کدام داروهای یبوست برای درمان این بیماری موثرتر هستند؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اینکه بدانید کدام دارو برای یبوست مفید است و این مشکل را درمان می‌کند باعث این می‌شود که به سراغ روش‌های بی‌فایده نروید. البته که پزشک برحسب شرایط هر بیمار بهترین دارو و البته بهترین روش درمانی را پیشنهاد می‌دهد. اما آگاهی از اینکه داروهای موثر در درمان این بیماری کدامند بسیار کمک کننده است. مصرف داروهای یبوست اگر چه نیازمند احتیاطات بیشتری است، اما با این‌حال اثربخشی سریع‌تری دارد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
داروهای یبوست چند نوع است؟

داروهای یبوست اگر به درستی مصرف شود و همانی که باید باشد، بیشترین اثربخشی را خواهید داشت. اما نکته مهم مصرف هر یک از انواع قرص ضد یبوست با هماهنگی و زیر نظر بک پزشک متخصص است. این کار عوارض احتمالی را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد. اگر از یبوست رنج می‌برید، فارغ از اینکه این اتفاق یک موضوع رایج و متداول است یا اتفاقی که تنها اکنون در حال تجربه آن هستید، از پزشک داخلی مشورت بگیرید. یک پزشک متخصص به شما کمک می‌کند تا بیماری خود را به بهترین نحو درمان کنید و از درد و حتی خونریزی ناشی از آن رهایی پیدا کنید. به همین خاطر توصیه می‌شود در کنار خواندن این مطلب، مشاوره حضوری یا آنلاین توسط یک پزشک را هم در نظر داشته باشید. شما می‌توانند نوبت ویزیت مورد نظر خود را از طریق سایت دکترتو ثبت کنید.

داروهای یبوست (قرص ضد یبوست فوری)

داروهای بسیاری برای درمان یبوست وجود دارد. پزشکان براساس شرایط هر فرد و شدت بیماری و البته با سنجش شرایط جسمانی هر فرد اقدام به تجویز داروهای مناسب می‌کند. در این مطلب به این موضوع پرداخته‌ایم که انواع قرص ضد یبوست (داروهای یبوست) کدامند و میزان اثربخشی هر یک تا چه میزانی است. علاوه‌براین درباره دوز مصرفی و نحوه مصرف هر دارو نیز اطلاعات جامعی ارائه داده‌ایم. تمامی در این موارد را در ادامه بخوانید.

قرص ضد یبوست تا چه اندازه موثر است؟
برخی از انواع قرص ضد یبوست اثربخشی فوری دارند.

۱. قرص سی لاکس برای یبوست (قرص دینه برای یبوست)

قرص سی لاکس یا دینه یک قرص گیاهی برای رفع یبوست شدید و افزایش فعالیت روده‌ها است. این دارو تاثیر مثبت و اثر ملین و مسهل دارد و به بهبود عملکرد روده کمک می‌کند. در اصل قرص سی لاکس با تنظیم حرکات روده خطر ابتلا به بواسیر را کاهش می‌دهد و در درمان آن بسیار موثر و مفید است.

۲. قرص آهن برای جلوگیری از یبوست

افراد ممکن است برای کمک به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا مکمل رژیم غذایی خود آهن مصرف کنند. با این حال، مکمل‌های آهن خوراکی ممکن است باعث ایجاد یا تشدید یبوست شوند. اگر چه که ارتباط دقیق بین یبوست و مصرف آهن مشخص نیست، اما گفته می‌شود که مصرف قرص آهن با احتمال ابتلا به یبوست همراه است،


متن انگلیسی:
If you take iron supplements, mention the constipation to your health care provider. Although iron is an important nutrient during pregnancy, too much iron can contribute to pregnancy constipation. You might have to take a stool softener if you are taking an iron supplement.
ترجمه متن:
اگر مکمل آهن مصرف می‌کنید، یبوست را به پزشک خود اطلاع دهید. اگرچه آهن یک ماده مغذی مهم در دوران بارداری است، مصرف بیش از حد آن منجر به یبوست بارداری خواهد شد. اگر مکمل آهن مصرف می‌کنید، احتمالا مجبور شوید نرم کننده مدفوع استفاده کنید.

