درمان استرس چیست؟ رفع استرس با ورزش، دارو و روان درمانی – مجله سلامت دکترتو

بهترین راه درمان استرس کودکان و بزرگسالان چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

استرس مزمن و بی دلیل به مرور روی کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل اطلاع از روش درمان استرس بسیار کمک‌کننده است و به کاهش اختلالات اضطرابی، افسردگی، مشکلات قلبی عروقی و اختلال در روابط عاطفی کمک می‌کند. روش‌های درمان استرس معمولا شامل دارو درمانی، روان درمانی، تغییر سبک زندگی یا شروع ورزش منظم هستند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
بهترین راه درمان استرس کودکان و بزرگسالان چیست؟

درمان استرس یا استرس درمانی نوعی درمان تخصصی یا خانگی است که هدف آن کاهش اثرات روانی، عاطفی و جسمی استرس است. درمان استرس معمولا شامل تکنیک‌های روان درمانی، دارو درمانی یا مدیتیشن و ذهن آگاهی است که با نظارت روانشناس یا به تنهایی انجام می‌شود. استرس درمانی یا برطرف کردن استرس روزانه می‌تواند باعث بهبود خلق و خو، عملکرد بهتر یا جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی شود. در ادامه این مطلب از مجله سلامت دکترتو همراه ما باشید تا با انواع روش‌های از بین بردن استرس آشنا شویم. اگر می‌خواهید مشکلات روزمره، استرس و نگرانی‌های خود را با یک فرد معتمد در میان بگذارید، متخصص روانشناس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. برای ارتباط سریع با پزشک متخصص، می‌توانید از سایت دکترتو برای نوبت‌دهی یا مشاوره اقدام کنید.

راه‌ های درمان استرس

استرس را با درمان‌های مختلف مانند ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و حتی دارو درمانی می‌توان برطرف کرد. فعالیت بدنی منظم با آزاد کردن اندورفین و کاهش اضطراب به بهبود خلق و خو کمک می‌کند. یک رژیم غذایی متعادل و سالم هم نقش مهمی در سلامت روان دارد.

برای درمان استرس شدید، پزشک متخصص ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب را برای مدت کوتاهی تجویز کند. علاوه بر این، حرکات آرام‌بخش مانند یوگا و مدیتیشن یا طبیعت گردی و گوش دادن به صدای حیوانات هم می‌تواند به درمان استرس کمک کند.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

بهترین راه برای درمان انواع استرس: راه سریع از بین بردن استرس چیست؟

استرس شدید علاوه بر ایجاد نشانه‌های ظاهری می‌تواند باعث ابتلا به بیماری‌هایی مثل انواع مختلف سرطان و دیابت شود. گاهی هم تحت تاثیر استرس شدید، تصمیماتی می‌گیریم که عواقب زیان‌باری برای سلامت جسم و روحمان دارد. بنابراین مهم است که روش برطرف‌کردن استرس را بدانیم:

  • برنامه روزانه داشته باشید.
  • کارهای کم‌اهمیت را حذف کنید.
  • بدانید که دیگران هم استرس می‌گیرند.
  • نه گفتن را یاد بگیرید.
  • وقت خود را با کارهای بیهوده هدر ندهید.
  • از روابط مسموم بیرون بیایید.
  • به‌‌موقع از خواب بیدار شوید.
  • زمانی از روز را فقط به خودتان اختصاص دهید.
  • زیاد با گوشی و لپ‌تاپ کار نکنید.
  • مدیتیشن را از یاد نبرید.

متن انگلیسی:
The 54321 (or 5-4-3-2-1) method is a grounding exercise designed to manage acute stress and reduce anxiety. It involves identifying 5 things you can see, 4 things you can touch, 3 things you can hear, 2 things you can smell, and 1 thing you can taste.
ترجمه فارسی:
روش ۵۴۳۲۱ (یا ۵-۴-۳-۲-۱) یک تمرین پایه‌ برای مدیریت استرس حاد و کاهش اضطراب است. این روش شامل شناسایی ۵ چیزی است که می‌توانید ببینید، ۴ چیزی که می‌توانید لمس کنید، ۳ چیزی که می‌توانید بشنوید، ۲ چیزی که می‌توانید بو کنید و ۱ چیزی که می‌توانید بچشید.

به نقل از سایت calm

درمان استرس و فکر زیاد

درمان استرس فکری معمولا با درمان شناختی-رفتاری (CBT) که با تغییر الگوهای فکری و جایگزینی آنها با الگوهای جدید همراه است، توسط روانشناس انجام می‌شود. این روش کمک می‌کند تا باورهای غیرمنطقی را با افکار متعادل جایگزین کنید.

برای درمان استرس و فکر زیاد در خانه هم بهتر است پازل حل کنید، از دفترچه‌های نقاشی مدیریت ذهن استفاده کنید یا آشپزی کنید. فکر زیاد یا نشخوار فکری در نهایت به سلامت روان شما آسیب می‌رساند و ممکن است تمام وقت شما در طول روز را به خودش اختصاص دهد.

بهترین روش درمان استرس چیست؟

درمان استرس و افسردگی

گاهی شدت اختلالی که استرس در زندگی فرد ایجاد کرده به حدی است که باعث افسردگی می‌شود. اگر افسردگی خفیف باشد، با تغییر عادات ناسالم زندگی می‌توانید از تشدید افسردگی جلوگیری و آن را درمان کنید، البته برای درمان استرس و افسردگی مراجعه به متخصص روانپزشک را در اولویت بگذارید.

یوگا، مدیتیشن، رژیم غذایی سالم، ورزش و پرهیز از عادات ناسالم می‌توانید راهی برای درمان استرس و افسردگی باشند. گیاهان دارویی، دمنوش‌های ضد استرس، پروبیوتیک‌ها، مکمل‌ها و مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی هم راه مناسبی برای درمان استرس و افسردگی هستند.

طب سنتی هم راهکاری برای درمان استرس و افسردگی دارد و پیشنهادش طب سوزنی است. هرچند که روش‌های گیاهی نسبت به دارودرمانی از معایب شیمیایی کمتری برخوردارند اما هیچ‌گاه سرخود و بدون مشورت با پزشک از هیچ روش درمان استرس و افسردگی استفاده نکنید.

درمان استرس و تپش قلب

در تپش قلب ناشی از استرس، فرد ضربان قلب خود را به ‌صورت غیرطبیعی و شدید در قفسه سینه، گردن یا گلو حس می‌کند. در واقع، استرس و اضطراب شایع‌ترین علت تپش قلب محسوب می‌شوند که بدن در واکنش طبیعی خود به عوامل استرس‌زا، ضربان قلب را افزایش می‌دهد.

زمانی‌که قلب بیش از حد معمول کار می‌کند و تعداد ضربان قلب بالا می‌رود، فشار خون بالا رفته و هورمون کورتیزول و هورمون‌های استرس در بدن ترشح می‌شوند. افزایش این هورمون‌ها ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند. پزشک متخصص برای درمان استرس و تپش قلب یا درمان استرس بیش از حد روش‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • درمان‌های مکمل روانشناختی مثل ماساژ درمانی و بیوفیدبک
  • داروهای مخصوص درمان استرس و تپش قلب مثل داروهای مسدودکننده‌های بتا (پروپرانولول) و بنزودیازپین‌ها مانند آلپرازولام
  • روان‌درمانی استرس همراه با تپش قلب
  • ورزش‌های مخصوص قلب و عروق مانند پیاده‌روی سریع، شنا و دوچرخه‌سواری

آیا شما هم با استرس شدید دست و پنجه نرم می‌کنید؟

برای درمان سریع استرس، مشاوره بگیرید.

درمان بی خوابی و استرس

بی‌خوابی از عوارض شایع استرس به شمار می‌رود و در دراز مدت باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماری‌های جسمی و روحی مختلف می‌شود. راهکارهای مختلفی برای درمان بی‌خوابی و استرس وجود دارند. مانند:

  • همیشه در یک ساعت خاص به رختخواب بروید و در ساعت مشخصی بیدار شوید.
  • قبل از خواب، دوش آب گرم بگیرید.
  • به آرامی و به مدت ۵ دقیقه چند نفس عمیق بکشید.
  • قبل از خواب تلویزیون و موبایل را کنار بگذارید و خاموش کنید.
  • از خوردن کافئین و الکل قبل از خواب بپرهیزید.
  • چراغ‌ها را خاموش کنید.
  • اگر حین خواب چندبار بیدار می‌شوید، مدیتیشن قبل از خواب می‌تواند به شما کمک کند.
  • دمای اتاق را به اندازه‌ای نگه دارید که احساس خوبی به شما بدهد.

درمان استرس و فشار عصبی

مهم‌ترین اصل برای درمان استرس و فشار عصبی، ترک عادات ناسالم است. بهتر است تغذیه و سالم‌خواری را جایگزین غذاهای ناسالم، فست‌فودها و غذاهای فرآوری‌شده کنید. فعالیت فیزیکی منظم و انجام ورزش‌های روزانه هم می‌تواند برای درمان استرس و فشار عصبی مفید باشد.

گاهی کمبود برخی مواد مغذی مثل منیزیم و ویتامین ‌b12 خود باعث ایجاد استرس و فشار عصبی می‌شود. با افزودن این ویتامین‌ها به رژیم غذایی، قدمی برای درمان استرس و فشار عصبی بردارید. روابط اجتماعی و دوستانه سالم هم کمکی برای درمان استرس و فشارهای عصبی ناشی از اضطراب هستند. دورهمی‌های دوستانه به‌خصوص در طبیعت یا برگزاری برنامه‌ پیاده‌روی روزانه فکر خوبی است تا از شر استرس راحت شوید.

درمان استرس و فشار عصبی چیست؟
برای درمان استرس عصبی، چند دقیقه فکرتان را پرت کنید و نفس عمیق بکشید.

درمان استرس زنان چگونه است؟

درمان استرس زنان از آن لحاظ اهمیت دارد که زنان نسبت به مردان نیازهای منحصربه‌فرد و خاص‌تری دارند. مسئولیت شغلی در کنار مسئولیت کارهای خانه و آسیب‌پذیرتر بودن زنان نسبت به مردان از لحاظ فیزیکی، همگی از جمله مواردی هستند که درمان استرس زنان را در اولویت قرار می‌دهند.

برای جلوگیری از تاثیر نامطلوب استرس بر سلامت روانی و جسمی زنان و درمان استرس و اضطراب باید به ‌دنبال راهی مناسب باشیم. روش‌های زیر برای درمان استرس زنان توصیه می‌شوند:

  • ورزش و فعالیت‌های فیزیکی
  • رژیم غذایی سالم و خواب کافی
  • مدیریت احساسات
  • خوش‌بینی
  • مدیریت روابط جنسی
  • اختصاص زمان مشخصی از روز به خود
  • گسترش روابط اجتماعی
  • ترک عادات ناسالم مثل مصرف الکل، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و دخانیات
  • دارودرمانی

درمان استرس در بارداری

استراحت، صحبت کردن درباره علت استرس، توجه به تغذیه، تعامل با دوستان نزدیک، خانواده و همسر، آغوش گرم همسر، ورزش، کنار آمدن با تغییرات زندگی همگی از مواردی برای درمان استرس در بارداری هستند. مصرف دمنوش‌های ضد استرس با مشورت متخصص زنان و زایمان هم می‌تواند راهی برای درمان استرس در بارداری باشد.

استرس مزمن در دوره بارداری مشکلاتی را برای رشد جنین به وجود خواهد آورد. اگر مادر استرس خود را در دوره بارداری کنترل نکند، این اتفاق نه‌تنها روی سلامت جسمی و روانی نوزاد، بلکه بر الگوی رفتاری او نیز تاثیر خواهد گذاشت.

درمان استرس در بارداری چیست؟
برای درمان استرس در بارداری با همسر یا یکی از دوستانتان صحبت کنید.

درمان استرس در کودکان

برای درمان استرس در کودکان باید حواستان به استراحت خوب و تغذیه مناسب کودکان باشد. صحبت کردن با کودک درباره عوامل استرس یکی دیگر از راه‌ های درمان استرس در کودکان است. خواب کافی، ورزش و اوقات فراغت هم می‌توانند روش‌های مناسبی برای درمان استرس در کودکان باشند.

درمان استرس مردان

استرس در مردان می‌تواند روی نوع رفتار و حتی سلامت جنسی تاثیر بگذارد و باعث اختلال نعوظ شود. معمولا مردان احساسات خود را سرکوب می‌کنند و کمتر با دیگران در میان می‌گذارند. استرس و افکار سرکوب‌شده به مرور روی اندام‌های بدن تاثیر می‌گذارند و ممکن است باعث بیماری قلبی یا تنفسی شوند. برای درمان استرس بی دلیل مردانه، اگر نمی‌خواهید فشار روحیتان را با نزدیکان در میان بگذارید، بهتر است از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرید.

داروی درمان استرس: برای درمان استرس چه قرصی بخوریم؟

اگر روش‌های دیگر برای درمان استرس موفقیت آمیز نباشند یا استرس فرد آنقدر شدید باشد که نتواند به تنهایی ان را کنترل کند، بهتر است به روانپزشک مراجعه کند. متخصص روانپزشکی پزشک سلامت روان است که علاوه بر درمان اختلالات روانی، می‌تواند دارو تجویز کند.

رایج‌ترین قرص درمان استرس، داروهای خانواده بنزودیازپین‌ها هستند که در کنار کاهش استرس، مشکلات خواب را هم درمان می‌کنند. بنزودیازپین‌ها را آرام‌بخش، خواب‌آور یا آرام‌کننده جزیی هم می‌گویند. البته ممکن است خطر وابستگی داشته‌باشند. بنابراین فقط با تجویز و نظارت پزشک مصرف کنید:

  • زاناکس (آلپروزولام)
  • کلونوپین (کلونازپام)
  • آتیوان (لوازپام)
  • والیوم (دیازپام)

همین الان بهترین دکتر برای درمان استرس را پیدا کن.

روان درمانی استرس

درمان استرس با هیپنوتیزم یکی از روش‌های روان درمانی استرس است. هیپنوتیزم یک رویکرد جالب برای مدیریت استرس است که از آرامش هدایت شده برای تخلیه فشار روحی استفاده می‌کند. البته این روش فقط توسط متخصصی که قابل اعتماد و باتجربه باشد انجام می‌شود. گفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری یا درمان روانکاوی برای استرس شدید هم می‌تواند کمک کننده باشد.

درمان خانگی استرس

گاهی برخی مشکلات مثل استرس و اضطراب با تغییر برخی عادات و رژیم غذایی سالم قابل درمان هستند. مدیریت زمان، ورزش منظم و خواب کافی هم از دیگر راهکارهای درمان استرس در خانه هستند:

  • تغییر سبک زندگی
  • رژیم غذایی سالم و پرهیز از فست‌فودها
  • ترک دخانیات و مشروبات الکلی
  • مصرف دمنوش‌های ضد استرس مثل دمنوش سیب و به
  • تنظیم زمان خواب
  • انجام فعالیت‌های مختلف مانند آشپزی یا تماشای فیلم
روش کاهش استرس شدید چیست؟
گوش دادن به موسیقی به کاهش استرس کمک می‌کند.

برای درمان استرس چه بخوریم؟

رژیم غذایی سالم می‌تواند یکی از راه‌‌های برطرف کردن استرس باشد. دمنوش‌های ضد استرس یکی از راه‌‌های درمان استرس هستند و بیشتر به افرادی توصیه می‌شوند که تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی برای درمان استرس ندارند.

مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، مانند ماهی قزل آلا و گردو، هم به کاهش فشار روحی و سلامت عملکرد مغز کمک می‌کنند. علاوه بر این، میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان مانند بلوبری و اسفناج برای درمان استرس اکسیداتیو مفید هستند:

  • غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و جو
  • دمنوش گیاهی بابونه و چای سبز
  • غذاهای غنی از منیزیم مانند شکلات تلخ و آووکادو

ورزش های کاهنده استرس

ورزش منظم می‌تواند سطح استرس را کاهش دهد. فعالیت‌های هوازی مانند دویدن، دوچرخه سواری یا شنا تولید اندورفین را افزایش می‌دهند. یوگا و پیلاتس هم با افزایش آرامش و انعطاف‌پذیری بدن به برطرف کردن استرس کمک می‌کند. سایر ورزش‌های کاهنده استرس عبارت‌اند از:

  • تمرینات قدرتی
  • راه رفتن در طبیعت
  • پیاده روی روزانه
  • ورزش‌های کششی
پزشکان پیشنهادی

