لارنژیت، شناخت نحوه تشخیص و بهترین روش‌های درمان این بیماری!

آنچه در این مقاله می‌خوانید

لارنژیت یا التهاب جنحره یکی از رایج‌ترین بیماری‌های دستگاه تنفسی و حنجره است که در اثر التهاب مخاط تارهای صوتی ایجاد می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
laryngitis

لارنژیت یکی از بیماری‌های مربوط به تارهای صوتی است که باعث التهاب مخاط تارهای صوتی می‌شود. عوامل زیادی باعث این التهاب می‌شود که برخی از آنها عوامل ویروسی و باکتریایی هستند. علاوه بر اینها عواملی مانند سیگارکشیدن، استفاده بیش‌ارحد از مشروبات الکی و صدمات فیزیکی تارهای صوتی هم می‌تواند منجر به بروز لارنژیت شود.

علائم این بیماری در افراد مختلف ممکن است کمی متفاوت باشد، در اغلب موارد افرد علائمی مانند گرفتگی صدا، گلودرد، تب و سخی در بلع را تجربه می‌کنند. این بیماری می‌تواند کودکان به خصوص کودکان زیر ۵ سال را هم درگیر کند. در کرونا هم شاهد نوعی از آن به نام لارنژیت کرونا را شاهد هستیم که با حمله ویروس به تارهای صوتی ایجاد می‌شود.

بروز هر گونه مشکل و یا اختلالی در دستگاه تنفسی، تارهای صوتی، حنجره و غیره به دلیل حساسیت بالای این بخش‌ها بسیار آزاردهنده و سخت خواهد بود. به همین دلیل هم هست که در صورت مشاهده هر گونه مشکلی در این نواحی، از بیمار خواسته می‌شود که هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کند. در این مطلب از مجله سلامت دکترتو می‌خواهیم به بررسی بیماری لارنژیت بپردازیم. در ادامه این مطلب به شما می‌گوییم این بیماری انواع آن چیست، چه علائمی دارد، و راه‌های درمان و پیگیری از آن چیست؟

این بیماری با میزان حساسیت بالای خود نیازمند مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی خواهد بود. متخصصین گوش، حلق و بینی در دکترتو می‌توانند با مشاوره‌های آنلاین و تلفنی و یا معاینه‌های حضوری، در درمان این بیماری به شما کمک کنند.

لارنژیت چیست؟

لارنژیت یا التهاب حنجره یکی از بیماری‌های شایع تار صوتی است که باعث تورم و التهاب در این بخش از بدن می‌شود. در حنجره ما، چین‌هایی وجود دارد که با نام تار صوتی شناخته می‌شود که موجب تولید صدا و در نتیجه، توانایی صحبت‌کردن می‌شود. این چین‌ها در مجاورت تعدادی غضروف هستند که به طور کامل از آنها محافظت می‌کند.

مخاطی روی تارهای صوتی وجود دارندکه آنها را نرم‌تر و منعطف‌تر می‌کنند و در نتیجه، امکان حرکت و لرزش‌ها را برای تارهای صوتی راحت‌تر می‌کند. به این صورت امکان ایجاد نت‌های مختلف در گلوی شما امکان‌پذیر خواهد بود و شما می‌توانید صحبت کنید.

وقتی فردی دچار این بیماری می‌شود مخاط موجود در سیستم صوتی درگیر می‌شود و در نتیجه تارهای صوتی قرمز و دچار تورم و التهاب می‌شوند.

laryngitis
لارنژیت زمانی به وجود می‌آید که تارهای صوتی دچار التهاب شوند.

