دلیل عقب افتادن پریود چیست؟ چطور می‌توان عقب افتادن قاعدگی را درمان کرد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

دلایل عقب افتادن پریود می‌تواند از بارداری تا یائسه شدن، کیست داشتن، دیابت و حتی اختلال عملکرد کبد متفاوت باشد و تشخیص زود هنگام علت این اتفاق می‌تواند به درمان به موقع بیماری و حتی آگاهی از فرا رسیدن زمان یائسگی و اطمینان از بارداری کمک کننده باشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
دلایل عقب افتادن پریود چیست؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

دلایل عقب افتادن پریود به یکی دو مورد ختم نمی‌شوند. این دلایل از باردار شدن تا فرا رسیدن زمان یائسگی، وجود کیست، قرار داشتن در دوران شیردهی، ابتلا به برخی بیماری‌ها از حمله دیابت و حتی ورزش کردن بیش از حد متفاوت هستند. اما این موارد هم تمام دلایل تاخیر در پریود شدن نیستند. در این مقاله از این دلایل صحبت کرده‌ایم.

دلایل عقب افتادن پریود چیست؟

همانطور که اشاره کردیم عقب افتادن پریود دلایل زیادی دارد که از جمله دلایل پریود نامنظم می‌توان به ابتلا به برخی بیماری‌ها‌ مانند دیابت و تیروئید، قرار داشتن در دوران بارداری، شیردهی و یائسگی، چاقی و در مقابل کاهش وزن شدید، انجام ورزش سنگین و عدم تعادل هورمونی اشاره کرد. دلایلی که ریشه و علت هر یک متفاوت است و راه درمان هر کدام هم متفاوت خواهد بود. در ادامه هر یک‌ از علل عقب افتادن پریود را بیشتر بررسی کرده‌ایم.

چه عواملی باعث عقب افتادن پریود می‌شود؟

برخی مشکلات و بیماری‌ها روی دوران پریودی تاثیر دارند. از جمله علل موثر در عقب افتادن پریود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عوامل موثربیماری‌هاداروهای تاثیرگذار روی پریود
استرسسندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)قرص‌های ضدبارداری
تغییرات وزنپرکاری یا کم‌کاری تیروئیدداروهای هورمونی
ورزش شدیددیابتداروهای ضد افسردگی
تغییرات در رژیم غذاییبیماری‌های مزمنداروهای ضد روان‌پریشی
سفرفیبروئید رحمداروهای شیمی درمانی
عدم تعادل هورمونیاختلالات خوردنداروهای کورتیکواستروئید
شیردهیسندرم آشرمنداروهای ضد فشار خون
علت عقب افتادن پریود

۱. استرس و عقب افتادن پریود

دوره‌های کوتاه‌مدت استرس می‌تواند منجر به تاخیر در قاعدگی برای چند روز شود. اغلب اوقات پس از فروکش کردن استرس، دوره پریود شروع می‌شود. برای استرس طولانی‌مدت یا مزمن، دوره قاعدگی می‌تواند بسیار طولانی‌تر به تعویق بیفتد یا حتی یک یا چند ماه به طور کامل اتفاق نیفتد.

۲. عقب افتادن پریود پس از عمل جراحی

عمل جراحی می‌تواند چرخه قاعدگی را به تاخیر بیاندازد و بر آن تاثیر بگذارد. هنگامی که شما هر نوع عمل جراحی انجام می‌دهید، بدن شما سطحی از استرس را تجربه می‌کند که به طور معمول در معرض آن نیست. این موضوع درست مانند استرس ناشی از ورزش بیش از حد، فشار در محل کار، یک بیماری یا هر استرس دیگری در زندگی است که می‌تواند پریود را به تاخیر بیندازد. تاخیر در چرخه قاعدگی ممکن است قبل از جراحی (اگر عادت ماهانه شما با تاریخ جراحی شما مطابقت داشته باشد.) یا در طول بهبودی پس از جراحی اتفاق بیفتد.

۳. ورزش شدید

تاخیر در چرخه قاعدگی در نتیجه ورزش شدید، آمنوره ناشی از ورزش نامیده می‌شود. ترکیب ورزش شدید و دریافت کالری کم، استرس قابل توجهی به بدن ورزشکار وارد می‌کند. در پاسخ به این استرس، غده هیپوتالاموس تحریک تخمدان‌ها را کمتر می‌کند و در نتیجه، پریود شدن اتفاق نمی‌افتد.

احتمال میدی عقب افتادن پریودت به خاطر بارداری باشه؟

برای بررسی علائم مشاوره بگیر.

