سیر چه فواید و مضراتی دارد؟ معرفی ۱۵ مورد از خواص سیر برای بدن

خواص سیر برای سلامتی و نحوه مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

سیر، یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی و با ارزش است که در سراسر جهان شناخته شده است. این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و مصرف مناسب آن می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند. خواص سیر شامل کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، و بهبود عملکرد گوارش می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
طبع سیر در طب سنتی

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

سیر یکی از گیاهان دارویی با قدمت طولانی است که از زمان‌های قدیم در سراسر جهان به عنوان یک ماده غذایی و دارو استفاده می‌شد. این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و فواید بیشماری برای سلامت، لاغری و گوارشی دارد. سیر حاوی آلیسین، فیبر، ویتامین C، مواد معدنی و ترکیبات آنتی‌اکسیدان است که به کاهش فشار خون، بهبود گرفتگی عضلات، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، و حتی بهبود عملکرد گوارش و سیستم هضمی کمک می‌کند. قبل از مصرف این ماده غذایی برای درمان مشکلات خود حتما با متخصص طب سنتی مشورت کنید. می‌توانید از طریق سایت دکترتو به صورت حضوری یا آنلاین با پزشک در ارتباط باشید.

سیر چیست؟

سیر یکی از گیاهان بومی مناطق آسیای میانه و خاورمیانه است و به عنوان یک محصول غذایی و دارویی مهم شناخته می‌شود. از سیر، به دلیل مزه و خواص آن، به عنوان یک ماده طبیعی و داروی گیاهی در طول تاریخ استفاده می‌شده است. خواص ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروسی آن باعث شده که نقش قابل توجهی در بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، القای رشد مو، کاهش التهابات و حتی کاهش ریسک برخی از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی-عروقی داشته باشد.

سیر همچنین به عنوان یک ضد اکسیدان قوی شناخته می‌شود و می‌تواند در محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو مفید باشد.

سیر برای لاغری شکم خوب است؟
یکی از خواص سیر افزایش متابولیسم و کالری سوزی بیشتر است که باعث لاغری شکم می‌شود.

اشکال مختلف سیر

سیر در اشکال مختلفی در دسترس قرار دارد:

  • سیر تازه در طبخ غذاها، سالاد‌ها و سس‌ها
  • سیر خشک به عنوان افزودنی در غذاها و تهیه پودر سیر
  • سیر ترشی در سرکه و نمک
  • روغن سیر به دست آمده از تکه‌های سیر تازه یا خشک به عنوان روغن طعم‌دهنده و افزودنی
  • عصاره سیر یا پودر سیر

ارزش غذایی سیر

سیر ارزش غذایی بالایی دارد و به ازای هر ۱۰۰ گرم سیر شامل مواد مغذی زیر می‌شود:

ارزش غذاییدر هر ۱۰۰ گرم
کالری۱۴۹ کیلوکالری
کربوهیدرات۳۳ گرم
پروتئین۶ گرم
چربی۰.۵ گرم
فیبر۲.۱ گرم
ویتامین‌هاویتامین C، ویتامین B6 و B1
مواد معدنیشامل مس، سلنیوم، فسفر و منیزیم
ترکیبات گیاهی فعالآلیسین
ارزش غذایی سیر

طبع سیر در طب سنتی

در طب سنتی، سیر با طبع گرم و خشک شناخته می‌شود. سیر خواص گرمی دارد که باعث تقویت گرمای داخلی بدن می‌شود و به خوبی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف سیر می‌تواند به افزایش سطح انرژی در بدن کمک کند و خستگی را کاهش دهد.

خواص سیر

سیر خواص بسیاری دارد و در طب سنتی و طب مکمل مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • خواص ضد باکتری و ضد قارچ برای مبارزه با عفونت‌های قارچی و باکتریایی مانند عفونت‌های روده، التهاب لثه و عفونت های دستگاه تنفسی
  • اثرات ضد التهابی جهت کاهش التهاب‌های مرتبط با بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، التهاب مفاصل و التهاب ریه
  • تقویت سیستم ایمنی با فعالیت ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی
  • کاهش فشار خون
  • حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش سطح کلسترول بد، و تری‌گلیسریدها در خون

نمی‌دونی سیر بیماریت رو درمان می‌کنه؟

از متخصص نوبت بگیر تا خیالت راحت شه.

۱. خواص سیر سیاه

سیر سیاه، نوعی سیر است که پوسته‌ی آن رنگ سیاه دارد و خواصی متفاوت از سیر سفید دارد. برخی از خواص سیر سیاه عبارتند از:

  • آنتی‌اکسیدان قوی جهت جلوگیری از آسیب سلولی و پیری زودرس
  • تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها
  • حفظ سلامت قلب و عروق، بهبود نمایه‌های خونی مانند فشار خون، سطح کلسترول و التهابات مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی
  • خواص ضد قارچ و ضد باکتری، و بهبود وضعیت عفونت‌های دستگاه تنفسی و گوارشی
  • بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون

متن انگلیسی:
The compounds found in black garlic, including allicin, may contribute to immune system support. A healthy immune system is essential for protecting the body against infections and diseases
ترجمه متن:
ترکیبات موجود در سیر سیاه، از جمله آلیسین، می‌توانند به حمایت از سیستم ایمنی کمک کند. سیستم ایمنی سالم برای محافظت از بدن در برابر عفونت و بیماری ضرورت دارد.

india

۲. روغن سیر سیاه برای مو

روغن سیر سیاه معمولا از دانه‌های سیر سیاه استخراج می‌شود و به عنوان یک ماده تغذیه‌ای و محصول طبیعی، برای مراقبت از موها مورد استفاده قرار می‌گیرد. روغن سیر سیاه حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی است که استفاده از آن به تغذیه و تقویت موها کمک کرده و باعث افزایش لطافت و قدرت موها می‌شود. ترکیبات موجود در این روغن با تقویت ساختار موها، به بهبود وضعیت موهای آسیب دیده و شکننده کمک می‌کند. برای درمان ریزش مو در زنان و مردان کاربرد دارد.

مصرف آن باعث تحریک رشد موها و بهبود سلامت پوست سر شده و تقویت ریشه‌های مو و جلوگیری از ریزش موها را به دنبال دارد. خواص ضد التهابی و ضد قارچی روغن سیر سیاه به کاهش التهابات پوست سر و مشکلات مرتبط با قارچ‌ مویی مانند قارچ سبورئیک کمک می‌کند.

۳. درمان ریزش موی سکه ای با سیر

ریزش موی سکه‌ای بیماری پوستی است که باعث ریزش قسمتی از موها می‌شود. درمان ریزش موی سکه‌ای چالش‌برانگیز است و معمولا نیاز به مشاوره پزشکی دارد. هرچند که برخی روش‌ها و مواد طبیعی ممکن است در کمک به تسریع فرایند بهبود کمک کنند، اما توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر گونه درمان، با پزشک معالج مشورت کنید. سیر دارای خواص ضد قارچ و ضد التهابی است که ممکن است در کاهش التهابات پوست سر کمک کند.

خواص سیر سیاه متفاوت از سیر سفید است.
سیر سیاه، نوعی سیر است که پوسته‌ی آن رنگ سیاه دارد و خواصی متفاوت از سیر سفید دارد.

۴. سیر سیاه برای لاغری

برخی ترکیبات موجود در سیر سیاه مانند آلیسین تاثیر مثبتی روی متابولیسم بدن می‌گذارند. زمانی که سرعت متابولیسم بالاتر برود، بدن بهتر کالری می‌سوزاند و باعث لاغری و کنترل وزن می‌شود.

۵. خواص سیر سیاه برای دیابت

سیر سیاه همانند سیر خام تازه می‌تواند میزان قند خون را تنظیم کند و برای درمان گیاهی دیابت استفاده می‌شود. پایین آمدن قند خون بالا از بروز بیماری‌های جدی مانند دیابت، نارسایی کلیوی، و سایر بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. میزان آنتی اکسیدان بالاتر موجود در سیر سیاه می‌تواند از عوارض بیماری دیابت بکاهد.

۶. سیر برای سرماخوردگی

سیر یکی از مواد طبیعی است که خواص ضدباکتریایی، ضد ویروسی و ضد التهابی دارد و می‌تواند در مداوای برخی از عفونت‌ها به کار رود. اما مصرف سیر به تنهایی برای سرماخوردگی درمان کامل را فراهم نمی‌کند. سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که عمدتا باعث التهاب مجاری تنفسی بالا (گلو، بینی و حلق) می‌شود. مصرف سیر می‌تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات مرتبط با سرماخوردگی مفید باشد.

۷. خواص سیر برای مردان

سیر خواص متعددی دارد که برای مردان نیز مفید است. در زیر برخی از خواص سیر برای مردان را آورده‌ایم:

  • افزایش عملکرد جنسی با ارسال جریان خون بیشتر به اعضای تناسلی
  • افزایش سطح تستوسترون
  • قدرت ضدباکتریایی و ضدالتهابی
  • افزایش سیستم ایمنی
  • کاهش خطر بیماری‌های قلبی
  • کاهش کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب

متن انگلیسی:
One of the reasons garlic has been thought to enhance sex drive is its effect on blood flow. Garlic contains a compound called allicin that’s been shown to improve circulation by dilating blood vessels, which is a key part of how you get an erection
ترجمه متن:
یکی از دلایلی که تصور می‌شود سیر میل جنسی را تقویت می‌کند، تأثیر آن بر جریان خون است. سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که با گشاد کردن رگ‌های خونی، گردش خون را که نقش مهمی در نعوظ دارد، بهبود می‌بخشد.

hims

۸. خواص سیر برای زنان

سیر از دیرباز به عنوان راه درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری‌های زنان استفاده می‌شد. این ماده تاثیر بالقوه‌ و مفیدی روی تنظیم هورمون‌های زنانه، تقویت و افزایش باروری، تنظیم سیکل قاعدگی زنان، و کاهش التهاب و عفونت دستگاه تناسلی زنان دارد.

روغن سیر سیاه برای مو مفید است.
روغن سیر سیاه حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامین‌ها و مواد معدنی است که استفاده از آن به تغذیه و تقویت موها کمک کرده و باعث افزایش لطافت و قدرت موها می‌شود.

۹. خواص سیر خام برای تخمدان

مصرف سیر خام می‌تواند تعداد و اندازه فولیکول‌های کیستیک در تخمدان تحت درمان با آندروژن را کم کند. از دیگر خواص سیر خام برای تخمدان می‌توان به افزایش میزان باروری ناشی از ویژگی آنتی اکسیدانی سیر اشاره کرد.

۱۰. درمان خانگی میخچه پا با سیر

طب سنتی برای درمان خانگی میخچه پا، سیر را توصیه می‌کند. در این روش، یک دانه سیر را له کرده و روی میخچه بگذارید. مداومت در مصرف بلندمدت باعث از بین رفتن میخچه پا می‌شود.

۱۱. خواص سیر ناشتا

از خواص مصرف سیر به صورت ناشتا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش فشار خون و بیماری‌های قلبی عروقی
  • کاهش و بهبود مشکلات معده
  • تقویت سیستم ایمنی بدن به خاطر خواص ضدباکتریایی
  • رفع و بهبود ریزش مو
  • بهبود پوست و درمان جوش و آکنه
  • رفع بیماری‌های تنفسی

۱۲. خواص سیر خام

از  خواص سیر خام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی و مقابله با عفونت‌ها، التهابات و باکتری‌های مضر
  • کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق
  • پایین آوردن کلسترول بد و ریسک بروز بیماری‌های قلبی و عروق
  • حفظ سلامت سلول‌ها
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

‏خواص خوردن سیر خام در شب

سیر خام خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضدباکتریایی دارد که از بدن در مقابل بیماری و عفونت محافظت می‌کند. خوردن سیر خام در شب باعث شده که گلبول‌های سفید بیشتری تولید شود؛ این یعنی تقویت سیستم ایمنی بدن.

۱۳. درمان زگیل تناسلی با سیر

سیر خام یا روغن سیر برای درمان زگیل تناسلی به کار می‌رود. یک حبه سیر تازه خام را له کنید و روی زگیل‌ تناسلی بمالید. سپس آن را بانداژ کنید و اجازه بدهید ۸ تا ۱۰ ساعت بماند. سپس با آب گرم بشویید. تکرار این روش در چند هفته می‌تواند زگیل تناسلی را برطرف کند. در صورتی که دچار سوزش یا خارش شدید و طولانی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

۱۴. درمان خانگی عفونت گوش با سیر

برای عفونت گوش چی خوبه؟ یکی از روش‌های ساده درمان خانگی عفونت گوش، استفاده از سیر است. کافی است یک حبه سیر تازه پوست گرفته را داخل یک تکه گاز استریل قرار داده و داخل گوش بگذارید. حالا کیسه آب گرم یا حوله گرمی را روی گوش قرار دهید. سیر داخل مجرای گوش به کمک حرارت می‌تواند عفونت داخل گوش را برطرف کند. البته مراقب باشید که سیر وارد مجرای گوش نشود.

