فهرست مطالب
- داروی آموکسی کلاو چیست؟
- نحوه مصرف داروی کو آموکسی کلاو چگونه است؟
- قرص کو آموکسی کلاو ۶۲۵ برای چیست؟
- آموکسی کلاو برای چه عفونتی است؟
- عوارض قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ و سایر دوزهای آن
- منع مصرف و موارد احتیاط کپسول آموکسی کلاو
- تداخلات دارویی کوآموکسی کلاو
- اطلاعات دارویی بیشتر آموکسی کلاو
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
آموکسی کلاو (amoxiclav) که با نام تجاری Augmentin نیز شناخته میشود، یک آنتیبیوتیک ترکیبی است که برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشود. این دارو به شکل قرص و شربت موجود است و در بیمارستان ممکن است به صورت تزریقی استفاده شود. در ادامه موارد مصرف کو آموکسی کلاو، دوز مصرفی و عوارض جانبی آن را به طور کاملی بررسی میکنیم. اگر قصد استفاده از این دارو را دارید، حتما برای جلوگیری از تداخل دارویی یا عوارض جانبی با دکتر عمومی مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
داروی آموکسی کلاو چیست؟
کو-آموکسی کلاو مخلوطی از آموکسیسیلین، آنتیبیوتیک مرتبط با پنی سیلین و اسید کلاوولانیک دارویی برای اثر بخشی به بیشتر به آموکسی سیلین است. آموکسی کلاو برای درمان عفونتهای رایجی مانند عفونتهای قفسه سینه، عفونتهای سینوسی، عفونتهای پوستی و عفونتهای ادراری و غیره استفاده میشود.
این دارو زمانی مصرف میشود که عفونتهای یک بیماری نسبت به آموکسی سیلین مقاوم شده باشند. کوآموکسی کلاو به صورت قرص و شربت در داروخانهها موجود است و در بیمارستانها به صورت تزریقی استفاده میشود. Augmentin نام تجاری co-amoxiclav است.
اطلاعات شناسنامه ای قرص کو آموکسی کلاو یا کپسول و شربت آموکسی کلاو
کو آموکسی کلاو (به انگلیسی Co-amoxiclav) حاوی آموکسی سیلین (آنتیبیوتیکی از گروه داروهای پنی سیلین) مخلوط با اسید کلاولانیک است. اسید کلاولانیک مانع از تجزیه آموکسی سیلین توسط باکتریها میشود و به آنتیبیوتیک اجازه میدهد تا بهتر کار کند. جدول زیر، اطلاعات ارزشمندی را درباره فارماکولوژی قرص کو آموکسی کلاو نشان میدهد.
شناسنامه دارویی | توضیحات |
---|---|
چکیده خواص دارو | آنتیبیوتیک با فعالیت ضد باکتری در طیف گسترده به خصوص در برابر باکتریهای مقاوم |
نام عمومی | آموکسی کلاو – کو آموکسی کلاو |
نام تجاری | Augmentin |
نوع دارو | آنتیبیوتیک کلاس پنی سیلین برای درمان عفونتهای باکتریایی |
تاریخچه تولید دارو | در دهه ۱۹۷۰ با ترکیت آموکسی سیلین و اسید کلاولانیک توسعه یافت |
دسته بندی دارو | یک آنتیبیوتیک بتا لاکتام |
نیمه عمر | حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت |
متابولیسم در بدن | بیشتر در کبد متابولیزه میشود |
نحوه دفع | بیشتر از راه ادرار |
شرایط نگهداری | در دمای اتاق، دور از رطوبت و نور نگهداری شود |
داروهای هم گروه | آمپی سیلین، پیپراسیلین و تیکارسیلین و همه آنتیبیوتیکها |
مکانیسم اثر آموکسی کلاو چگونه است؟
کوآموکسی کلاو یک نوع آنتیبیوتیک از ترکیب آموکسی سیلین و اسید کلاوولانیک است. این دارو با مختل کردن توانایی باکتریها در تشکیل دیواره سلولی، آنها را از بین میبرد. اسید کلاوولانیک دفاع شیمیایی معروف به بتالاکتاماز را که برخی از باکتریها در برابر پنی سیلینها دارند مسدود میکند. کوآموکسیکلاو عفونتهای باکتریایی که به آموکسی سیلین مقاوم شدهاند از بین میبرند.