mayoclinic

۳. قرص منیزیم برای یبوست

قرص منیزیم که بدون نسخه هم در دسترس است، به رفع یبوست کمک می‌کند. منیزیم به افزایش میزان آب در روده‌ها کمک می‌کند، که باعث حرکت روده می‌شود. بیماران مبتلا به یبوست می‌توانند دوزهای منیزیم هیدروکساید را به عنوان ملین یا به عنوان مکمل برای کمبود منیزیم مصرف کنند. این ماده معدنی واکنش‌های شیمیایی که قند خون، فشار خون و نحوه عملکرد اعصاب و ماهیچه‌های بدن را کنترل می‌کند، پشتیبانی می‌کند. 

قرص منیزیم برای یبوست مفید است.
یکی از راه‌های درمان یبوست مصرف قرص منیزیم است.

۴. بهترین قرص پروبیوتیک برای یبوست

پروبیوتیک‌ها فواید زیادی برای سلامتی دارند که یکی از این فواید کمک به درمان یبوست است. تحقیقات نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها یبوست مربوط به بارداری یا مشکلات گوارشی مانند IBS را تسکین می‌دهند. بهترین قرص‌‌های پروبیوتیک که برای درمان یبوست مصرف می‌شوند عبارتند از قرص فمی لاکت توپلاس، قرص پایلوشات، کپسول پرودایجست و دیلیست.

۵. قرص بیزاکودیل برای یبوست

بیزاکودیل یک ملین است که به شکل قرص یا کپسول برای درمان یبوست تولید و عرضه می‌شود. یبوست زمانی که دفعات دفع کمتری داشته باشید رخ می‌دهد. این دارو با کمک به ماهیچه‌های روده برای حرکت مدفوع به حرکت روده کمک می‌کند. بیزاکودیل به صورت کوتاه‌مدت برای درمان یبوست استفاده می‌شود. همچنین برای تخلیه روده‌ها قبل از جراحی و برخی اقدامات پزشکی استفاده می‌شود.

۶. لوبیپروستون برای یبوست

لوبیپروستون یک داروی ملین برای درمان یبوست مزمن است. این دارو به شکل کپسول عرضه شده و طبق دستور پزشک از طریق دهان با یک لیوان آب مصرف می‌شود. اثرگذاری داروی لوبیپروستون به سرعت است. به شکلی که حدود ۶۰ درصد از بیماران ظرف ۲۴ ساعت پس از شروع مصرف اجابت مزاج خود‌به‌خودی خواهند داشت.

یبوست مزمن داری و دنبال راه حلی؟

برای ویزیت نوبت بگیر.

۷. قرص د رگلیس برای یبوست

قرص دِ رگلیس دارویی برای کاهش التهاب در دستگاه گوارش، بازیابی عملکرد طبیعی روده و برطرف کننده یبوست است. این دارو به ویژه توسط بیماران مبتلا به التهاب روده (IBD) مصرف می‌شود.

۸. قرص لیورگل برای یبوست

قرص لیورگل برای افراد با مشکلات گوارشی، بیماران مبتلا به یبوست و افراد مبتلا به بی‌اشتهایی مفید است. گیاه خار مریم موجود در قرص لیور گل با تحریک کبد موجب ترشح بیشتر مایع صفراوی می‌شود. این اتفاق منجر به تصفیه کبد و بهبود فعالیت دستگاه گوارش را بهبود می‌شود.

۹. قرص پرودایجست برای یبوست

قرص پرودایجست به صورت انحصاری برای رفع یبوست تولید نشده و  اثرات ملینی ندارد. با این وجود مصرف مکمل پروبیوتیک مانند قرص پرودایجست با تنظیم عملکرد باکتریایی روده به بهبود کلی مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک می‌کند.

قرص پرودایجست برای یبوست موثر است.
می‌توان قرص پرودایجست را برای یبوست مصرف کرد.

۱۰. قرص رگفلور برای یبوست

کپسول رگفلور منجر به کنترل و کاهش علائم و مشکلات گوارشی مانند نفخ، یبوست و دردهای ناشی از سندروم روده تحریک پذیر (IBS) می‌شود.

۱۱. کپسول رولاکس برای یبوست

رولاکس دارویی کاملا طبیعی و گیاهی و حاوی برگ سنا است. کپسول رولاکس دارای اثرات ملین سریع بوده که به درمان تنبلی روده کمک می‌کند. علاوه‌براین روند دفع مدفوع را در افراد مبتلا به یبوست تسهیل می‌کند.

۱۲. قرص باریج برای یبوست

قرص باریج به دلیل ترکیبات موجود در خود یک مسهل و ملین برای درمان یبوست، سختی در دفع مدفوع و بهبود حرکات روده است. علاوه‌بر این موارد، این دارو منجر به بهبود درد و اسپاسم‌های گوارشی نیز می‌شود.

۱۳. قرص نیچر فیت برای یبوست

قرص کپسول لاغری نیچر فیت با وجود فیبر غذایی و جو دو سر در ترکیبات خود به رفع یبوست کمک می‌کند. فیبر موجود در ترکیبات قرص لاغری نیچر فیت، حجم اسیدهای گوارشی را افزایش داده و باعث تسریع حرکت روده می‌شود. این اثرات منجر به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست و تنبلی روده می‌شود.

۱۴. قرص ژلاکس برای یبوست

کپسول ژلاکس با خاصیت ملینی خود نقشی موثر در برطرف کردن یبوست دارد. ژلاکس هم برای مصرف خانم‌ها و هم آقایان مجاز است. از این کپسول به عنوان مسهل برای آماده سازی کولون (روده بزرگ) و رکتوم (راست روده) به منظور انجام مطالعات رادیوگرافی و آمادگی قبل از جراحی هم استفاده می‌شود.

۱۵. قرص مترونیدازول برای یبوست

قرص مترونیدازول موجب ریشه کن شدن عفونت‌ها در بافت‌های روده‌ای و خارج روده‌ای می‌شود. این قرص همچنین به تسکین علائم بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر در مبتلایان کمک می‌کند.

۱۶. پروکالوپراید

داروی پروکالوپراید برای درمان یبوست مزمن ایدیوپاتیک (یعنی با علت ناشناخته) مصرف می‌شود. اثربخشی این دارو با افزایش پریستالسیس (انقباضات) در روده بزرگ همراه بوده که منجر به افزایش تعداد حرکات روده می‌شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که این دارو تنها با تجویز پزشک قابل ارائه توسط داروخانه است. بیماران هم‌ حتی در صورت دستیابی به این دارو باید از مصرف خودسرانه آن اجتناب کنند.

۱۷. لاکتولوز

لاکتولوز یک قند مصنوعی است که برای درمان یبوست استفاده می‌شود. این دارو در روده بزرگ تجزیه شده و مواد خاصا از این اتفاق آب را از بدن خارج کرده و به روده بزرگ وارد می‌کنند. آب حاصل از این واکنش مدفوع را نرم کرده و در نتیجه یبوست را درمان‌می‌کند. لاکتولوز همچنین برای کاهش میزان آمونیاک در خون بیماران مبتلا به بیماری کبدی هم استفاده می‌شود.

۱۸. کپسول لیناکلوتید

کپسول لیناکلوتید دارویی برای درمان سندروم روده تحریک‌پذیر همراه با یبوست موقت و مزمن بوده که در آمریکا و مکزیک با نام تجاری لینزس و در سایر نقاط جهان با نام کانستلا شناخته می‌شود.

کپسول لیناکلوتید برای یبوست موثر است.
کپسول لیناکلوتید دارویی موثر در درمان بیماری سندرم روده تحریک پذیر و همچینن یبوست است.

۱۹. شربت لاکساپلاس

شربت لاکساپلاس دارویی گیاهی برای درمان یبوست در کودکان است. این شربت فاقد گیاه سنا بوده و به همین دلیل مضرات ناشی از مصرف این گیاه را به همراه ندارد. لاکساپلاس حاوی گیاهانی مانند بنفشه، عناب، بهدانه، سپستان، گل گاو زبان، گل سرخ و اسفرزه است. در رفع یبوست مزمن به طور قابل توجهی موثر بوده و در بهبود عملکرد گوارش تاثیرگذار است.

۲۰. قرص کاستورکس برای یبوست

قرص کاستورکس دارویی گیاهی حاوی روغن کرچک و اسانس رازیانه است. داروی کاستورکس با اثرات ملین خود باعث بهبود یبوست و حتی افزایش حرکات روده می‌شود.

۲۱. قرص آلگومد برای یبوست

قرص آلگومد یک داروی طبیعی حاوی جلبک سبز تک سلولی کلرلا ولگاریس است. این قرص فواید زیادی برای سلامت بدن دارد که از جمله آن می‌توان به بهبود پروفایل لیپیدی، کاهش وزن و کنترل اشتها، تنظیم قند و همچنین بهبود مشکلات گوارشی اشاره کرد.

۲۲. قرص دایجستیو برای یبوست

قرص دایجستیو حاوی آنزیم‌های گوارشی که مواد طبیعی مورد نیاز بدن برای کمک به تجزیه و هضم غذا هستند است. اگر پزشک توصیه کرده که رژیم غذایی خاصی را دنبال کنید، رعایت آن رژیم غذایی برای بهره‌مندی بیشتر از تاثیرات مصرف این دارو بسیار مهم است. دقت داشته باشید که باید قرص دایجستیو را به موقع و‌ طبق دستور پزشک (نه کمتر ‌نه بیشتر از میزان توصیه شده) مصرف کنید.

۲۳. قرص روهمورین برای یبوست

قرص روهمورین با داشتن مقدار مناسبی از گیاه دارویی باتچرز بروم که خواص تقویت کننده دیواره عروقی و ضد التهابی دارد، می‌تواند به کاهش درد و ورم در بیماران مبتلا به هموروئید (بواسیر) و درمان آن‌ها کمک کند. همچنین این دارو با بهبود گردش خون وریدی و تقویت دیواره رگ‌ها، برای افراد مبتلا به واریس نیز مفید است.

۲۴. مکمل های فیبر

فیبر برای بدن مفید بوده و برای درمان یبوست موثر است. مکمل فیبر به عملکرد خوب روده کمک و از یبوست جلوگیری می‌کند. فیبر می‌تواند به کاهش کلسترول و کمک به احساس سیری هم کمک کند، که در نهایت منجر به کنترل پرخوری خواهد شد.

مکانیسم اثرمثال‌هامزایامعایب
ملین‌های حجیم‌کنندهبا جذب آب در روده، حجم مدفوع را افزایش داده و باعث تحریک حرکات روده می‌شوند.متیل سلولز، پودر سبوس، پسیلیومملایم، عوارض جانبی کم، مناسب برای استفاده طولانی مدتممکن است باعث نفخ و گاز شود، نیاز به مصرف زیاد آب دارد.
ملین‌های اسموتیکبا کشیدن آب به داخل روده، مدفوع را نرم کرده و دفع آن را آسان‌تر می‌کنند.لاکتولوز، پلی اتیلن گلیکولموثر، عوارض جانبی کم، مناسب برای آماده‌سازی روده برای کولونوسکوپیممکن است باعث نفخ و اسهال شود.
ملین‌های محرکبا تحریک مستقیم روده، باعث انقباضات روده‌ای و دفع مدفوع می‌شوند.بیزاکودیل، سنااثر سریع، مناسب برای یبوست حادممکن باعث گرفتگی شکم، اسهال و وابستگی شود، برای استفاده طولانی مدت مناسب نیست.
نرم‌کننده‌های مدفوعبا کاهش کشش سطحی مدفوع، باعث نرم شدن آن و آسان‌تر شدن دفع می‌شوند.روغن معدنیمناسب برای افراد مسن و بیمارانی که زور زدن برای آن‌ها مشکل استممکن باعث اسهال، نفخ و جذب ویتامین‌های محلول در چربی را کاهش دهد.
انواع قرص های مصرفی برای یبوست

قرص گیاهی برای یبوست

قرص سی لاکس یا قرص سیلاکس دینه داروی گیاهی پرفروش برای درمان یبوست ناشی از ضعف روده است. این دارو که ملین و مسهل دارد. جلوگیری از تنبلی روده از دیگر مزایای مصرف قرص سی لاکس است. سیلاکس تحرکات روده را بیشتر کرده و با همین اثرگذاری باعث درمان یبوست می‌شود.

دنبال قرص گیاهی موثر برای یبوستی؟ از متخصص راهنمایی بگیر.