می‌خوای برای درمان عفونت گوش از سیر استفاده کنی؟ با متخصص مشورت کن.

۱۵. درمان فیبروم با سیر

وجود ویتامین B6، مواد معدنی و ویتامین C در سیر باعث شده که نقش موثری در تنظیم هورمون‌های زنانه داشته باشد. مصرف این ماده خوراکی روی کوچک کردن اندازه فیبروم رحمی هم تاثیر دارد.

طریقه مصرف سیر

برای بهره‌مندی از مزایا و خواص بیشمار سیر می‌توان آن را به شکل تازه و خام، عصاره یا پودر داخل غذا، روغن سیر یا به صورت موضعی مصرف کرد.

قورت دادن سیر برای فشار خون بالا

طب سنتی تاکید زیادی بر مصرف سیر به صورت حبه‌ای برای بیماران مبتلا به فشار خون دارد. سیر دارای ترکیبات فعالی است که می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند، از جمله آلیسین که یک ترکیب فیتوشیمیایی است. آلیسین می‌تواند به گسترش عروق خونی (وازودیلاتاسیون) کمک کند و در نتیجه باعث کاهش فشار خون شود. همچنین، قورت دادن سیر به خاطر خواص ضد التهابی می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم عصبی و کاهش التهابات عروقی کمک کند.

طرز تهیه سیر سیاه برای لاغری

مصرف یک حبه سیر سیاه هر روز صبح قبل یا همراه وعده صبحانه نقش بسزایی در کاهش وزن و لاغری دارد. مصرف سیر سیاه روند چربی سوزی کبد، شریان و سایر اندام‌های بدن را سرعت می‌بخشد. می‌توانید علاوه بر مصرف خام، سیر سیاه را به صورت روغن، پودر یا عصاره همراه سس، سالاد، سوپ یا نان میل کنید.

خواص سیر برای درمان عفونت زیاد است.
سیر خام خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضدباکتریایی دارد که از بدن در مقابل بیماری و عفونت محافظت می‌کند.

عوارض و مضرات سیر

سیر تقریبا برای بیشتر افراد خطری ندارد و ممکن است باعث بوی بد دهان، سوزش معده، گاز معده و اسهال شود. مصرف سیر خام عوارض بیشتری دارد و ریسک خونریزی و واکنش‌های آلرژیک را افزایش می‌دهد. مصرف موضعی سیر معمولا خطر جدی ندارد اما گاهی ممکن است باعث سوختگی، سوزش یا خارش پوست شود. از عوارض و مضرات احتمالی سیر عبارتند از:

  • آسیب کبدی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • رفلکس معده
  • مشکلات گوارشی
  • کاهش زیاد فشار خون
  • اگزما
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تعریق زیاد

مضرات سیر برای مردان

سیر برای بیشتر مردان در شرایط عادی و مصرف معمولی ضرر چندانی ندارد و می‌تواند به سلامت آن‌ها کمک کند. با این حال، در موارد خاص و در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است ضرر داشته باشد:

  • مشکلات گوارشی، زخم معده، پلیپ معده یا روده، عفونت معده یا روده، سندرم روده تحریک‌پذیر
  • افزایش دمای بدن و تحریک شدید به‌خصوص برای افرادی که دارای فشار خون بالا، بیماری قلبی، مشکلات عروقی، یا دیابت هستند.
  • تداخل با داروهای ضد پلاکتی مانند آسپرین و وارفارین، داروهای فشار خون، داروهای کنترل قند خون، و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی

مضرات سیر برای قلب

سیر با تنظیم میزان کلسترول و پایین آوردن فشار خون اثر مثبتی روی سلامت قلب دارد. زیاد روی در مصرف سیر ممکن است خطرناک باشد، از مضرات سیر برای قلب می‌توان به تپش قلب، جلوگیری از لخته و انعقاد خون اشاره کرد.