بهترین راه های کنترل استرس چیست؟

استرس یکی از عارضه‌هایی است که اگر کنترل و درمان نشود، کل زندگی‌تان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به ‌طوری‌که دیگر از پس کارهای عادی و روزمره هم برنمی‌آیید. برخی از بهترین راه‌‌های کنترل استرس شامل تمرینات ورزشی منظم و مدیریت زمان هستند که ذهن را آرام‌تر و شرایط را تحت کنترل قرار می‌دهند. سایر روش‌های کنترل استرس عبارت است از:

  • پرهیز از کمال‌گرایی
  • رفع نگرانی از مسائل بیهوده
  • کنار گذاشتن موارد کم‌اهمیت از زندگی
  • رژیم غذای سالم
  • طبیعت‌گردی
دارو درمانیدرمان خانگیورزش
زاناکس (آلپروزولام)رژیم غذایی سالم و پرهیز از فست‌فودهاتمرینات قدرتی
کلونوپین (کلونازپام)تنظیم زمان خوابراه رفتن در طبیعت
آتیوان (لوازپام)ترک دخانیات و مشروبات الکلیپیاده روی روزانه
والیوم (دیازپام)مصرف دمنوش‌های ضد استرسورزش‌های کششی
راه‌های درمان استرس

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برای درمان استرس، باید ابتدا علت استرس و اضطراب را پیدا کنیم. صحبت کردن با فرد قابل اعتماد مثل دوست نزدیک، اعضای خانواده و همسر هم کمک می‌کند که کمی از فشار عصبی ناشی از استرس بکاهید. اگر میزان استرستان به‌ حدی زیاد است که زندگی از حالت طبیعی خود خارج شده، حتما به متخصص روانشناسی یا دکتر روانپزشک مراجعه کنید.

در کنار دارودرمانی از روش‌های خانگی درمان استرس هم می‌توانید کمک بگیرید. اما یادتان باشد که پیش از هر اقدام درمانی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. می‌توانید در وب‌سایت دکترتو از پزشکان متخصص نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

برطرف کردن استرس برای همیشه در دنیای پراسترس امروزه تقریبا غیرممکن است. اما با روش‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، ورزش منظم و برنامه‌ریزی می‌توان تاحد زیادی استرس را درمان کرد.

یوگا، مراقبه و ورزش از جمله راه‌‌های سریع درمان استرس هستند. یکی دیگر از مطمئن‌ترین راه‌‌های درمان سریع استرس و اضطراب، پرت کردن حواس به سمت موضوع دیگری است؛ یعنی باید حواس دیگری مثل بینایی، بویایی، چشایی، صدا یا لامسه را درگیر کنید:

    • نفس عمیق بکشید.

    • نوازش و بغل را دست کم نگیرید.

    • موسیقی آرامش‌بخش گوش کنید.

    • با حیوان خانگی خود وقت‌گذرانی کنید.

    • شمع روشن کنید.

    • بخندید.

  • آدامس بجوید.

داروهای مختلف می‌توانند به درمان علائم استرس و اضطراب کمک کنند. مهار کننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (Ssri) مانند فلوکستین و سرترالین و بنزودیازپین‌ها مانند لورازپام و آلپرازولام از این دسته داروها هستند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان استرس

  1. کوثر گفت:

    من ۱۸ سالمه متحلم تپش قلب شدید دارم ،استرس خیلی زیاد وانقدر عصبی که در اوج همش بهونه گیری میکنم و اوجی عصبی بودنم بغض خفم میکنه نمیدونم اخلاقم کلا تغییر کرده دیگه حتی کتاب خواندن ،رمان ،ودرس خواندنم ، ارومم نمیکنه حتی موبایل ،دمنوش هایی که میخوردم نمیدونم چیکار کنم حتی ورزشم نمیکنم 🥲دیگه ،تاصبح بیدارم خواب ندارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام کوثر عزیز
      به نظر می‌رسد که شما با مشکلات شدید استرس و اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید که می‌تواند به تغییرات قابل توجهی در خلق و خو، خواب و سلامت عمومی شما منجر شود. این احساسات ممکن است نتیجه فشارهای زندگی روزمره یا مشکلات درونی دیگری باشد که نیاز به توجه دارند. تپش قلب، بی‌خوابی، عصبانیت و کاهش علاقه به فعالیت‌های معمول مانند مطالعه یا ورزش همگی می‌توانند نشانه‌هایی از اضطراب یا افسردگی باشند. پیشنهاد می‌کنم هرچه سریع‌تر با یک روان‌شناس یا مشاور صحبت کنید تا بتوانید ریشه مشکلات خود را شناسایی کرده و راهکارهایی برای مدیریت استرس و بهبود وضعیت روحی خود پیدا کنید. همچنین، مراقبت از سلامت جسمی مانند ورزش منظم، خواب کافی و تغذیه مناسب می‌تواند به شما در کنترل این وضعیت کمک کند.

      متخصص روانپزشک

  2. ناشناس گفت:

    سلام من یکدفعه به چیز هایی منفی فکر میکنم و دیگه نمیتونم از فکرش بیرون بیام خیلی خیلی زود. استرس میگیرم خواهش میکنم کمکم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      فکر کردن به چیزهای منفی و گیر کردن در آن‌ها می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، اما شما تنها نیستید و این حالت در بسیاری از افراد اتفاق می‌افتد. در اینجا چند راهکار برای کمک به مدیریت این وضعیت و کاهش استرس وجود دارد:

      شناسایی و متوقف کردن افکار منفی: هر وقت متوجه شدید که افکار منفی وارد ذهن شما می‌شود، سعی کنید سریعاً آن‌ها را شناسایی کنید و به خود بگویید که این افکار به شما کمک نمی‌کنند و باید به چیزهای مثبت یا واقعیت‌های حال حاضر توجه کنید.

      تکنیک‌های تنفس عمیق: تنفس عمیق می‌تواند به کاهش استرس و آرام کردن سیستم عصبی کمک کند. چند دقیقه زمان بگذارید و عمیق نفس بکشید (نفس‌های عمیق از دیافراگم) تا به آرامش برسید.

      حواس‌پرتی سالم: با انجام فعالیت‌هایی که حواس شما را از افکار منفی پرت می‌کند، مانند ورزش، خواندن کتاب، یا گوش دادن به موسیقی، می‌توانید از گیر کردن در این افکار جلوگیری کنید.

      تمرکز بر حال حاضر: با استفاده از تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن یا ذهن‌آگاهی (Mindfulness) می‌توانید به خود آموزش دهید که بیشتر بر لحظه حال تمرکز کنید و افکار منفی را کنار بگذارید.

      مشاوره و درمان روانشناختی: اگر احساس می‌کنید که این افکار منفی به طور مداوم زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند و نمی‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید، مشاوره با یک روانشناس می‌تواند بسیار مفید باشد. درمان‌هایی مانند CBT (شناخت درمانی) می‌توانند کمک کنند تا الگوهای فکری منفی را شناسایی کرده و آن‌ها را تغییر دهید.

      روانشناس خوب

  3. . گفت:

    سلام من مواقعی که توی کلاس پرسش داریم یا وقتی که میخوام انشا بخونم استرس میگیرم و تپش قلبم به شدت بالا میره و نمی تونم درست و عادی حرف بزنم و توی حرف زدنم کاملا مشخصه که استرس دارم وحتی توی پرسش بعضی ازمطالب رو فراموش میکنم باید چیکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای کاهش استرس هنگام صحبت در جمع:

      تمرین قبل از کلاس: مطالب را در خانه با صدای بلند تمرین کنید.
      تنفس عمیق: قبل از شروع صحبت چند نفس عمیق بکشید.
      تمرکز بر موضوع: به محتوای حرفتان توجه کنید، نه واکنش دیگران.
      ذهن‌آگاهی: به لحظه حال توجه کنید.
      پذیرش اشتباهات: اشتباه را بخشی از یادگیری بدانید.
      اگر همچنان مشکل داشتید، مشاوره تخصصی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

      روانشناس خوب

  4. ... گفت:

    منم امروز رفتم ارایشگاه و زیر دست ارایشگر داشتم از استرس میمردم نمیدونم چرا بعد از اون حس بد فکرای منفی که نکنه دچار بیماری بخاطر اون استرسه چیزی نشم میاد سراغم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      استرس می‌تواند باعث ایجاد افکار منفی و نگرانی‌های بی‌پایه شود، اما معمولا باعث بیماری نمی‌شود. اگر احساس نگرانی دارید، بهتر است با روش‌های مدیریت استرس مثل تنفس عمیق یا مدیتیشن آرامش پیدا کنید. اگر علائم خاصی دارید که نگرانتان کرده، مشاوره پزشکی می‌تواند کمک‌کننده باشد.
      متخصص روانپزشک

  5. ... گفت:

    منم مدتیه اینجوری شدم بعضی وقتا از موقعیت های جدید میترسم امروز رفتم ارایشگاه و زیر دست ارایشگر از استرس داشتم میمردم نمیدونم چرا بعد از استرسم دوباره فکرای منفی مثل اینکه از این استرسی که کشیدم دچار بیماری نشم میاد سراغم

  6. خانم غریبه ناشناس گفت:

    سلام ببخشید. من۱سوال بسیار مهم داشتم, میگم من با بعضی های دیگه هم صحبت کردم وحتی با۱مشاوره روانشناسی رایگان و ازشون پرسیدم که باتوجه به شرایط بسیار وخیم جنگ افروزی های خاورمیانه که در حال حاضر سایه جنگ نظامی را روی سرمملکت ما ناخواسته انداخته وبقیه هم بسیار نگرانند, چطوری ما به خودمون بقبولانیم که این جنگ نظامی اجتناب ناپذیر هست و در عین حال زیرسایه اش زندگی کنیم و آرامشمون را هم حفظ کنیم فقط با این استدلال که همواره در طول تاریخ بشریت جنگها و نبردها و خونریزی ها همواره در جریان بوده و مردم هیچ ارزشی نداشتند وهمواره محکوم به پذیرش بودند!!!!!!!!!!یعنی ترس و وحشت توامان با حفظ آرامش وتمرکز کردن برای انجام امور زندگی چطوری ممکن است؟؟؟طبق گزارشات اخیر گویا درمسیر تحولات بسیارمهم تاریخی قرارداریم:۰ اخبار ضدونقیض هست ماهم کاملا گیج شدیم:۰

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      این هراس واقعی است
      و موجب اضطراب کل جامعه شده است
      و نمی توانیم تغییر چندانی در وضع موجود ایجاد کنیم
      کنترل کردن اضطراب در این مواقع سخت است

  7. رادمهر گفت:

    من خیلی استرس میگیرم وقتی یه صدا رو می‌شنوم احساس ترس میکنم دست و پاهام از شدت استرس سرد میشه و می لرزه تا موتجه نشم اون چی هست احساس ترس دارم همین الان هم یه صدا اومد و من ترسیدم مثلا یکی درو محکم ببنده میترسم یک چیز بلرزه من می ترسم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم اختلال اضطرابی دارید
      می تاند در صورت عدم درمان منجر به پانیک شود
      در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید
      متخصص روانپزشک

  8. رادمهر گفت:

    من خیلی استرس میگیرم وقتی یه صدا رو می‌شنوم احساس ترس میکنم دست و پاهام از شدت استرس سرد میشه و می لرزه تا موتجه نشم اون چی هست احساس ترس دارم همین الان هم یه صدا اومد و من ترسیدم مثلا یکی درو محکم ببنده میترسم

  9. فریده گفت:

    سلام من ۳۲ سالمه حدود یکی دو ماه میشه استرس زیاد دارم منتظر ی چیزی بودم اما بخوب پیش نرفت و منجر به شکست شد برام الان خوابم کلا به هم ریخته نمیتونم درست بخوابم و هزار فکر تو ذهنم میاد نمی‌دونم چکار کنم بهتر بشم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      علایم مشخص اختلالات اضطرابی دارید
      نیاز به کنترل بوسیله دارو دارید
      جدی بگیرید
      متخصص روانپزشک

  10. کاربرم گفت:

    سلام وقتتون بخیر یه چند مدتی که نهممون شروع شده من خیلی استرس دارم و واقعا خیلی نسبت به قبل استرس بیشتر شده دستم و پام عرق میکنه قلبم تند میزنه تمرکزم از بین میره قبلا هم اینجوری بودم ولی الان خیلی بیش از حد زیاد شده واقعا نمیدونم چیکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید