فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
اگر دچار فارنژیت یا التهاب گلو شدهاید، احتمالا میخواهید بدانید، دلیل فارنژیت چیست؟ عوارض التهاب حلق چیست؟ چگونه میتوان التهاب گلو را درمان کرد؟ آیا التهاب حلق میتواند خطرناک باشد؟ در این مطلب توضیحات کاملی در مورد علائم، علل، نحوه تشخیص و درمان این عارضه ارائه میدهیم.
اگر برای درمان التهاب گلو به دنبال بهترین متخصص گوش و حلق و بینی هستید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری، امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد. برای دریافت مشاوره تلفنی از لینک مشاوره تلفنی دکتر گوش و حلق و بینی استفاده کنید.
فارنژیت یا التهاب حلق چیست؟
التهاب گلو یا التهاب حلق، التهاب غشاهای مخاطی است که در پشت، گلو و یا حلق را میپوشاند. این التهاب منجر به احساس ناراحتی، خشکی و دشواری در بلع میشود. فارنژیت یک اصطلاح پزشکی برای گلو درد است، که علل آن شامل عفونتهای ویروسی مثل سرماخوردگی و عفونتهای باکتریایی، مانند استرپتوکوک گروه A است. التهاب حلق یک بیماری شایع است و بهندرت باعث نگرانی میشود. فارنژیت ویروسی اغلب در عرض ۱ هفته یا بیشتر به صورت خودبهخود بهبود مییابد. بااینحال تشخیص عامل بیماری به انتخاب درمان بهتر کمک میکند.
علائم بیماری فارنژیت چیست؟
علائم اصلی فارنژیت شامل خشکی، خارش و گلو درد است. سایر علائم وابسته به نوع عفونت، مانند علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا، ظاهر میشوند. نشانهها و علائم فارنژیت ویروسی عبارتند از:
- سرفه
- سردرد
- گلو درد
- تب و لرز
- بدن درد
- عطسه
- آبریزش بینی
- احتقان یا گرفتگی بینی
- تورم غدد لنفاوی
- خستگی
- زخمهای دهان
فارنژیت مرتبط با مونونوکلئوز میتواند دارای علائم زیر باشد:
- درد شکمی، به ویژه در سمت بالا و چپ تنه
- خستگی بسیار زیاد
- کاهش اشتها
- تورم غدد لنفاوی
- ضایعات دانه مانند پوستی
نشانههای فارنژیت باکتریایی شامل موارد زیر است:
- تب و لرز
- درد شدید در زمان بلعیدن
- دردناک و متورم شدن غدد لنفاوی گردن
- ضایعات سفید یا چرکی قابل مشاهده در پشت گلو
- لوزههای متورم و قرمز
- سردرد
- درد شکمی
- خستگی
- حالت تهوع
- استفراغ
- ضایعات دانه مانند قرمز رنگ (که به عنوان مخملک شناخته میشوند.)
- احساس طعم عجیب در دهان
با دیدن علائم فارنژیت به چه دکتری مراجعه کنیم؟
اگر علائم فارنژیت یا التهاب گلو را دارید، بهتر است که به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. البته که در بیشتر موارد میتوان به دکتر عمومی مراجعه کرد. دکتر عمومی در صورت لزوم، شما را به دکتر گوش و حلق و بینی ارجاع میدهد. برای بررسی دقیقتر این بیماری و پیداکردن بهترین راه درمان برای التهاب گلوی خود، میتوانید از مشاوره تلفنی استفاده کنید. برای دریافت مشاوره تلفنی از هر یک از دکترهای ذکرشده، میتوانید از دکترتو کمک بگیرید:
- مشاوره تلفنی دکتر گوش و حلق و بینی
- مشاوره تلفنی با پزشک عمومی
علل ایجاد فارنژیت چیست؟ (علت التهاب گلو چیست؟)
فارنژیت میتواند با علتهای مختلفی ایجاد شود. در واقع عواملی که میتوانند این بیماری را ایجاد کنند، به انواع مختلفی دستهبندی میشوند که به باکتریها، ویروسها و عوامل خارجی مانند مواد حساسیتزا تقسیمبندی میشوند. برای اینکه درمانهای مختلف این بیماری را بشناسید و بهترین روش را برای درمان انتخاب کنید، باید عامل ایجاد آن را بررسی کنید. علت ایجادکنندهی این بیماری میتواند تعیینکنندهی روش درمان باشد.
۱. عفونت های ویروسی از علل التهاب گلو
شایعترین علت فارنژیت عفونتهای ویروسی هستند، برخی ویروسهای رایج عامل فارنژیت عبارتند از:
- ویروسهای شایع سرماخوردگی: راینو ویروس، کرونا ویروس یا پارا آنفلوانزا.
- آدنوویروس: که عامل التهاب ملتحمه یا چشم صورتی و سرماخوردگی است.
- ویروس آنفلوآنزا
- ویروس اپشتین بار(EBV): باعث ایجاد منونوکلئوز میشود. منونوکلئوز یک عفونت ویروسی مسری است که باعث ایجاد علائم متعددی شبیه به بیماری آنفلوانزا میشود، ویروس آن از طریق بزاق انتقال مییابد، بنابراین از طریق ظروف، کارد و چنگال مشترک یا بوسیدن فرد مبتلا یا در معرض سرفه و عطسه قرار گرفتن باعث انتقال ویروس میشود، همچنین به عنوان بیماری بوسیدن نیز شناختهمیشود، بیماری منونوکلئوز بیشتر در نوجوانان و جوانان رخمیدهد.
۲. عفونت های باکتریایی علت ایجاد التهاب گلو
عفونتهای باکتریایی ممکن است عامل فارنژیت باشند، هرچند که شیوع آنها کمتر است. باکتری استرپتوکوک گروه A عامل ۲۰ تا ۴۰ درصد فارنژیت در کودکان است. همچنین افراد مبتلا به بیماری فارنژیت ناشی از عفونت استرپتوکوک گروه A را به عنوان گلودرد استرپی نام میبرند. سایر عفونتهای باکتریایی که میتوانند باعث ایجاد فارنژیت شوند، عبارتند از:
- استرپتوکوکوس گروه C و G
- کلامیدیا
- گونوریا
- مایکوپلاسما پنومونیه
عوامل خطر ابتلا به فارنژیت
- سابقه قبلی آلرژی
- سابقه عفونتهای مکرر سینوسی
- سیگار کشیدن و یا قرار گرفتن در معرض دود دست دوم سیگار
هر دو نوع ویروسی و باکتریایی فارنژیت واگیردار هستند و میکروارگانیسمهای عامل فارنژیت تمایل به زندگی در بینی و گلو دارند. فرد مبتلا به بیماری با سرفه یا عطسه قطرات ریزی که حاوی ویروس یا باکتری هستند را در هوا آزاد میکند و از راههای زیر باعث آلوده شدن سایرین میشوند:
- تنفس مستقیم قطرات ریز
- لمس اشیاء آلوده و سپس لمس صورت خود
- مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای آلوده
به همین دلیل شستن دستها قبل از خوردن غذا یا لمس صورت خود ضروری است. معمولا عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی، طی ۷ تا ۱۰ روز بهبود مییابد، اما به دلیل وجود دوره کمون، قبل از ظاهر شدن علائم بیماری به سایرین منتقل میشود. با توجه به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، فرد با ماندن در خانه تا زمانی که دیگر تب ندارد و مصرف آنتیبیوتیک به مدت حداقل ۲۴ ساعت، میتواند از گسترش گلودرد استرپی پیشگیری کند.
فارنژیت یا عفونت گلو چگونه تشخیص داده می شود؟
معاینه بالینی: در صورت شکایت از هر گونه علائم فارنژیت، پزشک گلو را معاینه خواهدکرد و از نظر وجود هر گونه ضایعات سفید یا خاکستری، تورم یا قرمزی آن را بررسی میکند، پزشک همچنین گوش و بینی و غدد لنفاوی دو طرف گردن را معاینه خواهدکرد.
کشت گلو: در صورت شک پزشک به گلودرد استرپی، کشت گلو را درخواست خواهدداد، که با استفاده از سوآپ نمونهای از ترشحات گلو میگیرند. اکثر پزشکان قادر به انجام آزمایش سریع استرپتوکوک در مطب هستند و این آزمایش در چند دقیقه در صورت مثبت بودن برای استرپتوکوک به پزشک اطلاع میدهد و در برخی موارد سوآپ را جهت آزمایشهای بیشتر به آزمایشگاه میفرستند و نتایج آن حداقل تا ۲۴ ساعت در دسترس نخواهدبود.
آزمایش خون: در صورت شک پزشک به سایر علل دیگر فارنژیت، ممکن است آزمایش خون را درخواستکند، که نمونه را از دست یا بازو گرفته و به آزمایشگاه میفرستند، که با آزمایش خون میتوان وجود منونوکلئوز را بررسی کرد و جهت بررسی سایر عفونتها از شمارش کامل سلولهای خونی (CBC) استفاده میشود.
تشخیص های افتراقی فارنژیت چیست؟
فارنژیت یا التهاب گلو با برخی بیماریها علائم مشابهی دارد. متخصص با افتراق دو یا چند بیماری از هم، میتواند فارنژیت را شناسایی کند. این بیماریها شامل موارد زیر هستند:
۱. لارنژیت
لارنژیت یا التهاب حنجره و تارهای صوتی که در جلوی گلو قرار دارد، که التهاب تارهای صوتی باعث خشونت صدا و در برخی از افراد از بین رفتن کامل صدا به طور موقتی میشود و تحت فشار گذاشتن تارهای صوتی باعث این التهاب میشود و سایر علل عبارتند از:
- آلرژی
- بازگشت اسید معده یا رفلاکس
- عفونتهای ویروسی و باکتریایی
۲. التهاب لوزه ها
لوزه مجموعهای از بافت هستند که در دو طرف حلق قرار دارند، این التهاب نتیجه عفونت ویروسی یا باکتریایی است. عفونت باکتریایی میتواند ناشی از استرپتوکوک گروه A باشد و معمولا به صورت خودبهخود یا با دوره کوتاهی از مصرف آنتیبیوتیک بهبود مییابد و در شرایط شدیدتر با عمل جراحی لوزه را برمیدارد، علائم ورم لوزه و التهاب حلق یکی است مانند:
- گلو درد
- قرمزی و تورم لوزهها
- نقاط سفید یا زرد در لوزهها
- دشواری در بلع
- درد شکم
- سردرد
- سفتی گردن
۳. زخم های گلو و عفونت گلو
زخمهای گلو حاوی چرک هستند و در گلو، تارهای صوتی یا مری قرار دارند. علل زخم گلو عبارتند از:
- عفونتهای ویروسی و باکتریایی
- آسیب به بافت پوشانندهی گلو
- شیمیدرمانی
- اسید معده ناشی از استفراغ یا بازگشت اسید
علائم این بیماری نیز مشابه فارنژیت است و عبارتند از:
- مشکل یا درد هنگام بلعیدن
- ضایعات چرکی سفید در گلو
- تب
- لرز
- تورم غدد لنفاوی
- حالت تهوع
۴. سایر روش های تشخیص افتراقی التهاب گلو
برخی دیگر از بیماریهای مشابه با التهاب حلق عبارتند از:
- کاندیدیازیس در اورژانس
- دیفتری
- مدیریت اورژانس خروسک (لارنگو تراکئو برونشیت)
- درمان اورژانسی گونوره
- مدیریت اورژانسی اپی گلوتیت اطفال
- اپیگلوتیت
- بیماری دست و پا و دهان در اورژانس
- هرپس سیمپلکس در اورژانس
- مونونوکلئوز عفونی در اورژانس
- فارنژیت اطفال
- آبسه اطراف لوزه در اورژانس
- پنومونی، مایکوپلاسما
- آبسه پشت حلقی
- تب روماتیسمی در اورژانس
- مخملک
درمان فارنژیت چیست؟
روش درمان باتوجهبه علت ایجاد التهاب گلو مشخص میشود. اگر فارنژیت ویروسی باشد، معمولا با مسکنها و مصرف مایعات زیاد میتوان آن را درمان کرد. فارنژیت باکتریایی با آنتیبیوتیکها درمان میشود. فارنژیت قارچی را میتوان با داروهای ضدقارچ کنترل کرد و علائم آن را از بین برد.
در برخی موارد، درمان دارویی برای بیماری فارنژیت ضروری است، به خصوص اگر عامل آن عفونت باکتریایی باشد و در چنین مواردی پزشک آنتیبیوتیک تجویز میکند و آموکسیسیلین و پنیسیلین معمولا از داروهای تجویز شده برای گلودرد استرپی است و باید دوره کامل مصرف آنتیبیوتیک را جهت پیشگیری از بازگشت عفونت و یا بدتر شدن بیماری طی کنید که یک دوره کامل معمولا ۷ تا ۱۰ روز طول میکشد.
زمان بروز عارضهای مانند گلودرد استرپتوکوکی باید سریعا درمان با آنتیبیوتیک آغاز شود. زیرا گاهی عدمدرمان میتواند مشکلات کلیوی و تب روماتیسمی ایجاد کند. در اینصورت به دریچههای قلب آسیب میرسد.
۱. آیا درمان فارنژیت با آنتی بیوتیک ممکن است؟
پاسخ این سوال مثبت است. برای درمان التهاب حلق میتوان از آنتیبیوتیکهایی مانند پنیسیلین یا آموکسیسیلین استفاده کرد. زمانی که التهاب گلو از نوع باکتریایی باشد، این نوع داروها مفید است. اگر بیمار به پنیسیلین حساسیت داشتهباشد، پزشک داروهای دیگری مانند سفالکسین، کلیندامایسین، آزیترومایسین و کلاریترومایسین تجویز میکند.
۲. درمان خانگی التهاب گلو
اگر ویروس عامل فارنژیت باشد، مراقبتهای خانگی به کاهش علائم کمک میکنند. یکی از عوارض التهاب حلق، گلودرد است. بسیاری از درمانهای خانگی فارنژیت باعث کاهش تورم و از بین رفتن درد میشوند. درمان خانگی گلو درد یا التهاب گلو شامل موارد زیر است:
- نوشیدن مقدار زیادی مایعات برای جلوگیری از کمآبی بدن
- خوردن سوپ گرم
- غرغره کردن آب نمک گرم (۱ قاشق چایخوری نمک در هر ۸ اونس آب)
- استفاده از مرطوبکننده هوا
- استراحت در خانه تا زمان بهبودی کامل
- مصرف داروهای بدون نسخه جهت تسکین درد و تب مانند استامینوفن یا ایبوپروفن
گاهی اوقات درمانهای جایگزینی برای درمان فارنژیت استفاده میشود، بااینحال جهت پیشگیری از هر گونه تداخل دارویی یا عوارض جانبی قبل از استفاد با پزشک خود مشورت کنید. بعضی از گیاهان دارویی که بیشتر مورد استفاده قرارمیگیرند، عبارتند از:
- پیچ امینالدوله
- شیرین بیان
- ریشه گل ختمی
- مریم گلی
- نارون آمریکایی
۳. درمان التهاب حلق در طب سنتی
برای درمان فارنژیت گلو در طب سنتی برخی روشها توصیه شدهاست که التهاب گلو و تارهای صوتی را برطرف میکنند. یکی از گیاهان مفید زنجبیل است. زنجبیل باعث تسکین التهاب شده و برای غشای مخاطی حنجره مفید است. برای مصرف زنجبیل باید این گیاه را به صورت خام تکهتکه کنید و سپس میل کنید. اگر مزه زنجبیل را دوست ندارید، میتوانید به آن نمک و آبلیمو اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند. دمنوش زنجبیل نیز مفید است. برای تهیه دمنوش یک مقدار زنجبیل خردشده را درون آب جوش بریزید و ۱۰ دقیقه بعد میل کنید.
اگر دچار گرفتگی صدا هستید، میتوانید عسل مصرف کنید. عسل التهاب گلو و تورم را از بین میبرد. همچنین خاصیت ضدمیکروبی دارد و برای درمان بیماریهای عفونی، میتواند مناسب باشد. میتوانید روزی یک قاشق عسل میل کنید و یا آن را در آب جوش حل کنید.
سرکه سیب نیز خاصیت ضدمیکروبی دارد و اگر التهاب گلو ناشی از عفونت باشد، آن را برطرف میکند. برای خوردن سرکه سیب میتوانید آن را با آب گرم مخلوط کنید و بخورید. محلول غلیظ سرکه و آب نیز برای غرغره مناسب است.
تیم درمان التهاب گلو از چه دکترهایی تشکیل شده است؟
اگر به التهاب گلو یا فارنژیت دچار شدهاید، میتوانید به دکتر مراجعه کنید تا برای درمان شما اقدامات لازم را انجام دهد. اما به چه دکتری مراجعه کنیم و تیم درمانی از چه دکترهایی تشکیل شدهاند؟ جالب است بدانید که گلودرد یکی از علائمی است که بیشتر افرادی که با آن مواجه میشوند، به دکتر عمومی مراجعه میکنند. دکتر عمومی در صورت لزوم شما را به دکتر گوش و حلق و بینی ارجاع میدهد. همچنین میتوانید از ابتدا به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و دکتر حلق برای درمان شما اقدامات لازم را انجام دهد.
یکی از مواردی که اهمیت دارد این است که چه زمانی به دکتر مراجعه کنید. علائم خطر را باید بشناسید و در زمان مشخص به دکتر مراجعه کنید. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر توسط افراد مبتلا به فارنژیت، باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنند:
- علائم بیش از ۱۰ روز طول بکشد.
- دشواری شدید یا درد در هنگام بلعیدن
- دشواری در تنفس
- ضایعات دانه مانند پوستی
انواع التهاب گلو کدامند؟
التهاب گلو انواع مختلفی دارد و برای درمان آنها باید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. درمان این بیماری بسته به عامل ایجاد آن دارد. توجه داشتهباشید که انواع مختلف این بیماری میتوانند به هم تبدیل شود. اگر به نوع حاد التهاب گلو مبتلا شوید، ممکن است که به التهاب مزمن گلو مبتلا شوید. در ادامه این انواع را معرفی کردهایم:
۱. فارنژیت مزمن
فارنژیت یک بیماری التهاب در حلق است. حالت مزمن آن گلودرد مداوم دارد. این نوع فارنژیت با فارنژیت حاد تفاوت دارد. این نوع بیماری مدتزمان زیادی طول میکشد و روشهای درمانی برای فارنژیت حاد به این نوع التهاب پاسخ نمیدهد.
۲. فارنژیت حاد
حالت شایعتر التهاب حلق، فارنژیت حاد است. علائم این نوع التهاب معمولا ظرف ۱۰ روز برطرف میشود. برای درمان این نوع التهاب حلق معمولا از درمانهایی استفاده میشود که علائم را برطرف کنند. در اکثر مواقع فارنژیت حاد ناشی از عفونت ویروسی است. اما گاهی باکتریها نیز میتوانند این عارضه را ایجاد کنند.
فارنژیت در کودکان
یکی از شایعترین بیماریهای التهاب گلو در کودکان فارنژیت حاد است. در بیشتر موارد علت ایجاد التهاب حلق ویروسها هستند. گاهی عامل باکتریایی نیز باعث التهاب گلو کودک میشود. از علائم این باکتریها گلودرد است. قارچها نیز میتوانند عفونت قارچی ایجاد کنند. آلرژی، عفونت سینوسها و محرکهایی مانند آلودگی هوا از دیگر دلایل فارنژیت در کودکان هستند.
عوارض التهاب گلو چیست؟
هنگامی که به بیماری فارنژیت مبتلا میشود، احتمال اینکه به بیماریهای دیگری هم مبتلا شوید، وجود دارد. در صورتیکه میخواهید به هیچ کدام از این عوارض مبتلا نشوید، بهتر است که به موقع مشکل خود را درمان کنید. برای درمان التهاب گلو، به دکتر عمومی یا دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. برخی از بیماریهای که در اثر ابتلا به فارنژیت میتوانند برای شما ایجاد شوند، شامل موارد زیر هستند:
- سینوزیت
- عفونت گوش (اوتیت میانی)
- اپی گلوتیت
- ماستوییدیت
- پنومونی
برای اینکه از ابتلا به این بیماریها نجات پیدا کنید، میتوانید به دکتر مراجعه کنید و التهاب گلوی خود را درمان کنید.
چگونه می توان از ابتلا به فارنژیت پیشگیری کرد؟
رعایت مناسب بهداشت از بسیاری از موارد ابتلا به فارنژیت جلوگیری میکند. اقدامات لازم جهت پیشگیری از فارنژیت عبارتند از:
- اجتناب از مصرف غذا و نوشیدنی و ظرف غذای مشترک
- اجتناب از افراد بیمار
- دستهای خود را بشویید، مخصوصا قبل از غذا خوردن و بعد از سرفه یا عطسهکردن
- در صورت در دسترس نبودن صابون و آب، از مواد ضدعفونیکننده دست دارای الکل استفاده کنید.
- از سیگار کشیدن و استنشاق دود دست دوم سیگار بپرهیزید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
فارنژیت یا التهاب گلو یکی از بیماریهایی است که در گلوی شما ایجاد میشود و میتواند علائم مختلفی را ایجاد کند. برای اینکه این بیماری را درمان کنید، میتوانید به دکتر مراجعه کنید. فارنژیت در صورتیکه درمان نشود، میتواند مشکلات مختلفی برای شما ایجاد کند. عوارض این بیماری میتوانند خطرناک باشند. پس درمان آن را جدی بگیرید.
اگر دچار علائم التهاب گلو شدهاید و این عارضه پس از چند روز برطرف نشدهاست، باید به متخصص گوش و حلق و بینی یا بهترین پزشکان عمومی مراجعه کنید. متخصص گلوی شما را معاینه کرده و در صورت نیاز آزمایشهایی را تجویز میکند.
برای پیداکردن بهترین دکترعمومی آنلاین و دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین دکترتو همراه شماست. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد. برای دریافت مشاوره تلفنی متخصص گوش و حلق و بینی میتوانید از لینک قرار دادهشده، کمک بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشید من ۲۰ سالمه مدتیه همش گلو درد دارم احساس میکنم چیزی تو گلومه خلط خونی دازم گاهی متخصص حلق بینی رفتم برام سنو نوشت گفت دوتا کیست کوچیک اندازه عدسه و مشکلی نیست خودش خوب میشه ولی خوب که نشودم هیج بدتر شدم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام ،ما یه خانواده سه نفری هستیم که پنج روزیه تمام علایم امیکرون رو داشتیم ولی تست ندادیم.روز سوم پدرم گلو دردش شدید تر شده و تقریبا دیگه چیزی نمیتونه بخوره و عفونت بسیار زیادی داره،خودش میگه انگار زخمه حتی اب هم نمیتونه بخوره ،کمی هم صدای خس خس در خواب تولید میکنه ،اسکن ریه هم انجام داده درگیری ریه نداره،ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
درد گلو ایشان می تونه به علت التهاب و عفونت باشد که در درگیری با امیکرون ایجاد می شود. نیازه به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه تا گلو معاینه و در صورت عفونی بودن دارو تجویز شود. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام من هر ماه ته حلقم یک غشای سفید رنگ پیدا میشه و دانه های قرمز رنگ روی زبان کوچک میزنه واحساس خشکی در گلو میکنم چیکار کنم ودر ضمن رفلاکس معده هم دارم
بنظر من خیلی خوبه که ما بتونیم از این طریق با پزشک مشورت کنیم و مشکلمونو عنوان کنیم و جواب دریافت کنیم.
خدا خیرتون بده که شما انسانهای بزرگ رو داریم
منکه دعا گوتون هستم
سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر. بنده متاسفانه توی این سالها کوتاهی کردم و زودتر بابت درمان به پزشک مراجعه نکردم. بااینکه چندین ساله این مشکل رو دارم …. اکثر ساعت شبانه روز تارهای صوتیم کیپه.یعنی برای صحبت کردن بایستی خیلی به گلوم فشار بیارم.که اون لحظه هم باز صدام روان و واضح نیست. همین فشار غیر طبیعی به گلوم در هنگام صحبت باعث میشه که این فشار به ماهیچه های اطراف فک بنده منتقل بشه. و بعد کل صورت… که نتیجه اش ایجاد استرس و هیجان کاذب هنگام صحبت کردن میشه. یک جمله کوتاه که صحبت میکنم بواسطه کیپ بودن تار صوتی و فشاری که به ماهیچه های گلوم میارم، باعث نفس نفس زدن و کم اوردن تنفس میشه. بعضی روزها از گلوم چیزهایی سفید رنگ و کوچک بیرون میاد که بوی خیلی بدی هم داره… و باهث بدبویی دهانم میشه… و در آخر اینکه بعد از ورزش خصوصا پیاده روی های طولانی این وضعیت در گلوم به حادترین حالت ممکن میرسه.. طوری که اصلا نمیتونم راحت صحبت کنم و با هر جمله خیلی کوتاه به نفس نفس میفتم. این بیماری متاسفانه برای بنده تبدیل به بیماری روحی هم شده.. چون وقتی تار صوتیم کیپه مجبورم برای صحبت کردن به گلوم فشار بیارم و همین باعث انتقال فشار از گلو به تمامی نقط صورتم میشه و هیجان حاصل از فشار عضلانی در صورتم باعث استرس کاذب میشه. در آخر اینکه اصلا درد گلو ندارم. راحت هم غذا میخورم. حتی وسط غذا هم این حالت روی گلوم تحریک میشه. اما موقع ورزش به بدترین حالت ممکن میرسه لطفا راهنماییم کنید. با تشکر.
سلام دوست عزیز
نیازه حتما از نظر فلج تارهای صوتی یا آسیب آنها و مشکلات مربوط به تارهای صوتی با متخصص گوش، حلق و بینی مشورت کنید. از این لینک می تونید از بهترین متخصصان نوبت بگیرید.
فوق تخصص گوش و حلق و بینی
سلام من چند روزیست در ناحیه حلق وگلو دچار مشکل شدم. موقع غذا خوردن وبلع ناگهان راه بلع بسته میشه یه چیزی حائل میشه انگار هوایی حبس میشه و چیزی مثل لوزه ها میاد جلوی حلق ومانع بلع میشه بیشتر وقتهاغذاو کامل نمیخورم از ترس موندن لقمه در حلق روی گلوم حس سری دارم میشه بفرمایید علتش چیه. متشکرم
سلام دوست عزیز
ممکنه توده یا پولیپی در مسیر گوارشی و تنفسی شما باشد که نیازه توسط اندوسکوپی و متخصص گوارش بررسی شوید. این موضوع مهم و نیاز به پیگیری دارد. از این لینک نوبت بهترین متخصصان گوارش را می تونید بگیرید و مراجعه کنید.
رزرو نوبت پزشک گوارش
سلام طاها چی خوب شدی من هم اینجوری شدم لطفا جواب بده
سلام.خسته نباشید.من یه پسر ۴ساله دارم که یکی دو روزبود دهنش بوی بدی میداد.وقتی انتهای گلوش نگاه کردم متوجه شدم یه چیزی دقیقاً شبیه زبان کوچک اما سفید رنگ در پشت زبانش دیده میشه.آیا این یه چیزه طبیعیه و همه دارن یا نه؟
خیلی نگرانم…باید به پزشک نشونش بدم؟
سلام دوست عزیز
بنظر می رسد لوزه های کودک شما عفونی شده باشد که بهتره توسط متخصص گوش، حلق و بینی معاینه شوند.
فوق تخصص گوش و حلق و بینی
سلام و وقت بخیر
من مشکلی که دارم اینه عمل جراحی دندان عقل دو ماه و نیم پیش داشتم بعدش هی زبونمو دایم زدم به جای اون…بعد همون قسمت لثم جوش زد و همون سمت گلوم اول گلوم روی زبونم حس میکردم دوتا نقطه ایجاد شده حرف زدن برام سخت بود ناگفته نماند اون زمان همش ترشی خیلی تندم خوردم…بعد دم عید هم یعنی جدیدا حس خفگی پیدا کردم و احساساتی که میشدم بیشتر شد و یه سوزش بالای معدم…رفت دکتر گفت کروناس کلی داروی کرونا و ضد چرک و شربت خوردم عید اما درست نشد و مشخصم بود کرونا نیس…دوباره رفتم دندان پزشک اونم گفت دندونات مشکل ندارن چون همون سمت زق زق میکرد حس میکردم از دندونمه بعد رفتم متخصص داخلی اونم یه چندتا دارو داد برا معده و حساسیت ..گفت بخور نشد بیا برا TSH…اما من هنوز حس خشکی تو اول گلوم و اون دوتا دونه رو دارم و بغضم بعضا میگیره..خیلی نگرانم خیلی..انقد استرس دارم…میشه راهنماییم کنید و اینکه بگید ممکنه از چی باشه؟خوب میشه یا نه؟
سلام دوست عزیز
دانه های اشاره شده میتونه تاول دهان و لثه باشه که بخاطر قارچ و باکتری ایجاد شده و متخصص گوش حلق و بینی میتونه به شما داروی مناسب بده. مقداری از مشکل شما هم اضطراب و استرس هست که احساس خفگی و بغض دارید. نیازه روانپزشک داروی مناسب کاهش اضطراب به شما تجویز کند.
سلام من ۱۲ سالمه و چند وقته احساس میکنم ته گلوم چیزی گیر کرده ولی هرچقدر قورت میدم پایین نمیره و درد داره و از همونجا وقتی آب دهنمو قورت میدم صدای تق تق میاد ،توی گلوم دون دونای سفید زده و از پایین لوزه به پایین برآمدگی داره رنگش یفید و خاکستری و ماهیچه ته زبونمم درو میاد ولی بیشتر احساس میکنم چیزی انتهای گلوم گیر کرده،به شدت استرس دارم و همیشه بدون دلیل احساس بی قرار یمکنم البته این اظطرابم از بچگیم بوده،میشه کمکم کنید و بگید اینکه احساس میکنم چیزی تو گلوم گیر کرده و درد میاد چیه؟ولی مشکلی در بلع ندارم خداروشکر
سلام دوست عزیز
مشکل شما می تونه به علت رفلاکس معده و برگشت محتویات اسید معده به گلو باشد که ممکنه به علت استرس ایجاد شده باشد. بنابراین بهتره برای بررسی بیشتر به متخصص گوارش مراجعه کنید. از این لینک نوبت بگیرید.
رزرو نوبت پزشک گوارش
سلام
من مشکل گلو دارم ، سر همین هم رفتم دکتر لوزه هامو عمل کردام
ولی باز همونه
ته حلق احساس میکنم باد کرده موقع قورت دادن
مشکل بعل درد دارم
بیشتر حالت تهوح دارم
خیلی دکترا رفتم کسی نتونست مشکلموحلکنه
ته گلوم قرمزه
سوزش دارم
اب دهان قورت میدم درد دارد
سر همین زیادنمیتونم صحبت کنم
تولید خلط زیاد دارم
دکتر میتونی کمکم کنی چی کار کنم
سلام دوست عزیز
بنظر میرسه گلوی شما عفونی شده باشه که نیازه متخصص گوش، حلق و بینی معاینه و نوع عفونت را مشخص کند. از این لینک میتونی از بهترین متخصصان نوبت بگیری.
فوق تخصص گوش و حلق و بینی
سلام دوست گرامی.من مشکل شما را دارم الان یک ساله هر چی دکتر رفتم خوب نشدم ممکنه راهنمایی کنید که چکار کردید و آیا موفق شدید به درمان .منتظر جوابتون هستم .انشاالله هر بیماری زودتر شفا پیدا کنه
سلام من دو روزه به شدت دچار خشکی گلو هستم
دیشب حالت تهوع داشتم و دشواری در بلع ولی علائم دیگه ای ندارم
این میتونه امیکرون باشه؟
سلام دوست عزیز
خیلی علت ها ممکنه باعث عارضه فوق بشود . از جمله کرونا . جهت بررسی بهتر و بیشتر از پزشکان عمومی ما وقت بگیرین.
سلام
من چند روز پیش تب و لرز و سردرد و بی اشتهایی داشتم
که رفتم دکتر و تشخیص دادن که فارنژیت هست ولی داروهایی که توجویز کردن قرص سرماخوردگی بزرگسالان و دیفین هیدرامین بود و البته به درخواست خودم دوتا پنیسلین هم دادن
الان با گذشت سه روز
تب و لرز و سر دردم تموم شده
ولی همچنان ضعف و بی حالی و بی اشتهایی رو دارم
دهنم کلا تاول زده و حتی آب میخورم میسوزه کل دهنم
هر ماده غذایی دیگه هم که خواسته باشم بخورم به سختی قورت میدم
همچنین دندون دردهم بهش اضافه شده
خواستم بدونم همه اینا طبیعیه و همچنان به مصرف همون دارو ها ادامه بدم ؟یا برم پیش متخصص