درمان استرس چیست؟ رفع استرس با ورزش، دارو و روان درمانی – مجله سلامت دکترتو

بهترین راه درمان استرس کودکان و بزرگسالان چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

استرس مزمن و بی دلیل به مرور روی کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل اطلاع از روش درمان استرس بسیار کمک‌کننده است و به کاهش اختلالات اضطرابی، افسردگی، مشکلات قلبی عروقی و اختلال در روابط عاطفی کمک می‌کند. روش‌های درمان استرس معمولا شامل دارو درمانی، روان درمانی، تغییر سبک زندگی یا شروع ورزش منظم هستند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
بهترین راه درمان استرس کودکان و بزرگسالان چیست؟

درمان استرس یا استرس درمانی نوعی درمان تخصصی یا خانگی است که هدف آن کاهش اثرات روانی، عاطفی و جسمی استرس است. درمان استرس معمولا شامل تکنیک‌های روان درمانی، دارو درمانی یا مدیتیشن و ذهن آگاهی است که با نظارت روانشناس یا به تنهایی انجام می‌شود. استرس درمانی یا برطرف کردن استرس روزانه می‌تواند باعث بهبود خلق و خو، عملکرد بهتر یا جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی شود. در ادامه این مطلب از مجله سلامت دکترتو همراه ما باشید تا با انواع روش‌های از بین بردن استرس آشنا شویم. اگر می‌خواهید مشکلات روزمره، استرس و نگرانی‌های خود را با یک فرد معتمد در میان بگذارید، متخصص روانشناس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. برای ارتباط سریع با پزشک متخصص، می‌توانید از سایت دکترتو برای نوبت‌دهی یا مشاوره اقدام کنید.

راه‌ های درمان استرس

استرس را با درمان‌های مختلف مانند ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و حتی دارو درمانی می‌توان برطرف کرد. فعالیت بدنی منظم با آزاد کردن اندورفین و کاهش اضطراب به بهبود خلق و خو کمک می‌کند. یک رژیم غذایی متعادل و سالم هم نقش مهمی در سلامت روان دارد.

برای درمان استرس شدید، پزشک متخصص ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد اضطراب را برای مدت کوتاهی تجویز کند. علاوه بر این، حرکات آرام‌بخش مانند یوگا و مدیتیشن یا طبیعت گردی و گوش دادن به صدای حیوانات هم می‌تواند به درمان استرس کمک کند.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

بهترین راه برای درمان انواع استرس: راه سریع از بین بردن استرس چیست؟

استرس شدید علاوه بر ایجاد نشانه‌های ظاهری می‌تواند باعث ابتلا به بیماری‌هایی مثل انواع مختلف سرطان و دیابت شود. گاهی هم تحت تاثیر استرس شدید، تصمیماتی می‌گیریم که عواقب زیان‌باری برای سلامت جسم و روحمان دارد. بنابراین مهم است که روش برطرف‌کردن استرس را بدانیم:

  • برنامه روزانه داشته باشید.
  • کارهای کم‌اهمیت را حذف کنید.
  • بدانید که دیگران هم استرس می‌گیرند.
  • نه گفتن را یاد بگیرید.
  • وقت خود را با کارهای بیهوده هدر ندهید.
  • از روابط مسموم بیرون بیایید.
  • به‌‌موقع از خواب بیدار شوید.
  • زمانی از روز را فقط به خودتان اختصاص دهید.
  • زیاد با گوشی و لپ‌تاپ کار نکنید.
  • مدیتیشن را از یاد نبرید.

متن انگلیسی:
The 54321 (or 5-4-3-2-1) method is a grounding exercise designed to manage acute stress and reduce anxiety. It involves identifying 5 things you can see, 4 things you can touch, 3 things you can hear, 2 things you can smell, and 1 thing you can taste.
ترجمه فارسی:
روش ۵۴۳۲۱ (یا ۵-۴-۳-۲-۱) یک تمرین پایه‌ برای مدیریت استرس حاد و کاهش اضطراب است. این روش شامل شناسایی ۵ چیزی است که می‌توانید ببینید، ۴ چیزی که می‌توانید لمس کنید، ۳ چیزی که می‌توانید بشنوید، ۲ چیزی که می‌توانید بو کنید و ۱ چیزی که می‌توانید بچشید.

به نقل از سایت calm

درمان استرس و فکر زیاد

درمان استرس فکری معمولا با درمان شناختی-رفتاری (CBT) که با تغییر الگوهای فکری و جایگزینی آنها با الگوهای جدید همراه است، توسط روانشناس انجام می‌شود. این روش کمک می‌کند تا باورهای غیرمنطقی را با افکار متعادل جایگزین کنید.

برای درمان استرس و فکر زیاد در خانه هم بهتر است پازل حل کنید، از دفترچه‌های نقاشی مدیریت ذهن استفاده کنید یا آشپزی کنید. فکر زیاد یا نشخوار فکری در نهایت به سلامت روان شما آسیب می‌رساند و ممکن است تمام وقت شما در طول روز را به خودش اختصاص دهد.

بهترین روش درمان استرس چیست؟

درمان استرس و افسردگی

گاهی شدت اختلالی که استرس در زندگی فرد ایجاد کرده به حدی است که باعث افسردگی می‌شود. اگر افسردگی خفیف باشد، با تغییر عادات ناسالم زندگی می‌توانید از تشدید افسردگی جلوگیری و آن را درمان کنید، البته برای درمان استرس و افسردگی مراجعه به متخصص روانپزشک را در اولویت بگذارید.

یوگا، مدیتیشن، رژیم غذایی سالم، ورزش و پرهیز از عادات ناسالم می‌توانید راهی برای درمان استرس و افسردگی باشند. گیاهان دارویی، دمنوش‌های ضد استرس، پروبیوتیک‌ها، مکمل‌ها و مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی هم راه مناسبی برای درمان استرس و افسردگی هستند.

طب سنتی هم راهکاری برای درمان استرس و افسردگی دارد و پیشنهادش طب سوزنی است. هرچند که روش‌های گیاهی نسبت به دارودرمانی از معایب شیمیایی کمتری برخوردارند اما هیچ‌گاه سرخود و بدون مشورت با پزشک از هیچ روش درمان استرس و افسردگی استفاده نکنید.

درمان استرس و تپش قلب

در تپش قلب ناشی از استرس، فرد ضربان قلب خود را به ‌صورت غیرطبیعی و شدید در قفسه سینه، گردن یا گلو حس می‌کند. در واقع، استرس و اضطراب شایع‌ترین علت تپش قلب محسوب می‌شوند که بدن در واکنش طبیعی خود به عوامل استرس‌زا، ضربان قلب را افزایش می‌دهد.

زمانی‌که قلب بیش از حد معمول کار می‌کند و تعداد ضربان قلب بالا می‌رود، فشار خون بالا رفته و هورمون کورتیزول و هورمون‌های استرس در بدن ترشح می‌شوند. افزایش این هورمون‌ها ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند. پزشک متخصص برای درمان استرس و تپش قلب یا درمان استرس بیش از حد روش‌های زیر را توصیه می‌کند:

  • درمان‌های مکمل روانشناختی مثل ماساژ درمانی و بیوفیدبک
  • داروهای مخصوص درمان استرس و تپش قلب مثل داروهای مسدودکننده‌های بتا (پروپرانولول) و بنزودیازپین‌ها مانند آلپرازولام
  • روان‌درمانی استرس همراه با تپش قلب
  • ورزش‌های مخصوص قلب و عروق مانند پیاده‌روی سریع، شنا و دوچرخه‌سواری

آیا شما هم با استرس شدید دست و پنجه نرم می‌کنید؟

برای درمان سریع استرس، مشاوره بگیرید.

درمان بی خوابی و استرس

بی‌خوابی از عوارض شایع استرس به شمار می‌رود و در دراز مدت باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماری‌های جسمی و روحی مختلف می‌شود. راهکارهای مختلفی برای درمان بی‌خوابی و استرس وجود دارند. مانند:

  • همیشه در یک ساعت خاص به رختخواب بروید و در ساعت مشخصی بیدار شوید.
  • قبل از خواب، دوش آب گرم بگیرید.
  • به آرامی و به مدت ۵ دقیقه چند نفس عمیق بکشید.
  • قبل از خواب تلویزیون و موبایل را کنار بگذارید و خاموش کنید.
  • از خوردن کافئین و الکل قبل از خواب بپرهیزید.
  • چراغ‌ها را خاموش کنید.
  • اگر حین خواب چندبار بیدار می‌شوید، مدیتیشن قبل از خواب می‌تواند به شما کمک کند.
  • دمای اتاق را به اندازه‌ای نگه دارید که احساس خوبی به شما بدهد.

درمان استرس و فشار عصبی

مهم‌ترین اصل برای درمان استرس و فشار عصبی، ترک عادات ناسالم است. بهتر است تغذیه و سالم‌خواری را جایگزین غذاهای ناسالم، فست‌فودها و غذاهای فرآوری‌شده کنید. فعالیت فیزیکی منظم و انجام ورزش‌های روزانه هم می‌تواند برای درمان استرس و فشار عصبی مفید باشد.

گاهی کمبود برخی مواد مغذی مثل منیزیم و ویتامین ‌b12 خود باعث ایجاد استرس و فشار عصبی می‌شود. با افزودن این ویتامین‌ها به رژیم غذایی، قدمی برای درمان استرس و فشار عصبی بردارید. روابط اجتماعی و دوستانه سالم هم کمکی برای درمان استرس و فشارهای عصبی ناشی از اضطراب هستند. دورهمی‌های دوستانه به‌خصوص در طبیعت یا برگزاری برنامه‌ پیاده‌روی روزانه فکر خوبی است تا از شر استرس راحت شوید.

درمان استرس و فشار عصبی چیست؟
برای درمان استرس عصبی، چند دقیقه فکرتان را پرت کنید و نفس عمیق بکشید.

درمان استرس زنان چگونه است؟

درمان استرس زنان از آن لحاظ اهمیت دارد که زنان نسبت به مردان نیازهای منحصربه‌فرد و خاص‌تری دارند. مسئولیت شغلی در کنار مسئولیت کارهای خانه و آسیب‌پذیرتر بودن زنان نسبت به مردان از لحاظ فیزیکی، همگی از جمله مواردی هستند که درمان استرس زنان را در اولویت قرار می‌دهند.

برای جلوگیری از تاثیر نامطلوب استرس بر سلامت روانی و جسمی زنان و درمان استرس و اضطراب باید به ‌دنبال راهی مناسب باشیم. روش‌های زیر برای درمان استرس زنان توصیه می‌شوند:

  • ورزش و فعالیت‌های فیزیکی
  • رژیم غذایی سالم و خواب کافی
  • مدیریت احساسات
  • خوش‌بینی
  • مدیریت روابط جنسی
  • اختصاص زمان مشخصی از روز به خود
  • گسترش روابط اجتماعی
  • ترک عادات ناسالم مثل مصرف الکل، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و دخانیات
  • دارودرمانی

درمان استرس در بارداری

استراحت، صحبت کردن درباره علت استرس، توجه به تغذیه، تعامل با دوستان نزدیک، خانواده و همسر، آغوش گرم همسر، ورزش، کنار آمدن با تغییرات زندگی همگی از مواردی برای درمان استرس در بارداری هستند. مصرف دمنوش‌های ضد استرس با مشورت متخصص زنان و زایمان هم می‌تواند راهی برای درمان استرس در بارداری باشد.

استرس مزمن در دوره بارداری مشکلاتی را برای رشد جنین به وجود خواهد آورد. اگر مادر استرس خود را در دوره بارداری کنترل نکند، این اتفاق نه‌تنها روی سلامت جسمی و روانی نوزاد، بلکه بر الگوی رفتاری او نیز تاثیر خواهد گذاشت.

درمان استرس در بارداری چیست؟
برای درمان استرس در بارداری با همسر یا یکی از دوستانتان صحبت کنید.

درمان استرس در کودکان

برای درمان استرس در کودکان باید حواستان به استراحت خوب و تغذیه مناسب کودکان باشد. صحبت کردن با کودک درباره عوامل استرس یکی دیگر از راه‌ های درمان استرس در کودکان است. خواب کافی، ورزش و اوقات فراغت هم می‌توانند روش‌های مناسبی برای درمان استرس در کودکان باشند.

درمان استرس مردان

استرس در مردان می‌تواند روی نوع رفتار و حتی سلامت جنسی تاثیر بگذارد و باعث اختلال نعوظ شود. معمولا مردان احساسات خود را سرکوب می‌کنند و کمتر با دیگران در میان می‌گذارند. استرس و افکار سرکوب‌شده به مرور روی اندام‌های بدن تاثیر می‌گذارند و ممکن است باعث بیماری قلبی یا تنفسی شوند. برای درمان استرس بی دلیل مردانه، اگر نمی‌خواهید فشار روحیتان را با نزدیکان در میان بگذارید، بهتر است از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرید.

داروی درمان استرس: برای درمان استرس چه قرصی بخوریم؟

اگر روش‌های دیگر برای درمان استرس موفقیت آمیز نباشند یا استرس فرد آنقدر شدید باشد که نتواند به تنهایی ان را کنترل کند، بهتر است به روانپزشک مراجعه کند. متخصص روانپزشکی پزشک سلامت روان است که علاوه بر درمان اختلالات روانی، می‌تواند دارو تجویز کند.

رایج‌ترین قرص درمان استرس، داروهای خانواده بنزودیازپین‌ها هستند که در کنار کاهش استرس، مشکلات خواب را هم درمان می‌کنند. بنزودیازپین‌ها را آرام‌بخش، خواب‌آور یا آرام‌کننده جزیی هم می‌گویند. البته ممکن است خطر وابستگی داشته‌باشند. بنابراین فقط با تجویز و نظارت پزشک مصرف کنید:

  • زاناکس (آلپروزولام)
  • کلونوپین (کلونازپام)
  • آتیوان (لوازپام)
  • والیوم (دیازپام)

همین الان بهترین دکتر برای درمان استرس را پیدا کن.

روان درمانی استرس

درمان استرس با هیپنوتیزم یکی از روش‌های روان درمانی استرس است. هیپنوتیزم یک رویکرد جالب برای مدیریت استرس است که از آرامش هدایت شده برای تخلیه فشار روحی استفاده می‌کند. البته این روش فقط توسط متخصصی که قابل اعتماد و باتجربه باشد انجام می‌شود. گفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری یا درمان روانکاوی برای استرس شدید هم می‌تواند کمک کننده باشد.

درمان خانگی استرس

گاهی برخی مشکلات مثل استرس و اضطراب با تغییر برخی عادات و رژیم غذایی سالم قابل درمان هستند. مدیریت زمان، ورزش منظم و خواب کافی هم از دیگر راهکارهای درمان استرس در خانه هستند:

  • تغییر سبک زندگی
  • رژیم غذایی سالم و پرهیز از فست‌فودها
  • ترک دخانیات و مشروبات الکلی
  • مصرف دمنوش‌های ضد استرس مثل دمنوش سیب و به
  • تنظیم زمان خواب
  • انجام فعالیت‌های مختلف مانند آشپزی یا تماشای فیلم
روش کاهش استرس شدید چیست؟
گوش دادن به موسیقی به کاهش استرس کمک می‌کند.

برای درمان استرس چه بخوریم؟

رژیم غذایی سالم می‌تواند یکی از راه‌‌های برطرف کردن استرس باشد. دمنوش‌های ضد استرس یکی از راه‌‌های درمان استرس هستند و بیشتر به افرادی توصیه می‌شوند که تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی برای درمان استرس ندارند.

مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، مانند ماهی قزل آلا و گردو، هم به کاهش فشار روحی و سلامت عملکرد مغز کمک می‌کنند. علاوه بر این، میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان مانند بلوبری و اسفناج برای درمان استرس اکسیداتیو مفید هستند:

  • غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و جو
  • دمنوش گیاهی بابونه و چای سبز
  • غذاهای غنی از منیزیم مانند شکلات تلخ و آووکادو

ورزش های کاهنده استرس

ورزش منظم می‌تواند سطح استرس را کاهش دهد. فعالیت‌های هوازی مانند دویدن، دوچرخه سواری یا شنا تولید اندورفین را افزایش می‌دهند. یوگا و پیلاتس هم با افزایش آرامش و انعطاف‌پذیری بدن به برطرف کردن استرس کمک می‌کند. سایر ورزش‌های کاهنده استرس عبارت‌اند از:

  • تمرینات قدرتی
  • راه رفتن در طبیعت
  • پیاده روی روزانه
  • ورزش‌های کششی
پزشکان پیشنهادی

بهترین راه های کنترل استرس چیست؟

استرس یکی از عارضه‌هایی است که اگر کنترل و درمان نشود، کل زندگی‌تان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به ‌طوری‌که دیگر از پس کارهای عادی و روزمره هم برنمی‌آیید. برخی از بهترین راه‌‌های کنترل استرس شامل تمرینات ورزشی منظم و مدیریت زمان هستند که ذهن را آرام‌تر و شرایط را تحت کنترل قرار می‌دهند. سایر روش‌های کنترل استرس عبارت است از:

  • پرهیز از کمال‌گرایی
  • رفع نگرانی از مسائل بیهوده
  • کنار گذاشتن موارد کم‌اهمیت از زندگی
  • رژیم غذای سالم
  • طبیعت‌گردی
دارو درمانیدرمان خانگیورزش
زاناکس (آلپروزولام)رژیم غذایی سالم و پرهیز از فست‌فودهاتمرینات قدرتی
کلونوپین (کلونازپام)تنظیم زمان خوابراه رفتن در طبیعت
آتیوان (لوازپام)ترک دخانیات و مشروبات الکلیپیاده روی روزانه
والیوم (دیازپام)مصرف دمنوش‌های ضد استرسورزش‌های کششی
راه‌های درمان استرس

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برای درمان استرس، باید ابتدا علت استرس و اضطراب را پیدا کنیم. صحبت کردن با فرد قابل اعتماد مثل دوست نزدیک، اعضای خانواده و همسر هم کمک می‌کند که کمی از فشار عصبی ناشی از استرس بکاهید. اگر میزان استرستان به‌ حدی زیاد است که زندگی از حالت طبیعی خود خارج شده، حتما به متخصص روانشناسی یا دکتر روانپزشک مراجعه کنید.

در کنار دارودرمانی از روش‌های خانگی درمان استرس هم می‌توانید کمک بگیرید. اما یادتان باشد که پیش از هر اقدام درمانی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. می‌توانید در وب‌سایت دکترتو از پزشکان متخصص نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

برطرف کردن استرس برای همیشه در دنیای پراسترس امروزه تقریبا غیرممکن است. اما با روش‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، ورزش منظم و برنامه‌ریزی می‌توان تاحد زیادی استرس را درمان کرد.

یوگا، مراقبه و ورزش از جمله راه‌‌های سریع درمان استرس هستند. یکی دیگر از مطمئن‌ترین راه‌‌های درمان سریع استرس و اضطراب، پرت کردن حواس به سمت موضوع دیگری است؛ یعنی باید حواس دیگری مثل بینایی، بویایی، چشایی، صدا یا لامسه را درگیر کنید:

    • نفس عمیق بکشید.

    • نوازش و بغل را دست کم نگیرید.

    • موسیقی آرامش‌بخش گوش کنید.

    • با حیوان خانگی خود وقت‌گذرانی کنید.

    • شمع روشن کنید.

    • بخندید.

  • آدامس بجوید.

داروهای مختلف می‌توانند به درمان علائم استرس و اضطراب کمک کنند. مهار کننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (Ssri) مانند فلوکستین و سرترالین و بنزودیازپین‌ها مانند لورازپام و آلپرازولام از این دسته داروها هستند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان استرس

  1. Kk گفت:

    من اینقدر استرس دارم حرص میخورم گاهی همه بدنم به شدت لرزش میوفته و همش نفسم تنگ میشه حتی بلند میشم کاری انجام بدم مثل آرایش کردن نفسم میگیره استرس میگیرم چیکار منم بهتر شم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به داروهای شبک و تعدیل کننده روانی دارید
      حتمن به پزشک مراجعه کنید
      مشکل بزرگی نیست، نگران نباشید و کنترل کنید

  2. گمنام گفت:

    سلام براآزمون خیلی استرس دارم دلم میلرزه.درحدی که نمیتونم بخونم
    دست وپاهام بی حس میشن نمیدونم چکارکنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر مشکل قلبی ندارید می توانید از پرانول ۱۰ استفاده کنید

  3. زهره گفت:

    سلام من واسه گواهینامه رانندگی شرکت کردم همه چی اوکی بود از شدت استرس و اضطراب دو بار میرم رد میشم پاهام به لرزه درمیاد قلبم درد میگیره دست چپ کلا بی حس دکتر رفتم نوار قلب گرفتم مشکلی نداشتم دارو ویتامین نوشته چکار کنم روز آزمون دوباره استرس نگیرم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیم ساعت قبل از امتحان از پرانول ۲۰ و اب فراوان استفاده کنید

  4. نها گفت:

    سلام خسته نباشید ..من ۳۱ ساله هستم چند ساله استرس خیلی دارم صبح ها بیشتر وقت ها حالت تهوع دارم همش فکرهای منفی میاد سراغم اگه بخام مهمانی جایی برم به شدت استرس وتپش قلب وحالت توع بهم دست میده البته مشکل معده هم دارم میتونه با هم در ارتباط باشه. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به دارو هایی دارید که سطح سروتونین تان را بالا ببرد و داروهایی کهتپش قلب تان را پایین بیاورد
      بهتر است تحت نظارت پزشک دارو مصرف کنید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist

  5. نهان گفت:

    سلام دکتر خسته نباشیدمن ۳۱ ساله هستم خیلی استرس دارم صبح ها همیشه حالت تهوع دارم اگه بخام جایی برم به شدت دچار استرس وحالت تهوع و تپش قلب میشم باید چی کار کنم ..البته مشکل معده هم دارم…میخاستم ببینم آیا به هم مربوط میشن یا نه..ممنون میشم اگه راهنماییم کنین الان چند ساله درگیرم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به دارو هایی دارید که سطح سروتونین تان را بالا ببرد و داروهایی کهتپش قلب تان را پایین بیاورد
      بهتر است تحت نظارت پزشک دارو مصرف کنید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist

  6. عباس گفت:

    سلام

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و سپاس
      بفرمایید

  7. محمد گفت:

    سلام
    من یک ماهه اضطراب و استرس زیاد دارم بطوری که گوارشم رو هم درگیر کرده دل درد میگیرم و حالم خیلی بده لطفاً راهنمایی کنید ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      دو حالت دارد
      یا ممکن است ضربان قلبتان بالا باشد و به شما حس استرس بدهد که معمولا با پرانول قابل کنترل است

      یا ممکن است واقعا دچار اضطراب باشید
      حتمن به روانپزشک مراجعه و دارو مصرف کنید

  8. پسر گفت:

    آقا من انقد استرس شدید گرفتم که در خونه رو باز میکنم میرم بیرون استرس میگیرم ۱۹ساله

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ریشه این استرس باید واکاوی شود
      نیاز به مشاوره دارید و در مراحل حادتر نیاز به مصرف دارو
      https://doctoreto.com/doctors/telehealth/speciality/psychologist

  9. ناشناس گفت:

    سلام
    من خیلی استرس دارم طوری که انگشتام یه لرزش خفیفی دارند آیا با مراجعه به پزشک برطرف میشود

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله حتمن
      باید ریشه این استرس مشخص شود
      گاهی ناشی از علایم عصبی است و گاهی هورمونی
      حتمن به پزشک مراجعه کنید

      https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist

    2. ناشناس گفت:

      سلام اگه خودتون به خودتون کمک کنید حتما میشه مثلا به این فکر نکنید که فردا پس فردا چه اتفاقی می افته خودتونو سر گرم کنید

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
        سالم باشید

    3. Ki گفت:

      سلام اگه خودتون بخواید میشه به چیز های که تو رو خوش حال می کنه فکر کن در گیر این نباش که فردا پس فردا چی میشه

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
        سالم باشید

  10. مریم گفت:

    سلام
    من خیلی استرس دارم طوری که انگشتام یه لرزش خفیفی دارند آیا با مراجعه به پزشک برطرف میشود

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله حتمن
      باید ریشه این استرس مشخص شود
      گاهی ناشی از علایم عصبی است و گاهی هورمونی
      حتمن به پزشک مراجعه کنید

    2. Ki گفت:

      سلام اگه خودتون به خودتون کمک کنید میشه مثلا به این فکر نکنید که فردا پس فردا چی میشه خود تونو سر گرم کنید

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        ممنونم برای راهنمایی دوستانتان
        سالم باشید