فهرست مطالب
- زایمان در آب چیست؟
- زایمان در آب چگونه است؟
- بهترین روش زایمان چیست؟
- چه کسانی نباید زایمان در آب داشته باشند؟
- فواید زایمان در آب چیست؟
- مشاوره با دکتر زنان و زایمان برای انتخاب روش زایمان
- آمادگی برای زایمان در آب چگونه است؟
- معایب زایمان در آب چیست؟
- هزینه زایمان در آب چقدر است؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
درست است که به دنیا آوردن فرزند یکی از بهترین تجربههای هر مادری است، اما این کار با چالشها و درد زیادی همراه است. البته این چالش و سختی تنها برای مادر نیست، جنین هم در زایمان طبیعی تلاش زیادی برای به دنیا آمدن میکند. پزشکان همواره تلاش کردهاند راهی پیدا کنند تا زایمان طبیعی را برای مادر و نوزاد راحتتر کنند. یکی از این روشها زایمان در آب است. این زایمان مزایای زیادی برای مادر دارد مانند درد کمتر، آرامش و راحتی بیشتر، حرکت راحتتر، پارگی واژینال کمتر و غیره.
هرچند این روش در طی سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است، اما احتمالا شما سؤالات زیادی در مورد آن دارید. آیا زایمان در آب بهترین روش زایمان است؟ آیا زایمان در آب درد کمتری دارد؟ این نوع زایمان بهتر است یا روش قدیمی؟ زایمان در آب خطری برای جنین دارد؟ در این مطلب به این سؤالات و دیگر سؤالات شما پاسخ میدهیم. توصیه ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصص زنان و زایمان یا دکتر مامایی در دکترتو، از مزایا و معایب این روش زایمان برای خودتان مطلع شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
زایمان در آب چیست؟
به نقل از «healthline» زایمان در آب روشی است که در آن زایمان و وضع حمل مادر در وان آب گرم اتفاق میافتد. این روش معمولاً در خانه، زایشگاهها یا بیمارستانها و به کمک ماما، دکتر زنان و زایمان و پرستار انجام میشود. زایمان در آب یعنی دست کم بخشی از فرایند زایمان، انقباضات رحمی و نهایتاً وضع حمل داخل استخر یا وان آب گرم انجام میشود. روش زایمان در آب تجربهای آرام و راحت و در عین حال طبیعی از زایمان برای مادر به همراه دارد. این روش انعطاف زیادی دارد برای مثال برخی از مادران ترجیح میدهند که مراحل اولیه زایمان آنها در آب باشد، اما نوزاد بیرون از آب به دنیا بیاید، برخی هم دوست دارند که کل فرایند زایمان داخل آب انجام شود.
زایمان در آب نوعی زایمان طبیعی است که حداقل بخشی از آن داخل آب انجام میشود. این روش باعث راحتی بیشتر مادر و جنین میشود و باید در حضور ماما و دکتر زنان و زایمان انجام شود.
غوطهور شدن در آب حین انقباضات زایمان احساس راحتی بیشتری نسبت به تحمل انقباضات روی تخت ایجاد میکند. به علاوه اینکه امکان حرکت در آب بسیار راحتتر از حرکت روی تخت است، البته این روش لزوماً بدون درد نیست، بلکه درست مثل تمام روشهای دیگر، این روش هم با درد همراه است، اما محیط وضع حمل آرامش بیشتری دارد و راحتتر است. بنابراین مادر و نوزاد تجربه بهتری از زایمان خواهند داشت. شواهدی هم وجود دارند که این روش، احتمال پارگی شدید واژینالی را هم کاهش میدهد و جریان خون رحم را هم بهبود میبخشد.
بسیاری از پزشکان و محققان اعتقاد دارند که چون نوزاد تا پیش از تولد، نه ماه در کیسه آب مایع آمنیوتیک است، تولد در محیط مشابه برای نوزاد بهتر و راحتتر است. علاوه بر اینکه مادر هم استرس کمتری متحمل خواهدشد.
زایمان در آب چگونه است؟
در این روش، مادر معمولاً داخل یک وان معمولی یا بادی در آب شناور میشود و نوزاد داخل آب به دنیا میآید. در طول زایمان مواد مختلف با رنگهای متفاوتی همراه با انقباضات رحمی خارج میشوند، مثل مخاط، خون و مدفوع که ماما یا پرستار با کمک توری باید داخل وان را تمیز کنند.
قبل از وارد شدن به وان یک لباس راحت بپوشید. برخی از خانمها ترجیح میدهند که لباس پوشیدهتری داشته باشند مثل تیشرت یا تاپ، برخی هم با بیکینی راحت هستند. بهتر است که پایینتنه بدون لباس باشد تا ماما بتواند راحت لحظه به لحظه شرایط را چک کند، البته میتوانید تا لحظه به دنیا آمدن نوزاد همچنان شلوار پایتان باشد. پس از اینکه بالاخره موقع به دنیا آمدن شد، میتوانید وضع حمل را داخل آب یا بیرون از آب انجام دهید. پس از زایمان ماما بلافاصله وضعیت شما و نوزاد را چک میکند تا از سلامت هر دو مطمئن شود. وقتی که شما در حال ریکاوری هستید، پرستار و ماما محتویات وان را خالی میکنند و داخل آن را با سفیدکننده میشویند و ضدعفونی میکنند.
زایمان طبیعی در آب خانه
زایمان طبیعی در گذشته در خانهها انجام میشد. محیط امن خانه به زن آرامش میدهد و باعث میشود که استرس کمتری داشتهباشد. زایمان یک فرایند استرسزا است. نه تنها این استرس برای زنی که در حال زایمان است وجود دارد، بلکه همسر، اعضای خانواده و کادر درمانی که زن را همراهی میکنند هم این حالت را تجربه میکنند. از طرفی زایمان، مخصوصا اگر برای بار اول انجام شود، فرایندی ناشناخته است و زن هیچ تصویر ذهنی از درد و فشاری که تحمل میکند، ندارد. بنابراین احتمال اینکه ترس و اضطراب او زیاد باشد، وجود دارد.
قرار گرفتن در یک محیط شناختهشده و آرام میتواند این تنشها را برطرف کند. اما مسئلهای که میتواند نگرانکننده باشد، به وجود آمدن یک حالت اورژانسی است. هنگامی که شما در حالت اورژانسی قرار میگیرید، باید سریعا خود را به مراکز درمانی با تجهیزات پزشکی ضروری برسانید. بنابراین اگر زایمان در خانه انجام شود، باید برای افرادی باشد که مادر پرخطر محسوب نمیشوند و احتمال اینکه نوزاد بدون هیچ مخاطرهای متولد شود، زیاد باشد.
از طرفی یک تیم درمانی باید در نزدیکی مادر حضور داشتهباشند تا در صورت لزوم سریعا به نزدیکترین مرکز درمانی خود را برسانند. زایمان طبیعی در آب در خانه از روشهایی است که بسیار مورد توجه قرار گرفتهاست، اما در ایران چندان رایج نیست.
زایمان در آب با حضور همسر
گفتیم که هرچقدر مادر در محیطی امن و همراه با افرادی که به آنها اعتماد دارد و میتواند در سختیها به آنها تکیه کند قرار داشتهباشد، احساس بهتری خواهد داشت و زایمان بهتر پیشروی خواهدکرد. زمانیکه خانم در کنار شوهر خود زایمان را انجام دهد، هنگام دردها میتواند دست همسر را بگیرد و در فاصلهی بین دردها میتواند از آغوش او برای آرامش بیشتر کمک بگیرد. زایمان در آب با حضور همسر میتواند یک تجربهی فوقالعاده باشد. البته که حضور همسر با رضایت هر دو، زن و مرد، باید باشد و گاهی برای معدود افرادی حضور همسر میتواند استرس و تنش را افزایش دهد. زایمان طبیعی در آب در خارج با حضور همسر رایج است.
زایمان طبیعی در آب در خارج از کشور
در خارج از کشور، زایمان در آب یکی از روشهای بسیار محبوب است. البته که اخیرا توصیهشدهاست که زایمان بیرون از آب باشد و لیبر یا همان مرحلهی نزدیک به زایمان که مادر درد میکشد و رحم آمادهی زایمان میشود، در آب انجام شود. زیرا زایمان در آب میتواند خطر ابتلا به عفونت را بیشتر کند. هرچند که تحقیقات چندانی برای این مسئله وجود ندارد و نمیتوان زایمان در آب را مسئول دقیق چنین رویدادی دانست.
در کشورهای آمریکایی و اروپایی این نوع زایمان محبوب و رایج است.
بهترین روش زایمان چیست؟
البته که زایمان واژینال متداولترین و کمخطرترین روش زایمان است که همان زایمان طبیعی بدون دخالت دارو برای درد، شروع یا تسریع وضع حمل است.
زایمان طبیعی بهتر است یا زایمان در آب؟
میدانید که زایمان در آب نوعی زایمان طبیعی است. نتایج پژوهشهای علمی نشان میدهد که این روش تأثیر قابل توجهی روی سلامتی مادر و نوزاد ندارد. آب گرم صرفاً احساس راحتی در مادر ایجاد کرده و مادر حس میکند که کنترل بیشتری بر اوضاع دارد. به علاوه اینکه شناور بودن در آب هم کمک میکند که مادر راحتتر جابهجا شود و برخلاف زایمان روی تخت محدودیت حرکتی کمتری دارد. پس مادر میتواند پوزیشن راحتی در آب بگیرد و زایمان راحتتری داشته باشد. به علاوه اینکه ریسک بریدگیهای واژینالی هم که گاهی در زایمان طبیعی مشاهده شده در تکنیک زایمان در آب به حداقل میرسد.
زایمان در آب بهتر است یا سزارین؟
زایمان طبیعی مزایای زیادی برای جنین و مادر دارد و به همین علت هم پزشکان به جز موارد خاص و اورژانسی، انجام سزارین را توصیه نمیکنند. شناور شدن در آب باعث راحتتر شدن انقباضات رحمی میشود و با بهبود گردش جریان خون، اکسیژنرسانی به عضلات رحم را بهتر میکند. در نتیجه مادر درد کمتری تجربه کرده و اکسیژن بیشتری به نوزاد میرسد. به علاوه اینکه این روش به لطف شناور شدن داخل آب، فشار خون بالای ناشی از استرس و اضطراب را پایین میآورد. زمان ریکاوری بعد از سزارین معمولاً طولانیتر از زایمان طبیعی و زایمان در آب است، البته درد در زایمان طبیعی بیشتر از سزارین خواهد بود، اما درد پس از زایمان به روش سزارین و خطر بیشتری که برای مادر و نوزاد دارد بر درد اولیه زایمان طبیعی میچربد. میزان مرگومیر در سزارین سه برابر بیشتر از زایمان طبیعی در آب است که علت اصلی آن لخته خون، عفونت و مشکلات و عوارض ناشی از بیهوشی است.
آیا زایمان در آب برای نوزاد بد است؟
این روش در حالت کلی روش کمخطری است که ریسک بالایی برای نوزاد یا مادر ندارد، اما گاهی ممکن است مشکلات نادری پیش بیایند که انتخاب این روش را برای نوزاد بد میکند، چیزهایی همچون:
- زایمان در آب باعث عفونت در بدن نوزاد میشود: در تمام مدتی که این فرآیند اتفاق میافتد آب داخل وان باید حتماً تمیز باشد تا ریسک ابتلا به عفونت به حداقل برسد.
- ممکن است آب داخل دهان نوزاد برود: اگر انتخاب شما وضع حمل داخل آب باشد، نوزاد باید زیر آب به دنیا بیاید، بعد به آرامی، اما بلافاصله از آب بیرون آورده شود تا هوا به نوزاد برسد. بعد باید سر نوزاد را بالای آب نگهدارید تا نفس کشیدن نوزاد شروع شود و احتمال خوردن آب به حداقل برسد. اگر نوزاد در مجرای واژن دچار استرس و فشار شود یا اینکه بند ناف پیچ بخورد، ممکن است نوزاد اکسیژن کم بیاورد و داخل آب نفس بکشد. البته این مورد بسیار نادر است، چرا که نوزادان در حالت طبیعی تا وقتی که در معرض هوا قرار نگیرند شروع به نفس کشیدن نمیکنند.
- پارگی یا ضربه به بند ناف: دیگر خطری که ممکن است این روش برای نوزاد داشتهباشد، پارهشدن بند ناف پیش از بالای آب آوردن نوزاد است. بنابراین باید کودک را به آرامی با احتیاط از زیر آب بالا آورد و روی سینه مادر گذاشت.
- احتمال خفگی نوزاد هم وجود دارد.
در صورتیکه نوزاد در هنگام تولد با مشکلی مواجه شود، برای درمان و بررسی آن میتوانید از دکتر کودکان کمک بگیرید.
چه کسانی نباید زایمان در آب داشته باشند؟
این روش بیشتر مناسب خانمهای باردار در هفته ۳۷ تا ۴۱ است، به علاوه اینکه اگر بارداری پرخطر باشد، نباید این روش را انتخاب کرد. خانمهایی که زایمان زودرس دارند یا دوقلوزایی یا چندزایی دارند هم نباید سراغ این روش بروند. افراد زیر گزینه مناسبی برای زایمان در آب نیستند:
- کسانی که هرپس (تبخال تناسلی) دارند: هرپس به راحتی در آب منتقل میشود، بنابراین حتماً پیش از انتخاب این روش درباره بیماریتان با پزشک و ماما مشورت کنید.
- وقتی نوزاد چرخیده باشد و پاها یا قسمت تحتانی بدنش اول بیرون بیاید (حالت بریچ).
- افرادی که عفونت مادرزاد یا مشکل انعقاد خون یا بیماری دیابت دارند.
- نوزاد نارس باشد.
- نوزاد بیشازحد بزرگ و سنگین وزن باشد.
- هرچند نمونههای موفق چندقلوزایی با روش زایمان در آب در دنیا ثبت شدهاند، اما به طور کلی این روش گزینه مناسبی برای دوقلوزایی یا بیشتر نیست و بهتر است درباره خطرات و عوارض این روش حتماً با پزشک و متخصص زنان مشورت کنید.
- خانمهای بارداری که زایمان زودرس دارند هم نمیتوانند این روش را داشتهباشند.
- اگر میزان مکونیوم شدید باشد، نباید این روش را انتخاب کرد. مکونیوم مدفوعی است که نوزاد در شکم مادر میکند.
- افرادی که پری اکلامسی یا مسمومیت دارند هم نباید سراغ این روش بروند. حتماً از قبل با متخصص زنان و ماما درباره ریسک این روش صحبت کنید.
- زنان کمتر از ۱۷ سال و بزرگتر از ۳۵ سال گزینه مناسبی برای این مدل وضع حمل نیستند.
- افرادی که عفونت دارند.
زایمان در آب برای چه کسانی مناسب است؟
به طور کلی هر مادری که پرخطر نباشد، برای انجام زایمان در آب گزینهی مناسبی است. توجه داشتهباشید که زایمان در آب روش خطرناکی نیست اما با مادر باردار مانند بمب ساعتی رفتار میشود. اگر مادر مشکلی داشتهباشد و یا حتی احتمال ایجاد مشکل برای او وجود داشتهباشد، نمیتوان از زایمان در آب برای او استفاده کرد. بهترین روش برای مادران پرخطر همان زایمان طبیعی در بیمارستان و در صورت لزوم زایمان سزارین است.
هر مادری که شرایط طبیعی داشتهباشد، میتواند از این روش برای انجام زایمان طبیعی کمک بگیرد. در صورتیکه شما بخواهید زایمان در آب انجام دهید، باید با یک دکتر زنان، یک دولا یا مامای همراه و مرکز درمانی که امکانات انجام زایمان در آب را داشتهباشد، هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
فواید زایمان در آب چیست؟
به نقل از «pregnancy» زایمان در آب طی چند دهه اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کردهاست. شناور شدن در آب در مرحله اول زایمان باعث کوتاهتر شدن زمان وضع حمل میشود و نیاز به تزریق اپیدورال یا سایر مسکنهای ستون فقرات را برطرف میکند. از فواید این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فواید زایمان در آب برای مادر
- آب گرم تسکیندهنده، آرامشبخش و شلکننده عضلات است.
- در مراحل پایانی زایمان، آب باعث افزایش انرژی مادر میشود.
- تأثیر شناور بودن در آب، وزن بدن مادر را کم کرده و بدن راحتتر جابهجا میشود و مادر میتواند پوزیشن راحتتری داشته باشد.
- انقباضات رحم به خاطر قرار گرفتن در آب راحتتر و بهتر شده و به واسطه گردش خون بهتر در بدن، اکسیژن بیشتری به عضلات رحم میرسد و مادر باردار درد کمتری تجربه میکند و اکسیژن بیشتری هم به نوزاد میرسد.
- افزایش فشار خون ناشی از استرس زایمان در این روش به خاطر شناور شدن داخل آب کاهش پیدا میکند.
- آب باعث میشود که هورمونهای استرس کمتری در بدن تولید شوند و بدن مادر اندورفین تولید میکند که مانع درد است.
- آب باعث میشود که ناحیه پرینه (ناحیه بین دهانه واژن و مقعد) شل شود و خاصیت الاستیسیته آن بیشتر شود. در نتیجه احتمال پارگی شدید و یا لزوم برش زدن یا بخیه به حداقل برسد.
- وقتی بدن مادر از لحاظ جسمی شل و ریلکس میشود، از نظر روحی و ذهنی هم راحت میشود و آرامش میگیرد. در نتیجه بیشتر میتواند روی زایمان متمرکز شود.
- قرار گرفتن در آب به نوعی احساس حریم شخصی را بیشتر میکند. در نتیجه ترس و اضطراب و بازداری کمتر میشود.
مزایای زایمان در آب برای نوزاد چیست؟
محبوبیت زایمان در آب صرفاً به خاطر مزایای آن برای مادران نیست، بلکه این روش برای نوزادان هم مفید است:
- این روش به نوعی محیطی شبیه کیسه آمنیوتیک را برای نوزاد ایجاد میکند.
- استرس و فشار تولد برای نوزاد را کم میکند و حس امنیت و اطمینان را در نوزاد بالا میبرد.
مشاوره با دکتر زنان و زایمان برای انتخاب روش زایمان
داستانهای وحشتناکی که درباره زایمان طبیعی شنیده میشوند، یکی از دلایل اصلی ایجاد نگرانی در مادران باردار برای انتخاب روش زایمان هستند. مشاوره با دکتر زنان و زایمان کمک میکند بیشتر درباره روشهای مختلف زایمان، درد زایمان طبیعی، و زایمان بدون درد بدانید. متخصص زنان و زایمان با تشریح روشهای مختلف کمک میکند بهترین انتخاب را برای روش زایمان داشته باشید. اگر میخواهید که درباره این نوع زایمان بیشتر بدانید، میتوانید سوالهای خود را از یک دکتر زنان بپرسید. برای اینکار میتوانید از مشاوره تلفنی دکتر زنان کمک بگیرید. جالب است بدانید که دکتر تو برای شما امکان مشاوره دکتر زنان در واتساپ را نیز قرار دادهاست و دیگر نیازی نیست که حتی با دکتر زنان خود تماس بگیرید.
آیا برای انتخاب روش زایمان در آب باید مجوز پزشک زنان و زایمان را داشته باشیم؟
برای انتخاب این روش حتماً با پزشک زنان و زایمان مشورت کنید. متخصص پس از بررسی شرایط جسمی بدن مادر و وضعیت نوزاد، هفته بارداری، سابقه بیماری و سلامت بدن مادر، اجازه انتخاب این روش را به مادر میدهد یا اینکه وی را از انجام این عمل منع میکند.
مشاوره با دکتر زنان و زایمان و دکتر مامایی کمک میکند بیشتر درباره روشهای مختلف زایمان، درد زایمان طبیعی، و زایمان بدون درد بدانید.
آمادگی برای زایمان در آب چگونه است؟
به طور کلی مادر باید برای زایمان طبیعی آمادگی کسب کند. این کار از طریق برگزاری برخی کلاسهای آمادگی برای زایمان انجام میشود که در آن یک ماما و یا مراقب سلامت به شما درباره زایمان اطلاعات لازم را میدهد. یکی از مهمترین مواردی که میتواند در آمادگی برای زایمان موثر باشد، آشنایی و شناخت مراحل زایمان است. هنگامی که شما با مراحل مختلف زایمان آشنا میشوید، میتوانید برای هر اتفاقی که قرار است بیفتد، آماده شوید.
زایمان در آب هم به همین شکل است. برای آشنایی با تکنیکهای تنفس و تن آرامی باید از دورههای مختلفی استفاده کنید. این مسئله به شما کمک میکند که زایمان در آب لذتبخشی را پشت سر بگذارید. کلاسهای آمادگی برای زایمان رایگان هستند و اطلاعات بیشتر درباره کلاسهای آمادگی برای زایمان در آب را میتوانید از مراکزی که این کار را انجام میدهند، کسب کنید.
معایب زایمان در آب چیست؟
زایمان در آب در کنار مزایایی که برای مادر و نوزاد دارد مثل هر روش دیگری معایبی هم دارد. این روش لزوماً نسبت به زایمان طبیعی خارج از آب خطرناکتر نیست، اما اگر در خانه بدون رعایت الزامات انجام شود، ممکن است خطرات باشد و عوارض جدی به دنبال داشته باشد. از جمله معایب و خطرات این روش میتوان به این موارد اشاره کرد:
- افزایش ریسک عفونت
- خطر ابتلا به ذاتالریه
- خطر غرق شدن
- خطر پاره و کنده شدن بند ناف پیش از بالا آوردن نوزاد
- ریسک آسپیراسیون مکونیوم، در این حالت نوزاد پیش از تولد شکمش کار میکند و مایع آمنیوتیک آلوده را تنفس میکند و همین مسئله باعث مشکلات و اختلال تنفسی در نوزاد میشود.
- دیسترس تنفسی برای نوزاد
- خفگی و تشنج.
هزینه زایمان در آب چقدر است؟
هزینه این روش بسته به نوع بیمارستان، پزشک و بیمه متغیر و متفاوت است. مدت زمان بستری شدن در بیمارستان، دستمزدی که پزشک دریافت میکند، تسهیلات ارائهشده مثل اتاق تک تخته یا چند تخته هم و بیمه و خدمات بیمارستان روی هزینه زایمان در آب تأثیر میگذارند. به طور کلی، هزینه این روش در بیمارستانهای دولتی تقریباً نزدیک هزینه زایمان طبیعی است، اما بازه قیمت در بیمارستانهای خصوصی متفاوت و بالاتر خواهد بود. در برخی شهرهای کشورمان هم به دلیل ترویج این روش، انجام آن کاملاً رایگان است.
توصیه ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصصین زنان و زایمان و ماما در دکترتو، از شرایط جسمی خود در زمان بارداری و همینطور لزوم استفاده از این روش برای زایمان مطمئن شوید.
آيا زایمان در آب باعث خفگی نوزاد یا آسیب به او می شود؟
حتی در بهترین شرایط پزشکی و مجهزترین بیمارستان هم ممکن است مادر و نوزاد در طول این روش در معرض خطر آسیب یا حتی مرگ قرار بگیرند، مثل:
- خطر ابتلا به ذاتالریه
- وارد شدن آب به داخل دهان و مجاری تنفسی نوزاد
- عفونت
- پارگی بند ناف
- غرق شدن
- مرگ مغزی ناشی از عدم رسیدن اکسیژن کافی.
احتمال غرق شدن یا خفگی و مرگ نوزاد در این روش بیشترین خطری است که نوزاد را تهدید میکند. برای جلوگیری از وارد شدن آب به ریه نوزاد باید بلافاصله بعد از تولد، نوزاد را از آب بیرون بیاورید، البته جای نگرانی زیادی هم نیست، چرا که نوزادان معمولاً تا در معرض هوا قرار نگیرند شروع به نفس کشیدن نمیکنند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
زایمان در آب از روشهای کم خطر زایمان طبیعی است که به استناد مشاهدات، باعث کاهش استرس زایمان میشود و عوارض کمتری هم به دنبال دارد، البته این روش را هیچوقت نباید به تنهایی انجام داد و حتماً باید در حضور و با نظارت پزشک، پرستار یا ماما انجام شود.
خانمهایی که روش زایمان در آب را انتخاب کرده انقباض رحمی کمتر دردناکی را تجربه کرده و کنترل بیشتری بر فرایند وضع حمل دارند. بهعلاوه اینکه این روش، نیاز مادر به مسکنهایی مثل ایپدورال یا داروی تسریعکننده زایمان ندارد، البته از نظر متخصصان زنان و زایمان، خانمهای سالم با بارداری کم خطر، در هفته سیوهفتم بارداری گزینه مناسب برای این نوع وضع حمل هستند. به علاوه اینکه زایمان در آب روش مناسبی برای دوقلوزایی هم نیست. توصیه ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به دکتر زنان و زایمان یا دکتر مامایی در دکترتو، از شرایط جسمی خود در زمان بارداری و همینطور لزوم استفاده از این روش برای زایمان مطمئن شوید.
کار ضدعفونی و شستشوی وان با ماما نیست. اطلاعات را درست به مردم بدید
سلام
سپاس از دقت نظر شما
حتمن بررسی و اصلاح می گردد
الاعم دل دردوسر دردوحالت تعوع
سلام
متوجه سوالتان نشدم
ولی این علایم در بارداری قابل انتظار است