نحوه مصرف داروی کو آموکسی کلاو چگونه است؟
کو- آموکسی کلاو را همراه با غذا یا میان وعده مصرف کنید. قرصها را به طور کامل با یک لیوان آب کامل مصرف کنید. اگر بلعیدن قرصها برایتان سخت بود، میتوانید آنها را از وسط نصف کنید و در دو مرحله آن را قورت دهید تا دوز کامل را دریافت کنید.
اگر کوآموکسیکلاو را به صورت شربت مصرف میکنید، قبل از استفاده بطری را به خوبی تکان دهید. شربت کوآموکسی کلاو را در یخچال نگهداری کنید و از یخ نزدن آن مطمئن شوید. پس از اتمام تاریخ انقضای درج شده روی بطری از شربت آموکسی کلاو استفاده نکنید.
معمولاً بسته به نوع عفونت، کوآموکسیکلاو را به مدت ۵ تا ۱۴ روز باید مصرف کنید. اگر پس از پایان مصرف دوز دارو احساس بهتری نداشتید، یا هر زمانی در طول مصرف دارو احساس بدی داشتید، با پزشکتان صحبت کنید.
کو آموکسی کلاو ۶۲۵ هر چند ساعت باید استفاده کرد؟
برای عفونتهای باکتریایی بزرگسالان، نوجوانان و کودکان با وزن ۴۰ کیلوگرم یا بیشتر، ۲۳۰ تا ۵۰۰ میلیگرم یا ۵۰۰ تا ۸۷۵ میلیگرم آموکسی کلاو هر ۱۲ ساعت تجویز میشود. دوزهای مصرفی این دارو برای سنین مختلف متفاوت است.
آموکسی کلاو تا چند روز باید مصرف شود؟
قرص آموکسی کلاو یا داروهای آنتیبیوتیک معمولا ۱۰ روز تا ۱۴ روز مصرف میشوند. اگر در مدت زمان مصرف دارو دچار حساسیت شدید، حتما برای تغییر یا توقف مصرف دارو با پزشک صحبت کنید.
قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ برای چه سنی مناسب است؟
آموکسی سیلین ۲۵۰ میلیگرم و کلاولانات پتاسیم ۱۲۵ میلیگرم یا ترکیب آنها به صورت کو آموکسی کلاو ۶۲۵ به دلیل مقدار زیاد کلاولانات برای کودکان توصیه نمیشوند. این قرصها برای کودکان بالای ۱۲ سال یا بیماران بیشتر از ۴۰ کیلوگرم مناسب هستند.
نحوه نگهداری قرص و شربت اموکسی کلاو کودکان و بزرگسالان چگونه است؟
با مشاهده علائم خراب شدن شربت آموکسی کلاو یا قرص آن، دارو را دور بریزید. آموکسی کلاو را در دمای کمتر از ۲۵ درجه نگهداری نکنید و دور از نور خورشید و رطوبت قرار دهید.
قرص کو آموکسی کلاو ۶۲۵ برای چیست؟
کوآموکسی کلاو ۶۲۵ یک آنتیبیوتیک است که برای عفونتهای باکتریایی استفاده میشود. این دارو برای عفونتهای سینوسی، ادراری، پوستی، مفاصل و برخی از عفونتهای دندانی مناسب است. معمولا کوآموکسی کلاو ۶۲۵ برای بزرگسالان بالای ۱۲ سال تجویز میشود.
- عفونتهای دستگاه تنفسی
- بیماری یا عفونتهای دستگاه ادراری
- عفونتهای پوست و بافت نرم از جمله عفونتهای دندانی
- عفونتهای استخوان و مفاصل
آموکسی کلاو برای چه عفونتی است؟
برای درمان عفونتهای باکتریایی مانند عفونت قفسه سینه (ذاتالریه) و آبسه دندان استفاده میشود. همچنین این دارو میتواند همراه با سایر آنتی بیوتیکها برای درمان زخم معده هم استفاده شود. آموکسی کلاو اغلب برای کودکان برای درمان عفونت گوش و عفونت قفسه سینه تجویز میشود.
۱. اموکسی کلاو برای عفونت دندان خوب است؟
کو آموکسی کلاو یکی از گزینههای مطلوب برای درمان عفونت دندان و کاهش علائم ابسه دندان است. مقدار مصرف آموکسی کلاو برای عفونت دندان، یک قرص ۲۵۰ میلیگرم/ ۱۲۵ میلیگرمی ۳ بار در روز به مدت ۵ روز است. استفاده از قرصهای ۲۵۰ میلیگرم یا ۱۲۵ میلیگرم روکشدار در کودکان زیر ۴۰ کیلوگرم توصیه نمیشود.
۲. شربت آموکسی کلاو ۶۴۳ برای کودکان (انواع شربت آموکسی کلاو برای کودکان)
در کودکان معمولا به جای قرص از شربت آموکسی کلاو استفاده میشود. دوز معمول شربت خوراکی در کودکان تا ۱۲ سال ۲۰ تا ۳۰ میلیگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. کودکان معمولا از انواع شربتهای کمتر از ۶۲۵ (مانند ۱۲۵ یا ۲۵۰ میلیگرمی) استفاده میکنند. شربت آموکسی کلاو ۶۴۳ یا سایر دوزهای آن برای کودکان کمتر از ۱۲ سال مصرف نمیشود.
شربت یا قرص آموکسی کلاو ۴۵۷ برای کودکان
معمولا کو آموکسی کلاو ۴۵۷ آن برای کودکان کمتر از ۱۲ سال کاربرد ندارد و جایگزین آن تجویز میشود. در صورت صلاحدید پزشک برای مصرف دارو، باید بهتر است با احتیاط در کودکان زیر ۱۲ سال و بیماران مسن بالای ۵۰ سال استفاده شود.
شربت یا قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ برای کودکان
شربت و قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ در حالت کلی برای کودکان کاربرد ندارد اما در صورت صلاحدید پزشک برای کودکان بیخطر است. البته دوز و مدت زمان مصرف آن ممکن است بسته به وزن کودک و شدت عفونت متفاوت باشد.
نحوه مصرف و مقدار مصرف شربت کو آموکسی کلاو برای کودکان
دوز یا مقدار مصرف داروی آموکسی کلاو در کودکان، معمولا ۲۰ میلیگرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن است که توسط پزشک متخصص مشخص میشود. نحوه مصرف شربت آموکسی کلاو برای کودکان نیز به شرح زیر است:
- کودکان ۷ تا ۱۲ سال: ۲.۵ میلی لیتر، ۲ بار در روز. در عفونتهای شدید ۵ میلیلیتر، ۲ بار در روز
- کودکان ۲ تا ۶ سال: ۱.۲۵ میلیلیتر، ۲ بار در روز. در عفونتهای شدید ۲.۵ میلی لیتر، ۲ بار در روز
۳. کو آموکسی کلاو ۶۲۵ برای عفونت گوش
عفونت گوش میتواند ناشی از ویروسها یا باکتریها باشد. اگر عفونت گوش به دلیل ماهیت باکتریایی باشد پزشکان استفاده از قرص آموکسی کلاو یا قرص عفونت گوش را پیشنهاد میدهند. آموکسی کلاو بهترین آنتیبیوتیک و قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت گوش است.
۴. آموکسی کلاو یا قرص آفاکلاو برای گلو درد
یکی از سوالات افرادی که دچار گلودرد طولانی یا اذیتکننده هستند این است که آموکسی کلاو برای گلو درد و عفونت گلو خوبه؟ باید گفت تجویز اموکسی کلاو برای چرک گلو بستگی به علت گلو درد دارد. گلو درد طولانی مدت میتواند ناشی از عفونتهای ویروسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا ناشی از عفونتهای باکتریایی باشد.
اگر گلودرد ناشی از عفونت باکتریایی تشخیص داده شود، پزشک ممکن است برای درمان کوآموکسی کلاو را تجویز کند. در صورتیکه به این دارو حساسیت دارید، از پزشک متخصص درباره اسم قرص های چرک خشک کن گلو به عنوان داروی جایگزین بپرسید.
۵. آموکسی کلاو ۶۲۵ برای سرماخوردگی
عموما سرماخوردگی به دلیل ویروس است و داروهای آنتیبیوتیک برای درمان عفونتهای باکتریایی کاربرد دارند. بنابراین از آموکسی کلاو برای سرماخوردگی استفاده نمیشود.