۱. شربت انجیر مرکب فیژین

شربت انجیر مرکب فیژین پلاس در موارد ابتلا به یبوست مزمن و حاد (به خصوص در زمان بارداری و شیردهی) و همچنین برای درمان یبوست اطفال و نوزادان استفاده می‌شود.

۲. شربت فیژان برای یبوست

شربت فیژان جهت درمان یبوست مصرف می‌شود. مصرف این دارو باعث افزایش حرکات پرستالتیک روده و کاهش جذب آب و الکترولیت می‌شود. علاوه‌براین، مصرف این شربت ترشح مایعات در روده بزرگ را با تحریک ترشح فعال کلراید افزایش می‌دهد.

۳. قرص روغن کرچک برای یبوست

کپسول ژلاکس که تشکیل شده از روغن کرچک است، دارویی بسیار موثر در درمان یبوست به حساب می‌آید. این داروی گیاهی خاصیت ملین داشته و نقش موثری در تشکیل مدفوع نرم و تسهیل اجابت مزاج دارد.

۴. قرص سنا برای یبوست

داروی سنا برای درمان یبوست مصرف می‌شود. این دارو با افزایش فیبر در رژیم غذایی عضلات روده را فعال کرده و سبب حرکت مدفوع در روده و راحت‌تر شدن دفع مدفوع می‌شود. این دارو بدون نسخه در دسترس است.

۵. قرص سنالین برای یبوست

سنالین، دارویی طبیعی متشکل از عصاره خشک برگ سنا، پودر گل سرخ و میوه رازیانه است. قرص گیاهی سنالین، محصول تخصصی ضد یبوست محسوب می‌شود که با تاثیرگذاری بر افزایش سرعت حرکات روده و تغییر در جذب مایعات و الکترولیت‌ها در روده بزرگ منجر به درمان یبوست می‌شود.

مصرف دارو برای یبوست در بارداری

یبوست بارداری که داشتن کمتر از ۳ بار اجابت مزاج در هفته تعریف می‌شود، در‌ صورت عدم درمان به موقع بسیار ناراحت‌کننده خواهد بود. یبوست در بارداری شایع است و نرم‌کننده‌های مدفوع مانند سدیم دوکوزات (کولاس) و کلسیم دوکوزات (سورفاک) دفع آن را آسان می‌کنند. بعید است که این محصولات به جنین در حال رشد آسیبی وارد کنند، زیرا ماده فعال آن‌ها فقط به مقدار کم توسط بدن جذب می‌شود. نرم‌کننده‌های مدفوع به طور کلی در دوران بارداری بی‌خطر در نظر گرفته می‌شوند.

پزشک همچنین ممکن است یک ملین را نیز توصیه کند. ملین‌های حجیم‌ساز مانند پسیلیوم (متاموسیل، کنسیل و سایرین) و پلی‌کاربوفیل معمولاً برای استفاده در دوران بارداری بی‌خطر بوده و این موارد هم توسط بدن جذب نمی‌شوند. سایر ملین‌هایی بی‌خطر برای استفاده در این دوران هم عبارتند از ملین‌های نمکی، مانند هیدروکسید منیزیم یا سیترات منیزیم، محرک‌ها مانند بیزاکودیل و لاکتولوز. توجه کنید که بسیاری از ملین‌ها و نرم‌کننده‌های مدفوع بدون نسخه در دسترس هستند. با این حال، قبل از مصرف هر گونه دارویی برای درمان یبوست بارداری باید با پزشک خود مشورت کنید. به خاطر داشته باشید که یبوست بارداری اغلب با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است.

متن انگلیسی:
Constipation is a frequent side effect of taking iron supplements, but the exact mechanism that links iron and constipation is unclear. Researchers believe that extra iron in the stomach may cause water to move into the intestines. This activity takes water away from the lower intestine, causing stools to become harder.
ترجمه متن:
یبوست یکی از عوارض جانبی مکرر مصرف مکمل‌های آهن است، اما ارتباط دقیق بین مصرف آهن و یبوست، هنوز نامشخص مانده است. محققان بر این باورند که آهن اضافی در معده ممکن است باعث حرکت آب به داخل روده شود. این فعالیت آب را از قسمت تحتانی روده گرفته و باعث سفت شدن مدفوع می‌شود.

verywellhealth

دارو برای یبوست کودکان و نوزادان

اگر چند روزی است که کودک شما مدفوع نکرده است و آب میوه یا غذای پوره شده اثری نداشته است، شیاف گلیسیرین را امتحان کنید. کودک خود را روی پشت خود قرار دهید و به آرامی شیاف را به داخل مقعد فشار دهید. شیاف‌ها برای استفاده گاه‌به‌گاه انتخاب مناسبی هستند.

علاوه‌بر‌این برای درمان یبوست در کودکان و نوزادان می‌توانید داروهای زیر را زیر نظر پزشک به کودک خود بدهید: 

  • پلی اتیلن گلیکول
  • هیدروکسید منیزیم (شیر منیزیا)
  • لاکتولوز (کنستولوز، انولوز، جنرلاک و کریستالوز)
  • سوربیتول
  • سیترات منیزیم (سیتروما)

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

درمان به موقع یبوست را در همه افراد از جمله بزرگسالان، کودکان، نوزادان و حتی زنان باردار جدی بگیرید و برای آن اقدامی انجام دهید. یکی از روش‌های درمان یبوست در کنار روش‌های درمان خانگی که اصولا زودتر از سایر روش‌ها انجام می‌شود، دارو درمانی است. مصرف داروهای یبوست اگر چه نیازمند احتیاطات بیشتری است، اما با این‌حال اثربخشی سریع‌تری دارد.

اما برای شروع دوره مصرف باید ابتدا با یک دکتر متخصص داخلی ویزیت شوید. پزشک بهترین دارو را همراه با دستور مناسب مصرف آن به شما ‌پیشنهاد خواهد داد. این داروها حتی اگر عارضه خطرناک یا خاصی به همراه نداشته باشند اما باید توسط یک پزشک تجویز و مصرف شوند. وبسایت دکترتو پلتفرم دریافت نوبت ویزیت به صورت آنلاین است که کار شما برای پیدا کردن پزشک و دریافت نوبت را راحت کرده است. شما می‌توانید تنها با گذراندن چند مرحله ساده نوبت ویزیت مد نظر خود را دریافت کرده و یا مشاوره دارویی آنلاین دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

توصیه می‌شود که برای درمان سریع یبوست سالمندان موارد نام برده شده زیر را مصرف کنید:

    • ملین‌های اسمزی: این داروها آب را به داخل مدفوع می‌کشند و به نرم شدن مدفوع و سهولت عبور آن از طریق دستگاه گوارش کمک می‌کنند. عموما ملین‌های اسمزی پس از 2 تا 3 روز اثر می‌کنند. مثال‌هایی از این ملین‌ها عبارتند از لاکتولوز، ماکروژل، پلی اتیلن گلیکول، سیترات منیزیم یا اکسید منیزیم

    • ملین‌های محرک: این داروها عضله پوشاننده روده را تحریک و به حرکت مدفوع از طریق دستگاه گوارش کمک می‌کنند. اثربخشی آن‌ها بین 6 تا 12 ساعت است. به عنوان مثال می‌توان به بیزاکودیل و پیکوسولفات سدیم اشاره کرد.

    • شیاف: شیاف مقعدی می‌تواند به کاهش یبوست و جلوگیری از نهفتگی مدفوع در افراد مسن کمک کند.

    • تنقیه: تنقیه شامل وارد کردن مایع به طور مستقیم به راست روده برای تحریک اجابت مزاج است. پزشکان عموماً تنقیه‌های مبتنی بر آب را برای افراد مسن توصیه می کنند، زیرا این تنقیه‌ها از تنقیه‌های مبتنی بر فسفات ایمن‌تر هستند.

    • عوامل پروکینتیک: این داروها به تحریک دستگاه گوارش و به حرکت مدفوع در روده بزرگ کمک می‌کنند. یک مثال پروکالوپراید است که پزشکان ممکن است آن را در صورت بی اثر بودن سایر ملین‌ها تجویز کنند.

    • لوبی پروستون: این دارو ترشح مایعات روده را افزایش داده و انتقال مدفوع از روده بزرگ را بهبود می‌بخشد.

بهترین ملین‌ها برای درمان یبوست در سالمندی تنقیه و شیاف هستند که اثربخشی نسبتا زودهنگامی هم دارند.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن