قرص ایمی پرامین برای چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن – مجله سلامت دکترتو

ایمی پرامین برای چیست و چه کسانی میتوانند این دارو را مصرف کنند؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ایمی‌پرامین، دارویی از دسته داروهای ضدافسردگی‌های سه‌حلقه‌ای است که کاربرد اصلی آن درمان افسردگی، شب‌ادراری و اختلالات عصبی است. این دارو باید در افراد با مشکلات قلبی، کبدی، بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود و برای کسانی که آلرژی دارند یا از داروهای خاص استفاده می‌کنند، ممنوع است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
ایمی پرامین برای چیست و چه کسانی میتوانند این دارو را مصرف کنند؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

ایمی پرامین یک داروی ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای است که برای درمان افسردگی و شب‌ادراری در کودکان استفاده می‌شود. این دارو با افزایش مقادیر سروتونین و نوراپی‌نفرین در مغز به بهبود علائم افسردگی کمک می‌کند و ممکن است با مسدود کردن اثر استیل‌کولین بر مثانه، شب‌ادراری را کاهش دهد. ایمی پرامین علاوه بر تأثیرات مثبت خود، ممکن است عوارض جانبی هم داشته‌باشد که آگاهی از آن‌ها برای بیماران و پزشکان ضروری است. با وجود این که می‌دانیم این دارو برای درمان استرس، افسردگی و شب ادراری در کودکان به‌کاربرده می‌شود، نباید سرخود آن را مصرف کرد. برای مشاوره‌ی دارویی و دریافت نوبت دکتر روانشناس یا دکتر رواپزشک،‌ می‌توانید از نوبت‌دهی آنلاین و مشاوره‌ی تلفنی دکترتو کمک بگیرید.

ایمی پرامین چیست؟

ایمی پرامین یک داروی ضد افسردگی سه حلقه‌ای است که برای درمان علائم افسردگی استفاده می‌شود. قرص خوراکی ایمی پرامین ممکن است به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود و لازم باشد آن را با داروهای دیگر مصرف کرد. نوع خوراکی این دارو تنها به شکل قرص ایمی‌پرامین در دوزهای مختلف وجود دارد و تجویز قرص ایمی پرامین معمول‌تر از تجویز اشکال دیگر آن است.

شناسنامه داروییتوضیحات
ایمی پرامین چیست؟داروی ایمی پرامین برای درمان افسردگی استفاده می‌شود. این دارو با افزایش فعالیت یک ماده شیمیایی به نام سروتونین در مغز کار می‌کند. قرص‌های ایمی پرامین همچنین برای درمان شب ادراری در کودکان هم استفاده می‌شوند.
نام عمومی داروایمی پرامین (Imipramine)
نام تجاریTofranil
نوع داروضد افسردگی سه حلقه‌ای
فرمول شیمیاییC19H24N2
دسته بندی بارداریدسته D (در دوران بارداری و شیردهی منع مصرف کامل دارد)
نیمه عمر۶ تا ۲۰ ساعت
مکانیسم اثرایمی پرامین با مهار بازجذب مجدد انتقال‌دهنده‌های عصبی نوراپی نفرین و سروتونین کار می‌کند و باعث کاهش جذب نوراپی نفرین و سروتونین توسط سلول‌های عصبی می‌شود. وقتی این انتقال‌دهنده‌های عصبی از پایانه‌های سیناپسی به مقدار کمتری بازجذب شوند، غلظت آنها در خون افزایش پیدا می‌کند و علائم افسردگی بهتر می‌شود. همچنین می‌تواند سبب تغییراتی در انتقال دهنده‌های عصبی و فیزیولوژی مغز شود و علائم افسردگی را تسکین دهد.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
نحوه مصرف۱ یا ۲ قرص در روز با یا بدون غذا – تزریق به عضله
اشکال داروییقرص ایمی پرامین ۱۰، قرص ایمی پرامین ۲۵، قرص ایمی پرامین ۵۰، آمپول ایمی پرامین
داروهای هم گروهامی تریپتیلین، آموکساپین، کلومیپرامین، دسیپرامین، دوکسپین، ماپروتیلین، نورتریپتیلن، پروتریپتیلین، تریمیپرامین
اطلاعات دارویی درباره ایمی پرامین

طریقه مصرف ایمی پرامین

نحوه‌ی مصرف ایمی‌پرامین کاملا باید طبق دستور دکتر رواشناس و یا دکتر روانپزشک باشد. نحوه‌ی مصرف ایمی‌پرامین، مثل خیلی از داروهای ضدافسردگی دیگر به موارد مختلفی بستگی دارد که شامل سن، علت مصرف دارو، شدت بیماری و پاسخ به درمان هستند. اگر از داروی ایمی پرامین مصرف می‌کنید، باید نحوه مصرف قرص ایمی پرامین را در نظر داشته‌باشید؛

  • تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه را مطالعه کنید و راهنمای دارو و برگه‌ی دستورالعمل را بخوانید. پزشک ممکن است گاهی اوقات دوز را بر حسب نیاز شما تغییر دهد.
  • قرص ایمی پرامین را می‌توانید با یا بدون غذا استفاده کنید.
  • اگر علائم شما پس از ۴ هفته درمان، بهتر نشد، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • استفاده از ایمی پرامین را به طور ناگهانی قطع نکنید، در غیر این صورت ممکن است علائم ترک دارو در شما ظاهر شود‌. پزشک معمولا دوز مصرفی شما را به مرور کاهش می‌دهد تا عارضه رخ ندهد.
  • همچنین، در اطفال پزشک دوز مصرفی کودک را به آرامی کاهش می‌دهد. اگر مصرف ایمی پرامین به صورت ناگهانی قطع شود، ممکن است علائم کودک دوباره برگردد و ایمی پرامین دیگر برای درمان شب ادراری موثر نباشد.
  • اگر قرص ایمی پرامین برای شب ادراری تجویز شده است؛ بهتر است یک ساعت قبل از خواب خورده شود.
  • اگر یک دوز مصرفی را فراموش کردید، دارو را در اسرع وقت مصرف کنید. اما اگر نزدیک به نوبت دوز بعدی است، دوز فراموش شده را حذف کنید.
  • در هنگام استفاده از ایمی پرامین از مصرف مشروبات الکلی، خودداری کنید زیرا می‌تواند باعث عوارض جانبی خطرناک شود.
  • دوزهای بیش از ۷۵ میلی‌گرم قرص ایمی پرامین روزانه معمولا توصیه نمی‌شوند.
  • بیماری‌ها، بارداری و لیست داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.
  • دارو را دور از دسترس اطفال نگه‌دارید. در صورتیکه کودک این دارو را سرخود مصرف کند، می‌تواند دچار مسمویت‌های خطرناکی شود.
طریقه مصرف ایمی پرامین چگونه است؟
ایمی پرامین معمولا در دوز ۱ یا ۲ قرص در روز با یا بدون غذا تجویز می‌شود.

دوز مصرفی ایمی پرامین

تعیین دوز مصرفی ایمی پرامین به عوامل مختلفی بستگی دارد. ایمی پرامین برای سالمندان و کودکان با دوزهای کمتری نسبت به بزرگسالان تجویز می‌شود. در صورتی که دوز تجویزی ایمی‌پرامین برای شما با موارد ذکر‌شده در این مطلب، تفاوت دارد، هرگز آن را تغییر ندهید و طبق دستور پزشک معالج خود، به مصرف دارو ادامه‌دهید.

گروه سنیشرایط درمانیدوز اولیهحداکثر دوز مجاز
بزرگسالانافسردگی۷۵ میلی‌گرم در روز در دوزهای تقسیم شدهتا ۲۰۰ میلی‌گرم در روز (در بیماران بستری تا ۳۰۰ میلی‌گرم)
کودکان ۶ سال به بالاشب‌ادراری۲۵ میلی‌گرم یک ساعت قبل از خوابتا ۵۰ میلی‌گرم برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال؛ تا ۷۵ میلی‌گرم برای بالای ۱۲ سال
جدول دوز مصرف ایمی پرامین

نحوه مصرف داروی ایمی پرامین چجوریه؟

برای جلوگیری از عوارض حتما مشاوره دارویی بگیر.

قرص ایمی پرامین ۱۰ برای چیست؟

قرص ایمی پرامین ۱۰ که در نسخه‌ها به شکل Tab Imipramine ۱۰ mg نوشته‌می‌شود، پایین‌ترین دوز شکل خوراکی این دارو است. درواقع قرص ایمی پرامین ۱۰ معمولا برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال استفاده‌ می‌شود.

قرص ایمی پرامین ۱۰ نوعی داروی ضدافسردگی است که از داروهای معمول و پراستفاده‌ی روانپزشکان است و می‌توان از آن برای درمان افسردگی، اختلالات خواب و درمان وسواس استفاده‌کرد. ایمی‌پرامین عوارض متعددی دارد که برخی از آن‌ها کم‌اهمیت و برخی دیگر آزاردهنده هستند و همه‌ی بیماران آن‌ها را تجربه نمی‌کنند:

  • این دارو گاهی اوقات برای درمان شب ادراری، در کودکان ۶ سال به بالا به کار می‌رود.
  • دیده‌شده‌است که ایمی‌پرامین را برای درمان سردردهای میگرنی هم تجویز‌کرده‌اند.
  • کسانی که استرس و اضطراب دارند می‌توانند از این دارو استفاده‌کنند.
  • دردهای عصبی را می‌توان با ایمی‌پرامین کنترل‌کرد.
  • یکی از داروهای تجویزی برای فوبیاهای اجتماعی، ایمی‌پرامین است.
  • از ایمی پرامین برای درمان علائم افسردگی استفاده می‌شود. برخی از این علائم شامل خلق پایین، بی‌اشتهایی یا کم‌اشتهایی و اختلالات خواب هستند.

قرص ایمی پرامین برای پانیک

قرص ایمی‌پرامین می‌تواند برای درمان اختلال پانیک (اختلال وحشت‌زدگی) مفید باشد. ایمی‌پرامین به عنوان یک داروی ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای، در دسته موثرترین دارو برای پانیک قرار گرفته است که می‌تواند به تنظیم مواد شیمیایی مغز کمک کرده و علائم اضطراب و حملات پانیک را کاهش دهد. اما استفاده از آن برای پانیک باید تحت نظر پزشک صورت گیرد، زیرا ممکن است عوارضی مانند خواب‌آلودگی، خشکی دهان یا تغییرات وزن به همراه داشته باشد.

قرص ایمی پرامین برای میگرن

هرچند ایمی‌پرامین به‌عنوان داروی اصلی برای پیشگیری از میگرن شناخته نمی‌شود اما برخی پزشکان ممکن است آن را به‌عنوان درمان کمکی تجویز کنند. تأثیر این دارو بر انتقال‌دهنده‌های عصبی می‌تواند در کاهش شدت و فرکانس حملات میگرنی مؤثر باشد. با این حال، استفاده از ایمی‌پرامین برای میگرن باید با احتیاط و تحت نظر پزشک صورت گیرد.

قرص ایمی پرامین برای چیست؟
قرص ایمی پرامین برای درمان افسردگی کاربرد دارد.

قرص ایمی پرامین ۲۵ برای چیست؟

قرص ایمی پرامین ۲۵ دوز دیگری از شکل خوراکی ایمی‌پرامین است که معمولا برای سالمندان کاربرد دارد. ایمی پرامین ۲۵ را برای کسانی تجویز می‌کنند که مقدار بیشتری از ایمی پرامین ۱۰ را نیاز دارند. همانند باقی دوزها، از ایمی پرامین ۲۵ برای درمان افسردگی و یا شب ادراری در کودکان استفاده می‌شود.

قرص ایمی پرامین ۲۵ شب ادراری

برای کودکان بالای ۶ سال که دچار شب‌ادراری هستند، ایمی‌پرامین ۲۵ میلی‌گرم یک ساعت قبل از خواب تجویز می‌شود. در صورت نیاز و با توجه به واکنش کودک، دوز ممکن است افزایش یابد اما حداکثر دوز نباید از ۵۰ میلی‌گرم برای شب ادراری کودکان ۶ تا ۱۲ سال و ۷۵ میلی‌گرم برای کودکان بالای ۱۲ سال بیشتر شود.

متن انگلیسی:
When imipramine tablets or capsules are used to treat depression, they are usually taken one or more times a day and may be taken with or without food. When imipramine tablets are used to prevent bedwetting in children, they are usually taken one hour before bedtime.
ترجمه فارسی:
هنگامی که از قرص یا کپسول‌های ایمپرامین برای درمان افسردگی استفاده می‌کنید، معمولا یک یا چند بار در روز مصرف می‌شود و ممکن است با غذا یا بدون غذا باشد. هنگامی که از قرص‌های ایمپرامین برای جلوگیری از شب ادراری در کودکان استفاده می‌کنید، معمولا یک ساعت قبل از خواب مصرف شود.

به نقل از سایت medlineplus

ایمی پرامین برای معده

ایمی‌پرامین ممکن است عوارض گوارشی مانند خشکی دهان، یبوست، تهوع، استفراغ و درد شکمی ایجاد کند. این عوارض معمولا خفیف هستند و با ادامه مصرف دارو کاهش می‌یابند. با این حال در صورت بروز عوارض شدید یا مداوم باید با پزشک مشورت شود.

ایمی پرامین برای زود انزالی

ایمی‌پرامین، یک داروی ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای است که گاهی برای درمان زودانزالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با تأثیر بر انتقال‌دهنده‌های عصبی، می‌تواند زمان انزال را افزایش دهد. با این حال استفاده از ایمی‌پرامین برای زودانزالی باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.

قرص ایمی پرامین ۱۰ برای چیست؟
قرص ایمی پرامین ۱۰ و سایر دوزهای آن برای کودکان و بزرگسالان تجویز می‌شود.

قرص ایمی پرامین ۵۰ برای چیست؟

ایمی پرامین ۵۰ برای افراد بالغی که افسردگی حاد دارند استفاده شده و معمولا بیشتر از یکی در روز تجویز می‌شود. دوز مصرفی این دارو بر اساس وضعیت بیمار تنظیم می‌شود و ممکن است به‌تدریج افزایش یابد. شروع درمان با دوزهای پایین‌تر می‌تواند به کاهش عوارض جانبی کمک کند.

آمپول ایمی پرامین برای چیست؟

آمپول ایمی‌پرامین ۲۵ میلی‌گرم برای مواردی که نیاز به شروع سریع درمان ضدافسردگی وجود دارد یا زمانی که مصرف خوراکی ممکن نیست، استفاده می‌شود. این شکل دارویی باید توسط پزشک تجویز و تزریق شود. پس از تثبیت وضعیت بیمار، معمولا به مصرف خوراکی تغییر می‌یابد. مصرف آمپول ایمی‌پرامین نیازمند نظارت پزشکی دقیق است.

به دنبال راهی برای درمان افسردگی هستی؟ همین الان از دکتر نوبت بگیر.

 عوارض قرص ایمی پرامین ۲۵ و سایر دوزهای آن

مانند همه‌ی داروها، قرص ایمی پرامین نیز می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. با این وجود، بسیاری از افراد هیچ عارضه‌ی جانبی نخواهند داشت اما برخی دیگر عوارض جانبی ایمی‌پرامین را به شکلی قوی‌تر نشان‌می‌دهند. انتخاب اینکه مصرف دارو منافع بیشتری دارد و یا تغییر آن با یک داروی دیگر بهتر است، به عهده‌ی متخصص است. اگر روانپزشک این دارو را برای شما تجویز کرده است، تشخیص داده که مصرف این دارو بیشتر از مضرات آن به سود شماست.

توجه داشته‌باشید که عوارض جانبی قرص ایمی پرامین در بزرگسالان کمی متفاوت از کودکان است:

  • افکار و رفتارهای خودکشی
  • تشنج و اختلالات عصبی
  • تغییرات خلقی شدید
  • تأثیرات قلبی خطرناک مانند نارسایی قلبی، سکته قلبی و تپش قلب
  • عوارض چشمی و شنوایی
  • اختلالات کبدی
  • مشکلات گوارشی
  • تأثیر بر غدد درون‌ریز
  • افزایش یا کاهش وزن
  • اختلالات پوستی
  • اختلالات خواب
  • اختلالات حرکتی و تعادلی
  • عوارض مرتبط با سیستم ایمنی
  • تغییر در الکتروانسفالوگرام (EEG)
  • احتمال ایجاد روان‌پریشی

این عوارض در همه افراد دیده نمی‌شوند، اما آگاهی از آنها ضروری است. در صورت مشاهده علائم جدی، باید فورا با پزشک مشورت کرد.

عوارض قرص ایمی پرامین در کودکان

مواردی که ممکن است هنگام مصرف ایمی‌پرامین در کودکان بروز کند، شامل عوارض زیر هستند؛

  • عصبی بودن و بی‌قراری 
  • مشکلات خواب مانند کابوس شبانه و مشکل در به خواب رفتن
  • خستگی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • دل درد
  • اسهال
  • گرفتگی و درد معده

اگر این علائم خفیف باشد، ممکن است طی چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر شدت آنها بیشتر شد یا از بین نرفت؛ با پزشک متخصص صحبت کنید.

عوارض قرص ایمی پرامین در بزرگسالان

برخی از عوارض شایع در بزرگسالان خطرناکند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. مصرف ایمی‌پرامین در بزرگسالان می‌تواند با عوارض زیر همراه باشد؛

  • حالت تهوع
  • یبوست یا اسهال
  • استفراغ
  • بیشتر شدن افکار ناراحت‌کننده
  • خشکی دهان
  • تاری دید
  • افزایش قند خون
  • مشکل در ادرار کردن
  • خواب‌آلودگی
  • کاهش ضربان قلب
  • تورم پستان در مردان و زنان
  • افزایش یا کاهش وزن
  • ترمور و لرزش اندام‌ها 
  • کاهش میل جنسی 
  • بی‌قراری وعصبی شدن
  • تپش قلب
  • سردرد و سرگیجه
  • بثورات پوستی
پزشکان پیشنهادی

ایمی پرامین و تپش قلب

مصرف ایمی‌پرامین ممکن است باعث عوارض قلبی مانند تپش قلب، افزایش یا کاهش فشار خون و در موارد نادر، نارسایی قلبی شود. این عوارض به‌ویژه در افراد مسن یا کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، بیشتر مشاهده می‌شود. در صورت تجربه تپش قلب یا هرگونه علائم غیرمعمول قلبی، حتما از مشاوره فوری با پزشک استفاده کنید.

تاثیر قرص ایمی پرامین بر قاعدگی

مصرف ایمی‌پرامین ممکن است باعث تغییرات در چرخه قاعدگی، نامنظم شدن یا دردناک شدن دوره‌های قاعدگی شود. همچنین در برخی موارد، بزرگ شدن یا دردناک شدن سینه‌ها و ترشح غیرمعمول شیر گزارش شده است. این عوارض به دلیل تأثیر دارو بر سیستم هورمونی بدن رخ می‌دهند. در صورت مشاهده چنین تغییراتی، با پزشک مشورت کنید.

آیا قرص ایمی پرامین خواب آور است؟

ایمی‌پرامین می‌تواند در برخی افراد باعث خواب‌آلودگی شود. این عارضه جانبی به‌خصوص در اوایل دوره مصرف مشاهده می‌شود. توصیه می‌شود تا مشخص شدن واکنش بدن به دارو، از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، مانند رانندگی، خودداری کنید.

قرص ایمی پرامین ۱۰ چاق کننده است؟

افزایش وزن یکی از عوارض جانبی احتمالی ایمی‌پرامین است. این دارو ممکن است با افزایش اشتها و تغییرات متابولیکی منجر به افزایش وزن شود. در صورت نگرانی درباره تغییرات وزن، با پزشک خود مشورت کنید.

قرص ایمی پرامین ۱۰ چاق کننده است؟
قرص ایمی پرامین باعث تغییرات وزن می‌شود.

عوارض قطع ناگهانی ایمی پرامین

قطع ناگهانی ایمی‌پرامین می‌تواند باعث ایجاد علائمی مانند تهوع، سردرد، سرگیجه، تحریک‌پذیری و مشکلات خواب شود. برای جلوگیری از این عوارض، توصیه می‌شود تحت نظر پزشک، دوز دارو به‌تدریج کاهش یابد تا بدن به‌صورت تدریجی به عدم حضور دارو عادت کند.

عوارض مصرف زیاد قرص ایمی پرامین

مصرف بیش‌ازحد ایمی‌پرامین می‌تواند خطرناک و حتی کشنده باشد. علائم مصرف بیش از حد شامل خواب‌آلودگی شدید، تشنج، مشکلات تنفسی، ضربان قلب نامنظم و کاهش هوشیاری است. در صورت مشکوک بودن به مصرف بیش‌ازحد، فورا به مراکز پزشکی مراجعه کنید.

موارد احتیاط و هشدار مصرف داروی ایمی پرامین

قبل از مصرف ایمی پرامین، اگر به این دارو یا سایر داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، مانند آمیتریپتیلین، کلومیپرامین، دوکسپین و غیره، حساسیت دارید؛ به پزشک اطلاع دهید:

  • اگر در ۱۴ روز گذشته از مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز(MAOI) استفاده کرده‌اید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • به پزشک خود اطلاع دهید که در ۵ هفته‌ی گذشته از داروی ضد افسردگی SSRI استفاده کرده‌اید یا خیر. SSRI شامل سیتالوپرام، فلوکستین، فلووکسامین، پاروکستین، سرترالین، ترازودون و غیره است.
  • در صورتی که اختلال دوقطبی تشخیص‌داده‌شده دارید و یا مشکوک به این اختلال هستید، آن را بیان کنید.
  • افرادی که سابقه‌ی مشکلات ادراری دارند، باید این مورد را اظهار کنند.
  • اطلاع به پزشک درباره گلوکوم زاویه باز یا آب سیاه چشم مهم است.
  • سابقه‌ی اختلال تشنج یا صرع را اطلاع دهید. این دارو ممکن است تعداد تشنج‌های شما را افزایش دهد.
  • بیماری قلبی و عروقی در مصرف ایمی پرامین تعیین‌کننده است. مثلا نارسایی قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی یا ضربان قلب سریع و نامنظم باید درنظر گرفته‌شوند.
  • دیابت از بیماری‌های زمینه‌ای مهم در مصرف ایمی‌پرامین است. این دارو می‌تواند باعث تغییر در سطح قند خون شود.
  • سابقه‌ی مشکلات کلیوی برای ایمی پرامین در نظر گرفته‌می‌شود. اگر مشکلات کلیوی دارید، ممکن است نتوانید این دارو را به خوبی از بدن دفع کنید.
  • مشکلات کبدی بیمار اهمیت بالایی دارند. این دارو می‌تواند باعث بدتر شدن وضعیت کبد شما شود. پزشک ممکن است دوز کمتر ایمی پرامین را برای شما تجویز کند.
  • اگر قصد جراحی دارید، پزشک معمولا داروی شما را برای مدت کوتاهی قطع می‌کند.
  • کلیه‌های افراد مسن معمولا دچار اختلال است و به خوبی نمی‌تواند داروها را از بدن دفع کند. در نتیجه مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانی‌تری در بدن آنها باقی می‌ماند و خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش می‌دهد.
  • تایید نشده است که آیا ایمی پرامین برای درمان افسردگی در کودکان زیر ۱۸ سال موثر و بی‌خطر هست یا خیر.
منع مصرف ایمی پرامین چیست؟
قرص ایمی پرامین برای زنان باردار منع مصرف دارد.

ایمی پرامین در بارداری و شیردهی

مصرف ایمی پرامین در بارداری ممنوع است. این دارو از گروه‌های D است و گزارش‌هایی مبتنی بر مرگ جنین با مصرف آن گزارش شده‌است.‌ البته که مصرف این دارو کاملا بستگی به نظر پزشک دارد و روانپزشک می‌سنجند که منافع مصرف آن به خطرات احتمالی می‌چربد یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارد، به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر کودک شیرخوار دارید؛

  • ایمی پرامین می‌تواند به شیر مادر منتقل شود و در کودکی که از شیر مادر تغذیه می‌کند، عوارض جانبی ایجاد کند.
  • اگر به کودک خود شیر می‌دهید؛ با پزشک خود صحبت کنید.

تداخلات دارویی ایمی پرامین

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای مصرفی شما را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. در این لیست، همه تداخلات دارویی احتمالی نوشته نشده است. پس قبل از مصرف ایمی پرامین، لیستی از تمام داروهایی را که استفاده می‌کنید در اختیار پزشک خود قرار دهید؛ 

  • مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOI) مانند سلژیلین 
  • داروهایی مانند لینزولید، متیلن بلو، فنتانیل، ترامادول، لیتیوم، بوسپیرون و گیاه خار مریم
  • سایمتیدین 
  • کینیدین
  • داروهای ضد آریتمی مانند پروپافنون و فلکائینید
  • مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) مانند سرترالین، فلوکستین و پاروکستین
  • داروهای آنتی کولینرژیک مانند دیفن هیدرامین، الانزاپین و اکسی بوتینین
  • داروهای ضد احتقان و بی‌حس کننده‌های موضعی مانند اپی نفرین، فنیل افرین و نفازولین
  • متیل فنیدیت
  • کلونیدین
  • فنوباربیتال و فنی توئین
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
قرص ایمی پرامین پارس دارو ۱۰ میلی‌گرمسلژیلین افکار و رفتارهای خودکشی
قرص ایمیپرامین ام اچ دی ۲۵ میلی‌گرممتیلن بلوتشنج و اختلالات عصبی
قرص ایمی پرامین ام اچ دی ۱۰ میلی‌گرمترامادولتغییرات خلقی شدید
قرص ایمی پرامین امین ۲۵ میلی‌گرملیتیومنارسایی قلبی
قرص ایمی پرامین سبحان ۵۰ میلی‌گرممتیل فنیدیتعوارض چشمی و شنوایی
قرص ایمی پرامین-اکسیر ۱۰ میلی‌گرمکلونیدیناختلالات کبدی
جدول مشخصات دارویی ایمی پرامین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

ایمی‌پرامین دارویی موثر برای درمان افسردگی، شب‌ادراری و برخی اختلالات عصبی است اما مصرف آن ممکن است با عوارضی همچون خواب‌آلودگی، افزایش وزن و تغییرات هورمونی همراه باشد. برای استفاده صحیح، همواره باید تحت نظر پزشک باشد و از قطع ناگهانی آن خودداری کنید.

اگر خود شما و یا از نزدیکانتان با بیماری افسردگی دست‌‌وپنجه نرم می‌کنید و یا کودک شما مشکل شب‌ادراری دارد، نباید به این موارد بی‌توجه باشد و در اسرع وقت باید با روانپزشک و یا روانشناس مشورت کنید. دکترتو فرصت فوق‌العاده‌ای را برای شما ایجاد کرده‌است تا در کوتاه‌ترین زمان و به ساده‌ترین شیوه،‌ از دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک نوبت دریافت کنید. دریافت نوبت به شکل آنلاین انجام می‌گیرد و در این سایت امکان مشاوره‌ی تلفنی و یا پیامی هم وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

بله، داروهای ضدافسردگی دیگری نیز وجود دارند مانند آموکساپین، کلومیپرامین و دسیپرامین که می‌توانند به‌عنوان جایگزین ایمی‌پرامین مورد استفاده قرار گیرند. انتخاب داروی مناسب بستگی به شرایط بالینی بیمار و نظر پزشک دارد.

متاسفانه الکل می‌تواند باعث بیشتر شدن اثر ایمی‌پرامین شود و از آنجایی که ایمی پرامین ممکن است عوارضی داشته‌باشد، مصرف این دارو با الکل می‌تواند خطرات بسیاری داشته‌باشد. به طور کلی داروهای ضدافسردگی بهتر است با الکل مصرف نشوند. البته که توصیه‌می‌شود هیچ دارویی با الکل مصرف نشود؛ زیرا می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر کبد و کلیه که تصفیه‌کنندگان بدن هستند، بگذارد.

ایمی‌پرامین می‌تواند باعث تغییرات هورمونی و نامنظم شدن یا دردناک شدن دوره‌های قاعدگی شود. در صورت تجربه چنین تغییراتی، با پزشک خود مشورت کنید.

ایمی‌پرامین و کلومی‌پرامین هر دو از دسته داروهای ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای هستند اما تفاوت‌هایی در ساختار شیمیایی و کاربردهای درمانی دارند. ایمی‌پرامین بیشتر برای درمان افسردگی و شب‌ادراری در کودکان استفاده می‌شود، در حالی که کلومی‌پرامین علاوه بر افسردگی، برای درمان اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) نیز مؤثر است.

اگر قصد بارداری دارید، پزشک ممکن است توصیه کند که چند هفته قبل از تلاش برای بارداری، مصرف دارو را به‌تدریج کاهش داده و قطع کنید تا از تأثیر منفی بر بارداری جلوگیری کنید.

برای قطع مصرف ایمی‌پرامین، مهم است که تحت نظر پزشک عمل کنید. پزشک ممکن است دوز دارو را به‌تدریج کاهش دهد تا خطر بروز علائم قطع ناگهانی کاهش یابد. هرگز بدون مشورت با پزشک، مصرف دارو را به‌صورت ناگهانی قطع نکنید.

عوارض جانبی ایمی‌پرامین ۲۵ میلی‌گرم ممکن است شامل خشکی دهان، تاری دید، یبوست، خواب‌آلودگی، سرگیجه، افزایش یا کاهش وزن، تعریق زیاد، تغییرات خلقی، مشکلات جنسی و مشکلات ادراری باشد. در صورت بروز عوارض جدی، با پزشک خود مشورت کنید.

بله، ایمی‌پرامین می‌تواند باعث اختلالات جنسی مانند کاهش میل جنسی، اختلال در نعوظ، تأخیر یا عدم ارگاسم شود. این عوارض به دلیل تأثیر دارو بر انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و نوراپی‌نفرین رخ می‌دهند. شدت این عوارض در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است با گذشت زمان تغییر کند.

ایمی‌پرامین می‌تواند با افزایش یا کاهش قند خون، بر متابولیسم گلوکز تأثیر بگذارد. برخی مطالعات نشان داده‌اند که این دارو ممکن است مقاومت به انسولین را افزایش دهد که می‌تواند خطر دیابت را بالا ببرد. افراد دیابتی یا در معرض دیابت باید سطح قند خون خود را تحت نظر داشته‌باشند.

 

جالب است بدانید که این دارو انزال را به تاخیر می‌اندازد اما نباید سرخود برای درمان انزال زودرس از آن استفاده کرد.

بله، ایمی‌پرامین ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی، استرس، یا تأثیر بر چرخه رشد مو باعث ریزش مو شود.

به روانپزشک مراجعه کنید. در صورتیکه ایمی پرامین برای بیمار در نظر گرفته‌شود، هفته‌های اول مصرف دارو باید تحت نظر پزشک باشد. زیرا افکار خودکشی در آن‌ها هویدا می‌شود و ممکن است عارضه‌ی جانبی خطرناکی در آنها بروز کند.

از آنجایی که سالمندان نسبت به عوارض ایمی‌پرامین حساس‌تر هستند، باید با دوز پایین‌تری تحت درمان قرار بگیرند و دائما تحت نظر باشند.

معمولا دو هفته طول می‌کشد تا اثرات قرص ایمی پرامین در فرد دیده‌شود.

بسیاری از مصرف‌کنندگان این قرص از تاثیرات مثبتی که در زندگی مشاهده کرده‌اند راضی هستند؛ این درحالی است که برخی دیگر از استفاده‌کنندگان قرص ایمی پرامین از عوارض آن عاجزند و نیازمند تمایل جدی به تعویض داروی خود دارند.

قرص ایمی‌پرامین برای درمان افسردگی،‌ شب ادراری و مشکلات دیگری مثل اضطراب و استرس، کاربرد دارد و می‌تواند این بیماری‌ها را درمان کند.

شاید بسیاری از افرادی که وسواس دارند را از نزدیک دیده‌باشید. این بیماران دارای استرس و اضطراب هم هستند. بنابراین می‌توان برای درمان استرس و اضطرابشان از ایمی‌پرامین استفاده کرد.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره ایمی پرامین

  1. مریم گفت:

    سلام روزتون بخیر قرص ایمی پرامین باعث اختلال در هورمونها و عقب افتادن قاعدگی میشود

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      عملکرد این دارو اثر بر سیستم عصبی مرکزی مغز است و ممکنه به علت اثر بر روی سیستم عصبی مرکزی موجب نامنظمی قاعدگی شود ولی این مورد را نمی توان به صورت قاطع بیان کرد. قاعدگی نامنظم می تونه به علت اختلالات هورمونی باشد. نیازه با مراجعه به متخصص زنان آزمایش کامل هورمونی انجام و علت این تاخیر قاعدگی مشخص شود. از این لینک می تونید نوبت بگیرید.
      رزرو نوبت پزشک زنان

  2. سودا گفت:

    سلام .
    در صورت مصرف ایمی پرامین۲۵ چه مدت قبل اقدام به بارداری باید قطع کرد؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      مصرف ایمی پرامین در بارداری در گروه C قرار دارد. مطالعات اپیدمیولوژیک افزایش ریسک بروز ناهنجاری های مادرزادی را در مورد مصرف ایمی پرامین در بارداری نشان داده است. استفاده از داروهای ضد افسردگی می تواند با افزایش ریسک زایمان زودرس ارتباط داشته باشد. داده های کنترل شده ای در مورد تاثیر ایمی پرامین در بارداری انسان وجود ندارد. نوزادانی که مادران آن ها از ایمی پرامین تا زمان زایمان استفاده کرده اند در ساعت و یا روزهای اولیه دچار تنگی نفس، بی حالی، کولیک، تحریک پذیری، فشار خون بالا، لرزش و یا اسپاسم شده اند. تا حد امکان مصرف ایمی پرامین باید تدریجا و حداقل ۷ روز قبل از تاریخ محاسبه شده برای زایمان قطع گردد.
      از این لینک میتونید با متخصص روانپزشکی مشورت کنید.
      متخصص روانپزشکی

  3. مصطفی مرادی گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و تمامی همکارانتون…بنده یک ماهه قرص پاروکستین وایمیپرامین مصرف میکنم دکتر تجویز کرده ولی نمیدونم عوارض کدوم داروی که تعریق زیاد بهمراه سرگیجه دارم از قرص لوزامیکس اچ هم مصرف میکنم آیا باهم تداخل داره ممنون میشم پاسخ بدین

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      قرص پاروکستین با ایمی پرامین تداخل دارویی داره. این دو دارو باعث خواب آلودگی و سرگیجه ممکنه شود. بهتره برای ادامه مصرف با متخصص روانپزشکی از این لینک مشورت کنید.
      متخصص اعصاب و روان

  4. سمیه گفت:

    سلام پسر من ۱۰ سالش هست و خیلی نگران است و اضطراب دارد دکتر تغذیه اش ایمی پرامید ۱۰ را هرشب تجویز کرده آیا بخورد؟
    بعد از تمام شدن دوره چگونه آن را تمام کند.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تجویز داروهای روانپزشکی باید توسط متخصص روانپزشکی صورت بگیره شروع و قطع دارو باید تحت نظر متخصص باشه. این دارو در کودک ۱۰ ساله منع مصرف نداره و مصرف آن وابستگی در کوتاه مدت ایجاد نمی کند. از این لینک میتونید با متخصصان روانپزشکی در ارتباط باشید.
      متخصص روانپزشکی

  5. ابوالفضل گفت:

    سلام ببخشيد من وقتي اين قرص راميخورم قفسه سينم ميگيره ويكم درد ميكنه وسرگيچه هم دارم لطفا كمك كنيد كه از اين قرص بخورم من ۱۶ سالمه اين قرص رادكتر به خاطرتكرر ادرار بهم داده استفاده كنم مشكل پيش نمياد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      با تداوم استفاده از این دارو علایم کمتر میشه. در صورت ادامه دار بودن این علایم با پزشک خود مشورت کنید.

  6. ماه پیشونی گفت:

    سلام من قرص ایمی پرامین ۱۰ دو نوبت در روز به مدت یک ماه برای میگرن مصرف کردم گلوم به شدت خشک میشه میخوام مصرفشو قطع کنم. اگر به مدت یک هفته روزی یکی بخورم و بعد دیگه نخورم درسته؟؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      قطع این دارو با نظر پزشک معالج شما باید صورت بگیره. این دارو به یکدفعه نباید قطع بشه. از این لینک میتونی نوبت متخصص نورولوژی گرفته و برای جایگزنی داروی مناسب یا تغییر دوز این دارو مشورت کنی.
      متخصص نورولوژی

    2. خیریه مقدم گفت:

      میخواهم قرص ایمی پرامون قطع کنم ضرری ندارد

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        این دارو نباید ناگهان قطع شود
        اگر هم قصد دارید قطع کنید زیر نظر پزشک باشید

  7. نازنین گفت:

    سلام من سه روز هست که داروی ایمی پرامین ۲۵ هر شب یک‌عدد مصرف میکنم و دچار سرگیجه شدم مخصوصا وقتی که میخوام از جام بلند بشم، آیا از عوارض این قرص هست؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      سردرد و سرگیجه از عوارض جانبی دارو هست که در برخی افراد بروز میکنه و با تداوم مصرف این مشکل برطرف میشه. اگه این علامت خفیف باشد، ممکنه طی چند روز یا چند هفته از بین بره. اگر شدتش بیشتر شد یا از بین نرفت با بهترین متخصصان روانپزشکی ما میتونی صحبت کنی که در صورت نیاز دارو رو تغییر بدن یا دوز مصرفی رو کاهش بدن.
      روانپزشک خوب

  8. کریمی گفت:

    سلام من داروی ایمی پرامین به ندت ۳ ناهه که مصرف میکنم علایم اضطرابی و استرسیم کاملا بهبود پیدا کرده فقط جدیدا دچارمشکل بینایی شدم یک نقطه نورانی در میدان دیدم ظاهر شده چشم پزشک مراجعه کردم گفتن از لحاظ چشم مشکلی نداری
    الان من سوالم اینه ممکنه این نقاط نورانی از عوارض دارویی ایمی پرامین باشه؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      عارضه جانبی چشمی که داروی ایمی پرامین بوجود میاره ممکنه تاری دید، درد چشم و تورم و قرمزی اطراف چشم باشه. نقاط نورانی تو چشم میتونه به علت مشکلات عصب بینایی بوجود اومده باشه که ممکنه ناشی از اختلالات در کاده ژلاتینی درون چشم یا زجاجیه باشه. با نظر پزشکتون میتونی ایمی پرامین رو برا چند روز قطع کنی اگه علایم چشمی باقی موند باید به متخصص چشم پزشکی مراجعه کنی.
      متخصص چشم پزشکی

      1. محبوبه گفت:

        سلام..این دارو ایمن پرامین ۲۵ برای ناراحتی معده و گوارشم پزشک داده..میخاستم ببینم آبا تاثیری در این مشکل من داره؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          این دارو با شل کردن دریچه بین معده و مری باعث ضعیف شدن عضلات این دریچه شده و مانع از ایجاد رفلاکس معده شده و درد معده و ناراحتی گوارشی رو در کنار سایر داروهای تجویزی پزشک کاهش میده.

      2. اردشیر شادکام گفت:

        سلام
        مطالب شما بسیار کامل و دقیق بود،
        از شما بسیار سپاسگزارم

    2. سیدجلیل گفت:

      سلام بنده دچار التهاب وعفونت مثانه وپروستات هستم دکترم این قرص رادرکنار آمپول جنتامایسین،کپسول امنیک۴/. وکپسول تروتودین برایم تجویز کرده،باتوجه به مشکلات قلبی وکبدی اینجانیگب ونداشتن بیماری افسردگی آیا نیازی به مثرف هست یاخیر،همچنین علت تجویز این دارو چه بوده؟،،

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        این دارو در درمان اختلالات و مشکلات ادراری که مربوط به مثانه و پروستات هست در کنار داروهای دیگه کاربرد داره. این دارو برای مشکلات دفع شما تجویز شده نه افسردگی. اگه مشکل قلبی شما نارسایی قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی یا ضربان قلب سریع و نامنظم بوده و اگه اخیراً دچار حمله قلبی شدی نباید از این دارو استفاده کنی. با پزشک معالج تون مشورت کن.

  9. احسان گفت:

    سلام دکتر این دارو رو برای مشکل زود انزالی بهم داد آیا مصرف کنم چون در بالا هیچگونه اشاره ای نشده بود به مشکل زود انزالی میکنه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ایمی پرامین برای درمان زودانزالی هم کاربرد داره و تاثیر خوبی داره. بنابراین طبق دستور پزشک معالج تون مصرف کن و دارو رو خودسرانه قطع نکن چون عارضه ترک ناگهانی بیشتره.

    2. کوثر گفت:

      سلام دکتر برای دختر ۴ سالم قرص ایمی پرامین داده و چربی خون داره آیا مصرف این دارو برایش ضرری ندارد

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        این دارو احتمالا برای اختلالات ادراری به کودک شما داده شده. مصرف این دارو در کودکان و با داشتن چربی خون نیز منعی ندارد. دوره درمان را تحت نظر پزشک تکمیل کنید و از قطع دارو خودداری کنید.

  10. مهران هاشمی گفت:

    سلام؛
    قرص ” ایمی پرامین۱۰″ رو دکتر واسه دخترم (۱۲سال) مشکل معده تجویز کردن، آیا برای این سن مجاز می باشد؟

    1. جعفر گفت:

      سلام من حملات پانیک دارم دکتر برام ایمی پرامین۲۵ نوشته آیا با این دارو مشکلم حل میشه

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        برای درمان حملات پانیک بهتره تحت نظر متخصص روانپزشکی دارو مصرف کنید. از این لینک میتونید نوبت مشاوره تلفنی یا حضوری بگیرید.
        روانپزشک خوب

      2. رجبلو گفت:

        سلام وقتتون بخیر پسر من ده سالش قرص ایمی پیرامین ۲۵برای شب اداری مصرف می کنه بعد از دوهفته علایم استفراغ وتهوع بهش دست داده وهمچنین قرمزی گوش وصورت حالا به نظر شما باید دارو قطع کنیم یا اینکه کمتر بشه .پسرم هر دوازده ساعت یک عدد مصرف می کرد .ممنون