۶. شربت کو آموکسی کلاو ۶۴۳ برای سینوزیت
یکی از مهمترین داروهای درمانی برای سینوزیت آموکسی کلاو است. اگر سینوزیت ناشی از باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت سینوس ها مناسب بوده و با کو آموکسی کلاو درمان میشود. قبل از مصرف شربت آموکسی کلاو ۶۴۳ برای سینوزیت یا سایر دوزهای ان درباره نحوه مصرف و دوز دارویی مطمئن شوید.
دوره درمان کوآموکسی کلاو ۶۲۵ برای سینوزیت
آموکسی کلاو هر ۱۲ ساعت ۲ تا ۳ بار در روز برای درمان سینوزیت تجویز میشود. دوز قرص روکش دار کو آموکسی کلاو ۶۲۵ برای بزرگسالان (از جمله افراد مسن) و کودکان بالای ۱۲ سال ۳۷۵ میلیگرم ۳ بار در روز است.
۷. آموکسی کلاو برای عفونت ریه خوبه؟
از کپسول کو آموکسی کلاو برای بهبود چرک گلو یا عفونت سینوس استفاده میشود. اما در زمینه درمان بیماری ریوی آنتیبیوتیکهای دیگری مانند آزیترومایسین مناسبتر هستند.
۸. قرص آموکسی کلاو برای عفونت واژن (قرص آموکسی کلاو برای چیست)
برای عفونتهای خفیف که منشا آنها باکتری باشد، میتوان قرص آموکسی کلاو برای عفونت واژن را استفاده کرد. در بعضی از موارد استفاده از آنتیبیوتیک احتمال عفونت قارچی را بیشتر میکند بنابراین تشخیص نوع عفونت بسیار مهم است. تشخیص علائم عفونت واژن و سپس تجویز داروی مناسب توسط پزشک متخصص زنان صورت میگیرد.
۹. کو آموکسی کلاو ۶۲۵ برای غدد لنفاوی
اگر غدد لنفاوی به دلیل عفونت بزرگ و دردناک شده باشد، کوآموکسی کلاو ۶۲۵ یا قرص آفاکلاو توسط پزشک تجویز میشود.
۱۰. آموکسی کلاو برای جوش صورت خوبه؟
درمان جوش صورت با آموکسی کلاو طولانی است و در برخی موارد گزینه مناسبی نیست. آنتیبیوتیکهای رایج شامل اریترومایسین و تتراسایکلین هستند.
۱۱. قرص آموکسی کلاو برای عفونت لوزه
قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ (ترکیبی از دو داروی آموکسی سیلین و اسید کلاولانیک) برای درمان عفونتهای باکتریایی مانند درمان عفونت لوزه، سینوزیت و عفونتهای حفره دهان استفاده میشود.
۱۲. دوز مصرفی آموکسی کلاو چقدر است؟
دوز معمول کوآموکسی کلاو ۱ قرص ۳۷۵میلی گرم یا ۶۲۵میلی گرمی۳ بار در روز است. این دوز ممکن است برای کودکان کمتر باشد. پزشک با توجه به وزن کودک دوز مصرفی مناسب را تعیین میکند. بهتر است دوزها را به طور مساوی در طول روز با فاصله حداقل ۸ ساعت از هم جدا کنید.
میزان مصرف کو آموکسی کلاو ۳۱۲ در کودکان و بزرگسالان
در کودکان معمولا از دوزهای کمتر شربت یا قرص آموکسی کلاو (۱۲۵ تا ۲۵۰ میلیگرم) و در بزرگسالان باتوجه به شدت عفونت باکتریایی، از دوزهای بالاتر مانند کوآموکسی کلاو ۶۲۵ استفاده میشود.
عوارض قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ و سایر دوزهای آن
در هر ۱۰ نفر ۱ نفر به عوارض قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ یا دوزهای دیگر آن مبتلا میشود. عوارض جانبی احتمالی قرص آموکسی کلاو عبارتاند از:
- اسهال یا درد شکمی
- برفک دهان
- احساس تهوع و استفراغ
عوارض جانبی جدی نیز برای مصرف کوآموکسی کلاو وجود دارد. این عوارض به ندرت بعد از خوردن کو آموکسی کلاو برای فرد رخ میدهند اما در صورت مشاهده آنها سریعا به پزشک مراجعه کنید:
- بثورات پوستی که ممکن است به شکل تاولهای پوستی ظاهر شده یا در اطراف لبها لکههای سیاه پوستی ایجاد شوند
- اسهال همراه با خون و مخاط
- مدفوع کم رنگ همراه با ادرار تیره
- زرد شدن سفیدی چشم یا پوست بدن که نشان از مشکلات کبدی دارد
- کهیر یا راش پوستی
- التهاب واژن یا میکوز واژن
علائم حساسیت به کو آموکسی کلاو
اگر هر کدام از علائم زیر را مشاهده کردید، نشان این است که به عوارض قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ یا دوزهای دیگر آن مبتلا شدید و حساسیت دارید:
- لبها، دهان، گلو یا زبان ناگهان متورم میشود که از مهمترین علائم حساسیت به آموکسی کلاو است
- به سختی و سریع نفس میکشید یا ممکن است احساس خفگی و نفس نفس زدن داشته باشید
- آب دهان خشک شده و به سختی توانایی بلعیدن دارید
آیا قرص کو آموکسی کلاو باعث عقب افتادن پریود میشود؟
مصرف آنتیبیوتیکهایی مانند قرص روکش دار کو آموکسی کلاو ۶۲۵ به طور کلی تاثیری بر قاعدگی ندارد. تا این لحظه، مطالعات نشان دادهاند که تنها یک آنتیبیوتیک به نام ریفامپین (برای درمان سل) بر قاعدگی تأثیر میگذارد.
آیا شربت آموکسی کلاو باعث اسهال میشود؟
بله، شایعترین عوارض جانبی co-amoxiclav اسهال، برفک و احساس بیماری است. همچنین این دارو میتواند دندانها را لکهدار کند که دائمی نیست و با مسواک زدن مرتب از بین میرود.
آیا اموکسی کلاو برای معده ضرر دارد؟
ناراحتی معده یا تهوع یک عارضه جانبی رایج آموکسی کلاو یا قرص کلاموکس است. علائم کمتر شایع شامل درد شکمی و استفراغ است. مصرف دوز آموکسی کلاو با غذاهایی مانند سوپ به جلوگیری از این عارضه جانبی کمک میکند.
آیا اموکسی کلاو برای فاویسم ضرر دارد؟
بله، به کودک مبتلا به کمبود GPI باید در برابر استفاده از این دارو یا آموکسی سیلین هشدار داده شود زیرا ممکن است باعث همولیز حاد شود.
منع مصرف و موارد احتیاط کپسول آموکسی کلاو
مصرف کو آموکسی کلاو برای بزرگسالان از جمله زنان باردار، شیرده و کودکان در تمام سنین مانعی ندارد. اکثر افراد میتوانند این دارو را مصرف کنند، اما برای افراد زیر منع مصرف وجود دارد:
- افرادی که به پنی سیلین یا آنتیبیوتیکهای نوع سفالوسپورین حساسیت دارند
- افرادی که در گذشته هنگام مصرف کوآموکسی کلاو یا سایر آنتیبیوتیکهای پنی سیلینی دچار مشکلات کبدی یا زردی شدهاند
- افرادی که به هر یک از مواد تشکیلدهنده دارو حساسیت دارند. برخی از سوسپانسیونهای کوآموکسی کلاو ممکن است حاوی آسپارتام، منبع فنیل آلانین باشند. بنابراین ممکن است برای افرادی که دارای اختلال ارثی متابولیسم پروتئین به نام فنیل کتونوری هستند، مصرف این دارو مناسب نباشد
برخی دیگر از افراد ممکن به دوز کمتری از کوآموکسی کلاو احتیاج داشته یا در طول مصرف این دارو باید زیر نظر پزشک باشند. موارد زیر را حتما با پزشک خود در میان بگذارید:
- مشکلات کبدی یا کلیوی
- سابقه آلرژی
- لوسمی لنفاوی
کپسول کو آموکسی کلاو در بارداری
کو- آموکسیکلاو را میتوان در دوران بارداری مصرف کرد، اگرچه در شرایط خاصی توصیه نمیشود. با پزشک، دکتر داروساز یا ماما خود درباره عوارض آموکسی کلاو ۶۲۵ یا اسیر دوزهای آن در بارداری مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما مناسب است.