مضرات سیر برای کبد چرب

در موارد خاص و در صورت مصرف بیش از حد سیر ممکن است برخی مشکلات را تحریک کند. در برخی افراد، خوردن سیر خام  باعث تحریک مجاری صفراوی و تولید صفرا شده که برای افرادی که سنگ صفرا دارند یا در گذشته مشکلات صفرا داشتند مضر است.

علاوه بر این، مصرف سیر خام همراه با غذاهای سنگین ممکن است برای برخی افراد با کبد چرب مشکلات گوارشی ایجاد کند. زیاده‌روی در مصرف سیر به خاطر آنتی اکسیدان موجود در آن ممکن است باعث آسیب کبدی شود.

سیر را کی بخوریم؟ (بهترین زمان مصرف سیر)

بهترین زمان مصرف سیر بسته به هدف مصرف متفاوت است. اگر با هدف لاغری و چربی سوزی می‌خورید بهترین زمان مصرف سیر صبح‌ها و به شکل ناشتاست.

بهترین زمان خوردن سیر خام

بهترین زمان خوردن سیر خام صبح‌ها به صورت ناشتا است که میزان کلسترول بد خون را پایین آورده و باعث سلامت قلب می‌شود. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سیر قبل از تمرین و ورزش می‌تواند به افزایش استقامت و عملکرد ورزشی کمک کند.

مصرف سیر خام قبل از تمرین می‌تواند به شما انرژی لازم برای فعالیت فیزیکی بدهد. با این حال، در صورت داشتن مشکلات گوارشی یا حساسیت به سیر، بهتر است از قبل با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

بهترین زمان برای خوردن سیر برای لاغری

بهترین زمان برای خوردن سیر برای لاغری، صبح‌ها با معده خالی است چرا که باعث تجزیه و هضم چربی انباشته شده بدن می‌شود. مواد موجود در سیر باعث تسریع چربی سوزی و کالری سوزی شده و احساس سیری زودرس ایجاد کرده و اشتها را کاهش می‌دهد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

سیر یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی و با ارزش است که در سراسر جهان شناخته شده است. این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و مصرف مناسب آن می‌تواند به بهبود سلامتی کمک کند. خواص سیر شامل کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، و بهبود عملکرد گوارش می‌شود.

همچنین، سیر دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی است که می‌تواند در مقابله با عفونت‌ها و بیماری‌های عفونی کمک کند. اما در همه موارد، مصرف معتدل سیر را رعایت کرده و در صورت داشتن هرگونه علائم ناراحتی، مصرف را متوقف کنید و با پزشک مشورت کنید. همچنین، افرادی که به سیر حساسیت دارند یا مشکلات معده‌ای دارند، باید مصرف سیر را با احتیاط انجام دهند.

قبل از مصرف سیر برای درمان هر مشکلی با بهترین دکتر طب سنتی از طریق سایت دکترتو مشورت کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر طب سنتی آنلاین وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در بیشتر موارد، مصرف سیر به میزان متعادل در شیردهی خطری برای مادر و نوزاد ندارد.

بله، طب اسلامی برای درمان خانگی فشار خون، بیماری‌های قلبی عروقی، زگیل تناسلی، و ریزش مو بر مصرف سیر تاکید دارد.

افرادی که فشار خون پایینی دارند باید در مصرف سیر احتیاط کنند چرا که خوردن سیر به خودی خود باعث کاهش فشار خون می‌شود. بنابراین سیر برای افرادی که به صورت بالقوه فشار خون پایین دارند ممکن است ضرر داشته باشد.

در برخی افراد باعث بروز مشکلات گوارشی، تهوع، استفراغ یا سوزش معده می‌شود. رفلکس معده و گاز معده هم از دیگر عوارض احتمالی مصرف سیر با معده خالی است.

زیاده روی در مصرف سیر با پایین آوردن فشار خون مادر در بارداری ممکن است روی جنین اثر منفی بگذارد و سوزش معده داشته باشد. اما مصرف متعادل آن به خاطر داشتن آنتی اکسیدان و خاصیت ضدالتهابی برای رژیم غذایی بارداری مفید است.