انواع لارنژیت

لارنژیت گلو مانند بسیاری دیگر از مشکلات و بیماری‌ها دارای انواع متفاوتی است که هر کدام از آنها بسته به شرایط فرد، ایجاد می‌شوند. اصولا می‌توان لارنژیت را به دو دسته حاد و مزمن تقسیم‌بندی کرد. در ادامه به بررسی کامل هر کدام از این موارد می‌پردازیم:

۱. لارنژیت حاد

این نوع از لارنژیت معمولا به‌صورت کاملا ناگهانی آغاز می‌شود و بعد از مدتی دیگر حادتر نمی‌شود. دلایل بروز نوع حاد این بیماری در بیشتر مواقع قرار‌گرفتن در معرض عوامل استنشاقی سمی و همین‌طور عواملی عفونی است که با عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی در ارتباط هستند. علاوه‌بر‌این آلرژی، مجاورت طولانی‌مدت با گرما، ضربه به تارهای صوتی و غیره از دیگر علت‌های بروز لارنژیت حاد هستند.

عوامل عفونتی که منجر به بروز لارنژیت حاد می‌شوند معمولا ویروسی و گاهی باکتریال هستند. لازم به ذکر است که اگر لارنژیت حاد بیشتر از ۳ هفته طول بکشد به لارنژیت مزمن تبدیل خواهد شد.


۲. لارنژیت مزمن

این نوع از لارنژیت غالبا در نتیجه‌ی آسیب‌های طولانی‌مدت و مداوم اتفاق می‌افتد، عواملی مانند سینوزیت مزمن، رفلاکس دائمی معده و درگیری مخاط حلق با اسید معده و بروز التهاب در آن، مصرف طولانی‌مدت سیگار و مشروبات الکلی می‌توانند در ایجاد لارنژیت مزمن مؤثر باشد.

طبیعی است که مسیر درمان لارنژیت مزمن طولانی‌تر است و می‌تواند منجر به تغییرات بزرگی در سبک زندگی فرد می‌شود، برای مثال، کسی که سالیان سال سیگار مصرف می‌کرده، حالا مجبور است که سبک زندگی خود را تغییر دهد و در نتیجه، مصرف سیگار را کنترل و یا قطع کند. جالب است بدانید که تغییراتی که در صدای افراد سیگاری ایجاد می‌شود هم نشانه‌ی وجود اثرات دود بر تارهای صوتی است.


۳. لارنژیت کودکان

لارنژیت کودکان که با نام خروسک هم شناخته می‌شود از جمله شایع‌ترین بیماری‌های کودکان است. این بیماری با ایجاد عفونت در سیستم تنفسی کودک، معمولا در فصل‌های زمستان و بهار شیوع پیدا می‌کند و بیشتر کودکان زیر ۵ سال را درگیر می‌کند. طبیعی است که ابتلا به لارنژیت در کودکان بالای این گروه سنی دیده می‌شود، اما مشکلات تنفسی و همین‌طور علائم ناشی از آن، به مراتب متفاوت‌تر خواهد بود.


۴. لارنژیت کرونا

بیماری کرونا دارای علائم بسیار متفاوتی است که در بسیاری از افراد به شکل منحصربه‌فردی دیده می‌شود. یکی از علائم کرونا در بسیاری از بیماران، لارنژیت کرونا است. که تارهای صوتر فرد را درگیر کرده و همراه با علائمی مانند گلودرد، تغییر صدا و غیره خود را نشان می‌دهد.

ویروس کرونا با حمله به دستگاه تنفسی فرد، تارهای صوتی را هم ملتهب می‌کند. این ویروس سپس دیگر بخش‌های دستگاه تنفسی یعنی بینی، گلو و یا حتی ریه را درگیر می‌کند، بدین صورت دیگر علائم کرونا را هم در فرد شاهد هستیم.

laryngitis symptoms
لارنژیت دارای علائم مشخصی است که در افراد مختلف به طور متفاوتی نمود پیدا می‌کند.

علائم لارنژیت چیست؟

معمولا لارنژیت یا همان التهاب حنجره در افراد مختلف، علائم متفاوتی دارد و به همین دلیل در بسیاری از شرایط، تشخیص را سخت می‌کند. در نتیجه، توصیه می‌کنیم اگر علائمی مشابه لارنژیت دارید با دریافت مشاوره از متخصص گوش، حلق و بینی دکترتو و یا مراجعه حضوری و معاینه و برای تشخیص بیماری خود اقدام کنید. در ادامه به بررسی برخی از رایج‌ترین علائم لارنژیت می‌پردازیم:

