داروی لورازپام چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف لورازپام

آنچه در این مقاله می‌خوانید

داروی لورازپام برای کاهش اضطراب و عوارض ناشی از استرس و اضطراب تجویز می شود. دوز مصرفی لورازپام و عوارض آن را بخوانید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
داروی لورازپام

نام تجاری دارو: آتیوان

نام رایج دارو: لورازپام

توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

لورازپام چیست و چه کاربردی دارد؟

از داروی لورازپام برای درمان اضطراب استفاده می‌شود. داروی لورازپام از خانواده‌ی گروهی از داروهاست که با نام بنزودیازپین‌ها شناخته می‌شوند.

در دکترتو می‌توانید با بهترین روانپزشک در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

نحوه‌ عملکرد داروی لورازپام

داروهای بنزودیازپین با تحت تاثیر قرار دادن مغز و سیستم عصبی مرکزی باعث ایجاد آرامش می‌شوند. داروی لورازپام از طریق افزایش یک ماده‌ی شیمیایی طبیعی در بدن به نام گاما آمینوبوتیریک اسید فعالیت می‌کند.

نحوه‌ مصرف داروی لورازپام و دوز مصرفی

پیش از شروع مصرف لورازپام و قبل از هر بار استفاده‌ی مجدد راهنمای نحوه‌ی مصرف دارو را مطالعه کرده یا از پزشک خود یا دکتر داروخانه طریقه‌ی مصرف دارو را سوال کنید.

داروی لورازپام را به صورت خوراکی، همراه غذا یا بدون غذا، طبق تجویز پزشک مصرف کنید. دوز مصرف داروی لورازپام به سن، وضعیت بیماری و پاسخ‌گویی بدن شما به درمان بستگی دارد.

مصرف این دارو به خصوص در دوره‌های طولانی یا در دوزهای بالا (بیش‌تر از چهار هفته) یا به طور دائم ممکن است باعث بروز علائم ترک ناگهانی دارو شود. در صورتی که سابقه‌ی مصرف الکل، مواد مخدر یا سابقه‌ی اختلال شخصیتی دارید امکان بروز این علائم بیش‌تر می‌شود. اگر به طور ناگهانی مصرف داروی لورازپام را متوقف کنید ممکن است با عوارضی از قبیل تشنج، مشکل در خواب، تغییرات روحی و روانی، حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، درد معده، توهم، بی‌حسی یا مورمور شدن بازوها و پاها، درد ماهیچه‌ها، ضربان قلب سریع، از دست دادن حافظه‌ی کوتاه مدت، تب بسیار زیاد و افزایش میزان واکنش‌های لمسی، واکنش به نور و واکنش به صدا ممکن است برای‌تان اتفاق بیفتد. برای جلوگیری از علائم ترک ناگهانی ممکن است پزشک شما برای قطع دارو دوز مصرفی‌تان را به تدریج کاهش دهد. در صورتی که با هر یک از علائم ترک ناگهانی مواجه شدید به پزشک خود اطلاع دهید.

تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان اضطراب یا دیگر اختلالات روانی تنها بر عهده روانپزشک است، از این رو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.

برای کاهش استرس و اضطراب دنبال دارو می‌گردی؟

همین الان مشاوره دارویی بگیر

موارد مصرف داروی لوزارپام

در صورتیکه پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده برای تاثیرگذاری بیش‌تر دارو آن را به صورت منظم مصرف کنید. به یاد داشته باشید که داروی لورازپام را هر روز در ساعت مقرر مصرف کنید.

اگر چه مصرف داروی لورازپام به بسیاری از افراد کمک می‌کند اما در بعضی از مواقع می‌تواند اعتیادآور باشد. در صورتی که اختلال مصرف مواد (مانند اعتیاد به مواد مخدر یا الکل) داشته باشید این خطر بیش‌تر شما را تهدید می‌کند. داروی لورازپام را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید تا امکان اعتیاد شما به این محصول کم‌تر شود. برای اطلاع از جزئیات بیش‌تر با پزشک خود یا دکتر داروخانه صحبت کنید.

اگر مصرف داروی لورازپام را بدون دستور پزشک قطع کنید ممکن است بعضی از علائم بیماری شما وخیم‌تر شود.

در صورتی که داروی لورازپام برای مدت زمان زیادی استفاده شود ممکن است تاثیرگذاری آن به خوبی گذشته نباشد. در این شرایط به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر علائم بیماری شما مانند قبل ادامه داشت یا حالتان وخیم‌تر شد به پزشک مراجعه کنید.

علائم اوردوز مصرف داروی لورازپام

اگر فردی بیش از اندازه از داروی لورازپام استفاده کرده بود و دچار علائمی مانند بی‌هوش شدن یا مشکل در تنفس شد به سرعت با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

تغییر سبک زندگی، به عنوان مثال شروع یک برنامه‌ی به دور از استرس، ممکن است اثربخشی داروی لورازپام را افزایش دهد. با پزشک خود یا دکتر داروخانه در این مورد صحبت کنید.

داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.

تست‌های آزمایشگاهی یا آزمایش‌های پزشکی مانند شمارش کامل خون و آزمایش‌های کبدی باید به صورت منظم انجام شوند تا از بروز یا پیش‌رفت عوارض جانبی مصرف دارو جلوگیری شود. درباره‌ی جزئیات بیش‌تر با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض جانبی مصرف داروی لورازپام

خواب‌آلودگی، سرگیجه، از دست دادن هماهنگی اعضای بدن، سردرد، حالت تهوع، تاری دید، تغییر در میل و توانایی جنسی، یبوست، سوزش معده و تغییر در میزان اشتها از جمله عوارض جانبی مصرف داروی لورازپام است. در صورتی که هر کدام از این عوارض ادامه داشت یا وخیم‌تر شد به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

در صورتی که پزشک داروی لورازپام را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. هم‌چنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی لورازپام را مصرف کرده‌اند عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند.

در صورتی که عوارض جدی اما نادری مانند تغییرات روحی و روانی (توهم، افسردگی، افکار خودکشی)، اختلال در صحبت کردن، تغییرات بینایی، ضعف غیرعادی، مشکل در راه رفتن، مشکلات حافظه و علائم عفونت مثل تب و گلودرد مداوم را تجربه کردید به سرعت به پزشک خود اطلاع دهید.
در صورت بروز علائمی مانند تشنج، زرد شدن رنگ پوست و چشم و تنفس آهسته و سطحی به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی لورازپام نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی‌ای مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. با توجه به این که لیست عوارض کامل نیست ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

فقط یک قدم تا درمان اضطراب اجتماعی فاصله داری!

موارد احتیاط مصرف داروی لورازپام

پیش از مصرف داروی لورازپام در صورتی که به این دارو یا به سایر بنزودیازپین‌ها مانند آلپرازولام، کلونازپام یا دیازپام حساسیت دارید موضوع را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی لورازپام ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.

قبل از مصرف داروی لورازپام سوابق پزشکی خود را به اطلاع پزشک برسانید؛ مخصوصاً سابقه‌ی بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های کبدی، گلوکوم، مشکلات تنفسی مانند آپنه‌ی خواب یا وقفه‌ی تنفسی در خواب، اختلالات روحی و روانی مانند افسردگی و روان‌پریشی و سابقه‌ی شخصی یا خانوادگی اختلال مواد مانند مصرف بیش از حد و اعتیاد به الکل یا مواد مخدر.

داروی لورازپام ممکن است موجب گیجی، ناهوشیاری و تاری دید شما بشود. الکل و ماری‌جوانا این حالات را تشدید می کنند لذا از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هشیاری دارند تا زمانی که در هشیاری کامل به سر ببرید اجتناب کنید. هنگام مصرف لورازپام از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماری‌جوانا با پزشک خود صحبت کنید. ضمنا قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک یا دندان‌پزشک خود در میان بگذارید.

ممکن است سالمندان حساسیت بیش‌تری نسبت به عوارض جانبی این دارو نشان دهند. خواب‌آلودگی و از دست دادن هماهنگی اعضای بدن از جمله‌ی این عوارض هستند. ممکن است اثر ضد اضطراب این دارو برای سالمندان متفاوت باشد و مصرف لورازپام چنین تاثیری روی سالمندان نداشته باشد. مصرف داروی لورازپام در سالمندان ممکن است اثرات معکوسی داشته باشد. به عنوان مثال باعث ایجاد نشانه‌هایی از جمله تغییرات روحی و روانی، ایجاد مشکل در خواب، افزایش میل جنسی یا توهم شود. هم‌چنین از دست دادن هماهنگی اعضای بدن و خواب‌آلودگی ممکن است خطر زمین خوردن را افزایش دهد.
کودکان ممکن است با مصرف داروی لورازپام تسکین اضطراب را تجربه نکنند. این دارو بر کودکان نیز، مانند سال‌مندان، ممکن است تاثیر عکس داشته باشد و باعث نشانه‌هایی از جمله هیجان‌زدگی، لرزش یا توهم باشد.

برای مصرف داروی لورازپام در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید. چنان‌چه باردار هستید فقط در صورت نیاز ضروری از داروی لورازپام استفاده کنید و در مورد فواید و مضرات آن از پزشک خود کمک بگیرید.

تداخلات دارویی لورازپام با داروهای دیگر

داروی لورازپام ممکن است با این محصولات تداخل داشته باشد:

  • مشتقات تریاک
  • الکل اتیلیک
  • کلوزاپین
  • والپروات
  • پروبنیسید
  • آنزیم‌های CYP3A4
  • متادون
  • بوپرنورفین

توجه داشته باشید که تغییر در دوز داروهای مصرفی، نوع داروهای مصرفی و رژیم غذایی خود را بلافاصله با پزشک خود در میان بگذارید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر دوز مصرفی داروی لورازپام را فراموش کردید در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید نیازی به مصرف دو برابر داروی لورازپام نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی لورازپام آن را در دمای اتاق و به دور از نور، حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان نگه‌داری کنید. همچنین دارو را در حمام نگه‌داری نفرمایید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید.

تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان اضطراب یا دیگر اختلالات روانی تنها بر عهده روانپزشک است، از این رو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.

برای دریافت نوبت از بهترین دکتر روانشناس و بهترین دکتر اعصاب و روان وارد سایت نوبت دهی آنلاین دکترتو شوید. همچنین برای مشاوره آنلاین از لینک‌های زیر کمک بگیرید:

دکترتو مراقب سلامت شماست!

امتیاز شما به مقاله:
(3.4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره لورازپام

  1. حمید گفت:

    سلام و تشکر از شما دکتر عزیز ، من کلونازپام مصرف میکردم در حد نیم میل در زمان اعتیاد به تریاک و چون اعتیاد داشتم هیچوقت متوجه عوارض وابستگیش نمیشدم و هر وقت استفاده نمیکردم نمیفهمیدم چیزی چون تو تریاک پوشش میداد ، بعد تریاک رو ترک کردم تدریجی هفت هشت ماهه ، از اواسط ترکم کلونازپام رو دو وعده روز و شب بصورت نیم میل هر نوبت مصرف میکردم ، ده بیست روز که از ترکم گذشته بود و هیچ مشکلی هم نداشتم این کلونازپام رو هم خواستم نخورم که تازه متوجه شدم چقدر وابستگیش سنگینه و عوارض داره ، باری نزدیک یک ماه هم طول کشید این رو هم قطع کردم بمرور ، اگر بخواهید صرفأ برای خواب یه قرص کم ضررتر رو پیشنهاد بدید برای مواقع ضروری چی مدنظر شماست؟ لطفأ نگید به دکتر و روانپزشک و اینا مراجعه کنم چون نمیکنم بزای همین اینجا خواستم از محضرتون استفاده کنم ، هیچ دارو و ماده ای هم مصرف ندارم که تداخلی بخواد ایجاد کنه ، هیچ بیماری خاصی هم ندارم ، فقط عادت خوابم بهم ریخته و نا منظمه
    حداقل اگرم خواستم از قرص استفاده کنم نرم مثه قبل سراغ چیزایی مثل کلونازپام

  2. شکرالله گفت:

    داکتر صاحب من هر شب نیم این دارو میخورم آیا نقص دارد

  3. ناشناس گفت:

    آقای دکتر اگه ۳۰ عدد ۱۰ میلی مصرف کرده باشد ممکنه بمیرد؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      اگر فردی بیش از اندازه از داروی لورازپام استفاده کند، دچار علائمی مانند بی‌هوشی یا مشکل در تنفس می شود.

  4. ملیحه گفت:

    من ۵ تا لورازپام خوردم چیزیم‌ نشد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      مصرف بیش از حد نرمال این دارو موجب بروز عوارض جانبی مثل گیجی و از دست دادن هوشیاری می شود.

  5. ناشناس گفت:

    سلام من اشتباهیبجای قرص دیازپام مرص لورازپام دادم به بچه ام بستری همه بوده الان یک هفته گذشته هنوز خواب تا آرامی دارد چکار کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      یک عدد قرص مشکلی به این صورت ایجاد نمی کند و هر دو قرص در یک رده دارویی و یک دسته دارویی هستند. برای ناآرامی خواب و مشکلات باقی مانده نیازه متخصص روانپزشکی ویزیت و بررسی کنند.
      متخصص اعصاب و روان

  6. ناشناس گفت:

    سلام من همش یه فحش توذهنم هست هرموقع کسی میبینم یادم بیاد میخوام فحششون بدم ولی فحشش نمیدم میگم شاید ناراحت بشه چه دارویی برام خوبه ۳۵سالمه وزن هم ۸۰کیلو اعصابم هرکی شوخی کنه توجمع باهام زود بهم برمیخوره میخوام طرف وبگیرم زیر مشت ولگد نابودش کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      مهارت کنترل خشم و اضطراب توسط جلسات روانشناختی صورت می گیرد. توصیه می شود با مراجعه به متخصص روانشناسی در جلسات روانکاوی برای حل درگیری های ذهنی شرکت کنید.
      بهترین روانشناس

    2. پرنیا گفت:

      آقای دکتر این قرص کجا موجود هست؟

      1. همیار دکترِتو گفت:

        دوست عزیز
        این دارو با نسخه پزشک قابل خریداری از داروخانه ها می باشد.

  7. آریو گفت:

    باعرض ادب.بنده مدت چند سال است که نسبتا مشروب زیاد میخورم.اعتیاد به الکل ندارم ولی شبها مشروب میخورم.الان میخوام مشروب رو ترک کنم اضطراب از بیخوابی شبانه دارم.به نظرتون از این قرض استفاده کنم به مدت محدود مثلا یک هفته آن هم شبی یک عدد که راحت بخوابم؟؟؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      ترک مشروب الکی موجب بروز عوارضی می شود که مدیریت و کنترل عوارض تحت نظر متخصص روانپزشک صورت گیرد. از این لینک می تونید نوبت بگیرید.
      متخصص روانپزشک

  8. بی بی نسا گفت:

    من طبق دستور پزشک لورازپام ۱میلی شروع کردم اما بعلت بیخوابی ادامه دادم..چطور قطع کنم..

  9. لیلا گفت:

    خوردن یه بسته لورازپام ۱ چ تاثیری میذاره؟

  10. مارال گفت:

    من برای اولین بار ۴ تا قرص لورازپام خوردم چه تاثیری میزاره

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این قرص به تعدا زیاد و بدون دستور پزشک موجب بروز عوارض جانبی در شما می شود. بهتره در صورت داشتن تنگی نفس و مشکلات تعادل به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید.

      1. احسان گفت:

        سلام آقای دکتر من یه ده پانزده روزیه به مواد مخدر اعتیاد پیدا کردم الان هم پر حرف شدم هم بیقرار باید چه دارویی مصرف کنم هنوزهم داروی اعصاب مصرف میکنم