اگر به حرف زدن در خواب دچار هستید، این نکات را فراموش نکنید– مجله سلامت دکترتو

حرف زدن در خواب چه دلیلی دارد و روش های درمان آن چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

حرف‌زدن در خواب پدیده‌ای است که در آن فرد در هنگام خواب از کلمات ساده تا مکالمات پیچیده برای بیان افکار و رویاهای خود استفاده می‌کند. این اتفاق بیشتر در کودکان شایع است اما در بزرگسالان هم ممکن است رخ دهد. صحبت در خواب یک اتفاق بی‌ضرر است و ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد مگر اینکه باعث اختلال شود یا به اختلال‌های زمینه‌ای دیگری مانند آپنه تنفسی مرتبط باشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
حرف زدن در خواب چه دلیلی دارد و روش های درمان آن چیست؟

حرف زدن در خواب یک نوع اختلال شایع در کودکان و بزرگسالان است که در طول مراحل مختلف خواب اتفاق می‌افتد. این عارضه در بیشتر موارد بی‌خطر است و معمولا به دلیل استرس، افسردگی، تب بالا، مصرف الکل رخ می‌دهد. برخلاف شایع بودن صحبت کردن در خواب، علت دقیق آن ناشناخته باقی‌مانده است زیرا می‌تواند به‌طور مستقل یا به عنوان بخشی از اختلالات خواب رخ دهد. در صورتیکه این مشکل شما یا اطرافیان شما را اذیت می‌کند، می‌توانید برای بررسی علت آن یا بهتر شدن شدت این حالت، با دکتر روانشناس مشورت کنید. همچنین می‌توانید سوالات خود را از مشاور روانشناسی تلفنی در دکترتو بپرسید.

حرف زدن در خواب چیست؟

حرف زدن در خواب به انگلیسی (sleep talking problem) نوعی اختلال خواب است که باعث ایجاد صداهای نامفهوم و آوا مانند یا مکالمات خیالی در چرخه‌های خواب می‌شود. به کسانی که در خواب صحبت می‌کند سومنيلوکوئی (somniloquy) گفته می‌شود و با وجود اینکه این اختلال چندان خطرناک نیست اما می‌تواند باعث آزار دیگران شود. مخصوصا اگر صحبت کردن به شکلی باشد که باعث خجالت و شرمندگی بعد از بیداری باشد.

معمولا کسانی که در خواب صحبت می‌کنند، در هر بخش خواب تنها ۳۰ ثانیه حرف می‌زنند. اما برخی از افراد به دفعات این حالت را تکرار می‌کنند. حرف‌زدن در خواب و ایده‌ی فاش‌شدن راز افراد دیگر در خواب، ترسناک و البته هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. اما یک تحقیق جدید نشان‌می‌دهد که ما بیشتر در خواب کلمه‌ی «نه» را می‌گوییم.

اخیرا یک تحقیق جدید در فرانسه در مورد خواب‌پریشی و حرف‌زدن در خواب انجام شده‌است که به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین تحقیق در این مورد است. محققین در این تحقیق متوجه شده‌اند که کلمه «نه» و کلمه‌ای با کارکرد مشابه کلمه «لعنت» در فارسی که نشان از نارضایتی دارد، بیشتر از هر کلمه‌ی دیگری در خواب گفته‌می‌شود.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

علائم حرف زدن در خواب چیست؟

حرف زدن در خواب یا سومنيلوکوئی، معمولا به صورت گفتارهای نامفهوم یا مکالمات کوتاه در زمان خواب ظاهر می‌شود. فرد ممکن است کلمات بی‌معنی بگوید یا جملات کامل را بیان کند. این گفتارها می‌توانند در هر مرحله‌ای از خواب رخ دهند و معمولا فرد پس از بیدار شدن هیچ خاطره‌ای از آن‌ها ندارد.

نشانه همراه حرف زدن در خواب شامل موارد زیر هستند:

  • فریاد زدن یا جیغ کشیدن در خواب
  • گفتارهای نامفهوم یا واضح در خواب
  • عدم آگاهی فرد از گفتارهای خود
  • عدم یادآوری گفتارها پس از بیداری
  • وقوع در هر مرحله‌ای از خواب
  • به هم خوردن چرخه خواب و بیدار شدن خود یا دیگران
  • حرف زدن در خواب همراه با دندان قروچه، راه رفتن در خواب و تکان‌خوردن زیاد در برخی افراد
علل حرف زدن در خوابعلائم حرف زدن در خوابروش‌های تشخیص و درمان
استرس و اضطرابصحبت‌های نامفهوم یا جملات کامل در خواببررسی سابقه خواب توسط پزشک
کمبود خواب و خستگیصحبت‌کردن با لحن عادی یا هیجانیانجام تست خواب (پلی‌سومنوگرافی) در موارد شدید
تب و بیماری‌های عفونیجیغ زدن یا داد زدن در خوابتنظیم برنامه خواب منظم
مصرف الکل و کافئینناآگاهی از صحبت کردن هنگام بیدار شدنکاهش استرس و تکنیک‌های آرام‌سازی
ژنتیک (سابقه خانوادگی)همراه با خواب‌گردی یا حرکات غیرعادیپرهیز از مصرف مواد تحریک‌کننده قبل از خواب
عوارض مصرف برخی داروهاتأثیر منفی بر خواب دیگرانمشاوره با پزشک در موارد مزمن
اختلالات خواب مانند آپنه خوابتکرار زیاد در یک شب یا شب‌های متوالیدرمان آپنه خواب یا سایر اختلالات مرتبط
اختلالات عصبی (پارکینسون، زوال عقل)همراه با کابوس‌های شبانهدارودرمانی در موارد خاص تحت نظر پزشک
جدول مشخصات اختلال صحبت کردن در خواب

علت حرف زدن در خواب چیست و چرا در خواب حرف میزنیم؟

متاسفانه هنوز علت اصلی حرف زدن در خواب مشخص نیست. یکی از داده‌هایی که در این زمینه در دست است، این است که معمولا حرف زدن در خواب برای کسانی اتفاق می‌افتد که سابقه‌ی آن را در خانواده خود دارند. برای کسانی که افراد درجه یک خانواده‌شان هم این مشکل را دارند، احتمال حرف زدن در خواب بیشتر است. بنابراین می‌توان گفت که احتمال ژنتیکی بودن این مسئله وجود دارد.

در مواردی ممکن است که علت ایجاد حرف زدن در خواب، استرس و اضطراب بوده و در موارد دیگر نیز ممکن است که این مسئله به علت بیماری‌های روانی دیگر بروز پیدا کند. یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های برخی از بیماری‌های جسمی که همراه با درد کشیدن است، حرف زدن در خواب است.

برخی از افراد در خواب می‌ترسند و خواب‌های ترسناک می‌بینند که حرف زدن در خواب را برای این افراد توجیه می‌کند. مخصوصا کسانی که در خواب فریاد می‌زنند. کودکانی که در خواب خود کابوس می‌بینند در مواردی از جای خود بلند می‌شوند و راه می‌روند. برخی دیگر از علت‌های حرف زدن در خواب شامل موارد زیر است:

  • داروهای خاص
  • استرس‌های احساسی و فشار روانی
  • تب بالا
  • مشکلات روانی
  • خستگی شدید
  • تروما روحی
  • مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
  • مشکلات روحی
  • کم خوابی
علت حرف زدن در خواب چیست؟
طبق بررسی محققان،‌ حرف زدن در خواب به علت فشاری است که در فرد ایجاد شده‌است.

۱. روانشناسی حرف زدن در خواب

حرف زدن در خواب معمولا هنگام خواب بسیار سبک اتفاق‌می‌افتد. انسان بعد از مرحله خواب سبک وارد خواب عمیق می‌شود و بعد از ۷۰ تا ۹۰ دقیقه وارد مرحله رویا‌دیدن می‌شود که هر ۹۰ دقیقه تکرار می‌شود. حرف زدن در خواب ارتباطی با رویا ندارد بلکه مربوط به خواب سبک است. در این حالت، ذهن مسیر پیچیده‌ای را طی می‌کند و افکار را دوباره مرور می‌کند. این فرایند در‌واقع پرسه‌زدن یک ذهن گیج در افکار است.

حرف‌زدن در خواب در کودکان و بسیاری از کسانی که با این مشکل بزرگ می‌شوند، رایج‌تر است. صحبت در خواب می‌تواند ریشه‌ی ژنتیکی داشته‌باشد. مخصوصا اضطراب و استرس می‌تواند به این موضوع دامن بزند. افرادی که در خواب صحبت می‌کنند، عموما به نوعی نگران و مضطرب هستند.

پروفسور هورن معتقد است که بهتر است نگرانی زیادی در مورد حرف‌زدن در خواب نداشته‌باشیم. همینطور، حرف‌هایی که افراد دیگر در خواب می‌گویند را جدی نگیریم. با‌این‌حال صحبت در خواب می‌تواند یک موضوع را نشان‌دهد. کسی که به‌طور دائم در خواب صحبت می‌کند، احتمالا مضطرب است و پیدا کردن دلیل این اضطراب می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

۲. علت حرف زدن کودکان در خواب

حرف زدن کودک در خواب شایع‌تر از بزرگسالان است و معمولا با رشد آن‌ها کاهش می‌یابد. عواملی مانند خستگی مفرط، استرس، یا تغییرات در برنامه خواب می‌توانند این رفتار را تحریک کنند. این حالت معمولا بی‌ضرر است و نیازی به درمان ندارد.

۳. علت حرف زدن در خواب نوجوانان

در نوجوانان، حرف زدن در خواب ممکن است به دلیل استرس‌های تحصیلی، تغییرات هورمونی یا کمبود خواب باشد. مدیریت استرس و حفظ برنامه منظم خواب می‌تواند به کاهش این رفتار کمک کند.

علت حرف زدن در خواب نوجوانان چیست؟
علت حرف زدن در خواب نوجوانان می‌تواند استرس یا کم خوابی باشد.

۴. علت جیغ زدن در خواب بزرگسال

جیغ زدن در خواب یا ترس‌های شبانه، می‌تواند ناشی از اختلالات خواب مانند کابوس‌های شدید، استرس یا اختلالات اضطرابی باشد. در برخی موارد، این وضعیت ممکن است به مشکلاتی مانند آپنه خواب مرتبط باشد.

۵. دلیل حرف زدن در خواب سالمندان

در سالمندان، حرف زدن در خواب می‌تواند به دلیل تغییرات طبیعی مرتبط با سن در الگوهای خواب، عوارض جانبی مصرف داروها یا وجود اختلالات خواب مانند آپنه خواب باشد. مشاوره با پزشک می‌تواند به شناسایی و مدیریت این عوامل کمک کند.

۶. علت حرف زدن در خواب با چشم باز

برخی از افراد با چشمان نیمه باز می‌خوابند. علت زیاد حرف زدن در خواب می‌تواند موارد مختلفی مانند استرس، اضطراب، ژنتیک و بسیاری موارد دیگر باشند. چشمان نیمه باز هم می‌تواند همزمان با این مسئله اتفاق بیفتد.

علت فریاد زدن در خواب بزرگسالان چیست؟
صحبت کردن در خواب می‌تواند باعث اذیت دیگران شود.

۷. علت فریاد زدن در خواب چیست؟

کسانی که به دو اختلال کابوس شبانه (sleep terrors) و اختلال در خواب رِم REM sleep behavior disorder (RBD) مبتلا هستند، معمولا در خواب جیغ می‌کشند و فریاد می‌زنند. این وضعیت ممکن است با استرس یا اضطراب تشدید شود.

متن انگلیسی:
Usually, night terrors occur in non-rapid eye movement (REM) sleep, which is when you are in a state between dreaming and waking.
ترجمه فارسی:
معمولا وحشت شبانه در خواب غیر سریع با حرکت چشم (REM)، زمانی است که شما در حالت بین خواب و بیداری هستید، رخ می‌دهد.

به نقل از سایت verywellmind

۸. دلیل حرف زدن در خواب بعد از سکته مغزی

شایع‌ترین انواع ناتوانی بعد از سکته مغزی شامل اختلال در گفتار، محدودیت توانایی‌های فیزیکی، ضعف یا فلج اندام در یک طرف بدن، مشکل در گرفتن یا نگه‌داشتن اشیا، کند شدن توانایی در برقراری ارتباط و حرف زدن در خواب است. بسیاری از افراد برای بررسی علت حرف زدن در خواب و درمان آن باید به متخصص مراجعه کنند.

۹. دلیل حرف زدن در خواب در بیماری زوال عقل خواب

بدون توقف صحبت کردن در خواب، معمولا در انواع خاصی از زوال عقل، به‌ویژه دمانس بدن لووی و دمانس عروقی دیده می‌شود. این اتفاق می‌تواند نشان‌دهنده یک اختلال خواب REM یا اختلال زمینه‌ای دیگری باشد.

۱۰. صحبت کردن در خواب بیماران اسکیزوفرنی

این مورد یک شکل بسیار نادر از صحبت‌کردن در خواب است. فرد مبتلا به اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی ممکن است هر بار چند دقیقه سریع و نامنسجم صحبت کند و دوباره به خواب برود.

آیا شما هم علائم صحبت کردن در خواب را دارید؟

برای تشخیص و درمان دقیق همین الان نوبت بگیرید.

