فهرست مطالب
قرص سرترالین یا داروی آسنترا (zoloft) یکی از داروهای ضد افسردگی است که برای درمان انواعی از اختلالات روانی تجویز میشود. این دارو از مهارکنندههای بازجذب هورمون سروتونین (SSRI) است و با این عملکرد، علائم افسردگی را بهبود میبخشد. این دارو برای درمان حملههای هراس یا پانیک، اختلالات وسواس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال بدریختی بدن و شکل شدیدی از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) هم استفاده میشود. با ما همراه باشید تا با عوارض، روش مصرف و تداخلات دارویی سرترالین آشنا شوید. اگر علائم افسردگی دارید، از بهترین دکتر روانپزشک یا روانشناس در دکترتو، مشاوره آنلاین یا نوبت حضوری بگیرید.
قرص سرترالین چیست؟
داروی سرترالین (آسنترا یا زلفت) یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان اختلال افسردگی، اختلال وسواس اجباری، اختلال هراس یا پانیک، فوبیای اجتماعی، اختلال سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) تجویز میشود. سرترالین (Sertraline) مهارکنندهی بازجذب سروتونین است و در زمینه کاهش ترس، اضطراب و افکار ناخواسته هم کاربرد دارد و برای افزایش روحیه فرد، کیفیت خواب، اشتها و سطح انرژی تجویز میشود. همچنین میتواند به بیشتر شدن علاقه فرد به زندگی روزمره کمک کند.
اطلاعات شناسنامهای داروی سرترالین | توضیحات |
---|---|
سرترالین چیست؟ | سرترالین یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی، اختلال اضطراب اجتماعی، حمله عصبی پانیک یا اختلالات دیگر استفاده میشود. |
نامهای تجاری دارو | Altruline, Asentra, Besitran, Deprax, Elrval, Emergen, Gladem, Implicane, Sedoran, Sealdin, SerivoLowfin, Stimuloton, Tresleen, Zoloft |
نوع دارو | مولکول کوچک (Small Molecule) |
روش مصرف دارو | از طریق دهان (به صورت قرص یا محلول) |
ردهبندی بارداری | C |
فرمول شیمیایی | C17H17Cl2N |
داروهای هم گروه | Sertralina، Sertraline، Sertralinum |
اشکال دارویی موجود | قرص، کپسول و محلول خوراکی |
نحوه عملکرد داروی سرترالین | داروی آسنترا به بازگرداندن ماده طبیعی سروتونین به مغز کمک میکند. |
قرص آسنترا چیست؟ آیا قرص آسنترا سرترالین است؟
نام دیگر قرص سرترالین آسنترا است که گاهی آن را آسنترا سرترالین مینامند. در واقع Asentra یا آسنترا نام تجاری داروی سرترالین است و توسط کارخانه داروسازی Actoverco تحت مجوز KRKA، اسلوونی تولید میشود.
اشکال دارویی سرترالین
داروی سرترالین به صورت قرص و خوراکی تولید میشود و از پرمصرفترین داروهای ضد افسردگی در کل جهان محسوب میشود. اما لازم است بدانید که تجویز و راهنمای مصرف قرص سرترالین ۵۰ و ۱۰۰ باید توسط روانپزشک یا مشاوره با روانشناس انجام شود.
اسامی تجاری داروی آسنترا سرترالین
- Lustral, Daxid, Altruline, Asentra, Besitran, Deprax, Elrval, Emergen, Gladem, Implicane, Sedoran, Sealdin, SerivoLowfin, Stimuloton, Zoloft ,Tresle، آسنترا، زولوفت (زلوفت، زلفت)
نام رایج قرص سرترالین
داروی آسنترا به صورت قرص روکشدار ۵۰ و ۱۰۰ میلیگرمی در بازار موجود است. در فهرست زیر، برندهای رایج قرص سرترالین در بازار قرار دارد:
- قرص آسنترا ۱۰۰ میلی گرم
- قرص آسنترا ۵۰ میلی گرم
- قرص اینوسترال ۱۰۰ میلی گرم
- قرص اینوسترال ۵۰ میلی گرم
- داروی سرترالین/ Sertraline
- قرص مینو سرترالین ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترابایول ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترالین پورسینا ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترالین عبیدی ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترالین حکیم ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترالین سها ۵۰ میلی گرم
- قرص سرترازین ۵۰ میلی گرم
- قرص زولامین ۵۰ میلی گرم
- کپسول سرترالین میدفارم ۱۰۰ میلی گرم
- کپسول سرترالین اکسیر ۱۰۰ میلی گرم
- قرص سرترالین هگزال ۵۰ میلی گرم
- قرص زولوفت (زلوفت) ۵۰ میلی گرم
- قرص زولوفت (زلوفت) ۱۰۰ میلی گرم
- قرص سرمنتا ۵۰ میلی گرم
سرترالین کی اثر میکند؟
داروی سرترالین بلافاصله بعد از مصرف اثر نمیکند و نیازمند مصرف منظم حداقل به مدت دو هفته است. آسنترا یا سرترالین مانند داروهای فشار خون نیست که بلافاصله بعد از مصرف اثربخشی قابل مشاهدهای داشته باشند. این دارو در برخی از افراد بعد از ۴ هفته مصرف شروع به اثرگذاری میکند.
نحوه مصرف قرص سرترالین، قرص اسنترا یا سرمنتا
نحوه مصرف داروی سرترالین یا آسنترا به صورت خوراکی و بر اساس دوز تعیین شده توسط پزشک است. موارد زیر را در هنگام مصرف سرترالین به خاطر داشته باشید:
- قبل از شروع به مصرف سرترالین راهنمای دارویی داخل جعبه را با دقت بخوانید و از پزشک یا دکتر داروخانه راهنمایی بگیرید.
- برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی این دارو مانند خشکی دهان و گیجی ممکن است روانپزشک درمان را از دوزهای کم این دارو شروع کند و بعد آن را اضافه کند.
- مصرف سرترالین در زمانهای منظم باعث میشود بیشترین بهره از آن را ببرید. برای کمک به یادآوری، زمان مصرف قرص سرترالین در ساعت معینی از روز باشد.
- ممکن است در ۲-۳ هفته ی نخست درمان با این دارو علائم بهبودی را در خود نبینید با این حال به مصرف دارو ادامه دهید.
در ابتدای درمان با این دارو ممکن است افکار ناراحتکننده شما از گذشته بیشتر شود اما نگران نباشید. باید بدانید که این افکار ناشی از مصرف این دارو و شروع اثر بخشی آن است و به مرور زمان برطرف می شود. بهتر است در این موارد افکار خودرا با نزدیکان و یا مشاور و روانپزشک خود درمیان بگذارید و آگاهانه نسبت به برطرف کردن آنها اقدام نمایید.
۱. دوز مصرف داروی سرترالین
دوز مصرف داروی سرترالین به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخدهی بدن به دارو بستگی دارد. تعداد مجاز مصرف آن حداکثر ۱ عدد در روز است. مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالج تعیین میکند اما مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر است:
شرایط و میزان مصرف در بزرگسالان
- افسردگی و اختلالات وسواس
- دوز اولیه: ۵۰ میلیگرم یکبار در روز
- دوز نگهدارنده: ۵۰ تا ۲۰۰ میلیگرم یکبار در روز
- تنظیم دوز این دارو در فواصل حداقل یک هفتهای انجام میشود.
- اختلال پانیک و اختلالات اضطرابی
- دوز اولیه: ۲۵ میلیگرم یکبار در روز، بعد از یک هفته افزایش دوز به ۵۰ میلیگرم یکبار در روز
- دوز نگهدارنده: ۵۰ تا ۲۰۰ میلیگرم یکبار در روز
تعداد مجاز مصرف سرترالین در شبانه روز
این دارو به صورت خوراکی، همراه یا بدون غذا طبق تجویز پزشک و معمولا ۱ بار در روز (صبح یا شب) مصرف میشود. اگر برای مشکلات قاعدگی این دارو را مصرف میکنید، ممکن است پزشک شما سرترالین را روزانه یا فقط ۲ هفته قبل از شروع دوره قاعدگی تجویز کند.
۲. بهترین زمان مصرف قرص آسنترا ۵۰
توصیه میشود کپسول خوراکی این دارو را بعد از صبحانه یا شام (قبل از خواب) مصرف کنید. در صورتیکه این دارو را به صورت تک دوز و تنها یک بار در روز مصرف میکنید، بهتر است آن را صبحها بعد از صبحانه و یا شب بعد از شام مصرف کنید.
اگر این دارو به صورت دو دوزی تجویز میشود، میتوان آن را در هر دو زمان اشاره شده مصرف کرد. به طور کلی زمان مصرف سرترالین چندان مشکلساز نیست، اما باید در این باره با روانپزشک خود مشورت کنید.
۳. فراموشی مصرف قرص ضد افسردگی سرترالین
اگر در طول روز متوجه شدید مصرف داروی آسنترا را فراموش کردید، آن را در اسرع وقت مصرف کنید. اگر بیش از یک روز از مصرف دارو گذشته بود، نیازی به دوبرابر کردن دوز نیست. باید با پزشک مشورت کنید.
۴. مصرف بیش از حد سرترالین (اوردوز با آسنترا سرترالین)
مصرف قرص آسنترا سرترالین طبق دستور پزشک بسیار اهمیت دارد بنابراین سعی کنید خودسرانه دوز مصرفتان را بالا نبرید. علائم اوردوز این دارو شامل سرگیجه و از هوش رفتن میشوند. اگر علائم اوردوز این دارو مانند از هوش رفتن و مشکلات تنفسی را مشاهده کردید، با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
۵. مصرف سرترالین در کودکان
برای اختلال افسردگی و اختلال وسواس، مقدار مصرف برای کودکان کوچکتر از ۶ سال توسط پزشک تعیین میشود. اما مصرف سرترالین در کودکان به شکل زیر است:
- برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال، مقدار دوز مصرف در ابتدا ۲۵ میلیگرم یکبار در روز صبح یا عصر مصرف است. مقدار دوز مصرفی نباید بیشتر از ۲۰۰ میلیگرم در روز باشد.
- برای افراد ۱۳ تا ۱۷ سال در ابتدا ۵۰ میلیگرم یکبار در روز مصرف شود و مقدار دوز مصرفی نباید بیشتر از ۲۰۰ میلیگرم در روز باشد.
کودکان ممکن است به عوارض قرص سرترالین ۵۰ و سرترالین ۱۰۰، مخصوصا کاهش اشتها و کاهش وزن، حساستر باشند. همواره قد و وزن کودکی که سرترالین مصرف میکند را تحت نظر داشته باشید.
