فهرست مطالب
کم کاری تیروئید یکی از بیماریهای غده تیروئید و از شایعترین بیماریهای غدد است. کم کاری تیروئید در کودکان هم میتواند اتفاق بیفتد. تیروئید کم کار به اندازهی کافی هورمون تولید نمیکند و این کمبود هورمونهای تیروئیدی باعث اختلال در متابولیسم و دیگر عملکردهای بدن میشود. ازآنجاییکه سیستم بدن نوزادان و کودکان هنوز در حال تکامل است، اختلال در عملکرد غده تیروئید میتواند تأثیر زیادی بر روی سلامت کودک داشته باشد و باید جدی گرفته شود. به خاطر اهمیت این موضوع تمام نوزادان تازه متولد در ۳ تا ۵ روزگی برای بیماریهای تیروئیدی غربالگری میشوند.
هنگامی که یک کودک دچار کمکاری تیروئید میشود، علائمی از خود نشان میدهد و دچار حالتهایی میشود که نشاندهندهی وجود اختلالی در بدن است. تیروئید کمکار بر سایر بخشهای بدن هم تأثیر میگذارد و عمکلرد آنها را مختل میکند. علائم هیپوتیروئیدی در سنین پایینتر متفاوت و در سنین بالاتر مشابه به بزرگسالان است. تیروئید پرکار اختلالی است که در صورت عدم درمان، میتواند مشکلات و عوارض خطرناکی برای کودک و یا نوزاد برجای بگذارد.
در صورتی که فرزند شما هایپوتیروئید است و یا تمایل دارید دربارهی این اختلال، درمان و یا تشخیص آن در کودک بیشتر بدانید، با دکترتو همراه باشید.
تیروئید کم کار چیست؟
غدهی تیروئید غدهای درونریز است که کار اصلی آن ساخت هورمونهای تیروئیدی و ترشح آنها به داخل خون است. میزان هورمونهای تولیدشده توسط غدهی تیروئید، یک مقدار مشخص است و افزایش یا کاهش این میزان میتواند در بدن ایجاد اختلال کند. کم کاری تیروئید هم یکی از بیماریهای غده تیروئید است که در آن غدهی تیروئید مقدار کمتری هورمون تیروئیدی تولید میکند و به خون میریزد.
کم کاری تیروئید علل مختلفی دارد و میتواند علائم متنوعی داشتهباشد. درمان این اختلال سخت نیست و بهراحتی میتوان علائم آن را مدیریت کرد. تیروئید کم کار اختلالی است که بیشتر در بزرگسالان شایع است و کمتر در کودکان و نوزادان دیده میشود. شایعترین بیماریهای غدهی تیروئید در کودکان و نوجوانان و نوزادان، کم کاری تیروئید است که ممکن است باعث کاهش سرعت رشد، کمشدن فعالیت و عملکرد ضعیف کودک در مدرسه شود.
در این ویدئو دکتر زهره کرمیزاده فوق تخصص بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم و متخصص کودکان در مورد بیماری کم کاری غده تیروئید در کودکان با شما صحبت میکند.
علتهای کمکاری تیروئید در نوزادان، کودکان و نوجوانان
هیپوتیروئیدی در نوزادان و کودکان در دو دستهی کلی قرار میگیرد.
۱. کم کاری تیروئید مادرزادی
تیروئید کم کار مادرزادی، معمولا در یک نوزاد از هر ۱۲۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ تولد رخ میدهد. بیشتر نوزادانی که با این اختلال بهدنیا میآیند، تصادفی و در اثر جهش دچار چنین نقصی شدهاند و درصد کمی از آنها ( ۱۰ تا ۲۰% کل موارد هایپوتیروئیدی مادرزادی) چنین بیماری را از پدر یا مادر به ارث میبرند. کم کاری تیروئید مادرزادی ممکن است به دو شکل بروز کند:
- نداشتن غدهی تیروئید و یا رشدنکردن آن به اندازهی کافی که در ۵۰ تا ۶۰% موارد رخ میدهد. در این حالت هیچ غدهای برای تولید هورمون وجود ندارد.