یکی از خواص سیر افزایش متابولیسم و کالری سوزی بیشتر است که باعث لاغری شکم می‌شود. مصرف روزانه یک تا دو حبه سیر خام به روند چربی‌سوزی شکم کمک می‌کند.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
از سال ۹۵ فعالیت خود را در حوزه تولید و مدیریت محتوا آغاز کرده‌ام و همیشه مشتاق روبرویی با موقعیت‌های جدید شغلی‌ هستم. آشنایی با دنیای متفاوت در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی و سلامت نیز من را به دنبال کردن سبک زندگی سالم تشویق می‌کند. به همین دلیل همکاری‌ام با دکترتو شروع شد.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره سیر

  1. حسین امینی گفت:

    سلامسیر برای کسایی که مشکل کبدی و ورم معده دارن ضرر دارد؟ایا میتونم استفاده کنم؟چطور استفاده کنم.ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، سیر خواص زیادی دارد و برای بسیاری از مشکلات سلامتی مفید است، اما برای افرادی که مشکلات کبدی و ورم معده دارند، مصرف آن باید با احتیاط انجام شود. سیر می‌تواند تحریک‌کننده معده باشد و ممکن است باعث افزایش ترشحات معده یا ناراحتی معده شود، به ویژه در افرادی که دچار ورم معده یا مشکلات گوارشی هستند. همچنین، مصرف زیاد سیر می‌تواند فشار روی کبد وارد کند.

      اگر قصد استفاده از سیر را دارید، می‌توانید آن را به مقدار کم و به صورت پخته شده (مثلاً در غذا) مصرف کنید تا اثرات تحریک‌کننده آن کاهش یابد. برای مصرف به عنوان مکمل، بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا از عدم تداخل با داروهای مصرفی یا مشکلات کبدی مطمئن شوید.

  2. ایمان گفت:

    سیرواسه درمان غلظت خون عالیه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      سیر به عنوان یک ماده طبیعی دارای خواص بسیاری است و برخی تحقیقات نشان داده‌اند که می‌تواند به بهبود جریان خون و کاهش غلظت خون کمک کند. سیر به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی خود ممکن است باعث کاهش تجمع پلاکت‌ها و افزایش انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی شود. علاوه بر این، سیر به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و ممکن است باعث رقیق شدن خون شود.

  3. فاطمه گفت:

    یه هفته شبها یه حبه سیر می خورم صورتم جوش‌های ریز تعداد زیاد زد قبلن نداشتم آیا از عوارض سیر هست؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله، مصرف زیاد سیر می‌تواند در برخی افراد باعث بروز جوش‌های ریز یا حساسیت پوستی شود. سیر خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد، اما ممکن است برای برخی افراد تحریک‌کننده باشد. اگر جوش‌ها پس از مصرف سیر شروع شده‌اند، بهتر است مصرف آن را موقتاً قطع کنید و ببینید که آیا وضعیت پوستتان بهتر می‌شود یا نه. اگر جوش‌ها ادامه پیدا کردند، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

  4. رضا ۴۷ گفت:

    من زگیل تناسلی دارم
    پودر قهوه و سیر سیاه برای از بین بردن زگیل موثر هست یا خیر

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      پودر قهوه و سیر سیاه به طور علمی اثبات نشده‌اند که برای درمان زگیل تناسلی موثر باشند. بهترین روش برای درمان زگیل تناسلی، مراجعه به پزشک است. پزشک می‌تواند درمان‌های مؤثری مانند کرایوتراپی (سرما درمانی)، لیزر درمانی، داروهای موضعی و یا روش‌های دیگر تجویز کند.

      پیشنهاد می‌شود از درمان‌های خانگی غیرمجاز خودداری کرده و برای درمان اصولی و ایمن به متخصص پوست یا اورولوژیست مراجعه کنید.

      متخصص اورولوژیست

  5. ناشناس گفت:

    سلام اگر راهکاری دیگه هست لطفاً راهنمایی کنید کلا از کار انداختم این بیماری من تب مالته ۳۰سالمه

  6. ناشناس گفت:

    سلام من بیش از ۱۴ساله تب مالت دارم درمان نمیشم لامصب در کنار دارو های کوتریموکسازول و سیپروفلوکساسین می‌تونه به درمانی کمک کنه ؟ اگر راهکاری دیگه هست لطفاً راهنمایی کنید کلا از کار انداختم این بیماری من ۳۰سالمه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      متأسفانه درمان تب مالت ممکن است طولانی و پیچیده باشد و گاهی به دلیل مقاومت باکتریایی، درمان‌ها ممکن است مؤثر نباشند. با توجه به اینکه شما بیش از ۱۴ سال است که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنید، پیشنهاد می‌کنم چند نکته را در نظر بگیرید:

      رژیم درمانی مناسب: در بیشتر موارد، درمان تب مالت با ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌ها انجام می‌شود. داروهای شما مانند کوتریموکسازول و سیپروفلوکساسین معمولاً برای درمان تب مالت مناسب نیستند و ممکن است نیاز به تغییر دارو داشته باشید. تغییر دارو باید تحت نظر متخصص عفونی باشد.

