هفته ۲۲ بارداری، علائم و باید و نبایدهای این هفته

آنچه در این مقاله می‌خوانید

در هفته بیست و دوم بارداری جنین حدود 19 سانتی‌متر است. شکم شما کاملا بزرگ می‌شود. با استفاده از گوشی پزشکی می‌توان صدای قلب جنین را شنید. این هفته آخرین فرصت برای انجام سونوگرافی و آزمایش‌های ژنتیکی سه‌ماهه دوم بارداری است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
هفته بیست و دوم بارداری

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

در هفته ۲۲ بارداری بیش از نصف مسیر حاملگی را طی کرده‌اید. بسیاری از زنان باردار در این مرحله شکم برجسته خود را دوست دارند و انقباضاتی را احساس می‌کنند. اگر شما در هفته بیست و دوم بارداری هستید یا چند روز دیگر به این مرحله می‌رسید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح می‌دهیم که این هفته چگونه است؟ کدام علائم ممکن است ظاهر شوند؟ کدام علائم از بین می‌روند؟ جنین در چه وضعیتی قرار دارد و چقدر رشد می‌کند؟ بدن شما چه تغییراتی کرده و شکم چقدر برجسته می‌شود؟ به کدام نکات مراقبتی باید توجه داشت؟ تغذیه در این هفته باید چگونه باشد؟ آیا آزمایشی در این مرحله از حاملگی انجام می‌شود؟

در صورتی‌که به‌تازگی باردار شده‌اید یا علائمی در دوران بارداری دارید، باید برای انجام معاینات و آزمایش‌های این دوره به دکتر زنان یا دکتر مامایی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان به‌صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید.

هفته ۲۲ بارداری چگونه است؟

در هفته ۲۲ بارداری شما وارد نیمه دوم حاملگی شده‌اید. ضربان قلب جنین به‌قدری افزایش داشته است که می‌توانید با گوشی پزشکی صدای قلب را بشنوید. بر اساس تقویم بارداری بسیاری از جزئیات اندام‌های بدن جنین شکل گرفته است. ناخن‌ها کامل رشد کرده و گوش داخلی و شبکیه چشم تشکیل شده‌اند. حرکات جنین زیاد است و موقعیت آن مدام تغییر می‌کند.

شما ممکن است در این هفته انقباضات خفیف را احساس کنید. برآمدگی شکم بزرگ شده و در این مرحله کاملا شبیه به یک زن باردار هستید. احتمالا دیگر هیچ یک از لباس‌های قبلی شما اندازه نیستند و باید لباس‌های گشاد تهیه کنید. با رشد جنین کمردرد، درد لگن و تورم پاها طبیعی است. اگر علائم شما شدید است، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

علائم هفته ۲۲ بارداری

در هفته بیست و دوم حاملگی برخی علائم ادامه دارند و برخی علائم جدید ظاهر می‌شوند. از مهم‌ترین علائم این هفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتگی عضلات پا: فشار رحم به وریدهای اصلی و افزایش وزن در بارداری باعث گرفتگی عضلات پا به‌ویژه در شب می‌شود.
  • فراموشی: این عارضه شایع است و برخی زنان در بارداری دچار فراموشی، گیجی یا حواس‌پرتی می‌شوند.
  • ویار: شما ممکن است در طول بارداری هوس غذاهای خاصی بکنید که علت آن تغییرات هورمونی است.
  • گرفتگی بینی: افزایش گردش خون و تغییرات هورمونی باعث افزایش مخاط بینی می‌شود.
  • تغییرات پوستی: ممکن است در بارداری دچار لکه‌های پوستی شوید.
  • سوزش سر دل: تغییرات هورمونی باعث شل‌ شدن دریچه معده می‌شود.
  • گرگرفتگی: تغییرات هورمونی و افزایش متابولیسم باعث احساس گرما و تعریق زیاد می‌شود.
  • بیرون‌زدگی ناف: با رشد رحم و بزرگ‌ شدن شکم ممکن است ناف شما شبیه به دکمه بیرون بزند.
  • انقباضات رحم: انقباضات براکسون هیکس از اوایل هفته ۲۰ بارداری شروع می‌شود. ممکن است این انقباضات را احساس نکنید. در این وضعیت ماهیچه‌های رحم سفت می‌شوند. این عارضه طبیعی است و معمولا خفیف و نامنظم است.

به نقل از verywellfamily، برخی زنان باردار انقباضات براکسون هیکس را با انقباضات مربوط به زایمان اشتباه می‌گیرند. اما باید گفت این انقباضات نامنظمند، ولی انقباضات زایمان قابل پیش‌بینی هستند. انقباض زایمان با کمردرد، خونریزی واژینال یا خروج مایع همراه است. اما این انقباضات علائمی به همراه ندارند و معمولا با ورزش و کمی تحرک از بین می‌روند.

برخی زنان بارداری انقباضات براکسون هیکس را با انقباضات مربوط به زایمان اشتباه می‌گیرند. اما باید گفت این انقباضات نامنظم بوده و انقباضات زایمان قابل پیش‌بینی هستند.

انقباضات رحم حدودا از هفته ۲۰ بارداری شروع شده و معمولا خفیف است.
انقباضات رحم حدودا از هفته ۲۰ بارداری شروع می‌شود و معمولا خفیف است.

علائم سقط جنین در هفته بیست و دوم بارداری

احتمال سقط جنین در هفته ۲۲ بارداری بسیار کم است. اما پزشک علائم سقط را به شما یادآوری می‌کند تا در صورت بروز نشانه مشکوک سریعا به پزشک مراجعه کنید. از مهم‌ترین علائم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی واژینال خفیف تا شدید
  • خروج مایع یا بافت از واژن
  • درد و گرفتگی شکم یا لگن
  • احساس بیماری
  • حرکت‌ نکردن جنین

تو هم علائم سقط جنین توی هفته ۲۲ بارداری داری؟

تا دیر نشده از متخصص نوبت بگیر.

در چه صورت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم دوران بارداری شدید است و نمی‌توانید آن را تحمل کنید، باید برای اقدامات درمانی به پزشک مراجعه کنید. به‌عنوان‌ مثال اگر گرفتگی عضلات پا زیاد است یا انقباضات رحم شدید شده است، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت بروز علائم جدی مانند خونریزی یا خروج مایع از واژن لازم است سریعا پزشک را مطلع کنید.

برای بررسی علائم در هفته بیست و دوم بارداری باید به کدام دکتر مراجعه کنیم؟

اگر علائم شما شدید شده است یا علائم خطرناکی ایجاد شده است، باید برای تشخیص علت و اقدامات درمانی به متخصص زنان یا دکتر مامایی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین متخصص زنان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

وضعیت جنین در هفته ۲۲ بارداری

در هفته ۲۲ بارداری جنین حدود ۱۹ سانتی‌متر می‌شود. اگر جنین صاف شود و از سر تا نوک پا را اندازه بگیریم، حدودا ۲۷ سانتی‌متر خواهد شد. وزن جنین در این هفته تقریبا ۴۷۰ گرم است. تغییرات زیر در این هفته ایجاد می‌شوند:

  • مجاری اشکی جنین در حال‌ رشد است.
  • ضربان قلب جنین قوی‌تر شده و می‌توانید با گوشی پزشکی صدای آن را بشنوید. ضربان قلب مادر حدود ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. ضربان قلب جنین بین ۱۱۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقیقه است.
  • اسکلت جنین سخت‌تر می‌شود. با رشد استخوان‌ها و دندان‌ها، جنین کلسیم بیشتری مصرف می‌کند.
  • دست‌های جنین مستقل از هم حرکت می‌کنند. جنین می‌تواند دست دیگر خود را لمس کند. دست‌ها را روی هم بگذارد یا بند ناف را بگیرد.

در هفته ۲۲ بارداری جنین حدود ۱۹ سانتی‌متر می‌شود. وزن جنین در این هفته تقریبا ۴۷۰ گرم است.

در هفته بیست و دوم بارداری ضربان قلب جنین قوی‌تر شده و استخوان‌ها سخت‌تر می‌شوند.
در هفته بیست و دوم بارداری ضربان قلب جنین قوی‌تر و استخوان‌ها سخت‌تر می‌شوند.

در هفته بیستم و دوم بارداری جنین چه شکلی است؟

در هفته بیست و دوم بارداری جنین به رشد ادامه می‌دهد و حدود ۱۹ سانتی‌متر است. پلک‌ها بسته هستند، اما جنین می‌تواند چشم‌های خود را حرکت دهد. موهای بسیار ظریف به‌عنوان ابرو رشد کرده‌اند. جنین به صداهای خارجی واکنش نشان می‌دهد. به‌عنوان‌ مثال ممکن است در پاسخ به یک صدا دست و پاهای خود را به هم نزدیک کند.

تغییرات بدن در هفته ۲۲ بارداری

در هفته بیست و دوم حاملگی ماه پنجم بارداری رو به اتمام است. برجستگی شکم بیشتر از قبل شده و دیگران می‌توانند به‌طور واضح متوجه بارداری شما شوند. ممکن است در طول بارداری گاهی برجستگی شکم خود را دوست داشته باشید و گاهی به‌علت تغییرات فیزیکی از این موضوع احساس ناراحتی کنید. این تغییر احساس در بارداری کاملا طبیعی است. ضربان قلب جنین به قدری قوی شده است که می‌توانید با یک گوشی پزشکی صدای قلب جنین را بشنوید.

در هفته 22 بارداری می‌توانید با یک گوشی پزشکی صدای قلب جنین را بشنوید.
در هفته ۲۲ بارداری می‌توانید با یک گوشی پزشکی صدای قلب جنین را بشنوید.

آزمایش های هفته ۲۲ بارداری

اگر در هفته‌های قبل آزمایش‌های دوران بارداری را انجام داده‌اید، در این هفته آزمایشی نخواهید داشت. اما اگر هنوز آزمایش‌های سه‌ماهه دوم بارداری را انجام نداده‌اید، این هفته آخرین فرصت برای انجام این تست‌ها است. ویزیت بعدی شما در هفته ۲۴ بارداری انجام می‌شود.

۱. سونوگرافی در هفته ۲۲ بارداری

سونوگرافی سطح ۲ یا سونوگرافی سه‌ماهه دوم بارداری در هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری انجام می‌شود. در این سونوگرافی آناتومی و میزان رشد جنین بررسی می‌شود. اگر چندقلو باردار هستید، آناتومی هر جنین جداگانه ارزیابی شده و میزان رشد بررسی خواهد شد.

در این سونوگرافی باید مغز، قلب، ستون فقرات، اجزای صورت، اندام‌های شکمی و تناسلی و سایر اندام‌ها بررسی شوند. ممکن است در حین سونوگرافی بتوانید لگد زدن جنین را ببینید.

سونوگرافی سطح ۲ یا سونوگرافی سه‌ماهه دوم بارداری در هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری انجام می‌شود.

۲. آزمایش غربالگری چهارگانه در هفته ۲۲ بارداری

این آزمایش برای تشخیص مشکلات ژنتیکی مانند سندروم داون انجام می‌شود. برای انجام غربالگری چهارگانه، خون‌گیری از مادر انجام شده و وجود چهار پروتئین در آن بررسی می‌شود. این غربالگری باید در هفته ۱۵ تا ۲۲ بارداری انجام شود. اگر پزشک مورد مشکوکی در جواب آزمایش مشاهده کند، نیاز به آزمایش‌های تشخیصی خواهد بود.

۳. اکوکاردیوگرافی جنین در هفته ۲۲ بارداری

اکوکاردیوگرافی جنین بین هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری انجام می‌شود. برای بررسی وضعیت قلب جنین باید سونوگرافی انجام شود. اگر در بارداری قبلی مشکل ژنتیکی وجود داشته، سابقه خانوادگی مشکلات ژنتیکی قلبی دارید، دیابت دارید یا صاحب فرزندی با مشکل قلبی هستید، باید این آزمایش را انجام دهید.

برای اکوکاردیوگرافی جنین باید سونوگرافی انجام شود و قسمت‌های مختلف قلب در تصویر مشخص شود.
برای اکوکاردیوگرافی جنین باید سونوگرافی انجام شود و قسمت‌های مختلف قلب در تصویر مشخص گردد.

خود مراقبتی در هفته بیست و دوم بارداری

با پیشرفت بارداری باید به نکات مراقبتی بیشتر اهمیت دهید. سعی کنید در این هفته موارد زیر را رعایت کنید:

  • کمی ورزش کنید. پیاده‌روی، یوگا و راه‌ رفتن در آب می‌تواند گزینه خوبی باشد.
  • به دستورالعمل‌های مربوط به افزایش وزن توجه داشته باشید.
  • ویتامین‌های دوران بارداری را مصرف کنید.
  • در تمامی جلسات قبل از زایمان شرکت کنید.
  • رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و کلسیم به مقدار کافی مصرف کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نکات مراقبتی در بارداری بهتر است با دکتر زنان یا دکتر مامایی مشورت کنید. برای ارتباط با بهترین پزشکان می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر زنان وجود دارد.

توی هفته ۲۲ بارداری چه دارویی باید مصرف کنی؟ همین الان مشاوره دارویی بگیر.

تغذیه در هفته ۲۲ بارداری

از نیمه دوم بارداری مقدار نیاز جنین به کلسیم بیشتر می‌شود. برای ساخت استخوان‌ها و دندان‌های جنین وجود کلسیم لازم است. به همین دلیل باید در رژیم غذایی شما کلسیم به مقدار کافی وجود داشته باشد. اگر کلسیم به مقدار کافی دریافت نکنید، جنین آن را از استخوان‌های شما می‌گیرد. علاوه بر مصرف ویتامین‌های دوران بارداری باید در رژیم غذایی خود موارد زیر را قرار دهید:

  • ماهی سالمون یا ساردین
  • سبزیجات با برگ سبز و تیره مانند کلم بروکلی و کلم‌پیچ
  • غذاهای غنی‌شده مانند غلات و آب‌ پرتقال
  • محصولات لبنی کم‌چرب مانند شیر، پنیر و ماست

باید و نبایدهای هفته ۲۲ بارداری

در دوران بارداری گرگرفتگی علامتی رایج است. برای کاهش این علامت سعی کنید لباس‌های گشاد بپوشید. آب بیشتر بنوشید و اتاق را خنک نگه دارید.

اگر بارداری شما سالم و طبیعی است، می‌توانید در این هفته رابطه جنسی داشته باشید. سکس در بارداری خطری نداشته و به جنین آسیبی وارد نمی‌شود. اما اگر خونریزی یا گرفتگی شدید دارید، باید در این مورد با پزشک مشورت کنید.

شما باید برای کارهای بعد زایمان آماده شوید. جنسیت جنین در هفته‌های قبل مشخص شده و بهتر است از همین هفته به دنبال نامی زیبا برای فرزند خود باشید. همچنین به دنبال دکتر اطفال خوب برای نوزاد خود بگردید. شما بعد از زایمان باید نوزاد را نزد پزشک اطفال ببرید.

هفته ۲۲ بارداری و کمردرد

هورمون‌های بارداری باعث شل‌ شدن مفاصل و رباط‌های اطراف رحم می‌شوند. همچنین با رشد جنین و رحم وزن بیشتری روی مفاصل کمر وارد می‌شود. به همین دلیل از سه‌ماهه دوم بارداری ممکن است مدام کمر درد داشته باشید. کمردرد بعد زایمان برطرف می‌شود.

کمردرد یک عارضه شایع در بارداری است. با رشد جنین و رحم کمردرد بیشتر می‌شود.
کمردرد یک عارضه شایع در بارداری است. با رشد جنین و رحم، کمردرد بیشتر می‌شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

در هفته ۲۲ بارداری جنین حدود ۱۹ سانتی‌متر می‌شود. حرکات جنین زیاد است و مدام موقعیت آن تغییر می‌کند. مجاری اشکی تشکیل شده و استخوان‌ها و دندان‌ها محکم‌تر می‌شوند. جنین می‌تواند دست‌ها را تکان دهد و روی هم بگذارد. به دلیل ساخت استخوان‌ها شما به کلسیم بیشتری نیاز دارید.

شکم شما در هفته بیست و دوم بارداری برجسته شده و دیگران می‌توانند بارداری شما را متوجه شوند. ممکن است علائمی مانند سوزش سر دل، کمردرد، گرفتگی عضلات پا و انقباضات رحم داشته باشید. اگر علائم شما شدید شد، حتما به پزشک اطلاع دهید تا اقدامات درمانی انجام شده یا سبک زندگی تغییر داده شود. اگر آزمایش‌های سه‌ماهه دوم را هنوز انجام نداده‌اید، این هفته آخرین فرصت برای انجام سونوگرافی سطح ۲، آزمایش غربالگری چهارگانه و اکوکاردیوگرافی جنین است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روند بارداری و علائم این دوره باید با متخصص زنان و زایمان یا متخصص مامایی مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

شما اکنون در پایان ماه پنجم بارداری هستید. حدود ۴ ماه تا زمان زایمان فاصله دارید. البته پزشک برای بررسی روند بارداری به هفته‌های حاملگی توجه دارد.

شل‌ شدن ماهیچه‌ها و رباط‌های اطراف رحم و فشار رحم به اندام‌های شکمی می‌تواند باعث کمی درد و گرفتگی در زیر شکم شود. اما اگر درد زیر شکم در بارداری شدید یا همراه با خونریزی است، حتما به پزشک مراجعه کنید.

جنین در هفته بیست و دوم بارداری حدود ۱۹ سانتی‌متر می‌شود. وزن جنین به ۴۷۰ گرم می‌رسد. پزشک از طریق سونوگرافی میزان رشد جنین را بررسی می‌کند.

در هفته 22 بارداری باید مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند ماهی و سبزیجات با برگ سبز بیشتر مصرف کنید. وعده‌های غذایی خود را کوچک کرده و در تعداد دفعات بیشتر بخورید تا سوزش سر دل نداشته باشید.

در دوران بارداری ایجاد بواسیر از مشکلات رایج است. اگر در این دوران مدام یبوست دارید، احتمال ایجاد هموروئید بیشتر می‌شود. فشار رحم و شکم روی روده می‌تواند منجر به ظاهر شدن هموروئید شود.

یکی از علائم رایج بعد از بزرگ‌ شدن شکم، احساس تنگی نفس است. زیرا رحم به ریه‌ها فشار وارد می‌کند و باعث مشکل در نفس‌ کشیدن می‌شود. تنگی نفس خفیف مشکلی در بارداری ایجاد نمی‌کند.

امتیاز شما به مقاله:
(4.4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره هفته ۲۲ بارداری

  1. سلین گفت:

    هفته ۲۲بارداریم.توسونوآنومالی گفت توقلب جنین چن نقطه سفیددیده میشه متخصص زنان اکوی قلب جنین نوشت ک خداروشکرسالم بودبنظرتون بازهم مشکلی هس؟ازمایش دیگه ای لازم هست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر
      معمولا مشکلی بوجود نمی اید
      ولی در پایان هفته ۲۵ سونوگرافی را تکرار کنید

  2. زهرا گفت:

    در هفته ۲۲ بارداری هستم سونو نشون داده بچم خیلی پایین سرویکس کلا باز شده استراحت مطلق دادن با آمپول وشیاف راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      حتمن استراحت مطلق را جدی بگیرید
      دو هفته بعد سونو را تکرار کتید
      درصورت تیاز شاید عمل سرکلاژ به شما پیشنهاد شود

  3. ناشناس گفت:

    هفته ۲۰ بارداری هستم ولی جنین تکون نمیخوره نگرانم چیکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      گاهی این اتفاق می افتد نگران نباشید
      ولی اگر ادامه داشت
      بهتر است در اسرع وقت
      به پزشک یا بیمارستان برای سونوگرافی مراجعه کنید

      متخصص زنان و زایمان

  4. مهسا گفت:

    سلام من هفته ۲۲بارداری هستم پادرد شدید دارم شبا اصلا نمیتونم بخوابم چکارکنم ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در بارداری این درد قابل انتظار است
      می توانید با روغن زیتون پاهایتان را ماساژ دهید
      ولی نکته مهم این است که از هیچ دارویی استفاده نکنید
      مگر پس از معاینه و تجویز پزشک
      متخصص زنان و زایمان

  5. هانیه گفت:

    سلام.ببخشین امکان عمل فتق ناف حین عمل سزارین وجود داره؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بسته به نظر متخصصص جراح و بی هوشی
      بله امکان پذیر است
      تندرست باشید

  6. ناشناس گفت:

    سلام من۲۲ هفته حاملم و پسره ولی لگد وتکونی متوجه نمیشم جایی برای نگرانی هست

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورتی که هیچ تکانی احساس نمی کنید
      بهتر است به پزشکتان یا پزشک دیگر مراجعه کنید
      متخصص زنان و زایمان

  7. ناشناس گفت:

    سلام خسته نباشید
    من ۲۲ هفتمه حرکات جنین کم شده یعنی
    تو روز تکون میخوره ولی تکوناش کم شدن
    باید برم سونو بدم یاطبیعی هست ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      تا حد زیادی طبیعی است
      ولی حتمن سونوگرافی تکرار گردد
      https://doctoreto.com/doctors/speciality/ob-gyn

  8. الهام گفت:

    سلام.ببخشید تیروئید در هفته بیست و دوم، tsh چند باشه طبیعیه؟ ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      مقدار نرمال هورمون tsh بین ۰.۴ تا ۵.۰ mIU / L به شکل عموم و در خانم های باردار این رنج بین ۰.۴ تا ۴ است.

  9. ناشناس گفت:

    سلام من در بیست و دو بارداری هستم انومالی انجام دادم گفتن همه چیز خوبه ولی چند روز درد زیر شکم دارم دیشب کمی آبریزش داشتم چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بعلت وزن گرفتن جنین طبیعی است
      در صورت ترشحات غیرمعمول و تیره بلافاصله به پزشک مراجعه کنید

  10. ایدا گفت:

    سلام خانوم دکتر من ۲۲هفتمه یه خرده که بیشتر فعالیت میکنم واژنم درد میگیره طبیعیه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به سونو و احتمالا شیاف واژینال نیاز دارید
      جدی بگیرید