۱۱. در خواب حرف زدن در فلج خواب، آیا می توان در فلج خواب صحبت کرد؟

صحبت کردن در خواب در طول فلج خواب، برای بیمار اتفاق سختی است. برخی از افراد ممکن است سعی کنند در زمان خواب به طور ناخودآگاه صحبت کنند اما به دلیل فعال‌شدن نسبی ماهیچه‌های صوتی و سرکوب کنترل ارادی ماهیچه‌ها فقط صداهای خفه تولید می‌کنند.

۱۲. دلیل حرف زدن در خواب در دوران یائسگی

اختلالات خواب در دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی، گرگرفتگی، تعریق شبانه، اضطراب یا بی‌خوابی رخ می‌دهند. این عوامل می‌توانند چرخه خواب را مختل کرده و منجر به افزایش صحبت در خواب شوند.

۱۳. حرف زدن و لگد زدن در خواب

برخی از افراد ممکن است در هنگام خواب هم صحبت‌کردن در خواب و هم لگد زدن را تجربه کنند که به‌عنوان اختلالات حرکتی مرتبط با خواب شناخته می‌شود. در این وضع افراد به‌صورت فیزیکی رویاهای خود را اجرا می‌کنند و در نتیجه در هنگام خواب به صحبت‌کردن و لگدزدن می‌پردازند.

۱۴. در خواب حرف زدن بعد از ضربه به سر

خوابیدن پس از ضربه مغزی نمی‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. خطر اصلی این است که وقتی شما خواب هستید، خانواده یا پزشکان شما احتمالا نشانه‌هایی از آسیب جدی مغزی مانند تشنج یا ضعف یک طرف بدن را متوجه نشوند.

علائم حرف زدن در خواب چیست؟
حرف زدن در خواب، یا سومنيلوکوئی، نوعی پاراسومنیا است که در آن فرد بدون آگاهی در خواب صحبت می‌کند.

۱۵. استرس و اضطراب و صحبت کردن تو خواب

استرس و اضطراب می‌تواند چرخه خواب را مختل کرده و در خواب حرف زدن را شدید کنند. این اتفاق در افرادی که شغل حساسی دارند یا کودکانی که دوران سختی را در مدرسه تجربه می‌کنند، رایج‌تر است.

۱۶. صحبت کردن در خواب با تب بالا

هنگامی که فردی با درجه حرارت بالا بیمار می‌شود (به خصوص در خواب افراد مبتلا به آنفولانزا) الگوی خواب او مختل شده و باعث رویاهای واضح و حتی صحبت در خواب می‌شود. این اتفاق موقتی است و با کاهش تب، بهبود می‌یابد.

۱۷. صحبت کردن در آپنه خواب

آپنه تنفسی در خواب به قطع ناگهانی تنفس در زمان خواب گفته می‌شود. برخی افراد ممکن است در کنار آپنه، در خواب حرف بزنند یا رویاهای واضح ببینند. در واقع، آپنه خواب می‌تواند باعث بیداری‌های مکرر و ناهشیاری‌های کوتاه‌مدت شود که ممکن است با حرف زدن در خواب همراه باشد. درمان آپنه خواب می‌تواند به کاهش این علائم کمک کند.

۱۸. دلیل راه رفتن و حرف زدن در خواب

راه رفتن و در خواب حرف زدن هر دو از انواع پاراسومنیاها یا اختلالات خواب هستند و می‌توانند به دلیل عوامل ژنتیکی، کمبود خواب، استرس یا مصرف برخی داروها رخ دهند. ایجاد محیط خواب ایمن و مدیریت استرس می‌تواند به کاهش این رفتارها کمک کند.

علت راه رفتن و حرف زدن در خواب چیست؟
راه رفتن و حرف زدن در خواب می‌تواند به دلیل عوامل ژنتیکی، کمبود خواب یا استرس رخ دهد.

۱۹. علت صحبت کردن در خواب در دوران بارداری

۳ ماهه سوم بارداری زمانی است که مادران انتظار افزایش بی‌خوابی و بیداری شبانه را دارند. در این زمان معمولا چند بار در شب بیدار شدن به دلیل ناراحتی‌هایی مانند کمردرد، نیاز به ادرار کردن، گرفتگی عضلات پا، سوزش سر دل و حرکت جنین اتفاق می‌افتد.

تشخیص حرف زدن در خواب چگونه انجام می شود؟

هنگامی که به دکتر روانشناس مراجعه می‌کنید، دکتر با گوش دادن به حرف‌های شما، بعد از مدتی ریشه‌های این مشکل را پیدا می‌کند. اگر علت مشخصی مانند استرس و اضطراب در زندگی شما نباشد، برای این مشکل احتمال ژنتیک داده‌می‌شود. معمولا کسانی که به این مسئله دچار می‌شوند، افرادی هستند که نزدیکان آنها نیز سابقه‌ی حرف زدن در خواب داشته‌اند. به طور کلی هیچ تست تشخیصی برای تشخیص علت این مشکل انجام نمی‌شود.

تشخیص در خواب حرف زدن معمولا بر اساس گزارش‌های فرد یا هم‌اتاقی‌ها انجام می‌شود. در موارد شدید، ممکن است از پلی‌سومنوگرافی (مطالعه خواب) برای ارزیابی دقیق‌تر استفاده شود.

درمان حرف زدن در خواب چیست؟

در صورتیکه حرف زدن در خواب در نوجوانی شما ایجاد شده‌است و همراه با فریاد زدن، ترسیدن و علائم دیگر است، بهتر است که سریع‌تر به دکتر روانشناس مراجعه کنید. یکی از راه‌هایی که به شما کمک می‌کنند که این مسئله را درمان کنید، صحبت کردن با یک متخصص است. در صورتیکه این مسئله فرزند خردسال شما را اذیت می‌کند، بهتر است که ابتدا با دکتر اطفال مشورت کنید.

در بیشتر موارد برای درمان این مشکل، توصیه‌های بهداشتی برای خواب فرد داده‌می‌شود و می‌تواند نتیجه‌بخش باشد. مثلا یکی از مهم‌ترین مواردی که در این مسئله موثر است، این است که فرد ساعت خواب خود را منظم می‌کند و استرس و اضطراب کمتری را در خواب متحمل می‌شود. زیرا یکی از اصلی‌ترین علت‌های ایجاد حرف زدن در خواب می‌تواند استرس باشد. برخی از این توصیه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ساعت خواب خود را حتی در تعطیلات و روزهای آخر هفته منظم کنید.
  • از خوردن کافئین و نوشیدنی‌های محرک قبل از خواب پرهیز کنید. (بهتر است که مصرف این نوشیدنی‌ها در صبح باشد تا اثر آنها تا عصر از بین رفته باشد)
  • فضای خواب خود را مهیا کنید و کیفیت آن را افزایش دهید. نور را کاهش دهید و در فضای آرامی به خواب بروید.
  • در طول روز سعی کنید در معرض نور خورشید باشید و فعالیت بدنی بکنید.
  • ارتفاع بالش خود را منظم کنید و در جای راحتی بخوابید.

همین الان بهترین دکتر برای درمان اختلال خواب را پیدا کن.

درمان قطعی حرف زدن در خواب وجود دارد؟

از آنجا که حرف زدن در خواب معمولا بی‌ضرر است، درمان قطعی برای آن ضروری نیست. با این حال، مدیریت عوامل محرک می‌تواند به کاهش یا از بین بردن این رفتار کمک کند.

دارو برای حرف زدن در خواب وجود دارد؟

معمولا دارویی برای حرف زدن در خواب تجویز نمی‌شود. در مواردی که این رفتار ناشی از اختلالات خواب یا شرایط پزشکی دیگر باشد، درمان آن شرایط ممکن است به کاهش حرف زدن در خواب کمک کند.

آیا حرف زدن در خواب خطرناک است؟

حرف زدن در خواب (سومنيلوکوئی) به‌طور کلی یک رفتار بی‌ضرر محسوب می‌شود و معمولا نیازی به درمان ندارد. اما در برخی موارد، می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات خواب یا مشکلات جدی‌تری باشد. اگر این رفتار با سایر علائم مانند جیغ زدن، حرکات غیرطبیعی یا راه رفتن در خواب همراه باشد، نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد. عوارض احتمالی حرف زدن در خواب عبارت است از:

  • اختلال در خواب دیگران
  • امکان آسیب جسمی با راه رفتن در خواب یا حرکات شدید
  • احتمال مشکلات عصبی (در برخی افراد مسن، حرف زدن در خواب می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌هایی مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد)

اگر این رفتار مکرر و شدید است یا با علائم دیگری همراه است، مراجعه به پزشک متخصص روانشناس یا روانپزشک می‌تواند به تشخیص و درمان بیماری کمک کند.

پزشکان پیشنهادی

چگونه می توان صحبت کردن در خواب را کنترل کرد؟

برای جلوگیری از حرف زدن در خواب نمی‌توان از روش درمانی خاصی استفاده کرد اما می‌توان سبک زندگی را تغییر داد. یکی از روش‌هایی که برای بهبود این مسئله می‌توان به کار برد، رعایت بهداشت خواب است. در هر صورت هیچ کس نمی‌داند که به این مشکل مبتلا می‌شود. به طور کلی، مواردی که به کنترل حرف زدن در خواب کمک می‌کنند عبارت است از:

  • حفظ برنامه منظم خواب
  • کاهش استرس و اضطراب
  • پرهیز از مصرف کافئین و الکل قبل از خواب
  • ایجاد محیط خواب آرام و راحت

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

حرف زدن در خواب یک رفتار شایع و معمولا بی‌ضرر است که در با ایجاد صداهای نامفهوم یا مکالمات، جیغ زدن و حتی گفتن کلمات کوتاه مشخص می‌شود. شناسایی و مدیریت عوامل محرک این اتفاق مانند استرس و اضطراب مزمن، می‌تواند به کاهش این رفتار کمک کند.

برای بررسی علت در خواب حرف زدن می‌توانید به دکتر روانشناس یا متخصص روانپزشک مراجعه کنید و در صورت نیاز، مشاوره آنلاین یا تلفنی بگیرید. در سایت نوبت‌دهی آنلاین پزشکان دکترتو، می‌توانید از زمان‌های نوبت ویزیت حضوری پزشک متخصص مورد نظرتان آگاه شوید و آن را ثبت کنید یا مشاوره تخصصی آنلاین و تلفنی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

حرف زدن در خواب، یا سومنيلوکوئی، نوعی پاراسومنیا است که در آن فرد بدون آگاهی در خواب صحبت می‌کند. این رفتار معمولا بی‌ضرر است و می‌تواند ناشی از استرس، کمبود خواب، تب یا مصرف مواد محرک باشد. در برخی موارد، ممکن است با اختلالات خواب دیگر همراه باشد.

برای کاهش حرف زدن در خواب موارد زیر را انجام دهید:

  • حفظ برنامه منظم خواب
  • کاهش استرس و اضطراب
  • پرهیز از مصرف الکل و کافئین قبل از خواب
  • ایجاد محیط خواب آرام و راحت
  • مشاوره با پزشک در صورت تداوم مشکل

عوامل متعددی مانند استرس و اضطراب، کمبود خواب یا خستگی زیاد، تب بالا و مصرف الکل یا مواد مخدر می‌توانند منجر به حرف زدن در خواب شوند.

حرف زدن در خواب معمولا تأثیر مستقیمی بر کیفیت خواب فرد ندارد و بیشتر برای هم‌اتاقی‌ها یا شریک زندگی ممکن است مزاحمت ایجاد کند. با این حال، در برخی موارد اگر با سایر اختلالات خواب همراه باشد، می‌تواند به کیفیت خواب آسیب برساند.

تحقیقات نشان می‌دهد که حرف زدن در خواب می‌تواند زمینه ژنتیکی داشته‌باشد. افرادی که در خانواده‌شان سابقه پاراسومنیاهایی مانند خواب‌گردی یا کابوس‌های شبانه وجود دارد، ممکن است بیشتر مستعد حرف زدن در خواب باشند.

در منابع علمی، دعای خاصی برای جلوگیری از حرف زدن در خواب ذکر نشده است. با این حال، بعضی افراد خواندن ۴ قل، آیت الکرسی یا آیه‌های کتاب آسمانی را قبل از خواب برای آرامش ذهن و کاهش استرس توصیه می‌کنند.

بله، ممکن است فرد در خواب به زبانی غیر از زبان مادری خود صحبت کند. این پدیده معمولا در افرادی که به چند زبان مسلط هستند یا در محیط‌های چندزبانه زندگی می‌کنند، مشاهده می‌شود. محتوای گفتار در خواب ممکن است با تجربیات روزمره یا خاطرات فرد مرتبط باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره حرف زدن در خواب

  1. فرهمندی گفت:

    سلام خسته نباشید من چند روز اینطوری شدم که تو خواب میگم ببخشید خواهش و تمنا میکنم و مامانم رو صدا میزنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تو خواب حرف زن از افکار طول روز شما و دغدغه ذهنی ات هست. بهتره اگه اشتباهی کردی و مشکلی داری با روانشناس صحبت کنی.
      متخصص روانشناسی

  2. ...... گفت:

    سلام من تازگی ها توی خواب راه میروم و حرف میزننم دیشب بابام بهم گفت میگفت ۲ شب پیش از رختخوابت بلند شدی داشتی میدویدی و جیغ میزدی من گرفتم حتی بهت اب دادیم اصلا بیدار نشودی . بابا و مادرم هی ازم میمرسیدند دیشب خواب بد دیدی من خیلی وقت میدونم توی خواب صحبت میکنم ولی راه رفتن در خواب نه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای درمان این مشکل نیازه متخصص روانپزشکی شما رو ویزیت کنند و ممکنه نیاز به جلسات روانکاوی داشته باشید.
      فوق تخصص روانپزشکی

  3. مهدی گفت:

    منم تازه گیا به این مشکل دچار شدم وتوخواب حرف میزنم ودلیلشو بخاطر سرکوفت حاج خانمم میدونم اولا میگفت چرا تو خواب وول میخوری الان حرف زدنم اضافه شده میترسم یکم دیگه ازم انتقاد کنه توخواب کاراته بازیم بکنم لطفا راهنماییم کنید

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      لازمه این مشکل از پایه حل بشه. می تونین از متخصص روانپزشک برای درمان این مشکل کمک بگیرین:
      لیست متخصصین روانپزشک

    2. Nasima گفت:

      سلام
      حرف زدن در خواب در کودکی من بسیار کم بود مگر با مرور زمان هر قدر که بزرگتر شدم همان اندازه زیاد تر شد حتا همه عضو خانوادیم از این کارم در شکایت است متاسفانه ما در جای قرار داریم که کدام داکتر درست حسابی نیست آیا کدام درمان دیگر وجود نداره برای جلوگیری ؟

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        کسی که دائم تو خواب حرف میزنه احتمالا مضطربه و افکار پریشانی داره. چون دسترسی حضوری نداری برات لینک بهترین روانشناس و پزشک متخصص روانپزشک رو میزارم که میتونن با صحبت با شما علتش رو پیدا کنن و با رفع علت مشکلتون رفع بشه.
        متخصص روانپزشکی
        روانشناس

  4. mobina گفت:

    سلام من خودم شبا متوجه نمیشم که حرف زدم ولی خانواده ام میگن که حرف میزنم و اینکه بیشترش روتین روزانه امه مخصوصا با خواهرم یعنی تو خواب یه جورایی با خواهرم حرف میزنم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      بله خوب خودتون اصلن متوجه نمیشین.
      برای درمان می تونین از متخصص روانپزشک کمک بگیرین:
      لیست متخصصین روانپزشک

    2. هستی گفت:

      وای منم اینجوریم و صبح پا میشم هیچی یادم نیست یعنی با چشما باز پا میشم حرف میزنم بعد خوابم میبره به گفته خواهرم

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        علت حرف زدن تو خواب بیشتر علت استرس و ناراحتی و اضطراب موضوعات طول روز رو داره. با حفظ آرامش و انجام مدیتیشن به برطرف شدن این علامت میتونی کمک کنی و میتونی از متخصص اعصاب و روان برا دادن دارو برا کاهش استرست کمک بگیری.

    3. فرناز گفت:

      درود ،من مدتی هست که با پارتنرم زندگی میکنم و ایشون هرشب تو خواب کاملا واضح و مفهوم حرف میزنه در طول شب تقریبا پنج یا شش بار ،با فاصله زمانی،یکبار هم منو از خواب بیدار کرد وتوی چشمام زل زد و گفت چرا اینکارو کردی و بعد یک ضربه محکم با مشت تو بازو زد ،منم که از خواب عمیق بیدار شده بودم کاملا گیج و ترسیده بودم و تپش قلب داشتم ،حالم که ی کم سر جاش اومد فهمیدم که پارتنرم خوابه و این کارو توی خواب کرده صبح که بهش گفتم شرمنده بود و یادش نمیومد ، ضمنا بسیار شخصیت آرومی داره یعنی اهل دعوا و تنش نیست و استراب و استرسی هم نیست ورزشکار حرفه ای رزمی و توی تیم ملی هست .از نظر مالی هم خوبه خانواده خوبی هم داره ،مدتیه با هم مدیتیشن هم میکنیم و دلیلی که نشانه استرس یا مشکلی در کودکی یا بزرگسالی با کسی داشته باشه من ندیدم بسیار مهربان و خوشرو و شیرین زبان و خوش خنده هم هست ،آخه چه دلیلی میتونه این همه حرف زدن شبانه داشته باشه و الان که من حتی میترسم آسیبی به من بزنه در خواب ،پیش روانپزشک هم رفته چندتا تکنیک هم بهش برای قبل خواب دادند که فایده ای نداشته ،ممنون میشم راهنماییم کنید

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        حرف زدن در خواب یکی از نمونه‌های خواب‌پریشی هست. حرف زدن در خواب می‌تونه در اثر تحریک بیش از حد سیستم عصبی باشه. یک عامل تاثیرگذار استفاده بیش از حد تکنولوژی و کافئین قبل از خواب هست. کمال‌گرایی برخی افراد باعث میشه حرفی که واقعا میخان بگن رو به زبان نیارن. در نتیجه در خواب افکارشون رو به زبان میارن. توصیه میکنم از این لینک بهترین روانشناسان نوبت گرفته و برا ریشه یابی این مشکل با هیپنوتیزم و یا جلسات مشاوره اقدام کنید.
        روانشناس

    4. الهه گفت:

      من تو خواب با مامانم دعوا میکنم حرف میزنم😂😂

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        علت ححرف زدن تو خواب عمدتا استرس و اضطراب و نگرانی درونیه. با ریلکس کردن و کم کردن اضطراب این مورد کم میشه.

  5. Mahya گفت:

    سلام دختر ۹ ساله من تا نزدیکای صبح تو خواب حرف میزنه تو بیداری هم زیاد حرف میزنه لازم هست دکتر ببریم اگر لازمه چه دکتری بی زحمت راهنمای کنید ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      نیازه روانشناس کودک ایشون رو ویزیت کنند. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
      متخصص روانشناسی

  6. salayi گفت:

    سلام دکتر خسته نباشید
    من یه جراحی ساده بینی پشت سر گذاشتم و بعد ۶ماه والدینم بهم میگن که درباره رابطم با پارتنرم ریز و دقیق و با جزئیات حرف زدم آیا همچین چیزی ممکنه؟! (با توجه به اینکه حرف زدن بعد عمل بینی به خودی خود تا چند روز سخته) و میتونه عوارض بیهوشی بوده باشه؟!

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممکنه بلافاصله بعد از عمل بخاطر اثرات داروی بیهوشی کمی توهم و هذیان وجود داشته باشد.

    2. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممکنه بلافاصله بعد از عمل بخاطر اثرات داروی بیهوشی کمی توهم و هذیان وجود داشته باشد.

  7. یلدا گفت:

    سلام من شبا هم خوابگردی میکنم و هم صحبت میکنم
    چه زمانی صحبت میکنم ؟ زمانی که زیاد عصبی میشم و یا یه اتفاقی نیوفته که من حرص میخورم شب با فور و خیال میخوابم دو سه ساعت خواب سبک دارم یعنی هر اتفاقی نیوفته میفهمم موقع خواب ولی ولی خوابم سنگین میشه ذهنم خالی میشه و اون زمان از پدرم شنیدم که نشسته بودم رو مبل با خودم حرف میزدم و حرص نیخوردم حالب اینجاست که چشمام باز بود ه
    12 سالم بود با پدرم به روان شناس مراحعه کزدم و گفتند که یو سال بعد خوب میشه و دارو دادند
    ولی الان ۱۵ سالمه هنوز با قرصا خوب نشده

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوستعزیز
      بهتره برای حل افکار و موضوعاتی که باعث حرص خوردن شما میشه با روانشناس صحبت کرده و مهارت حل مسئله را در خود تقویت کنید. از این لینک میتونید با متخصصان روانشناسی در ارتباط باشید.

      دکتر متخصص روانشناسی

  8. Ali گفت:

    سلام یه چیز جالب بگم من تو خواب حرف میزنم ولی دیشب تو خواب انگلیسی حرف میزدم به نظرم به خاطر درسای سنگین زبانمه.

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام
      بله اتفاقات روز میتونه در محتوای حرفایی که در خواب زده میشه تاثیر بزاره

      1. محمد گفت:

        سلام خدمت اقای دکتر من از بچگی تو خواب حرف میزدم تا الان هم حرف میزنم می خواستم بدونم ایا حرف زدن تو خواب بده ایا؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          ذهن آشفته و مسایل روزانه و مشکل شما در عدم بیان خواسته ها در بیداری ممکنه موجب این مشکل در خواب شود. بنابراین بهتره متخصص روانپزشکی نیز شما را بررسی کند.
          فوق تخصص روانپزشکی

  9. sepide گفت:

    وایی خدا 😂😂😂😂😂خداروشکر من این مشکلو ندارم😂😂😂

  10. جهننی گفت:

    با سلام هرکس نگاه تلوزیون ایران کنه به مرور زمان روانی خواهد شد میل خودتونه روانشناس ایرانی و قرصم چرته فقط تا میتونید از تلوزیون ایران فرار کنید ماهواره رقصی حیات وحشی عالی