      پیگیری مداوم با پزشک متخصص: چون این بیماری ممکن است به درمان‌های طولانی نیاز داشته باشد، تحت نظر بودن توسط یک پزشک متخصص عفونی ضروری است. شاید نیاز به آزمایش‌های بیشتر برای ارزیابی وضعیت باکتری و تغییر داروهای مصرفی داشته باشید.

      بررسی مقاومت دارویی: برخی از سویه‌های باکتری ممکن است در برابر داروهای خاص مقاوم باشند. آزمایش‌های حساسیت دارویی (مثل تست MIC) می‌توانند کمک کنند تا داروی مؤثر برای شما انتخاب شود.

      درمان‌های تکمیلی و مدیریت علائم: در کنار داروهای اصلی، ممکن است استفاده از داروهای ضد درد، ضد تب، یا تقویت‌کننده‌های ایمنی به شما کمک کند. در بعضی موارد، فیزیوتراپی یا داروهای ضد التهاب می‌توانند برای کاهش علائم مفید باشند.

      بررسی شرایط سیستم ایمنی: اگر سیستم ایمنی شما ضعیف است، ممکن است به درمان‌های تقویتی نیاز داشته باشید. رژیم غذایی مناسب و مصرف مکمل‌هایی که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند نیز مهم است.

      در نهایت، پیشنهاد می‌کنم که برای یک ارزیابی دقیق‌تر و دریافت درمان مؤثر، به یک متخصص عفونی با تجربه در درمان تب مالت مراجعه کنید تا رژیم درمانی مناسب برای شما تجویز شود.

      متخصص عفونی

  7. رزگار گفت:

    با سلام.سیر رو تکه تکه کنیم بخوریم یا همینطوری بخوریم ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای به دست آوردن بهترین خواص سلامتی سیر، توصیه می‌شود که سیر را تکه تکه کرده یا حرفه‌ای خرد کنید و آن را چند دقیقه‌ای بگذارید تا فرایند واکنش آنزیمی به نام آلیسین فعال شود. آلیسین یکی از ترکیبات اصلی سیر است که به خواص درمانی آن مانند تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون، و ضد التهابی بودن کمک می‌کند.

  8. ناشناس گفت:

    با سلام.سیر رو تکه تکه کنیم بخوریم یا همینطوری بخوریم ؟

  9. سعید گفت:

    سلام من فشار ۱۷رو ۱۱هست آیا سیر مصرف کنم چقدر ممنون میشم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      مصرف نیم تا ۱ میلی گرم پودر سیر می‌تواند فشار خون را تا ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد.
      سیر دارای ترکیبات فعالی است که می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند، از جمله آلیسین که یک ترکیب فیتوشیمیایی است. آلیسین می‌تواند به گسترش عروق خونی (وازودیلاتاسیون) کمک کند و در نتیجه باعث کاهش فشار خون شود. همچنین، قورت دادن سیر به خاطر خواص ضد التهابی می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم عصبی و کاهش التهابات عروقی کمک کند.

  10. سعید گفت:

    من تجربه سیر خوردن رو دارم یکسال مصرف کردم فشار طبیعی من ۱۷ هست من یکسال خوردم من سیر رو میجوم و با آب میل میکنم سالهای قبل ناشتا میخوردم که مشکل تو روده برام پیش آورد ولی بایه آقا که حدود۲۰ سال سیر مصرف می‌کنه گفت به همراه غذا خورد کنید و با غذاتون بخورید هیچ مشکلی پیش نمیاره بهترین روش با غذاتون من میخورم عالیه فوق العاده روسیه بیشترین مصرف سیر توغذاشون دارن من دوست روسی دارم میگه ما عاشقسیر هستیم همیشه سلامت باشید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      بهتر است همراه غذا استفاده شود
      و یا روز ی یک گرم پودر سیر در غذا اضافه نمایید
      مصرف نمک را هم کاهش دهید