فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
بسیاری از افراد در طول زندگی خود دچار سوزش ادرار میشوند. اگر شما هم این عارضه را تجربه کردهاید و به دنبال راهی برای درمان آن هستید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که علل سوزش ادرار در زنان و مردان چیست؟ چگونه میتوان با روشهای خانگی آن را درمان کرد؟ کدام داروها برای درمان این مشکل مناسب هستند؟ آیا پمادی برای درمان ادرار دردناک وجود دارد؟ آیا درد هنگام ادرار میتواند نشانه عفونت در واژن باشد؟
اگر هنگام ادرار کردن درد دارید و میخواهید برای درمان آن به دکتر متخصص اورولوژی یا دکتر زنان مراجعه کنید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصصان وجود دارد.
سوزش ادرار چیست؟
سوزش ادرار یا دیزوری به درد و ناراحتی هنگام ادرارکردن اشاره دارد. وقتی در حین دفع ادرار احساس درد، ناراحتی یا هر حس ناخوشایندی را تجربه میکنید، ممکن است شما دچار سوزش ادرار شده باشید. احساس سوزش معمولا در مجرای خارج کننده ادرار از بدن (میزراه) یا ناحیه اطراف دستگاه تناسلی (پرینه) احساس میشود. سوزش ادرار به علائم درد و یا ناراحتی در هنگام ادرار گفته میشود که در زنان شایعتر از مردان است و در مردان مسن بیشتر از مردان جوان رخ میدهد.
سوزش ادرار به انگلیسی چیست؟
شاید این سوال ذهن شما را درگیر کند که سوزش ادرار به انگلیسی یا در اصطلاحات پزشکی چیست؟ به سوزش ادرار burning یا dysuria گفته میشود.
علائم همراه با سوزش ادرار را بشناسید
علائم درد هنگام ادرار از فردی به فرد دیگر متفاوت است. معمولا این درد بهصورت سوزش یا خارش گزارش میشود. گاهی ممکن است در شروع ادرار درد ایجاد شود و گاهی پس از اتمام ادرار این مشکل دیده میشود. معمولا سوزش در شروع ادرار نشانه عفونت ادراری بوده و سوزش پس از اتمام ادرار کردن نشانه مشکل در مثانه یا پروستات است.
علت سوزش ادرار چیست؟
درد هنگام ادرار به دو دلیل عمده ایجاد میشود. دلایل سوزش ادرار شامل موارد زیر هستند؛
- عفونتها
- التهاب و تحریک
برای هر کدام از این دو مورد دلایل زیادی وجود دارد. دلیل سوزش ادرار هر چیزی میتواند باشد. به نقل از my.clevelandclinic، شایعترین دلایلی که باعث دیزوری میشوند، شامل موارد زیر هستند:
سوزش ادرار نشانه چیست؟
درد هنگام ادرار از علائم بسیاری از بیماریها و مشکلات است. در زنان معمولا این عارضه نشاندهنده عفونت ادراری بوده و در مردان اورتریت و بیماریهای پروستات از علل شایع آن است. اما بیماریهای دیگری مانند
- سنگ کلیه
- سیستیت
- تبخال تناسلی
- سوزاک
- عفونت کلیه
- پروستاتیت
- تنگی مجاری ادرار
- عفونت واژن
هم میتوانند از علل این عارضه باشند.
۱. عفونت ها
شاید با خود بگویید که سوزش ادراری نشانه چیست؟ شایعترین علت سوزش ادرار در خانمها، عفونت دستگاه ادراری است و در مردان، عفونت میزراه و مشکلات پروستات. عفونت ادراری یکی از علل اصلی سوزش ادرار است. بهتر است بدانید که عفونت ادراری علاوه بر سوزش ادرار علایم دیگری نیز به همراه دارد، سایر علائم عبارتند از:
- تب
- ادرار( چرکی) یا بوی بد شدید ادرار
- ادرار کف آلود یا خونی
- تکرر ادرار
- درد پهلو.
همچنین به این مساله توجه داشته باشید که عفونت در هر قسمت از دستگاه ادراری میتواند رخ دهد، از جمله :
- کلیهها: میزنای یا حالب (مجراهایی که ادرار را از کلیهها به مثانه منتقل میکنند.)
- مثانه: میزراه (مجرایی که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل میکند.)
عفونتهای دستگاه ادراری اغلب به علت باکتریهایی است که از طریق میزراه وارد سیستم ادراری و کلیهها میشوند.
باکتری های مسئول عفونت ادراری
برخی از باکتریها باعث ایجاد عفونت ادراری و به دنبال آن سوزش ادرار میشوند. این باکتریها میتوانند به مجاری ادراری بالاتر برسند و باعث عفونتهای شدیدتر و جدیتر شوند. باکتریها در مجاری ادراری زندگی نمیکنند و این مجاری عاری از میکروبها هستند. بنابراین وقتی وارد این مجاری شوند میتوانند ایجاد عفونت بکنند. عفونت در مجاری ادراری میتواند به سرعت اوج گیرد و بالاتر برود. بیشترین باکتریهایی که ایجاد بیمایزایی در سیستم ادراری تناسلی میکنند، اشریشیا کلای هستند.
برای از بین بردن این میکروبها باید آنتیبیوتیکهای مخصوص از بین بردن این دسته از باکتریها به بیمار دادهشود تا بتواند عفونت را ریشه کن کند.
۲. التهاب و تحریک
طیف وسیعی از مشکلات میتواند منجر به التهاب و یا تحریک دستگاه ادراری و تناسلی شده که باعث ادرار دردناک میشود. علاوه بر عفونت، دلایل دیگری که ممکن است باعث تحریک یا التهاب شود، عبارتند از:
- وجود سنگ در دستگاه ادراری
- تحریک میزراه ناشی از فعالیت جنسی
- التهاب بینابینی مثانه، بیماری ناشی از التهاب مثانه است.
- تغییرات و خشکی واژن ناشی از یائسگی
- فعالیتهایی مانند اسبسواری یا دوچرخهسواری
- حساسیت و یا تحریک واژن که در اثر استفاده از صابونهای معطر یا حمام در وان، کاغذ توالت یا سایر محصولات مانند دوشهای زنانگی یا اسپرم کشها است.
- عوارض جانبی ناشی از داروهای خاص، مکملها و درمان
- تومورهای دستگاه ادراری
- تنگی میزراه
۳. عفونت های منتقله از راه جنسی و سوزش ادرار
بیماری های مقاربتی نیز میتواند باعث درد هنگام ادرار شود که عبارتند از:
- تبخال ناحیه تناسلی: عفونت ویروسی که علامت آن وجود وزیکولهای ریز و دردناک در محل ابتلا است و انتقال از طریق مقاربت با شرکای جنسی آلوده و متعدد است. همچنین هنگام زایمان از طریق کانال زایمان به نوزاد منتقل میشود.
- کلامیدیا: شایعترین عفونت باکتریایی منتقله از راه تماس جنسی است.
- سوزاک: یکی از بیماریهای شایع آمیزشی است. علایم سوزاک در مردان شامل سوزش ادرار و خروج ترشحات چرکی از آلت است. اما در زنان معمولاً بیعلامت است یا علائمی شامل ترشحات واژنی یا دردهای لگنی را نشان میدهد.
بیماریهای مقاربتی علاوه بر دیزوری علائم دیگری نیز دارند که شامل موارد زیر است:
- خارش
- سوزش
- تبخال یا زخمهای تناسلی ناشی از هرپس (ویروس بیماریزای انسانی عامل ایجاد تب خال)
- ترشحات غیر طبیعی.
مهمترین علت سوزش ادرار در مردان چیست؟
معمولا مردان به یکی از دلایل زیر دچار درد هنگام ادرار کردن میشوند.
- عفونت دستگاه ادراری
- عفونت خارج از دستگاه ادراری مانند دیورتیکولیت
- بیماری پروستات
- سرطان
مهمترین علت سوزش ادرار در زنان چیست؟
سوزش ادرار به دلایل مختلفی ایجاد میشود. معمولا در زنان علت بروز این مشکل یکی از موارد زیر است:
- سیستیت (عفونت مثانه)
- عفونت واژن
- عفونت دستگاه ادراری
- اندومتریت و سایر علل خارج از دستگاه ادراری
- التهاب مثانه یا مجرای ادرار (معمولا التهاب به دلیل عفونت ایجاد میشود.)
- مقاربت جنسی
- دستمال توالت معطر
- اسپرم کشها
عوامل خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری
عواملی که شانس ابتلا به عفونت دستگاه ادراری را افزایش میدهند، عبارتند از:
- زن بودن: کوتاه بودن مجرای خروج ادرار در زنان و همچنین نزدیکی آن به واژن و مقعد شرایط مساعدی برای ورود میکروبهای بیماریزا به دستگاه ادراری و ایجاد عفونت فراهم کرده است.
- دیابت: در افراد دیابتی به دلیل بالا بودن قند سیستم ایمنی به درستی عمل نمیکند که همین امر موجب افزایش شانس عفونت میشود.
- افزایش سن: با افزایش سن سیستم ایمنی ضعیفتر میشود و بدن در معرض پاتوژن ها و عوامل بیماریزای مختلفی قرار میگیرد. به همین علت احتمال عفونت افزایش مییابد.
- بزرگی پروستات: بزرگ شدن پروستات باعث میشود که مثانه به طور کامل تخلیه نشود و شانس عفونت افزایش یابد.
- سنگ کلیه: هر عاملی که باعث کاهش دفع ادرار شود مانند سنگها که انسداد ایجاد میکنند، شانس عفونت را افزایش میدهند.
- بارداری: تاثیر هورمون پروژسترون و فشار مکانیکی ایجاد شده توسط رحم (به دلیل فضایی که جنین اشغال می کند) موجب تخلیه ناکامل مثانه حین ادرار کردن میشود. همچنین تغییرات فیلتراسیون گلومرولی باعث افزایش قند موجود در ادرار و قلیایی شدن ادرار شده و در مجموع تمامی این تغییرات باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت ادراری در دوران بارداری میشود.
- داشتن کاتتر ادراری در محل: کاتتر یا سوند، جسم خارجی محسوب میشوند که اگر به صورت طولانیمدت استفاده شوند ممکن است باعث عفونت شوند.
- عفونت واژن: گاهی اوقات عفونت واژن مانند عفونت قارچی میتواند باعث سوزش ادرار شود. هنگام عفونت واژن، ممکن است تغییراتی در ترشحات واژن و بوی آن مشاهده شود.
درمان سوزش ادرار چگونه انجام می شود؟
درمان دیزوری به علت بروز درد بستگی دارد. پزشک ابتدا باید تشخیص دهد علت درد کدام یک از موارد عفونت، التهاب، عوامل غذایی یا مشکل در پروستات و مثانه است. اگر علت دیزوری، عفونت ادراری باشد، آنتیبیوتیک تجویز میشود. درصورتیکه علت درد، التهاب ناشی از تحریک پوست باشد، باید عامل محرک شناسایی شده و از آن اجتناب کرد. برخی از بیماریهای زمینهای مربوط به مثانه یا پروستات نیز این مشکل را ایجاد میکنند. در این شرایط باید بیماری زمینهای درمان شود.
گاهی با نوشیدن آب به مقدار زیاد و استفاده از داروهای بدون نسخه میتوان این عارضه را برطرف کرد. اما در صورت تشدید سوزش باید به پزشک مراجعه کرد تا داروهای مناسب تجویز شود.
۱. درمان دارویی
معمولا برای درمان دیزوری داروی فنازوپریدین تجویز میشود. این دارو درد، سوزش و تکرر ادرار را از بین میبرند. دقت داشته باشید که این دارو چنین علائمی را کاهش میدهد، اما در درمان بیماری زمینهای نقشی ندارد. معمولا پزشک در کنار تجویز داروهای دیگر برای درمان بیماری، این دارو را جهت رفع درد هنگام ادرار تجویز میکند. معمولا زمانی که این دارو کنار آنتیبیوتیک برای درمان عفونت تجویز میشود، بیش از ۲ روز نیاز به مصرف آن نیست.
فنازوپریدین به قرص سوزش ادرار معروف بوده و نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شود. افرادی که حساسیت داشته یا بیماری کلیوی دارند، نباید از قرص سوزش ادرار استفاده کنند.
آنتی بیوتیک برای سوزش ادرار
اگر علت سوزش ادرار بیماری عفونت ادراری باشد، پزشک برای رفع عامل باکتریایی، آنتیبیوتیک تجویز میکند. آنتیبیوتیکها انواع مختلفی داشته و باید باتوجهبه نوع باکتری و شدت عفونت بهترین دارو انتخاب شود. معمولا آنتی بیوتیک قرص برای سوزش ادرار تجویز میشود.
مترونیدازول برای سوزش ادرار
اگر میخواهید بدانید که چگونه سوزش ادرار را از بین ببریم، بهتر است تمامی روشهای درمانی را مطالعه کنید. برای درمان انواع عفونتهای باکتریایی داروی مترونیدازول تجویز میشود. این دارو هم در درمان عفونت ادراری و هم درمان عفونت واژن کاربرد دارد. اگر علت دیزوری، عفونت باشد، این آنتیبیوتیک میتواند پس از چند روز سوزش را برطرف کند. برای پیدا کردن قویترین قرص سوزش ادرار بهتر است که به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
پماد برای سوزش ادرار
اگر علت ایجاد دیزوری عفونت ادراری باشد، میتوان با پماد آنتیبیوتیک سوزش را برطرف کرد. آنتیبیوتیکها بهصورت قرص، کپسول یا پماد توزیع میشوند. پزشک باتوجهبه نوع باکتری و شدت عفونت میتواند پماد موضعی تجویز کند. اما اگر علت سوزش بیماریهای دیگری باشد، این نوع پماد کارساز نیست.
۲. درمان خانگی سوزش ادرار
معمولا درد هنگام ادرار مربوط به بیماریهای دستگاه ادراری است. برای درمان این عارضه میتوانید از روشهای خانگی استفاده کنید.
حتما از خود میپرسید که برای سوزش ادرار چی خوبه؟ برای سوزش ادرار راه حلهای خانگی بسیاری وجود دارند که میتوانید از آنها برای بهبود علائم خود استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید که برای درمان سوزش ادرار باید به متخصص اورولوژی و یا برای خانمها به دکتر زنان مراجعه کنید. در غیر این صورت ممکن است که عفونت به مجاری بالاتر برسد برای شما مشکلات جدیتری ایجاد کند. در واقع از روشهای خانگی میتوان برای تسکین علائم استفاده کرد. اما این روشها از روشهای قطعی برای درمان نیستند.
- آب زیاد بنوشید. در کنار آن بهتر است غذاهای آبکی در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- ویتامین C به سلامت دستگاه ادراری کمک میکند. ویتامین C ادرار را اسیدیتر کرده و باکتریها را از بین میبرد.
- نشستن در آب گرم: حرارت میتواند به کاهش سوزش کمک کند. حتی میتوانید از پد حرارتی هم برای کاهش علائم استفاده کنید.
- تغییر رژیم غذایی: برخی از محرکها در رژیم غذایی مثانه را تحریک میکنند. باید مصرف الکل، کافئین، غذاهای تند، نوشیدنیهای گازدار و شیرینکنندههای مصنوعی را به حداقل برسانید.
- از محصولات بهداشتی بدون عطر استفاده کنید. این محصولات باعث تحریک مثانه شده و سوزش را به همراه دارد.
پوشیدن شورت نخی و شلوار گشاد
اگر مدام دچار سوزش یا خارش میشوید، میتوانید با تغییر لباس این علائم را کاهش دهید. گاهی جنس لباس زیر مناسب نبوده و باعث تحریک پوست میشود. شورتهای نخی بهترین گزینه بوده و حساسیت ایجاد نمیکنند. همچنین شلوار و لباس زیر تنگ علاوه بر تحریک پوست احتمال ایجاد عفونت را افزایش میدهند.
رعایت بهداشت قاعدگی و سوزش ادرار
گاهی رعایتنکردن بهداشت قاعدگی باعث ایجاد عفونت و سوزش میشود. خانمها باید در این دوره دقت داشته باشند که به طور مرتب لباس زیر و پد بهداشتی خود را تعویض کنند و این ناحیه را هر روز تمیز کنند. در غیر این صورت احتمال عفونت واژن و عفونت ادراری افزایش پیدا میکند.
۳. درمان سوزش ادرار در طب سنتی
در طب سنتی برای درمان درد، ناراحتی و خارش مواردی توصیه شده است. انجام برخی اقدامات میتواند سوزش را کمتر کند. داروی سوزش ادرار در طب سنتی با طب پزشکی فرق دارد.
- سرکه سیب: سرکه سیب خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی دارد. آن را میتوانید به دو طریق مصرف کنید. سرکه و عسل را در مقدار آب گرم حل کنید و هر روز بنوشید. در روش دوم میتوانید با سرکه حمام کنید. آن را در مقداری آب ریخته و حدود ۱۵ دقیقه درون آب بنشینید.
- درمان با خیار و جوش شیرین: جوش شیرین قلیایی بوده و خاصیت اسیدی ادرار را کمتر میکند. در نتیجه احساس سوزش کمتر شده و تعداد دفعات کمتری نیاز به ادرار است. میتوانید جوش شیرین و آب خیار را در مقداری آب مخلوط کرده و استفاده کنید.
- لیمو: لیمو خاصیت ضدمیکروبی دارد و برای پاکسازی دستگاه ادراری مفید است. هر روز مقداری آبلیمو را با عسل در آب ولرم ترکیب کنید و بنوشید.
- زنجبیل: در طب سنتی زنجبیل برای درمان سوزش ادرار بسیار توصیه میشود. شما میتوانید هم آن را بهصورت دمنوش تهیه کنید و هم میتوانید همراه با شیر استفاده کنید.
- تخم گشنیز: تخم گشنیز را میتوانید در آب جوش دم کنید و بهصورت دمنوش هر روز بنوشید.
- تخم شنبلیله: برای درمان درد هنگام ادرار میتوانید تخم شنبلیله را یک شب در آب خیس کنید و صبح با معده خالی آن را همراه با مقداری عسل بنوشید. همچنین میتوانید آن را به شیر اضافه کنید.
چه موقع باید برای درمان سوزش ادرار به پزشک مراجعه کنید؟
اگر با مشکلات زیر مواجه شدید با دکتر متخصص اورولوژی خود تماس بگیرید:
- سوزش ادرار ادامهدار
- وجود ترشحات غیرطبیعی از واژن یا آلت تناسلی
- ادرار شما بوی بد یا ظاهری کفآلود دارد و یا خون در ادرار میبینید.
- اگر هم زمان تب دارید.
- درد پهلو و کمر
- دفع سنگ از کلیه یا مثانه
اگر باردار هستید، در مورد هرگونه درد در هنگام ادرار، به پزشک خود اطلاع دهید.
چه بیماری هایی باعث سوزش ادرار می شود؟
بیماریهای مختلفی در زنان و مردان میتواند باعث بروز دیزوری شود. برخی از مهمترین بیماریها عبارتند از:
- عفونت ادراری
- عفونت مقاربتی
- سنگ کلیه
- کیست تخمدان
- عفونت پروستات
- سیستیت بینابینی
- حساسیت شیمیایی
- عفونت یا تحریک واژن
- سرطان مثانه.
سوزش ادرار نشانه چیست؟
سوزش ادرار نشانه عفونت ادراری است؟
عفونت ادراری میتواند باعث ایجاد درد هنگام ادرار شود. در این بیماری باکتریها در دستگاه ادراری تجمع کرده و علاوه بر سوزش باعث تکرر ادرار، تیره شدن ادرار و درد پهلو و کمر میشوند. اگر علت دیزوری عفونت ادرار باشد، پزشک آنتیبیوتیک تجویز میکند.
سوزش ادرار نشانه عفونت واژن است؟
یکی از دلایل بروز این عارضه میتواند عفونت واژن باشد. عفونتهایی مانند عفونت قارچی در واژن باعث دردناک شدن ادرار میشوند. در این شرایط احتمالا ترشحات واژن تغییر کرده و بوی بدی میگیرد.
سوزش ادرار همراه با ترشحات غیرعادی واژن نشانه چیست؟
ترشحات غیرعادی واژن از علائم اصلی عفونت واژن است. اگر علاوه بر ترشح غیرعادی و بدبو دچار خارش واژن هستید، احتمال ابتلا به عفونت بالا است. ازآنجاییکه در خانمها مجرای ادرار کوتاه است، این عفونت میتواند به مثانه منتقل شود و سوزش ایجاد کند.
تکرر ادرار و سوزش نشانه چیست؟
تکرر ادرار و سوزش از علائم اصلی عفونت دستگاه ادراری است. عفونت در هر ناحیه از دستگاه ادراری شامل مثانه، مجرای ادرار یا کلیهها باعث بروز این علائم میشود. تکرر ادرار به معنای افزایش تعداد دفعات ادرار کردن بوده و ممکن است حجم ادرار بسیار کم باشد.
درد پهلو همراه با سوزش ادرار نشانه چیست؟
معمولا درد پهلو نشانه مشکلی در کلیهها است. زمانی که عفونت ادراری به کلیهها منتقل شود، باعث درد پهلو و کمر میشود. ازآنجاییکه عفونت تمامی بخشهای سیستم ادراری را درگیر میکند، درد هنگام ادرار و تکرر ادرار ایجاد میشود. بیماری دیگری که ممکن است چنین علامتی داشته باشد، سنگ کلیه است. سنگ کلیه باعث ایجاد درد در پهلو، کمر و شکم میشود. زمانی که سنگ مجاری ادرار را مسدود میکند، دفع ادرار با مشکل مواجه شده و شخص دچار دیزوری میشود.
سوزش ادرار همراه با خون نشانه چیست؟
بیماریهای مختلفی باعث بروز این دو علامت با هم میشوند. گاهی عفونت ادراری میتواند علاوه بر دیزوری باعث ایجاد خون در ادرار شود. سنگ کلیه نیز در هنگام دفع سنگ میتواند خونریزی در پی داشته باشد. زمانی که دچار عفونت واژن شوید، بین پریودها خونریزی واژینال خفیفی به وجود میآید که ممکن است با خونریزی ادرار اشتباه گرفته شود.
سوزش ادرار در پریودی نشانه چیست؟
در دوران پریود این عارضه میتواند نشاندهنده آندومتریوز باشد. زمانی که بافت آندومتریال به قسمتهای دیگر مانند لگن سرایت میکند، باعث التهاب شده و این بیماری ایجاد میشود. گاهی هم درد ادرار در زمان پریود نشانه عفونت ادراری است. حتی التهاب دستگاه ادراری هم این عارضه را ایجاد میکند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
سوزش ادرار میتواند نشانه بیماریهای مختلفی باشد. در صورت بروز این عارضه باید به متخصص کلیه و مجاری ادرار مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود. خانمها میتوانند با مراجعه به دکتر زنان و معاینه واژن احتمال عفونت واژن را بررسی کنند. پزشک باتوجهبه علت درد هنگام ادرار بهترین درمان را تجویز میکند.
برای پیداکردن بهترین متخصص زنان یا دکتر متخصص اورولوژی میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با دکتر زنان آنلاین و دکتر اورولوژی آنلاین وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشین من الان نزدیک یکساله سوزش ادار دارم تمام دکترا مراجعه کردم از دکتر زنان گرفته تا اورولوژی تا سیستسکوپی شدم آزمازیش ادار دادم یکی از دکتر اگفته مثانه تو اسفنجی شده من دیگه سر در نیاوردم دارو دادن اثر نکرد لطفا شما بگوید من چکارکنم
دوست عزیز
برای پاسخ به سوال شما نیاز به بررسی آزمایشات و سابقه بیماری شماست پیشنهاد می شود از این لیست از دیگر متخصصان اورولوژی نوبت بگیرید و مشورت کنید.
بهترین دکتر اورولوژی
سلام ودرود،من چندماهی است سوزش ادراردارم وکنارمقعدم نمیدونم کیست مویه ویا دمل وازپمادایکتیول استفاده میکنم ورزش کوچک میشه زمانی که استفاده نمیکنم ورم بزرگتر میشه واندازه سوزن سوراخ میشه وچرک خونی خارج میشه لطفا راهنمایم بکنید ،باتشکر
سلام احتمال عفونت پوستی قارچی وجود دارد
تا یک هفته از پماد تریامسینولون nn استفاده کنید
در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه نمایید
باسلام خسته نباشید چند مدته سوزش ادرار دارم بعد تو بیضه چپم اندازه عدس هستش دست میزدم و ب مرور زمان از بین رفت ولی هنوز سوزش ادرار دارم و بیضه چپم درد میگیره ن زیاد شدید و رنگ ورم زرد شده راهنماییم بکنید ممنون میشم
سلام من آخر ادرار درد دارم علت چیست
سلام دوست عزیز
بهتره با انجام آزمایش ادرار و کشت ادرار از نظر عفونت ادراری بررس یشوید. از این لینک می تونید نوبت متخصص اورولوژی گرفته و برای پیگیری درمان مراجعه کنید.
متخصص اورولوژیست
سلام، من قرص فنازوپریدین استفاده کردم و ادارارم نارنجی شد، دلیلش چیه؟ و آیا خطرناک نیست
سلام دوست عزیز
تغییر رنگ ادرار شما به علت مصرف این قرص است و جای نگرانی ندارد.
سلام خسته نباشید.من چند وقته که سوزس خیلی کم در ادرار دارم …تشکر
سلام دوست عزیز
علت سوزش ادرار می تونه عفونت ادراری و عفونت مثانه باشه. بنابراین بهتره آزمایش ادرار و کشت ادرار انجام شود و برای پیگیری به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
متخصص اورولوژیست
سلام من خانم ۲۱ ساله هستم ودچار قاعدگی در روز های ششم هستم و سوزش ادرار دارم مشکل چیه
سلام دوست عزیز
سوزش ادرار می تونه به علت عفونت مثانه و عفونت ادراری باشد. بنابراین نیازه به متخصص زنان مراجعه کنید و آنتی بیوتیک مناسب دریافت کنید.
پزشک متخصص زنان
سلام من سابقه سنگ دارم ۶سال پیش البته ارسی هم هست ولی الان یه چند وقته هم سوزش دارم ولی قطع میشه مایعات میخورم رنگش کم رنگ میشه اگه روزی مایعات کم بخورم درد و سوزش بد میاد سراغم تحملش سخته میرم بیمارستان الان سونو برام نوشتن نرفتم دوباره امشب اومده سراغم بعد ۱۵روز شیافت دیفنوفناک ۱۰۰ گزاشتم ارومم کرده ولی سوزش همچنان هست یه راهی چارع ایی ؟؟؟ ممنون میشم
سلام دوست عزیز
سوزش ادرار شما می تونه به علت عفونت مثانه و عفونت ادراری نیز باشد. علاوه بر مصرف آب کافی نیازه آزمایش ادرار و کشت ادرار انجام شده و متخصص نفرولوژی کلیه شما را بررسی کند. از این لینک می تونید نوبت بگیرید.
متخصص نفرولوژی
سلام . من سوزش ادرار دارم و کلا تب دستگاه تناسلیم بالاست و ادرارم زرد هستش به نظرتون؟
سلام دوست عزیز
سوزش ادرار و تب بدن میتونه نشان از عفونت ادراری و مثانه باشه که نیازه علاوه بر آزمایش ادرار از شما کشت ادرار نیز بررسی شود. از این لینک نوبت متخصص اورولوژی گرفته و برای بررسی و درمان مراجعه کنید.
متخصص اورولوژیست
سلام واقعا عالی نوشته بودید خیلی مفید بود ممنون
سلام دوست عزیز
ممنون از همراهی شما. امیدواریم مطالب مفید واقع شود.
سلام من سوزش ادرار شدید دارم حتی نمیتونم راه برم از درد رنگ ادرارم از زردی زیاد دیگ رو به قرمزی داره میره
سلام دوست عزیز
بنظر میرسه مشکل شما عفونت ادرار و عفونت مثانه و مشکلات کلیوی باشه. بنابراین بهتره متخصص کلیه شما را بررسی دقیق تر کند. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
متخصص کلیه
سلام من امروز اندکی خون در ادرارم مشاهده کردم(طوری ک قابل مشاهده بود) ولی فقط همین یک بار بود و توی همین روز دو بار دیگه هم رفتم و دیگه مشاهده نکردم،ولی ب جاش اندکی سوزش (یک تا ۳ ثانیه)موقع خروج ادرار حس کردم ..باتوجه ب این ک فردا و پسفردا روز تعطیل دکترا هست و برای ویزیت دکتر باید تا شنبه صبر کنم ،چه کاریو پیشنهاد میدید؟دلیل این حس و مشاهده چی بوده؟ایا مشکل خاصی دارم؟(پسری ۲۱ ساله و فاقد مشکل کلیوی تا ب امروز بوده ام)
سلام دوست عزیز
بهتره به متخصص اورولوژی مراجعه کرده و با انجام آزمایش ادرار از نظر عفونت ادراری و مشکلات کلیوی بررسی شوید. از این لینک میتونید مشاوره تلفنی با متخصص اورولوژی داشته باشید.
متخصص اورولوژیست