فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از خانمها در سنین باروری با آن روبهرو میشوند، تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک است. سندروم تخمدان پلی کیستیک علائمی چون پریود نامنظم، پرمویی، خونریزیهای کم یا بیشتر از حالت طبیعی و در نهایت نازایی ایجاد میکند. اگر دچار تنبلی تخمدان هستید و میخواهید برای درمان آن به متخصص زنان یا دکتر مامایی مراجعه کنید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و غیرحضوری وجود دارد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک(تنبلی تخمدان) چیست؟)
تنبلی تخمدان اصطلاحی است که به سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome) یا PCOS اطلاق میشود. سندرم تخمدان پلی کیستیک از اختلالات هورمونی شایع برای زنان در سن باروری است. زنانی مبتلا به تخمدان پلی کیستیک دچارند ممکن است قاعدگیهای نامنظم، طولانی، یا هورمون مردانه (آندروژن) اضافی داشتهباشند. در این شرایط تخمدانها ممکن است تعدادی تجمع از مایعات ایجاد کنند و نتوانند بهطور منظم تخمکگذاری را انجام دهند.
علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشناخته است. تشخیص زودهنگام و درمان، به همراه کاهش وزن میتوانند شانس عوارض طولانی مدت مانند دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
یک مطالعه نشان داده که تا ۷۰ درصد زنانی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، از بیماری خود خبر ندارند. سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری جدیدی نیست و پزشک ایتالیایی، آنتونیو والیسنری، در سال ۱۷۲۱ میلادی علائم آن را توصیف کردهاست.
انواع تنبلی تخمدان چیست؟
سندروم تخمدان پلی کیستیک ۴ نوع مختلف دارد که بر اساس علت ایجاد آن طبقهبندی میشوند. در ادامه با ۴ نوع مختلف تنبلی تخمدان آشنا میشوید:
- تنبلی تخمدان مقاوم به انسولین (Insulin-resistant PCOS)
- نوع التهابی سندورم تخمدان پلی کیستیک (Inflammatory PCOS)
- سندروم تخمدان پلی کیستیک ناشی از مصرف قرص (Post-pill PCOS)
- تخمدان پلی کیستیک آدرنال (Adrenal PCOS)
داشتن نوع خفیف و شدید این بیماری به انتخاب روش درمانی کمک زیادی میکند. مثلا اگر تنبلی تخمدان از نوع خفیف باشد، یک درمان سبک که شامل تغییر سبک زندگی و ورزش کردن و در صورت نیاز کاهش وزن است، میتواند به بهبود علائم کمک کند. بنابراین فرق تنبلی تخمدان خفیف و شدید در تعیین روش درمانی موثر است.
علائم تنبلی تخمدان چیست؟
علائم و نشانه های تنبلی تخمدان معمولا حول و حوش اولین چرخه قاعدگی در دوران بلوغ ظاهر میشوند. در برخی موارد تنبلی تخمدان بعدها ایجاد میشود؛ برای مثال در پاسخ به افزایش وزن قابل توجه، ممکن است فرد اولین علائم تنبلی تخمدان را تجربه کند.
علائم تنبلی تخمدان و نشانههای سندرم تخمدان پلی کیستیک، متنوع است. تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا زمانی انجام میشود که دو مورد از ۳ نشانه زیر وجود داشتهباشند:
- قاعدگی نامنظم: کم شدن تعداد دورههای پریود، نامنظم بودن و یا افزایش طول دوره قاعدگی از مهمترین نشانههای تنبلی تخمدان هستند. برای مثال ممکن است یک مبتلا، کمتر از ۹ سیکل قاعدگی در سال داشتهباشد، فاصله زمانی سیکلهای قاعدگیش بیشتر از ۳۵ روز باشد و به طور غیرطبیعی پریود سختی داشتهباشد.
- آندروژن اضافی: بالارفتن سطح هورمون جنسی مردانه در بیمارن تنبلی تخمدان اتفاق میافتن که میتواند باعث علائم ظاهری، از جمله زیاد شدن موی صورت و بدن یعنی پر مویی و در مواردی آکنه شدید و طاسی مردانه شود.
- وجود کیستهای ریز در تخمدان: این کیستها در واقع فولیکلهای تخمدان هستند که هر کدام یک تخمک نابالغ را در برگرفتهاند. این تخمکها در واقع هیچگاه به اندازهای که باعث قاعدگی شود بالغ نمیشوند. به این دلیل تخمدانها ممکن است کارکرد مناسبی نداشته باشند.
- آکنههای شدید و مقاوم به درمان: یکی از علائم شایع سندرم تخمدان پلیکیستیک، آکنههای شدید است که معمولاً در اثر افزایش سطح آندروژنها (هورمونهای مردانه) رخ میدهد. این آکنهها معمولاً مقاوم به درمانهای معمولی بوده و بیشتر در نواحی مانند صورت، گردن، قفسه سینه و کمر دیده میشوند.
- ریزش مو با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنیک): در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک، ریزش مو با الگوی مردانه به دلیل افزایش غیرطبیعی هورمونهای آندروژن شایع است. این نوع ریزش معمولاً از ناحیه جلوی سر شروع شده و به تدریج تاج سر را تحت تأثیر قرار میدهد.
- مقاومت به انسولین و خطر دیابت نوع ۲: مقاومت به انسولین یکی از ویژگیهای کلیدی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک است که میتواند منجر به افزایش قند خون و در نهایت دیابت نوع ۲ شود. این وضعیت همچنین با افزایش وزن، به خصوص در ناحیه شکم، و مشکلات متابولیک مرتبط است.
معمولا علائم و نشانههای سندرم پلی کیستیک در افراد چاق، شدیدتر است.
وزن بالا و تنبلی تخمدان چه ارتباطی دارند؟
یکی از علائم تنبای تخمدان، افزایش وزن است. افزایش وزن میتواند شرایط تنبلی تخمدان را بدتر کند. یکی از مهمترین اقداماتی که برای کنترل علائم بیماری باید انجام شود، کمکردن وزن است. معمولا این خانمها با کمی کاهش وزن میتوانند شانس تخمکگذاری و باروری خود را بالا ببرند.
تاثیر تنبلی تخمدان بر پریود چیست؟
تنبلی تخمدان به دلیل ایجاد اختلال در عملکرد هورمونها در دورههای پریود اختلال ایجاد میکند. معمولا این خانمها دچار بینظمی قاعدگی شده و ممکن است در برخی دورهها، پریود نشوند. همچنین پریودها معمولا سنگین بوده و شخص طولانیمدت خونریزی دارد.
تنبلی تخمدان و پریود نشدن (ایا تنبلی تخمدان باعث کم شدن خون قاعدگی می شود)
یک نشانه تنبلی تخمدان که ممکن است در افرادی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند دیده شود، قطع شدن پریود یا آمنوره است. گاهی نیز ممکن است تخمدان تنبل باعث بروز کاهش حجم خونریزی شود. کاهش حجم خونریزی در افرادی که تنبلی تخمدان دارند بسیار رایج است.
پریود نامنظم و تخمدان پلی کیستیک چه ارتباطی دارند؟
یکی از علائم شایع در سندروم تخمدان پلی کیستیک پریودهای نامنظم یا طولانیمدت است. ممکن است شخص در یک سال کمتر از ۹ بار پریود شود. اما هر پریود سنگین باشد و مدت زیادی ادامه داشته باشد.
خونریزی شدید قاعدگی نشانه تنبلی تخمدان است؟
اختلالات هورمونی در تنبلی تخمدان میتوانند باعث خونریزی شدید پریود شوند. زمانی که پروژسترون و استروژن در سطح طبیعی خود نباشند، پوشش داخلی رحم ضخیم شده و در زمان پریود باعث خونریزی شدید میشود. اگر همراه با خونریزی شدید پریود علائم دیگر تنبلی تخمدان را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشهای لازم انجام شود.
علت تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
علت تنبلي تخمدان شناختهشده نیست. عواملی که ممکن است در ایجاد آن موثر باشند، به این ترتیب هستند:
- انسولین اضافی: انسولین هورمونی است که در لوزالمعده ساختهمیشود و به سلولها اجازه استفاده از قند، منبع اصلی انرژی بدن، را میدهد. اگر سلولها به کارکرد انسولین مقاوم شوند، قند خون افزایش خواهد یافت و بدن ممکن است انسولین بیشتری تولید کند. انسولین بیشتر ممکن است تولید آندروژن (هورمون مردانه) را افزایش دهد که به نوبهی خود تخمک گذاری را دچار مشکل میکند. حدود ۷۰ درصد از زنانی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، به انسولین هم مقاومت پیدا کردهاند. بنابراین به دنبال علائم قند خون بالا باشید!
- التهاب درجه پایین: این اصطلاح برای توصیف تولید مواد مختلف توسط گلبولهای سفید برای مبارزه با عفونت به کار میرود. تحقیقات نشان دادهاست که خانمهای مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، دچار نوعی از التهاب درجه پایین میشوند که تخمدانهای پلی کیستیک را برای تولید آندروژن تحریک میکند. آندروژن هم به نوبه خود باعث مشکلات قلبی و عروقی میشود.
- نارسایی زودرس تخمدان که باعث از کار افتادن تخمدان است که قبل از ۴۰ سالگی میشود.
- وراثت: تحقیقات نشان میدهند ژنهای خاصی ممکن است با سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط باشند. بنابراین اگر در خانواده افرادی مانند مادر و یا خواهر فرد به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است شانس ابتلای آن شخص بالاتر باشد و علاعم تنبلی تخمدان دیده شود.
- آندروژن اضافی: تخمدانها با افزایش غیرعادی تولید آندروژن، باعث مردمویی و آکنه میشوند. بنابراین این مشکل میتواند ناشی از اختلالات هورمونی باشد.
- استرس و اضطراب: با افزایش سطح اضطراب و استرس در زنان، هورمون کورتیزول و در نتیجه افزایش هورمون آندروژن(هورمون مرادانه) میشود. آندروژن بر عملکرد تخمدان تاثر دارد و تخمک گذاری را مختل میکند.
- ژنتیک: تحقیقات نشان داده که ژنتیک در ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک موثر است. افرادی که مادر یا خواهر آنها دچار تنبلی تخمدان است، نسبت به افرادی که در نزدیکان خود این مشکل را ندارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک قرار دارد.
- متابولیک و چاقی: چاقی بر هورمون های مردانه و انسولین خون تاثیر منفی دارد و یکی از علل تنبلی تخمدان است.
تشخیص تنبلی تخمدان؛ از کجا بفهمیم تخمدان پلی کیستیک داریم؟
آزمایش مشخصی برای تشخیص قطعی سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان وجود ندارد. احتمالا دکتر زنان تاریخچه پزشکی، از جمله چرخه قاعدگی و پریود و تغییرات وزن را از بیمار جویا شود. معاینه بدنی، شامل معاینه برای نشانههای رویش بیرویه مو، مقاومت به انسولین و آکنه میشود.
پزشک ممکن است برای تشخیص بهتر، این کارها را توصیه کند:
- معاینه لگن: پزشک اندامهای تولید مثل را به صورت بصری و دستی برای پیداکردن تودهها، تومورها و سایر ناهنجاریها معاینه میکند.
- آزمایش هورمونی خون: سپس آزمایش خون برای بررسی سطوح هورمونی انجام میشود. این آزمایش میتواند سایر مشکلاتی را که مشابه سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند و باعث اختلال در قاعدگی یا افزایش آندروژن میشوند را رد کند.
- سونوگرافی تنبلی تخمدان: پزشک با استفاده از سونوگرافی، ظاهر تخمدان و قطر مخاط رحم را اندازهگیری میکند. یک فرستنده وارد دستگاه تناسلی میشود و با استفاده از امواج صوتی، اندازه تخمدان، وجود کیستهای مایع در تخمدان، تعداد کیستهای ریز در تخمدان را بررسی میکند. در صورت وجود این علائم در سونوگرافی، پزشک درخواست آزمایش هورمونی میدهد.
اگر پزشک تنبلی تخمدان یا سندرم پلی کیستیک را تشخیص دادهباشد، ممکن است آزمایشهای بیشتری را برای اطمینان از عوارض توصیه کند. این آزمایشها از این قرارند:
- آزمایشهای دورهای فشارخون، تحمل گلوکز و سطوح کلسترول و تریگلیسرید
- غربالگری برای افسردگی و اضطراب
- غربالگری برای آپنه خواب انسدادی
بهترین زمان سونوگرافی برای تشخیص تخمدان پلی کیستیک
بهترین زمان سونوگرافی برای تشخیص تخمدان پلی کیستیک بلافاصله بعد از اتمام قاعدگی است. اگر نیاز به بررسی PCOS و بررسی وضعیت تخمکگذاری و احتمال بارداری باشد، بهترین زمان در روز ۱۴ ام سیکل است.
درمان قطعی تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک
راه درمان تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک، بر مدیریت تک تک عوارض، مانند ناباروری، مردمویی، آکنه و چاقی تمرکز دارد. درمانهای خاص، ممکن است شامل تغییر سبک زندگی و دارو باشند.
معمولا درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک با داروهای تنبلی تخمدان انجام میشود. برای منظم کردن چرخه قاعدگی، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند؛
- قرصهای ضدبارداری ترکیبی: قرصهایی که حاوی استروژن و پروژستین هستند، تولید آندروژن را کاهش میدهند و استروژن را تنظیم میکنند. تنظیم هورمونها میتواند شانس سرطان مخاط رحم را کم کند و خونریزی غیرطبیعی، رویش بیرویه مو و آکنه را تصحیح کند. به جای قرص، میتوان از چسب هورمونی یا رینگ واژن که حاوی ترکیبی از استروژن و پروژستین است استفاده کرد.
- درمان با پروژستین: مصرف پروژستین به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز در هر ماه یا دو ماه یکبار، میتواند چرخه قاعدگی و پریود را تنظیم کند و از فرد در مقابل سرطان مخاط رحم محافظت کند. درمان با پروژستین سطح آندروژن را بهبود نمیبخشد و از بارداری جلوگیری نمیکند. اگر بیمار به دنبال باردار شدن نباشد، قرص پروژستین [بدون استروژن] یا وسیله داخل رحمی حاوی پروژستین انتخاب بهتری است.
علائم | درمان | علت |
---|---|---|
پریودهای نامنظم | تغییر سبک زندگی (مانند رژیم غذایی) | مقاومت به انسولین |
رشد بیشازحد مو (هیرسوتیسم) | ورزش، کاهش وزن | آندروژن اضافی |
آکنه یا پوست چرب | دارو درمانی (مثل متفورین) | استعداد ژنتیکی |
نازک شدن مو یا ریزش مو در پوست سر | جراحی | التهاب |
مقاومت به انسولی | طب سوزنی | فاکتورهای محیطی |
افزایش آندروژن | مکملهای غذایی (به عنوان مثال، اینوزیتول، ویتامین D) | چاقی |
درد یا ناراحتی لگن | درمانهای رفع موهای زائد (مانند الکترولیز، لیزر موهای زائد) | عدم تعادل هورمونی |
مشکل باردار شدن (ناباروری) | روان درمانی یا مشاوره برای افسردگی و اضطراب |
درمان تنبلی تخمدان در خانه
در کنار روشهای دارویی و درمانهای پزشکی، درمانهای خانگی و روشهای اصلاح سبک زندگی در بهبود علائم بیماری تاثیر بسیاری دارند. رعایت یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و سالم در کنار مصرف برخی دمنوش و داروهای گیاهب می توانید برخی از علائم تنبلی تخمدان را بهبود دهید. اگر به این بیماری مبتلا هستید، اصلا اثربخشی درمان خانگی تنبلی تخمدان را دست کم نگیرید.
عوارض تنبلی تخمدان؛ آیا تخمدان پلی کیستیک خطرناک است؟
عوارض تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک میتواند شامل موارد زیر باشد:
- نازایی از عوارض تخمدان پلی کیستیک است
- دیابت بارداری یا افزایش فشارخون در بارداری
- سقط جنین یا زایمان زودرس
- بیماری کبد چرب غیر الکلی، التهاب کبدی حاد که به واسطه تجمع چربی در کبد اتفاق میافتد.
- سندرم متابولیک، مجموعهای از نشانگان شامل فشار خون بالا، قند خون بالا و سطوح غیرعادی کلسترول یا تریگلیسرید که شانس ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهند.
- دیابت نوع ۲ یا پیشدیابت
- آپنه خواب
- افسردگی، اضطراب و اختلالات خوردن
- خونریزی غیرطبیعی رحم و لکهبینی بعد از پریود
- سرطان پوشش داخلی رحم (سرطان مخاط رحم)
چاقی با تنبلی تخمدان مرتبط است و میتواند عوارض آن را بیشتر کند.
یکی از عوارض تنبلی تخمدان نازایی است. در ویدئو زیر دکتر سیروس رستمی به پرسش و پاسخهایی درباره نازایی میپردازد که میتواند برای شما مفید باشد.
تنبلی تخمدان چه تأثیری روی بارداری دارد؟
یکی از نگرانیهای اصلی خانمهای مبتلا به تنبلی تخمدان تأثیر آن روی بارداری است. اگر تنبلی تخمدان درمان نشود میتواند بر روی باروری تاثیر جدی بگذارد. از طرفی اگر این اختلال به موقع درمان نشود هم میتواند موجب نازایی شود. روند تخمکگذاری با ابتلا به تنبلی تخمدان تحت تاثیر قرار میگیرد و ممکن است تلاش برای بارداری بینتیجه باشد. درمان تنبلی تخمدان و بارداری سریع امکان پذیر است و تنها نیازمند توجه و مراجعه به موقع به پزشک است.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر علائم تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) را دارید، باید به متخصص زنان یا متخصص غدد تولید مثل مراجعهکنید. این پزشکان در زمینه سلامت باروری زنان تخصص دارند و میتوانند آزمایشهایی را برای تشخیص تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک انجامدهند و درمان مناسب را توصیهکنند. معمولا، پزشک عمومی، در صورت مشکوک بودن به PCOS شما را به متخصص ارجاع میدهد. اگر علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را تجربه میکنید، بسیار مهم است که به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید، زیرا تشخیص و درمان بهموقع میتواند به مدیریت علائم و کاهش خطر عوارضی مانند دیابت و بیماری قلبی کمک کند. برای نوبتگیری از بهترین دکتر زنان در شهر خود به وبسایت دکترتو مراجعهکنید. در دکترتو علاوهبر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
دکتر زنان تهران
دکتر زنان شیراز
دکتر زنان اصفهان
دکتر زنان مشهد
دکتر زنان کرج
دکتر زنان بندر عباس
برای دریافت مشاوره تلفنی از دکترهای معرفی شده میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید:
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام من رفتم سونوقرافی سالم نشان داد.فقط وقتی زمستان میشه یا اصلا هوا سرد میشه فکر میکنم کلیه هام زخمیه.کلا آزمایش سونوقرافی رفتما.ولی وقتی یک کمی سرد میشه انگار کلیعم زخمیعن درد میکنن.
سلام دوست عزیز
با توجه به توضیحات شما احتمالا دچار اسپاسم عضلانی ناحیه کمر و پهلو هستید
من الان ۲۱سالمه اگه زود اقدام کنم به درمان باردار میشم تنبلی تخمدان شدیدی دارم
سلام دوست عزیز
بله
اکثر زنان مبتلا به تنبلی تخمدان میتوانند باردار شوند و فرزندانی سالم داشته باشند. این احتمال برای زنان زیر ۳۵ سال بالاتر است.
دوست عزیز
بهتره برای درمان مشکلات هورمونی تحت نظر متخصص زنان باشید و بارداری خود را به تاخیر نیاندازید.
کسی که تنبلی تخمدان ژنتیکی داشته باشه میتونه باردار شه ؟
سلام دوست عزیز
بله
اکثر زنان مبتلا به تنبلی تخمدان میتوانند باردار شوند و فرزندانی سالم داشته باشند. این احتمال برای زنان زیر ۳۵ سال بالاتر است.
با ارزوی سلامتی
تنبلی تخمدان با چ دارویی رفع میشه؟
سلام دوست عزیز
با توجه به تغییرات هورمونی ، با تشخیص قطعی بیماری نیاز به داروهای هورمونی و برخی ویتامین ها از قبیل ویتامین E می باشد
مصرف هر گونه دارو تحت نظارت متخصص باشد
با ارزوی سلامتی
سلام و احترام خدمت شما
من یک طفل پسر بدنیا آورده ام طفلم ۵ ساله است و ۳ ماه تداوی نمودم زمانیکه تخمه به پختگی میرسند زیاد درد دارم که خود را خم و بالا نمیتوانم یک دفعه یی برایم پیدا میشه.
لتروزل دوفاستن کلومفین گنادوتروپین زرق عضلی به مدت سه دور پیریود استفاده نمودم اما تا حال حامله نشده ام در این قسمت نظر تون چیست تشکر
سلام من تنبلی تخمدان دارم بهم گفتن ویبروم هم داری رحمت هم گشاد شده آیا این ویبروم باعث کشادی رحم شده درد زیادی هم زیر شکمم دارم آیا لازم ب عمل هست ویبروم بزرگ درد ایجاد میکنه یا ن فرقی نداره کوچیک بودن یا بزرگ بودن
دوست عزیز
برخی از فیبروم های رحمی بسته به نوع آن باعث بزرگ شدن رحم شده و درد ایجاد می کند. غالبا این فیبروم ها با عمل جراحی برداشته می شود. در این خصوص بررسی توسط متخصص زنان لازم است. از این لینک نوبت بگیرید.
متخصص زنان و زایمان
سلام وقت بخیر.۲۷ سالمه ۶ ماهِ اقدام ب بارداری دارم ولی نشدم.لتروزول خوردم روز ۱۳ پریودی سونو دادم همه چیز نرمال ولی فولیکول ۱۰ و ۱۳ داشتم.ایا تنبلی تخمدان دارم؟
من همیشه پریودهام منظم بوده
سلام دوست عزیز
تنبلی تخمدان با یک سری علایم بالینی و اختلالات هورمونی مشخص می شود. در درمان ناباروری نیاز به مصرف چند دوره دارو هست. بهتره از این لینک نوبت متخصص زنان که در زمینه ناباروری فوق تخصص دارند را گرفته و تحت نظر باشید.
رزرو نوبت پزشک زنان
خیلی ممنون از مطلب بسیار مفیدتون
سلام من ۲۵ سالمه.حدود دو ساله ازدواج کردم . پریود نامنظم دارم . زمانی هم ک پریود میشم با درد خ شدیدی در ناحیه کمر و شکم مواجه هستم خونریزی م هم خیلی زیاد هست . از زمان مجردی هم پریود های دردناکی داشتم.. سونو دادم و گفتن ک تخمدان سمت چپم ۱۸ سی سی و سمت راست ۱۱ سی سی هست و بزرگتر از نرماله هم چنین فولیکول های کوچک متعدد در حاشیه تخمدان چپ مشاهده میشه . تیرویید هم ندارم.ب تازگی هم رژیم گرفتم وزنم متعادل شده. دکتر زنان رفتم گفتن ک تنبلی تخمدان دارم . ممکنه باعث ناباروری بشه در آینده؟؟؟ چون فعلا قصد باردار شدن نداریم تا ۴سال آینده.
سلام من ۲۵ سالمه.حدود دو ساله ازدواج کردم . پریود نامنظم دارم . زمانی هم ک پریود میشم با درد خ شدیدی در ناحیه کمر و شکم مواجه هستم خونریزی م هم خیلی زیاد هست . از زمان مجردی هم پریود های دردناکی داشتم.. سونو دادم و گفتن ک تخمدان سمت چپم ۱۸ سی سی و سمت راست ۱۱ سی سی هست و بزرگتر از نرماله هم چنین فولیکول های کوچک متعدد در حاشیه تخمدان چپ مشاهده میشه . تیرویید هم ندارم.ب تازگی هم رژیم گرفتم وزنم متعادل شده. دکتر زنان رفتم گفتن ک تنبلی تخمدان دارم . ممکنه باعث ناباروری بشه در آینده؟؟؟ چون فعلا قصد باردار شدن نداریم تا ۴سال آینده.تا حالا هم اقدام ب بارداری نکردم.
سلام وقتتون بخیر
من ۳۷ سالم و پریود منظم دارم ولی اطراف نوک سینه چند تار مو دارم و موهای بعضی از نواحی بدن و صورتم و چانه ضخیم تر است برای بارداری اقدام کردم و سونو دادم. متخصص سونوگرافی تشخیص دادن تخمدان نمای pco دارم و فولیکول ندارم . دکتر گفتن که مشکلی نیست و برای بارداری اقدام کنم در صورت باردار نشدن بعد از ۴ ماه دارو مصرف کنم. آیا من سندروم پلی کیستیک دارم؟
سلام دوست عزیز
سندم تخمدان پلی کیستیک علاوه بر مشخصه نمای تخمدان ها در سونوگرافی، عدم تعادل هورمونی و وجود مشخصه های بالینی هم داره. برای بارداری با توجه به سن تون اقدام کنید.
سلام.خسته نباشید.
۲۳ سالمه متاهل و از اول بلوغ تنبلی تخمدان بودم که دوره ای تحت نظر پزشک بودم و قرص ضدبارداری و قرص گیاهی ویتاگنوس استفاده کردم و دمنوش های گیاهی اما به محض قطع این موارد بعد از مدت کوتاهی دچار عفونت های مکرر میشم و میل جنسیم شدیدا کمه و پریود نا منظم و ریزش مو باید چه کنم که بطور کامل درمان بشم ؟ و خیلی ناراحتم برای بارداری.و از این عوارض خسته شدم باتشکر
سلام دوست عزیز
عفونت شما ربطی به قطع دارو و این بیماری نداره و با انجام تست پاپ اسمیر میتونی نوع عفونت رو مشخص و درمان کنی. ریزش مو و کاهش میل جنسی شما ارتباط با اختلال هورمونی تون مرتبط با بیماری تنبلی تخمدان داره. با مراجعه به متخصص زنان بررسی های هورمونی لازم انجام و داروی مناسب دریافت میکنی.
متخصص زنان و زایمان