فهرست مطالب
بسیاری از افراد مبتلا به کمردرد یا سیاتیک این درد را بهعنوان گرفتگی عضلات کمر یا اسپاسم کمر توصیف میکنند. این گرفتگی ممکن است خفیف باشد و احساسی کنید که کسی با مشت به آرامی به یک طرف ستون فقرات شما فشار وارد میکند. همچنین ممکن است ناراحتی شدیدتری داشته باشد که مانع از نشستن، ایستادن یا راهرفتن راحت و طبیعی شما شود. اگر اسپاسم کمر به حدی شدید شد که نتوانستید بهدرستی حرکت کنید، به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید و به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. دکتر ارتوپد و فیزیوتراپیست میتوانند به شما در رفع این مشکل کمک کنند. در دکترتو همچنین میتوانید با بهترین پزشکان به صورت آنلاین، متنی یا تلفنی مشورت کنید.
اسپاسم عضلانی کمر چیست؟
اسپاسم عضلانی یا گرفتگی عضلات پشت، گرفتگی ناگهانی و غیرارادی عضلات کمر را شامل میشود. معمولاً افراد احساس میکنند یک یا چند ماهیچه سفت شده است. گاهی این احساس آنچنان شدید میشود که مانع از حرکت عادی شما میشود. اسپاسم عضلات گاهی با نام گره عضلانی نیز شناخته میشود. برخی از افراد مبتلا به گرفتگی عضلات کمر به دلیل درد ناشی از گرفتگی در خم و راست شدن مشکل دارند.
تفاوت دیسک کمر و گرفتگی عضلات چیست؟
دیسک کمر معمولا زمانی ایجاد میشود که دیسک بین مهرههای ستون فقرات از جای خود بیرون میلغزد و باعث درد و ناراحتی شدید میشود. علت درد دیسک کمر میتواند بلندکردن اجسام سنگین یا صرفاً در اثر افزایش سن باشد. در صورتیکه گرفتگی عضلات کمر به انگلیسی Back muscle cramps به انقباض ناگهانی عضلات کمر اشاره دارد.
فرق سیاتیک با گرفتگی عضلانی کمر چیست؟
سیاتیک یک اصطلاح پزشکی برای درد ناشی از فشرده شدن یا آسیبدیدن عصب سیاتیک (که از کمر و پایین پاها میگذرد) گفته میشود. بسته به محل برخورد عصب سیاتیک، درد را میتوان در هرجایی از پایین بدن، مانند بخش پایینی کمر، باسن، ران یا ساق پا احساس کرد.
در واقع گرفتگی رگ سیاتیک وضعیتی است که با درد شدید ناشی از فشار روی عصب سیاتیک ایجاد میشود. اما اسپاسم عضلانی دلایل مختلفی دارد و با درد شدید عضلات و گرفتگی آنها مشخص میشود.
علائم گرفتگی عضلات کمر چیست؟
احساسات و علائم رایجی که هنگام گرفتگی عضلات پشت احساس میشود ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کمر درد در یک یا هر دو طرف و علائم درد عضلانی کمر
- انقباض غیرارادی (اسپاسم یا گرفتگی) عضله. درد ماهیچهای در این ناحیه
- احساس سفتی در کمر و کاهش دامنه حرکتی و مشکل در تحرک
- مشکل در خم کردن ستون فقرات
- ضعف عضلانی که ممکن است با ناتوانی در نحوه صحیح ایستادن همراه باشد
گاهی اوقات این اسپاسمها ممکن است باعث احساس درد در باسن و ران شود. هنگامی که احساس درد واقعاً شدید شود، ممکن است با درد عصبی، بیحسی و سوزنسوزن شدن که به سمت یک یا هر دو پا منتشر میشود، همراه باشد.
۱. گرفتگی عضلات کمر با کمر درد همراه است؟
کمر درد شدید معمولا در مواردی که گرفتگی عضلات کمر و پهلو بیشتر است رخ میدهد. در این حالت زمانی که به عضلاتتان دست بزنید ممکن است زیر دست سفت باشند یا حالت پیچ خورده به نظر برسند.
۲. کمر درد و اسپاسم کمر چقدر طول میکشد؟
برای کسانی که دچار گرفتگیهای مداوم عضلات هستند یکی از سوالات مهم شاید این باشد که گرفتگی عضلات کمر چقدر طول میکشد؟ دورههای اسپاسم کمر ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد.
گرفتگیهای عضلات کمری که خود به خود رفع میشوند از چند ساعت تا چند روز طول میکشند. اگر بیش از حد از عضلات پشت خود استفاده کنید، ممکن است برای چند روز دچار اسپاسم شوید. اگر فشار عضلانی وجود داشته باشد ممکن است این اسپاسم چند هفته طول بکشد.
۳. چه زمان برای گرفتگی عضلات کمر باید به دکتر مراجعه کرد؟
اکثر دورههای اسپاسم کمر خودبهخود از بین میروند، اما گاهی اوقات ممکن است شرایط شما نیاز داشته باشد که برای درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید. علائمی که نشان میدهد باید فوراً برای اسپاسم کمر به پزشک متخصص مراجعه کنید شامل موارد زیر است:
- اسپاسمهایی که پس از ضربه شدید ایجاد میشوند
- اسپاسم کمر که با گزگز (سوزنسوزن شدن)، بیحسی یا ضعف در یک یا هر دو پا همراه است
- اسپاسم همراه با مشکل در ادرار یا مشکل در نگهداشتن مدفوع (این امر به مراقبتهای پزشکی فوری برای درمان نیاز دارد)
- گرفتگی عضله فیله کمر که مانع از نشستن یا ایستادن شما با حالت صاف و مناسب میشود
- اسپاسمهایی که با تب همراه هستند
- اسپاسمهایی که با یک یا دوهفته استراحت بهبود نمییابند
به طور طبیعی، اگر علائمی دارید که باعث نگرانی شما میشود، بهترین کار این است که به متخصص ارتوپدی یا فیزیوتراپیست مراجعه کنید.
علل گرفتگی عضلات کمر چیست؟
گرفتگی عضلات کمر نشانه چیست؟ گرفتگی عضلات کمر میتواند در هر زمانی در هر فردی رخ دهد، بااینحال، برخی از علل شایع اسپاسم عضلانی به شرح زیر هستند:
- تنگی کانال نخاعی
- فتق دیسک
- آرتریت
- وضعیت بدنی ضعیف
- سیاتیک
- بیماری دژنراتیو دیسک
- چاقی و اضافه وزن
- اسکولیوز یا کژپشتی
- تومور ستون فقرات
- عضلات ضعیف کمر
- شکستگی فشاری مهره
- کم آبی بدن
- فیبرومیالژیا
- بلند کردن مکرر وسایل سنگین
- عفونت کلیه
- آسیب فشاری مکرر
- سبک زندگی کم تحرک
۱. کشیدگی یا آسیب عضلانی، علت گرفتگی یهویی کمر
اسپاسم عضلانی پشت میتواند در نتیجه هر نوع فشار یا آسیب به بافتهای نرم کمر از جمله عضلات، رباطها و تاندونها رخ دهد. بهعنوانمثال، بلندکردن اجسام سنگین و همچنین ورزشهایی که شامل حرکات ناگهانی و تکراری هستند، از علل شایع اسپاسم عضلانی در پشت هستند.
بااینحال، هر نوع فعالیتی که فشار بیش از حد بر عضلات کمر وارد کند، میتواند علت درد گرفتن ماهیچه پشت کمر شود و در نتیجه با اسپاسم عضلانی همراه باشد. قوز کمر که ناشی از بد نشستن است نیز از علل آسیب به کمر و ایجاد گرفتگی عضلات کمر است.
۲. مشکلات اساسی در آناتومی ستون فقرات و گرفتگی عضله پشت کمر
اگر متوجه شدید که اسپاسم کمر شما بهتر نمیشود، یا اگر به طور مکرر در همان ناحیه پشت شما اتفاق میافتد، ممکن است یک مشکل زمینهای در ستون فقرات خود داشته باشید، مانند فتق دیسک، تنگی ستون فقرات و آرتریت که علت درد در ستون فقرات هستند و به عضلات پشت بدن هم فشار و درد وارد میکنند.
به طور کلی در بیشتر موارد گرفتگی عضلات کمر معمولا در اثر کشیدگی یا آسیب عضلانی، آسیب فیزیکی، ورزش، ضعف عضلات پشت، بد نشستن، و مشکلات آناتومی بدن ایجاد میشوند.
۳. ضعف عضلات پشت، علت سوزن سوزن شدن کمر
عضلات قوی شکم و پشت به سلامت کمر و جلوگیری از اسپاسم عضلانی کمک میکنند. از طرف دیگر، عضلات ضعیف یا سفت میتوانند راحتتر آسیب ببینند و منجر به اسپاسم عضلانی کمر و گرفتگی عصبی عضلات شوند.
۴. گرفتگی عضلات بعد از ورزش
ورزشکاران تفریحی و رقابتی معمولاً گرفتگی عضلات مرتبط با ورزش را تجربه میکنند. این نوع گرفتگی عضلانی در طی یا مدت کوتاهی پس از ورزش در افراد سالمی که هیچ بیماری زمینهای ندارند، رخ میدهد. سایر دلایل گرفتگی عضلات کمر شامل موارد زیر هستند:
- بد نشستن
- کمآبی بدن بهویژه در بدنسازان
- نداشتن ورزش و فعالیت بدنی کافی
- رگ به رگ شدن در ناحیه کمر
- آسیبهای عصبی مثل آسیب به عصب سیاتیک
- آسیب به دیسکهای مهرهای یا بهاصطلاح دیسک کمر
- استرس و اضطراب
- شکستگی استخوانهای کمر
- آرتروز کمر، علت درد عضلات کمر
- مشکلات ستون فقرات مثل اسکولیوز یا انحراف آن
۵. گرفتگی عضلات کمر در بارداری
برای علت گرفتگی عضلات پشت کمر زنان باردار چند مورد متفاوت وجود دارد. دلیل اول شاید واضحترین و اصلیترین دلیل باشد؛ افزایش وزن. بارداری میتواند باعث افزایش وزن قابلتوجه زنان بهخصوص در ناحیه شکم شود. این امر مرکز ثقل بدن را تغییر میدهد و تمایل به تنظیم وضعیت بدن دارد.
درحالیکه اسپاسم کمر اغلب بیضرر هستند و خودبهخود رفع میشوند، اما میتوانند عاملی برای برخی از عوارض اضافی باشند. متخصصین میگویند گاهی اوقات درد ناشی از انقباضات رحمی بهاشتباه به کمردرد و اسپاسم عضلانی کمر تعبیر میشود. البته باید توجه داشت که انقباضات رحمی ممکن است منجر به گرفتگی یا گره عضلانی در کمر شوند. تعیین اینکه آیا کمردرد شما به دلیل انقباضات رحمی است یا خیر، مهم است.
توصیه میشود که اگر انقباضات رحمی در عرض یک ساعت ۶ بار یا بیشتر اتفاق افتاد، با یا بدون علائم هشداردهنده اضافی، اقدامات پزشکی لازم است. در زایمان واقعی، انقباضات طولانیتر، قویتر و به هم نزدیکتر میشوند. گاهی اوقات، انقباضات فقط در قسمت پایین کمر احساس میشود، به این معنی که دردی که تجربه میکنید ممکن است گرفتگی عضلات کمر باشد و ارتباطی با رحم نداشته باشد.
۶. گرفتگی عضلات کمر و لگن
ممکن است به دلیل وضعیت نامناسب نشستن یا ایستادن، آسیبدیدگی و فشار به کمر و لگن وارد شود. همچنین ممکن است این اتفاق ناشی از یک بیماری زمینهای مانند آرتریت، فتق دیسک یا چاقی باشد. تجربه کمردرد نیز در این موارد بسیار رایج است.
۷. گرفتگی عضلات کمر و پا
دردی که از کمر منشا میگیرد و به پایین پاها میرسد (که به آن سیاتیک میگویند) ممکن است نشانه یک مشکل جدی مانند فتق دیسک یا تنگی نخاع باشد. هر دو شرایط باعث باریک شدن فضای اطراف اعصاب نخاعی میشوند و نتیجه آن تحریک عصب خواهد بود.
۸. کمبود کدام ویتامین باعث گرفتگی عضلات کمر می شود؟
کمبود ویتامین D و کلسیم از دلایل اصلی ایجاد گرفتگی عضلات و درد مفاصل هستند. شیر، زرده تخم مرغ، ماست، کلم بروکلی، پنیر، ماهی تن و قزل آلا و سبزیجات منبع خوبی از ویتامین دی و کلسیم هستند.
۹. گرفتگی عضلات کمر به صورت مکرر به چه دلیل است؟
اگر اسپاسم پشت شما در عرض ۱ تا ۲ هفته بهبود نیافت، یا بهمرورزمان در همان ناحیه پشت شما ظاهر شود و از بین برود، ممکن است یک مشکل آناتومیک زمینهای در ستون فقرات خود داشته باشید. برخی از مشکلاتی که میتوانند باعث اسپاسم کمر به صورت مداوم شوند عبارتند از:
- آرتروز مفصل
- بیماری دیسک کمر
- تنگی کانال نخاعی
- فتق دیسک
- شکستگی استخوان.
هنگامی که این موارد یا سایر مشکلات آناتومیکی زمینهای در ستون فقرات وجود داشته باشند، اسپاسم عضلانی به دلیل وجود التهاب یا بیثباتی مداوم، عود میکند. در این موارد به جای از بین بردن علائم به دنبال درمان علت زمینهای باشید. برای پیدا کردن علت اصلی این مشکل باید از دکتر ارتوپد در دکترتو نوبت بگیرید.
راه های درمان اسپاسم عضلانی کمر چیست؟
اما برای درد فیله کمر چه باید کرد؟ درمان گرفتگی عضلانی بستگی به علت گرفتگی آن دارد. درحالیکه ورزش و کشش ملایم ممکن است بسیاری از علل اسپاسم کمر را بهبود بخشد، اما ممکن است برای شرایط مزمن کافی نباشد. بسته به تشخیص، پزشک ممکن است روشهای درمانی زیر را توصیه کند:
- استفاده از داروهای ضد درد
- فیزیوتراپی
- جراحی برای ترمیم دیسکهای آسیبدیده
- جراحی رفع فشار ستون فقرات
- داروهای ضدافسردگی یا سایر داروها برای مدیریت استرس یا مقابله با تأثیر درد فیزیکی بر سلامت روان
۱. اقدامات اولیه برای رفع گرفتگی عضلات کمر
برای اینکه گرفتگی ماهیچههای کمر را کمتر کنید کارهای زیر را انجام دهید:
- به پشت دراز بکشید و پاهای خود را بالا ببرید
- بهآرامی نفسهای عمیق و مداوم بکشید و سعی کنید عضلات پشت خود را شل کنید. نفسهای سطحی نکشید. ممکن است چند دقیقه یا حتی بیشتر طول بکشد تا درد شروع به کاهش کند
- ۲۴ تا ۷۲ ساعت اول از یخ استفاده کنید. از یک پوشش روی یخ استفاده کنید مثلاً دور یخ یک حوله بپیچید و هر ۱ تا ۲ ساعت به مدت ۲۰ دقیقه استفاده کنید
- بعد از ۷۲ ساعت، کمپرس گرم حرارتی را هر ۱ تا ۲ ساعت یکبار و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه روی محل گرفتگی اعمال کنید.
۲. درمان گرفتگی عضلات کمر در خانه
کارهایی وجود دارد که شما میتوانید در خانه برای اسپاسم عضلانی کمر و درمان خانگی درد گودی کمر انجام دهید؛ کارهایی مانند:
- ناحیه موردنظر را برای درمان رگ به رگ شدن کمر در خانه بهآرامی ماساژ دهید تا عضلاتی که دچار گرفتگی شدند شل شوند
- از تکنیکهای آرامشبخش، مانند مدیتیشن و نفس عمیق کشیدن برای درمان قولنج کمر در خانه استفاده کنید
- نوشیدن مقدار کمی آب ترشی، گرفتگی عضلات را در عرض ۳۰ تا ۳۵ ثانیه تسکین میدهد. تصور میشود که این کار با بازگرداندن تعادل الکترولیت کار میکند
- استفاده از حمام آب گرم با نمک اپسوم درون وان. این نمک حاوی منیزیم است و ترکیب آن با آب گرم باعث میشود منیزیم به پوست شما نفوذ کند. انجام این کار بهعنوان درمان خانگی برای گرفتگی کمر به شل شدن عضلات، سمزدایی بدن و جلوگیری از کمبود منیزیم کمک میکند.
۳. قرص برای گرفتگی عضلات؛ داروهای شل کننده عضلات کمر
قرص برای گرفتگی عضلات چه بخوریم؟ داروهای تجویزی یا بدون نسخه زیادی در دسترس هستند که میتوانند اسپاسم عضلانی را تسکین دهند. انواع داروهای شلکننده عضلات اسکلتی با اثر بر اعصاب مرکزی برای گرفتگی عضلات کمر تجویز میشوند. این گروه از داروها در کنار استراحت و فیزیوتراپی برای کمک به گرفتگی عضلانی استفاده میشوند. تصور میشود که آها با ایجاد یک اثر آرامبخش یا با جلوگیری از ارسال پیغامهای درد توسط اعصاب به مغز کار میکنند.
با وجود اینکه میتوان از این دسته از داروها برای درمان اسپاسم عضلانی استفاده کرد، اما شواهدی مبتنی بر اینکه این داروها بهتر از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) یا استامینوفن (مسکن برای درد پشت) عمل میکنند وجود ندارد. علاوه بر این، عوارض جانبی بیشتری نسبت به داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا استامینوفن دارند. به دلیل داشتن عوارض جانبی مصرف این داروها حتما باید با نظر متخصص ارتوپد باشد.
قرص متوکاربامول معروف ترین داروی شل کننده عضلات و بهترین دارو برای گرفتگی عضلات کمر است. گاهی اوقات از متوکاربامول در درمان کزاز یا قفل فک هم استفاده میشود.
البته مصرف قرص شل کننده عضلات کمر ممکن است عوارضی هم داشته باشد. عوارض جانبی رایج قرص برای خشکی کمر عبارتند از:
- خوابآلودگی
- سرگیجه
- سردرد
- عصبی شدن
- کاهش فشارخون در هنگام ایستادن.
در جدول زیر لیستی از این داروها را برای شما آوردهایم:
۴. بهترین پماد برای گرفتگی کمر چیست؟
کرمها و پمادهای مسکن بدون نسخه ممکن است به تسکین گرفتگی عضلات پشت کمر کمک کنند. پمادهایی که حاوی لیدوکائین، کافور یا منتول هستند بهعنوان پماد برای گرفتگی عضلات کمر استفاده میشوند. ژل نرمکننده ساختهشده از زردچوبه و دانه کرفس هم به کاهش درد و التهاب اسپاسم عضلانی کمک میکند و نوعی پماد گرفتگی عضلات پشت است.
گاهی ممکن است بخواهید از داروهای بدون نسخه یا پماد شل کننده عضلات قوی برای درمان گرفتگی عضلات کمر استفاده کنید. این کار را بدون مشاوره دارویی با دکتر داروساز در دکترتو انجام ندهید.
۵. آمپول شل کننده عضلات کمر (درمان فوری گرفتگی کمر)
برای شل شدن کمر چی خوبه؟ بهترین شل کنندههای عضلانی تجویزی شامل باکلوفن، کاریسوپرودول، متوکاربامول، تیزانیدین، دانترولن، سیکلوبنزاپرین، اورفنادرین، کلرزوکسازون و متاکسالون هستند. ناپروکسن نیز یکی از قویترین داروهای OTC برای درد عضلانی، گرفتگی و اسپاسم است که به درمان سرماخوردگی عضلات کمر هم کمک میکند.
۶. داروی گیاهی شل کننده عضلات کمر (درمان گرفتگی عضلات کمر در طب سنتی)
یکی از موثرترین داروهای گیاهی برای درمان گرفتگی عضله مربع کمری، گیاه بابونه است. بابونه حاوی ۳۶ فلاونوئید است که خواص ضد التهابی دارند. میتوانید اسانس بابونه را روی عضلات آسیب دیده ماساژ دهید تا اسپاسم را تسکین دهند. مصرف چای بابونه نیز به آرامش عضلات کمک میکند.
سایر داروهای گیاهی گرفتگی عضله کمر عبارتند از:
- آب گیلاس
- زردچوبه
- زغال اخته
- عصاره نعناع
- زنجبیل
۷. بهترین ورزش برای گرفتگی عضلات کمر چیست؟
در هنگام گرفتگی عضلات یا اسپاسم آنها، ورزش و تمرینات شدید به گرفتگی بیشتر منجر میشود. حرکات کششی برای گرفتگی عضلات کمر، پیادهروی، درجا دویدن و سایر ورزشهای ملایم که به کمر فشار نمیآورند میتوانند گزینههای مناسبی برای درمان گره عضلانی باشند.
بدنسازی باعث گرفتگی عضلات کمر می شود؟
شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که رابطه بدنسازی و گرفتگی عضلات کمر چیست؟ گرفتگی کمر در بدنسازی علل مختلفی دارد. کمآبی بدن احتمالاً شایعترین علت آن است، اما علل دیگر عبارتند از:
۱. کمبود پتاسیم (به همین دلیل است که خوردن یک موز قبل از تمرین ایده خوبی است)
۲. انجام یک حرکت سنگین و سپس نگهداشتن آن عضله در آستانه فشار
بهعنوانمثال، اگر حرکات عضله دوسر بازو را با وزنه سنگین انجام دهید. سپس در خانه بخواهید موی خود را با شامپو بشوئید، با توجه به اینکه این عضله با بالابردن دست منقبض شده و درگیر میشود، ممکن است دچار اسپاسم شود.
همچنین باید به شرایط محیطی مانند هوای بیش از حد مرطوب یا بسیار سرد توجه کنید. این تغییرات آبوهوایی میتواند گرمکردن و سردکردن مناسب را دشوارتر کند. مدیریت و تامین آب کافی را برای شما نیز دشوارتر میکنند.
راهی برای پیشگیری از گرفتگی عضلات کمر وجود دارد؟
برای پیشگیری از گره عضلانی یا اسپاسم عضلات کمر میتوان از راهکارهای زیر بهرهمند شد:
- حفظ وزن مناسب و سالم: اگر اضافهوزن دارید، فشار بر ستون فقرات و مفاصل شما افزایش مییابد.
- قراردادن بدن در موقعیت و وضعیتهای مناسب: وضعیتهای نامناسب مانند قوز کردن در تمام روز میتواند احتمال اسپاسم کمر را افزایش دهد. اطمینان از حفظ وضعیت بدنی مناسب و استفاده از وسایل کمکی در صورت نیاز، ثبات و استحکام موردنیاز برای کمر را فراهم میکند و این خطر را به حداقل میرساند.
- قبل از ورزش بدن خود را گرم و سرد کنید: گرمکردن و سردکردن مناسب قبل و بعد از ورزش میتواند به جلوگیری از خستگی، کشیدگی یا آسیبدیدگی عضلات شما کمک کند.
- تأمین آب کافی: کمآبی بدن میتواند منجر به گرفتگی عضلات کمر شود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
گرفتگی عضلات کمر دلایل متنوعی دارد و معمولاً کوتاه هستند و خود به خود رفع میشوند. اسپاسم پشت میتواند به دلایلی مانند حرکت بد و کشیدگی و آسیب عضلات باشد. مسائل دیگری مانند مشکلات آناتومیک، ورزش یا بد خوابیدن هم میتوانند باعث گرفتگی عضلات کمر شوند. راههای مخالفی برای درمان این عارضه وجود دارد. ابتدا راههای خانگی را امتحان کنید. در صورت طولانی شدن یا همراهی با علائم دیگر بهتر است حتماً به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه شود.
برای تشخیص علت اسپاسم عضلات کمر و درمان آن میتوانید به متخصص ارتوپدی یا دکتر فیزیوتراپی مراجعه کنید. دکتر ارتوپد و فیزیوتراپیست میتوانند به شما در رفع این مشکل کمک کنند. در دکترتو همچنین میتوانید نوبت ویزیت حضوری از بهترین پزشکان دریافت کنید یا از سیستم مشاوره با دکتر ارتوپد آنلاین و دکتر فیزیوتراپی آنلاین استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
من قولنج پشت کمرم با مشت ضربه خورده الان خیلی درد میکنه ، نفس کشیدنم خیلی سخت شده، قفسه سینه ام سوزش داره ، ممکنه مهره هام شکسته شده باشه؟
لطفا راهنماییم کنید چیکار کنم یا پیش چه دکتری برم؟
دوست عزیز
در این شرایط حتمن باید عکس رادیولوژی بگیرید
اسیب به ستون فقرات و نخاع درمان پیچیده ای دارد
اگر هنوز عکس نگرفته اید
حتمن انجام دهید حتی اگر بظاهر علایمی ندارید
متخصص ارتوپدی
سلام دیروز از ماشین که پیاده شدم پشتم از عرق خیس شده بود بعد از سه ساعت کمرددم شروع شد الان هم خیلی بیشتر شده
سلام
علایم اسپاسم یا گرفتگی عضلانی دارید
نیاز به شل کننده های عضلانی دارید
بهتر است به یک درمانگاه یا پزشک عمومی مراجعه کنید
پزشک عمومی
سلام دیروز از ماشین که پیاده شدم پشتم از عرق خیس شده بود بعد از سه ساعت کمرددم شروع شد الان هم خیلی بیشتر شده
دوست عزیز
علایم اسپاسم یا گرفتگی عضلانی دارید
نیاز به شل کننده های عضلانی دارید
بهتر است به یک درمانگاه یا پزشک عمومی مراجعه کنید
پزشک عمومی
سلام
من توی خیابان یک دفعه کمرم گرفت بطوری که صاف نمیشد به پزشک مراجعه کردم آمپول زد و قرص متوکاربامول ومسکن داد اما با گذشت ۵روز درد بیشترشده و دوطرف کمر تا زیرباسن درد شدید دارم وقتی درحالت ایستاده هستم درد خیلی شدیده
سلام
اگر با شل کننده های عضلانی هم درمان نشده اید
حتمن نیاز به عکسبرداری
و بهتر از ان mri دارید
از نظر دیسک بین مهره ای همم باید بررسی شوید
متخصص ارتوپدی
آیا فشار روی اسپاسم که توی کار میاد به مهره ها هم فشار میاد
سلام
بله
مخصوصا در صورت مزمن شدن این فشار روی ستون فقرات بیشتر خواهد شد
تندرست باشید
سلام من برای عفونت دندانمرفتم دکتر بهم امپول دگزامتازون دادن بعد تزریق درد شدیدی تو کمرم ایجاد شد بعد از ۱۰ددقیقه خوب شد ولی بعد سه روز کمرم گرفت درد خیلی شدید بتظرتون چیکار کنم
سلام
احتمال عوارض دارویی زیاد نیست
از نظر اسپاسم ناگهانی و مشکلات اعصاب محیطی باید بررسی های لازم انجام شود
متخصص ارتوپدی
سلام ببخشین من خیاطی میکنم کمرم بدجور گرفته نمیتونم درست راه برم چکار کنم
هستی عزیز
از نظر اسپاسم عضلانی
و
بیرون زدگی دیسک بین مهره ای
و درگیری های نخاعی باید معاینه شوید
انجام mri پیشنهاد می گردد
جدی بگیرید
متخصص ارتوپدی
سلام وقت شما بخیر من حدودا در سال یک یا دو بار درگیر کمردرد شدید میشم در حالت ایستاده خیلی اذیت نیستم ولی وقتی میشینم دیگه نمیتونم بلند شم یا وقتی خوابیدم به سختی میتونم به شونه چپ یا راست برگردم .هنگام ماساژ کمرم حس میکنم بین مهرهای کمرم زخم شده درد شدید ایجاد میشه .ممنونم اگر کمکم کنید
سلام
بله علایم بیرون زدگی دیسک کمر
و یا اسیب به مهره ها را دارید
انجام امآرآی ضروری است
تندرست باشید
متخصص ارتوپدی
سلام من سرفه شدید زدم کمرم ب شدت گرفت ب طوری که راه رفتن و نشستن برام سخته.چکار کنم
سلام
احتمال اسپاسم عضلانی وجود دارد
زیر نظر پزشک نیاز به شل کننده عضلانی دارید
در صورت عدم بهبود از نظر مشکلات دیسک کمر هم معاینه شوید
متخصص ارتوپدی
سلام من سرفه شدید زدم کمرم ب شدت گرفت ب طوری که راه رفتن و نشستن برام سخته.چکار کنم
دوست عزیز
احتمال اسپاسم عضلانی وجود دارد
زیر نظر پزشک نیاز به شل کننده عضلانی دارید
در صورت عدم بهبود از نظر مشکلات دیسک کمر هم معاینه شوید
متخصص ارتوپدی