lymphocyte (لفنوسیت) در آزمایش خون چیست؟ علت بالا و پایین بودن lym در آزمایش خون

lymphocyte (لفنوسیت) در آزمایش خون چیست؟ علت بالا و پایین بودن lym در آزمایش خون

آنچه در این مقاله می‌خوانید

Lym در آزمایش خون نشان‌دهنده میزان لنفوسیت‌ها است. لنفوسیت‌ها نوعی گلبول سفید هستند. این گلبول‌ها مسئولیت کمک به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان، ویروس‌ها و باکتری‌های خارجی را بر عهده دارند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
lym در آزمایش خون نشانه چیست؟

lym در آزمایش خون چیست؟ این آزمایش چه کاربردی دارد و به شمارش چه چیزی می‌پردازد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه خواهید خواند. لنفوسیت (lymphocyte یا به اختصار lym) نوعی گلبول سفید است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا با سرطان، ویروس‌ها و باکتری‌های خارجی مبارزه کند. شمارش لنفوسیت‌ها را می‌توان با استفاده از یک آزمایش خون عادی انجام داد. سطح لنفوسیت‌ها بسته به سن، نژاد، جنس، قد و سبک زندگی متفاوت خواهد بود. اگر تصمیم‌ به انجام آزمایش lym و شمارش لنفوسیت‌های بدن خود دارید، بهتر است در این مورد با یک پزشک عمومی یا هماتولوژی مشورت کنید. این مقاله از دکترتو برای آشنایی بیشتر شما با این آزمایش بهترین گزینه است. علاوه‌براین، می‌توانید از طریق وبسایت دکترتو هم از بهترین پزشکان نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری دریافت کنید و مشاوره بگیرید. در صورتی که قصد نوبت‌‌گیری از بهترین آزمایشگاه تهران را دارید، می‌توانید از سایت دکترتو استفاده کنید.

lym (لفنوسیت) در آزمایش خون چیست؟

شمارش لنفوسیت‌ها به راحتی و از طریق انجام یک آزمایش خون ساده امکان‌پذیر است. اگر تعداد لنفوسیت‌های بدن بیشتر یا کمتر از حد متوسط ​​باشد، ممکن است علت خاصی وجود داشته باشد یا کمی هم نگران‌کننده به نظر برسد. به عنوان مثال، در بسیاری از مواقع کم یا زیاد بودن مقدار لنفوسیت‌ها به معنی مبارزه یا عدم مبارزه بدن با ویروس‌ها معنی می‌شود. به همین خاطر انجام این آزمایش ضرورت می‌یابد.

شاخصتوضیحات
هدف آزمایشسنجش تعداد و عملکرد لنفوسیت‌ها در خون
اهمیتتشخیص عفونت‌ها، بیماری‌های خود ایمنی، سرطان خون و اختلالات سیستم ایمنی
مقادیر نرمال۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ سلول در هر میکرولیتر خون (میزان نرمال بسته به سن و آزمایشگاه ممکن است کمی متفاوت باشد)
تفسیر نتایجلنفوسیت بالا: ممکن است نشان‌دهنده عفونت‌های ویروسی، بیماری‌های خود ایمنی، لوسمی لنفوبلاستیک حاد یا مزمن باشد.
لنفوسیت پایین: ممکن است نشان دهنده عفونت‌های باکتریایی، اختلالات مغز استخوان، ایدز، استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی یا استرس شدید باشد.
علت درخواست آزمایشتب طولانی‌مدت، عفونت‌های مکرر، تورم غدد لنفاوی، کاهش وزن، خستگی مفرط
جدول خلاصه آزمایش لنفوسیت

بد نیست به این نکته هم آگاه باشید که به صورت کلی دو نوع اصلی لنفوسیت وجود دارد که در ادامه هر یک را بیشتر توضیح‌ داده‌ایم.

معنی لنفوسیت (lymphocyte) در آزمایش خون چیست؟

Lym در آزمایش خون نشان‌دهنده میزان لنفوسیت‌ها است. لنفوسیت‌ها نوعی گلبول سفید هستند. این گلبول‌ها مسئولیت کمک به سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان، ویروس‌ها و باکتری‌های خارجی را بر عهده دارند. آزمایشی ساده که به صورت معمول در آزمایش خون دوره‌ای مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

lym در آزمایش خون چیست؟
lym در آزمایش خون نشانه لنفوسیت‌ها که نوعی گلبول سفید خونی هستند است.

چرا آزمایش lymphocytes انجام می دهیم؟

همانطور که پیش‌تر هم اشاره شد، لنفوسیت گلبول‌های سفید خون است که به بدن در مبارزه با عفونت و بیماری کمک می‌کند. محدوده طبیعی برای یک بزرگسال بین ۱۰۰۰ تا ۴۸۰۰ لنفوسیت در هر میکرولیتر (µL) خون است. پزشکان سطح لنفوسیت فرد را به عنوان بخشی از روند بررسی کامل خون اندازه‌گیری می‌کنند. با این سنجش، از توانایی بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا آگاهی می‌یابند و در صورت کم یا زیادتر بودن آن نسبت به مقدار نرمال، راه حلی برای شرایط جسمانی فرد در نظر خواهند گرفت.

قیمت آزمایش خون lym لنفوسیت

قیمت آزمایش شمارش لنفوسیت های خون به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از این عوامل، دولتی یا خصوصی بودن آزمایشگاه و دیگری تعرفه‌های هر بیمه است. البته که عوامل دیگری هم در هزینه نهایی آزمایش lym موثر هستند.

توصیه می‌کنیم اگر هزینه آزمایش برایتان اهمیت زیادی دارد، از پزشک خود یا آزمایشگاه‌های مختلف سوال بپرسید و سپس اقدام به دریافت نوبت نمایید.

انواع lymphocytes چیست؟

lymphocytes دو نوع مختلف دارد. یک نوع لنفوسیت، نوع B و دیگری T است که در ادامه هر یک را به شکل مجزا توضیح داده‌ایم.

لنفوسیت B

لنفوسیت‌های B آنتی بادی می‌سازند. آنتی بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که ویروس‌ها، باکتری‌ها و سایر مهاجمان خارجی را هدف قرار می‌دهند.

لنفوسیت T

لنفوسیت‌های T پاسخ سیستم ایمنی بدن را کنترل می‌کنند. این نوع لنفوسیت‌ها مستقیماً به سلول‌های آلوده و تومور‌ها حمله کرده و آن‌ها را به طور کامل از بین می‌برند.

تفسیر lym در آزمایش خون

میزان لنفوسیت‌ها با توجه به عوامل مختلفی متقاوت است. جنسیت، سن، نژاد، سبک زندگی و قد برخی از عوامل موثر بر میزان گلبول‌های سفید خون هستند. گاهی اوقات لنفوسیت‌ها کمتر یا بیشتر از مقدار نرمال خود هستند. به عنوان مثال، افزایش تعداد لنفوسیت‌ها برای مدت کوتاهی پس از عفونت اتفاقی معمول و تکرار شونده است.

آزمایش لنفوسیت خون دادی و می‌خوای تفسیرش کنی؟

کلیک کن و مشاوره بگیر.

مقدار نرمال لفنوسیت lymphocyte در آزمایش خون

بازه طبیعی لنفوسیت‌ها در بزرگسالان سالم، معمولاً بین ۱۰۰۰ تا ۴۸۰۰ لنفوسیت در هر میکرولیتر خون (۱.۰ تا ۴.۸ x 10^9/L) است. این محدوده در آزمایش CBC به این معنی است که لنفوسیت‌ها معمولاً حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از تعداد کل گلبول‌های سفید خون را تشکیل می‌دهند. این محدوده طبیعی در کودکان هم چیزی بین ۳۰۰۰ تا ۹۵۰۰ لنفوسیت در هر ۱ میکرولیتر خون است.

متن انگلیسی:
In some cases, lymphocytosis is one of the first signs of certain blood cancers, including chronic lymphocytic leukemia (CLL), the most common type of leukemia in adults. Further tests are usually necessary to rule out other medical conditions and make a firm diagnosis of the cause of lymphocytosis
ترجمه متن:
در برخی موارد، لنفوسیتوز یکی از اولین علائم برخی از سرطان‌های خون از جمله لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL)، شایع‌ترین نوع لوسمی در بزرگسالان است. آزمایشات بیشتر معمولاً برای رد سایر شرایط پزشکی و تشخیص قطعی علت لنفوسیتوز ضروری است.

my.clevelandclinic

lym بالا در آزمایش خون چیست؟

سطوح بالای لنفوسیت خون اغلب نشان می‌دهد که بدن با یک عفونت یا برخی بیماری‌های التهابی مواجه است. در این شرایط گلبول‌های سفید خون وارد عمل شده تا بدن را از شر مهاجمی که بدن را بیمار می‌کنند، خلاص کند.

بالا رفتن تعداد لنفوسیت خون که معمولاً پس از یک بیماری ایجاد می‌شود، اغلب بی‌ضرر بوده و دوام زیادی هم ندارد. اما برخی اوقات هم ممکن است تعداد بالاتر نتیجه مسائلی جدی‌تر مانند سرطان خون یا عفونت مزمن باشد. تعداد بسیار بالاتر از ۳۰۰۰ لنفوسیت در یک میکرولیتر خون، لنفوسیتوز را در بزرگسالان مشخص می‌کند. در کودکان هم تعداد لنفوسیت‌های بالا بسته به سن عددی متفاوت است.

آمادگی قبل آزمایش lym چیست؟
رگ گیری و دریافت خون برای آزمایش lym به سادگی انجام می‌شود.

پایین بودن لفنوسیت lym در آزمایش خون

سطوح پایین لنفوسیت در خون، لنفوسیتوپنی یا لنفوپنی نامیده می‌شود. آنفولانزا یا سایر عفونت‌های خفیف می‌تواند باعث لنفوسیتوپنی شود. اما پایین بودن مقدار آن می‌تواند ناشی از ابتلا به یک بیماری یا شرایط جسمی جدی‌تر از جمله موارد زیر هم باشد:

  • HIV (ایدز): این تست فاکتوری در آزمایش hiv است.
  • سل یا تب حصبه
  • هپاتیت ویروسی
  • بیماری های خونی مانند بیماری هوچکین
  • انواع بیماری خود ایمنی مانند بیماری لوپوس
  • شرایط ارثی نادر مانند نقص ایمنی ترکیبی شدید (SCID)، آتاکسی-تلانژکتازی، سندرم دی جورج و سندرم Wiskott-Aldrich
  • پرتودرمانی یا شیمی درمانی

شرایط انجام آزمایش lym لنفوسیت

پزشک با شما درباره موارد احتیاط و شرایط لازم برای انجام این آزمایش صحبت خواهد کرد. مثلا اگر نیاز به محدود کردن غذاها یا داروهای مصرفی باشد یا سایر موارد این چنینی، برایتان این موارد را توضیح خواهد داد. اگر پزشک یا مسئول آزمایشگاه به هر دلیلی این شرایط را برایتان شرح نداند،  حتما از آن‌ها سوال بپرسید.

برای گرفت نمونه هم مانند آزمایش خون cbc همیشگی، تنها از شما به مقدار لازم توسط یک سوزن نازک خون گرفته می‌شود. ممکن است در لحظه ورود سوزن به داخل پوست و رگ کمی احساس درد یا سوزش جزئی داشته باشید که اصلا نگران کننده نیست. این احساس بعد از مدت زمان کوتاهی به طور کامل از بین خواهد رفت.

علت بالا بودن لنفوسیت در آزمایش خون

ممکن است تعداد لنفوسیت‌ها بالاتر از حد معمول باشد، اما علائم کمی داشته باشند. تعداد بالاتر معمولاً پس از یک بیماری اتفاق می‌افتد. این شرایط اغلب اوقات بی‌ضرر بوده و دوام زیادی ندارد. اما در بعضی موارد هم ممکن است به دلیل مشکلات جدی مرتبط با سلامتی باشد. مثلا سرطان خون یا عفونت مزمن هر دو از عوامل موثر در بالا رفتن lymphocyte در آزمایش خون به شمار می‌روند. اما این همه مسئله نبوده و  تعداد بالای لنفوسیت‌ها می‌تواند نشانه‌ای از شرایط زیر هم باشد:

  • عفونت از جمله عفونت باکتریایی، ویروسی یا سایر انواع عفونت‌ها
  • سرطان خون یا سیستم لنفاوی
  • یک بیماری خودایمنی ایجادکننده تورم و تحریک مزمن (التهاب)
  • لوسمی لنفوسیتی حاد
  • بابزیوز
  • بروسلوز
  • لوسمی لنفوسیتی مزمن
  • عفونت سیتومگالوویروس (CMV)
  • هپاتیت آ
  • هپاتیت ب
  • هپاتیت سی
  • HIV/AIDS
  • کم کاری تیروئید
  • لنفوم
  • مونونوکلئوز
  • استرس شدید مانند تروما
  • مصرف سیگار 
  • اسپلنکتومی
  • سیفلیس
  • توکسوپلاسموز
  • سل
  • سیاه سرفه

مقدار لنفوسیتت بالا رفته و فکر می‌کنی به خاطر عفونته؟ با دکتر مشورت کن.

کمبود لنفوسیت در آزمایش خون

کمبود لنفوسیت در آزمایش خون نشانه‌ای از ابتلا به عفونت‌های شدید یا مزمن است. علاوه‌براین مصرف برخی داروها مانند داروهای شیمی درمانی، ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند انواع بیماری خودایمنی هم می‌تواند منجر به کاهش لنفوسیت شود. 

متن انگلیسی:
Contact your provider if you have a persistent infection or experience chronic (ongoing) symptoms or symptoms that get worse over time. Your doctor can determine if you have lymphocytosis during a complete medical examination
ترجمه متن:
اگر عفونت مداوم دارید یا علائم مزمن (مدت‌دار) را تجربه می‌کنید که با گذشت زمان بدتر می‌شوند، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک می‌تواند طی یک معاینه کامل پزشکی تشخیص دهد که آیا لنفوسیتوز دارید یا خیر.

my.clevelandclinic

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

لنفوسیت‌ها به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند تا به مبارزه با سرطان، انواع ویروس‌ها و باکتری‌های خارجی (آنتی ژن) بپردازند. لنفوسیت‌ها به سیستم ایمنی شما کمک می‌کنند تا هر آنتی ژنی را که با آن در تماس است به خاطر بسپارد. پس از برخورد، برخی از لنفوسیت‌ها به سلول‌های حافظه تبدیل می‌شوند. هنگامی که سلول‌های حافظه دوباره با آنتی ژن برخورد می‌کنند، آن را تشخیص داده و به سرعت به آن پاسخ می‌دهند. به همین دلیل است که شما بیش از یک بار به عفونت‌هایی مانند سرخک یا آبله مرغان مبتلا نمی‌شوید. این موارد را توضیح دادیم تا در پایان به یک دید جامع‌تری از این مقاله دست یابید و درباره لزوم بررسی lym در آزمایش خون آگاهی بدست آورید.

اگر علاوه‌بر اطلاعات این مقاله، سوالات بیشتری در ذهنتان وجود دارد که باید به صورت اختصاصی از یک دکتر عمومی یا دکتر فوق تخصص خون بپرسید، وبسایت دکترتو را به شما پیشنهاد می‌کنیم. دکترتو به شما فرصتی برای دریافت نوبت ویزیت آنلاین و حضوری در زمانی کوتاه و به شکلی بسیار ساده را ارائه کرده. شما می‌توانید در یک جلسه مشاوره با دکتر عمومی آنلاین یا دکتر خون و سرطان آنلاین، تمامی سوالات خود را مطرح کنید و با خیالی راحت برای انجام آزمایش خود مراجعه نمایید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در بزرگسالان سالم میزان نرمال لنفوسیت بین 1000 تا 4800 لنفوسیت در هر میکرولیتر خون و در کودکان هم بین 3000 تا 9500 لنفوسیت در هر 1 میکرولیتر خون است.

بالا بودن lymphocyte در آزمایش خون اغلب اوصات نشان می‌دهد که بدن با یک عفونت یا برخی بیماری‌های التهابی مواجه است. این میزان همیشگی نیست و دوباره به محدوده نرمال بازمی‌گردد.

پایین بودن لنفوسیت در نتیجه آزمایش می‌تواند به دلایل مصرف داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی و ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های خودایمنی باشد.

به طور نرمال بازه طبیعی لفنوسیت در کودکان و بزرگسالان به مقدار زیر اعلام شده است:

بزرگسالان: بین 1000 تا 4800 لنفوسیت در هر میکرولیتر خون

کودکان: بین 3000 تا 9500 لنفوسیت در هر 1 میکرولیتر خون

رنج نرمال لنفوسیت در بزرگسالان مقدار حدودی 1000 تا 4800 لنفوسیت در هر میکرولیتر خون است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره lym در آزمایش خون

  1. سعید گفت:

    لنفوسیت های من رو ۲۸ نشان داده آیا خطرناک هستش…

  2. سعید گفت:

    سلام من آزمایش دادم لنفوسیت های من رو ۲۸ درصد نشان داده .. آیا خطرناک هستش ممنون میشم پاسخ بدید.سه رو قبل آزمایش آمپول ضد حساسیت زدم آیا باعث میشه لنفوسیت ها رو پایین نشان بدهد.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، میزان نرمال لنفوسیت‌ها معمولاً بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است، بنابراین درصد ۲۸ در آزمایش شما در محدوده طبیعی قرار دارد و معمولاً خطرناک نیست. تزریق آمپول ضد حساسیت می‌تواند بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد و باعث کاهش موقت تعداد لنفوسیت‌ها شود. اگر نگران هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا نتایج را بررسی کرده و در صورت لزوم آزمایش‌های تکمیلی انجام دهید.
      متخصص قلب و عروق

  3. امیر گفت:

    سلام وقت بخیر من میزان لنفوسیتم ۴ درصد در اومده که خیلی پایین تر از حد نرماله و مشکل کم خونی و تیروئید هم توی ازمایش که مشخص شده ندارم و احساس بی حسی خیلی بالایی توی دست و پام دارم ایا مشکل جدیه ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. کاهش شدید لنفوسیت‌ها (لنفوپنی) ممکن است نشان‌دهنده‌ی مشکلاتی در سیستم ایمنی، عفونت‌های ویروسی، کمبودهای تغذیه‌ای یا برخی بیماری‌های جدی باشد، به‌ویژه اگر با بی‌حسی در دست و پا همراه باشد. از آنجا که مشکلات تیروئیدی و کم‌خونی در آزمایش شما رد شده‌اند، توصیه می‌شود جهت بررسی‌های بیشتر، به یک پزشک متخصص داخلی یا ایمونولوژیست مراجعه کنید تا آزمایش‌های تکمیلی انجام شود و علت دقیق مشخص گردد.
      متخصص داخلی

  4. سما گفت:

    سلام وقت شما بخیر
    ازمایش همسر من تعداد لنفوسیتش بالاتر از حد نرمال و rbc هم بالاتر از حد نرمال است
    خستگی هم زیاد دارند و معمولا سریع هم سرما میخوره
    میشه راهنماییم کنید لطفا؟چون در برابر دکتر رفتن مقاومت داره و نگرانم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، وقت شما هم بخیر. افزایش تعداد لنفوسیت‌ها و RBC می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل ایمنی یا التهابی باشد. خستگی مفرط و سرماخوردگی‌های مکرر نیز می‌تواند به مشکلات سیستم ایمنی مربوط باشد. بهترین کار این است که همسرتان به پزشک متخصص مراجعه کند تا آزمایش‌های تکمیلی مانند بررسی عفونت‌های مزمن یا اختلالات ایمنی انجام شود. مقاومت به مراجعه به پزشک طبیعی است، اما برای تشخیص دقیق و درمان به موقع، لازم است که این نگرانی جدی گرفته شود.

  5. ندا سبمایی گفت:

    Lymدخترم ۴۱ دراومده ۱۷ ساله .‌مشکل جدیه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      اگر میزان لنفوسیت‌های خون دختر شما بالا رفته است، این می‌تواند نشانه‌ای از عفونت، التهاب یا مشکلات ایمنی بدن باشد. برای بررسی دقیق‌تر وضعیت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشات تکمیلی و ارزیابی‌های لازم انجام شود. افزایش لنفوسیت‌ها ممکن است در شرایط مختلفی مانند عفونت‌های ویروسی، بیماری‌های خودایمنی یا برخی بیماری‌های دیگر رخ دهد.

  6. امیر گفت:

    سلام خسته نباشید توی ازمایش من درصد Lymph رو ۴ درصد زده و این خیلی پایین تر از حد نرماله ایا مشکل میتونه جدی باشه.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، درصد پایین لنفوسیت‌ها (Lymph) می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات مختلفی باشد، اما در بسیاری از موارد به تنهایی به معنی مشکل جدی نیست. کاهش درصد لنفوسیت‌ها ممکن است به دلیل عفونت‌های ویروسی، استرس، یا برخی شرایط پزشکی مانند بیماری‌های خودایمنی یا مصرف داروها باشد. با این حال، بهتر است که نتایج آزمایش خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید تا علت دقیق بررسی شود و تصمیم‌گیری در مورد درمان یا پیگیری‌های بعدی صورت گیرد.

  7. ناشناس گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    آزمایش لنفوسیت من زده ۴۸
    در برگه آزمایش زده نرمال ۲۵ تا ۴۵
    ایا مشکلی تهدید میکنه منو؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام وقت بخیر! افزایش لنفوسیت (۴۸) کمی بالاتر از محدوده نرمال است و می‌تواند به علت عفونت‌های ویروسی، استرس، یا التهاب موقت باشد. اگر علائم خاصی ندارید، معمولاً جای نگرانی نیست، اما بهتر است نتیجه را با پزشک خود بررسی کنید تا علت دقیق مشخص شود.

  8. محمد گفت:

    سلام
    وقتتون بخیر
    ازمایش لنفوسیتم ۴۸ نوشته ولی نرمالش ۲۵ تا ۲۵ تو ازمایش نوشته شده

  9. ناشناس گفت:

    سلام من آزمایش چک آپ دادم lymphocytes نشون میده ۷۳ یعنی خیلی بالاست نگران کننده است …
    دکتر رفتم گفتن دوباره آزمایش خون دادم هنوز جواب نیومده ..من نگرانم میشه لطفا راهنماییم کنید….

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      افزایش تعداد لنفوسیت‌ها (Lymphocytes) می‌تواند نشان‌دهنده عفونت ویروسی، التهاب مزمن یا مشکلات سیستم ایمنی باشد. اگر سطح لنفوسیت‌ها به طور قابل توجهی بالا باشد، نیاز به بررسی بیشتر توسط پزشک وجود دارد تا علت دقیق مشخص شود. با توجه به اینکه پزشک شما آزمایشات بیشتری را تجویز کرده است، بهتر است منتظر نتایج آن باشید. در اکثر موارد، افزایش لنفوسیت‌ها ناشی از شرایط غیر جدی است، اما تنها با ارزیابی دقیق پزشک می‌توان علت را تشخیص داد.

      1. سعید گفت:

        سلام لنفوسیت های من رو ۲۸ نشون داده …آیا نیاز. هستش دوباره آزمایش بدم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام. میزان لنفوسیت‌ها معمولاً در محدوده ۲۰ تا ۴۰ درصد از تعداد کل گلبول‌های سفید قرار دارد. مقدار ۲۸% که شما ذکر کردید در این محدوده قرار دارد و به نظر نمی‌رسد که مشکلی باشد.

  10. ترگل گفت:

    در آزمایش خون مقدار لنفوسیت را ۵۲ نوشته و رنج نرمال را ۲۰ تا ۵۰ نوشته البته بقیه موارد آزمایش در رنج نرمال هستند آیا مشکلی هست؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. مقدار لنفوسیت شما کمی بالاتر از رنج نرمال است، اما این افزایش معمولاً نشان‌دهنده‌ی مشکلی جدی نیست. افزایش لنفوسیت‌ها ممکن است در پاسخ به عفونت‌های ویروسی یا استرس فیزیکی و عاطفی رخ دهد. چون بقیه نتایج آزمایش شما نرمال هستند و هیچ علامت خاصی گزارش نکردید، جای نگرانی وجود ندارد.