بادی شیمینگ به تحقیر یا قضاوت منفی درباره بدن فرد از نظر اندازه یا شکل گفته میشود و میتواند شامل انتقاد از چاقی، لاغری یا هر بخش خاصی از بدن باشد. این نوع رفتار میتواند تأثیرات منفی روانی مانند اضطراب، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس به همراه داشته باشد. پیشگیری از بادی شیمینگ با پذیرش تنوع بدنی، تغییر نگرشها و ترویج فرهنگ مثبت بدن ممکن است.
موتیسم یا لالی انتخابی یک اختلال اضطرابی است که معمولاً در کودکی شروع میشود و در آن فرد در موقعیتهای اجتماعی خاص، مانند مدرسه یا در برابر افراد غریبه، قادر به صحبت کردن نیست. این اختلال میتواند تأثیرات منفی بر روابط اجتماعی و تحصیلی فرد بگذارد. درمانهای غیر دارویی مانند بازیدرمانی، رفتاردرمانی و گفتاردرمانی میتوانند به فرد کمک کنند تا بر ترس و اضطراب خود غلبه کند و مهارتهای ارتباطی خود را تقویت نماید.
اختلال یادگیری غیرکلامی یک نوع ناتوانی یادگیری است که تواناییهای حرکتی، مهارتهای دیداری-فضایی و تعاملات اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا دارای هوش کلامی متوسط تا بالاتر از حد متوسط هستند، اما در تشخیص الگوهای بصری، هماهنگی حرکتی و درک روابط فضایی با مشکلات جدی مواجه میشوند. این افراد همچنین ممکن است در مهارتهای اجتماعی مانند درک حالات چهره و زبان بدن دچار نقص باشند.
این که کدام آموزش کودکان سندروم داون ضروری است و چه تاثیر در بهبود شرایط این کودکان دارد را در این مقاله توضیح دادهایم. موضوعی که شاید بسیاری از خانوادهها از آن غافل باشند و میزان اهمیت آن را جدی نگیرند.
بیشتر افراد حین ورود به روابط متعهدانه دچار تردید میشوند. اما افراد مبتلا به گاموفوبیا، ترس از رابطه همراه با تعهد میتواند آنها را از زندگی ساقط کند. ترس از ازدواج اجازه نمیدهد که فرد در رابطه پیش برود یا با دیگران صمیمی شود. اگر یک بار قلبتان شکسته باشد، گاموفوبیا راهی است که از شما در مقابل تجربه دوباره این درد محافظت میکند.
درمان مبتنی بر شفقت نوعی رواندرمانی موج سوم رفتار درمانی است که بر افزایش توانایی فرد در داشتن شفقت به خود و دیگران تمرکز دارد. این روش درمانی توسط پروفسور پل گیلبرت توسعه یافته و ترکیبی از رویکردهای شناختی-رفتاری، روانشناسی تکاملی، علوم اعصاب و ذهنآگاهی است. هدف اصلی این درمان، کمک به افراد در مدیریت احساس شرم، انتقاد از خود و هیجانات منفی از طریق پرورش نگرشی مهربانانه و پذیرشآمیز نسبت به خود و دیگران است. تمرینهای ذهنآگاهی، تصویرسازی شفقت، خودگویی مثبت و تکنیکهای تنظیم هیجان از جمله روشهای کلیدی در این رویکرد هستند که به بهبود سلامت روان و افزایش تابآوری هیجانی کمک میکنند.
اختلالات روان تنی نوعی شرایط و بیماری روانشناختی هستند که باعث ایجاد علایم جسمی در فرد شده بدون آنکه هیچ دلیل پزشکی دال بر وجود بیماری باشد. این اختلال میتواند روی هر جایی از بدن تاثیر بگذارد. افراد مبتلا به اختلال سایکوسوماتیک مدام برای آزمایش و درمان به پزشک مراجعه میکنند که نتیجهای دربر ندارد و بههمین خاطر بیشتر مضطرب یا نگران میشوند.
روان پویشی کوتاه مدت، رویکرد درمانی است که بر پایه بررسی و کشف علل زیربنایی اختلالات روانی و ایجاد تغییرات پایدار در الگوهای فکری و رفتاری بیمار استوار است. این روش درمانی معمولا در مدت زمان محدود (چند ماه تا یک سال) انجام میشود و بیمار در این فرایند نقش فعالی ایفا میکند.
روان درمانی شناختی (CBT) یک نوع رواندرمانی است که بر تغییر الگوهای فکری و رفتاری نادرست تمرکز دارد. این روش درمانی با شناسایی و اصلاح افکار منفی و نادرست، به بیماران کمک میکند تا مشکلات روانی خود را کنترل کنند و رفتارهای مثبتتری از خود نشان دهند. CBT معمولا در درمان اختلالات افسردگی، اضطراب، فوبیاها و اختلالات مرتبط با استرس استفاده میشود و بر اساس این فرض بنا شده است که تغییر در الگوهای فکری میتواند به بهبود احساسات و رفتارهای فرد کمک کند.
خنده درمانی روشی موثر برای کاهش اضطراب و استرس شما است. روشی که به شما کمک میکند حال خوب را جایگزین احوال و افکار بد و منفی کنید.
پرخاشگری کودکان میتواند علامتی از مشکلات روانی، اجتماعی یا خانوادگی باشد. این مشکلات ممکن است به دلیل عوامل مختلفی مانند فشارهای روانی، تحریمها یا نقص در مهارتهای اجتماعی کودکان رخ دهد. برای پیشگیری و مدیریت پرخاشگری کودکان، ارتباط موثر با کودک، آموزش مهارتهای حل مسئله، ارتباطات موثر و پشتیبانی از خانواده مهم است.
طرحواره درمانی رویکردی درمانی برای بهبود ارتباطات با دیگران و همچنین روابط اجتماعی است. طرحواره یک الگوی سازمان یافته از فکر و رفتار است. همچنین میتوان آن را ساختار ذهنی ایدههای از پیش تعیینشده، چارچوبی که جنبهای از جهان را نشان میدهد، یا سیستمی برای سازماندهی و درک اطلاعات جدید توصیف کرد.