فهرست مطالب
- افسردگی بعد از زایمان چیست؟
- علائم افسردگی بعد از زایمان چیست؟ (افسردگي بعد از زايمان دوم یا اول و غیره)
- علت افسردگی بعد از زایمان سزارین و طبیعی چیست؟
- تشخیص افسردگی بعد از زایمان (تست افسردگی پس از زایمان)
- درمان افسردگی بعد از زایمان چیست؟
- هزینه مشاوره درمان افسردگی بعد از زایمان چقدر است؟
- عوارض افسردگی بعد زایمان چیست؟
- جلوگیری از افسردگی بعد از زایمان ممکن است؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
تولد نوزاد مخلوطی از احساسات بسیار قوی از هیجان و لذت تا ترس و اضطراب را به راه میاندازد. این اتفاق به نظر خوشایند میتواند منجر به چیزی شود که هیچکس انتظار آن را ندارد، افسردگی! افسردگی بعد از زایمان نشانه نقص، عدم علاقه به نوزاد یا ضعف شخصیتی نیست. بلکه تنها یک عارضه ساده زایمان است.
گاهی اوقات یک دلیل آشکار برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد، اما نه همیشه. شما ممکن است احساس پریشانی و یا حتی احساس گناه کنید. زیرا که شما انتظار دارید از داشتن نوزاد خوشحالی کنید. با این حال، افسردگی پس از زایمان میتواند برای هر کسی اتفاق افتد و این تقصیر شما نیست. هرگز برای کمک خواستن دیر نیست. اگر فکر میکنید که بعد از زایمان افسرده شدهاید، باید سریعا به روانشناس یا روانپزشک دکترتو مراجعه کنید.
افسردگی بعد از زایمان چیست؟
برخی از مادران بعد از تولد نوزاد، نوع شدید و طولانی مدتی از افسردگیای به نام افسردگی بعد زایمان را تجربه میکنند. علائم افسردگی پس زایمانی، مشابه به علائم افسردگی در زمانهای دیگر است. از نشانه های افسردگی خلق و خوی پایین، نداشتن انرژی و علاقه برای انجام کارهای روازنه و سایر علایم دیگر را میتوان نام برد که به مدت حداقل دو هفته طول میکشد.
بسته به شدت افسردگی بعد از زایمان، شما ممکن است برای مراقبت از خود و نوزاد خود با مشکل مواجه شوید. ممکن است کارهای ساده و آسان برای شما سخت و دشوار به نظر آیند.
افسردگی بعد از زایمان رایج تر از تصور افراد است. مطالعهای که در آن ۱۰۰۰۰ مادر با نوزاد تازه متولد شده، وجود داشتند نشان داد که حدود ۱نفر از هر ۷ مادر دچار افسردگی بعد از زایمان شدهاند. همچنین مطالعهای دیگر بیان میکند که افسردگی بعد از زایمان در جوامع شهری نسبت به جوامع روستایی شایعتر است.
در مورد فردی که دچار افسردگی بعد از زایمان است درمان به موقع میتوان به مدیریت علائم و پیوند مادر و کودک کمک کند. افسردگی پس از زایمان درمان نشده ممکن است برای ماهها یا بیشتر باقی بماند.
افسردگی مردان بعد از زایمان یا زایمان پدری چیست؟
دیده شده است که حدود ۱۰% از پدرهای جدید نیز ممکن است افسردگی پیش از تولد یا پس از زایمان، که گاهی افسردگی بعد از زایمان پدری نامیده میشود و معمولا طی ۴ تا ۶ ماه پس از تولد نوزاد اتفاق میافتد، را تجربه کنند. ممکن است احساس خستگی یا ناراحتی، گیرافتادن، تجربه اضطراب یا تغییر در عادات معمول خوردن و خوابیدن داشته باشند. پدرانی که بسیار جوان هستند، سابقه افسردگی، مشکل در رابطه با همسر دارند یا از نظر مالی در تلاش یا رقابت هستند، بیشترین خطر ابتلا به افسردگی بعد از زایمان را دارند. افسردگی بعد از زایمان در پدران میتواند نتایج منفی مشابهی بر روابط زوجین و رشد کودک داشته باشد. درمانها و حمایتهای مشابهی برای افسردگی بعد از زایمان پدران نیز موجود است.
علائم افسردگی بعد از زایمان چیست؟ (افسردگي بعد از زايمان دوم یا اول و غیره)
علائم افسردگی بعد از زایمان متنوع هستند و میتوانند از خفیف تا شدید فرق داشته باشند.
علائم اندوه ناشی از نوزاد
علائم و نشانههای آن بین چند روز تا دو هفته پس از زایمان باقی میمانند و شامل موارد زیر است:
- نوسان خلق
- اضطراب
- غم
- تحریک پذیری
- احساس گیرافتادن
- گریه
- کاهش تمرکز
- مشکل اشتها
- مشکل خواب
افسردگی بعد از زایمان چقدر طول میکشد و علائم آن چه فرقی با اندوه نوزاد دارد؟
ممکن است در ابتدا با اندوه ناشی از نوزاد اشتباه شود، اما علائم شدیدتر و طولانیتر است و درنهایت ممکن است با توانایی مادر برای مراقبت از نوزاد و انجام سایر وظایف روزانه تداخل پیدا کند. علائم معمولا طی ۴ تا ۶ هفته اول بعد از زایمان شروع میشوند اما ممکن است زودتر، طی حاملگی، یا دیرتر، تا یک سال بعد از زایمان، نیز شروع شوند. علائم و نشانههای آن شامل:
- خلق پایین یا نوسان خلق شدید
- گریه شدید و گاهی بدون علت مشخص
- دشواری در برقراری پیوند با نوزاد (احساس نزدیکی با نوزاد)
- دوری از خانواده و دوستان یا احساس طرد شدن
- از بین رفتن اشتها یا غذا خوردن بیش از حد معمول
- ناتوانی در خواب یا خوابیدن بیش از اندازه
- خستگی بسیار شدید یا فقدان انرژی
- سردرد
- دل درد یا تاری دید
- کاهش شوق یا لذت در فعالیتهایی مانند تفریحات معمول، غذا، مراقبت از خود و رابطه جنسی
- عصبانیت یا تحریک پذیری بیش از اندازه
- ترس از اینکه مادر خوبی نباشد
- یاس و ناامیدی
- احساس بیارزشی
- خجالت
- گناه یا ناتوانی
- کاهش توانایی خوب فکر کردن
- تمرکز کردن
- یادگیری
- حافظه یا تصمیم گیری
- بیقراری
- حملات شدید اضطراب یا پانیک
- تفکرات آسیب به خود یا نوزاد و تفکرات تکرار شونده مرگ یا خودکشی.
علائم و نشانه های سایکوز پس از زایمان
کسی که دچار سایکوز پس از زایمان است، شرایط نادری که معمولا طی هفته اول پس از زایمان دیده میشود، علائم و نشانههای شدیدی دارد که شامل:
- گیجی و عدم آگاهی
- توهم و هذیان (یعنی حس کردن چیزهایی که وجود ندارند یا داشتن تفکری که غیرواقعی است)
- اختلالات خواب
- امتناع از غذا خوردن
- تفکرات وسواسی یا ترس نسبت به نوزاد
- انرژی و پرخاشگری زیاد
- توهم توطئه و تلاش برای آسیب به خود و نوزاد.
در این ویدئو دکتر ندا فرزانه، متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) با شما در مورد افسردگی دوران بارداری صحبت میکند.
علت افسردگی بعد از زایمان سزارین و طبیعی چیست؟
علل جسمانی و روحی هر دو در افسردگی بعد از زایمان نقش ایفا میکنند:
- تغییرات جسمانی: بعد از تولد فرزند کاهش چشمگیر هورمونها (استروژن و پروژسترون) در بدن میتواند منجر به این بیماری شود. سایر هورمونهای ساخته شده توسط غده تیروئید نیز ممکن است سریعا افت پیدا کنند که میتواند باعث احساس خستگی، تنبلی و افسردگی شود.
- علل روحی: هنگامی که مادر دچار محرومیت از خواب میشود ممکن است برای مدیریت حتی مشکلات کوچک دچار مشکل شود؛ بنابراین ممکن است درمورد توانایی خود برای مراقبت از کودک اضطراب داشته باشد. ممکن است شوق کمتری داشته باشد و با احساس هویت خود درگیر باشد یا احساس کند کنترل زندگی خود را از دست داده است. ممکن است از تغییرات جسمی بعد از زایمان احساس بدی داشته باشد هرکدام از این موارد میتواند منجر به افسردگی بعد از زایمان شود.
چرا زنان بعد از زایمان افسردگی میگیرند؟ (عوامل خطر)
هر مادری پس از زایمان میتواند افسردگی بعد از زایمان را بعد از تولد هر بچه، نه فقط بچه اول، تجربه کند. با این حال خطر ابتلا درصورتیکه فرد ریسک فاکتورهای زیر را داشته باشد، بیشتر است.
- سابقه افسردگی، چه در دوران بارداری چه زمانهای دیگر، داشته باشد.
- دچار اختلال دو قطبی باشد.
- در بارداری قبلی دچار افسردگی پس از زایمان شده باشد.
- در میان اعضا خانواده کسی دچار افسردگی یا سایر بیماریهای خلقی باشد.
- حوادث پراسترس، مانند عوارض بارداری و زایمان (ازجمله بیاختیاری ادرار، کم خونی، تغییرات فشار خون و تغییرات متابولیسم)
- بیماری یا از دست دادن کار در سال گذشته را تجربه کرده باشد.
- مشکلات مربوط به شیردهی
- مشکلات سلامتی یا نیازهای خاص نوزاد
- مادر دارای دوقلو، سه قلو یا سایر چنرقلوییها باشد.
- مشکلاتی در روابط با همسر یا افراد مهم دیگر داشته باشد.
- سیستم حمایتی ضعیفی داشته باشد.
- مشکلات مالی داشته باشد.
- بارداری بدون برنامهریزی یا ناخواسته باشد.
تشخیص افسردگی بعد از زایمان (تست افسردگی پس از زایمان)
روانشناس و یا پزشک معمولا با بیمار در مورد احساسات، تفکرات و سلامت روحی صحبت میکند تا بتواند بین موارد کوتاه مدت اندوه ناشی از نوزاد پس از زایمان و موارد شدیدتر که دچار افسردگی هستند افتراق دهد. فرد نباید خجالت زده شود زیرا افسردگی بعد از زایمان شایع است. لازم است علائم را با پزشک درمیان بگذارد تا پزشک بتواند برنامه درمانی مفیدی برای وی طراحی کند. برای بررسی، پزشک احتمالا تست علائم افسردگی انجام میدهد که شامل پاسخ به پرسشنامه است، برای تشخیص کم کاری تیروئید یا کم خونی که میتوانند در علائم و نشانههای بیمار دخیل باشند، تستهای خونی میگیرد و تستهای دیگری برای رد کردن سایر علل علائم بیمار انجام میدهد.
تفاوت افسردگی بعد از زایمان با اندوه ناشی از نوزاد و سایکوز پس از زایمان چیست؟
بسیاری از مادران جدید پس از تولد نوزاد “اندوه ناشی از نوزاد” پس از زایمان را تجربه میکنند که معمولا شامل نوسان خلق، حملات گریه، اضطراب و به سختی خوابیدن میشود. اندوه ناشی از نوزاد معمولا طی اولین روزهای بعد از زایمان است و نهایتا تا دو هفته باقی میماند.
به ندرت یک اختلال خلق بسیار شدید که “سایکوز پس از زایمان” نامیده میشود نیز ممکن است پس از تولد نوزاد ایجاد شود. سایکوز پس از زایمان ممکن است منجر به تفکرات یا رفتارهای تهدیدکننده زندگی شود و به درمان فوری نیاز دارد.
همچنین کم کاری تیروئید و کم خونی میتوانند علائم و نشانههایی مشابه با افسردگی بعد از زایمان ایجاد کنند.
درمان افسردگی بعد از زایمان چیست؟
مدت زمان درمان و بهبود متفاوت است و به شدت افسردگی و نیازهای فرد بستگی دارد. اگر بیمار دچار کمکاری تیروئید یا هر بیماری زمینهای باشد، پزشک آن بیماری را درمان میکند و یا بیمار را به متخصص مربوطه ارجاع میدهد.
۱. درمان اندوه ناشی از نوزاد چیست؟
این حالت معمولا خود به خود طی چند روز تا نهایتا یک یا دو هفته برطرف میشود. در این زمان:
- تا میتوانید استراحت کنید.
- کمکهای خانواده و دوستان را بپذیرید.
- با مادران جدید دیگر ارتباط برقرار کنید.
- از الکل و داروهای مخدر و روان گردان که میتوانند نوسان خلق را بدتر کنند دوری کنید.
۲. افسردگی بعد زایمان گرفتم چیکار کنم؟ (مشاوره)
افسردگی پس از زایمان اغلب با روان درمانی (که به آن گفتگو درمانی یا مشاوره سلامت روانی نیز میگویند)، دارودرمانی یا هردو درمان میشود:
صحبت درمورد نگرانیها با یک روان درمانگر میتواند کمککننده باشد. از طریق درمان فرد میتواند راههای بهتری برای روبرو شدن با احساساتش، حل مشکلاتش، قرار دادن اهداف حقیقی و پاسخ مثبت به شرایطی که اتفاق میافتد، پیدا کند. گاهی خانواده درمانی یا رابطه درمانی نیز کمککننده است.
هزینه مشاوره درمان افسردگی بعد از زایمان چقدر است؟
هزینه درمان افسردگی بسیار بازهی متفاوتی دارد. چرا که این قیمت بسته به مراجع، سابقه تراپیست و همچنین مکان مطب میتواند متفاوت باشد. شما میتوانید برخی خدمات ویژه مربوط به درمان افسردگی بعد از زایمان را در دکترتو کلینیک ببینید و هزینه مشاوره درمان افسردگی را دقیقتر بدانید.
۳. برای افسردگی بعد از زایمان چه بخوریم؟ (دارو افسردگی بعد از زایمان)
روانپزشک ممکن است داروی ضدافسردگی پیشنهاد کند. اگر مادر شیردهی دارد، هر دارویی مصرف کند وارد شیر میشود. با این حال اغلب ضدافسردگیها میتواند طی شیردهی با خطر کم عارضه برای نوزاد، استفاده شوند. لازم است بیمار در مورد تعیین میزان خطرات بالقوه در مقایسه با فواید داروی پیشنهادی با پزشک همکاری کند.
طبق مطالعات در بین ضدافسردگیها سه حلقهایها (TCA) مانند ایمی پرامین و نورتریپتیلین کم خطرترین داروها برای نوزاد هستند، البته اگر فردی دچار مشکلات قلبی، صرع یا افسردگی شدید با تفکرات خودکشی باشد نمیتواند از این دسته دارویی استفاده کند و برای این افراد معمولا مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) مانند پاروکستین و سرترالین تجویز میشود.
مقادیر پاروکستین و سرترالین که در نهایت وارد شیر میشود بسیار کم است. با درمان مناسب علائم افسردگی بعد از زایمان معمولا بهبود مییابد. در برخی موارد، افسردگی پس از زایمان میتواند ادامه یابد و مزمن شود. مهم است که درمان را حتی پس از اینکه احساس بهبود داشتید ادامه دهید زیرا قطع زودتر از موعد میتواند منجر به عود شود.
۴. درمان گیاهی افسردگی بعد از زایمان (مثلا دمنوش برای افسردگی بعد از زایمان)
برای درمان اختلالات روانی به دنبال روشهای سنتی و گیاهی نباشید. قبل از به کار گیری هر روش غیر پزشکی، حتما با روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید. منتظر درمان این اختلال روانی با روشهای سنتی و دعا برای افسردگی بعد از زایمان نباشید! اقدام پزشکی اهمیت زیادی دارد.
۵. درمان افسردگی بعد از زایمان سزارین با طبیعی فرق دارد؟
فرقی نمیکند روش زایمان کدامیک باشد. افسردگی بعد از زایمان میتواند عارضهی زایمان به هر شکلی باشد. درمان این مشکل خط مشابهی دارد و به ترتیب از هر روش درمانی برای بهبود این مشکل استفاده میشود.
۶. درمان سایکوز پس از زایمان
این حالت به درمان فوری و معمولا در بیمارستان، نیاز دارد.
- داروها:
درمان میتواند شامل ترکیبی از داروها، ازجمله آنتی سایکوزها، تثبیت کنندههای خلق و بنزودیازپینها، باشد.
- درمان الکتروشوک (ECT):
اگر افسردگی بعد از زایمان شدید باشد و بیمار دچار سایکوز پس از زایمان شود، درصورتیکه علائم بیمار به داروها جواب ندهد میتوان از ECT استفاده کرد. ECT پروسهای است که تحت بیهوشی عمومی و بعد از تجویز ریلکس کنندههای عضلانی، جریانهای الکتریکی کوچک از میان مغز عبور میکنند و تشنج کوچک عمدی ایجاد میکنند. به نظر میرسد ECT در بیوشیمی مغز تغییر ایجاد کرده و میتواند باعث کاهش افسردگی و سایکوز، مخصوصا هنگامی که سایر درمانها ناموفق هستند شود.
درمان سایکوز پس از زایمان به علت جدایی بین مادر و کودک و مصرف داروهایی که برای نوزاد میتوانند مضر باشند، ممکن است مانع از شیردهی به نوزاد شود، بنابراین بیمار برای روبرویی با این چالش به کمک درمانگر نیاز دارد.
۷. درمان خانگی افسردگی بعد از زایمان
با استفاده از برخی توصیهها در زندگی روزمره که براساس برنامه درمانی بیمار چیده شده باشند میتوان سرعت بهبودی را افزایش داد. جدول زیر را برای راهنمایی شما آماده کردهایم:
راهکار | توضیح |
---|---|
شیوه زندگی سالمی انتخاب کنید. | فعالیت بدنی مانند پیادهروی با نوزاد و سایر انواع ورزشها را در فعالیتهای روزانه بگنجانید، به طور متناوب غذا بخورید تا قندخون خود را در رنج مناسبی حفظ کنید، سعی کنید استراحت کافی و باکیفیت داشته باشید، غذاهای سالم مصرف کنید و از الکل دوری کنید. |
انتظارات واقعی داشته باشید. | خود را برای انجام همه کارها تحت فشار قرار ندهید. برای مدیریت کارها از برنامهریزی استفاده کنید تا استرس کمتری داشته باشید. استانداردهای خود را برای خانهداری عالی کاهش دهید. هرکاری که توان آن را دارید انجام دهید و بقیه را رها کنید. |
برای خود زمان بگذارید. | برای خود زمان بگذارید و از خانه خارج شوید، به این معنا که از همسر خود بخواهید از نوزاد نگهداری کند یا پرستار داشته باشد. کاری انجام دهید که از آن لذت میبرید، همچنین زمانی را برای بودن با همسر یا دوستان خود قرار دهید. |
تنها نمانید. | با همسر، دوستان و خانواده خود درباره احساساتتان صحبت کنید، از سایر مادرها درمورد تجربیاتشان بپرسید. نقش همسر در افسردگی بعد از زایمان مهم است. |
درخواست کمک کنید. | با کسانی که به شما نزدیک هستند راحت باشید و اجازه دهید بدانند به کمک نیاز دارید. اگر کسی پیشنهاد کرد از نوزاد نگهداری کند از او کمک بگیرید و از زمان به دست آمده برای استراحت و تفریح موردعلاقه استفاده کنید. همچنین میتوانید از توصیههای سایرین درمورد نگهداری از نوزاد و بهبود خواب او و آرام کردن گریه و نق نقهایش استفاده کنید. به یاد داشته باشید نگهداری از نوزاد شامل نگهداری از خود نیز میشود. |
عوارض افسردگی بعد زایمان چیست؟
افسردگی پس از زایمان اگر درمان نشود میتواند در پیوند مادر و فرزند اختلال ایجاد کرده و باعث مشکلات خانوادگی شود. در جدول زیر این مشکلات را به سادگی برای شما توضیح دادهایم:
عوارض برای هر کدام از اعضای خانواده | توضیحات |
---|---|
برای مادران | افسردگی بعد از زایمان درمان نشده میتواند برای ماهها یا بیشتر باقی بماند و گاهی به اختلال افسردگی مزمن تبدیل شود. حتی در صورت درمان نیز افسردگی بعد از زایمان خطر دورههای افسردگی اساسی در فرد را افزایش میدهد. |
برای پدران | افسردگی بعد از زایمان میتواند اثر موجی داشته باشد و بر روی هرکسی که به نوزاد جدید نزدیک است آسیب روحی ایجاد کند. هنگامی که مادر جدید افسرده است، خطر افسردگی در پدر نوزاد نیز میتواند افزایش پیدا کند. چه مادر مبتلا شده باشد چه نشده باشد، پدران جدید نیز در خطر افزایش احتمال ابتلا به افسردگی قرار دارند. |
برای کودکان | کودکان مادرانی که افسردگی بعد از زایمان درمان نشده دارند بیشتر در خطر مشکلات احساسی و رفتاری، ازجمله مشکلات خوردن و خوابیدن، گریههای بیش از حد و تاخیر در تکامل صحبتی، هستند. |
جلوگیری از افسردگی بعد از زایمان ممکن است؟
برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی پس از زایمان، اقداماتی را میتوان انجام داد:
اگر سابقه افسردگی یا افسردگی بعد از زایمان دارید و قصد بارداری مجدد دارید، یا پیش از بارداری و یا به سرعت پس از اینکه متوجه بارداری خود شدید، به دکتر زنان و زایمان خود اطلاع دهید.
پزشک شما را از نزدیک برای بررسی علائم و نشانههای افسردگی تحت نظر میگیرد. او ممکن است از شما بخواهد پرسشنامه غربالگری افسردگی را حین بارداری یا پس از زایمان پرکنید. گاهی افسردگی خفیف میتواند توسط گروههای حمایت کننده، مشاوره یا روانشناس مدیریت شود. در سایر موارد ممکن است داروهای ضدافسردگی، حتی طی بارداری، توصیه شوند.
پزشک ممکن است چکاپ زودهنگام پس از زایمان را برای علائم و نشانههای افسردگی بعد از زایمان توصیه کند. اگر سابقه افسردگی بعد از زایمان دارید، ممکن است روانپزشک درمان ضدافسردگی یا روان درمانی را بلافاصله پس از زایمان توصیه کند.
ممکن است روانپزشک یا دکتر زنان برای درمان افسردگی بعد از زایمان شما داروهای ضدافسردگی تجویز کند. اما شما اطمینان حاصل کنید که پزشک شما می داند که شما در حال شیردهی هستید. برای بسیاری از این داروها، هیچ مدرکی وجود ندارد که سبب بروز مشکلات برای نوزادان شیرخوار باشد، بنابراین تغذیه با شیر مادر معمولا امکان پذیر است.
هر چند در نهایت که تصمیمگیری برای هر زنی شخصی است. برخی از داروهای ضد افسردگی برای سالهای زیادی است که در شیردهی استفاده میشوند. اطلاعات در مورد داروهای جدیدتر کمتر وجود دارد. دکتر شما میتواند شما را مشاوره کند و اطلاعات جدید و به روز را به شما ارائه کند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
افسردگی بعد از زایمان شایعتر از چیزی است که تصور میشود. ممکن است هر مادری این احساس را تجربه کند. اما مهم است بدانید که شما در ایجاد این شرایط مقصر نیستید و تنها باید به دنبال کمک گرفتن از یک روانشناس یا روانپزشک باشید تا مدت زمان افسردگی بعد از زایمان را کوتاهتر و آسیبهای ناشی از آن را کمتر کنید.
در نتیجه با آگاهی از علائم افسردگی پس از زایمان و راههای برخورد یا این شرایط به بهترین نحو ممکن این شرایط را مدیریت کنید. با مراجعه به سایت دکترتو نیز میتوانید از بهترین دکتر روانشناس یا بهترین دکتر اعصاب و روان نوبت بگیرید. برای دریافت مشاوره از لینکهای مستقیم زیر کمک بگیرید:
دکترتو مراقبت سلامت شماست!
ممنونم از توضیحات خوبتون دختر من یازده ماه زایمان کرده ولی دوماهه که اصلا خلق و خوی خوبی ندارن و میگه نمیتونه از بچه نگهداری کنه ممکن به افسردگی بعد از زایمان دچار شده باشه
سلام دوست عزیز
بله بعلت اختلالات هورمونی این اتفاق می افتد
بهتر است به روانپزشک خوب مراجعه کنید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist
سلام…من تو دوره بارداری در اثر نبودن رابطه افسردگی گرفتم بعد از زایمانمم ایندفعه میل جنسی کم شده یعنی با رابطه از نظر روحی ارضا نمیشم ذهنم آروم نیست و افسردگی مونده رو چیکار کنم
سلام دوست عزیز
بعلت نوسات هورمونی بسیار زیاد در بارداری و زایمان و دوره بعد از آن ممکن است افسردگی و یا سایکوز اتغاق بیفتد. معمولا با روان درمانی، مراجعه به روانپزشک و استفاده از داروهای مناسب در زمان شیردهی و تغییر سبک زندگی بر این مشکل غلبه کنید
سالم باشید
سلام الان بچه دومم که پسره یکسال و ده ماهشه ولی افسردگی بعد از زایمانم خوب نشده تحت درمانم ولی بازم احساس گیجی میکنم حس میکنم هنوز خودمو پیدا نکردم محبتم نسبت به دخترم خیلی کم شده اصلا حوصلشو ندارم خیلی هم احساس گناه میکنم نمیدونم تا کی باید اینطوری بمونم دیگه خسته شدم
سلام من پسرم دو سالشه هنوز هم احساس افسردگی دارم یکساله تحت درمانم ولی هنوزم احساس میکنم خودمو پیدا نکردم محبتم نسبت به دخترم خیلی کم شده نمیدونم خوب میشم یا نه
سلام الان بچه دومم که پسره یکسال و ده ماهشه ولی افسردگی بعد از زایمانم خوب نشده تحت درمانم ولی بازم احساس گیجی میکنم حس میکنم هنوز خودمو پیدا نکردم محبتم نسبت به دخترم خیلی کم شده اصلا حوصلشو ندارم خیلی هم احساس گناه میکنم نمیدونم تا کی باید اینطوری بمونم دیگه خسته شدم
سلام ببخشیدمن بچم حالاده ماهش تمام میشه ولی من ازشیش ماهگی مریض شدم حالت ترس ازمرگ ترس ازبچم اول خیلی گریه میکردم ازمردن مترسیدم ازدخترم میترسیدم که براش مادری نتوانم خودم راتنهااحساس میکردم بعدازفکرزیادگیجی وبی حالی حالاسینه ام فکرمیکنم دردمیکنه رفتم سنوگرافی میگه مشکیل نداره احساس میکنم قلبم دردمیکنه اونم میگخ مشکیل نداره من ترسم خیلی زیاده چکارکنم
دوست عزیز
ترس های شما علل روحی و ریشه روانپزشکی دارد. نیازه برای این بیماری روحی به متخصص روانپزشکی مراجعه کنید و تحت درمان باشید. از این لینک میتونید نوبت گرفته و مراجعه کنید.
دکتر روانپزشک
سلام من دوماهه زایمان کردم ولی نمی دونم واسه چی همش گریه می کنم دلم نمی خواد تنها باشم از خونه خودم بدم میاد
دوست عزیز
این علایم به علت افسردگی بعد از زایمان است و درمان پذیر است. بهتره از این لینک با متخصصان روانپزشکی مشورت کنید.
متخصص روانپزشک
سلام، ممنون بابت اطلاعات خوب که به اشتراک گذاشتید.
من هم کودک دومم آلان دوسال پنج ماهش ولی من هنوز احساس میکنم افسردگی بعد از زایمان دارم، با اینکه از نطر مالی در رفاه کامل هستم ولی خیلی برام میش،میاد که حوصله هیچ کار و هیچ فردی ندارم ، و گاهی پیش میاد که رفتارهای بسیار تند نسیت به بچه هام دارم که بعد از رفتارم پشیمان میشوم وقتی پسر دومم کوچیک بود چند باری کتکش زدم بعدش،بشدت پشیمون میشدم، من الان نه سال بخاطر دو تا بارداری و بزرگ کردن بچه از محیط بیرون و دوستانم، درس و دانشگاه و محیط،کار دور بودم ، با اینکه قبلش بسیار فرد فعال تو این زمینه ها بودم ، تو عمل سزارین دوم دچار مشکلاتی شدم و نیمی از دید چپم از دست دادم و حتی هنوز تحت درمان هستم و هر روز وارفارین و آسپرین مصرف میکنم، گاها از خودم بدم میاد و دلم میخواد که نباشم، گاهی تو شدت عصبانیت دلم میخواد بدترین اذیت و آسیب به بچه ها داشته باشم، حوصله کارهای روزمره ام ندارم، حوصله ورزش ندارم، هنوز بعد از این هم مدت به وزن قبل بارداری برنگشتم، بسیار کلافه هستم، اما. دوست ندارم کسی از افکار من اطلاع داشته باشه خودم احساس،افسردگی شدید دارم ولب دوست ندارم دیگران بدونند حتی همسرم حتی خانواده ام ، حتی دوستان، چون حس،ضعیف بودن بهم دست میده،
سلام دوست عزیز
ممنون که ما رو برای مشورت انتخاب کردید. مشکل شما قابل در ک است و شما تنها فرد نیستید که دچار افسردگی شدید. افسردگی قابل درمان است و نیازه با چجلسات روانکاوی و درمان فردی به سمت بهبودی بروید. شما مادر هستید و باید بیماری روح را درمان کنید. توصیه می شود از این لینک نوبت متخصص روانپزشکی گرفته و مراجعه کنید.
متخصص اعصاب و روان
من بعد زایمان افسردگی گرفتم الان دوسال خوب نمیشم چکارکنم
سلام
بعلت تغییرات هورمونی ، نیاز به برخی دارو ها تحت نظر روانپزشک دارید
جدی بگیرید
همه بهم میگن بچه دومت زشته. خانواده شوهرم میگن به خودت رفته. حالم داره به هم میخوره از همشون. حتی از مادر خودم که همش میگه چقدر چشماش ریزه.
یک ماهه سزارین شدم. شوهرم اصلا خونه نیست. وقتی ازش کمک میخوام دعوا میکنه.
میگه من بچه دوم نمیخواستم.
به کمک احتیاج دارم
سلام دوست عزیز
بهتره از این لینک با متخصصان روانشناسی مشورت کنی و با اهمیت ندان به قضاوت دیگران و افزایش قدرت حل مسئله بر این موضوع مسلط شوی.
متخصص روانشناسی
سلام من ۱ ماه سزارین شدم حوصله هیچی ندارم فقط خوابم میاد ازهمه بدم میاد هی باخودم همه خودما راحت کنم هم کودکم را یه روز ازش خوشم میاد یه روز بدم میاد از خانوادمم دوره همسرمم با مشاوره اوکی نیس
سلام.من ۱۲ هفته از زایمانم میگذره بشدت احساس تنهایی دارم بارها و بار ها خودکشی کردم..مادرم ۳سال تموم از بچه خواهرم نگهداری کرد…والان بچه هاش ۳ سالشونه و اعتقاد داره اونا همچنان احتیاج ب مراقبت دارن اما محبتشو نگهداریشو از من و فرزندم دریغ میکنه
انقدر گریه کردم خیته شدم
نمیدونم باید چیکار کنم از پس نوزادم برنمیام
همش گریه میکنه
من واقعا خسته ام..از همه چیز دیگه حتی نمیخوام زنده بمونم
سلام دوست عزیز
به علت تغییرات هورمونی افسردگی بعد از زایمان طبیعی است. از همسر خود کمک بگیرید و سعی کنید استراحت کافی داشته باشید و متوجه حس مادری باشید. نیازه حتما با متخصصانروانشناسی صحبت کنی. از این لینک نوبت مشاوره تلفنی بگیر و بدون مراجعه با متخصصان روانشناسی صحبت کن.
متخصص روانشناسی