فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
بیماری نارسایی کبد یا از کار افتادن کبد چیست؟ نارسایی کبد زمانی اتفاق میافتد که کبد به دلیل آسیب گستردهای که به آن وارد شده است، نتواند کارهایش را درست انجام دهد. گاهی این مشکل بسیار دیر تشخیص داده میشود و دیگر زمانی برای جبران خسارت واردشده به کبد نیست. پس اگر عوامل خطر ابتلا به نارسایی کبد را دارید بهتر به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید در مورد علائم و بیماریتان با دکتر کبد به صورت تلفنی، آنلاین یا متنی مشورت کنید و هر زمان که لازم بود برای دریافت نوبت اینترنتی اقدام کنید.
نارسایی کبدی چیست؟
کبد دومین اندام بزرگ در بدن انسان است که کارهای بسیار مهمی را انجام میدهد. نارسایی کبد یک مشکل بسیار جدی کبدی و یکی از انواع بیماری کبد است که در آن کبد دیگر نمیتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. اجازه بدهید ابتدا برخی از مهمترین کارهایی که کبد انجام میدهد را با هم مرور کنیم تا بتوانید تصویر بهتری از فاجعهای داشته باشید که در نارسایی کبد با آن مواجه میشویم:
- کبد همه نوشیدنیها و غذایی که میخوریم را پردازش میکند، از آن انرژی تولید میکند و ریزمغذیهایی که بدن به آن نیاز دارد را در اختیار آن قرار میدهد.
- کبد خون را از مواد مضری مثل الکل و برخی داروها و مواد شیمیایی تصفیه میکند.
- کبد پروتئینهای خونی را تولید میکند که برای لختهشدن خون، انتقال اکسیژن یا مبارزه با عفونتها به آنها نیاز دارید.
- تولید صفرا برای کمک به هضم غذا از وظایف کبد است.
- کمک به بدن برای تولید گلیکوژن از گلوکز و ذخیره قند
- شکستن چربیهای اشباع و تولید کلسترول.
نارسایی کبد یک بیماری کبدی جدی و خطرناک است که نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد. نارسایی کبد معمولا بهتدریج و طی چندین سال ایجاد میشود. طوریکه معمولا در مراحل آخر بسیاری از بیماریهای کبدی شاهد نارسایی کبد هستیم. هرچند این عارضه کبدی میتواند بسیار سریع و حتی در کمتر از ۴۸ ساعت ایجاد شود. زمانی میگوییم فرد دچار نارسایی کبد شده است که بخش بزرگی از کبد بهطور غیرقابل ترمیم آسیب دیده باشد و کبد دیگر قادر به انجام کارهای خود نباشد.
علائم نارسایی کبدی چیست؟ (نشانه های نارسایی و از کار افتادن کبد)
خراب شدن کبد چه علائمی دارد؟ نشانههای نارسایی کبدی بسته به شدت آسیب به کبد میتواند متفاوت باشد. علائم نارسایی کبدی مزمن یا علائم اولیه نارسایی کبد شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع
- بیاشتهایی
- احساس خستگی
- اسهال
- استفراغ خونی
- وجود خون در مدفوع
- کاهش وزن
- نارسایی کبد و خارش بدن
- بیخوابی
- نداشتن تمرکز
- حتی کاهش عملکرد ذهنی
- بزرگ شدن طحال
- خونریزی معده و علائم سمی شدن کبد
- نارسایی کلیه (نارسایی کبد و کلیه به صورت همزمان ممکن است در مراحل پیشرفته مشاهده شود)
- سرطان کبد.
چیزی که تشخیص نارسایی کبدی را دشوار میکند این است که این علائم میتواند به بیماریهای دیگری هم نسبت داده شود. متاسفانه گاهی بیمار تا مراحل پیشرفته نارسایی کبدی علائمی از خود نشان نمیدهد یا پزشک نمیتواند علت ایجاد علائم را تشخیص دهد. در مراحل پیشرفته نارسایی مزمن ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
- یرقان یا همان زردی پوست و چشمها
- خستگی شدید
- اِدِم یا تجمع مایع در پاها
- آسیت یا تجمع مایع در شکم
- بیحسی
- خوابآلودگی
- کما.
نارسایی کبدی حاد و از کار افتادن سریع کبد میتواند علائمی مانند موارد زیر ایجاد کند:
- کبودی یا خونریزی آسان
- تغییر در وضعیت ذهنی
- بوی نفس شیرین یا غیرعادی
- مشکلات حرکتی
- از دست دادن اشتها
- احساس ناخوشی کلی
- زردی.
علل نارسایی کبدی چیست؟
دلایل نارسایی کبد میتواند شامل سوء مصرف مزمن الکل، هپاتیت ویروسی (مانند هپاتیت B و C)، بیماری کبد چرب غیر الکلی، بیماریهای خود ایمنی، اختلالات ژنتیکی و برخی داروها و سموم باشد. بهتر است علل نارسایی کبد را در ۲ بخش یعنی علت نارسایی حاد و مزمن بررسی کنیم.
علل نارسایی کبدی حاد
اوردوز با استامینوفن یا برخی داروها و سموم دیگر، عفونتهای ویروسی، مسمومیت کبدی از مهمترین عوامل نارسایی حاد هستند. نارسایی مزمن معمولا در اثر هپاتیت سی، کبد چرب و مصرف زیاد الکل ایجاد میشود. سایر علائم ناراحتی کلیه و کبد عبارتند از:
- اوردوز با استامینوفن
- اوردوز با برخی داروها و سموم مانند برخی آنتیبیوتیکها، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد تشنج، هورمونهای مصنوعی، و داروهای ضد قارچی
- برخی مواد گیاهی مانند عصاره چای سبز و کاوا
- عفونتهای ویروسی مانند انواع هپاتیت از جمله هپاتیت آ، هپاتیت ب و هپاتیت سی، ویروس اپشتین بار، سیتومگالو ویروس و ویروس هرپس سیمپلکس (ویروس تبخال)
- برخی بیماریهای خود ایمنی مانند هپاتیت خودایمنی
- خوردن قارچهای سمی
- بیماری ویلسون
- کبد چرب بارداری
- شوک سپتیک در اثر عفونت گسترده
- سندروم باد-کیاری.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت hopkinsmedicine
The most common causes of liver failure are hepatitis, viruses and alcohol abuse.
ترجمه فارسی؛
شایعترین علت از کار افتادن کبد، هپاتیت، ویروسها و سوء مصرف الکل هستند.
علل نارسایی کبدی مزمن
نارسایی مزمن کبد در اثر التهاب طولانیمدتی اتفاق میافتد که به زخم بافت کبد و در نهایت به فیبروز کبد و سیروز کبدی منجر میشود. برخی از علل التهاب طولانیمدت کبدی مربوط به بیماریهای زمینهای هستند، اما برخی از آنها به این راحتی قابل شناسایی نیستند. شایعترین علل نارسایی مزمن کبد و علائم نارسایی کبد در زنان و مردان عبارتاند از:
- هپاتیت خود ایمنی
- بیماری مجاری صفراوی
- سندروم باد-کیاری که در آن رگهای کبدی مسدود میشود.
- داروهای ضد سرطان مانند شیمی درمانی
- نارسایی قلب مزمن در سمت راست قلب
- مصرف برخی داروها
- عوامل ژنتیکی
- هموکروماتوزیس که باعث تجمع آهن در کبد و دیگر اندامها می شود.
- بیماری ویلسون.
۱. هپاتیت سی
هپاتیت سی ریسک ابتلا به سیروز و نارسایی کبد را افزایش میدهد. طبق گزارش CDC، ۵-۲۵٪ از افراد مبتلا به هپاتیت سی در آمریکا طی ۱۰-۲۰ سال دچار سیروز میشوند.
۲. مصرف بیش از حد الکل، آیا بزرگ شدن کبد باعث مرگ میشود؟
از کار افتادن کبد در اثر مصرف الکل معمولا بعد از حداقل ۱۰ سال مصرف سنگین الکل اتفاق میافتد. تقریبا ۱۰-۲۰٪ از افرادی که مصرف زیاد الکل دارند دچار سیروز میشوند.
۳. کبد چرب غیر الکلی
تجمع زیاد بافت چربی در اطراف کبد میتواند منجر به زخم شدن بافت کبد شود. کبد چرب غیر الکلی در مراحل اولیه مشکلی ایجاد نمیکند و علائم کبد چرب است، اما در طب سالیان بعد میتواند منجر به سیروز و نارسایی مزمن شود.
۴. نارسایی کبد و دیابت
نارسایی کبد و دیابت میتوانند به هم مرتبط باشند. زمانیکه کبد به درستی کار نکند، میتواند منجر به مشکلات متابولیسم گلوکز شود که با افزایش سطح قند خون منجر به دیابت میشود.
در مورد نارسایی کبد در کودکان و نوزادان، علل مختلفی مانند بیماریهای مادرزادی کبد، اختلالات متابولیک، عفونتها (مانند هپاتیت ویروسی)، شرایط ژنتیکی و برخی داروها یا سموم وجود دارد. علائم ممکن است شامل زردی، رشد ضعیف، تورم شکم، مشکلات خونریزی و مشکلات عصبی باشد. در این مورد، توجه فوری پزشکی بسیار مهم است.
تشخیص نارسایی کبدی چیست؟
اگر هر یک از علائمی ذکرشده یا عوامل خطر ابتلا به نارسایی کبد یا بیماریهای کبد را دارید، بهتر است سریعتر به متخصص گوارش و کبد برای انجام آزمایش نارسایی کبد مراجعه کنید. فوق تخصص کبد از روشهای مختلفی برای تشخیص این بیماری و تعیین میزان آسیب وارد شده به کبد استفاده میکند. آزمایش نارسایی کبد شامل موارد زیر است:
- آزمایش خون کبد: آزمایشهای زیادی وجود دارد که میتواند عملکرد کبد را در جنبههای مختلف بسنجد. آزمایش عملکرد کبد احتمالا اولین آزمایش خونی است که پزشک تجویز میکند. در نارسایی حاد کبد، خون به سرعتی که باید لخته نمیشود، پس آزمایش زمان پروترومبین میتواند مفید باشد.
- تستهای تصویربرداری: برای تشخیص نارسایی کبد ممکن است آزمایشهای مختلفی انجام شود مانند:
- سونوگرافی
- سیتیاسکن
- MRI
- بیوپسی کبد: در بیوپسی یا نمونهبرداری کبد نمونه کوچکی از بافت کبد برداشته میشود تا در آزمایشگاه بررسی شود. بیوپسی میتواند به تشخیص علت از کار افتادن کبد و تعیین میزان آسیب کبدی کمک زیادی کند.
پایین بودن آنزیم کبد چه خطراتی دارد؟
آنزیمهای کبدی پایین نشاندهنده کاهش عملکرد کبد هستند که میتوانند منجر به اختلال در سمزدایی، متابولیسم داروها و مواد مغذی، تولید ناکافی پروتئینهای ضروری و افزایش آسیبپذیری در برابر عفونت شوند.
درمان نارسایی کبدی چیست؟
درمان نارسایی خفیف کبد در درجه اول بستگی به حاد یا مزمن بودن آن دارد. در نارسایی مزمن کبدی درمانها میتواند شامل تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی باشد مانند:
- ننوشیدن الکل
- مصرف نکردن داروهایی که ممکن است به کبد آسیب بزند.
- کاهش وزن
- کاهش مصرف نمک
- مراقبت حمایتی: اگر عامل نارسایی کبدی یک ویروس باشد، متخصص کبد میتواند علائم شما را تا زمانی که ویروس سیر خود را طی کند مدیریت کند. در این موارد، کبد گاهی اوقات خودبهخود بهبود پیدا میکند.
در مورد نارسایی کبد و درمان آن گزینههای درمانی شامل موارد زیر است:
- تزریق مایعات درون وریدی برای حفظ میزان فشار خون و ترمیم کبد آسیب دیده
- قرص برای نارسایی کبد و داروهایی مانند لاکساتیوس یا انماس برای کمک به دفع سموم
- مانیتور میزان قند خون.
- داروی استیل سیستئین در صورت مصرف سریع میتواند نارسایی حاد کبد ناشی از مصرف بیش از حد استامینوفن را معکوس کند. همچنین داروهایی وجود دارند که میتوانند اثرات قارچ یا سایر سموم را معکوس کنند.
- پیوند کبد برای درمان کبد از کار افتاده: در نارسایی کبد حاد و مزمن پزشک ممکن است پیوند کبد را توصیه کند. در پیوند کبد کبد سالم از اهداکننده با بافت آسیبدیده جایگزین میشود. گاهی میتوان قسمتی از یک کبد سالم را جایگزین بافت آسیبدیده کرد، زیرا کبد میتواند خود را ترمیم کند و مجددا رشد کند.
درمان خانگی نارسایی کبدی
نارسایی کبد یک وضعیت اورژانسی است و تصور اینکه بتوان آن را با روشهای خانگی درمان کرد، غلط است. نارسایی مزمن معمولا در اثر درگیری طولانیمدت با دیگر بیماریهای زمینهای و بیماریهای کبدی ایجاد میشود.
برای مثال اگر کبد چرب دارید میتوانید با مشورت پزشک از روشهای خانگی درمان کبد چرب استفاده کنید تا از آسیب بیشتر به کبد جلوگیری شود. کسانی که دچار بیماریهای زمینهای هستند میتوانند تغییراتی را در سبک زندگی بدهند تا از آسیب بیشتر به کبد جلوگیری شود، روشهایی مانند:
- عدم مصرف الکل
- داشتن رژیم غذایی سالم برای کبد
- کاهش مصرف نمک
- کاهش وزن
- ورزش و فعالیت بدنی بیشتر
متن انگلیسی:
به نقل از سایت uchicagomedicine
In many cases, the definitive treatment for liver failure is a liver transplant.
ترجمه فارسی:
در بسیاری از موارد، درمان قطعی نارسایی کبد، پیوند کبد است.
درمان نارسایی کبد در طب سنتی
داروهای گیاهی زیادی وجود دارد که میتواند به پاکسازی کبد کمک کند. همچنین برخی داروها و ترکیبات گیاهی و طبیعی باعث تقویت کبد میشوند و به ترمیم آن کمک میکنند.
در ادامه برخی از این داروها و ترکیبات گیاهی را به شما معرفی میکنیم. دقت داشته باشید که قبل از مصرف هر یک از این داروهای گیاهی با دکتر کبد مشورت کنید. برخی از داروهای گیاهی ممکن است داروهای شما تداخل داشته باشد یا شرایط کبد را بدتر کنند:
- گیاه خار مریم: این گیاه برای درمان کبد چرب بسیار موثر است؛ همچنین میتواند به درمان هپاتیت ویروسی یا سیروز کبدی یا مسمومیت کبد کمک کند.
- سرکه سیب: سرکه سیب برای پاکسازی کبد مفید است و همچنین به کاهش وزن کمک میکند.
- انگور فرنگی: کمک به بهبود عملکرد کبد
- شیرین بیان: این گیاه دارویی برای درمان کبد چرب مفید است.
- زردچوبه: سرشار از آنتیاکسیدان است.
- دانه کتان: کمک به بهبود عملکرد کبد
- مصرف بیشتر سبزیجات: اسفناج و آب هویج باعث تقویت کبد میشوند.
- چای ریشه قاصدک: کمک به بهبود کیفیت کبد و درمان کبد چرب.
انواع نارسایی کبدی کدامند؟
نارسایی کبد می تواند به آرامی ایجاد شود یا با سرعت زیادی پیشرفت کند. در واقع سرعت از کار افتادن کبد به علت ایجاد آن و وضعیت کبد بستگی دارد. ۲ نوع نارسایی کبدی وجود دارد.
۱. نارسایی مزمن کبد و هپاتیت
شایعترین نوع نارسایی کبد که ممکن است در طول ماهها یا سالها ایجاد شود. نارسایی مزمن کبد معمولا همراه با سیروز یا زخم شدید کبد اتفاق میافتد. سیروز کبدی میتواند خود دلایل مختلفی داشته باشد مانند مصرف زیاد الکل، انواع هپاتیت، کبد چرب، بیماریهای مجاری صفراوی مثل سیروز صفراوی و انواع بیماریهای ژنتیکی.
سیروز میتواند به آرامی منجر به کاهش عملکرد کبد و در نهایت نارسایی کبد و بروز نشانه های هپاتیت شود. هنگامی که سیروز به نارسایی کبدی تبدیل شد، تنها روش درمان قطعی پیوند کبد است.
۲. نارسایی حاد کبد
گاهی ممکن است نارسایی کبد طی چند روز تا چند هفته اتفاق بیفتد، به این حالت نارسایی حاد کبد گفته می شود. نارسایی کبد به ندرت و معمولا در افرادی ایجاد میشود که قبلا مشکلات کبدی نداشتهاند. علل اصلی نارسایی حاد کبد عبارتند از:
- اوردوز دارویی مثل مصرف بیشازحد استامینوفن یا همزمانی مصرف استامینوفن با مصرف الکل
- هپاتیت (هپاتیتهای A، B و هپاتیت خودایمنی)
- مصرف سموم مانند قارچهای سمی
- مسمومیت کبدی غیرمنتظره در اثر مصرف برخی داروها
- برخی بیماریها مانند سندروم بود-کیاری و بیماری ویلسون
بیمارانی که از نارسایی حاد کبدی رنج میبرند باید تحت مراقبتهای ویژه باشند. روش درمان نارسایی حاد به علت ایجاد آن بستگی دارد. دارو درمانی ممکن است به درمان برخی علل زمینهای مانند هپاتیت، مصرف بیشازحد استامینوفن، مسمومیتها و غیره کمک کند. در صورت موثر نبودن درمان تنها راه پیوند کبد خواهد بود.
دلیل تبدیل نارسایی کبدی مزمن به حاد چیست؟
گاهی اوقات افراد مبتلا به نارسایی مزمن، به طور ناگهانی دچار نارسایی کبدی حاد میشوند. علل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد مانند:
- عفونت
- نوشیدن مقدار زیادی الکل در صورت ابتلا به سیروز
- مصرف برخی داروها.
مراحل نارسایی کبد چیست؟
کبد ابتدا دچار التهاب میشود، سپس در اثر زخمهای متعدد دچار فیبروز میشود، وقتی اسکارها و زخمها خیلی دیگر قابل ترمیم نباشد، سیروز اتفاق میافتد که در نهایت به نارسایی کبد میرسد. از کار افتادن کبد در ۴ مرحله اتفاق میافتد:
- مرحله ۱؛ التهاب: در مراحل اولیه، کبد شما ملتهب میشود و ممکن است حساس باشد. این التهاب ممکن است علائم کمی ایجاد کند یا ممکن است اصلاً شما را آزار ندهد.
- مرحله ۲؛ فیبروز/اسکار: اگر التهاب کبد درمان نشود، زخم ایجاد میشود. این زخمها ترمیم میشوند ولی این ترمیم مداوم باعث ایجاد بافت اسکار یا فیبروز کبد میشود. این فیبروز جریان خون کبد را متوقف میکند و باعث اختلال در کار بخشهای سالم کبد میشود.
- مرحله ۳؛ سیروز: وقتی بافت اسکار و زخمها زیاد شوند و کبد آسیب شدید ببیند یعنی فرد دچار سیروز کبدی شده است. در این مرحله کار کبد به شدت مختل میشود.
- مرحله ۴؛ مرحله نهایی نارسایی/بیماری کبدی: این یک اصطلاح کلی است که علائم مختلفی را شمال میشود مانند تورم کبد، خونریزی داخلی، از دست دادن عملکرد کلیه یا نارسایی کلیه، تجمع مایع در شکم (آسیت) و مشکلات ریوی. در این مرحله فقط پیوند کبد میتواند بیمار را نجات دهد.
عوارض نارسایی کبد چیست؟
نارسایی و از کار افتادن کبد میتواند تاثیر بسیار زیادی روی عملکرد دیگر ارگانهای بدن داشته باشد. نارسایی کبد حاد میتواند عوارضی مانند موارد زیر داشته باشد:
- درگیری با عفونت مانند پنومونی یا عفونت ادراری. در مراحل آخر نارسایی کبد بدن نمیتواند با عوامل عفونتزا بجنگد و باید منتظر انواع عفونتها بود.
- کمبود الکترولیتها
- خونریزی
- و در صورت عدم درمان، مرگ
از دیگر عوارض نارسایی کبد عبارتند از:
- اِدِم مغزی: تورم و جمع شد مایعات یکی از عوارض نارسایی کبد است که میتواند در بخش های مختلف بدن مانند دستها و پاها، شکم و حتی مغز ایجاد شود. ادم مغزی منجر به فشار خون بالا در مغز میشود.
- مشکلات انعقاد خون: در ابتدای مطلب گفتیم که یکی از کارهای کبد تولید پروتئینهایی است که به انعقاد خون کمک میکنند. بدون این پروتئینها بدن بهراحتی دچار خونریزی میشود.
با از کار افتادن کبد بدن با مشکلاتی مانند عفونتهای زیاد، خونریزی، ادم مغزی، مشکلات انعقاد خون مواجه میشود. اگر این بیماری درمان نشود، احتمال مرگ بیمار خیلی بالا است.
طول عمر بعد از کار افتادن کبد چقدر است؟
بیمارانی که نارسایی مزمن دارند (بدون علائمی مانند آسیت، خونریزی واریسی، انسفالوپاتی یا یرقان) متوسط طول عمر ۱۲ سال را دارند. اگر درمان انجام نشود متوسط طول عمر این بیماران چیزی حدود ۲ سال خواهد بود.
در مورد بیماران مبتلا به نارسایی حاد کبدی متاسفانه طول عمر بیمار بسیار کمتر از این است و احتمال از کار افتادن کبد و مرگ وجود دارد. طبق آمار نرخ بقای ۲۱ روزه در این بیماران چیزی حدود ۷۵٪ است. اگر پیوند کبد انجام نشود این نرخ بقا چیزی حدود ۶۱٪ خواهد بود.
چگونه از نارسایی کبد جلوگیری کنیم؟
بهترین راه برای جلوگیری از نارسایی کبد، محدود کردن خطر ابتلا به سیروز یا هپاتیت است. در اینجا چند نکته برای کمک به جلوگیری از این بیماریها برای شما آوردهایم:
- برای جلوگیری از هپاتیت A و B، واکسن هپاتیت یا واکسن ایمونوگلوبولین دریافت کنید.
- یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
- وزن سالمی داشته باشید.
- زیاد الکل مصرف نکنید.
- هنگام مصرف استامینوفن از نوشیدن الکل خودداری کنید.
- بهداشت مناسب را رعایت کنید.
- در هنگام خالکوبی یا سوراخ کردن بدن از ضدعفونی بودن وسایل مطمئن شوید.
- هنگام رابطه جنسی حتما از کاندوم استفاده کنید.
- مواد مخدر تزریقی استفاده نکنید یا حداقل از سوزن مشترک استفاده نکنید.
علائم از کار افتادن کبد | روش تشخیص نارسایی کبدی | عوارض جانبی نارسایی کبد |
---|---|---|
اسهال | آزمایش خون | عفونت |
استفراغ خونی | سونوگرافی | کمبود الکترولیت |
وجود خون در مدفوع | سی تی اسکن | خونریزی |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
نارسایی کبدی به زمانی گفته میشود که کبد عملکرد خود را از دست میدهد. نارسایی مزمن در طول چندین سال و معمولا در مراحل آخر برخی بیماریهای کبدی ایجاد میشود. نوع حاد میتواند در عرض چند روز تا چند هفته رخ دهد. نارسایی کبد یک وضعیت اورژانسی و بسیار خطرناک است که گاهی درمانی جز پیوند کبد ندارد و حتی میتواند منجر به مرگ بیمار شود.
بهترین کار این است که عوامل خطر ابتلا به سیروز، هپاتیت، کبد چرب الکلی و غیرالکلی و دیگر بیماریهای کبدی و زمینهای را به حداقل برسانید. در صورت مشاهده هر گونه علائمی مبنی بر عملکرد ضعیف کبد باید به فوق تخصص گوارش یا دکتر متخصص داخلی در دکترتو مراجعه کنید. در دکترتو شما میتوانید علاوه بر مشاوره تلفنی و متنی از سیستم دکتر گوارش آنلاین و دکتر داخلی آنلاین استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر مدتی هست در پایین دنده خود سمت راست و وسط احساس سفتی دارم و وقتی از توالت ایرانی استفاده میکنم انگار این قسمت از داخل پیچ میخوره قبلا اینجور نبودم و چنین حسی تا الان نداشتم جدیدا هم بعضی اوقات احساس تهوع دارم میشه راهنمایی کنید که این برای چی اتفاق میفته؟
سلام
احتمال اسیب به کبد و یا اسپاسم عضلانی وجود دارد
برایس معاینه دقیق تر به متخصص مراجعه کنید
سلام دکتر عزیز من ۱۸ سالمه فقط لطفا جواب منه جوونو سریع بدید من مصرف شیشه متادون کلونازپام آلپروزلام مصرف میکنم شیشه کم مصرف دارم شبا یه کلوناز دو یا دوتا یک میخورم بعضی اوقاتم بیشتر و آلپروزولام سه تا بعضی.وقتا بیشتر و الان سمت راست شکمم پیچیدگی داره ویا انگار احساس چیزی داخل دلم هست بعضی وقتا خیلی اوقات کم درد میگیره و میسوزه و نفس که میکشم پشتم سمت پایین قلب از پشت درد میگیره همراه با نفس کشیدن و لکه شکم و کمرم تا بالا از پشت و خون آمدن از جایی که ادرار میکنم ادرار خونی ندارم از جایی که ادرار میکنم خون میادخواهش میکنم سریع جوابمو بدید همش استرس دارم میترسم خدایی نکرده چیزیم بشه خواهش میکنم جواب منو هرچه سریعتر بدید ممنونتم خیلی ترس دارم لطفا راه درمانش تو خونه بگید بهم چیکار کنم الان؟
سلام محمد جواد عزیز
با توجه به مصرف فراوان دارو احتمال عوارض کلیوی و گوارشی شدید دارید
با توجه به علایم شما احتمال سنگ کلیه یا سنگ و التهاب مجاری ادراری دارید
بیشتر از حد آب بنوشید
ورزش کنید
و در اسرع وقت اقدام به ترک شیشه و سایر مخدر ها کنید
سالم باشید
من ۱۸ سالمه شکمم سمت راست احساس پیچیدگی دارد بعضی وقتا درد مصرف متادون شیشه و کلوناز و الپراز دارم خون از جایی که ادرار میکنم میاد لک های شکم و کمر تا بالا ترو خدا جواب منو بدی؟
سلام دکتر عزیز من ۱۸ سالمه فقط لطفا جواب منه جوونو سریع بدید من مصرف شیشه متادون کلونازپام آلپروزلام مصرف میکنم شیشه کم مصرف دارم شبا یه کلوناز دو یا دوتا یک میخورم بعضی اوقاتم بیشتر و آلپروزولام سه تا بعضی.وقتا بیشتر و الان سمت راست شکمم پیچیدگی داره ویا انگار احساس چیزی داخل دلم هست بعضی وقتا خیلی اوقات کم درد میگیره و میسوزه و نفس که میکشم پشتم سمت پایین قلب از پشت درد میگیره همراه با نفس کشیدن و لکه شکم و کمرم تا بالا از پشت و خون آمدن از جایی که ادرار میکنم ادرار خونی ندارم از جایی که ادرار میکنم خون میادخواهش میکنم سریع جوابمو بدید همش استرس دارم میترسم خدایی نکرده چیزیم بشه خواهش میکنم جواب منو هرچه سریعتر بدید ممنونتم خیلی ترس دارم لطفا راه درمانش.کمکم کنید حا تو خونه بگید بهم چیکار کنم الان؟
سلام محمد جواد عزیز
با توجه به مصرف فراوان دارو احتمال عوارض کلیوی و گوارشی شدید دارید
با توجه به علایم شما احتمال سنگ کلیه یا سنگ و التهاب مجاری ادراری دارید
بیشتر از حد آب بنوشید
ورزش کنید
و در اسرع وقت اقدام به ترک شیشه و سایذ مخدر ها کنید
در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید
سالم باشید
سلام دکتر عزیز من ۱۸ سالمه فقط لطفا جواب منه جوونو سریع بدید من مصرف شیشه متادون کلونازپام آلپروزلام مصرف میکنم شیشه کم مصرف دارم شبا یه کلوناز دو یا دوتا یک میخورم بعضی اوقاتم بیشتر و آلپروزولام سه تا بعضی.وقتا بیشتر و الان سمت راست شکمم پیچیدگی داره ویا انگار احساس چیزی داخل دلم هست بعضی وقتا خیلی اوقات کم درد میگیره و میسوزه و نفس که میکشم پشتم سمت پایین قلب از پشت درد میگیره همراه با نفس کشیدن و لکه شکم و کمرم تا بالا از پشت و خون آمدن از جایی که ادرار میکنم ادرار خونی ندارم از جایی که ادرار میکنم خون میادخواهش میکنم سریع جوابمو بدید همش استرس دارم میترسم خدایی نکرده چیزیم بشه خواهش میکنم جواب منو هرچه سریعتر بدید ممنونتم خیلی ترس دارم لطفا راه درمانش. ش تو خونه بگید بهم چیکار کنم الان؟
سلام دکتر عزیز من ۱۸ سالمه فقط لطفا جواب منه جوونو سریع بدید من مصرف شیشه متادون کلونازپام آلپروزلام مصرف میکنم شیشه کم مصرف دارم شبا یه کلوناز دو یا دوتا یک میخورم بعضی اوقاتم بیشتر و آلپروزولام سه تا بعضی.وقتا بیشتر و الان سمت راست شکمم پیچیدگی داره ویا انگار احساس چیزی داخل دلم هست بعضی وقتا خیلی اوقات کم درد میگیره و میسوزه و نفس که میکشم پشتم سمت پایین قلب از پشت درد میگیره همراه با نفس کشیدن و لکه شکم و کمرم تا بالا از پشت و خون آمدن از جایی که ادرار میکنم ادرار خونی ندارم از جایی که ادرار میکنم خون میادخواهش میکنم سریع جوابمو بدید همش استرس دارم میترسم خدایی نکرده چیزیم بشه خواهش میکنم جواب منو هرچه سریعتر بدید ممنونتم خیلی ترس دارم لطفا راه درمانش. ش تو خونه بگید بهم چیکار کنم الان؟
سلام محمد جواد عزیز
با توجه به مصرف فراوان دارو احتمال عوارض کلیوی و گوارشی شدید دارید
با توجه به علایم شما احتمال سنگ کلیه یا سنگ و التهاب مجاری ادراری دارید
بیشتر از حد آب بنوشید
ورزش کنید
و در اسرع وقت اقدام به ترک شیشه و سایذ مخدر ها کنید
در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید
سالم باشید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/nephrologist
سلام دکتر عزیز من ۱۸ سالمه فقط لطفا جواب منه جوونو سریع بدید من مصرف شیشه متادون کلونازپام آلپروزلام مصرف میکنم شیشه کم مصرف دارم شبا یه کلوناز دو یا دوتا یک میخورم بعضی اوقاتم بیشتر و آلپروزولام سه تا بعضی.وقتا بیشتر و الان سمت راست شکمم پیچیدگی داره ویا انگار احساس چیزی داخل دلم هست بعضی وقتا خیلی اوقات کم درد میگیره و میسوزه و نفس که میکشم پشتم سمت پایین قلب از پشت درد میگیره همراه با نفس کشیدن و لکه شکم و کمرم تا بالا از پشت و خون آمدن از جایی که ادرار میکنم ادرار خونی ندارم از جایی که ادرار میکنم خون میادخواهش میکنم سریع جوابمو بدید همش استرس دارم میترسم خدایی نکرده چیزیم بشه خواهش میکنم جواب منو هرچه سریعتر بدید ممنونتم خیلی ترس دارم لطفا راه درمانش تو خونه بگید بهم چیکار کنم الان؟
آیا کسی که نارسایی کبد داره میتونه هوش و حواسشو از دست بده ؟یکی از فامیل های من توی دستشویی تا حالا دوبار افتاده و هیچ کسیو صدا نزده که کمکش کنن و همینطور ادرار و مدفوع زیادی روی تشکش کرده این علائم نارسایی کبد محسوب میشه یا اینکه مربوط به روده ها میشه؟
میشه راهنمایی کنین؟
سلام من مادر بزرگم الان دکترا جوابش کردن میگن کبد از کار افتاده و کلیش هم همین طور آب و غذا ب زور میخوره فقط،مایعات خیلی کم چیکار کنیم براش خواهش میکنم جواب بدید
ببخشید الان حال مادربزرگتون چطوره؟
ب احتمال زیاد مرده دیگه تا الان
ب احتمال زیاد مرده دیگه تاالان
کبد چرب دارد حالت تنوع خواب آلودگی کاهش وزن استفراغ وسرگیجگی وکن اشتها