۴. یائسگی

در سال‌های قبل از یائسگی، زنان تغییراتی را در چرخه قاعدگی خود احساس می‌کنند. در این سال‌ها فاصله بین پریودها می‌تواند کمتر یا بیشتر شود و پریودها ممکن است چند روز بیشتر یا کمتر طول بکشد. اولین علامت یائسگی عقب افتادن عادت ماهانه است. برای جلوگیری از عوارض یائسگی زودرس در این شرایط حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵. بلوغ و عقب افتادن قاعدگی

بدن یک دختر جوان ممکن است برنامه منظمی برای پریود شدن نداشته باشد. به خصوص در ۲ سال اول پس از شروع پریود شدن، داشتن پریودهای نامنظم رایج است. بیماری، تغییر وزن سریع یا استرس هم می‌تواند شرایط را غیرقابل پیش‌بینی‌تر کند. این موضوع به این دلیل است که بخشی از مغز که دوره‌ها را تنظیم می‌کند تحت تأثیر استرس قرار می‌گیرد.

سفر رفتن یا تغییر در برنامه‌های زندگی هم می‌تواند باعث شود که دوره قاعدگی در زمانی متفاوت از آنچه انتظار می‌رود، اتفاق بیفتد که همه این موارد کاملا طبیعی هستند.

۶. عقب افتادن پریود به دلیل بارداری احتمالی

از جایی به بعد، یکی از علل عقب افتادن پریود می‌تواند بارداری باشد. اگر معمولا پریودهای منظمی دارید و قاعدگی شما کمتر از سه روز به تاخیر افتاده است، ممکن است باردار باشید و پریود شما به تاخیر افتاده باشد. اگر ۷ روز از سررسید مورد انتظار گذشته باشد، دیر تلقی می‌شود. پس از ۶ هفته می‌توانید تاخیر در پریود را به عنوان یک پریود از دست رفته در نظر بگیرید. اگر عادت ماهانه شما یک یا دو روز دیرتر از حد معمول باشد، بعید است دلیلی برای نگرانی وجود داشته باشد.

عقب افتادن پریود قابل درمان و کنترل است.
دلایل زیادی برای عقب افتادن پریود وجود دارد که قابل درمان و کنترل هستند.

۷. عقب افتادن پریود با ای یو دی

اگر شروع به استفاده از ای یو دی (IUD) کرده‌اید، قاعدگی ممکن است در ابتدا عقب بیفتد. اما باید پس از گذشت یک سال به یک ریتم طبیعی برسد. درصد کمی از افرادی که از IUD هورمونی استفاده می‌کنند به طور کلی پریود نمی‌شوند. اگر شش هفته یا بیشتر پریود نشدید، با پزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که باردار نیستید.

۸. علت عقب افتادن پریود در چهل سالگی

پیش از یائسگی، مرحله گذار یائسگی نیز نامیده می‌شود. سن یائسگی در خانم‌های مختلف متفاوت است. اما بیشتر افراد ممکن است علائم شروع یائسگی مانند بی نظمی قاعدگی را در دهه ۴۰ زندگی مشاهده کنند.

متن انگلیسی:
As you approach your late 30s, your ovaries start making less estrogen and progesterone — the hormones that regulate menstruation — and your fertility declines
ترجمه متن:
با نزدیک شدن به اواخر دهه ۳۰ زندگی، تخمدان‌های شما شروع به تولید استروژن و پروژسترون کمتری می‌کنند (هورمون‌هایی که قاعدگی را تنظیم می‌کنند.) و باروری شما کاهش می‌یابد.

mayoclinic

۹. علت عقب افتادن پریود در ۴۵ سالگی

احتمالاً در این سن به شروع زمان یائسگی رسیده‌اید. این مرحله انتقالی به نام پری یائسگی شناخته می‌شود و یکی از علائم بسیار رایج آن پریود نامنظم است. بنابراین جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

۱۰. علت عقب افتادن پریود در دختر مجرد

دلایلی که باعث می‌شود شما با تاخیر پریود شوید شامل استرس، وزن کم، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن، یائسگی زودرس و مشکلات تیروئید است.

۱۱. علت عقب افتادن پریود همراه با درد

علل شایع پریودهای دردناک یا نامنظم عبارتند از تغییرات قابل توجه در شیوه زندگی مانند کاهش شدید وزن، افزایش وزن، ورزش یا استرس. داروهایی از جمله داروی ضدبارداری، استروئیدها و رقیق‌کننده‌های خون (ضد انعقادها) و برخی بیماری‌ها از جمله مشکلات تیروئید، فیبروم، اندومتریوز و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هم‌ می‌توانند باعث عقب افتادن پریود همراه با درد شوند.