- تولید ناکافی هورمونهای تیروئیدی میتواند ناشی از وجود مشکل در هر مرحله از مسیر ساخت (بیوسنتز) و ترشح آنها باشد که در ۳۰ تا ۴۰% موارد دیدهمیشود. در این حالت در مسیر تولید و ترشح هورمونها مشکل وجود دارد.
علل ناشایع کم کاری تیروئید مادرزادی
- یکی از دلایل هیپوتیروئیدی مادرزادی در کشورهای در حال توسعه، کمبود ید در رژیم غذایی مادر در دوران بارداری است. این اتفاق در کشورهای توسعهیافته بهندرت دیده میشود.
- عبور برخی از مواد از جفت میتواند به تیروئید آسیب برساند و از فعالیت آن بکاهد. داروهایی همچون آمیودارون، داروهای آنتیتیروئید مثل پرویل تیوراسیل و متیمازول و آنتیبادیهای ضد تیروئید، موادی هستند که میتوانند از جفت عبور کنند و بر غدهی تیروئید جنین اثر بگذارند.
- دلیل ناشایع دیگری که باعث هیپوتیروئیدی در نوزاد میشود، هیپوتیروئیدی مرکزی است. این اختلال ناشی از وجود ناهنجاری در مسیر هیپوفیزی-تیروئیدی است. محور هیپوفیز-هیپوتالاموس-تیروئید باید درست فعالیت کند تا غدهی تیروئید دچار اختلال نشود.
۲. کم کاری تیروئید اکتسابی
هیپوتیروئیدیسم اکتسابی زمانی ایجاد میشود که کودک در اثر برخی بیماریها و اختلالات دیگر یا برخی روشهای درمانی و یا کمبود ید در رژیم غذایی دچار کم کاری تیروئید میشود. مهمترین دلایل کم کاری تیروئید اکتسابی عبارتاند از:
- مهمترین و شایعترین دلیل کمکاری تیروئید اکتسابی بیماری خودایمنی و التهابی تیروئید هاشیموتو است. این اختلال در بدو تولد دیده نمیشود و معمولا در انتهای دورهی کودکی و ابتدای نوجوانی در بیمار بروز میکند. ۵۰% از بیماران مبتلا به هاشیموتو، دارای سابقهی خانوادگی ابتلا به این بیماری خودایمنی هستند.
- یکی از علتهای کمتر شایع هیپوتیروئیدی اکتسابی، درمان با رادیوتراپی برای درمان برخی بیماریها مانند سرطان است.
- اگر برای مدتی تحت درمان با برخی از داروها همچون آمیودارون، داروهای ضدتشنج و لیتیوم قرار گرفتهباشید، در خطر ابتلا به هیپوتیروئیدی قرار دارید.
- انجام جراحی برای درمان بیماری گریوز
- مصرف ید رادیواکتیو برای درمان پرکاری تیروئید
- کمبود مصرف ید از معمولترین دلایل کم کاری تیروئید در کودکان است. این حالت بیشتر برای کودکانی پیش میآید که رژیم غذایی آنها به علت آلرژی و یا مشکلات دیگر، محدود شدهاست.
علائم کم کاری تیروئید در کودکان
کم کاری تیروئید در هر سنی رخ میدهد اما علائم کم کاری تیروئید در بیماران بستگی به سن آنها دارد. در ادامه به علائم هیپوتییروئیدی در هر گروه سنی اشاره میکنیم.
این علائم در کودکان هیپوتیروئید با هر سنی معمول است:
- خستگی
- یبوست
- پوست خشک.
۱. علائم تیروئید کم کار در نوزادان زیر دوماه
در نوزادان علائم هایپوتیروئیدی چند هفته تا یک ماه بعد از تولد بروز میکند. این علائم نهفته هستند و ممکن است از چشم مادر و پدر و یا حتی پزشک دور بمانند؛ بنابراین تشخیص کم کاری تیروئید در نوزادان از روی علائم اندکی دشوار است. این علائم عبارتاند از:
- زردشدن پوست و سفیدی چشمها
- یبوست
- خوب غذانخوردن
- پوست سرد
- کاهش گریهی کودک
- تنفس پر سر و صدا
- کاهش فعالیت و افزایش خواب
- بزرگشدن بخش نرمی سر
- بزرگشدن زبان.
۲. علائم تیروئید کم کار در کودکان زیر ۷ سال
مشکلاتی که هایپوتیروئیدی برای بیمار ایجاد میکند با سن بیمار ارتباط دارد. هر چه سن پایینتر باشد، آسیبها میتوانند بزرگتر و جبرانناپذیرتر باشند. علائم کم کاری تیروئید در کودکان کم سن و سال عبارت است از:
- قد کوتاهتر از حد طبیعی
- اندامهای کوتاهتر از همسن و سالان
- تاخیر در رشد دندانهای دائمی
- کاهش رشد مغزی
- کاهش سرعت ضربان قلب
- موهای خشک
- صورت پفکرده.
۳. علائم تیروئید کم کار در کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال
- قد کوتاه
- اندامهای کوتاه
- تاخیر در بلوغ
- رشد کم مغزی
- ضربان قلب کند
- موهای خشک
- صورت پفآلود.
علائمی مانند خستگی، یبوست، پوست خشک و رشد کم از علائمی هستند که در کم کاری تیروئید در کودکان در تمام ردههای سنی دیده میشوند.
علائم کم کاری تیروئید در نوجوانان
کم کاری تیروئید در نوجوانان بیشتر در دختران دیدهمیشود. رایجترین دلیل کم کاری تیروئید در نوجوانان، بیماری خودایمنی هاشیموتو است. کسانی که در خانوادهشان سابقه بیماریهای خودایمنی داشتهاند و یا درگیر سندروم داون هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای غدهی تیروئید هستند. علائمی که در نوجوانان هیپوتیروئید دیدهمیشود بسیار مشابه نشانههای این اختلال در بزرگسالان است. این علائم عبارتاند از:
- اضافه وزن
- رشد کم
- قد کوتاه
- جوانتر و کمسنتر از همسن و سالانشان به نظر میرسند.
- کاهش رشد پستانها
- تأخیر در قاعدگی
- خونریزیهای نامنظم دورهی قاعدگی
- بزرگشدن سایز بیضهها
- تأخیر بلوغ
- پوست خشک
- موها و ناخنهای شکننده و خشک
- یبوست
- غدهی تیروئید بزرگتر
- صدای خشدار
- صورت پفآلود
- خشکی و درد عضله و مفاصل.
این بیماری میتوانند باعث ایجاد علائم رفتاری و تغییراتی در خلق و خوی بیمار هم شود. این علائم عبارتاند از:
- خستگی
- فراموشکار بودن
- اختلالات خلقی
- ضعف در عملکرد درسی
- افسردگی
- اختلال تمرکز و یادگیری.
تشخیص کم کاری تیروئید در کودکان
واقع قدم اول برای خلاصی از بیماری، تشخیص بیماری است. اما چگونه میتوان هیپوتیروئیدی را در کودکان تشخیص داد؟ متخصص غدد از راههای مختلفی میتواند این اختلال را تشخیص دهد. مهمترین آن معاینهی فیزیکی و گرفتن شرح حال دقیق از بیمار و والدین اوست است. اگر دکتر غدد علائمی مبنی بر کم کاری تیروئید در کودک مشاهده کند، آزمایشهای زیر را درخواست میدهد.
۱. آزمایش تیروئید
آزمایش تیروئید از مواردی است که در تشخیص کم کاری تیروئید مؤثر است. یکی از مهمترین راههای تشخیص کم کاری تیروئید، سنجش میزان هورمونهای تیروئیدی در خون است. با انجام آزمایش خون میتوان این هورمونها را اندازهگرفت. هنگامی که تیروئید کم کار باشد، نمیتواند به اندازهی کافی هورمون تیروئیدی بسازد و به خون بریزد؛ بنابراین مقدار هورمونهای T3 و T4 در خون کاهش پیدا میکند. البته ممکن است که در کودک تنها T4 کاهش پیدا کند.
از طرفی، هیپوفیز متوجه این کمبود هورمون در خون میشود و شروع به ترشح هورمون محرک تیروئید میکند. بنابراین میزان هورمون TSH در خون بالا میرود. پس بالابودن این هورمون در کنار سطح پایین هورمونهای تیروئیدی میتواند نشاندهندهی کم کاری تیروئید باشد.
۲. CT اسکن
در این روش از اشعهی ایکس برای تصویر برداری از بدن استفاده میشود. در سیتیاسکن، چربی، استخوان، اندامها و ماهیچهها دیده میشوند. سی تی اسکن از تصویربرداری اشعه ایکس دقیقتر است. سیتیاسکن غدهی تیروئید میتواند در تشخیص کم کاری تیروئید در کودکان به متخصص غدد و متابولیسم کمک کند.
۳. سونوگرافی
در سونوگرافی از امواج فراصوت برای بررسی ساختار غدهی تیروئید استفاده میشود.
اگر در آزمایش تیروئید سطح هورمونهای t3و t4 بالا و سطح هورمون tsh پایین باشد، به معنای کمکاری تیروئید در کودکان است.
درمان کم کاری تیروئید در کودکان
در صورتی که کودک با کمکاری تیروئید مادرزای متولد شدهباشد، باید تا آخر عمر خود داروی کم کاری تیروئید دریافت کند. هر چند اگر مقدار ابتدایی هورمون TSH کمتر از حد خاصی باشد، دیگر نیازی به تجویز دارو نیست. زیرا در این صورت بیماری گذرا خواهد بود و به مرور زمان مشکل برطرف میشود. مخصوصا اگر در سن بالای سه سال که احتمال آسیب به مغز کاهش پیدا کردهاست.
کودکانی که افزایش کمی در مقدار TSH دارند و میزان T4 و T3 ثابت است، احتمالا دچار کم کاری تیروئیدی نهفته هستند. این کودکان تا زمانی که علائم بیماری را نشانندهند، نیازی به درمان دارویی ندارند. اما به محض نشاندادن علائم کم کاری تیروئید، باید تحت درمان دارویی قرار بگیرند تا کمبود هورمونهای تیروئیدی جبران شود.
درمان کم کاری تیروئید در کودکان به مادرزادی یا اکتسابیبودن کم کاری تیروئید هم بستگی دارد. در ادامه به درمان هر یک از انواع کم کاری تیروئید میپردازیم.
۱. درمان هیپوتیروئیدی مادرزادی
درمان دارویی هیپوتیروئیدی مادرزادی با قرصهای خوراکی انجام میشود. این قرصها حاوی هورمونهای تیروئیدی مصنوعی هستند و کم کاری تیروئید را در بدن جبران میکنند. برای شروع درمان، ابتدا قرص لووتیروکسین ۱۰ تا ۱۵ میکروگرم بر کیلوگرم (طبق وزن کودک) در هر روز تجویز میشود. در طول درمان کودک باید تحت نظر متخصص غدد باشد.
با این درمان سطح T4 خون تقریبا در دو هفته و بهسرعت به بیشتر از نصف مقدار طبیعی خود میرسد. این درمان بعد از ۴ هفته مقدار TSH خون را کاهش میدهد.
۲. درمان هیپوتیروئیدی اکتسابی
هیپوتیروئیدی اکتسابی به این معنا است که کودک با آن متولد نشدهاست و دلیل ثانویهای برای آن وجود دارد. در درمان کم کاری تیروئید اکتسابی، دوز اولیهی دارو نسبت به وزن و سطح بدن فرد تعیین میشود. لووتیروکسین تجویزی عبارت است از:
- یک تا سه سال: ۴ تا ۶ میکروگرم در هر کیلوگرم در یک روز
- ۳ تا ۱۰ سال: ۳ تا ۵ میکروگرم در هر کیلوگرم در یک روز
- ۱۰ تا ۱۶ سال: ۲ تا ۴ میکروگرم در هر کیلوگرم در یک روز
- بالای ۱۷ سال: ۱.۶ میکروگرم در هر کیلوگرم در یک روز.
در درمان دارویی برای هر دو نوع کم کاری تیروئید، باید تیتر هورمونها در بازههای زمانی مشخص چک شود تا دوز مناسب برای درمان هیپوتیروئیدی مشخص شود. تا زمانیکه میزان هورمونهای تیروئیدی و هورمون محرک غدهی تیروئید به حد طبیعی نرسد، درمان تإثیرگذار نبودهاست. درمان هورمونی تیروئید تنها باید از طریق خوراکی انجام شود. برای نوزادان هم این قرص را له میکنند و به شکل خمیر میآورند و به خورد آنها میدهند. توجه داشته باشید که نباید این دارو را همزمان با شیرخشک و یا مکملهای کلسیمدار، به نوزاد داد؛ زیرا جذب هورمونهای تیروئیدی کاهش پیدا میکند.
پیگیری درمان هیپوتیروئیدی در کودکان
پیگیریها و مراقبتهای بعد از تجویز دارو در کودکان بسیار بیشتر از بزرگسالان است. مخصوصا اگر کودک کم سن و سال باشد. مراقبتها و پیگیریهای بعد از آغاز دورههای درمانی به شکل زیر هستند:
- ۶ ماه اول: هر ۱ یا ۲ ماه
- از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی: ۳ تا ۴ ماه یک بار
- از ۳ سالگی تا پایان سن رشد: هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار
- کودکان با سنین بالاتر را میتوان در فواصل زمانی طولانیتر بررسی کرد. درواقع میتوان آنها را در صورت وجود مشکل ویزیت کرد و دورههای فالوآپ را سالانه و یا طولانیتر کرد.
کم کاری تیروئید در نوزادان
نوزادی که با هیپوتیروئیدی متولد میشود، یعنی هیپوتیروئیدی مادرزادی دارد. این نوزاد ممکن است اصلا غدهی تیروئید نداشته باشد، تیروئید او کوچک باشد و یا نتواند به خوبی عمل کند.
مصرف داروهای سرکوبکنندهی تیروئید در مادران باردار، باعث ایجاد یک هیپوتیروئیدی موقتی در نوزاد میشوند. این حالت چند هفته بعد از تولد و بعد از شروع به کار غده تیروئید نوزاد برطرف خواهد شد. گاهی هم به دلایل ژنتیکی، نوزاد با تیروئید کم کار متولد میشود. اما کودکی که با کم کاری تیروئید متولد میشود علائمی دارد که معمولا با گریهی ضعیف، بد شیرخوردن، خواب زیاد و زردی طولانیمدت خود را نشان میدهند. برای درمان چنین مشکلی باید بلافاصله به متخصص کودکان و یا متخصص غدد مراجعه کنید تا درمان کم کاری تیروئید شروع شود.
درمان کم کاری تیروئید با مصرف قرص انجام میگیرد. اما چون نوزاد نمیتواند قرص بخورد، آن را پودر و خمیر میکنند و سپس در دهانش میریزند.
عوارض و خطرات کم کاری تیروئیدی در کودکان و نوزادان
در صورتی که کم کاری تیروئید درمان شود، جای نگرانی نیست. اما اگر این اختلال درمان نشود، عوارض خطرناکی برای کودک به جای خواهد گذاشت. برخی از این عوارض عبارتاند از:
- ایجاد اختلال در روند رشد کودک
- مختلکردن روند بلوغ جنسی
- کاهش تعداد سلولهای قرمز خون (گلبولهای قرمز)، این مسئله به آنمی منتهی میشود.
- کاهش دمای بدن
- اختلال در عملکرد قلب
- مشکلات سیستم عصبی
- IQ پایینتر
- کاهش تواناییهای حرکتی کودک.
به یاد داشتهباشید که باید تا زمان بلوغ، درمان دارویی در کودک ادامه داده شود. زیرا عوارض کمکاری تیروئید درماننشده میتواند همیشگی باشد.
علائم هشدار برای تیروئید کم کار اطفال
در صورتی که در کودک شما کم کاری تیروئید تشخیص دادهشده باشد یا این که مشکوک به این اختلال تیروئیدی باشد، به علائم هشدار زیر توجه کنید (این علائم مرتبط با مراحل رشدی هستند):
- تأخیر در دندان درآوردن
- دیرتر شروع به ایستادن میکنند.
- تأخیر در شروع صحبتکردن.
- تأخیر در یادگیری بازیها و بوردگیمها
- نمیتوانند تمرکز کنند
- دوره ی زردی طولانی
- خستگی و خواب آلودگی مفرط
- دیرتر از هم سن و سالانش موضوع مورد بحث را درک میکند.
- در یادگیری تاخیر دارد و نمیتواند به خوبی موضوع را درک کند.
- اندامهای او کوتاهتر از هم سنوسالانش است. مثلا دستان و پاهای کوتاهتری نسبت به دوستان هم سنش دارد.
همانطور که توجه کردید، کودک هیپوتیروئید تمام پلههای رشد را کودک با تأخیر بالا میرود و این نگرانکننده است.
اگر کودک در شروع عملکردهای حرکتی تأخیر داشته باشد، یادگیری کُندتری داشته باشد و رشد کمی داشته باشد، احتمالا دچار کم کاری تیروئید است.
راهنمای مراجعه به پزشک
عملکرد صحیح تمام اندامهای برای تضمین رشد و تکامل صحیح کودک ضروری است. غده تیروئید یکی از اندامهایی است در تنظیم و هماهنگی بسیاری از عملکردهای مهم بدن نقش دارد. عملکرد صحیح غده تیروئید برای سلامت بدن ضروری است. کم کاری تیروئید یکی از شایعترین بیماریهای غدد است که در کودکان و نوزادان هم دیده میشود. این بیماری در هر دورهای از رشد علائم متفاوتی دارد، اما اگر کودک شما دچار یبوست است، رشد کمی دارد، خوب غدا نمیخورد و خسته است، باید به متخصص غدد و متابولیسم مراجعه کنید.
عدم درمان کم کاری تیروئید در کودکان عوارض جدی برای کودک خواهد داشت. این بیماری میتواند منجر به اختلالات ذهنی، اختلال تمرکز و یادگیری، اختلال در بلوغ جنسی، مشکلات قلبی و رشد کم و بسیاری از مشکلات سلامتی دیگر شود. از این رو تشخیص بهموقع و درمان مناسب این بیماری برای آینده کودک شما حیاتی خواهد بود.
درمان کم کاری تیروئید در کودکان آسان است. برای درمان این بیماری در کودکان هم از قرص لووتیروکسین استفاده میشود. نکته مهم در دروند درمان، پیگیری درمان و فالوآپ توسط پزشک است. برای درمان این بیماری باید به متخصص غدد مراجعه کنید. برای پیداکردن دکتر متخصص غدد به وبسایت دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو علاوه بر آشنایی با بهترین پزشکان میتوانید بهصورت اینترنتی نوبت بگیرید و از خدمات مشاوره تلفنی یا آنلاین با پزشکان استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
دخترم ۹ سالشه ازمایش داده تیروئید کم کار داره. T3 1.69
T47.7
TsH30.438
دو هفته هست قرص لواوتیروکسین ۵۰ صبح ناشتا میخوره قراره دو هفته دیگه بعد دوباره ازمایش بده. خیلی نگران هستم. یعنی باید تا آخر عمر قرص بخوره؟ مدرسه میره میترسم افت درسی پیدا کنه. ازمایش دخترم در حد نرماله یا خیلی بالاست؟
سلام
این میزان tsh در حالت بحرانی است
و کم کاری شدید دارند
اگر اشتباه تایپی نباشد
سلام خسته نباشید یه دختر ۳ساله دارم.از ۱۵ روزگی بهش قرص لوتیروکسین ۵۰ می دهم آلان ۳سال داره هر دفعه که می ریم دکتر میگه تیروئید ش خوبه قرصش ادامه بده تا که ای باید دارو بخوره؟
سلام
طول مدت مصرف دارو
مخصوصا داروهای هورمونی به نظر پزشک تان دارد
که بر اساس ازمایش تصمیم می گیرند
پسر ۷ ساله و نیمه دارم در آزمایش تیرویید سطح t3 و t4 نرمال بود ولی tsh روی ۸ بود دکتر گفت کم کاری تیروئید داره ولی به شدت لاغره سوالم اینه مگه کم کاری تیروئید چاق کننده نیست !؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
بله
ولی معمولا در بعد از بلوغ بیشتر خودش را نشان می دهد
پیشنهاد می کنم برای اطمینان در مرکز دیگری ازمایش هورمونی تکرار شود
سلام من ماه پیش آزمایش دادم تی اس اچ ۵/۲و تی ۴ روی ۴بود دکتر گفت کم کاری خفیف و ۵روز در هفته لووتیروکسین ۵۰میخورم .الان یک هفته اس توی گلوم درد شدید دارم دهنم شیرین و دست و پا و صورت یخ کرده و بی حالی و صعف دارم الان بابد دوز دارو بیشتر بشه یا این دردها طبیعیه .اصلا نمیتونم راه برم
شقایق عزیز
با این توضیحات
هفته ای یک قرص لووتیروکسین مصرف می کنید؟
باید دز دارو تغییر کند
ولی داروی مناسبی مصرف می کنید
زیر نظر پزشکتان باشید
سلام دخترم ۴سالشه دوبار ازش ازمایش تیروئید گرفتم به فاصله ۲ماه هردفعه سطح هورمون t3پایین بود خیلی لاغر و کم اشتها هست پوست خشک یه ریزش موی جزئی هم داره الان چکار باید انجام بدیم براش؟
دوست عزیز
بهتره آزمایش TSH و anti tpo نیز چک شود و برای بررسی و درمان به متخصص غدد مراجعه کنید و در این لینک اسامی بهترین متخصصان در این زمینه وجود دارد.
متخصص غدد
دختر ده سالع ام کم کاری تیرویید داره خیلی لاغراست یه ماه داره دارو میخوره کی باید ازش آزمایش بگیرم
سلام
اگر لاغر هستند احتمال پرکاری وجود دارد
مجددا ازمایش را تکرار کنید
سلام نوزاد سه ماه دارم ک از شونزده روزگی قرص تیرویید میخوره،کم کاری تیرویید داشت.الان نرمال شده.تا کی باید دارو مصرف کنه؟و اینکه ایا این قرص باعث چاقیش میشه؟
سلام
قطع یا مصرف دارو تیرویید به اخرین ازمایش و علایم ان ربط دارد
که پزشکتان تصمیم می گیرد
یه روز یادم رفت به بچه ۵ سالم قرص تیروئیدشو بدم بخوره علائمش چیه ممکنه چه اتفاقی بیوفته
سلام
یک روز ایرادی ندارد
ولی سعی کنید دارو ها را منظم مصرف کنید
کم کاری تیرویدتاچندسالگی درمان میشه
سلام فاطمه عزیز
دوره مصرف داروها معمولا یک تا دو ماه میباشد. استفاده از داروی مسدودکننده بتا نیز در درمان بیماری تیروئید مفید است. با کنترل شدن و تنظیم میزان ترشح این هورمون، پزشک متخصص دوز داروی شما را کاهش میدهد تا فعالیت غده تیروئید به تعادل لازم و کافی برسد سپس مصرف دارو را قطع می کند.