قرص سرترالین برای چیست؟ (موارد مصرف قرص آسنترا سرترالین)
داروی سرترالین یا آسنترا برای درمان افسردگی کاربرد دارد اما این تنها مورد مصرف و تجویز این دارو نیست. ممکن است سرترالین برای هر کدام از موارد زیر تجویز شود:
- درمان اختلال افسردگی
- درمان انواع اختلالات اضطرابی
- درمان اختلال وسواس اجباری
- درمان اختلال هراس یا حمله پانیک
- درمان زود انزالی
- درمان فیبرومیالژیا
- پیشگیری از میگرن
- درمان سنکوپ نوروکاردیوژنیک
- درمان نوروپاتی دیابتی
اگرچه این دارو بسیار پرکاربرد است و میتواند به عنوان قرص تقویت جنسی نیز تاثیرات زیادی را از خود به جا بگذارد، اما توجه داشته باشید که بدون تجویز پزشک و بدون نسخه از داروخانه قابل تهیه نیست. حتما قبل از استفاده با پزشک خود درباره داروهایی که مصرف میکنید صحبت کنید، تا از عوارض جانبی آن در صورت تداخلات دارویی جلوگیری شود.
۱. قرص سرترالین شادی آور است؟ – معجزه درمان افسردگی با سرترالین
احتمالا شنیدهاید که قرص سرترالین یک قرص شادی آور است؛ این مسئله حقیقت دارد. اما آیا آسنترا برای شادی تجویز میشود؟ در واقع قرص سرترالین ۵۰، آسنترا یا نامهای رایج دیگر آن، برای تنظیم میزان سروتونین در بدن تجویز میشوند. تنظیم شدن این انتقال دهندهی عصبی در بدن باعث برطرف شدن نشانههای افسردگی که شامل ناراحتی و خستگی است، میشود و به درمان افسردگی کمک میکند. بنابراین شادی رنگ پیدا میکند و خلق و خوی فرد بهبود مییابد.
این دارو برای افراد بالای ۱۸ سال تجویز میشود. در صورتیکه فرد علائم افسردگی داشتهباشد با نظر پزشک میتواند از اثرات شادیآور آسنترا سرترالین بهرهمند شود.
تأثیر سرترالین بر روی مغز
سرترالین با افزایش سطح ماده شیمیایی تقویت کننده خلق و خو به نام سروتونین در مغز کار می کند. این روش به بسیاری از افراد کمک میکند تا از افسردگی نجات پیدا کنند. همچنین قرص سرمنتا ۵۰ عوارض جانبی ناخواسته کمتری نسبت به داروهای ضد افسردگی قدیمی دارد.
۲. قرص سرترالین ۵۰ برای درمان پانیک یا حمله هراسی
خوشبختانه پزشکان به این نتیجه رسیدند که سرترالین یک روش درمانی خوب و بسیار موثر برای اختلالات پانیک است. به صورتی که میتواند علائم پانیک را کاهش داده و به بهبود آن کمک کند. تاثیر قرص آسنترا بر بیماری پانیک قابل توجه است. حمله پانیک یک احساس اضطراب ناگهانی و شدید است که میتواند علائم فیزیکی از جمله لرزش دست و بدن و احساس سرگیجه را به همراه داشته باشد. بعضی افراد زمانی که در موقعیتهای خاص قرار میگیرند مثل فوبیا، ممکن است با این حالت روبهرو شوند. بنابران اکنون میدانید که چه قرصی برای حمله پانیک خوبه!
۳. قرص سرترالین و زود انزالی – معجزه سرترالین برای زود انزالی
یکی از دلایل انزال زودرس یا زودانزالی، افسردگی است. در صورتیکه افسردگی برطرف شود، زودانزالی هم بهبود مییابد. سرترالین میتواند کمک کند که نعوظ برای مدت طولانیتری پایدار باشد. البته به طور رسمی از قرص سرترالین برای زود انزالی استفاده نمیشود، بلکه در مواردی مشاهده شده است که به طولانیتر شدن نعوظ کمک میکند.
- نحوه مصرف سرترالین برای زود انزالی: دوز مصرفی قرص سرترالین برای زود انزالی معمولا ۵۰ میلیگرم در هر ۱۲ ساعت است. البته دوز مصرفی سرترالین از ۲۵ میلیگرم شروع میشود و به ۲۰۰ میلی گرم در روز میرسد. پزشک میتواند دوز مورد نظر را تعیین کند.
۴. آسنترا برای اضطراب از موارد مصرف قرص سرترالین
یکی دیگر از کابردهایی که داروی آسنترا دارد، درمان اختلالات اضطرابی است که انواع مختلفی دارند. این دارو برای اضطراب اجتماعی و اضطراب فراگیر کاربرد ویژه و قابل توجهی دارد. سرترالین علایم اضطراب شدید را کاهش میدهد.
عوارض قرص سرترالین چیست؟
اکثر افرادی که داروی آسنترا را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند، اما مانند هر داروی دیگری، آسنترا سرترالین هم عوارضی دارد. عوارض جانبی شایع سرترالین عبارتند از:
- گیجی
- خواب آلودگی
- خشکی دهان
- افزایش تعرق
- از دست دادن اشتها
- درد معده
- اسهال
- مشکلات خواب
۱. عوارض وحشتناک سرترالین؛ با دیدن این عوارض سرترالین نخورید
برخی از عوارض وحشتناک سرترالین که معمولا کمتر بروز میکنند، عبارتند از:
- اقدام به خودکشی یا داشتن افکار مربوط به خودکشی یا مردن
- رفتار پرخاشگرانه یا خشونت آمیز
- افسردگی جدید یا بدتر شدن افسردگی فعلی
- حملات جدید یا بدتر اضطراب یا پانیک
- مشکل خواب
- افزایش فعالیت یا صحبت بیش از حد
- مدفوع تیره یا خونی
- استفراغ به شکل قهوه
- درد چشم، ورم یا قرمزی چشم
- گشادی مردمک
- تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان دور منابع نوری موقع شب)
اگر هر یک از این عوارض مشاهده یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.
۲. عوارض سرترالین در زنان و مردان – عوارض قرص سرمنتا ۵۰ در مرد و زن
عوارض داروی سرترالین یا عوارض قرص سرمنتا ۵۰ در مردان و زنان معمولا به یک شکل بروز میکند. برخی از عوارض سرترالین فقط در مردان دیده شدهاست که به علت تفاوت سیستم تولید مثلی و جنسی مردان و زنان است. به ندرت در مردانی که از این دارو استفاده میکنند، نعوظ دردناک و طولانی مدت در حدود ۴ ساعت یا بیشتر دیده شده است. اگر این نعوظ طولانی مدت و دردناک رخ داد، مصرف دارو را قطع کنید و با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید، زیرا ممکن است مشکلاتی دائمی به وجود بیاورد.
قرص سرمنتا ۵۰ با نام ژنریک سرترالین، عوارض نسبتا مشابهی در هر دو جنس ایجاد میکند که در صورت جدی نبودن، ادامهی درمان توصیه میشود.
۳. قرص سرترالین چاق کننده است؟ (چاقی از عوارض قرص سرترالین ۵۰ است؟)
داروهای ضد افسردگی از نوع مهارکنندهی جذب سروتونین باعث چاقی میشوند. بنابراین چاقی یکی از عوارض سرترالین است. فلوکستین هم مانند این دارو است. اضافه وزنی که بعد از خوردن داروهای ضد افسردگی مانند قرص سرمنتا ۵۰ برای فرد ایجاد میشود در حد چند کیلو است.
محققین دلیل اصلی اضافه وزن به علت مصرف داروهای ضد افسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین را نمیدانند، اما تئوریهای برای توجیه این مسئله وجود دارد. گفتهشدهاست که این دارو باعث ایجاد اختلال در متابولیسم بدن میشود و مصرف کالری را کاهش میدهد. همچنین این داروها بر اشتها نیز اثر میگذارند و آن را افزایش میدهند.
۴. آیا مصرف طولانی مدت سرترالین خطرناک است؟
برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جنسی مانند مشکلات نعوظ یا کاهش میل جنسی داشته باشند. در برخی موارد حتی پس از قطع دارو نیز ادامه داشته است. اگر نگران این موارد هستید، حتما با پزشک خود صحبت کنید.
۵. عوارض ترک یا قطع ناگهانی سرترالین (عوارض قطع قرص اسنترا)
اگر مصرف سرترالین را خودسرانه قطع کنید ممکن است شرایط بدتر شود و عوارضی مانند تغییرات روانی، سردرد، خستگی و مشکلات خواب را تجربه کنید. برای جلوگیری از این عوارض ممکن است پزشک شما در طی یک دوره کاهش مصرف داروی شما را قطع کند. عوارض نخوردن قرص آسنترا و قطع مصرف ناگهانی یک یا چند مورد از نشانههای زیر است:
- تحریکپذیری
- حالت تهوع و استفراغ
- احساس سرگیجه
- کابوس شبانه
- سردرد
- فلج شدن ناگهانی بدن.
نشانههای ترک قرص سرترالین ممکن است از چند روز تا چند هفته بعد از آخرین زمان مصرف داروی آسنترا ۵۰ یا هر کدام از انواع دیگر این دارو، باقی بماند. در بیشتر موارد علائم خفیف و کوتاه مدت است و بدون درمان برطرف میشود. موارد شدیدتر اغلب با تجویز مجدد یا موقت دارو با کاهش کندتر بهبود مییابد.
نحوه قطع كردن قرص سرترالين با کاهش مداوم و اندک دوز در مدت زمانی نسبتا طولانی است.
۶. آیا سرترالین خواب آور است؟
خواب آور بودن سرترالین معمول و همیشگی نیست، اما این دارو میتواند باعث ایجاد خواب آلودگی شود. در مواردی مشاهده شده است که داروی آسنترا خواب آلودگی و خشونت را زیاد کرده است که در این صورت حتما باید به روانپزشک اطلاع دادهشود. در مواردی هم که داروی سرترالین همراه با الکل و ماری جوانا مصرف شدهاست، علائمی مانند خواب آلودگی را تشدید کرده است.
۷. سندورم سروتونین از عوارض قرص زولامین سرترالین ۵۰
این دارو سطح سروتونین را در بدن افزایش میدهد و به ندرت منجر به بیماری بسیار جدی به نام سندروم/ مسمومیت سروتونین شده است. همچنین این خطر با استفاده از دیگر داروها که باعث افزایش سطح سروتونین میشوند افزایش مییابد لذا تمام داروهایی که مصرف میکنید را به اطلاع پزشکتان برسانید. (توجه داشته باشید که قرص زولامین سرترالین ۵۰ یکی از انواع قرص سرترالین است.)
اگر عوارضی مانند تپش قلب، توهم، ناهماهنگی در حرکات، سرگیجه شدید، تهوع، استفراغ و اسهال شدید، لرزش ماهیچهای، تب بیدلیل، آشفتگی و بیحوصلگی بیدلیل را تجربه کردید، با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید. خطر افزایش بیش از حد سروتونین با تداخل دارویی دیگر داروها، امکان دارد. بنابراین تمام داروهایی که مصرف میکنید را به اطلاع روانپزشک برسانید.
موارد احتیاط مصرف قرص آسنترا سرترالین چیست؟
اگر به داروی سرترالین حساسیت دارید یا هر حساسیت دیگری دارید قبل از مصرف این دارو را پزشک یا داروساز مشورت کنید. قرص سرمنتا ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود. موارد مهمی که باید در نظر بگیرید، عبارتاند از:
- این دارو ممکن است بر نتایج برخی از آزمایشهای پزشکی مانند آزمایش مغز بیماری پارکینسون تاثیر بگذارد. در نتیجه کارکنان آزمایشگاه و پزشکتان را از مصرف این دارو آگاه سازید.
- در مدت زمان درمان با این دارو، حساسیت بدن شما به نور بیشتر خواهد شد لذا از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خودداری نمایید و از کرم های ضدآفتاب و عینک آفتابی استفاده کنید.
- مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت در رژیم غذایی باعث افزایش احتمال عوارض ناشی از سرترالین میشود. بنابراین مصرف این ماده غذایی را در رژیم خود محدود نمایید.
- در صورتی که مبتلا به دیابت هستید، چک کردن قند خون روزانه نسبت به قبل، اهمیت بیشتری پیدا میکند. زیرا این دارو می تواند سطح قند خون شما را تغییر دهد. در صورت بروز این مشکل توصیه های لازم را از پزشک خود دریافت نمایید.
اگر این سوابق را دارید سرترالین نخورید (موارد منع مصرف سرترالین)
- سابقه حساسیت به سرترالین یا داروهای مشابه، رنگ و مواد محافظ
- مصرف داروهای مونوآمین اکسیداز مانند سلژیلین، ایزوکربوکسازید و ترانیل سیپرومین در ۱۴ روز گذشته
- مصرف داروهای آنتی سایکوتیک یا داروهای روان پریشی مثل داروی پیموزاید
قبل از مصرف قرص سرمنتا ۵۰ میلیگرم سوابق پزشکی خود و خانوادهتان را به اطلاع پزشک برسانید به خصوص در موارد زیر که امکان دارد با تشخیص پزشک منع مصرف بگیرید:
- سابقه اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی
- مشکلات خونریزی
- بیماریهای کبدی
- تشنج
- بیماری تیروئید
- سابقه گلوکوم (آب سیاه) در خانواده
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، تداخلات دارویی و عوارض این دارو بهتر است از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
مصرف قرص سرترالین در بارداری ضرر دارد؟
محققین مطمئن نیستند که داروهای مهارکنندهی جذب سروتونین باعث ایجاد مشکلی در جنین شود، اما در مواردی بالا رفتن فشار خون ریوی مشاهده شده است. به همین علت مصرف داروی سرترالین در بارداری توصیه نمیشود و بهتر است که دارو را تغییر داد یا روشهای درمانی غیر دارویی را مد نظر قرار دهید.
چنانچه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری داروی سرترالین را استفاده کنید. زیرا ممکن است برای جنین مضر باشد. همچنین نوزادان مادرانی که تحت درمان قرص سرمنتا در سه ماه آخر بارداری بودهاند، به ندرت نشانههایی از ترک دارو مانند مشکلات تغذیهای و تنفسی، تشنج، انقباض عضلانی و یا گریه مداوم از خود نشان دادهاند. اگر متوجه هر کدام از این عوارض در نوزاد شدید بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
مصرف سرترالین در سالمندان
سالمندان ممکن است در مقابل عوارض این دارو مثل خونریزی و عدم تعادل حساسیت بیشتری نشان بدهند. همچنین اگر نوعی عدم تعادل (هیپوناترمی) را به خصوص زمان مصرف قرص آب تجربه میکنید حتما با پزشک در این باره صحبت کنید. عدم تعادل باعث افزایش خطر سقوط و آسیب به شما میشود.
مواد احتیاط مصرف و عوارض قرص سرمنتا برای افراد با مشکلات کبدی
در برخی از افرادی که سابقه مشکلات کبدی دارند، مصرف قرص سرمنتا ۵۰ سرترالین ممکن است باعث نارسایی حاد در کبد شود. مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) که خطر کمتری در آسیب به سلولهای کبدی دارند، شامل فلوکستین، پاروکستین، سیتالوپرام و اسیتالوپرام هستند.
یکی از نگرانیهایی که هنگام استفاده از SSRI (داروهای جذبکننده سروتونین) در بیماران مبتلا به بیماری کبدی وجود دارد، ارتباط آن با خونریزی گوارشی و میزان خطر خونریزی در افراد است. برای اطلاعات بیشتر، بیماری کبدی میتواند باعث مشکلات جدی دیگری مانند گرفتگی یا تورم عروق خونی در انتهای مری شود که به واریس معده معروف است. اگر این بیماری را جدی نگیرید ممکن است در نهایت با پارگی عروق و خونریزی گوارشی خود را نشان دهد که بسیار خطرناک است.
تداخلات دارویی قرص ضد افسردگی سرترالین
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی سرترالین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفی تان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید. بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی سرترالین نکنید.
تداخل سرترالین با الکل (آسنترا و الکل)
هنگام مصرف سرترالین از خوردن الکل پرهیز کنید. مصرف الکل در مدت درمان با این دارو میتواند احتمال بروز عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد. البته در حالت کلی امکان نوشیدن الکل در زمان مصرف سرترالین وجود دارد، اما به این دلیل که باعث خواب آلودگی میشود، شاید بهتر باشد تا زمانی که متوجه شوید این دارو چه حساسیتهایی در شما ایجاد میکند، نوشیدن الکل را متوقف کنید.
تداخل دارویی با سرترالین | انواع داروها |
---|---|
داروهایی که موجب خونریزی و کبودی میشوند | آنتیپلاتلتهایی مانند کلوپیدوگرل، ضد التهابهای غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و رقیقکنندههایی مانند وارفارین |
تداخلات حاد و حتی کشنده دارویی | داروهای بازدارنده مونو آمین اکسیداز (MAO) |
قرصهای ضد افسردگی | فلوکستین – پروکستین – قرصهای اکستاسی |
داروهایی که خواب آلودگی ایجاد میکنند | مخدرهایی که کاهنده سرفه یا درد هستند مثل کدئین |
داروهای خواب یا ضد اضطراب | آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم |
شلکننده عضلانی | کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین |
آنتی هیستامینها | سیترزین، دیفن هیدرامین |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
سرترالین که به شکل قرص و با تجویز روانپزشک یا متخصص روانشناسی در دسترس است) نوعی داروی ضد افسردگی بوده که میتواند با افزایش جذب سروتونین (نوعی هورمون در مغز) به بهبود رفتار فرد، افزایش انرژی و امید به زندگی کمک کند. باتوجه به اینکه تداخلات دارویی برای مصرف آسنترا سرترالین گزارش شده است، بهتر است قبل از مصرف حتما با متخصص اعصاب و روان یا دکتر روانشناس خوب مشورت کنید. برای نوبتگیری میتوانید به وبسایت دکترتو مراجعه کنید.
- بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران
- بهترین دکتر اعصاب و روان در شیراز
- بهترین دکتر اعصاب و روان در اصفهان
- بهترین دکتر اعصاب و روان در بندرعباس
برای دریافت مشاوره آنلاین از کمک دکتر روانشناس آنلاین و دکتر روانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین) بهرهمند شوید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
خواب الودگی سرترالین همیشگیه و یا بدن بهش عادت میکنه بعد یه مدت
سلام خسته نباشید .
ببخشید من نزدیک به دوماه و نیم میشه که همیشه دست و پام به شدت درد میکنه و ضعف میره. رفتم یه دکتر ارتوپد برام ازمایش روماتیسم نوشت که منفی بود و مشکلی نداشت . فقط یه چندتا قرص ویتامین بهم دادن که هیچ تاثیری نداشت.
امروز مجدد رفتم پیش یه دکتر دیگه که ایشون گفتن بیماری پای بی قرار دارم. و سه مدل قرص بهم داد به اسم های (للوکساید۵) و سرترالین۵۰ و به خاطر بی خوابی هایی که داشتم قرص لورازپام دادن.
دوتا قرص اولی که گفتم نوشته در صورت باردار بودن مصرف نشود و برای جنین تاثیر داره.
من تازه دیروز ناخواسته احتمال داره باردار باشم
میخواستم کمک کنید ایا این دارو رو مصرف کنم یا نه. ؟؟؟
ممنون میشم جوابم رو بدید.
سلام وقت بخیر
مصرف همزمان قرص سرترالین ۵۰ و قرص چربی سوز میتونه مشکل ساز بشه؟
سلام کارم با کامپیوتر است استرس زیاد داشتم شاید بگم حدود ۷ سال تقریبا از ۱.۵ سال پیش دچار فشار خون شدم رفتم دکتر اعصاب و روان دارو سرترالین . الانزاپین. آلپرازولام استفاده میکنم خوب شده بودم الان چند روزه هر از گاهی فشارم میره بالا احساس میکنم این روزا استرسم بیشتر شده برای همین فشارم میره بالا به نظرتون از چی میتونه باشه؟ در ضمن بیشتر اوقات شبها فشارم میره بالا و زمانیکه شام میل میکنم این اتفاق میافته
با تشکر
بهترین دارو برای فشارخون عصبی والساکور۸۰ نمک نخوردن فشارجسمی راکم کردن،درمحیط گرم وپرصدانرفتن،دوی نرم یک روز درمیان دویدن،ورزورکسین۵
سپاس از شما
بسیار نکته خوبی گفتید
فقط دارو ها حتمن با با تجویز پزشک مصرف شود
سلام من سه هفته است از داروی سرترالین و الازین مصرف میکنم برای عملم استرس دارم ب همین خاطر
و حالا ک عوارضش رو اینجا میبینم منم دارمشون مثلا مشکل در بلع و لرزش دست ضربان قلب اهسته عرق زیاد سرگیجه میخاستم بپرسم ایا این ها جدی هستن یا خیر
لدفن هر چه زودتر جوابم رو بدید من به دکترم نگفتم فک نمیکردم از دارو باشه دوزشو زیاد کرده
با تشکر
دوست عزیز منم مصرف میکنم
همینجوره منم دقیقاان همینجوری میشم
عوارض قرص
دوست عزیز
اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.
سلام..مادرمن نصف داروروروزانه مصرف میکنه ولی تاثیرمثبتی درحال اوبوجودنیاورده هیچ.حال اوراهم بدترکرده وبیقراری واضطرابش بیشترشده چه بایدکنم..دسترسی به پزشک هم نیست
اگر به روانپزشک دسترسی ندارید، در وهله اول میتونین به متخصص مغز و اعصاب ( تاکید میکنم نورولوژی) و در وهله دوم به پزشک عمومی یا خانواده خود مراجعه کنین. در ضمن هفته های اول عوارض داره بعد برطرف میشه.علائم رو یادداشت کنید و به دکتر نشون بدید. دکتر دوز دارو رو برای مادر شما تنظیم میکنه و انشالله یک نتیجه خیلی خوب از دارو میگیرید.
اصلا مشکتون چی هست؟ .برای چی شروع به مصرف کردین؟
من قرص سرترالین ۵۰ چهار روز استفاده میکنم …
پیوند کلیه هستم برای تایم بیشتر از رابطه با دکتر پیوند صحبت کردم گفت برا کلیه خطری ندارد مصرف شود ولی این چند روزه یا گیجم یا خوابم یا پریشون …
لطفاً راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
احتمالا علاوه بر این دارو نیاز بهع داروهای دیگری هم دارید
زیر نظر روانپزشک باشید
https://doctoreto.com/doctors/speciality/psychiatrist
منم بعد از چهار روز مصرف اسنترا یا سرترالین دچار استرس و بیقراری بیشتری شدم .که دکتر و مشاورم گفتن طبیعیه ….کم کم استرستون میاد پایین
سلام دوست عزیز
در هفته اول مصرف طبیعی است
نگران نباشید
بادرود فراوان بله تا دوسه هفته هم طبیعی هست وبعدش درست میشه برمیگردید به روال طبیعی زندگی
سلام
دقیقا
ممنونم از نظرتان
منم مثل شما بودم در مرحله اول استرا بهم داد دکتر توفیقی نکرد ولی مرحله بعد که سرتالین نوشت یکی دو هفته اول همچنین میشدم ولی الان بسیار عالیم با تشکر از دکتر فوق متخصص مغزو اعصابم جناب عباس نوریان❤️❤️
سلام
همیشه سالم باشید و تندرست
ولی آسنترا و سرترالین یک دارو هستند با نام تجاری مختلف
منم مثل شما بودم در مرحله اول استرا بهم داد دکتر توفیقی نکرد ولی مرحله بعد که سرتالین نوشت یکی دو هفته اول همچنین میشدم ولی الان بسیار عالیم با تشکر از دکتر فوق متخصص مغزو اعصابم جناب عباس نوریان❤️❤️
سلام
همیشه سالم باشید و تندرست
ولی آسنترا و سرترالین یک دارو هستند با نام تجاری مختلف
جایگزین بهتری پیدا کردین؟
به هر علتی می خوریم بهترین مشابه و حتی بهتر از سرترالین(پاروکستین ۲۰میلی گرم هست ۱ عدد صبح یا شبمصرف کن.میبوسمتون هورا جان خدانگهدار
دارو عالی هست ممنون از دکترم جناب آقای رضا کاظمی
سلام ،من چهار ماهه سرترالین ۵۰مصرف میکنم اضطراب شدید گرفتم دو ماهه به خاطر اضطراب بوسپیرون۵ دو قرص در دو وعده مصرف میکنم البته هیجان منفی واذیت کننده وخجالت هم دارم اعتماد به نفسمو از دست دادم آیا دارو رو ادامه بدم این حالات بر طرف میشه؟ یا باید دوز داروها رو تغییر بدم؟ لطفا جواب بدین
به هیچ عنوان بدون توصیه ی پزشک نباید اقدامی بکنید.این داو ها نقل و نبات نیستن و باید تحت نظر پزشک مورد استفاده قرار بگیرند .از بهترین پزشک محل زندگی خود اطلاع پیدا کنید و حتما این موارد را با ایشان در میان بگذارید.اینجا پزشک مخصوص شما وجود ندارد و علایم شما باید ب صورت مستقیم و تحت نظارت یک پزشک زبر دست قرار گیرد. موفق باشید
خدا خيرتون بده توصيه خوبي كردن و حرفاتون درسته
اصلا مشکتون چی هست؟ .برای چی شروع به مصرف کردین؟
این دارو برای کاهش میلی جنسی خوبه ؟ جایگزین بهتری هست ؟
من چندین ساله دارم مصرف میکنم و تقریبا حالم خیلی بهتر شده فقط بدترین حالتش کلا میل جنسی رو از بین میبره ، البته بشدت کم کرده و تمایلی به سکس ندارم .
سلام میترا جان
این مشکل کاملا قابل حله. میتونین در مورد مشکلتون از روانپزشک کمک بگیرین.
نوبت گرفتن از متخصصین روانپزشکی
لیست متخصصین روانپزشک
آیا دارو با شربت اپیوم تداخل دارد؟ممنونم
سلام خیر تداخل ندارد
خوبه که خوشبحالت عالیه 😉
برای افزایش میل جنسی خوردن خوراکی های گرم توصیه میشود. خوردن ادویه جات مثل فلفل سیاه همراه با غذا. ورزش و پیاده روی روزانه به مدت ۳۰ دقیقه. دوری از خوراکی های سرد. گوشت قرمز روزانه به میزان ۲۵۰ گرم. مصرف سبزی هایی چون تره، پیاز و شاهی. استفاده از دمنوش. ورزش روزانه حداقل به مدت ۳۰ دقیقه که باعث افزایش هرمون در بدن و بالطبع باعث افزایش میل جنسی میشود. از نخوت و گوشه گیری فاصله بگیرید که پایه و اساس مشکلات جسمی و جنسی است.
دقیقا
منم مثل شما بودم از قرص های ب اسم کیندول استفاده کنید دارو خانه ها اکثرا دارن
سلام
استفاده از هر دارو مخصوصا داروهای حاوی ترامادول باید و حتمن زیر نظر پزشک باشد
وگرنه در دراز مدت عوارض شدیدی ایجاد می کند
کینگ دول یک قرص تاخیری است که از ترکیبات گیاهی و شیمیایی تشکیل شده است. این دارو حاوی سیلدنافیل و ترامادول است و تأثیر خیلی خوبی در تاخیر در انزال دارد. همچنین از این دارو برای درمان مشکل نعوظ هم استفاده میشود
میل جنسی همه خرابه
هر ادم باید دکتر خودش باشد الان من حدود ۵ ماه میخورم خدارشکر یه نتیجه ای گرفتم ودر این نتیجه به یه هدفی رسیدم که این قرص ها معمولا فقط در طی ۲۴ ساعت برا ادم جوابگو هستش بعد ۲۴ ساعت همون ادم عادی میشوی باید خودتو برنامه ریزی کنی وبعضی از مواد غذای هستش اونا میتواند به سیستم عضلانی عصبی مشکلاتی …..ایجاد کند ودر انگاه من اینجور تصور میکنم که باید هرواول صبحی عصل طبیعی و کره طبیعی با دمنوش زعفران به یه مدت استفاده کردم خیلی حالم رو خوب کرد
باسلام وعرض ادب میخواستم بدونم لگزوپرام بهتره یا سرترالین؟ممنونم
سلام
متاسفیم
با توجه به شرایط بحرانی بهتر است سرترالین مصرف نمایید
سلام ۵سال پیش واسه بیماری افسردگی وآی بی اس دکتر قرص سرترالین رو داد که دوسال مصرف کنم بعد دو سال هم چندبار قطعش کردم ولی مشکل آی بی اس مشکلات رودم برمیگشت الانم دارم یک روز درمیون میخورم باز چندروزه مشکل روده پیدا کردم تروخدا جوابمو بدین واقعا داغونم باید چکار کنم
با سلام.
دوست عزیز من هم مثل شما بیماری آی بی اس و مشکلات دیگر گوارشی داشتم و داروهای شیمیایی مختلفی برای مدتهای طولانی استفاده کردم ولی به این نتیجه رسیدم که داروهای شیمیایی فقط برای کنترل بیماری هست و هیچ وقت درمان نمیکنه. من از یکسال پیش به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کردم و همزمان ورزش رو شروع کردم که شکر خدا الان تقریبا بدون دارو و در وضعیت خوبی هستم.
سلام من مربی ورزش هستم و ۱۸ ساله منظم ورزش میکنم. الان سه هفتس مشکل خواب دارم دکتر طب سوزنی گفت افسردگی داری و گفت اینو مصرف کنم. ایا مشکلی ایجاد نمیکنه؟ دوست ندارم طولانی مدت مصرف کنم.
۲ ماه از پیام شما گذشته اما اگر شما و بقیه پیام من رو میخونید، به عنوان کسی که ۱ سال از SSRIs ( ضدافسردگی ها) استفاده کردم، واقعا میگم این داروها خیلی خوب هستن . واقعا اضطراب و افسردگی شما رو برطرف میکنند اما به شرطی که :
مرتب زیر نظر متخصص باشید و طبق تجویز ایشون مصرف کنید نه بیشتر نه کمتر.
به پزشکتون اعتماد کنید
علائم خودتون رو هر از چند روز یادداشت کنید و در ویزیت های آینده به دکتر اعلام کنین
دارو رو منظم مصرف کنین
تا اثر گذاری کامل دارو صبور باشین
در نهایت بعد از بهبود، متخصص داروی شما رو قطع میکنه و انگار شما هیچ وقت دارویی مصرف نکردید. موفق باشید
سلام من استفاده کردم امروز اولین روز اولم بود الان چشامویبندم سرگیجه دارم نمیتونم بخوابم و صبح هم کمی فکم بی حس شده بود و خمیازه میکشیدم یه حالت تهوع ضعیف داشتم آیا برطرف میشه؟یا به پزشک مراجعه کنم؟
سلام دوست عزیز
این عوارض با ادامه مصرف از بین می رود و اگه این علایم ادامه دار بود یا تشدید شد بهتره با متخصص روانپزشکی برای ادامه مصرف دارو یا تغییر دارو مشورت کنید.
متخصص اعصاب و روان
سلام پیش چه متخصصی رفتین برای مشکلات گوارشی میشه لطفاشماره واسمشونوبگین
افسردگی ریشه در ضمیر ناخودآگاه دارد. اختلالات و تنش های روحی عدم رضایت از زندگی خصوصی تعاملات اجتماعی و دوری از عبادت خداوند بخش اعظم بیماری افسردگی رو شامل میشود. استفاده بیش از حد از داروهای شیمیایی به این نقیصه کمک میکند. در درجه اول برای بهبود کامل ابتدا از داروهای گیاهی منجمله عرقیجات مثل عرق نعنا و عرق خارشتر روزی یک لیوان ناشتا اقدام کنید. خوردن سبزیجات و لبنیات رو بخاطر داشتن آنزیمهای فعال ر معده و روده رو تا ۲ هفته قطع کنید. پیاده روی روزانه ب مدت ۳۰ دقیقه رو انجام بدید. ادویه رو از غذا حذف کنید.
عزیز نمیدونم پزشک هستی یا نه .افسردگی بیماریه .اینهایی که گفتید برای یه انسان درحالت عادی هست نه برای یک بیمار وداروی باید برای بیماری مصرف کرد
ببخشید من به هر کسی گفتم، حتی در مصرف اولیه حالت تهوع وجود دارد؟
ممنون میشم جواب بدهید
من ۶ سال پیش یک سکته مغزی هم داشتهام
سلام همراه گرامی
بله حالت تهوع می تونه یکی از عوارض این دارو باشه. می تونین برای کاهش تهوع از اندانسترون استفاده کنین.