قرص کتوتیفن چیست؟ موارد مصرف و عوارض جانبی زادیتن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

قرص کتوتیفن یکی از هم خانواده‌های داروهای آنتی‌هیستامین است که با گذشت نیم قرن از تولید آن، همچنان یکی از داروهای پرطرفدار در زمینه درمان آلرژی و جلوگیری از حملات آسم محسوب می‌شود. این دارو اشکال دارویی مختلفی دارد که شربت کتوتیفن یکی از آنهاست.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
قرص کتوتیفن چیست؟

قرص کتوتیفن یک داروی خوراکی از گروه آنتی‌هیستامین‌ها برای جلوگیری از حملات آسم و آلرژی در کودکان و بزرگسالان است. این دارو که در انواع قطره چشمی کتوتیفن، قرص کتوتیفن ۱ میلی گرم برای کودکان وجود دارد، با جلوگیری از انتشار هیستامین‌ها، مدت‌زمان و شدت علائم حملات آسم را کاهش می‌دهد. مصرف این دارو در زمانی که حملات آسم رخ‌داده تأثیری نخواهد داشت و حتماً باید قبل از شروع علائم، مصرف شود. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره این دارو به دست آورید، با دکترتو همراه باشید. در صورت نیاز از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید.

قرص کتوتیفن چیست؟

کتوتیفن یا Zaditor، نسل دوم آنتی‌هیستامین و تثبیت‌کننده سلول‌های ماست سل غیررقابتی است. این دارو اولین بار در سال ۱۹۷۰ در سوئیس توسط Sandoz Pharmaceuticals برای درمان آنافیلاکسی یا آسم ساخته و به بازار عرضه شد. به دلیل درصد بهبودی بالا، در سال ۲۰۲۰ با بیش از یک میلیون نسخه فروخته‌شده در آمریکا، رتبه ۲۸۹ام را در میان داروها به خود اختصاص داد.

زمانی که به‌طورمرتب با تجویز پزشک از قرص یا شربت کتوتیفن استفاده کنید، می‌تواند به کاهش دفعات، شدت و طول مدت علائم خارش و سوزش چشم مرتبط با آلرژی‌های فصلی، آسم آتوپیک در کودکان، کهیر، ماستوسیتوز و آلرژی غذایی کمک کند و سیستم ایمنی شما را در برابر ابتلا دوباره، مقاوم نگه دارد.

داروی کتوتیفن برای چیست؟
اولین بار کتوتیفن برای بیماری آسم تولید شد.

شربت کتوتیفن چیست؟

شربت کتوتیفن شیرین است و بیشتر برای کودکان تجویز می‌شود. با توجه به اینکه مصرف دارو در کودکان زیر سه سال، مخصوصاً نوزادان، حساس است، برای اطلاع از مصرف نوع داروی کتوتیفن، باید با دکتر مشورت کنید. معمولاً برای نوزادان قطره چشم تجویز می‌شود. تحریک سیستم عصبی از مواردی است که کتوفین می‌تواند در آن دخیل باشد و روی هیجانات، تحریک‌پذیری، عصبانیت و آشفتگی خواب تأثیر بگذارد. این مورد در کودکان، بعد از مصرف شربت کتوتیفن، بیشتر است.

مکانیسم اثر قرص کتوتیفن ۱

کتوتیفن یک مشتق بنزوسیکلوهپتاتیوفن ۳ با خواص آنتی‌هیستامینی قوی و تثبیت‌کننده ماست‌سل است و ساختاری مشابه با برخی دیگر از آنتی‌هیستامین‌های نسل اول مانند سیپروهپتادین و آزاتادین دارد. یک آنتاگونیست قوی و غیررقابتی گیرنده‌های هیستامین H1 است که نقش مهمی در فعالیت ضدآلرژیک آن دارد و آزادشدن هیستامین از سلول‌های درگیر در واکنش‌های حساسیت مفرط یا آلرژی را مهار می‌کند.

اشکال دارویی کتوتیفن

داروی کتوتیفن ۱ میلی گرمی، در سه حالت قطره چشم، قرص و شربت تولید می‌شود که تجویز هرکدام بستگی به‌شدت و نوع علائم بیماران دارد. در اکثر اوقات، قرص کتوتیفن برای بزرگسالان و شربت کتوتیفن برای کودکان تجویز می‌شود.

  • قرص کتوتیفن: کتوتیفن ۱ میلی‌گرم دارای کلسیم و کربوهیدرات است.
  • شربت کتوتیفن: اسیدسیتریک و قند از مواد تشکیل‌دهنده آن هستند که در بیماران دیابتی باید مصرف آن بررسی شود.
  • قطره کتوتیفن: این قطره برای استفاده خارجی در واکنش‌های خارش و تاری دید، با چکاندن در چشم استفاده می‌شود که تأثیرگذاری سریعی دارد.

اسامی تجاری داروی کتوتیفن:

  • قرص کتوتیفن
  • زادیتن ۱ میلی‌گرم
  • دنرل ۱ میلی‌گرم
  • آسمافورت ۱ میلی‌گرم
  • قرص کترام ۱ میلی‌گرم
  • کتوف ۱میلی‌گرم
  • زادیتن ۱میلی‌گرم/۵ میلی‌لیتر
  • کتوتی سنس ۱ میلی‌گرم
  • پریتیفن لیتو ۱ میلی‌گرم
  • کتوفتالمیک ۰.۲۵ میلی‌گرم
  • کتوبایوفن ۵میلی‌لیتر

تفاوت قرص کتوتیفن با ستیریزین

احتمالاً تاکنون نام قرص سیتریزین که مانند کتوتیفن از گروه آنتی هسیستامین‌ها است را شنیده باشید. تفاوت کتوتیفن و ستیریزین این است که کتوتیفن قدرت مهارکنندگی ضعیف‌تری نسبت به سیتریزین دارد و جلوی انتشار هیستامین را می‌گیرد اما ستیریزین (در غلظت پائین) علاوه بر آن، آزاد شدن PGD2 را از همه بافت‌ها متوقف می‌کند.

قرص کتوتیفن خارجی

الاوی، زادیتن، زادیتور از نام‌های تجاری انگلیسی داروی کتوتیفن هستند که به‌صورت داروی خوراکی و قطره چشمی وجود دارند. این دارو در دسته داروهای تجویزی قرار دارد و نباید سرخود و بدون تجویز پزشک مصرف شود.

اشکال دارویی داروی کتوتیفن 1 میلی گرم
داروی کتوتیفن ۱ میلی گرمی، در سه حالت قطره چشم، قرص تولید می‌شود.

طریقه مصرف قرص کتوتیفن چگونه است؟

موارد زیر را رعایت کنید:

  • کتوتیفن را می‌توانید با غذا یا میان وعده یا بدون غذا مصرف کنید.
  • کتوتیفن باید به‌طور مداوم مصرف شود تا مؤثر باشد.
  • این دارو را در ظرف دربسته در دمای اتاق، دور از حرارت، رطوبت، یخ‌زدگی و نور مستقیم نگهداری کنید.
  • کتوتیفن را دقیقاً همان‌طور که پزشک شما گفته است، مصرف کنید.
  • دارو را در دمای اتاق و دور از حرارت، رطوبت و نور مستقیم نگهداری کنید.
  • از یخ‌زدگی جلوگیری کنید و دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید. همچنین، از مصرف داروهای تاریخ گذشته یا داروهایی که دیگر نیاز ندارید، خودداری کنید
  • با توجه به اینکه تجویز شکل دارویی و دوز آن در افراد و سنین مختلف متفاوت است، بهتر است حتما از مشاوره دارویی استفاده کنید.

نحوه مصرف داروی کتوتیفن رو نمی‌دونی؟

برای جلوگیری از عوارض حتما مشاوره دارویی بگیر!

فراموشی مصرف داروی کتوتیفن قرص

اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید و زمان زیادی نگذشته است، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده است، فقط نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید و روند مصرف را مانند قبل ادامه دهید. توجه کنید که نباید دو دوز را با هم مصرف کنید تا دوز فراموش‌شده جبران شود! این کار اصلاً توصیه نمی‌شود.

مصرف بیش از حد قرص کتوتیفن ۱

علائم مصرف بیش از حد داروی کتوف عبارتند از:

  • تاری دید
  • احساس گیجی
  • تشنج
  • سرگیجه
  • خواب‌آلودگی شدید
  • غش یا سبکی سر هنگام بلندشدن از حالت درازکش یا نشسته
  • ضربان قلب تند یا نامنظم
  • تحریک‌پذیری
  • ازدست‌دادن هوشیاری
  • تپش قلب
  • تعریق
  • خستگی یا ضعف غیرمعمول

نحوه قطع مصرف داروی کتوتیفن

بسیاری از افراد برای دوره کوتاهی نیاز به مصرف آنتی‌هیستامین کتوتیفن دارند. بعد از کاهش علائم، باید مصرف کتوتیفن متوقف شود. نحوه قطع مصرف نباید به‌طور ناگهانی باشد، زیرا ممکن است با افزایش علائم آسم و آلرژی همراه باشد. بهتر است برای اطلاع از آن، سابقه مصرف داروی خود را با دکتر آسم و آلرژی یا دکتر عمومی در میان بگذارید. برای این کار می‌توانید از مشاوره تلفنی با دکتر آسم و آلرژی وب‌سایت دکترتو استفاده کنید.

متن انگلیسی:
«Ketotifen is a type of asthma medication which, when taken every day and used along with other antiasthma medications, may reduce the frequency, severity, and duration of asthma symptoms or attacks in children.»
ترجمه متن:
«داروی کتوتیفن نوعی دارو آسم است که روزانه همراه با سایر داروهای آسم مصرف می‌شود. این دارو ممکن است دفعات، شدت و مدت زمان بروز علائم حملات آسم را در کودکان کاهش دهد.»

به نقل از mayoclinic

قرص کتوتیفن برای چیست؟ (موارد مصرف قرص کتوتیفن)

و اما قرص کتوتیفن برای چی خوبه! این دارو برای تسکین علائم آلرژیک مانند خارش پوستی، عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و جلوگیری از حملات آسم استفاده می‌شود. کتوتیفن متعلق به گروه آنتی‌هیستامین‌ها است و از راه مهارکردن اثرات هیستامین تأثیر می‌گذارد.

۱. قرص کتوتیفن ۱ برای چیست؟ قرص کتوتیفن برای آبریزش بینی و علائم آسم و سرماخوردگی

کتوتیفن برای درمان علائم سرماخوردگی و علائم آسم در بزرگسالان و کودکان، برای رفع گرفتگی یا آبریزش بینی مصرف می‌شود و از تنگی نفس و سرفه‌های شدید جلوگیری می‌کند.

۲. خواص قرص کتوتیفن برای گلو درد

با توجه به اینکه علت اصلی گلو درد، ورود ویروس یا باکتری است، کتوتیفن در مهار آن نقش ندارد. اما در مواردی ممکن است توسط پزشک عمومی یا دکتر گوش و حلق و بینی برای جلوگیری از علائم بیشتر، تجویز شود.

۳. قرص کتوتیفن برای سرفه (قرص کتوتیفن ۱ برای کودکان)

کتوتیفن ۱ میلی گرم در کودکان بالای ۳ سال به‌طورمعمول استفاده می‌شود، اما برای نوزادان و کودکان ۶ ماهه تا یک‌ساله، دوز مصرفی و زمان مصرف باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

آیا شربت کتوتیفن برای سرفه نوزادان موثر است؟
یکی از تاثیرات مهم کتوتیفن ۱ میلی گرم، درمان سرفه کودکان است.

۴. کتوتیفن برای سرفه خلطی

آنتی‌هیستامین‌ها به‌عنوان داروهای ضد حساسیت می‌توانند از بروز علائم سرفه خلطی و احتقان جلوگیری کنند. علاوه بر کتوتیفن، سایر آنتی‌هیستامین‌ها شامل برومفنیرامین، دیفن‌هیدرامین و کلرفنیرامین می‌شوند.

۵. قرص کتوتیفن ۱ میلی گرم برای چیست: سینوزیت

سینوزیت یک بیماری حاد و آلرژیک با علائمی چون التهاب، عطسه، آبریزش و مسدودشدن بینی است. مصرف خوراکی قرص کتوتیفن می‌تواند به کاهش علائم و درمان بیماری کمک کند.

۶. کتوتیفن برای گرفتگی صدا

التهاب تارهای صوتی در حنجره با فریاد کشیدن، صحبت کردن طولانی با صدای بلند و یا بیماری‌هایی مانند عفونت دستگاه تنفسی، از اصلی‌ترین علت گرفتگی صدا است.

در اکثر اوقات پزشکان روتارین که از دانه گیاه کیدونیا به دست می‌آید، تجویز می‌کنند؛ اما ممکن است کتوتیفن هم برای علائم بعضی افراد توصیه شود.

۷. قرص کترام کتوتیفن برای گوش درد

معمولا کتوتیفن برای گوش درد کودکان که بیماری گوش میانی یا گوش درد دارند، استفاده می‌شود. کتوتیفن با اثر تثبیت‌کنندگی در لغو گرانولاسیون ماستوسیت‌ها، می‌تواند نقش درمانی برای بیماری گوش داشته باشد.

۸. قرص کترام کتوتیفن برای چیست: کتوتیفن و چربی سوزی

کتوتیفن آزادشدن TNF-α را از سلول‌های تک‌هسته‌ای خون مهار می‌کند. این ماده، با افزایش کاتابولیسم سلول‌های چربی و عضلانی، باعث کاهش وزن می‌شود. بی‌اشتهایی ایجادشده توسط TNF-α علت اصلی کاهش وزن است.

۹. قرص کتوتیفن برای اسپرم

کتوتیفن، به عنوان یک مسدودکننده سلول‌های ماست، می‌تواند به بهبود پارامترهای اسپرم کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه کتوتیفن به مدت ۱۲ هفته می‌تواند تحرک اسپرم و کیفیت کروماتین اسپرم را در مردانی که با ناباروری بدون دلیل مشخص مواجه هستند، بهبود بخشد. همچنین، استفاده از کتوتیفن به عنوان پیش‌درمان برای افرادی که تحت درمان‌های کمکی تولید مثل (ART) قرار می‌گیرند، توصیه شده است

دوز مصرف داروی کتوتیفن

دوز مصرف این دارو برای بیماران مختلف متفاوت است. در بیشتر موارد، میزان مصرف به شکل زیر است (اگر پزشک برای شما دوز مصرفی متفاوتی تجویز کرده، آن را بدون مشورت با خود او تغییر ندهید). برای شکل خوراکی در بیماری آسم:

  • بزرگسالان و کودکان ۳ ساله و بالاتر: ۱ میلی گرم (۱ قرص یا ۵ میلی لیتر) دو بار در روز، یک‌بار در صبح و یک‌بار در شب.
  • نوزادان و کودکان از ۶ ماه تا ۳ سال – تعیین دوز مصرفی حتماً توسط پزشک صورت می‌گیرد. معمولاً ۰.۲۵ میلی‌لیتر (یا ۰.۰۵ میلی‌گرم) به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن و دو بار در روز، یک‌بار صبح و یک‌بار عصر.

کتوتیفن ۱ میلی گرم را چه زمانی مصرف کنیم؟

زمان و حجم مصرف قرص کتوتیفن در بزرگسالان، دوز ۱ میلی گرم دوبار در روز (یک‌بار صبح و یک‌بار شب) است. برای کودکان بالای ۳ سال نیز مصرف کتوتیفن با همین برنامه زمانی توصیه‌شده است.

احساس می‌کنی سینوزیت گرفتی؟ همین حالا مشاوره بگیر!

عوارض قرص کتوتیفن کدامند؟

موارد زیر از شایع‌ترین عوارض جانبی مصرف داروی کتوتیفن هستند. امکان ایجاد بیماری در گوش میانی نیز وجود خواهد داشت، دراین‌باره بهتر است با دکتر گوش و حلق و بینی مشورت کنید:

  • خواب‌آلودگی
  • افزایش وزن (بین نیم تا پنج کیلوگرم)
  • خشکی دهان
  • خونریزی بینی
  • تب‌ولرز
  • سرفه
  • اسهال
  • احساس ناراحتی یا بیماری
  • سردرد
  • درد مفاصل
  • از‌دست‌دادن اشتها
  • درد عضلانی
  • حالت تهوع
  • تعریق
  • مشکل خواب
  • خستگی یا ضعف غیرمعمول
  • استفراغ
  • درد شکم یا معده
  • تاول، خارش پوست، لایه‌برداری یا قرمزی پوست
  • ادرار خونی یا تیره همراه با سوزش و درد
  • مدفوع به رنگ خاک رس
  • تشنج
  • سرگیجه
  • میل مکرر به ادرار کردن
  • اسپاسم عضلانی یا تکان‌دادن تمام‌اندام‌ها
  • کهیر
  • ازدست‌دادن ناگهانی هوشیاری
  • بوی نامطبوع نفس
  • استفراغ خونی
  • زردی چشم یا پوست
  • احساس تحریک‌پذیری یا عصبی بودن
  • خواب آشفته
  • تورم پلک‌ها

در صورت بروز عوارض جدی بعد از مصرف قرص کتوتیفن حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

آیا قرص کتوتیفن خواب آور است؟

اولین مرحله از مراحل خواب عمیق، خواب REM است که با پلک‌زدن‌های مداوم همراه است. کتوتیفن خواب REM را کاهش و خواب موج آهسته را افزایش می‌دهد. به همین دلیل ممکن است باعث آشفتگی خواب شود.

اثرات کتوتیفن روی خواب چیست؟
کتوتیفن باعث آشفتگی خواب می شود.

موارد احتیاط قرص زادیتن چیست؟

کتوتیفن ممکن است باعث خواب‌آلودگی، سرگیجه یا هوشیاری کمتر از حد معمول شود. قبل از رانندگی یا کار با ماشین‌آلات سنگین، این دارو را مصرف نکنید یا مطمئن شوید تأثیری روی هوشیاری شما ندارد. اگر دیابت دارید، کتوتیفن روی قند خون تأثیر می‌گذارد و می‌تواند تغییری در آزمایش‌های قند خون یا ادرار ایجاد کند.

موارد زیر، مهم‌ترین نکات قبل از مصرف داروی زادیتن هستند که برای جلوگیری از عوارض جانبی باید به آن‌ها توجه کنید:

  • آلرژی: اگر تابه‌حال هرگونه واکنش غیرعادی یا آلرژیک به این دارو یا هر داروی دیگر، آلرژی غذا، رنگ، مواد نگه‌دارنده و آلرژی به حیوانات داشته‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اطفال و کودکان: این دارو بر روی کودکان آزمایش‌شده است اما بهتر است با مشورت پزشک مصرف شود.
  • سالمندان: اطلاعات خاصی درباره مقایسه مصرف کتوتیفن در سالمندان یا استفاده در سایر گروه‌های سنی وجود ندارد.
  • دیابت شیرین (دیابت قند): کتوتیفن دارای کربوهیدرات است و ممکن است رژیم‌های غذایی کم قند را تغییر دهد.
  • صرع: در مواردی ممکن است خطر تشنج را افزایش دهد.
  • بیماری‌هایی مانند مشکلات کبد، فشار چشم یا گلوکوم، مشکلات پروستات، انسداد روده کوچک و بیماری خونی پورفیری هم نیاز به مشورت با پزشک قبل از شروع دوره مصرف دارو دارند.

قرص کتوتیفن در بارداری (قرص کتوتیفن در شیردهی)

در حال حاضر عوارض حادی برای بانوان در دوران بارداری گزارش نشده است. اما حتماً در زمان مصرف به تداخلات دارویی توجه داشته باشید و مثل همیشه، در صورت بروز علائم، با پزشک متخصص مشورت داشته باشید.

در دوران بارداری، کتوتیفن ۱ میلی گرم فقط باید در صورت تجویز پزشک مصرف شود. مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

کتوتیفن در بارداری
در دوران بارداری، کتوتیفن ۱ میلی گرم فقط باید در صورت تجویز پزشک مصرف شود.

منع مصرف قرص کتوتیفن

درصورتی‌که بعد از مصرف داروی کتوف بهبودی حس نکردید و با علائمی مانند واکنش آلرژیک بسیار جدی، خارش پوست، تورم (مخصوصاً در صورت،زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی و کاهش فشارخون مواجه شدید، باید مصرف کتوتیفن را متوقف کنید.

اما همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، نباید یک‌باره مصرف دارو را قطع کنید. با توجه به اینکه تشخیص نحوه توقف مصرف داروی کتوتیفن به تخصص پزشکی نیاز دارد، بهتر است با دکتر عمومی مشورت کنید. می‌توانید از مشاوره دارویی در وب‌سایت دکترتو استفاده کنید.

اختلالات دارویی مصرف قرص کتوتیفن کدامند؟

استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی‌شود. اگر هر دو دارو باهم تجویزشده باشند، دوز مصرفی و تعداد مصرف هرکدام متفاوت خواهد بود:

  • آمی فامپریدین
  • بوپروپیون
  • دونپزیل
  • پیتولیسانت

برای اطلاع از تداخلات دارویی کتوتیفن با داروهای مصرفی خود باید با داروساز یا پزشک متخصص مشورت کنید.

اطلاعات دارویی قرص کتوتیفن یک میلی گرم

اطلاعات دارویی کتوتیفن را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

اشکال داروییعوارض رایجتداخلات دارویی
  قطره کتوتیفن ۱ میلی گرم  خواب آلودگی  آمی فامپریدین
  قرص کتوتیفن  افت هوشیاری  بوپروپیون
  شربت کتوتیفن  اسهال  دونپزیل
  قطره چشمی زادیتن ۰.۲۵میلی گرم  تب و لرز  پیتولیسانت
   حالت تهوع 
جدول اطلاعات دارویی کتوتیفن

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

داروی کتوتیفن که اولین بار در سال ۱۳۴۹ شمسی برای کاهش حملات بیماری آسم تولید شد، یک داروی کاربردی و مهارکننده در گروه آنتی‌هیستامین‌ها است و در حال حاضر برای درمان آلرژی نیز استفاده می‌شود.

جلوگیری از حملات آسم، خارش، تاول، کهیر و قرمزی، از مهم‌ترین تأثیرات داروی کتوتیفن ۱ میلی گرم در بدن هستند. درصورتی‌که به اطلاعات بیشتری درباره این دارو احتیاج دارید، توصیه می‌کنیم با متخصص این حیطه، بهترین متخصص گوش و حلق و بینی یا فوق تخصص آسم و آلرژی و مشاوره دارویی مشورت کنید. در وبسایت دکترتو امکان تعیین وقت معاینه حضوری و دکتر آسم و آلرژی آنلاین و دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

کتوتیفن یک آنتی‌هیستامین قوی و مطمئن با اثر طولانی است که در درمان آسم مؤثر است و مصرف آن باعث افزایش وزن و خواب‌آلودگی می‌شود.

تب و لرز، گلو درد، تعریق زیاد و مشکلات خواب از عوارض مصرف زیاد کتوتیفن هستند.

اگر یک نوبت از دارو را فراموش کردید و زمان زیادی نگذشته است، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر تقریباً زمان نوبت بعدی فرارسیده است، فقط نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید و روند مصرف را مانند قبل ادامه دهید.

کتوتیفن تحرک اسپرم را در بیماران مبتلابه لکوسیتوسپرمی افزایش می‌دهد و ناباروری را بهبود می‌بخشد.

کتوتیفن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان بیماری‌ کووید-19 تأیید نشده‌ است.

داروی نئوتادین یکی از داروهای کاربردی در دو نوع قرص و شربت است که می‌تواند برای نوزادان نیز کاربرد داشته باشد. اما موردی که باید توجه شود، ممکن است دارو از شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود.

داروی فکسوفنادین بیشتر برای ۱۲ سال به بالا با بروز علائمی مانند کهیر، قرمزی و التهاب تجویز می‌شود و کتوتیفن برای رفع علائم حساسیت و بیشتر در کودکان بالای ۳ سال کاربرد دارد.

لوراتادین به کاهش علائم آلرژیک کمک می‌کند و برخلاف کتوتیفن خواب‌آور نیست.

امتیاز شما به مقاله:
(3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
کارشناس روانشناسی، محتوانویس و ویراستار مطالب پزشکی هستم. بیشتر از یکساله که به دنیای شگفت‌انگیز تولید محتوا و سئو قدم گذاشتم و خوشحالم در این مسیر با دکترتو همکاری می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره قرص کتوتیفن

  1. ناشناس گفت:

    مصرف کردیم ۲روز ۳تا دونه پوستمون کنده شد،تکرار در ادار سوزش بودی گند در دهان موقع باد گلو زدن خلاصه معده تخلیه شده بود،نفس میکشیدیم باد شکممون میرفت،آب یه قطره میخوردم ۱۰قطره پس میدادم ۲۰دقیقه بعد،۱قاشق غذا میخوردم ۲۰دقیقه بعد WCباید بری

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به عوارض دارو
      این دارو را قطع کنید

  2. مجتبی گفت:

    سلام خسته نباشید آیا شربت سالبوتامول و شربت کتوتیفن کودکان را بین هر کدام دو ساعت بگذرد را میتوان استفاده کرد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ایرادی ندارد

  3. گلناز گفت:

    سلام
    پسرم به آنفولانزا مبتلا شده
    دکتر آزیترومایسین داده و شربت کتو تیفن داده، ولی وقتی کتوتیفن رو میخوره به شدت سرفه ی خشک میکنه به نظرتون ادامه بدم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      این دارو مناسب سرفه است
      ادامه دهید و یا از پلارژین کیدز استفاده کنید

  4. ناشناس گفت:

    سلام .روز بخیر . من قصد بارداری دارم. و دکتر به خاطر سرفه های خشکی که دارم کتوتیفن تجویز کردن. آیا این قرص باعث خشکی واژن میشه ؟ چون خشکی در واژن باعث میشه که اسپرم به راحتی حرکت نکنه و خودشو نتونه به تخمک برسونه.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر
      احتمال مشکلات هورمونی بیشتر است

  5. ناشناس گفت:

    سلام ،ممنون بابت اطلاعات مفید بودند.
    برای نوزاد ۵ ماهه قرص زادیتن ، یک چهارم قرص هر ۱۲ ساعت تجویز شده. الان تو سایت تون خوندم که نباید یک دفعه قطع بشه، چطور باید قطعش کرد در پایان دوره درمان؟!

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      تحت نظر پزشک باید طی دو هفته به تدریج کم و سپس قطع شود

  6. منصوریان گفت:

    سلام.دخترم ۸ ساله هست.دخترم کمی آبریزش و گرفتگی بینی داره.
    سرفه های خلطی هم زیاد داره.دو روزه شربت پلارژین کیدز میدم ولی بهتر نشده.
    به نظرتون کتوتیفن بدم بجاش؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      ولی بهتر است زیر نظر مستقیم پزشک دارو مصرف کنند

  7. حقانی مقدم گفت:

    ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سپاس از شما

  8. حقانی مقدم گفت:

    خوب بود ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      تندرست باشید

  9. ناشناس گفت:

    پسرم سرفه میکنه کتوتیفن خوبه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله
      دوز آن را رعایت کنید

  10. فاطمه گفت:

    خب کودکانی که تشنجی هستندیاریسپریدون استفاده میکنند یامشکلاتی ازاین قبیل دارن یافاویسم هستندچی مثل پسرمن که همه این مشکلاتودداره ازطرفی سرفه مداوم داره