موهای زائد چانه و سینه در زنان، ۸ علت آن و راه‌ های درمان – مجله سلامت دکترتو

علت موی زائد چانه و سینه در زنان چیست و چگونه برطرف میشود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

رشد موهای زائد در چانه و سینه که معمولا هیرسوتیسم یا پرمویی نامیده می‌شود، معمولا به دلیل عدم تعادل هورمونی اتفاق می‌افتد. افزایش سطح آندروژن و تستوسترون در بدن زنان که از هورمون‌های مردانه هستند، می‌تواند در قفسه سینه یا زیر گلو موهای زائدِ ضخیم و تیره رنگ را ایجاد کند. گزینه‌های درمانی برای از بین‌بردن موهای زائد چانه و اطراف سینه شامل درمان‌های هورمونی یا آنتی‌آندروژن و لیزر موهای زائد و الکترولیز هستند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
علت موی زائد چانه و سینه در زنان چیست و چگونه برطرف میشود؟

رشد موهای زائد چانه و سینه در زنان که از نظر پزشکی نوعی هیرسوتیسم یا پرمویی نام دارد، می‌تواند ناراحت‌کننده باشد و روی اعتمادبه‌نفس فرد تاثیر بگذارد. این وضعیت با رشد موهای تیره و ضخیم زیر گلو و اطراف نوک پستان مشخص می‌شود. معمولا این موهای زائد در مردان دیده می‌شود و بیشتر روی صورت، سینه و پشت کمر وجود دارد. علت رشد موهای زائد در این نواحی معمولا تغییرات هورمونی یا عوارض دارویی است. برای درمان آن بهتر است به متخصص غدد، دکتر زنان یا متخصص پوست و مو مراجعه کنید. شما در سایت دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان آشنا شوید و برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

آیا رشد موهای زائد چانه و اطراف سینه در زنان طبیعی است؟

موی زائد روی چانه و دور سینه طبیعی است. رشد موهای زائد در برخی افراد معمولا از زمان بلوغ و به‌دنبال تغییرات هورمونی شروع می‌شود. ژنتیک و هورمون‌ها می‌توانند نوع، مقدار و حتی نحوه‌ی رشد موها را تعیین کنند. همه‌ی خانم‌ها مقداری موهای نازک و ظریف روی چانه‌ یا سینه‌ خود دارند که آن‌ها را موهای کرکی می‌نامند. اما ممکن است گاهی موهای این مناطق تیره و ضخیم شوند.

اگر رشد موهای هورمونی بیشتر از حد طبیعی باشد (به‌عنوان مثال بیشتر از ۱۰ عدد)، ممکن است نشان‌دهنده‌ی غیرطبیعی بودن سطح هورمون‌های آندروژنی یا افزایش حساسیت فولیکول‌های مو به هورمون‌های آندروژن باشد. این وضعیت هیرسوتیسم، پرمویی یا رشد موی زیاد بدن گفته می‌شود. تفاوت بین موهای طبیعی و هیرسوتیسم، در رنگ و تراکم و بافت مو است. در هیرسوتیسم، موها ضخیم‌تر و تیره‌تر هستند.

علت موهای زائد زیر چانه و دور سینه زنان چیست؟
تغییرات هورمونی مهم‌ترین عامل ایجاد موهای زائد چانه و سینه است.

علت موهای زائد زیر چانه و دور سینه زنان

اختلالات هورمونی از علل اصلی رشد موهای زائد بدن، موهای زائد زیر گلو و سینه هستند. پزشکان از آندروژن‌ها با عنوان هورمون‌های مردانه یاد می‌کنند. عدم تعادل در برخی از هورمون‌ها، به‌طور خاص آندروژن یا سایر هورمون‌های مردانه مانند تستوسترون، می‌تواند باعث رشد موهای ضخیم و تیره‌ روی چانه و نوک سینه شود.

این هورمون‌ها در بدن زنان در سطح پایین‌تری نسبت به مردان تولید می‌شوند. تعادل هورمون‌های زنان ممکن است به دلیل عواملی مانند بلوغ، بارداری، قاعدگی، یائسگی و دلایل دیگر دچار تغییر شود.

۱. رشد موی زائد در سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

تنبلی تخمدان (سندروم تخمدان پلی کیستیک)، حدود ۱۲ درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و شایع‌ترین علت ایجاد موهای زائد در خانم‌ها است. در این بیماری، کیست‌هایی در تخمدان رشد می‌کنند که می‌توانند از بلوغ تخمک جلوگیری کرده و باعث اختلال در باروری شوند.

PCOS همچنین می‌تواند روی سطح هورمون‌ها تاثیر بگذارد و باعث افزایش وزن، قاعدگی نامنظم، خونریزی بیش‌ازحد در قاعدگی، تیره‌شدن چین‌های پوستی، آکنه و رشد موی زائد شود. از مهم‌ترین علائم تنبلی تخمدان رشد بیش‌ازحد مو به‌ویژه در نواحی وابسته به آندروژن مانند چانه، شکم، قسمت فوقانی ران، چانه، سینه، کمر و لب است.

متن انگلیسی:
Coarse, dark hairs around the nipple are quite common. Some choose to pull them out with tweezers, but this can cause irritation because the skin around the nipple is sensitive.
ترجمه فارسی:
موهای تیره و درشت اطراف نوک پستان کاملا رایج است. بعضی‌ها تصمیم می‌گیرند که آنها را با موچین بیرون بکشند، اما این کار می‌تواند باعث تحریک شود زیرا پوست اطراف نوک پستان حساس است.

به نقل از سایت thewaitingroom

۲. تومورهای تخمدان یا غده‌ فوق کلیه

در حالی که علت دقیق ایجاد تومورهای تخمدان یا غده‌ فوق کلیه مشخص نیست اما مشخص شده است که توده‌های موجود در تخمدان‌ها می‌توانند باعث افزایش تولید هورمون‌های آندروژن در بدن شوند. این تومورها می‌توانند درد لگنی یا قاعدگی نامنظم را هم به دنبال داشته‌باشند.

پزشک برای تشخیص وجود توده در تخمدان، که مسئول تولید بیش‌ازحد تستوسترون هستند، آزمایشاتی را درخواست می‌دهد. بیشتر این توده‌ها خوش‌خیم هستند و در موارد نادر می‌توانند بدخیم یا سرطانی باشند.

غدد فوق کلیوی، ۲ غده‌ی کوچک هستند که در بالای هر کلیه قرار دارند. بسیاری از تومورهای غدد فوق کلیه علامتی ایجاد نمی‌کنند. اما اگر این غده‌ها هورمون‌های اضافی تولید کنند، ممکن است باعث ایجاد علائم دیگری مانند افزایش وزن غیر قابل توضیح، موی زائد، سطح گلوکز خون بالا و تغییر در بوی بدن شوند.

موهای زائد روی چونه‌ت زیاد شده و اذیت میشی؟

برای تشخیص علت با متخصص مشورت کن.

۳. سندروم کوشینگ و و موهای زائد دور سينه و زیر گلو

سندروم کوشینگ یک اختلال هورمونی است که می‌تواند در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطح بالای کورتیزول ایجاد شود. کورتیزون هورمونی است که توسط غده‌ی فوق کلیه تولید می‌شود. اگر به مدت طولانی کورتون مصرف کنید یا بدن بیش‌ازحد کورتیزول تولید کند، ممکن است کوشینگ اتفاق بیفتد.

مهمترین علائم این بیماری افزایش وزن، افزایش فشار خون، سردرد و تجمع چربی در قفسه‌ی سینه و شکم است. افزایش میزان آندروژن نیز می‌تواند در سندرم کوشینگ اتفاق بیفتد.

۴. مقاومت به انسولین یا دیابت

در بیماری دیابت، بدن به انسولین مقاوم می‌شود و به‌درستی به آن واکنش نشان نمی‌دهد. انسولین هورمونی است که در تبدیل قند به انرژی، کمک می‌کند. بنابراین قند خون بالا می‌ماند و می‌تواند باعث دیابت شود. علاوه‌بر این، مقاومت به انسولین می‌تواند سطح هورمون تستوسترون را در بدن بالا ببرد و میزان رشد موی صورت را افزایش دهد.

تشنگی بیش‌ازحد، تکرر ادرار و احساس ضعف و خستگی از جمله راه‌هایی هستند که بدن سعی می‌کند به شما بگوید با مشکلات مربوط به مقاومت به انسولین روبرو شده‌اید. دیابت با استفاده از آزمایش خون، قابل تشخیص است. اگر بیماری دیابت کنترل شود، احتمالا رشد موها به حالت طبیعی بازمی‌گردد.

۵. رشد موهای زائد هورمونی در بارداری

تعادل هورمون‌ها در زمان بارداری دچار تغییر می‌شود. یکی از تغییراتی که در این دوره اتفاق می‌افتد، افزایش سطح تستوسترون و استروژن است. اما رشد ناخواسته‌ی موی زائد برای همه‌ی خانم‌های باردار رخ نمی‌دهد. باتوجه به اینکه دوره بارداری بسیار حساس است، مصرف داروها نیز باید زیر نظر پزشک باشد تا عوارض جانبی مانند پرمویی مادر یا جنین اتفاق نیفتد.

علت رشد سریع موی صورت زنان چیست؟
رشد موهای زائد صورت در زنان می‌تواند زیر چانه یا بالای لب باشد.

۶. عوارض دارویی

مصرف برخی داروها می‌تواند موهای صورت را به عنوان یک عارضه‌ی جانبی دارویی، افزایش دهد. مهم‌ترین‌داروهای ایجادکننده موهای زائد هورمونی عبارت است از:

  • استروئیدهای آنابولیک
  • تستوسترون
  • سیکلوسپورین (سرکوب‌کننده‌ سیستم ایمنی)
  • داروهای ضد افسردگی
  • برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها
  • برخی از داروهای خواب‌آور
  • هورمون‌هایی مانند استروژن و تستوسترون

۷. اختلالات تیروئید

غده تیروئید، هورمون‌هایی تولید می‌کند که به تنظیم متابولیسم و ​​دمای بدن کمک می‌کنند. هنگامی که تیروئید عملکرد مناسبی نداشته‌باشد و تعادل هورمونی ایجاد نکند، ممکن است باعث ایجاد موهای زائد در بدن شود.

۸. هیپرپلازی مادرزادی آدرنال

هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، یک بیماری نادر است که روی غدد فوق کلیه تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائم شدیدی ایجاد کند. وقتی غدد فوق کلیوی به‌درستی کار نکنند، بدن ممکن است آندروژن زیادی تولید کند. زنان مبتلا به این بیماری ممکن است علائمی مختلفی مانند بم شدن صدا، رشد زودرس موهای شرمگاهی، بزرگ‌شدن کلیتوریس و رشد موهای زائد بدن و صورت را تجربه کنند.

بهترین دکتر برای درمان موهای هورمونی در تخمدان پلی کیستیک را پیدا کن.

تشخیص علت رشد موهای زائد چانه و اطراف سینه در زنان

اگر در معاینه‌ی اولیه، رشد بیش‌ازحد مو در خانم‌ها وجود داشته باشد، پزشک به بررسی علت آن می‌پردازد. معمولا این‌کار با انجام آزمایشاتی مثل آزمایش خون برای اندازه‌گیری سطح قند خون، بررسی هورمون‌های تیروئیدی آندروژن و سایر هورمون‌ها و اسکن تصویربرداری برای بررسی تومورها و تشخیص اختلالات تخمدان انجام می‌شود.

درمان موهای زائد چانه و سینه در زنان

روش‌های درمان رشد موهای چانه و سینه معمولا با مدیریت تعادل هورمونی انجام می‌شود. درمان‌های پزشکی رایج برای از بین‌بردن موی هورمونی زیر چانه و سینه عبارت‌اند از:

  • مصرف ضد آندروژن‌ها: داروهایی مانند قرص اسپیرونولاکتون گیرنده‌های آندروژن را مسدود می‌کنند.
  • کرم موضعی: کرم موضعی مانند افلورنیتین به‌طور خاص برای کاهش رشد موهای صورت تجویز می‌شود و با مهار آنزیم‌ها رشد مو را کم می‌کند.
  • کندن و بریدن موهای زائد: اصلاح، اپیلاسیون و کندن مو راه‌حل‌های موقتی هستند. روش‌های طولانی مدت‌تری مانند الکترولیز و لیزر موهای زائد نیز وجود دارد.
  • تغییر رژیم غذایی برای زنانی که مقاومت به انسولین دارند، شامل کاهش مصرف قندها و کربوهیدرات‌ها می‌تواند موثر باشد.
  • کاهش وزن می‌تواند به کنترل بسیاری از علائم کیست تخمدان کمک کند.
علائمعلتدرمان
موهای ضخیم و تیرهتغییرات هورمونیمصرف ضد آندروژن‌ها
پوست چربژنتیککرم موضعی
جوش یا آکنهسندروم تخمدان پلی کیستیکاپیلاسیون
صدای کلفت و بماختلال غده تیروئیدکاهش وزن
دلایل و روش درمان موهای زائد بدن

داروی ضد موهای زائد صورت و سینه

قرص اسپیرونولاکتون یکی از داروی ضد موهای زائد صورت و سینه است که می‌تواند تعادل هورمون‌های مردانه را کنترل کند. اسپیرونولاکتون، یک داروی ضد آندروژن است و باید حداقل ۶ ماه مصرف شود. سایر داروهای تجویزی پزشک برای کاهش رشد موی هورمونی شامل موارد زیر هستند:

  • افلورنیتین، یک کرم موضعی است که رشد موهای جدید صورت را کند می‌کند.
  • متفورمین، به درمان دیابت کمک می‌کند.
  • پروژستین، هورمونی که دوره‌های قاعدگی را تنظیم کرده و باروری را بهبود می‌بخشد.
  • تستوسترون، بهترین نوع داروی پیشگیری از بارداری خوراکی است که برای درمان تستوسترون بالا و هیرسوتیسم استفاده می‌شود.
درمان موهای زائد چانه و سینه در زنان چیست؟
کندن موی زائد چانه و سینه با موچین معمولا اولین گزینه برای رفع آنها است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

رشد موهای زائد چانه و سینه یک بیماری شایع در زنان است. این اتفاق معمولا به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از بیماری‌هایی مانند تخمدان پلی‌کیستیک، سندروم کوشینگ یا عوارض دارویی اتفاق می‌افتد. مقدار موهای زائد نوک پستان یا موی ضخیم چانه در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است با موهای بلند، ضخیم و تیره مشخص شود.

اگرچه روش‌های موقتی مانند اصلاح مو با تیغ و موچین وجود دارند اما بهتر است برای درمان ریشه‌ای آن به دكتر متخصص غدد، دکتر پوست و مو یا دکتر زنان مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با بهترین پزشکان وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

برای از بين بردن موهاي زائد دور سينه و زیر چانه می‌توان از تراشیدن، موم زدن و کرم‌های موبر استفاده کرد. لیزر موهای زائد نیز یکی دیگر از گزینه‌های موثر است که نتایج طولانی مدت دارد.

رشد سریع موهای صورت در زنان معمولا به دلیل عدم تعادل هورمونی با افزایش سطح آندروژن‌ها ایجاد می‌شود. بیماری‌هایی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) و اختلالات غدد فوق کلیوی نیز می‌توانند این پدیده را ایجاد کنند.

زنان معمولا موهای زائد در مناطق مختلف بدن از جمله پوست سر، زیر بغل، پاها و ناحیه شرمگاهی دارند. علاوه‌بر این، برخی افراد نیز ممکن است رشد مو را در قفسه سینه، شکم و صورت تجربه کنند.

از بین‌بردن موهای زائد باعث ضخیم شدن دوباره آن‌ها نمی‌شود. در واقع تراشیدن یا اپیلاسیون ساختار فولیکول مو را تغییر نمی‌دهد. موها ممکن است پس از رشد مجدد درشت‌تر به نظر برسند اما ضخامت و بافت آن‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند.

موهای قفسه سینه به‌صورت تارهای درشت، تیره و ضخیم ظاهر می‌شوند که تراکم آنها به ژنتیک و تعادل هورمونی بستگی دارد. موی زیر چانه نیز به شکل رشته‌های نازک، نرم تر یا ضخیم رشد می‌کند.

رشد مو در قفسه سینه و زیر چانه معمولا تحت تأثیر عوامل هورمونی است. آندروژن‌ها مانند تستوسترون نقش مهمی در تراکم و رشد مو دارند. استعداد ژنتیکی نیز در رشد موی صورت و بدن تأثیر دارد.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره موهای زائد چانه و سینه

  1. Hasti گفت:

    سلام من ۱۶ سالمه، دچار بلوغ زودرس شدم و از ۱۱ سالگی موی زائدم رشد کرد و پریود شدم
    سینه هام ناتقارن اند و تقریبا یک سالی میشه که اینجوری شده خواستم ببینم ایا سرطان سینه دارم؟ یا بخاطر عدم تعادل هورمونیه؟ و اینکه پریودیم هم از اون زمان تا حالا نامنظم بوده
    ایا نیازه که به دکتر مراجعه کنم؟

  2. سلمانی گفت:

    سلام من ۱۶ سالمه ازدواج کردم من زیر چونه سینه شکم ران ها موی زائد رشد میکنه و قاعدگی هم نامنظم پریود میشم ولی زمانش نا منظم یعنی امکان ناباروری هستش

  3. مهتا گفت:

    سلام خسته نباشید
    من ۱۹ سالمه و از ۱۵ یا ۱۶ سالگی زیر چونه ام و روی سینه ام موهای ضخیم و تیره رنگی رشد میکنه و بلند میشن ،، پریودیم هم منظمه و دقیق …
    دلیلش چیه و راه درمانی داره؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      وجود موی زاید به علت افزایش هورمونهای مردانه می باشد که برای تنظیم آنها نیاز به مصرف داروهای هورمونی و برطرف کردن مشکلات هورمونی شما می باشد. نیازه به متخصص زنان مراجعه و با آزمایش و سونوگرافی بررسی شوید.
      پزشک متخصص زنان

      1. ناشناس گفت:

        سلام من ۱۶ سالمه و ازدواج کردم زیر چونه و سیته و ران ها و شکمم موی زائد رشد میکنه قاعدگی هم نا منظم هست آیا ممکن هست که ناباروری برام پیش بیاد

    2. صدف گفت:

      سلام وقتتون بخیرمن ۳۰سالمه ای چندماه چانم وصورتم موهای زیادی داره درمیادعلتش چیه دارویی استفاده نمیکنم

      1. همیار دکترتو گفت:

        همراه عزیز سلام
        افزایش موهای زائد درناحیه چانه و صورت علل متفاوتی مثل مشکلات هورمونی،اختلالات تیروئید، بعضی سندرم ها و … دارد. پیشنهاد میکنم برای معاینه و بررسی بیشتر به متخصص غدد مراجعه کنید.
        متخصص غدد و متابولیسم

  4. متین گفت:

    با عرض سلام
    نامزد من هم موهای زائد زیادی در قسمت صورت و بدن دارد همچنان چند تار موی قوی در قسمت هر پستان دارد که متصفانه یکی از علایم عقیم بودن است آیا درمان قطعی برای بارداری وجود دارد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      افزایش موهای زیاد به علت اختلال هورمونی می باشد که قابل درمان است. بهتره برای بررسی بیشتر و انجام آزمایشات هورمونی و مصرف دارو به متخصص زنان مراجعه کنند.
      متخصص زنان و زایمان

  5. ریگی گفت:

    سلام من ۱۶ سالم موهای زائد چانه و. دوره سینه هم دارم پریودیم هم خیلی دیر میاد الان مشکل من چیست

  6. سلام من 16 سالمه. زیر چانم. و. دور سینم هم موهای. زائد هست پریودیم هم خیلی دیر میاد الان مشکل من چیشت گفت:

    سلام من ۱۶ سالم موهای زائد چانه و. دوره سینه هم دارم پریودیم هم خیلی دیر میاد الان مشکل من چیست

  7. ماریا گفت:

    سلام
    وقتتون بخیر
    ببخشید من چند سال پیش دقیقا بعد از زایمان سختی ک داشتم یک موی خیییلیییی ضخیم و مشکی کوتاه ک کاملا پلاستیکی هست زیر بغلم دیدم ک براحتی از بدنم جدا شد
    و امسال هم بعد از کرونا دوتا از همین جنس مو پشت گردن نزدیک به کمرم پیدا کردم
    شبیه یک جوش خیلی کوچیک هست وقتی میخارونمش ازش این مو بیرون میاد
    و نمیدونم ک اصلا چی هست
    ممنون میشم راهنماییم کنید

  8. ناشناس گفت:

    سلام‌خدمت شما من چندین بار لیزر کردم ولی بازم موهای زائد روی چونه و گلوم درد اومده دلیلش چیه
    به چه دکتری باید مراجعه کنم قبل لیزر

  9. ناشناس گفت:

    سلام ببخشید من دوسال است زیر چانم و گردنم موی داره آزمایش کردم هیچ مشگل نبود تریاک وسرکه استفاده کردم بدتر شد رازیانه هم نمیتانم استفاده کنم چون طبعم گرم است صورتم جوشهای زیر پوستی میزنه دورخدا بگین چیکنم لیزرها نمیتانم بکنم دگه خسته شدم رشدش خیلی زیاد شده هر روز منم با موچین وبند انداختن آخه من چیکنم بخدا افسردگی پیدا کردم میگم ای گاش مرد بودم از شوهرم خجالت میکشم خیلی ازیتم

  10. زهرا گفت:

    سلام من ۳۸ سالمه و الان ۳ ساله ک زیر چانم موهای زائد زیادی رشد کرده و باعث ازارم میشه ، میشه بگین برای درمانش چیکار کنم و البته علت رویش این موها چیه؟