کدام بیماری‌ها باعث عقب افتادن پریود می‌شوند؟

در ادامه بیماری‌هایی را بررسی کرده‌ایم که باعث تاخیر در پریود و به هم ریختن چرخه قاعدگی می‌شوند. این بیماری‌ها‌ عبارتند از:

۱. اختلال عملکرد تیروئید

ترشح بیش از حد یا کمتر از حالت نرمال هورمون تیروئید می‌تواند قاعدگی شما را بسیار سبک، سنگین یا نامنظم کند. بیماری تیروئید همچنین می‌تواند باعث توقف پریود برای چند ماه یا بیشتر شود (وضعیتی به نام آمنوره). اگر به بیماری تیروئید مبتلا شوید، غدد دیگر بدن از جمله تخمدان‌ها هم ممکن است درگیر شوند.

۲. بیماری های قلبی

چرخه قاعدگی در بیماران قلبی ممکن است طولانی‌تر یا کوتاه‌تر باشد. به طور کلی خونریزی‌های ناگهانی و تاخیر در پریود در بیماران قلبی بیشتر است.

۳. سندرم تخمدان پلی‌ کیستیک

PCOS یا سندرم تخمدان پلی کیستیک یک مشکل هورمونی بسیار شایع برای زنان در سنین باروری است. PCOS می‌تواند باعث قاعدگی‌های نامنظم یا از دست رفته، رشد موهای زائد، آکنه، ناباروری و افزایش وزن شود.

کدام بیماری ها باعث عقب افتادن پریود میشود؟
PCOS می‌تواند باعث قاعدگی‌های نامنظم یا از دست رفته، رشد موهای زائد، آکنه، ناباروری و افزایش وزن شود.

زنان مبتلا به PCOS ممکن است:

  • تخمک گذاری نداشته باشند.
  • سطح آندروژن بالایی داشته باشند.
  • کیست‌های کوچک زیادی روی تخمدان‌های‌ خود داشته باشند.

۴. تومور غده هیپوفیز

یک تومور غیر سرطانی (خوش خیم) در غده هیپوفیز می‌تواند در تنظیم هورمونی قاعدگی اختلال ایجاد کند. این غدد بیش از حد پرولاکتین تولید می‌کنند و سطوح بالای پرولاکتین می‌تواند پریود را عقب بیندازد یا حتی قاعدگی را متوقف کند.

۵. بیماری های غده فوق کلیوی

غدد درون ریز (هیپوفیز، تیروئید، لوزالمعده، آدرنال و تخمدان‌ها) نقش عملکردی در تنظیم غدد درون ریز مرتبط با سیکل قاعدگی زنان دارند. در نتیجه اختلالات غدد درون ریز، سبب شروع اختلالات قاعدگی در طول عمر باروری زنان می‌شود.

۶. کیست تخمدان

یکی از علائم کیست تخمدان عقب افتادن پریود است. کیست تخمدان می‌تواند منجر به مشکلاتی در چرخه قاعدگی مانند پریودهای سنگین، پریود نامنظم و لکه بینی (خونریزی غیرطبیعی واژن بین دوره‌ها) شود.

۷. اختلال عملکرد کبد

بیماری‌های کبدی با ایجاد اختلال بر عملکرد کبد، بر چرخه قاعدگی هم تاثیر دارند. از آنجایی که کبد ضعیف ممکن است تولید و تجزیه هورمون‌ها را تنظیم نکند، چرخه قاعدگی خانم‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باعث خونریزی شدید قاعدگی یا عقب افتادن زمان قاعدگی می‌شود.

۸. دیابت

زنان مبتلا به دیابت ممکن است دوره‌های نامنظم و طولانی پریود را تجربه کنند یا اصلاً پریود نشوند. مبتلایان به دیابت نوع ۲ بیشتر در معرض پریودهای نامنظم هستند که یکی از مهم‌ترین علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک هم هست.

۹. یائسگی زودرس

یائسگی زودرس که قبل از ۴۰ سالگی اتفاق می‌افتد یکی از دلایل عقب افتادن پریود است. یائسگی زودرس بین ۴۰ تا ۴۵ سالگی رخ می‌دهد. زنانی که یائسگی زودرس را تجربه می‌کنند ممکن است برای کاهش خطر ابتلا بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی عروقی به هورمون درمانی نیاز داشته باشند.

علائم کیست تخمدان داری و پریودت هم عقب افتاده؟ همین حالا نوبت بگیر.