قرص اموکسی کلاو خواب آور است؟
شربت آموکسی کلاو یا آفا کلاو ۶۴۳ باعث خواب آلودگی نمیشود، اما میتواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. اگر به این دارو حساسیت دارید، قبل از مصرف با پزشک متخصص درباره داروی جایگزین صحبت کنید.
تداخلات دارویی کوآموکسی کلاو
برخی از داروها به خوبی با کوآموکسی کلاو ترکیب نمیشوند. قبل از شروع مصرف آموکسی کلاو، در صورت مصرف هر یک از این داروها به پزشک خود اطلاع دهید:
- آلوپورینول یا پروبنسید که برای درمان نقرس استفاده میشود
- وارفارین، دارویی که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند
- متوترکسات، برای درمان سرطان یا بیماریهای روماتیسمی استفاده میشود
- مایکوفنولات موفتیل، برای جلوگیری از پس زدن اندامهای پیوندی استفاده میشود
- انواع واکسن مانند واکسن حصبه، واکسن وبا و واکسن ب.ث.ژ
- تتراسیکلینها، لاکتوباسیلوس و استریول
- آمینوگلیکوزیدها، سدیم پیکوسولفات
اطلاعات دارویی بیشتر آموکسی کلاو
توجه داشته باشید که اطلاعات قرار داده شده در این جدول به صورت عمومی است و پزشک عمومی باید شکل دارو و میزان مصرف کپسول کو آموکسی کلاو یا شربت آن را برای شما تجویز کند:
اشکال دارویی آموکسی کلاو | عوارض جانبی | تداخلات دارویی |
---|---|---|
سوسپانسیون کوآموکسی کلاو آفا شیمی ۶۰۰/۴۲.۹ میلیگرم/۵ میلی لیتر-آفاکلاو | اسهال | آلوپورینول یا پروبنسید |
قرص کلاومکس ۳۷۵ میلیگرم | برفک دهان | وارفارین |
قرص آفاکلاو ۶۲۵ میلیگرم | احساس تهوع و استفراغ | متوترکسات |
ویال آموکسی سیلین/کلاوینیک اسید نورمون ۱۰۰۰/۲۰۰ میلیگرم | بثورات پوستی | مایکوفنولات موفتیل |
قرص خط دار کلاموکس ۶۲۵ میلیگرم | مدفوع کم رنگ همراه با ادرار تیره | سدیم پیکوسولفات |
سوسپانسیون فارمنتین ای اس ۶۴۳ فارابی | زرد شدن سفیدی چشم یا پوست بدن | لاکتوباسیلوس و استریول |
قرص کلاوماکس ۶۲۵ | کهیر | واکسن وبا |
سوسپانسیون فارمنتین بی دی ۲۲۸ | التهاب واژن | واکسن ب.ث.ژ |
سوسپانسیون کلاموکس ۳۱۲ | راش پوستی | آمینوگلیکوزیدها |
قرص کلاویسیلین ۶۲۵ میلیگرم | درد شکمی | تتراسیکلینها |
قرص کلاویماکس ۳۷۵ میلیگرم | میکوز واژن | واکسن حصبه |
اسامی رایج آموکسی کلاو کدامند؟
کپسول کو آموکسی کلاو به نامهای مختلفی در بازار عرضه میشود که مهمترین موارد آن عبارتاند از:
- قرص کلاویسیلین ۶۲۵ میلی گرم
- قرص کو-اموکسی کلاو لقمان ۳۷۵ میلی گرم
- قرص کلاویماکس ۳۷۵ میلی گرم
- قرص کو-آموکسی کلاو ۳۷۵ فارابی
- قرص کلاموکس ۱۲۵/۵۰۰ میلی گرم
- قرص کلاوماکس ۶۲۵ – قرص co amoxiclav
- قرص کلاومکس ۳۷۵ میلی گرم
- قرص خط دار کلاموکس ۶۲۵ میلی گرم
- قرص آفاکلاو ۶۲۵ میلی گرم
- سوسپانسیون فارمنتین بی دی ۴۵۷
- سوسپانسیون کو-آموکسی کلاو فارابی ۳۱۲
- ساشه کوثر-کوآموکسی کلاو ۳۱۲ میلی گرم
- سوسپانسیون کلاویماکس ۳۱۲
- سوسپانسیون کلاموکس ۳۱۲
- سوسپانسیون کلاویسیلین ۲۲۸میلی گرم/۵میلی لیتر
- سوسپانسیون فارمنتین بی دی ۲۲۸
- سوسپانسیون کو-آموکسی کلاو جابر ۲۲۸میلی گرم/۵میلی لیتر
- سوسپانسیون فارمنتین ای اس ۶۴۳ فارابی
- سوسپانسیون کوآموکسی کلاو آفا شیمی ۶۰۰/۴۲.۹ میلی گرم/۵ میلی لیتر-آفاکلاو
- ویال آموکسی سیلین/کلاوینیک اسید نورمون ۱۰۰۰/۲۰۰ میلی گرم
به جای اموکسی کلاو چی بخوریم؟
آزیترومایسین، کلاریترومایسین، ویبرامایسین (داکسی سیکلین هیکلات) و لووفلوکساسین از انواع داروهای جایگزین هستند.
قرص کلاموکس یا آموکسی کلاو بهتره یا آزیترومایسین؟
بستگی به نوع عفونت پزشک تشخیص به تجویز کوآموکسی کلاو یا آزیترومایسین میدهد. کپسول آزیترومایسین برای عفونتهای ریوی کارایی بیشتری دارد.
آموکسی سیلین بهتره یا اموکسی کلاو؟
تفاوت آموکسی سیلین و آموکسی کلاو این است که براساس تحقیقات پزشکان، آموکسی کلاو طیف گستردهتری از باکتریها را نسبت به آموکسی سیلین درمان میکند، اما همچنین با عوارض جانبی گوارشی بیشتر همراه است.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
داروی آموکسی کلاو برای بیماریهایی که عفونت آنها ناشی از عفونت باکتریایی باشد استفاده میشود. میزان دوز مصرفی این دارو برای بزرگسالان و کودکان و همچنین میزان عفونت بستگی دارد. تجویز این دارو و مصرف آن باید کاملا زیر نظر پزشک متخصص باشد.
قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک عمومی یا دکتر بیماری عفونی مشورت کنید. همچنین میتوانید از مشاوره دارویی هم استفاده کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره با دکتر آنلاین عمومی و دکتر آنلاین عفونی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
هفته ۲۱ بارداری هستم بخاطر گلودرد و عفونت گلو آموکسی کلاو مصرف کردم. بعد از خوردن قرص بدن درد شدید سراغم میاد مخصوصا در ناحیه کتف و دست ها. از عوارض دارو هست؟
سلام
بله
بطور کلی بهتر است از کوآموکسی کلاو در بارداری و شیردهی استفاده نشود.
فقط زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید
مخصوصا در این هفته ی حساس بارداری
سلام، دخترم ۷ سالشه. عفونت سینوزیت داره. از بینی و حلقش چرک میاد.۳ روزه نصف قرص آموکسی کلاو ۶۲۵ میخوره.. ولی هنوز خوب نشده.. امکانش هست این قرص تاثیری نداشته باشه؟
سلام
اگر انتی بیوتیک تاثیر ندارد
یا عفونت باکتریایی ایجاد نشده بود
و یا نیاز به داروهای مناسب تری است
زیر نظر پزشک باشید
متخصص اطفال
دخترم ۱۹ ساله شه سینوزیت داره بین ابروهاش دردمیکنه .اموکسی کلاو می خوره بعداز خوردن قرص حالت تهوع داره بازم قرص بخوره یاقطع کنه مصرفش
سلام
در صوورتیکه با اینن قرص تهوع دارند
دارو را قطع کنید
و زیر نظر پزشکتان از دارو جایگزین استفاده کنید
سلام خدمت دکتر گرامی
پسر من ده سالشه و تقریبا ۴۵ کیلو وزن داره دکتر برای لوزه و سینوزیت ک التهاب دارن قرص کو آموکسی کلاو ۶۲۵ هر ۸ ساعت یک عدد تجویز کرده .میترسم احساس میکنم این دوز براش زیاده .نظر شما دکتر محترم رو میخواستم بدونم . ممنونم.
سلام
دز مناسبی برای کودکان بالای ۴۰ کیلوگرم است
طبق دستور پزشک مصرف کنید
بایدیک قرص ۲۵۰ میلی گرم/ ۱۲۵ میلی گرم سه بار در روز مصرف شود.
استفاده از قرصهای ۲۵۰ میلی گرم یا ۱۲۵ میلی گرم روکش دار در کودکان زیر ۴۰ کیلوگرم توصیه نمیشود.
سلام وخداقوت دختر۵ساله ام دوروزپیش مدام میگفت دلم دردمیکنه وهرده دقیقه تای ربع دردش میگرفت بردم دکتر،۴تاشربت داده استامینوفن،ایبوپروفن،اموکسی کلاو،میترونیدازول ویک قطره دایمیتکون اماهمجنان دردداره وامروزاسهال شده چکارکنم ازعوارض داروهاست؟واینکه آموکسی کلاو ومیترونیدازول هر۱۲ساعت همزمان مصرف بشه موردی نداره؟ممنون
سلام
اولا استفاده همزمان این حجم از دارو های مختلف باعث مشکلات گوارشی می شود
ابتدا از نظر رفلاکس و ورم معده باید معاینه شوند
سپس درمان صورت گیرد
تا مراجعه ی به پزشک از هیچ دارویی مصرف نکنید
متخصص کودکان
سلام،من ریشه دندانم عفونت کرده بود و دکتر برام قرص کوامسی کلاس نوشتند و استفاده کردم و دردم کامل برطرف شد ولی دو روز گذشته و من تعداد قرص های را که داشتم را کامل مصرف کرده بودم و تموم شدند و الان باز مجدد دندانم درد گرفته
امکانش هست که خیلی ضروری فقط چند تا دونه قرص را داروخانه بدون نسخه پزشک برام بنویسد تا به پزشک مراجعه کنم؟
سلام
احتمالا به اندازه کافی از این انتی بیوتیک استفاده کرده اید
و نیازی نیست
باید از ضدالتهاب های مناسب استفاده کنید
متاسفانه امکان تجویز دارو وجود ندارد
وقت بخیر
من دوماه پیش عفونت لوزه داشتم که دکتر برام اموکسی کلاو و مترانیدازول تجویز کردن بعد از اینکه خوب شدم مصرف داروهام رو قطع کردم، الان میتونم دوباره داروهام رو مصرف کنم تا تمام بشن؟
وقت بخیر
من دوماه پیش عفونت لوزه داشتم که دکتر اموکسی کلاو و مترونیدازول نجویز کردن بعد از اینکه خوب شدم مصرف داروها رو قطع کردم الان میتونم دوباره باقی قرص هارو طبق دستور دکترم مصرف کنم؟
سلام
بهتر است زیر نظر پزشک باشید
ولی اگر همان علایم را دارید می توانید مصرف کنید
سلام من روز ۲۱اردیبهشت احساس گرفتگی در گلو وسینه داشتم هیچ علامت دیگری نداشتم بعد از چهار روز به دکتر مراجعه کردم آزیترومایسین ۵۰۰داد یکبرگ استفاده کردم امااحساس میکنم هنوزخوب نشدم گاهی سرفه هم دارم میتونم آموکسی کلاو مصرف کنم لطفا جواب بفرمایید
سلام
تا از مطمین نشدن عفونت
نباید انتی بیوتیک استفاده کرد
نیاز به بررسی بیشتر و درمان اصولی دارید
هم از نظر آلرژی و هم رفلاکس هم باید بررسی شوید
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام من روز ۲۱اردیبهشت احساس گرفتگی در گلو وسینه داشتم هیچ علامت دیگری نداشتم بعد از چهار روز به دکتر مراجعه کردم آزیترومایسین ۵۰۰داد یکبرگ استفاده کردم امااحساس میکنم هنوزخوب نشدم گاهی سرفه هم دارم میتونم آموکسی کلاو مصرف کنم
فاطمه عزیز
تا از مطمین نشدن عفونت
نباید انتی بیوتیک استفاده کرد
نیاز به بررسی بیشتر و درمان اصولی دارید
هم از نظر آلرژی و هم رفلاکس هم باید بررسی شوید
متخصص گوش و حلق و بینی