زالو درمانی برای خار پاشنه راهکار سنتی برای کاهش درد

آنچه در این مقاله می‌خوانید

زالو درمانی یکی از روش‌های طبیعی و موثر برای کاهش درد و التهاب خار پاشنه است که با استفاده از بزاق زالو، گردش خون در ناحیه آسیب‌دیده را بهبود می‌بخشد. این روش به کاهش تورم و درد کمک کرده و در تسریع فرآیند بهبودی نقش مهمی دارد. از آن جایی که هنوز هیچ اطلاعات کاملی در این زمینه وجود ندارد، نمی‌توان با قطعیت گفت که آیا زالو درمانی می‌تواند خار پاشنه را برطرف کند یا خیر.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
آیا زالو درمانی برای خار پاشنه مفید است؟

خار پاشنه دردناک می‌تواند موجب درد و التهاب شدیدی در کف پا شود و حتی راه رفتن را برای برخی از افراد دشوار کند. در این شرایط باید با کمک یک متخصص ارتوپد، از گزینه‌های مختلف درمانی برای رفع خار پاشنه و تسکین علائم ناشی از آن استفاده کرد. یکی از این راه‌حل‌ها، زالو درمانی برای خار پاشنه است. زالو درمانی به عنوان یک تکنیک پزشکی، در سال‌های اخیر برای درمان بیماری‌های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است و یکی از آنها، رفع درد و ناراحتی ناشی از مشکلات مختلف در پاها است. اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشید قبل از انجام خودسرانه زالو درمانی با یک متخصص طب سنتی یا طب سنتی در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سامانه دکترتو نوبت حضوری از بهترین پزشکان را دریافت کرده و یا به صورت متنی و تلفنی با آنها مشورت نمایید.

زالو درمانی برای خار پاشنه (عمل خار پاشنه با زالو)

زالو درمانی برای خار پاشنه را می‌توان نوع خاصی از جراحی در نظر گرفت که در آن از زالوها، برای بهبود گردش خون و رفع التهاب در کف پاها استفاده می‌شود. زالوها موجوداتی هستند که از طریق مکیدن خون میزبان، تغذیه می‌کنند. برخی از این زالوها به صورت ویژه در پزشکی استفاده می‌شوند و می‌توان از آنها برای اهداف درمانی مختلف کمک گرفت.

در زالو درمانی خار پاشنه، زالوها را در کف پا قرار می‌دهند تا آنها با مکیدن مقدار کمی از خون میزبان، جریان خون در کف پا را بهبود دهند. علاوه بر این می‌توان با کمک این زالوها، التهاب کف پا را کم کرد و تجمع بیش از حد خون در پاشنه پا را کاهش داد. این کار می‌تواند با کاهش میزان تورم در بافت‌ها و افزایش جریان خون در رگ‌های خونی کوچک، به تدریج خار پاشنه را درمان کرده و موجب تسکین علائم ناراحت‌کننده آن شود. این روش مزیت‌ها و معایبی دارد که حتما باید در زمان استفاده از آن برای درمان خار پاشنه، آنها را در نظر گرفت.

زالوها به بافت پوست کف پا می‌چسبند و حین مکیدن خون میزبان، یک بی‌حس‌کننده موضعی را در جریان خون آزاد می‌کنند. این بی حس کننده می‌تواند درد پاشنه پا را در محل تحت درمان کاهش دهد. علاوه بر این، زالوها با ترشح یک ماده مخصوص می‌توانند به باز شدن و گشاد شدن عروق خونی کمک کنند. دو ماده دیگر ترشح شده در بزاق زالوها، هیرودین و کالین نام دارد که با رقیق کردن خون، اثر ضد انعقادی ایجاد می‌کنند. مجموعه این فرایندها در کنار هم به تدریج می‌تواند بافت‌ها را ترمیم کند تا به این ترتیب تمامی مشکلات ایجاد شده به دلیل خار پاشنه برطرف شود.

ویژگیزالو درمانی برای خار پاشنه
هدفافزایش جریان خون در ناحیه پاشنه، کاهش التهاب و تسکین درد
مکانیسم اثرزالوها با مکیدن خون، مواد ضد التهاب و آنزیم‌های خاص را به محل گزش تزریق می‌کنند که به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند. همچنین، با افزایش جریان خون، روند بهبودی بافت‌ها تسریع می‌شود.
موارد استفادهاغلب به عنوان درمان مکمل در کنار روش‌های دیگر مانند فیزیوتراپی و دارو درمانی استفاده می‌شود.
مزایا– کاهش درد و التهاب
– افزایش جریان خون
– بهبود گردش خون
– بدون نیاز به جراحی
معایباثربخشی آن به طور کامل اثبات نشده و نتایج مطالعات در این زمینه متناقض است.
– خطر عفونت در محل گزش
– هزینه بالا
– ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.
– نیاز به تخصص و تجربه درمانگر
موارد منع مصرف– افراد مبتلا به هموفیلی یا اختلالات خونریزی
– زنان باردار و شیرده
– افراد مبتلا به عفونت‌های پوستی در ناحیه پاشنه
– افرادی که به بزاق زالو حساسیت دارند.
عوارض جانبی– عفونت
– خونریزی
– آلرژی
– سرگیجه
– تهوع
مراقبت‌های بعد از درمان– تمیز نگه داشتن محل گزش
– استفاده از پانسمان
– اجتناب از فعالیت‌های سنگین
زالو درمانی برای خار پاشنه

زالو درمانی خار پاشنه برای چه کسانی مناسب است؟

این روش درمانی می‌تواند برای افرادی که از نظر سلامتی در شرایط خوبی هستند، گزینه مناسبی باشد. افرادی که به هر دلیلی توانایی انجام جراحی را ندارند و سایر روش‌های غیرجراحی برای آنها موثر نبوده است، می‌توانند از این روش درمانی برای تسکین علائم خار پاشنه استفاده کنند. با وجودی که هنوز به صورت قطعی میزان اثربخشی زالو درمانی برای درمان قطعی خار پاشنه تایید نشده، اما برخی از افراد که به درمان‌های سنتی علاقه دارند تایید می‌کنند که این روش می‌تواند به میزان زیادی درد، التهاب و ناراحتی ناشی از خار پاشنه را بهبود ببخشد. کسانی که به دلیل التهاب شدید کف پا قادر به راه رفتن نیستند یا این که درد شدیدی را تحمل می‌کنند، می‌توانند با کمک زالو درمانی، میزان التهاب کف پا را کم کنند.

متن انگلیسی:
Leeches attach to the skin tissue or skin flap and release a local anaesthetic which reduces pain at the site of attachment
ترجمه متن:
زالوها به بافت پوست یا لایه پوستی می‌چسبند و یک بی‌حس‌کننده موضعی آزاد می‌کنند که درد را در محل چسبندگی کاهش می‌دهد.

hey
زالو درمانی برای خار پاشنه برای چه کسانی مناسب است؟
زالو درمانی با ترشح مواد ضد التهاب، به کاهش درد و التهاب خار پاشنه کمک می‌کند.

زالو درمانی خار پاشنه برای چه کسانی مناسب نیست؟

زالو درمانی برای همه افراد مناسب نیست و در نتیجه در صورت استفاده از آن برای درمان خار پاشنه باید برخی شرایط را در نظر گرفت. در کل پزشک تشخیص می‌دهد که چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان خار پاشنه با زالو هستند، اما معمولا افرادی با شرایط زیر نباید از زالو درمانی برای خار پاشنه استفاده کنند:

  • کسانی که در حال حاضر یک عفونت فعال دارند، خصوصا عفونت یا زخم در پاها، نباید از زالو درمانی برای رفع خار پاشنه استفاده کنند.
  • کسانی که مشکلات انعقاد خون دارند یا هر نوع اختلال خونریزی در آنها وجود دارد، نباید زالو درمانی کنند، چرا که این روش می‌تواند موجب خونریزی شدیدی در آنها شود.
  • افرادی که در حال حاضر هر نوع داروی ضدانعقاد خون مصرف می‌کنند، نباید بدون مشورت با پزشک زالو درمانی را انجام دهند.
  • وجود هر نوع سابقه آلرژیک؛ افرادی با سابقه واکنش‌های آلرژیک قبلی، نباید بدون مشورت با پزشک از این روش استفاده کنند.
  • وجود هر نوع سوختگی در ناحیه کف پا
  • افراد باردار یا زنانی که در حال شیردهی هستند نیز باید با نظر پزشک از این روش برای درمان خار پاشنه استفاده کنند.
  • افرادی با سابقه دیابت یا سابقه داشتن زخم دیابتی در پاها
  • افراد مبتلا به بیماری‌های شدید شریانی محیطی
  • افرادی مبتلا به انواع کم خونی
  • افراد زیر ۱۸ سال

متن انگلیسی:
medicinal leech therapy should not be used in patients with severe peripheral arterial disease
ترجمه متن:
زالو درمانی نباید در بیماران مبتلا به بیماری شدید شریان محیطی استفاده شود.

ncbi

نمی‌دونی زالو درمانی می‌تونه خار پاشنه رو درمان کنه یا نه؟

از متخصص مشاوره بگیر.

نحوه انجام زالو درمانی برای خار پاشنه

بعد از ارزیابی شرایط هر بیمار، کف پای بیماران کاملا تمیز و ضدعفونی می‌شود. سپس روی کف پاها، تعدادی زالو قرار داده خواهد شد. برای درمان خار پاشنه با زالوها، باید روی کف پاها حداقل ده زالو قرار بگیرد. بعد از این که زالوها مکیدن را آغاز کردند، معمولا ۴۵ دقیقه به آنها اجازه داده می‌شود تا خون را از کف پای فردی که تحت درمان قرار دارد، استخراج کنند. به صورت میانگین هر زالو حدود ۱۵ میلی‌لیتر خون را از بدن فرد خارج می‌کند. در این زمان، آنها پروتئین‌ها و پپتیدهایی را آزاد می‌کنند که خون را رقیق کرده و از لخته شدن آن جلوگیری می‌کند.

این کار باعث بهبود گردش خون و جلوگیری از مرگ بافت می‌شود. بعد از این که زالوها سیر شدند، به صورت خود به خود از روی پاها جدا خواهند شد. حالا باید محل درمان با زالو یا در واقع، زخم‌های ایجاد شده توسط زالوها، به صورت کامل تمیز و ضدعفونی شود، تا خطر عفونت بیماران کاهش یابد. برخی از متخصصان توصیه می‌کنند که بهتر است بعد از زالو درمانی خار پاشنه، از ترکیب روغن‌های گیاهی مانند روغن‌کرچک یا زیتون در محل درمان استفاده کرد. بسته به شدت خار پاشنه، جلسات درمانی باید تکرار شوند.

خار پاشنه محل های انداختن زالو روی پا

در زالو درمانی برای خار پاشنه، یکی از مهم‌ترین اقدامات، قرار دادن زالوها در مکان‌های مناسب برای درمان است. در خصوص خار پاشنه یا فاشیای کف پا، زالوها باید در نیم‌دایره پاشنه پا و در نزدیک‌ترین قسمت نسبت به خار پاشنه قرار داده شوند.

زالو درمانی خار پاشنه باید چند جلسه انجام شود؟

تعداد جلسات زالو درمانی برای خار پاشنه برای هر فرد متفاوت است. معمولا شدت خار پاشنه و نحوه اثربخشی این روش در هر فرد، تعیین می‌کند که تعداد جلسات مورد نیاز چقدر است. معمولا در طب سنتی توصیه می‌شود که برای بهبود کامل علائم، باید زالو درمانی دو تا سه جلسه تکرار شود.

خار پاشنه محل‌های انداختن زالو روی پا است.
بزاق زالو دارای خواص ضد انعقادی است که جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده را بهبود می‌بخشد.

مراقبت های قبل و بعد زالو درمانی برای خار پاشنه

به منظور استفاده از زالو درمانی برای خار پاشنه باید به یک سری نکات، قبل و بعد از درمان توجه کرد. نکات مهمی که قبل از درمان باید در نظر داشت شامل موارد زیر می‌شود:

  • حتما لیست داروهای مصرفی را به متخصص طب سنتی ارائه دهید و با یک پزشک در خصوص ایمن بودن انجام دریافت این درمان مشورت کنید.
  • مطمئن شوید که هیچ زخم یا عفونت فعالی در پاها وجود نداشته باشد.
  • محل درمان باید کاملا قبل از قرار گرفتن زالوها، ضدعفونی شود.
  • زالوهای مورد استفاده برای درمان باید حتما استریل باشند.

بعد از درمان هم باید یک سری موارد را در نظر گرفت تا خطر تورم، عفونت یا خونریزی در محل درمان را کاهش داد. مراقبت‌های مهم بعد از زالودرمانی خار پاشنه هم شامل موارد زیر می‌شود:

  • حتما باید زخم‌ها بعد از درمان ضدعفونی شوند.
  • ناحیه تحت درمان باید مرتب شسته و سپس خوب خشک شود.
  • سعی کنید تا چند روز از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید.
  • از یک روغن برای مالش محل درمان استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان نباید زخم‌ها را خاراند یا آنها را دست‌کاری کرد.
  • می توان برای کاهش تورم و التهاب از کمپرس سرد استفاده کرد
  • در صورت تجویز آنتی‌بیوتیک برای پیشگیری از عفونت، باید حتما داروها را به صورت کامل مصرف کنید.
  • در صورت خونریزی باید زخم‌ها پانسمان شوند.
  • در صورت وجود عفونت یا درد ادامه‌دار حتما به پزشک مراجعه کنید.

عوارض زالو درمانی برای خار پاشنه

زالو درمانی برای خار پاشنه بی‌خطر نیست و برای برخی از افراد ممکن است یک سری مشکلات و عوارض را ایجاد کند. مهم‌ترین مشکل یا عارضه‌ای که احتمالا برخی افراد بعد از زالو درمانی تجربه می‌کنند، عفونت است. این مشکل خصوصا اگر شرایط استریل قبل و حین درمان رعایت نشود یا این که فرد بهداشت زخم‌های کف پا را بعد از درمان رعایت نکند، می‌تواند مشکل‌ساز شود. علاوه بر این خود بزاق زالو حاوی یک سری باکتری‌هاست که ممکن است موجب انتقال عفونت به بیماران شود.

یکی دیگر از عوارض احتمالی بعد از زالو درمانی خار پاشنه، خونریزی است. زخم‌های ایجاد شده توسط زالوها شاید تا ساعت‌ها پس از جدا شدن آنها، همچنان خونریزی داشته باشند. از دیگر عوارض شایع زالو درمانی برای خار پاشنه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • التهاب و درد
  • کبودی و تورم در ناحیه تحت درمان
  • قرمزی
  • خارش
  • واکنش آلرژیک نسبت به بزاق زالو
  • سپتیسمی

می‌ترسی زالو درمانی عوارضی برای خار پاشنه داشته باشه؟ کلیک کن و بپرس.

هزینه زالو درمانی خار پاشنه

هزینه های زالو درمانی برای خار پاشنه بر اساس شدت آن و میزان جلسات درمانی مورد نیاز متفاوت است. علاوه بر این، بسته به این که یکی از پاها نیاز به درمان دارد یا این که هر دو پا باید با زالو درمان شوند، هزینه‌های درمان متغیر است. در نهایت هزینه زالو درمانی برای خار پاشنه به کلینیک و قیمت‌های تعیین شده در آن بستگی دارد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

متخصصان طب سنتی معتقدند که زالو درمانی می‌تواند برای درمان خار پاشنه مفید باشد. حتی برخی از افراد با استفاده از این روش، شاهد کاهش علائم ناراحت‌کننده ناشی از خار پاشنه بوده‌اند. اما از آن جایی که هنوز هیچ اطلاعات کاملی در این زمینه وجود ندارد، نمی‌توان با قطعیت گفت که آیا زالو درمانی می‌تواند خار پاشنه را برطرف کند یا خیر.

به‌هرحال در صورت تمایل برای استفاده از زالو تراپی در درمان خار پاشنه، بهتر است حتما با یک متخصص طب سنتی و یک پزشک ارتوپد در این زمینه مشورت کنید. پزشک با ارزیابی شرایط شما تشخیص می‌دهد که آیا می‌توانید زالو درمانی برای خار پاشنه را انجام دهید یا خیر. این روش ممکن است برای تمام افراد مناسب و ایمن نباشد. خوشبختانه شما می‌توانید از طریق سامانه دکترتو با بهترین پزشکان در این باره مشورت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

خیر، هیچ داده‌ای تاکنون تایید نکرده که می‌توان خار پاشنه را با زالو درمانی کاملا برطرف کرد، اما احتمالا اثرات آن می‌تواند به کاهش التهاب و درد کف پا کمک کند.

زالو درمانی کمی دردناک است و معمولا اثر نیش زالوها می‌تواند موجب درد در کف پا شود. اما میزان دردی که هر فرد تجربه می‌کند متفاوت است.

خیر این روش قطعی نیست و هنوز هیچ مطالعه کاملی در خصوص آن صورت نگرفته است. زالو درمانی احتمالا تنها درد و التهاب کف پا را کم می‌کند.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن