فهرست مطالب
دنیای مدرن امروز، عصر فناوری و چالش است و درمان استرس هم یکی از چالشهای مهم آن به شمار میرود. هر روز که چشم باز میکنیم زندگیمان در حصار انواع خبرهایی قرار دارد که تعداد اخبار بدش بیشتر از اخبار خوب است. بشر کمالگرای امروز تحت فشار است یا شاید هم خود را تحت فشار میگذارد تا به خواستههایش برسد. چالشها و فشارهایی که اگر راه مدیریت کردنشان را ندانید، باعث استرس و اضطراب در شما میشوند. حال که زندگی ما با استرس عجین شده است باید راه های درمان استرس را بدانیم تا بتوانیم راحتتر در این مسیر قدم برداریم. در این مطلب همراه ما باشید تا با راه های درمان استرس بیشتر آشنا شوید.
اگر میخواهید دغدغه، استرس و همه نگرانیهای خود را با فرد معتمد در میان بگذارید، متخصص روانشناس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. میتوانید از سایت دکترتو برای نوبتدهی با بهترین روانشناسان اقدام کنید.
راه های درمان استرس
به نقل از «sleepstation» امروز استرس پیوند ناگسستنی با زندگی روزمره ما پیدا کرده است. روند سریع زندگی شهری و ماشینی بهشکلی است که ناگزیر از مواجهه با استرس هستیم. فشار و اضطرابی که علاوه بر تاثیرات روحی، اثرات سویی نیز بر جسم و عملکرد اندامهای بدن میگذارد. برای همین است که باید به دنبال راه های درمان استرس باشیم.
دارودرمانی میتواند یکی از راه های درمان استرس باشد، اما روشهای دیگری هم برای درمان استرس و حتی پیشگیری استرس وجود دارند. مثل رژیمهای غذایی و خوراکیهایی که خوردنشان میتواند یکی از راه های درمان استرس باشد.
برای درمان استرس چه بخوریم؟
از علائم استرس واکنش بدن نسبت به محیط و عوامل محیطی خوب یا بد است. رژیم غذایی سالم میتواند یکی از راه های درمان استرس باشد. دمنوشهای ضد استرس یکی از راه های درمان استرس هستند و بیشتر به افرادی توصیه میشوند که تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی برای درمان استرس ندارند.
مزیت دمنوشهای ضد استرس این است که مصرف منظم و با دوز مناسب آنها در بلندمدت تاثیر قابل توجهی روی کاهش میزان استرس فرد میگذارد، البته این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که درست است دمنوشهای ضد استرس منشا گیاهی دارند، اما مصرف خودسرانه آنها هم بههیچ وجه توصیه نمیشود. بنابراین پیش از مصرف داروهای گیاهی و حتی دمنوشهای ضد استرس حتما با مشاوره تلفنی دکتر روانپزشک مجوز را دریافت کنید. بهترین دمنوشهای ضد استرس برای درمان این عارضه عبارتند از:
- دمنوش سنبلالطیب
- دمنوش ضد استرس اسطوخودوس
- دمنوش ضد استرس بادرنجبویه
راه درمان سریع استرس و اضطراب چیست؟
به نقل از «betterup» یوگا، مراقبه و ورزش از جمله راه های درمان استرس هستند، اما گاهی در شرایط استرسزایی قرار میگیرید که این تکنیکها قابل استفاده نیستند و باید به دنبال راه درمان سریع استرس و اضطراب باشید. یکی از مطمئنترین راه های درمان سریع استرس و اضطراب، پرت کردن حواس به سمت موضوع دیگری است؛ یعنی باید حواس دیگری مثل بینایی، بویایی، چشایی، صدا یا لامسه را درگیر کنید.
سیستم بدن هر فردی مختص خودش هست بنابراین برای پیدا کردن راه درمان سریع استرس و اضطراب باید امتحان کنید تا ببینید کدام تکنیک برای شما بیشتر جواب میدهد. در اینجا به چند تکنیک و راه درمان سریع استرس و اضطراب میپردازیم:
- نفس عمیق بکشید.
بدن در واکنش به عوامل تنشزا، هورمون استرس تولید میکند. درنتیجه ضربان قلب بالا میرود، سرعت تنفس بیشتر و رگهای خونی منقبض میشوند. تنفس عمیق باعث فعال شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک بدن میشود که عامل کنترل واکنش آرامش است. تنفس دیافراگم و تنفس شکمی از تکنیکهای نفس عمیق هستند که میتوانید به عنوان راه های درمان سریع استرس و اضطراب روی آنها حساب باز کنید.
- نوازش و بغل را دست کم نگیرید.
بوسیدن، نوازش، بغل و حتی رابطه جنسی میتوانند باعث تسکین استرس شوند. تماس بدنی باعث ترشح هورمون اوکسیتوسین در بدن میشود و میزان کورتیزول پایین میآید. درنتیجه ضربان قلب و فشار خون هم که به واسطه استرس بالا رفته بودند، کاهش پیدا میکنند و شما آرام میشوید.
دفعه بعد که دچار استرس شدید، از یک دوست صمیمی، همسر یا یکی از اعضای خانواده بخواهید که شما را در آغوش امن خود بگیرد و معجزه بغل در درمان سریع استرس و اضطراب را به چشم ببینید. جالب است بدانید که شامپانزهها برای آرامش دادن به همتای خود که استرس دارد او را در آغوش میگیرند و نوازش میکنند.
- موسیقی آرامشبخش گوش کنید.
صدای طبیعت و موسیقی آرام بهخصوص موسیقیهای مختص مدیتیشن میتوانند باعث کاهش ترشح هورمون استرس در بدن شوند.
- با حیوان خانگی خود وقتگذرانی کنید.
تعامل با حیوان خانگی باعث ترشح هورمون اوکسیتوسین در مغز میشود که هورمون شادی است و روحیه مثبت ایجاد میکند.
- شمع روشن کنید.
شمع روشن کردن بهخصوص شمعهای معطر، باعث ایجاد حس آرامش در فرد میشود. شمع با رایحه اسطوخودوس، قهوه و شکلات، وانیل، گل سرخ و بابونه میتواند سریع استرستان را کم کند. شمع تراپی برای رفع سنگینی و بهبود خواب شبانه هم موثر است.
- بخندید.
خندیدن نقطه مقابل استرس و اضطراب است که باعث کاهش آن میشود. به علاوه اینکه خندیدن در بلندمدت سیستم ایمنی و خلقیتان را هم بهبود میبخشد. تماشای یک ویدیوی کمدی و طنز یا دیدار با دوستی که باعث خندیدن میشود، راهکار خوبی برای درمان سریع استرس و اضطراب است.
گاهی صحبت با مشاوره تلفنی روانشناس هم میتواند بار استرسی شما را تا حد زیادی کاهش دهد. اگر حس میکنید فرد مطمئن یا باتجربهای در اطرافیان خود نمیشناسید، از متخصصان دکترتو در این زمینه کمک بگیرید.
- آدامس بجوید.
آدامس جویدن یکی از راه های سریع درمان استرس است که باعث کاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش میشود. مربیان فوتبال کنار زمین در حال جویدن آدامس را که به یاد میآورید!
بهترین راه برای درمان استرس شدید چیست؟
حتما این جمله «استرس قاتل پنهان است» را بارها شنیدهاید، اما شاید زیاد آن را جدی نمیگیرید! استرس شدید علاوه بر ایجاد نشانههای ظاهری میتواند باعث ابتلا به بیماریهایی مثل انواع مختلف سرطان و دیابت شود. گاهی هم تحت تاثیر استرس شدید، تصمیماتی میگیریم که عواقب زیانباری برای سلامت جسم و روحمان دارد.
گاهی حتی کوچکترین مسائل هم باعث ایجاد استرس شدید میشوند. مثلا فرض کنید که یک روز صبح دیرتر از زمانیکه باید از خواب بیدار شوید؛ استرس از همینجا شروع میشود، چرا که دیر به محل کارتان میرسید. از آنجاییکه وقت کافی ندارید، صبحانه نمیخورید و این مزید بر علت و استرس تشدید میشود. فقط کافی است که ناهار خوبی هم نداشته باشید، آنگاه جرقه یک استرس شدید در شما زده میشود. با همین مثال ساده متوجه شدید که استرس شدید چه بلایی بر سرمان میآورد. در ادامه چند مورد از بهترین روشهای درمان استرس شدید را آوردهایم:
- برنامه روزانه داشته باشید.
- کارهای کماهمیت را حذف کنید.
- بدانید که دیگران هم استرس میگیرند.
- نه گفتن را یاد بگیرید.
- وقت خود را با کارهای بیهوده هدر ندهید.
- از روابط مسموم بیرون بیایید.
- به موقع از خواب بیدار شوید.
- زمانی از روز را فقط به خود اختصاص دهید.
- زیاد با گوشی و لپتاپ کار نکنید.
- مدیتیشن را از یاد نبرید.
داروی درمان استرس چیست؟
چنانچه شخص بعد از انجام راهکارهای کنترل استرس همچنان با مشکل مواجه است و نمیتواند کنترلی روی خود داشته باشد، بهتر است به متخصص روانپزشک مراجعه کرده و در کنار رواندرمانی، داروهای درمان استرس را مصرف کند. رایجترین داروهای درمان استرس، از خانواده بنزودیازپین هستند که با کاهش استرس باعث تسهیل خواب فرد میشوند. بنزودیازپینها را آرامبخش، خوابآور یا آرامکننده جزیی هم میگویند. رایجترین داروهایی که پزشک متخصص روانکاو تجویز میکند عبارتند از:
- زاناکس (آلپروزولام)
- کلونوپین (کلونازپام)
- آتیوان (لوازپام)
- والیوم (دیازپام)
درمان خانگی استرس
درست است که برای درمان استرس دارو وجود دارد، اما گاهی برخی مشکلات مثل استرس و اضطراب با تغییر برخی عادات و رژیم غذایی سالم قابل درمان هستند. یعنی با درمان خانگی استرس میتوانید از مشکلات جسمی و روحی ناشی از استرس رها شوید.
تغییر سبک زندگی و روی آوردن به رژیم غذایی سالم، پرهیز از فستفودها، ترک دخانیات و مشروبات الکلی، نوشیدنیهای کافئینی و مصرف مواد غذایی آرامشبخش مثل دمنوشهای ضد استرس مثل دمنوش سیب و به، دمنوش سنبلالطیب و اسطوخودوس از تکنیکهای مفید برای درمان خانگی و مدیریت استرس و اضطراب به شمار میآیند. مدیریت زمان، ورزش منظم و خواب کافی هم از دیگر راهکارهای درمان خانگی استرس هستند.
درمان بی خوابی و استرس چیست؟
استرس تمام سیستم بدن را به هم میریزد و یکی از مواردی که بیشتر از همه تحت تاثیر قرار میگیرد، خواب است. بیخوابی از پیامدهای شایع استرس به شمار میرود که در دراز مدت باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماریهای جسمی و روحی مختلف میشود. راهکارهای مختلفی برای درمان بیخوابی و استرس وجود دارند. مانند:
- همیشه در یک ساعت خاص به رختخواب بروید و در ساعت مشخصی بیدار شوید.
- قبل از خواب، دوش آب گرم بگیرید.
- به آرامی و به مدت ۵ دقیقه چند نفس عمیق بکشید.
- قبل از خواب تلویزیون و موبایل را کنار بگذارید و خاموش کنید.
- از خوردن کافئین و الکل قبل از خواب بپرهیزید.
- چراغها را خاموش کنید.
- اگر حین خواب چندبار بیدار میشوید، مدیتیشن قبل از خواب میتواند به شما کمک کند.
- دمای اتاق را به اندازهای نگه دارید که احساس خوبی به شما بدهد.
درمان استرس زنان چگونه است؟
درمان استرس زنان از آن لحاظ اهمیت دارد که زنان نسبت به مردان نیازهای منحصربهفرد و خاصتری دارند. مسئولیت شغلی در کنار مسئولیت کارهای خانه و آسیبپذیرتر بودن زنان نسبت به مردان از لحاظ فیزیکی، همگی از جمله مواردی هستند که درمان استرس زنان را در اولویت قرار میدهند. برای جلوگیری از تاثیر نامطلوب استرس بر سلامت روانی و جسمی زنان باید به دنبال راهی برای درمان استرس زنان باشیم. روشهای زیر برای درمان استرس زنان توصیه میشوند:
- ورزش و فعالیتهای فیزیکی راهی برای درمان استرس زنان است
- رژیم غذایی سالم و خواب کافی داشته باشند
- احساسات خود را مدیریت کنند
- خوشبینی میتواند یکی از روشهای درمان استرس زنان باشد
- روابط جنسی خود را مدیریت کنند
- زمانی از روز را به خود اختصاص بدهند
- روابط اجتماعی خود را گسترش دهند
- عادات ناسالم مثل مصرف الکل، نوشیدنیهای کافئیندار و دخانیات را کنار بگذارند.
- دارودرمانی هم میتواند یکی از راه های درمان استرس زنان باشد.
درمان استرس و فشار عصبی چگونه است؟
فشار عصبی ناشی از استرس و اضطرابی که تحمل میکنید باعث ایجاد مشکلات ثانویهای میشود که سلامت جسم و روانتان را به خطر میاندازد. برای درمان استرس و فشار عصبی میتوانید از داروهای تجویزی پزشک متخصص استفاده کنید، اما گاهی روشهای خانگی و مصرف دمنوشهای ضد استرس میتواند راهی برای درمان استرس و فشار عصبی باشد.
مهمترین اصل برای درمان استرس و فشار عصبی، ترک عادات ناسالم است. بهتر است تغذیه و سالمخواری را جایگزین غذاهای ناسالم، فستفودها و غذاهای فرآوریشده کنید. فعالیت فیزیکی منظم و انجام ورزشهای روزانه هم میتواند برای درمان استرس و فشار عصبی مفید باشد.
گاهی کمبود برخی مواد مغذی مثل منیزیم و ویتامین b12 خود باعث ایجاد استرس و فشار عصبی میشود. با افزودن این ویتامینها به رژیم غذایی، قدمی برای درمان استرس و فشار عصبی بردارید. درست است که تکنولوژی با زندگی ما گره خورده و کارها را راحتتر کرده است، اما گاهی همین استفاده مکرر از وسایلی مثل موبایل و لپتاپ باعث ایجاد استرس، فشار عصبی و سردردهای استرسی میشود. برای درمان استرس و فشار عصبی استفاده از موبایل در طول شبانهروز را به حداقل برسانید.
روابط اجتماعی و دوستانه سالم هم کمکی برای درمان استرس و فشارهای عصبی ناشی از اضطراب هستند. دورهمیهای دوستانه بهخصوص در طبیعت یا برگزاری برنامه پیادهروی روزانه فکر خوبی است تا از شر استرس راحت شوید.
درمان استرس و افسردگی چیست؟
گاهی شدت اختلالی که استرس در زندگی فرد ایجاد کرده به حدی است که باعث افسردگی میشود. اگر افسردگی خفیف باشد، با تغییر عادات ناسالم زندگی میتوانید از تشدید افسردگی جلوگیری و شاید هم آن را درمان کنید، البته برای درمان استرس و افسردگی مراجعه به متخصص روانپزشک را در اولویت بگذارید.
با یوگا، مدیتیشن، رژیم غذایی سالم، ورزش و پرهیز از عادات ناسالم میتوانید راهی برای درمان استرس و افسردگی پیدا کنید. گیاهان دارویی، دمنوشهای ضد استرس، پروبیوتیکها، مکملها و مصرف ویتامینها و مواد معدنی هم راه مناسبی برای درمان استرس و افسردگی هستند.
طب سنتی هم راهکاری برای درمان استرس و افسردگی دارد و پیشنهادش طب سوزنی است. هرچند که روشهای گیاهی نسبت به دارودرمانی از معایب شیمیایی کمتری برخوردارند، اما هیچگاه سرخود و بدون مشورت با پزشک از هیچ روش درمان استرس و افسردگی استفاده نکنید.
با انتخاب دکتر طب سوزنی حاذق، میتوانید بهترین درمان و نتیجه را انتظار داشته باشید. اگر احساس میکنید سبک زندگیتان به گونهای نیست که بتوانید در ترافیک برای مراجعه حضوری به بهترین دکتر اعصاب و روان مراجعه کنید، مشاوره تلفنی دکتر روانپزشک انتخای ایدهآلی است که توسط تیم دکترتو به شما ارائه میشود.
درمان استرس و تپش قلب چیست؟
در تپش قلب ناشی از استرس، فرد ضربان قلب خود را به صورت غیرطبیعی و شدید در قفسه سینه، گردن یا گلو حس میکند. در واقع، استرس و اضطراب شایعترین علت تپش قلب محسوب میشوند که بدن در واکنش طبیعی خود به عوامل استرسزا، ضربان قلب را افزایش میدهد.
زمانیکه قلب بیش از حد معمول کار میکند و تعداد ضربان قلب بالا میرود، فشار خون بالا رفته و هورمون کورتیزول و هورمونهای استرس در بدن ترشح میشوند. افزایش این هورمونها ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر میکند. پزشک متخصص برای درمان استرس و تپش قلب روشهای زیر را توصیه میکند:
- درمانهای مکمل روانشناختی مثل ماساژ درمانی و بیوفیدبک
- داروهای مخصوص درمان استرس و تپش قلب مثل داروهای مسدودکنندههای بتا (پروپرانولول) و بنزودیازپینها مانند آلپرازولام
- رواندرمانی استرس همراه با تپش قلب
- ورزشهای مخصوص قلب و عروق مانند پیادهروی سریع، شنا، دوچرخهسواری، ایروبیک، مدیتیشن و یوگا هم برای درمان استرس و تپش قلب توصیه میشوند.
بهترین راه های کنترل استرس چیست؟
استرس یکی از عارضههایی است که اگر کنترل و درمان نشود، کل زندگیتان را تحت تاثیر قرار میدهد. به طوریکه دیگر از پس کارهای عادی و روزمره هم برنمیآیید. در ادامه برخی از بهترین راه های کنترل استرس را آوردهایم که تکنیکهای موثری برای کنترل استرس و فرار از پیامدهای نامطلوب این بیماری عصر مدرن هستند:
- تمرینات ورزشی منظم
- یوگا
- مدیریت زمان
- در برابر استرس آسیبپذیر نباشید
- از کمالگرایی پرهیز کنید
- نگران مسائل بیهوده و کمارزش نشوید
- موارد کماهمیت را از زندگی خود کنار بگذارید
- رژیم غذای سالم
- شنا
- طبیعتگردی
- یوگا
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
استرس نتیجه ثانویه سبک زندگی امروز بشر است و ظاهرا هم راه گریزی از آن نیست. برای مقابله با استرس، کنترل و مدیریت استرس، درمان استرس و پیشگیری از استرس باید ابتدا علت استرس و اضطراب را پیدا کنیم. صحبت کردن با فرد قابل اعتماد مثل دوست نزدیک، اعضای خانواده و همسر کمک میکند که کمی از فشار عصبی ناشی از استرس بکاهید. اگر میزان استرستان به حدی زیاد است که زندگی از حالت طبیعی خود خارج شده باشد، حتما باید به متخصص روانشناسی یا روانپزشک مراجعه کنید. در کنار دارودرمانی از روشهای خانگی درمان استرس هم میتوانید کمک بگیرید.
سبک زندگی سالم و کنار گذاشتن عادات تغذیهای ناسالم، پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکلی، دخانیات، یوگا و ورزش روزانه، معاشرت با دوستان از تکنیکهای خانگی درمان استرس هستند. مصرف دمنوشهای ضد استرس هم میتوانند به درمان استرس کمک کنند، اما یادتان باشد که پیش از هر اقدام درمانی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. میتوانید سری هم به وبسایت دکترتو بزنید و از پزشکان متخصص دکترتو راهنمایی بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
من اینقدر استرس دارم حرص میخورم گاهی همه بدنم به شدت لرزش میوفته و همش نفسم تنگ میشه حتی بلند میشم کاری انجام بدم مثل آرایش کردن نفسم میگیره استرس میگیرم چیکار منم بهتر شم
سلام
نیاز به داروهای شبک و تعدیل کننده روانی دارید
حتمن به پزشک مراجعه کنید
مشکل بزرگی نیست، نگران نباشید و کنترل کنید
سلام براآزمون خیلی استرس دارم دلم میلرزه.درحدی که نمیتونم بخونم
دست وپاهام بی حس میشن نمیدونم چکارکنم
سلام
اگر مشکل قلبی ندارید می توانید از پرانول ۱۰ استفاده کنید
سلام من واسه گواهینامه رانندگی شرکت کردم همه چی اوکی بود از شدت استرس و اضطراب دو بار میرم رد میشم پاهام به لرزه درمیاد قلبم درد میگیره دست چپ کلا بی حس دکتر رفتم نوار قلب گرفتم مشکلی نداشتم دارو ویتامین نوشته چکار کنم روز آزمون دوباره استرس نگیرم
سلام
نیم ساعت قبل از امتحان از پرانول ۲۰ و اب فراوان استفاده کنید
سلام خسته نباشید ..من ۳۱ ساله هستم چند ساله استرس خیلی دارم صبح ها بیشتر وقت ها حالت تهوع دارم همش فکرهای منفی میاد سراغم اگه بخام مهمانی جایی برم به شدت استرس وتپش قلب وحالت توع بهم دست میده البته مشکل معده هم دارم میتونه با هم در ارتباط باشه. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
سلام
نیاز به دارو هایی دارید که سطح سروتونین تان را بالا ببرد و داروهایی کهتپش قلب تان را پایین بیاورد
بهتر است تحت نظارت پزشک دارو مصرف کنید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist
سلام دکتر خسته نباشیدمن ۳۱ ساله هستم خیلی استرس دارم صبح ها همیشه حالت تهوع دارم اگه بخام جایی برم به شدت دچار استرس وحالت تهوع و تپش قلب میشم باید چی کار کنم ..البته مشکل معده هم دارم…میخاستم ببینم آیا به هم مربوط میشن یا نه..ممنون میشم اگه راهنماییم کنین الان چند ساله درگیرم
سلام
نیاز به دارو هایی دارید که سطح سروتونین تان را بالا ببرد و داروهایی کهتپش قلب تان را پایین بیاورد
بهتر است تحت نظارت پزشک دارو مصرف کنید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist
سلام
سلام و سپاس
بفرمایید
سلام
من یک ماهه اضطراب و استرس زیاد دارم بطوری که گوارشم رو هم درگیر کرده دل درد میگیرم و حالم خیلی بده لطفاً راهنمایی کنید ممنون
سلام
دو حالت دارد
یا ممکن است ضربان قلبتان بالا باشد و به شما حس استرس بدهد که معمولا با پرانول قابل کنترل است
یا ممکن است واقعا دچار اضطراب باشید
حتمن به روانپزشک مراجعه و دارو مصرف کنید
آقا من انقد استرس شدید گرفتم که در خونه رو باز میکنم میرم بیرون استرس میگیرم ۱۹ساله
سلام
ریشه این استرس باید واکاوی شود
نیاز به مشاوره دارید و در مراحل حادتر نیاز به مصرف دارو
https://doctoreto.com/doctors/telehealth/speciality/psychologist
سلام
من خیلی استرس دارم طوری که انگشتام یه لرزش خفیفی دارند آیا با مراجعه به پزشک برطرف میشود
سلام
بله حتمن
باید ریشه این استرس مشخص شود
گاهی ناشی از علایم عصبی است و گاهی هورمونی
حتمن به پزشک مراجعه کنید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist
سلام اگه خودتون به خودتون کمک کنید حتما میشه مثلا به این فکر نکنید که فردا پس فردا چه اتفاقی می افته خودتونو سر گرم کنید
سلام
ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
سالم باشید
سلام اگه خودتون بخواید میشه به چیز های که تو رو خوش حال می کنه فکر کن در گیر این نباش که فردا پس فردا چی میشه
سلام
ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
سالم باشید
سلام
من خیلی استرس دارم طوری که انگشتام یه لرزش خفیفی دارند آیا با مراجعه به پزشک برطرف میشود
سلام
بله حتمن
باید ریشه این استرس مشخص شود
گاهی ناشی از علایم عصبی است و گاهی هورمونی
حتمن به پزشک مراجعه کنید
سلام اگه خودتون به خودتون کمک کنید میشه مثلا به این فکر نکنید که فردا پس فردا چی میشه خود تونو سر گرم کنید
سلام
ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
سالم باشید