فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
آیا با علائم پانیک آشنایی دارید؟ حمله پانیک نوعی ترس شدید ناگهانی و لحظهای است که باعث بروز واکنشهای فیزیکی شدید میشود، درحالیکه هیچ علت مشخص یا خطر واقعی وجود ندارد. این حملات میتوانند بسیار ترسناک باشند و زمانی که روی میدهند فرد احساس میکند کنترلش را از دست داده، سکته کرده یا حتی در حال مردن است. بیشتر افراد شاید در کل عمرشان نهایت یک یا دو بار با نشانه های پانیک مواجه شده باشند و بعد از مدتی با تمام شدن شرایط تنشزا، مشکلشان برطرف شده است. اما افرادی که مرتب دچار این حملات اضطرابی غیرمنتظره و ناگهانی شده و همیشه ترس حمله دارند مبتلا به اختلال پانیک هستند. در این مطلب قرار است درباره علایم پانیک و نشانه های حملات آن بیشتر بخوانیم، پس تا انتهای مطلب با ما باشید. اگر دچار علائم این بیماری میشوید، میتوانید از طریق سایت دکترتو با دکتر روانشناس یا روانپزشک مشاوره داشته باشید.
علائم پانیک چیست؟ (نشانه های حملات پانیک چیست؟)
حمله پانیک معمولا ناگهانی و بدون هیچگونه هشداری شروع میشوند و هر لحظه ممکن است بروز کنند برای مثال حین رانندگی، در مرکز خرید، وقتی در خواب ناز هستید یا وسط یک جلسه کاری. این حملات انواع مختلف زیادی دارند اما معمولا نشانه های پانیک طی چند دقیقه به اوج خود میرسند، و پس از آن فرد احساس خستگی زیاد خواهد داشت. از علائم پانیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس خطر یا مرگ
- ترس از دست دادن کنترل بدن
- ضربان قلب سریع و تپش قلب
- لرزش
- تنگی نفس یا گرفتگی گلو
- لرز
- گرگرفتگی
- حالت تهوع
- گرفتگی شکم
- درد قفسه سینه
- سردرد
- سرگیجه یا ضعف
- کرختی و بی حسی دست و پاها
- احساس غیرواقعی بودن
۱. اولین علائم پانیک (علایم حملات پانیک)
اولین علائم پانیک که به آن علائم اختلال هراس هم میگویند اضطراب شدید و حس ترس جسمی مانند تپش قلب، تنگی نفس، لرزش، تنش و گرفتگی عضلانی هستند.
۲. احساس خطر
احساس خطر از شایعترین نشانههای پانیک است که فرد مبتلا همواره احساس خطر شدیدی میکند و ترس از دیوانه شدن، از دست دادن کنترل یا مردن دارد. این احساس خطر باعث عصبی شدن، بیقراری یا نگرانی در فرد شده انگار که خطری در پیش است.
۳. افزایش ضربان قلب
افزایش ضربان قلب و تپش قلب ناگهانی از دیگر علائم اختلال هراس است. زمانی روی میدهد که بدن به حالت مبارزه میرود. حین حملات اضطرابی بدن تلاش دارد که اکسیژن بیشتری جذب کند و به همین دلیل سریعتر نفس میکشد.
به علاوه اینکه در آن لحظه بدن هورمونهایی مانند هورمون آدرنالین ترشح کرده که باعث افزایش ضربان قلب و ایجاد فشار به ماهیچهها و عضلات بدن میشود. در بیشتر موارد، حمله پانیک باعث تاکی کاردی شده و ضربان قلب تا بیش از ۲۰۰ تا در هر دقیقه یا حتی بیشتر میرود. این تپش قلب باعث ایجاد سرگیجه و تنگی نفس میشود.
متن انگلیسی:
betterhealth
For many people, the feelings of panic occur only occasionally during periods of stress or illness
ترجمه متن:
برای بسیاری از افراد، احساس وحشت تنها گاهی در دورههای استرس یا بیماری رخ میدهد.
۴. تنگی نفس و فشار در قفسه سینه
از دیگر نشانههای پانیک حس تنگی نفس و درد قفسه سینه عصبی است. زمانی که شدت علائم اختلال هراس شدید باشد با تپش قلب، تنگی نفس و سایر علایم پانیک همراه میشود و فرد احساس میکند که سکته قلبی کرده و نگران است که بمیرد.
۵. درد قفسه سینه
حملات پانیک به واسطه مکانیسمهایی که مستقیما روی عروق کرونر تاثیر گذاشته باعث بروز درد قفسه سینه میشوند. فعال شدن اتونومیک و هیپرونتلاسیون حین حملات پانیک باعث اسپاسم عروق کرونر شده و به ایسکمی میوکارد و درد قفسه سینه تبدیل خواهد شد. درد قفسه سینه درد تند و تیزی است و به محض تمام شدن حمله، درد قفسه سینه هم برطرف میگردد.
از آنجایی که نشانه های پانیک در افراد مختلف متفاوت است نمیتوان دقیق گفت که این درد چه زمانی برطرف میشود اما به طور متوسط ۱۰ دقیقه طول میکشد و گاهی ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد.
۶. تعریق
یکی از بارزترین علائم اختلال هراس، عرق کردن است. تقریبا همه ما در مواقعی که دچار اضطراب شدیم، تعریق را تجربه کردیم. درست همانند بیشتر نشانه ها و علائم اضطرابی، تعریق بیش از حد هم بخشی از واکنش ذاتی بدن نسبت به استرس است. البته نوع تعریق متفاوت خواهد بود و ممکن است عرق سرد کنید یا عرق گرم یا هر دو را با هم داشته باشید.
۷. گرگرفتگی
گرگرفتگی از نشانه های شایع اضطراب است که در مواقع بروز حملات اضطرابی و پانیک هم فرد ناگهان حس گرمای شدید میکند و حالت گرگرفتگی دارد. علت گرگرفتگی در واقع واکنش بدن برای آمادگی مقابله با خطر پیش رو است. حس گرگرفتگی ناشی از حمله پانیک باعث سرخ شدن صورت و عرق کردن کف دستها و زیر بغل میشود.
۸. لرزش دست و بدن
لرزش دست یا لرزش بدن یکی از علائم پانیک است که با بروز حملات اضطرابی در اثر واکنش بیش از حد سیستم عصبی سمپاتیک ایجاد میشود. همانطور که عضلات موقع پرواز یا فرار از موقعیتهای تحریک کننده دچار فشار و تنش شده، حس لرزش در بدن میکنید.
۹. حالت تهوع
مغز و سیستم گوارش به هم متصل هستند و زمانی که بدن به حالت اضطرابی وارد میشود، تغییراتی در بدن ایجاد خواهد شد و سیستم گوارش را هم تحت تاثیر قرار میدهد. نتیجه آن هم حالت تهوع یا استفراغ است. معمولا حالت تهوع بعد از برطرف شدن علایم پانیک برطرف میگردد.
۱۰. گرفتگی شکم
زمانی که دچار استرس میشوید، سیستم عصبی بدن سیگنالهایی به معده و رودهها میفرستد و باعث تحریک عضلات دستگاه گوارش میگردد و بدن واکنش نشان میدهد و بلافاصله محتویات خود را بیرون میریزد. در نتیجه حالت تهوع، کرامپ و گرفتگی شکم، نفخ یا اسهال به عنوان علایم پانیک بروز میکنند. از دیگر علائم اختلال هراس در مواقع استرس و حمله اضطرابی میتوان به دلشوره، قار و قور شکم و حس گرفتگی رودهها اشاره کرد به این حالت شایع، گرفتگی شکم اضطرابی میگویند.
۱۱. سرگیجه
حس ضعف، سبکی سر و سرگیجه از نشانه های شایع پانیک در مواقع حملات اضطرابی هستند. بیشتر نشانههای فیزیکی این حملات از تغییر ناگهانی الگوی نفس کشیدن نشات میگیرند که معمولا باعث شده که دی اکسید کربن بیشتری وارد بدن شود و اکسیژن کمتری به ریهها برسد. این کمبود اکسیژن میتواند باعث حس سرگیجه یا سبکی و سیاهی رفتن سر شود. افزایش آدرنالین ناشی از قرار گرفتن در شرایط استرسزا و بحرانی هم منجر به سرگیجه خواهد شد.
۱۲. سردرد
اضطراب و استرس بسته به علایم و عوامل محرک باعث بروز سردردهای متفاوتی میشوند. معمولا اضطراب عامل محرکی برای ایجاد سردردهای تنشی و میگرنی است. سردردهای نوع تنشی، درد خفیف تا متوسطی را به وجود آورده که انگار دور سر را با باند محکمی بستهاند.
۱۳. بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا
حین ترس و در طول حملات پانیک، رگهای خونی منقبض شده و ضربان قلب و فشار خون بالا میروند و جریان خون کمتری به اندامهای بدن به خصوص دست و پاها میرسد. یکی از علایم پانیک بیحسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا، و سرد شدن دست و پا است. مضطرب شدن هم باعث ایجاد تغییرات و واکنشهای فیزیکی در بدن میشود.
۱۴. ترس از دست دادن کنترل بدن
یکی از بدترین علایم و نشانه های پانیک، حس ترس از دست دادن کنترل بدن است. حس ترسی که اگر نتوانید شرایط پیش آمده بعدی را کنترل کنید ممکن است اتفاق وحشتناکی بیفتد. افرادی که به طور مزمن ترس از دست دادن کنترل بدن را تجربه کرده همیشه در ترس و استرس به سر میبرند.
۱۵. ترس مرگ
ترس مرگ نقش حیاتی در بسیاری از اختلالات اضطرابی از جمله اختلال هراس ایفا میکند و از نشانه های متداول پانیک محسوب میشود. حین حمله پانیک فرد حس از دست دادن کنترل دارد اینکه سررشته کار از دستش خارج شده و ترس مرگ یا مردن به سراغش میآید.
متن انگلیسی:
mayoclinic
One of the worst things about panic attacks is the intense fear that you’ll have another one
ترجمه متن:
یکی از بدترین مسائل در مورد حملات پانیک، ترس شدید از این است که حمله دیگری را تجربه کنید.
علایم پانیک خفیف
علایم پانیک خفیف ممکن است بین افراد مختلف متفاوت باشد و در شرایط مختلف و با شدتهای متفاوت ظاهر شوند:
- اضطراب، احساس نگرانی یا ترس بیش از حد، حتی در موقعیتهایی که نگرانی ندارید.
- تنفس سریع، کوتاه و عمیق، سختی تمرکز بر تنفس
- نبض سریع بیشتر از حالت عادی
- تعریق بیش از حد و سرد
- لرزش بدن یا لرزش در قسمتهای خاص مانند دستان
- سردرد ناگهانی یا درد شدید در منطقه سر
- احساس عدم واقعیت در محیط اطراف
- حس گرما یا سردی ناگهانی در بدن
- عصبانیت ناگهانی، احساس ناراحتی یا ترس از چیزهای ناشناخته
- درد شکم، احساس آشفتگی معده یا اسهال
علائم حمله پانیک شدید
زمانی که حمله اضطرابی شدید شود شدت علائم و دفعات آنها نیز بیشتر خواهد شد. از علایم پانیک شدید عبارتند از:
- تپش قلب شدید
- تنگی نفس
- تنش عضلانی
- لرزش
علائم پانیک قلبی
علائم پانیک قلبی شامل موارد زیر میشوند:
- درد قفسه سینه: احساس درد، فشار یا تنگی در قفسه سینه، که ممکن است به عنوان درد قلبی تشخیص داده شود.
- تپش قلب
- تنفس نامنظم
- تعریق بیش از حد و عرق سرد و لرزش بدن
- سرگیجه و سردرد ناگهانی و شدید
علایم پانیک شبانه
پانیک شبانه میتواند بدون هیچ دلیل خاصی در طول شب رخ دهد و باعث بیدار شدن ناگهانی از خواب شود. از شایع ترین نشانه های حمله پانیک در خواب که فرد تجربه کرده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعریق
- تپش قلب بالا
- لرزش بدن
- تنگی نفس
- احساس خفگی
- لرز
- گرگرفتگی
- حس مرگ
نشانه های پانیک معمولا چند دقیقه طول میکشد؟
حملات پانیک به صورت مکرر و غیرمنتظره و ناگهانی و بدون هیچ گونه عامل محرک بیرونی روی میدهند. نشانهها و علائم اختلال هراس معمولا از چند دقیقه تا نیم ساعت طول میکشند. البته اثرات جسمی و حسی حمله تا چند ساعت باقی میمانند.
درمان علائم پانیک
درمان پانیک میتواند شدت و دفعات بروز حملات اضطرابی را کم کند و کیفیت زندگی فرد را بهبود ببخشد. اصلیترین روشهای درمان علایم پانیک روان درمانی و دارودرمانی هستند که بسته به وضعیت و شرایط بیمار، سابقه بیماری، شدت اختلال هراسی و تشخیص روان درمانگر تجویز میشوند. تراپی به بیمار کمک کرده که به واقعیت این حملات پی برده و یاد بگیرد که چطور باید با آنها مقابله کند. دارو برای پانیک هم شامل موارد زیر میشود:
درمان علائم پانیک | نمونه داروها |
---|---|
بازدارندههای جذب سروتونین | مانند فلوکستین، پاروکستین و سرتالین |
بازدارندههای جذب سروتونین و نوراپی نفرین | مانند ونلافاکسین و دولوکستین |
بنزودیازپینها | مانند آلپروزولام (زاناکس) و کلونازپام |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
حملات پانیک نوعی وضعیت اضطرابی شدید هستند که احساس ترس ایجاد میکنند. از علائم پانیک میتوان به تپش قلب بالا، تنگی نفس، سرگیجه، لرزش و گرفتگی عضلات اشاره کرد. این حملات به صورت مکرر و پیش بینی نشده و عمدتا بدون هیچ دلیل خاصی روی میدهند. بیش از ۳۵ درصد مردم در زندگی خود این نوع حملات اضطرابی را تجربه میکنند.
بی توجهی و عدم درمان مناسب باعث طولانیتر شدن حملات شده و روند زندگی معمول فرد را مختل میکند. بنابراین در صورت مشاهده علائم اختلال هراس بهتر است به دکتر روانپزشک یا متخصص روانشناسی مراجعه کنید تا تراپی و داروهای مناسب را با توجه به شدت علایم تجویز کند. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشید من یه خانمی ۳۰ ساله هستم که سه سال پیش دچار حملات پنیک شدم و تا الانم شدت بهتر نشدم بلکه بدترم شدم موقعی که کسی پیشم باشه حالم خیلی خوبه وقتی که کسی نباشه یه دفعه این حالت استرس و اضطرابم زیاد میشه حالت تنگی نفس تپش قلب ترس از دست دادن چیزی سراغم میاد
سلام،من خانمم ۴ ساله این علایم رو داره،یهو نفس کشیدنش سخت میشه انگار نصف نفسش هنگام بازدم تو قفسه سینش چیر میکنه ،دو سال بود ک علایمش کمتر بود تا دیشب که یهو اینطور شد و علاوه بر تنگی نفس شدید دستاش از مچ قفل شد و پاهاشم سوزن سوزن میشد اکسیژن خونش ۹۷ بود،آزمایش کلسیم و کم خونی و نوار قلب و عکس ریه و چن تا آزمایش دیگه گرفتن ازش همه چیش سالم بود فقط ضربان قلبش رو ۱۲۰ بود نمیدونم پیش چ دکتری ببرمش هر کی ی چیزی میگه
سلام، با توجه به علائم پانیک که همسر شما تجربه میکند، از جمله تنگی نفس، درد قفسه سینه، قفل شدن دستها و پاها و همچنین ضربان قلب بالا، به نظر میرسد که این مشکلات به اختلالات اضطرابی مربوط باشد. با اینکه تمام آزمایشها نرمال بودهاند، اضطراب و پانیک میتواند باعث بروز چنین علائمی شود. پیشنهاد میکنم برای بررسی بیشتر، همسر شما به یک روانپزشک یا متخصص اختلالات اضطرابی مراجعه کند تا درمانهای روانشناختی مثل CBT (درمان شناختی رفتاری) یا داروهای ضد اضطراب و آرامبخش را بررسی کنند. درمان صحیح میتواند به کاهش این علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.
متخصص روانپزشک
سلام
من ۱۸ سالمه
هر شب تا صبح قلب درد و قفسه سینه م بشدت درد میکنه و خیلی سنگینه دست چپم رگش بالا میاد تا گردن و بازوم بشدت درد میکنه نمیتونم تحمل کنم و فقط گریه میکنم قلبم خیلی تیر میکشه
بنظرتون مشکل قلبی دارم ؟
سلام، وقت شما بخیر.
درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب همراه با درد در دست چپ، گردن، و بازو میتواند نشانهای از مشکلات جدی قلبی یا علائم مرتبط با عضلات و اعصاب باشد، اما در سن ۱۸ سالگی احتمال مشکلات قلبی شدید کمتر است. این علائم ممکن است به دلایلی مانند استرس، اضطراب، یا حتی مشکلات عضلانی-اسکلتی (مثل سندرم درد عضلات یا کشیدگی عضلات) ایجاد شوند. با این حال، از آنجایی که این علائم شدید هستند و بهویژه در شب شما را اذیت میکنند، حتماً باید به یک پزشک متخصص قلب یا داخلی مراجعه کنید تا با انجام آزمایشهای لازم (مانند نوار قلب یا اکوکاردیوگرافی) علت دقیق مشخص شود و درمان مناسب آغاز گردد. نگرانی را کنار بگذارید و هرچه زودتر اقدام کنید.
متخصص قلب و عروق
سلام من ۱۷ سالمه چند روز یکبار قلبم تیر میکشه و قفسه سینه م خیلی سنگین میشه و دست چپم خیلی درد میکنه و تنگی نفس دارم خ
خیلیوحشتناکه خیلی زجر میکشم شبها
و همیشه احساس پوچی میکنم آیا این حمله پانیک هست؟
سلام، با توجه به علائمی که توضیح دادید، از جمله درد در قفسه سینه، تیر کشیدن قلب، درد در دست چپ، تنگی نفس و احساس پوچی، این وضعیت میتواند به حمله پانیک (PANIC ATTACK) یا اضطراب شدید مربوط باشد. حملات پانیک معمولاً با علائم جسمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب سریع، احساس ترس یا وحشت، و گاهی درد در قسمتهای مختلف بدن همراه هستند. این علائم ممکن است شبیه به مشکلات قلبی یا دیگر بیماریهای جدی به نظر برسند، اما اغلب ناشی از اضطراب و استرس شدید هستند.
با این حال، به دلیل اینکه علائم شما شامل درد در قفسه سینه و دست چپ است که ممکن است نشانههایی از مشکلات قلبی یا وضعیتهای پزشکی دیگر باشد، توصیه میکنم که فوراً به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیقتری گرفته و از سلامت قلب خود مطمئن شوید. پزشک ممکن است آزمایشات لازم را برای اطمینان از وضعیت قلبی شما انجام دهد و در صورت نیاز به شما درمانهای مناسب پیشنهاد کند.
همچنین، اگر حملات پانیک تشخیص داده شود، درمانهای روانشناسی مانند مشاوره یا داروهای ضد اضطراب ممکن است به شما کمک کنند.
متخصص روانپزشک
یک ماه پیش بخاطر مصرف قهوه و سیگار دچار این علائم شدم ،حس کلیش اینکه میخوای شکار بشی .رفتم پیش یه دکتر خوب دارو دادخیلی خوب شدم ،قرص گفته بود که یه ماه بخورم من چهار روز خوردم خوب شدم ولی امشب با اولین اضطرابی ک بهم وارد شد دچار حمله خفیفی شدم سریع دارو مصرف کردم ،خلاصع اینکه باید ادامه میدادم روند درمانو
سلام
بله، در صورتی که پزشک دارو تجویز کرده و گفته باشد که باید ادامه دهید، بهتر است روند درمانی را تکمیل کنید. قطع ناگهانی دارو میتواند باعث برگشت علائم شود. همچنین، اگر اضطراب یا استرس موجب بروز حمله خفیف شده است، کنترل استرس و اضطراب با روشهایی مانند آرامشبخشی و تنفس عمیق نیز میتواند مفید باشد.
سلام من چند سال پیش ب این بیماری دچار شدم یه مدت خوب شدم الان دوباره اومده سراغم احساس خفگی ترس استرس عرق کف دست و پا تپش قلب چند وقتیه ک فکر میکنم قلبمم درد میکنه وبعضی وقتاهم کف پام درد میگیره ممنون میشم راهنمایی کنی عصبیم زیاد میشم
سلام! علائمی که توصیف کردهاید مانند احساس خفگی، ترس، استرس، عرق سرد، تپش قلب و درد در نواحی مختلف بدن میتواند نشانههایی از حملات پانیک (هراس) یا اضطراب باشد. این علائم معمولاً بهطور موقت و در مواقع استرس و نگرانی تشدید میشوند. اگر این علائم دوباره به سراغ شما آمدهاند، ممکن است که با افزایش استرس یا فشارهای روانی در زندگی شما مرتبط باشد. مهم است که به پزشک یا روانشناس مراجعه کنید تا علت دقیق این علائم بررسی شود و درمان مناسب از جمله مشاوره روانشناسی، تکنیکهای مدیریت استرس و شاید داروهای ضد اضطراب برای شما تجویز گردد. همچنین، رعایت روشهایی مانند تنفس عمیق، ورزش منظم و خواب کافی میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
متخصص روانپزشک
سلام من چند سال پیش ب این بیماری دچار شدم یه مدت خوب شدم الان دوباره اومده سراغم احساس خفگی ترس استرس عرق کف دستو پا تپش قلب چند وقتیه ک فکر میکنم قلبمم درد میکنه وبعضی وقتاهم کف پام درد میگیره ممنون میشم راهنمایی کنی عصبیم زیاد میشم
سلام! علائمی که توصیف کردهاید مانند احساس خفگی، ترس، استرس، عرق سرد، تپش قلب و درد در نواحی مختلف بدن، معمولاً به حملات پانیک (هراس) یا اضطراب مرتبط است. این وضعیت میتواند در مواقع استرس یا فشارهای روانی به سراغ شما بیاید. بهویژه در شرایطی که احساس نگرانی شدید دارید، این علائم بیشتر ظاهر میشوند. برای مدیریت این مشکلات، مهم است که با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید تا روشهای درمانی مناسب مانند مشاوره، داروهای ضد اضطراب یا تکنیکهای آرامسازی را در نظر بگیرید. همچنین رعایت سبک زندگی سالم مانند ورزش منظم، خواب کافی و تکنیکهای تنفس عمیق میتواند به کاهش استرس و علائم کمک کند.
متخصص روانپزشک
گرفتگی عضلات هم از عوارض پانیکهست؟جمه شدن پنجه دست؟
بله میتواند باشد.
دختر من هم دوماهی حملات اضطرابی داره بعضی وقت ها پنجه دستش عضلاتش میگیره وپنجه هاش جمع میشه کوچکترین حرفی مضطرب کنه حالت گز گز بدن وبعد پنجه دستش جمع شد
علائمی مانند جمع شدن پنجههای دست، سوزش و گزگز بدن در حملات اضطرابی معمولاً به دلیل تنفس سریع و سطحی یا تنش عضلانی رخ میدهند.
این وضعیت بهخودیخود خطرناک نیست، اما نیاز به مدیریت صحیح و درمان ریشهای اضطراب دارد.
ارزیابی توسط متخصص روانشناسی یا اعصاب و روان کودکان ضروری است.
سلام، من ۱۴سالمه.. و اصلا فرد استرسی ای نیستم..
ولی بعضی وقتا، همینجوری بی دلیل.. مثقع راه رفتن اروم، یا حتی وقتی نشستم قلبم شروع میکنه خیلی خیلی تند زدن، نفسم می گیره و بالا نمیاد..
انگار صدای قلبم و به وضوح می شنوم. یادمه یه شب، نشسته بودم کاملا عادی، بی استرس
بعد یهو قلبم شروع کرد تند زدن، نفسم گرفت.. عضله های شکمم منقبض شد، ببخشید، ولی حالت تهوع شدید گرفتم سرم گیج می رفت، بدنم یخ کرده بود و می لرزیدم، حتی نمی تونستم درست جلوی پام و ببینم که نیوفتم زمین سرم درد گرفته بود، حدودا یکی دو ساعتی اینجوری بودم و بعدش رفتم خوابیدم..
بنظرتون این علائم، برای پانیک؟ و اگه بله، از چه نوعش؟
ممنون می شم زود پاسخ بدین
سلام، علائمی که توصیف کردهاید، شامل تپش قلب، تنگی نفس، حالت تهوع، لرز و سرگیجه میتوانند مشابه حملات پانیک باشند. پانیک معمولاً شامل حملات ناگهانی اضطراب و ترس است که به سرعت به اوج میرسد و ممکن است با علائم جسمی مانند تپش قلب، تعریق، سرگیجه، تنگی نفس و احساس تهوع همراه باشد. با این حال، برای تشخیص دقیقتر، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا ارزیابی بیشتری انجام دهد و علت علائم شما مشخص شود. اگر این علائم تکرار میشوند، ممکن است نیاز به مشاوره روانشناسی یا درمان پزشکی برای مدیریت اضطراب و استرس وجود داشته باشد.
متخصص روانپزشک