چه داروهایی باعث عقب افتادن پریود میشود؟

در ادامه مطلب با داروهایی آشنا خواهید شد که مصرف آن‌ها از دلایل عقب افتادن پریود هستند:

قرص ال دی برای عقب انداختن پریود

قرص ال دی را از روز ۵ تا ۷ سیکل ماهانه شروع کنید. ولی مصرف را تا زمانی که می‌خواهید قاعدگی عقب بیفتد، بدون وقفه ادامه دهید. معمولاً قاعدگی با فاصله ۲ تا ۳ روز پس از قطع مصرف قرص ضدبارداری اتفاق خواهد افتاد.

عقب انداختن پریود با قرص پروژسترون

از دو هفته مانده به تاریخ پریود، مصرف قرص مدروکسی پروژسترون استات را روزانه با ۲ قرص شروع کنید. شما پس از قطع مصرف این دارو پریود خواهید شد.

قرص های ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی ممکن است بر قاعدگی تاثیر بگذارند و باعث آمنوره شوند. در بعضی موارد هم می‌تواند سبب بروز پریود با فاصله زمانی خیلی طولانی یا چرخه قاعدگی طولانی شود.

داروهای تیروئید

یکی از داروهایی که افراد برای درمان کم کاری تیروئید مصرف می‌کنند، لووتیروکسین نام دارد. این هورمون جایگزین هورمون‌هایی می‌شود که به طور معمول توسط تیروئید ساخته می‌شوند. لووتیروکسین می‌تواند باعث تغییراتی در دوره قاعدگی شود و آن را عقب بیندازد. اگر تغییرات برای شما مشکل ایجاد کرد یا از بین نرفت، با پزشک صحبت کنید.

داروهای ضد تشنج

داروهایی که از تشنج پیشگیری می‌کنند و داروهای صرع هم می‌توانند از دلایل عقب افتادن پریود باشند.

داروی شیمی ‌درمانی

شیمی درمانی باعث آسیب به اندام‌های بدن از جمله تخمدان‌ها می‌شود که می‌تواند باعث پریودهای نامنظم یا توقف همیشگی پریود شود. همه افراد در طول شیمی درمانی این را تجربه نمی‌کنند و برخی داروها بیشتر از سایرین باعث ایجاد این اتفاق می‌شوند. اکثر افرادی که در طول شیمی درمانی قاعدگی را از دست می‌دهند پس از پایان درمان، دوره‌های خود را از سر می‌گیرند، اما این بستگی به سن و دوز درمان دارد.

حدود ۶ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد تا دوره‌های پریود به حالت عادی برگردد. در افراد بالای ۴۰ سال قطع مصرف دارو نیز کمکی به فرآیند طبیعی پریودی در فرد نخواهد کرد و به احتمال بسیار فرد تا ابد پریود نخواهد شد.

برخی داروها باعث عقب افتادن پریود میشود.
گاهی مضصرف داروها می‌تواند به طور مستقیم روی پریود تاثیر بگذارد.

آنتی بیوتیک و عقب افتادن پریود

آنتی بیوتیک‌ها پریود را به تعویق نمی‌اندازند، اما این بدان معنا نیست که وقتی آنتی بیوتیک مصرف می‌کنید، پریود شما اصلا بهم نخواهد ریخت.

از آنجایی که آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌ها هر دو باید توسط کبد پردازش شوند، منطقی است که مصرف آنتی بیوتیک‌ها بر متابولیسم استروژن و پروژسترون در زنان تاثیر بگذارد. هنگامی که تعادل هورمونی احتمالاً توسط آنتی بیوتیک‌ها بر هم می‌خورد در یک چرخه ممکن است بی‌نظمی رخ دهد.

آیا قرص مترونیدازول باعث عقب افتادن پریود میشود؟

به طور کلی مصرف آنتی بیوتیک‌ها نباید پریود را به تاخیر بیندازد. با این حال، بسیاری از مسائل دیگر می‌تواند بر نظم چرخه قاعدگی تاثیر بگذارد؛ عواملی مانند بیماری، استرس، سن و تغییرات هورمونی.

آیا قرص فولیک اسید باعث عقب افتادن پریود میشود؟

اسید فولیک در واقع می‌تواند به تنظیم چرخه قاعدگی کمک کند. این موضوع می‌تواند باعث شود که قاعدگی کمی دیرتر از حد معمول اتفاق بیفتد؛ البته که بعد از آن این روند بهبود می‌یابد. با این حال، این موضوع نگران کننده‌ای نیست. 

تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که مکمل فولیک اسید مصرف می‌کنند ممکن است سطح پایین‌تری از اسید آمینه هموسیستئین در تخمدان‌ها داشته باشند. این موضوع به عملکرد بهتر تخمدان‌ها کمک کرده و بر طول چرخه قاعدگی تاثیر می‌گذارد.

قرص اورژانسی چقدر پریود عقب میندازه؟

پس از مصرف قرص های اورژانسی پیشگیری از بارداری، مانند لوونل یا الاون، احتمالاً عادت ماهانه شما به موقع یا چند روز زودتر یا دیرتر انفاق خواهد افتاد. در بعضی موارد ممکن است تا یک هفته یا کمی بیشتر تاخیر داشته باشد. اگر پریود شما بیش از یک هفته تاخیر داشت تست بارداری انجام دهید.

ایا کرم واژینال دالاواگ باعث عقب افتادن پریود میشود؟

خیر داروهای درمان عفونت ربطی به زمان پریود ندارند.

ایا قرص لاکتوفم باعث عقب افتادن پریود میشود؟

خیر مصرف این دارو هیچ تاثیری در زمان پریود نخواهد داشت.

ایا قرص اسپیرونولاکتون باعث عقب افتادن پریود میشود؟

بله مصرف این قرص باعث بی نظمی در چرخه قاعدگی می‌شود.

آیا قرص آموکسی کلاو باعث عقب افتادن پریود میشود؟

خیر آنتی بیوتیک‌ها هیچ تاثیری در عقب افتادن پریود ندارند.

ایا قرص نورم اسکین باعث عقب افتادن پریود میشود؟

بله مصرف قرص نورم اسکین می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر چرخه قاعدگی زنان داشته باشد.

چند روز تاخیر در پریود طبیعی است؟ (عقب افتادن پریود تا چند روز طبیعی است؟)

اگر هیچ بیماری شناخته شده‌ای که بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد ندارید، قاعدگی شما باید در عرض ۲۴ تا ۳۸ روز از آخرین قاعدگی البته بسته به سیکل معمول شما شروع شود. اگر ۷ روز به پایان رسید تاخیر در نظر گرفته می‌شود. پس از ۶ هفته هم می‌توانید عقب افتادن پریود خود را به عنوان پریود از دست رفته در نظر بگیرید.

تاخیر در پریود دلایل مختلفی دارد.
تاخیر در پریود همیشه دلیلی برای بارداری نیست.

درمان عقب افتادن پریود

درمان‌های بی‌نظمی قاعدگی اغلب بر اساس نوع بی‌نظمی و برخی عوامل سبک زندگی متفاوت است. اما برخی از مرسوم‌ترین روش‌های درمان عقب افتادن پریود عبارتند از:

  • قرار دادن یک دستگاه داخل رحمی آزادکننده هورمون
  • استفاده از داروهای مختلف (مانند داروهای حاوی پروژستین یا ترانگزامیک اسید) یا داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی
  • برداشتن پولیپ یا فیبروم رحم با جراحی
  • آمبولیزاسیون شریان رحمی، روشی برای مسدود کردن جریان خون به رحم
  • ابلیشن آندومتر، روشی برای سوزاندن (برداشتن یا بستن با سوزاندن) عروق خونی در پوشش داخلی رحم
  • هیسترکتومی

درمان خانگی عقب افتادن پریود

درمان‌ خانگی عقب افتادن پریود شامل مصرف مواد غذایی مانند آناناس، زعفران، زنجبیل، عدس زردچوبه و سبزی‌هایی مانند جعفری می‌شود. علاوه بر این موارد با انجام ورزش‌های سبک، مدیریت استرس و دوش آب گرم هم می‌توانید به پریود شدن خود کمک کنید.

درمان عقب افتادن پریود با زعفران

همانطور که گفته شد یکی از روش‌های درمان خانگی عقب افتادن پریود شما مصرف زعفران است. برای درمان عقب افتادن پریود با زعفران توصیه می‌شود ۱۰ تا ۱۲ روز قبل از زمان نرمال پریود شدن خود روزی ۳ بار یک استکان زعفران دم کرده بنوشید.

درمان دارویی عقب افتادن قاعدگی

درمان‌های‌ دارویی از جمله آمپول و قرص هم‌ می‌تواند عقب افتادن پریود را درمان کنند. این روش‌های درمانی عبارتند از:

درمان عقب افتادن پریود با آمپول

تزریق آمپول پروژسترون می‌تواند به پریود شدن کمک کند. استفاده از این آمپول سبب افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن می‌شود.

درمان عقب افتادن پریود با قرص

از داروی مدروکسی پروژسترون برای ایجاد چرخه قاعدگی طبیعی در زنانی که به طور معمول عادت ماهانه طبیعی داشته اما حداقل ۶ ماه است که پریود نشده و باردار هم نیستند استفاده می‌شود.

برای عقب افتادن پریود چی بخوریم؟

شما می‌توانید برای درمان مشکل عقب افتادن پریود و کمک به اتفاق افتادن قاعدگی مواد زیر را مصرف کنید:

  • زنجبیل
  • زردچوبه
  • دانه گشنیز
  • دانه رازیانه
  • زعفران
  • سبزی جعفری
  • ویتامین سی
  • چغندر
  • آناناس
  • دارچین
عوارض عقب افتادن پریود
عقب افتادن پریود در برخی موارد می‌تواند عوارض بد و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

عوارض عقب افتادن پریود

عقب افتادن پریود در برخی موارد می‌تواند عوارض بد و جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. به همین خاطر ما به لزوم مشاوره گرفتن و شروع دوره درمانی تاکید می‌کنیم. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • ناباروری و مشکلات بارداری (چرا که اگر تخمک گذاری و قاعدگی اتفاق نیفتد امکان بارداری وجود نخواهد داشت.)
  • استرس روانی
  • پوکی استخوان
  • ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
  • درد لگن

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر پس از خواندن این مقاله متوجه دلایل عقب افتادن پریود خود‌ شده‌اید و نیاز به مشاوره گرفتن از یک پزشک متخصص دارید به وبسایت دکترتو سر بزنید. پزشک می‌تواند خیلی بهتر شرایط شما را بسنجد و علت پریود نشدن شما را تشخیص دهد و آن را درمان کند.

پیدا کردن پزشک متخصص زنان و فوق تخصص مامایی چندان هم کار راحتی نیست. به خصوص اگر از پزشکان معروف و باتجربه‌ که گاهی اوقات دریافت نوبت از آن‌ها ماه‌ها زمان می‌برد نوبت ویزیت بخواهید. اما دکترتو این مشکل را حل کرده است. شما بدون هیچ دغدغه‌ای می‌توانید در این وبسایت در روز و ساعت مورد نظرتان‌ نوبت مشاوره حضوری یا مشاوره آنلاین دکتر زنان و مشاوره مامایی آنلاین را ثبت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

عوامل پزشکی و سبک زندگی هم می‌توانند بر چرخه قاعدگی اثر بگذارند و باعث تاخیر در پریود شود. تغییرات وزن و بی‌نظمی‌های هورمونی از شایع‌ترین علل عقب افتادگی قاعدگی هستند.

عادت ماهانه شما تا زمانی که هر 24 تا 38 روز اتفاق بیفتد منظم در نظر گرفته می‌شود. با این حال، اگر چرخه قاعدگی شما به طور معمول هر ماه منظم بوده ‌و‌ حالا بیش از یک هفته تاخیر داشته وقت آن است که تست بارداری انجام دهید یا از پزشک مشاوره بگیرید.

واکنش بدن هر فرد نسبت به مصرف زعفران متفاوت است. 2 تا 4 ساعت پس از مصرف زعفران، پریودی آغاز می‌شود. برای برخی افراد هم ممکن است این زمان به 7 تا 10 روز برسد.

ترشحات سفید رنگ واژن، گرفتگی عضلات و عقب افتادن قاعدگی همگی از نشانه‌های بارداری هستند، اگرچه می‌توانند علائم تاخیر در پریود یا سایر بیماری‌ها هم باشند.

قاعدگی با چند روز تاخیر معمولاً جای نگرانی ندارد. اما چند هفته تاخیر در پریود شدن ممکن است نشانه بارداری یا وجود یک بیماری زمینه‌ای باشد.

گرفتگی عضلات نشانه رایجی است که نشان می‌دهد قاعدگی شما به زودی اتفاق می‌افتد. با این حال، اگر گرفتگی و کمردرد دارید اما پریود نشده‌اید می‌تواند نشانه مشکلاتی مانند آندومتریوز، فیبروم، کیست تخمدان، سیستیت بینابینی و سندرم روده تحریک‌پذیر باشد.

زمانی که قاعدگی خانمی هفت روز تاخیر داشته باشد، ممکن است باردار باشد.

غذاهای غنی از ویتامین C می‌توانند برای تحریک قاعدگی مفید باشند. به عنوان مثال، پاپایا میوه‌ای است که حاوی کاروتن بوده و می‌تواند هورمون استروژن را تحریک کند. به همین علت این میوه می‌تواند دوره‌های عادت ماهانه را زودتر کند.

خیر همیشه اینطور نیست. از بین رفتن نظم قاعدگی ممکن است علل مختلفی داشته باشد.

بله کیست تخمدان می‌تواند منجر به مشکلاتی در چرخه قاعدگی مانند پریودهای سنگین یا نامنظم و لکه بینی (خونریزی غیرطبیعی واژن بین دوره‌ها) شود. مشکلات سیکل قاعدگی در صورتی رخ می‌دهد که کیست هورمون‌های جنسی تولید کند و باعث رشد بیشتر پوشش داخلی رحم شود.

بله از آنجایی که استرس بر هیپوتالاموس و غده هیپوفیز تاثیر می‌گذارد، می‌تواند بر ترشح هورمون‌های ضروری دیگر که برای تحریک تخمدان موثر هستند اثر گذاشته و پریود را مختل کند.

این بیماری می‌تواند باعث ریزش زودهنگام پوشش داخلی رحم و پریود شود.

خیر این دارو تنها دوره‌های پریودی را تنظیم می‌کند.

اگر فردی پریود نشده باشد و باردار هم نباشد ممکن است علت عقب افتادن پریود او افزایش استرس، ورزش شدید، شروع کنترل بارداری به کمک داروهای هورمونی و تجربه تغییرات وزن ناگهانی باشد.

در حالی که ممکن است عفونت به خودی خود بر پریود تاثیر نگذارد، اما ممکن است در صورت ابتلا به عفونت دستگاه ادراری پریود شدن به تعویق بیفتد. دلیل این موضوع این است که در صورت ابتلا به عفونت شما دچار استرس خواهید شد که این استرس می‌تواند بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارد.

تغییرات هورمونی و تکامل سیستم تناسلی در 2 سال ابتدایی دوران پریود که به طور طبیعی تنظیم می‌شود می‌تواند دلیل این موضوع باشد. از طرفی ابتلا با عفونت هم می‌تواند دلیل مشاهده این ترشحات و عقب افتادن پریود باشد. لازم است درباره علائم خود با پزشک متخصص صحبت کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره عقب افتادن پریود

  1. آتنا گفت:

    سلام خانم دکتر خانمی ۲۵ ساله هستم من تیر عروسی داشتیم خیلی قرص ال دی خوردم و پریود شدم ولی بعدش پریود شدم شهریور باز قرص ال دی خوردم و بازم بعد پنج روز پریود شدم تاریخ ۱۶ بعد ۱۳ مهر پریود شدم دوره های من ۲۸ روزه اس من آبله مرغون گرفتم مهرماه و اینکه این یکی دو هفته خیلی استرس و ناراحتی داشتم ممکنه بزای همینا عقب افتاده باشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله، تغییرات در مصرف قرص‌های ال دی، بیماری مثل آبله مرغان، استرس و ناراحتی‌های روحی می‌توانند باعث اختلال در نظم پریود شما شوند. پریود شما ممکن است به دلیل این عوامل به تأخیر افتاده باشد.

      اگر تأخیر در پریود ادامه پیدا کرد یا نگرانی دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا علت دقیق‌تر بررسی شود.

      متخصص زنان و زایمان

  2. سارینا گفت:

    سلام
    ببخشید من کمتر از دوساله پریود میشم یعنی نوجوونم الان سه ماهه تقریبا عقب افتاده پریودم
    هم استرس دارم هم علائم تیروئید پرکار هم علائم عفونت دستگاه تناسلی ..
    راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      جدا از همین مسایل که ذکر کردید
      از نظر تنبلی تخمدان و یا pcos باید معاینه و سونو شوید
      جدی بگیرید
      متخصص زنان و زایمان

  3. توکلی گفت:

    سلام من ۱۴سالمه یک ماه هست که پریود نشدم.
    علت چیه ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      باید از نظر کیست تخمدانی و یا همان pcos بررسی شوید
      نگذارید طول بکشد
      در ا.ولین فرصت به پزشک مراجعه کنید

      متخصص زنان و زایمان

  4. ناشناس گفت:

    سلام خسته نباشی من ۱۸ سالمه و مجردم،سیکل های پریودم ۲۸ تا ۳۲ روزه است الان شیش روزه که پریود نشدم هیچ تغییری توی زندگیم نبوده مثل استرس یا کاهش وزن و چیزهایی که توی مقالات ذکر شدن،علائم تنبلی تخمدان یا کیست هارو هم خوندم ندارم،فقط دو سه روز درد کمر و زیر شکم داشتم که برام عادی بود موقع پریودی ولی پریود نشدم فقط ترشحات سفید و بی بو داشتم خیلیییی کم باید نگران باشم ؟باید چیکار کنم؟

  5. ناشناس گفت:

    سلام خسته نباشید
    من دخترم ،۱۸ سالمه و مجردم
    سیکل پریودم ۲۸ تا ۳۲ روزه است و هر پریود پنج تا هفت روز طول میکشه و همیشه عادی بوده،این ماه شیش روز تاخیر داشته
    من علائم کیست و تخمدان تنبل و اینارو خوندم تو مقالات مختلف ولی اونارو ندارم .
    هیچ تغییری توی زندگیم ایجاد نشده،استرسم نداشتم ولی تاخیر دارم توی پریودم،آیا این طبیعیه؟من هنوز پریود نشدم باید نگران باشم؟درد داشتم دو سه روز ولی نشدم.ممنون میشم جواب بدید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      شاید شروع کیست باشد و به مرحله بروز علایم بالینی نرسیده است
      حتمن سونوگرافی انجام دهید
      در صورت pcis باید هر چه زودتر درمان شروع شود

      متخصص زنان و زایمان

  6. سارا گفت:

    سلام من مجردم هست روزه پریود نشدم چکار کنم که پریود بشم
    و ترشحات واژن یکم دیدم مشکل کجاس

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! تأخیر در قاعدگی می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، از جمله استرس، تغییرات هورمونی، کاهش یا افزایش وزن، ورزش سنگین یا حتی تغییرات در الگوی خواب. ترشحات واژینال کم و بی‌رنگ یا شفاف معمولاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد، اما اگر تغییر رنگ، بو یا غلظت خاصی دارند، می‌تواند نشانه عفونت باشد.

      چند راهکار برای تحریک قاعدگی (البته در صورت نداشتن مشکلات خاص پزشکی):

      گرم نگه‌داشتن بدن: نوشیدن دمنوش‌های گرم مثل زنجبیل و دارچین ممکن است به تحریک قاعدگی کمک کند. این دمنوش‌ها به بهبود جریان خون و کاهش گرفتگی عضلانی کمک می‌کنند.

      ورزش ملایم: انجام حرکات یوگا یا پیاده‌روی سبک می‌تواند به تنظیم قاعدگی کمک کند.

      حمام آب گرم: استحمام با آب گرم یا قرار دادن کیسه‌ی گرم روی ناحیه شکم ممکن است باعث آرامش و تحریک قاعدگی شود.

      اگر پس از چند روز پریودتان شروع نشد یا نگرانی بیشتری دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا از نظر هورمونی یا مشکلات احتمالی دیگر بررسی شوید.

      متخصص زنان و زایمان

  7. جمیله مقصودی هستم گفت:

    سلام خسته نباشید بخشیدمن متولد۱۳۵۱ هستم وحدودیکسال پریودنمیشم آیا نزدیکی کنم حامله میشم یان ممنون ازشما

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! با توجه به سن شما و اینکه حدود یک سال است که پریود نشده‌اید، احتمال بارداری به طور طبیعی بسیار کم است، اما ممکن است هنوز هم امکان‌پذیر باشد. عدم پریود می‌تواند به دلایل مختلفی باشد، از جمله تغییرات هورمونی، نزدیک شدن به یائسگی یا سایر مشکلات پزشکی.

      اگر در این مدت هیچ‌گونه علائمی از پریود شدن نداشته‌اید، بهتر است قبل از اقدام به نزدیکی یا تصمیم‌گیری درباره بارداری، با یک پزشک مشورت کنید.

      متخصص زنان و زایمان

  8. ساناز گفت:

    سلام وقت بخیر۲۵سالمه یکسال هست ک دستگاه آیودی گذاشتم وجلوگیری نداشتم پریود منظم هم ندارم پریودهام ۳۸روز۴۰روز یبار اتفاق میفته ب مدت ۷روز والان ۱۵روزه پریودنشدم ازمایش بتادادم منفی بوده رفتم دکتر امپول تزریق کرد وگفت باعث میشه پریودبشی الان سه روزه امپول زدم وخبری نیس ورزش طناب میزنم دمنوش زعفران میخورم روزی یک استکان اما خبری نیس باید چیکارکنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به ایودی و ازمایش بتا امکان بارداری وجود ندارد
      ولی علایم کیست تخمدانی دارید و باید سونوگرافی انجام دهید
      جدی بگیرید

      متخصص زنان و زایمان

  9. آیه گفت:

    سلام من متاهلم ۲۱ ساله همیشه پریودی هام نامنظم بوده و الان سه ماهه پریود نشدم و گفتن شاید دلیلش عفونت باشه چیکار کنم ؟؟؟؟راه درمان داره؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بیشتر علایم کیست یا تنبلی تخمدان دارید تا عفونت
      در اولین فرصت نیاز به سونو گرافی دارید
      جدی بگیرید و درمان را اغاز کنید

      متخصص زنان و زایمان

  10. مری گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    رابطه مقعدی داشتم ۴ ماه پیش هرماه پریود شدم ولی فعلا تو این ماه پریود نشدن ممکنه باردار باشم؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بعید بنظر می رسد
      ابتدا از بی بی چک استفاده کنید
      در صورت منفی بودن برای سلامت تخمدان ها
      باید سونوگرافی انجام دهید

      متخصص زنان و زایمان