین: اگر سن پریود قبل از ۱۲ سالگی و سن یائسگی بعد از ۵۵ سالگی باشد، خطر ابتلابه سرطان سینه در این افراد افزایش می‌یابد.
  • شروع یائسگی در سنین بالاتر
  • داشتن اولین فرزند در سنین بالاتر: زنانی که اولین فرزند خود را بعد از ۳۰ سالگی به دنیا می‌آورند.
  • هرگز بارداری نداشتن: خطر ابتلا در زنانی که هرگز زایمان نکرده‌اند، بیشتر از زنانی است که یک یا چند زایمان داشته‌اند.
  • درمان هورمونی پس از یائسگی: زنانی که از داروهای هورمون‌درمانی که ترکیبی از استروژن و پروژسترون است، برای درمان علائم یائسگی استفاده می‌کنند.
  • هورمون تراپی: هورمون تراپی اگر به صورت ترکیبی از استروژن و پروژسترون باشد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.
  • شیر دهی: در مادرانی که به فرزند خود شیر می‌دهند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آن‌ها کاهش می‌یابد.
  • رژیم غذایی: زنانی که غذاهای پرچربی مانند گوشت قرمز و لبنیات پرچرب استفاده می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آن‌ها افزایش می‌یابد.
  • قرص‌های ضد بارداری: اگر برای جلوگیری از بارداری، قرص‌های پیشگیری مصرف می‌کنید توجه داشته باشید که بعضی از مطالعات معتقدند تاثیری بر احتمال  ابتلا‌ به سرطان سینه ندارد ولی نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که بدون توجه به طول مصرف، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.
  • مصرف الکل و مواد مخدر
  • ماموگرافی: ماموگرافی تاثیری در ریسک ابتلا به سرطان سینه ندارد.
ماموگرافی، بهتر است به صورت منظم انجام شود.

چگونه سرطان سینه را تشخيص دهيم؟

تشخیص سرطان سینه اغلب از طریق غربالگری معمولی یا بررسی نشانه‌های سرطان انجام می‌شود. چندین آزمایش و روش تشخیص برای تأیید ابتلا به بیماری سرطان پستان وجود دارد که در جدول زیر به آن‌ها اشاره کردیم:

روش‌های تشخیص سرطان سینهتوضیحات
معاینه پستانپزشک هر دو سینه و غدد لنفاوی زیربغل را بررسی می‌کند. متخصص در این نواحی به دنبال توده سینه یا ناهنجاری‌های دیگر است. در حین معاینه ممکن است نیاز باشد، شخص دست‌های خود را موقعیت‌های مختلف مانند بالای سر قرار دهد.
ماموگرافیماموگرافی عکس رادیوگرافی از پستان است. یک نوع اشعه ایکس است و معمولاً برای غربالگری اولیه سرطان پستان از ماموگرافی استفاده می‌کنند. در صورتی که در این روش ناهنجاری تشخیص داده شود، ممکن است پزشک برای ارزیابی بیشتر ماموگرافی تشخیصی را توصیه کند. گاهی ممکن است در تصاویر ماموگرافی ناحیه مشکوکی نشان داده شود که توده سرطانی نیست.
سونوگرافی سینهبرای بسیاری از افراد سؤال است که آیا سرطان سینه در سونوگرافی مشخص می شود؟ در سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصاویر از ساختارهای عمیق بدن استفاده می‌کنند. سونوگرافی برای تعیین این که توده جدید، توده جامد است یا کیست پر از مایع، کاربرد دارد.
بیوپسی سینهبیوپسی برداشتن نمونه از سلول‌های پستان برای آزمایش است. این روش تنها راه قطعی برای تشخیص سرطان پستان است. در روش بیوپسی پزشک از یک دستگاه سوزنی تخصصی همراه با اشعه ایکس یا آزمایش تصویربرداری دیگر استفاده می‌کند. بافت از ناحیه مشکوک استخراج شده و برای بررسی به آزمایشگاه فرستاده می‌شود. اغلب یک نشانگر فلزی کوچک در سینه باقی می‌ماند. در آزمایش‌های تصویربرداری آینده می‌توان ناحیه موردنظر را به‌راحتی تشخیص داد.
در آزمایشگاه سرطانی بودن سلول‌ها بررسی می‌شود. یک نمونه بیوپسی نیز برای تعیین نوع سلول‌های درگیر در سرطان و میزان تهاجمی بودن آن‌ها تجزیه‌وتحلیل شده و در نهایت موارد زیر از طریق آزمایش مربوطه مشخص می‌شود.
تصویربرداری MRIدر MRI از آهنربا و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر از داخل سینه استفاده می‌شود. قبل از MRI پستان، تزریق رنگ انجام می‌شود. برخلاف دیگر آزمایش‌های تصویربرداری در این روش از اشعه برای ایجاد تصاویر استفاده نمی‌شود.
خودآزمایی سرطان سینهتست سرطان سینه در منزل در ۵ مرحله انجام می‌شود. ابتدا باید در آینه سینه‌های خود را مشاهده کنید. در این مرحله باید به دنبال تغییرات ظاهری یا تورم روی سینه باشید. اگر گودشدگی یا برآمدگی روی پوست دیدید، حتماً به پزشک اطلاع دهید. دستان خود را بالا ببرید و دوباره به دنبال همین تغییرات باشید. به علائم خروج ترشح از یک یا هر دو سینه توجه کنید.
در حالت خوابیده سینه‌های خود را لمس کنید. با دست چپ سینه راست و سپس با دست راست سینه چپ را بررسی کرده و از حرکت دایره‌ای با انگشتان استفاده کنید. در نهایت همین کار را در حالت نشسته یا ایستاده نیز انجام دهید. برای برخی خانم‌ها انجام این مراحل در زیر دوش راحت‌تر است.
شناسایی عوامل ایجادکننده سرطان در مردان و زنان

روش درمان سرطان سینه چیست؟

برای درمان سرطان سینه، روش‌های مختلفی در نظر گرفته‌شده‌اند که می‌تواند با استفاده از این روشها برای راحتی خود از شر سرطان اقدام کنید. عواملی که در انتخاب روش درمانی سرطان سینه موثر هستند، متنوع‌اند.مثلا یک مورد این است که سرطان سینه در چه مرحله‌ای است؟ وضعیت بیمار چگونه است و می‌تواند کدام درمان را تحمل کند؟ متخصص انکولوژی و متخصص زنان تشکیل یک تیم پزشکی می‌دهند و همراه با یک دیگر برای درمان شما تصمیم می‌گیرند.

پزشک هر دو سینه و غدد لنفاوی زیربغل را بررسی می‌کند.

عوارض سرطان سينه چیست؟

گاهی اوقات سرطان سینه از طریق جریان خون به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابد یا متاستاز می‌دهد که حتی در مواردی آزمایش سرطان خون لازم است. در این شرایط می‌تواند منجر به تومور در مغز، استخوان، کبد، ریه و جاهای دیگر شود. عوارض ممکن است شامل انسداد عروق خونی، شکستگی استخوان و فشار بر نخاع باشند. قبل از مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید.

عوارض سرطان سينه چیست؟
عوارض ممکن است شامل انسداد عروق خونی، شکستگی استخوان و فشار بر نخاع باشند.

پیشگیری از سرطان سینه چگونه انجام می شود؟

موارد زیر به پیشگیری از علایم سرطان سینه در مردان و زنان کمک می‌کند:

  • معاینه‌ی فیزیکی: توسط فرد بیمار یا کادر درمان لازم است به صورت ماهیانه انجام شود. 
  • ماموگرافی: در صورت مشاهده معاینه‌ی مشکوک یا دیگر عوامل خطر، معمولا در زنان بالاتر از ۳۵ سال توصیه می‌شود.
  • ترموگرافی: دوربینی است حساس به دما، با توجه به اینکه دمای تومور‌ها نسبت به بافت طبیعی بدن متفاوت است، این دستگاه با ثبت دمای متفاوت تومور، در تشخیص سرطان سینه کاربرد دارد.
  • بیوپسی یا نمونه برداری: از تومور، قسمتی از بافت مشکوک خارج شده و پاتولوژیست با مشاهده‌ی بافت مشکوک زیر میکروسکوپ به تشخیص قطعی سرطان سینه می‌رسد.
  • تست ژنتیک: برای افرادی که ریسک بالای ابتلا دارند و در معرض خطر هستند توصیه می‌شود.
  • در مورد غربالگری سرطان سینه از دکتر زنان سوال کنید. با پزشک خود در مورد روش‌های مختلف غربالگری و شروع معاینات سینه مشاوره داشته باشید. آزمایشات غربالگری شامل آزمایشات بالینی پستان و ماموگرافی می‌شود.
  • میزان مصرف الکل را به حداقل برسانید.
  • در بیشتر روز‌های هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
  • درمان‌های هورمونی پس از یائسگی را محدود کنید.
  • رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید. زنانی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند، سالم‌تر بوده و خطر ابتلا به سرطان پستان در آن‌ها کاهش می‌یابد. رژیم مدیترانه‌ای بیشتر بر غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.

کدام روش درمان سرطان سینه برای شما بهتر است؟ همین حالا با متخصص مشورت کن.

پیشگیری از سرطان سینه در زنان با خطر بالا

اگر پزشک تشخیص دهد که احتمال ابتلا به سرطان پستان در شخص بالا است، می‌تواند اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا انجام دهد. ممکن است به دلیل سابقه خانوادگی یا عوامل دیگر خطر ابتلا بیشتر شود. در این شرایط، گزینه‌های زیر را می‌توان موردبحث قرار داد:

  • داروهای پیشگیرانه (شیمی‌درمانی): داروهای مسدودکننده استروژن مانند تعدیل‌کننده‌های گیرنده استروژن انتخابی و مهارکننده‌های آروماتازخطر ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهند. این داروها عوارض جانبی دارند. به همین دلیل پزشک آن‌ها را برای همه افراد پیشنهاد نمی‌دهد. حتماً پیش از مصرف از متخصص زنان در مورد مزایا و معایب داروها سؤال کنید.
  • جراحی پیشگیرانه: در برخی مواقع زنان با وجود داشتن سینه‌های سالم به دلیل نگرانی از ابتلا به سرطان پستان، آن‌ها را با جراحی خارج می‌کنند (ماستکتومی پیشگیرانه).

بهترین غذاهای ضد سرطان سینه (بعد از عمل سرطان سينه چه بخوریم؟)

برخی از مواد غذایی ممکن است که احتمال سرطان سینه را کاهش دهند، در ادامه به معرفی این غذاها می‌پردازیم. توجه داشته‌باشید که رژیم غذایی سالم نه تنها در بهبود سلامت شما تاثیر دارد بلکه احتمال ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد. زمانی که می‌توانید با رعایت رژیم غذایی تا جایی که می‌توانید این خطرها را کاهش دهید، چرا آن‌ها را در برنامه‌ غذایی روزانه خود جای ندهید؟ برخی افراد اعتقاد دارند که شکر سرطان‌زا است. اما آیا شکر سرطان زا است؟ مصرف زیاد شکر باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان می‌شود.

مواد غذایی ضد سرطان سینه شامل موارد زیر هستند:

  • سبزی‌هایی که دارای برگ سبز هستند: مثلا اسفناج یکی از این سبزیجات است. این سبزی‌ها حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدانت هستند که می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند.
  • مرکبات: در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش زیادی دارد. برخی از مرکبات شامل پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و میوه‌هایی از این دست هستند. سعی کنید بیشتر از مرکبات استفاده کنید.
  • ماهی‌های چرب بیشتری بخورید: ماهی‌های چرب می‌توانند تاثیر خوبی در بهبود سلامت شما داشته‌باشند. همچنین روغن موجود در این ماهی‌ها در پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان بسیار موثر است.
  • آلبالو، توت، شاه‌توت، آلوی بیشتری مصرف کنید: این میوه‌ها هم در بهبود فشار خون موثر هستند و هم آنتی‌اکسیدانت زیادی دارند. فراموش نکنید که مصرف میوه‌هایی مانند بلوبری در بهبود سکس هم موثر هستند. بنابراین با قرار دادن این میوه‌ها در برنامه‌ی غذایی خود می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید.
  • پیاز و سیر: سعی کنید این دو ماده‌ی غذایی را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود قرار دهید. مصرف این مواد غذایی می‌تواند در بهبود سلامت شما و ایمن کردن شما در برابر سرطان سینه موثر باشد.
  • میوه‌های خوشمزه‌ای چون سیب، گلابی و هلوها می‌توانند شما را در برابر ابتلا به سرطان سینه مقاوم کنند. سعی کنید در فصل مناسب از این میوه‌ها استفاده کنید.

متن انگلیسی: «Fruits specifically peaches, apples, pears, and grapes have been shown to safeguard against breast cancer.»
ترجمه فارسی: «نشان داده شده است که میوه‌ها، به ویژه هلو، سیب، گلابی و انگور، در برابر سرطان سینه محافظت می‌کنند.»

به نقل از سایت healthline

چگونه سرطان پستان را مدیریت کنیم؟

بیمار مبتلا طی فرآیند درمان ممکن است دچار خستگی شود که به طور معمول برطرف نمی‌شود و این خستگی ناشی از سرطان یا مراحل درمانی سرطان است. اما باید وضعیت بیمار مرتبا پیگیری شود. باتوجه به اهمیت این موضوع، اقدامات مراقبتی که لازم است بیمار انجام دهد را در این مقاله به اختصار مطرح می‌کنیم.

  • پس از درمان به مدت ۲ سال باید هر ۳ ماه، پس از آن هر ۶ ماه به مدت ۳ تا ۵ سال، و در آخر سالانه تا پایان عمر توسط پزشک مربوطه ویزیت شود.
  • ماموگرافی، بهتر است به صورت منظم انجام شود.
  • آزمایش خون، در افرادی که شیمی درمانی داشته‌اند برای اطمینان از ریکاوری باید منظم انجام شود.
  • معاینات فیزیکی فردی هم باید به صورت ماهانه انجام شود و به هر تغییری توجه شود.
  • باتوجه به درمان‌ها و داروهای مصرفی و عوارض آنها به هر گونه استخوان درد، درد پشت یا خونریزی واژینال غیرطبیعی و عوارض داروهای مصرفی خود توجه فرمایید.
  • طبق مطالعات انجام تمرینات ورزشی مستمر در طول درمان و پس از آن تاثیر به سزایی در روند بهبودی بیمار داشته است.
  • از نظر تغذیه‌ای، رژیم غذایی این بیماران پر پروتئین و پر کالری می‌باشد. لذا اگر در اثر عوارض داروها دچار یبوست شدید، طبق صلاحدید پزشک از رژیم پر فیبر و آب فراوان استفاده کنید.

اطلاعات بیشتر درباره سرطان یا کنسر سینه

در این بخش به بررسی مطالب بیشتری که نیاز است درباره سرطان سینه بدانیم، می‌پردازیم.

آیا خوردن قرص جلوگیری از بارداری باعث سرطان سینه میشود؟

می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. اما چرا؟ گفتیم که این قرص‌ها هورمونی هستند و از ترکیبات هورمونی ساخته‌شده‌اند. زمانیکه شما برای مدت طولانی (مخصوصا بالای ۷ سال) از داروهای هورمونی برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کند، محتمل است که احتمال ابتلا به سرطان سینه را در خود افزایش دهید. سرطان سینه با بالا و پایین شدن هورمون‌ها احتمال ایجادش زیاد می‌شود. بنابراین اگر از این داروها برای مدت زمانی طولانی استفاده می‌کنید، با متخصص زنان خود مشورت کنید.

سرطان سینه به مسواک زدن ارتباط دارد؟

جالب است بدانید که طبق تحقیقاتی که اخیرا انجام شده‌است، بین بیماری‌های پریودنتال و سرطان سینه ارتباط دیده‌شده‌است. خانم‌هایی که مسواک نمی‌زنند و به التهاب لثه یا بیماری‌های پرودنتال مبتلا هستند، ۱۵٪ احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند. همچنین از میان این افراد، کسانی که سیگار می‌کشند، ۳۵٪ بیشتر از دیگر خانم‌ها در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.

البته ذکر این نکته هم ضروری است که بیماری‌های پریودنتال در ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها موثر هستند. مثلا می‌توان با بررسی برخی از مطالعاتی که انجام شده‌اند به این نتیجه رسید که افرادی که بیماری‌های پریودنتال دارند، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها بیشتر است. اگر می‌خواهید احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهید، فراموش نکنید که مسواک زدن از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. راهی ساده، مقرون به صرفه و موثر!

پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برای پیشگیری و انجام معاینات سینه باید هرچند وقت یک‌بار به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرد. متخصص از طریق معاینه فیزیکی و روش‌های دیگر غربالگری احتمال ابتلا به سرطان سینه را بررسی می‌کند. توجه داشته‌باشید که اگر در معاینه‌ سینه و خودآزمایی سینه، احساس توده کنید، به جراح سرطان سینه مراجعه کنید.

در صورتی‌که برای شما تشخیص سرطان داده‌شد، باید به متخصص انکولوژی مراجعه کنید و برنامه‌ درمانی خود را دریافت کنید. اگر به دنبال بهترین متخصص زنان و زایمان  برای تشخیص سرطان پستان هستید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

آزمایش عود سرطان سینه یا تست BCI فعالیت ۱۱ ژن را تجزیه و تحلیل می‌کند. در این حالت خطر ابتلا به سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. همچنین در صورت مثبت بودن گیرنده‌های هورمونی به تشخیص ایجاد سرطان پس از ۵ تا ۱۰ سال درمان هورمونی کمک می‌کند.

خطر ابتلا به سرطان پستان به ترکیب عوامل مختلف بستگی دارد. بیشتر سرطان سینه در زنان بالای ۵۰ سال دیده می‌شود. در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ سالگی ابتلا به این سرطان بسیار کم است و تنها ۵% از افراد مبتلا را تشکیل می‌دهند. اما بااین‌حال در میان افراد ۱۵ تا ۳۹ سال سرطان پستان از دیگر انواع سرطان شیوع بیشتری دارد.

بیشتر سرطان‌های سینه باعث ایجاد درد در سینه و نوک سینه نمی‌شوند. اما ممکن است برخی از انواع سرطان درد ایجاد کنند. خانم‌ها اغلب در چرخه قاعدگی درد سینه را تجربه می‌کنند. برخی بیماری‌ها مانند ورم پستان نیز باعث درد ناگهانی می‌شوند. درصورتی‌که درد سینه شما شدید یا مداوم است، باید توسط متخصص زنان معاینه شوید.

اقداماتی مانند مالش، لمس یا نیشگون گرفتن سینه باعث ابتلا به سرطان نمی‌شود. عوامل دیگری مانند ژنتیک، سن، سابقه خانوادگی و عدم بارداری از دلایل اصلی این سرطان هستند.

یکی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان پستان عدم بارداری و زایمان در سنین بالای ۳۰ سال است. خانم‌های مجرد بالای ۳۰ سال نیز باید برای پیشگیری از ابتلا به سرطان غربالگری‌های مربوطه را به طور مکرر انجام دهند.

بعد از سرطان ریه، سرطان پستان دومین دلیل مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در زنان است. با پیشرفت علم و روش‌های مختلف تشخیص و درمان، بسیاری از خانم‌ها می‌توانند به درمان این بیماری امیدوار باشند. احتمال مرگ بر اثر سرطان سینه ۱ در ۳۹ یا به عبارتی ۲.۶% است.

علط است. ممکن است شنیده باشید که مواد شیمیایی موجود در این محصولات می‌تواند باعث این بیماری شود. کارشناسان می‌گویند هیچ مدرکی دال بر درست بودن این مسئله وجود ندارد.

گاهی توده‌ی موجود در پستان را می‌توان با جراحی برداشت. هزینه‌ی جراحی بستگی به اندازه‌ی توده، میزان تهاجم آن، پزشکی که جراحی را انجام می‌دهد، محل انجام جراحی؛ شهر یا بیمارستانی که جراحی انجام می‌شود، نوع جراحی انجام شده و میزان سختی جراحی دارد. نمی‌توان یک قیمت واحد را برای جراحی سینه اعلام کرد.

همه‌ توده‌ها به سرطان‌ تبدیل نمی‌شوند. جالب است بدانید که برخی از توده‌های پستان خوش خیم هستند و اصلا مشکلی برای شما به جز مسائل جزئی مانند درد و بزرگ‌شدن و تغییر شکل، ایجاد نمی‌کنند. ممکن است سال‌ها این توده‌ها رشد کنند اما همچنان خوش خیم باشند. زمانی که توده‌ی پستان بدخیم در یک فرد ایجاد شود، سلول‌ها در بازه‌ی زمانی کوتاهی تقسیم می‌شوند و ایجاد بدخیمی و سرطان می‌کنند.
البته در مواردی هم تومورهای خوش خیم در سالیان دراز به تومورهای بدخیم یا سرطان تبدیل می‌شوند.

بله امکان تشخیص سرطان سینه در منزل وجود دارد. انگشتان خود را دور سینه حرکت دهید و به آرامی تمام ناحیه سینه و زیر بغل را بپوشانید. از فشار سبک، متوسط ​​و محکم استفاده کنید. فشار دادن نوک پستان، ترشحات و توده ها را بررسی کنید. این مراحل را برای هردو سینه خود تکرار کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره سرطان سینه

  1. شخص ناشناس جدید گفت:

    سلام خسته نباشید. ببخشید میخواستم بپرسم اینکه در باور عمومی مردم استفاده از مام رول ها یا دئودورانت های زیر بغل وامثال اینها از دوران قدیم تاکنون ۱نظریه رخنه کرده و مردم ناخودآگاه بهش فکرمیکنند ویا گهگاهی در محافل اجتماعی درگوش هم پچ پچ میکنند که استفاده از این لوازم به ظاهر بهداشتی وآرایشی در اصل برای خانمها مضر هستند( بخاطر مقادیری از آلومینیوم و مواد شیمیایی) و به علت وجود غدد لنفاوی دور از جون خطر ابتلا به Cancerسینه در دراز مدت وجود داره, آیا این یک حقیقت هست و یا تئوری توطئه هست؟؟؟؟ البته امروزه همچنان تعدادی از خانمها در جامعه هستند که از این لوازم استفاده میکنند و بشدت بهش وابسته شدند و اصلا هم این عقیده را قبول ندارند:۰ والا ما که خودمون اصلا استفاده نمیکنیم و به اسپری زدن روی لباسها بسنده کردیم و اصلا ریسک نمیکنیم منتها به خاطر وضعیت تورم و یا بعضی وقتها مشغله کاری و مشکلات جورواجور زندگی واینها ممکن هست چند روز وقفه بیفته بین خرید مجدد اسپری جدید ولی ما وسواس خیلی شدید هم نداریم ولی ۱عده در جامعه هستند که یهو به آدم گیر میدهند و ما چون باشگاه ورزشی میریم یهو صداشون درمیاد!!!! انگار خط قرمزشون شده که همیشه باید بوی ادکلن به مشام شون بخوره و انگار نه انگار که عرق کردن فرآیند طبیعی بدن هست برای دفع سموم ولی متاسفانه باکتری های روی پوست زیربغل ظاهرا بوی نامطبوع ایجاد میکنند!!!!!!! والا از نظر ما انتخاب بین بد و بدتر هست! ۱عده به نظر ما دچار وسواس تمیزی بیش از حد شده اند که بعد روانشناسی داره و من الان از ۱مشاور روانشناس هم خواهم پرسید. البته از قسمت مشاوره تنفسی دکتر تو هم پرسیدم اوندفعه که آیا استفاده بیش از حد از اسپری ها باعث ایجاد آلرژی نمیشه ؟؟؟چون به هرحال دستگاه تنفسی و بینی هم بسیار حساس هست!!!!!!! به نظر ما برگزاری ۱جلسه مناظره علمی بین چندتا متخصص روانشناسی+متخصصان پزشکی(تنفسی +Cancer) به شدت لازم هست تا مشخص بشه چه میزان (تمیزی) لازم هست و اینکه آیا مردم واقعا گرفتار توهمات تبلیغات بیش از حد شرکتهای فروش لوازم آرایشی و بهداشتی شده اند یا نه؟؟؟!!! ما هم به تمیزی و پاکیزیگی و خوش عطری خیلی اعتقاد داریم ولی واقعا شرایط زندگی مخصوصا تو این مملکت و با این وضعیت تورم واقعا اجازه نمیده که ما همیشه Perfect باشیم!!!! یعنی افسردگی شدیدی که بین مردم جامعه از سالیان قبل به دلایل مختلف رایج و ایجاد شده گاهی وقتها این وضعیت رسیدگی به نظافت های شخصی را به بن بست کشانده و میکشاند. نظرشما چیه؟؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! سوال شما بسیار مهم و پیچیده است. استفاده از دئودورانت‌ها و مام‌ها به طور عمومی نمی‌تواند به طور مستقیم باعث سرطان سینه یا مشکلات بزرگ‌تری شود، اما تحقیقات در این زمینه همچنان در حال انجام است و برخی از مواد شیمیایی ممکن است برای پوست یا دستگاه تنفسی مضر باشند. اما نباید فراموش کرد که استفاده متعادل از این محصولات معمولاً بی‌خطر است. در مورد وسواس به تمیزی، مهم است که تعادل بین رعایت بهداشت و حفظ آرامش روانی وجود داشته باشد. فشار به خود برای رسیدن به یک استاندارد “کامل” می‌تواند استرس و اضطراب ایجاد کند. بهتر است به خودتان اجازه دهید که به شرایط زندگی و محدودیت‌ها احترام بگذارید و بدانید که همه افراد در شرایط مشابه ممکن است با چالش‌های مشابه روبه‌رو باشند. رسیدن به آرامش در کنار رعایت بهداشت شخصی می‌تواند بهترین راهکار باشد.

  2. مینا گفت:

    سلام من ۲۹ سالمه در سینه سمت چپم بالا یه توده گرد که اول خیلی کوچیک بود والان در ۲۰ روز بزرگ‌تر داره میشه در حدی که یه برامدگی‌ که قشنگ مشخصه ولی دردی ندارم وبعضی روزها تب و سردرد میگیرم میخواستم بدونم میشه سرطان باشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      مینای عزیز
      توده سینه که در حال بزرگ‌تر شدن است، می‌تواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد، مانند کیست‌ها، فیبروم‌ها یا تغییرات هورمونی. در صورتی که توده درد نداشته باشد، احتمال سرطان پایین‌تر است، اما هرگونه تغییر در سینه باید مورد بررسی قرار گیرد. پیشنهاد می‌شود که به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا معاینه و در صورت نیاز، آزمایش‌های تصویربرداری (مانند ماموگرافی یا سونوگرافی) انجام شود.

      متخصص زنان و زایمان

  3. ناشناس گفت:

    در بخش پرسش‌های متداول این صفحه نوشتید {از فشار سبک، متوسط ​​و محکم استفاده کنید}

    ۱. هر کدام از این سه میزان فشار دادن چه فوایدی و چه تاثیری دارد؟

    ۲. آیا انجام خودآزمایی فقط باید توسط خودمان انجام شود یا هر کسی مثل همسر هم می‌تواند انجام دهد؟

    ۳. به چه روشی از هر سه میزان فشار دادن استفاده کنیم؟

    ۴. آیا باید با هر سه میزان فشار دادن انجام دهیم یا امکانش هست فقط با میزان عمیق(محکم) فشار دهیم؟

    ۵. چطوری امکان دارد، از فشار سبک، متوسط ​​و محکم استفاده کنیم؟ به چه روش و به چه شکل انجام شود؟

    ۶. فشار دادن باید به چه تعداد باشد و آیا این تعداد برای هر سه میزان ذکر شده باید تکرار شود؟

    لطفا این سوالات را جدا جدا و طبق شماره سوال پاسخ دهید. ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      فشار سبک: برای آرامش و بهبود گردش خون.
      فشار متوسط: تسکین درد و کاهش التهاب.
      فشار محکم: رفع تنش عضلانی و آزادسازی گره‌ها.

      خودآزمایی بهتر است توسط خود فرد انجام شود، اما همسر یا فرد دیگر هم می‌تواند کمک کند.

      ابتدا فشار سبک، سپس متوسط و در صورت نیاز فشار محکم.

      می‌توانید فقط از فشار محکم استفاده کنید، اما بهتر است ابتدا از فشارهای سبک و متوسط استفاده کنید.

      فشار سبک با انگشتان، فشار متوسط با کف دست یا آرنج، فشار محکم با دست‌های قوی‌تر.

      تعداد تکرارها بستگی به وضعیت شما دارد، اما ۵-۱۰ دقیقه برای هر ناحیه معمول است.

  4. ناشناس گفت:

    سلام

    این روش که در این پست نوشتید را اگر هر روز بصورت {فشار عمیق(فشار دادن تا مقداری که باعث درد نشود)} انجام دهیم باعث ۲ مورد زیر می‌شود آیا؟ باعث کدام موارد زیر میشود؛ باعث هر ۲ مورد میشود یا…؟

    ۱. تشخيص زودهنگام سرطان سینه؛ با انجام هر روز فشار دادن عمیق سینه‌های زن(با تکرار کردن فشار دادن، حدود ده مرتبه برای هر سینه و سپس فشار دادن نوک سینه‌ها)

    ۲. جلوگیری و کاهش احتمال، مبتلا شدن به سرطان سینه؛ با انجام هر روز فشار دادن عمیق سینه‌های زن(با تکرار کردن فشار دادن، حدود ده مرتبه برای هر سینه و سپس فشار دادن نوک سینه‌ها)

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      تشخیص زودهنگام سرطان سینه: فشار دادن عمیق سینه‌ها نمی‌تواند به طور قطعی سرطان سینه را تشخیص دهد. برای تشخیص زودهنگام، روش‌هایی مانند ماموگرافی و معاینه پزشک توصیه می‌شود.

      جلوگیری و کاهش احتمال مبتلا شدن به سرطان سینه: فشار دادن سینه‌ها به صورت روزانه نمی‌تواند از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری کند یا آن را کاهش دهد. این روش از نظر علمی تایید نشده است.

  5. ناشناس گفت:

    سلام ۱۸ سالمه ودرزیر وبالای سینه چپم درد دارم وتازگیادردش تقریبا همیشگی شده بزرگتر از سمت راستم هسته واین اواخر هم زیر پهلوم هم درد وسوزش شدید دارم.آیا خطرناکه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله می تواند خطرناک باشد
      در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید

      متخصص زنان و زایمان

  6. ناشناس گفت:

    سلام
    ۱۸ سالمه.در یکی از سینه هام ۶ ماهه که یه توده احساس میکنم ولی هیچ نشانه دیگه ای ندارم.نیاز به بررسی داره؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر فقط در یکی از سینه ها احسحس میکند
      حتمن به پزشک مراجعه کنید
      و جدی بگیرید

      متخصص زنان و زایمان

  7. مهدیس گفت:

    سلام به نظرم دکتر باید تشخیص بده چون علائمی مثل تهوع و اختلال در اشتها از استرس مبتلا شدن هم میتونه باشه ، خودخوری نکنین و انقد استرس به خودتون راه ندید با کسی درمیون بزارید و دکتر برید ، هیچی مثل سلامتیتون ارزش نداره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام مهدیس عزیز
      ممنون از نظر خوبتان
      با ارزوی بهترین ها