  • گلودرد: معمولا بسیاری از افراد در شروع لارنژیت خود، دردی را در قسمت جلوی گردن و گلوی خود احساس می‌کنند. این گلودرد به مرور زمان افزایش پیدا می‌کند، آن هم در مدت زمان بسیار کوتاه!
  • گرفتگی صدا: بعد از آن نوبت به گرفتگی صدا می‌رسد، این یعنی رفته‌رفته شاهد تغییر صدای خود خواهید بود. این موضوع در بسیاری از شرایط به ازدست‌دادن صدا می‌رسد و در نهایت فرد فقط توانایی زمزمه‌کردن خواهد داد! به خاطر داشته باشید که این مشکل فقط زمانی اتفاق می‌افتد که تارهای صوتی شما دچار عفونت و التهاب شده باشند و به همین دلیل می‌توان آن را موقتی دانست.
  • تب: از آنجایی که این بیماری با التهاب در حنجره و تارهای صوتی به وجود می‌آید، در برخی بیماران شاهد تب هم هستیم.
  • دشواری در بلع: التهاب در حنجره و تارهای صوتی ممکن است در بلع هم اختلال ایجاد کند. در واقع یکی از آزاردهنده‌ترین علائمی که در نوع حاد و مزمن این بیماری دیده می‌شود دشواری در بلع است.
  • احساس خستگی: احساس خستگی و بی‌حوصلگی از دیگر علائم ابتلا به لارنژیت است.

طبیعی است که با دقت در زمان بروز این علائم و همین‌طور مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی می‌توانید در مهار به‌موقع این بیماری و همین‌طور علائم ناشی از آن موفق‌تر باشید. در دکترتو شما می‌توانید با بهترین متخصصین گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، به‌صورت آنلاین یا تلفنی با آنها مشورت کنید و همچنین در صورت نیاز نسبت به رزرو وقت ویزیت حضوری اقدام کنید.

گلودرد و گرفتگی صدا کلافه‌ت کرده؟

برای بررسی علائم با متخصص مشورت کن.

علائم لارنژیت در نوزادان و کودکان

همان‌طور که گفتیم متأسفانه لارنژیت حاد در بسیاری از کودکان و نوزادان هم دیده می‌شود. معمولا این اختلال در کودکان با یک سرماخوردگی به مدت ۲ تا ۳ روز آغاز می‌شود. طبیعی است که حساسیت موجود در سیستم ایمنی و بدن کودکان و نوزادان، ایجاب می‌کند که در صورت بروز هر گونه علائمی، سریعا به پزشک مراجعه کنید، دکترتو در این مسیر از طریق معاینه حضوری و همین‌طور مشاوره آنلاین همراه شما خواهد بود. از جمله علائم لارنژیت در نوزادان و کودکان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • بروز سوت نفسی (خس‌خس‌کردن قفسه سینه در زمان تنفس)
  • گرفتگی صدا
  • مشکل بلعیدن غذا
  • احساس درد در مجرای تنفسی.

در صورتی که علائم شدت پیدا کردند لازم است سریعا به پزشک مراجعه کنید. از جمله علائمی که شدت این بیماری را در نوزادان و کودکان نشان می‌دهند به این موارد اشاره می‌کنیم:

  • تب شدید
  • افزایش سرعت تنفس
  • افزایش صدا در زمان تنفس
  • علائم ناشی از کمبود و ازدست‌دادن آب بدن همچون خواب‌آلودگی زیاد، کاهش ادرار یا خشکی دهان
  • کم‌آوردن نفس
  • بی‌قراری و کسالت.
laryngitis
لارنژیت و فارنژیت با تمامی شباهت‌هایی که با هم دارند دارای تفاوت‌های مشخصی هم هستند که امکان تشخیص را فراهم می‌سازد.

تفاوت لارنژیت و فارنژیت

یکی از اصلی‌ترین سؤال‌هایی که در زمان صحبت از بیماری لارنژیت در ذهن افراد شکل می‌گیرد این است که لارنژیت و فارنژیت چه تفاوتی با هم دارند؟ به‌طورکلی باید گفت که فارنژیت مربوط به التهاب در پشت گلو است و معمولا آن را با نام عامیانه گلودرد می‌شناسیم. این بیماری مشکلاتی همچون احساس خارش در ناحیه گلو را هم به همراه دارد.

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌هایی که می‌توان میان لارنژیت و فارنژیت در نظر گرفت، علت بروز آنهاست. در رابطه با علت بروز لارنژیت حاد و مزمن، پیش از این برایتان نوشتیم. علت بروز فارنژیت بیماری‌هایی مانند سرخک، آدنوویروس، آبله مرغان، اکروپ (بیماری تنفسی در کودکان)، استرپتوکوک گروه A و غیره است. تفاوت‌هایی که در علت بروز هر کدام از این بیماری‌ها دیده می‌شوند، یکی از بزرگ‌ترین مواردی هستند که موجب تفکیک این دو بیماری می‌شود.

علاوه بر این علائم فارنژیت تا حدود زیادی با بیماری التهاب حنجره تفاوت دارد. علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، لرز، سردرد در بیماری فارنژیت دیده می‌شوند، اما در مبتلایان به لارنژیت چنین علائمی وجود ندارد. با این حال باید اعتراف کنیم که تمایز بین این دو بیماری، صرفا توسط متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است و به همین دلیل لازم است که در انتخاب یک پزشک خوب، دقت بالایی داشته باشید.

فارنژیت التهای پشت گلو است و لارنژیت التهاب تارهای صوتی، علل و علائم آنها متفاو است. در فارنژیت علائمی شبیه سرماخوردگی داریم ولی در لارنژیت نه.

پیشگیری از ابتلا به لارنژیت

با توجه به تمامی توضیحاتی که تا به اینجا در رابطه با بیماری لارنژیت یا التهاب حنجره دادیم احتمالا میزان سختی این بیماری را حدس می‌زنید. به همین دلیل بهتر است که تا قبل از آنکه دیر شود به فکر پیشگیری از این بیماری باشید. از جمله عواملی که می‌توانند در پیشگیری از این بیماری مؤثر واقع شوند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱. دوری از خشکی و تحریک حنجره

یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند در پیشگیری از التهاب حنجره مؤثر باشد این است که گلوی و تارهای صوتی خود را خشک نگه ندارید، چون این مسئله موجب تحریک حنجره می‌شود. بهتر است مرتب آب بنوشید و با این کار، رطوبت موردنیاز دستگاه تنفسی و حنجره‌تان را تأمین کنید.

۲. ترک سیگار

مصرف سیگار می‌تواند احتمال ابتلا به لارنژیت و به ویژه نوع مزمن را در شما افزایش دهد. پس اگر سیگار می‌کشید و به‌خصوص اگر زیاد سیگار می‌کشید، بهتر است که تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید. دود سیگار باعث خشکی حنجره و حلق و در نتیجه افزایش احتمال ابتلا به لارنژیت می‌شود.

البته اگر حتی خودتان هم سیگار نمی‌کشید و نزدیکان شما زیاد شیگار می‌کشند و شما در معرض دود سیگار قرار دارید هم ممکن است دچار لارنژیت شوید.

۳. پرهیز از مصرف الکل

مصرف بیش‌ازحد و درازمدت مشروبات الکلی هم می‌تواند رطوبت بدن شما را کاهش دهد و در نتیجه، دستگاه تنفسی، حلق و حنجره‌تان را خشک و آسیب‌پذیر کند. پس اگر مشروبات الکلی زیادی مصرف می‌کنید بهتر است که جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری، هر چه سریع‌تر تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

۴. پرهیز از مصرف غذاهای تند

وجود فلفل در مواد غذایی می‌تواند مخاط حنجره شما را تحریک کند. همچنین تندی غذا عموما باعث رفلاکس معده می‌شود و همین موضوع احتمال ابتلا به لارنژیت را افزایش می‌دهد. پس اگر می‌خواهید که از این بیماری پیشگیری کنید بهتر است که مصرف غذاهای تند را به حداقل برسانید.

۵. مصرف میوه و سبزیجات

میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها هستند و می‌توانند سلامت حنجره شما را افزایش دهند و در پییگیری از لارنژیت تأثیر دارند.

laryngitis treatment
درمان این بیماری زمانی امکان‌پذیر است که پزشک بتوانید به تشخیص درستی از علت آن دست پیدا کند.

درمان لارنژیت

پیش از آن بررسی روش‌های پزشکی و درمانی لارنژیت ،بهتر است بدانید که کارهایی وجود دارند که می‌توانند شدت علائم این بیماری را کاهش دهند و به همین دلیل بسیاری از پزشکان در زمان معاینه بیمار مبتلا به این بیماری، نوشیدن مایعات، کاهش استفاده از تارهای صوتی، افزایش رطوبت هوا و غیره را تجویز می‌کنند. با این حال روش‌های درمانی پزشکی و همین‌طور خانگی وجود دارند که می‌توانند به درمان لارنژیت کمک کند:

درمان پزشکی لارنژیت

معمولا از این مسیر درمانی برای درمان لارنژیت استفاده می‌کنند:

  1. آنتی‌بیوتیک‌ها: مصرف آنتی‌بیوتیک برای لارنژیت‌هایی که عامل ویروسی ندارند، مؤثر خواهد بود. به همین دلیل اگر پزشک تشخیص دهد که عامل ابتلا به لارنژیت در بیمار، ویروس است، هیچ‌گونه آنتی‌بیوتیکی تجویز نخواهد کرد.
  2. کوتیکو استروئیدها: این نوع از داروها در بسیاری از شرایط می‌توانند در کاهش التهاب‌های موجود در تارهای صوتی بیمار مؤثر باشند. با این حال، این درمان، تنها در زمانی انجام می‌گیرد که بیمار به درمان فوری نیاز داشته باشد، شرایطی همچون ابتلای نوزاد و کودکان نوپا به لارنژیت.
  3. جراحی: استفاده از روش درمانی جراحی در زمان‌هایی تجویز می‌شود که لارنژیت بیمار به مرحله بسیار شدید خود رسیده باشد و روش‌های دارویی به هر دلیلی به نتیجه نرسیده باشند.

طبیعی است که با دقت در زمان بروز علائم و همین‌طور مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی می‌توانید در مهار به‌موقع این بیماری و همین‌طور علائم ناشی از آن موفق‌تر باشید. در دکترتو شما می‌توانید با بهترین متخصصین گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، به‌صورت آنلاین یا تلفنی با آنها مشورت کنید و همچنین در صورت نیاز نسبت به رزرو وقت ویزیت حضوری اقدام کنید.

دنبال بهترین درمان برای لارنژیت هستی؟ همین حالا با متخصص مشورت کن.

درمان خانگی لارنژیت

در کنار تمامی روش‌های درمانی پزشکی و دارویی که برای بیماری لارنژیت وجود دارد، درمان خانگی لارنژیت هم در بسیاری از شرایط، بسیار مؤثر است. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از مهمترین آنها می‌پردازیم:

۱. غرغره آب نمک

تجربه در کنار تحقیقات و بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که غرغره آب نمک می‌تواند در مقابله با میکروب‌ها خاصیت تسکین‌دهندگی داشته باشد. از این رو غرغره آب نمک می‌تواند در درمان عفونت‌های باکتریایی موجود در التهاب حنجره مؤثر واقع شود.

۲. استفاده از مرطوب‌کننده هوا

تارهای صوتی ما از سه لایه تشکیل شده‌اند و لایه میانی آن که ژل‌مانند است در زمان ابتلا به التهاب حنجره متورم و ملتهب می‌شود. در چنین شرایطی استفاده از دستگاه مرطوب‌کننده هوا می‌تواند خاصیت رطوبت و همین‌طور ژلی این لایه را به آن برگردانده و در نتیجه به بهبود لارنژیت کمک کند. نکته مهمی که در زمان استفاده از این روش باید رعایت کنید این است که تمیزی و نظافت دستگاه را مدنظر داشته باشید تا از عدم وجود باکتری و میکروب در درون آن مطمئن شوید.

۳. مصرف مواد غذایی کاهش‌دهنده رفلاکس معده

همان‌طور که اشاره شد، رفلاکس معده یکی از عواملی است که در بروز لارنژیت تأثیر دارند. به همین دلیل شما می‌توانید با مصرف مواد غذایی که از رفلاکس معده شما جلوگیری می‌کنند به درمان لارنژیت خود کمک کنید. از جمله این مواد غذایی می‌توان به سبزیجات برگ‌دار، موز، چای زنجبیل و غیره اشاره کرد. در کنار آن بهتر است که بعد از صرف وعده‌های غذایی‌تان دراز نکشید تا دچار فلاکس معده نشوید.

laryngitis
برای آن که بتوانید بیماری التهاب حنجره خود را بهبود بخشید باید دلیل اصلی آن را بفهمید.

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

لارنژیت یکی از بیماری‌های مربوط به تارهای صوتی است که باعث التهاب مخاط تارهای صوتی می‌شود. عوامل زیادی باعث این التهاب می‌شود که برخی از آنها عوامل ویروسی و باکتریایی هستند. علاوه بر اینها عواملی مانند سیگارکشیدن، استفاده بیش‌ارحد از مشروبات الکی و صدمات فیزیکی تارهای صوتی هم می‌تواند منجر به بروز لارنژیت شود.

علائم این بیماری در افراد مختلف ممکن است کمی متفاوت باشد، در اغلب موارد افرد علائمی مانند گرفتگی صدا، گلودرد، تب و سخی در بلع را تجربه می‌کنند. این بیماری می‌تواند کودکان به خصوص کودکان زیر ۵ سال را هم درگیر کند. در کرونا هم شاهد نوعی از آن به نام لارنژیت کرونا را شاهد هستیم که با حمله ویروس به تارهای صوتی ایجاد می‌شود.

با توجه به تمامی توضیحاتی که در این مطلب در رابطه با لارنژیت ارائه دادیم احتمالاً متوجه حساسیت تشخیص و درمان این بیماری شده‌اید. به همین دلیل نیز اولین و مهمترین توصیه‌ای که برایتان داریم این است با علائم این بیماری را نادیده نگیرید و سریع‌تر به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. پزشکان متخصص دکترتو به شما این امکان را می‌دهند که با مشاوره آنلاین و یا حتی مراجعه و معاینه حضوری خود، به بهترین تشخیص و درمان دست یابید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اصولا عواملی که می‌توانند به ابتلا به لارنژیت منجر شوند در دو دسته عفونی و غیرعفونی قرار می‌گیرند. دلایل عفونی مااند ویروس‌ها و باکتری‌ها و دلایل غیرعفونی شامل ضربه، مصرف بیش‌ازحد سیگار و غیره خواهد بود. به همین دلیل بسته به علت ایجاد بیماری مسیر درمانی هم کمی متفاوت خواهد بود.

لوزه‌ در واقع دو گره لنفی هستند که در دو طرف انتهایی گلوی ما وجود دارند. لوزه‌ها و تارهای صوتی دو سیستم مجزا هستند و التهاب و تورم آنها هم با هم تفاوت زیادی دارد.

گلودرد از جمله علائمی است که در بیماری التهاب حنجره دیده می‌شود، به همین دلیل نمی‌توان آن را به عنوان یک مشکل مجزا با لارنژیت مقایسه کرد.

زمانی که التهاب موجود در تارهای صوتی شدید شود ممکن است منجر به خونریزی این ناحیه شود. به همین دلیل در بسیاری از شرایط، خلط خونی در زمان ابتلا به لارنژیت دیده می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که خلط خونی صرفا در لارنژیت شدید دیده نمی‌شود، بلکه در سایر بیماری‌های دستگاه تنفسی و درگیری ناحیه گلو، حنجره هم ممکن است دیده شود.

ایجاد التهاب در ناحیه حنجره و تارهای صوتی می‌تواند موجب گرفتگی صدا شود. با این وجود از آنجایی که گرفتگی صدا در سایر بیماری‌های دستگاه تنفسی هم دیده می‌شود می‌توان گفت که این علامت، زمانی نشان‌دهنده لارنژیت خواهد بود که با سایر علائم این بیماری همراه شود.

بیماری التهاب حنجره معمولا بعد از مدتی و با استفاده از روش‌های درمانی خوب می‌شد، اما زمانی که بیمار آن را نادیده بگیرد و و برای تشخیص و درمان درست اقدان نکند، ممکن است خطرناک باشد.

بسیاری از افراد در زمان ابتلا به لارنژیت این دغدغه را دارند که آیا می‌توانند موجب انتقال و سرایت این بیماری به سایر افراد و نزدیکان خود شوند یا نه؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که لارنژیت، تنها در زمانی می‌تواند مسری باشد که در اثر یک ویروس به وجود آمده باشد. لارنژیت‌هایی که حاصل از عوامل دیگری مانند فریاد‌زدن، مصرف بیش‌از‌حد سیگار و الکل و غیره به وجود می‌آیند، مسری نیستند.

برای تشخیص و درمان این بیماری باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در دکترتو شما می‌توانید با بهترین متخصصین گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، به‌صورت آنلاین یا تلفنی با آنها مشورت کنید و همچنین در صورت نیاز نسبت به رزرو وقت ویزیت حضوری اقدام کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.9از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره لارنژیت

  1. ناهید گفت:

    ممنون از پاسختون ولی من زبونم مخصوصا انتهای به شدت خشک میشه و انگار روش شن ریختن یه حالت زبری داره که بلع رو برام مشکل کرده یه جوری انگار بزرگتر میشه وقتی خشکه به نظرتون از حنجره هست .

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      ناهید عزیز
      خشکی زبان و احساس زبری در انتهای آن ممکن است به دلایل مختلفی از جمله خشکی دهان، مشکلات گوارشی، حساسیت به داروها، یا التهاب در ناحیه حنجره باشد. این حالت می‌تواند به دلیل کمبود آب بدن، داروهای مصرفی، یا مشکلات مربوط به گلو و حنجره باشد.
      اگر این مشکل ادامه داشته باشد یا با علائم دیگری مثل درد یا التهاب همراه باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بررسی دقیقی انجام دهد. پزشک ممکن است معاینه‌ای برای بررسی علل خشکی و زبری زبان و مشکلات احتمالی در حنجره انجام دهد.

      متخصص داخلی

  2. ناهید گفت:

    سلام وقتتون بخیر من سه ماه مشکل گلودرد داشتم که ۵ متخصص گوش حلق بینی مراجعه کردم گفتن سالمی ورفتم گوارش بازم گفت سالمی که با تحقیقی که خودم انجام دادم فهمیدم مشکل حنجره هست عکس برداری انجام دادم گفتن گرفتگی عضلات و التهاب هست و باید ۷ الی ۱۰ جلسه ماساژ درمانی و گفتار درمانی کنم ولی راه خیلی دوره اگه انجام ندم خود به خود حنجره خوب نمیشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      ناهید عزیز
      گرفتگی عضلات و التهاب حنجره، به خصوص اگر مدت زیادی از علائم گذشته باشد، بهبود خودبه‌خودی کُندی دارد و ممکن است نیاز به درمان فعال داشته باشد. ماساژ درمانی و گفتار درمانی می‌تواند به کاهش التهاب، بهبود جریان خون، و بازگشت عملکرد طبیعی عضلات حنجره کمک کند، اما اگر انجام این جلسات به دلیل فاصله برایتان دشوار است، چند راهکار دیگر نیز می‌تواند تا حدی کمک‌کننده باشد:

      تمرینات تنفسی: برخی تمرینات آرامش‌بخش تنفسی می‌تواند به کاهش فشار بر عضلات حنجره کمک کند.
      حفظ رطوبت گلو: از بخار آب گرم یا دستگاه بخور برای مرطوب نگه داشتن محیط گلو استفاده کنید.
      خودمراقبتی صوتی: از فشار آوردن به حنجره، مثلاً با صحبت کردن زیاد یا بلند صحبت کردن، خودداری کنید.