قرص کارودیلول چیست؟ کاربرد و عوارض قرص کارودیلول – مجله سلامت دکترتو

قرص کارودیلول برای چیست و بهترین زمان مصرف قرص کارودیلول کی است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

قرص کارودیلول یک مسدودکننده بتا و آلفا است که برای درمان نارسایی قلبی، فشار خون بالا و آنژین صدری استفاده می‌شود. این دارو در دوزهای ۳٫۱۲۵ تا ۵۰ میلی‌گرم موجود است و مصرف آن در بیماران مبتلا به آسم شدید، برادی‌کاردی شدید و شوک قلبی ممنوعیت دارد و باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
قرص کارودیلول برای چیست و بهترین زمان مصرف قرص کارودیلول کی است؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

کارودیلول یک داروی مسدودکننده غیرانتخابی گیرنده‌های بتا و آلفا-۱ آدرنرژیک است که برای درمان فشار خون بالا، نارسایی قلبی و آنژین صدری استفاده می‌شود. این دارو با کاهش ضربان قلب و گشاد کردن عروق خونی، به بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند. کارودیلول به صورت قرص‌های ۶٫۲۵ میلی‌گرم، ۱۲٫۵ میلی‌گرم و ۲۵ میلی‌گرم موجود است و باید تحت نظر پزشک مصرف شود. در صورتیکه از داروی کارودیلول برای کنترل فشار خون کمک می‌گیرید یا این دارو به تازگی برای شما تجویز شده‌است و نمی‌دانید چگونه باید از این دارو استفاده کنید، از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید. همچنین اگر علائم بیماری‌های قلبی را دارید و یا فشار خون شما بالا می‌رود، می‌توانید از بهترین دکتر قلب در دکترتو نوبت بگیرید و از مشاوره تلفنی و متنی بهرمند شوید.

قرص کارودیلول چیست؟

قرص کارودیلول (Carvedilol) نوعی بتابلاکر است که برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی به کار می‌رود. این دارو برای بهبود علائم بقا پس از حمله قلبی نیز موثر است. کارودیلول با کاهش فشار خون به جلوگیری از حمله قلبی و مشکلات کلیوی کمک زیادی می‌کند.

شناسنامه داروییتوضیحات
کارودیلول چیست؟داروی کارودیلول (Carvedilol) یک داروی مسدود کننده بتا است که برای درمان فشار خون بالا و نارسایی مزمن قلب تجویز می‌شود.
نام عمومی داروکارودیلول
نام تجاریCoreg
نوع داروداروی قلبی عروقی
فرمول شیمیاییC24H26N2O4
دسته بندی بارداریدسته C (هیچ مطالعه کافی و کنترل‌شده‌ای روی زنان باردار وجود ندارد)
نیمه عمر۷ تا ۱۰ ساعت
دفع داروادرار
مکانیسم اثرعملکر داروی کارودیلول به شکل مسدود‌کردن فعالیت برخی از مواد شیمیایی طبیعی بدن مانند اپی نفرین در قلب و رگ‌ها است. این کار موجب کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون و فشار بر قلب می‌شود.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
نحوه مصرفمعمولا ۲ قرص در روز، ۱ بار صبح و یکبار شب (هر ۱۲ ساعت)
اشکال داروییقرص خوراکی
داروهای هم گروهآسبوتولول، آتنولول، بیزوپرولول، اسمولول، لابتالول، متوپرولول، نادولول، نبیولول، پیندولول، پروپرانولول،
سوتالول، بیزوپرولول+هیدروکلروتیازید، بتاکسولول-سیستمیک

طریقه مصرف قرص کارودیلول چیست؟

به خاطر داشته‌باشید که مصرف داروی کارودیلول فشار خون را درمان نمی‌کند. بلکه آن را در حد کافی نگه می‌دارد. همچنین هنگامی که احساس می‌کنید که دارو اثر خود را گذاشته‌است و دیگر عوارض فشار خون بالا را تجربه نمی‌کنید و به زعم خود درمان شده‌اید، نباید دارو را قطع کنید. تا زمانی‌که از دارو به موقع و به درستی استفاده کنید، می‌توانید اثر آن را ببینید. در صورت قطع دارو بدون مشورت با دکتر قلب ممکن است که عوارضی شما را درگیر کنند. برای مصرف این دارو نکات زیر را در نظر داشته‌باشید:

  • قرص کارودیلول ۱۲/۵، کارودیلول ۶.۲۵ و قرص کارودیلول ۲۵ از داروهای خوراکی هستند و می‌توانید هر کدام از این داروها را با لیوانی آب مصرف کنید.
  • کپسول یا قرص کاردیول را نشکیند، له نکنید یا خرد ننمایید. این دارو را به طور کامل قورت دهید.
  • توصیه‌های نوشته‌شده در دستورالعمل این دارو را به دقت بخوانید و از نکات آن کمک بگیرید.
  • می‌توانید قرص کارودیلول را با غذا میل کنید.
  • اگر نمی‌توانید کپسول یا قرص را بخورید، می‌توانید آن را پودر کرده و در یک ماده‌ی غذایی سرد و خمیری مانند سس سیب و یا پوره‌ی سیب قرار دهید و میل کنید. محتویات دارو را بدون جویدن، تنها ببلعید.

برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و اختلالات دارویی این دارو می‌توانید از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

آیا شما هم علائم فشار خون بالا را دارید؟

برای تجویز دارو از پزشک نوبت بگیرید.

چه مدت طول می کشد تا کارودیلول اثر کند؟

زمان اثرگذاری این قرص برای درمان فشار خون بالا ممکن است ۱ تا ۲ هفته طول بکشد، بنابراین اگر بعد از این مدت احساس بهبود نداشتید یا حالتان بدتر شد (به طور مثال فشارخون شما بالا ماند یا افزایش یافت یا درد قفسه سینه بیشتری حس کردید) با دکتر تماس بگیرید. این دارو را به صورت منظم مصرف کنید و در صورت نشانه‌های بهبود به مصرف آن ادامه دهید.

بهترین زمان مصرف قرص کارودیلول کی است؟

برای بهبود جذب و کاهش عوارض جانبی، توصیه می‌شود قرص کارودیلول را همراه با غذا مصرف کنید. این روش مصرف به کاهش خطر افت فشار خون ناگهانی کمک می‌کند. در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری آن را مصرف کنید، مگر اینکه به زمان دوز بعدی نزدیک باشد؛ در این صورت، از ۲ برابر کردن دوز دارو خودداری کنید.

متن انگلیسی:
Carvedilol is used alone or in combination with other medications to treat heart failure (condition in which the heart cannot pump enough blood to all parts of the body) and high blood pressure. It also is used to improve survival after a heart attack. Carvedilol is often used in combination with other medications.
ترجمه فارسی:
قرص کارودیلول به تنهایی یا در ترکیب با داروهای دیگر برای درمان نارسایی قلبی (شرایطی که قلب نمی‌تواند خون کافی را به تمام قسمت‌های بدن پمپ کند) و فشار خون بالا استفاده می‌شود. همچنین برای بهبود بقا پس از حمله قلبی استفاده دارد. قرص Carvedilol معمولا در ترکیب با داروهای دیگر استفاده می‌شود.

به نقل از سایت medlineplus

شرایط نگهداری کارودیلول چیست؟

برای نگهداری صحیح داروی کارودیلول، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نکنید. توجه داشته‌باشید که داروی منقضی شده را مصرف نکنید و برای دور انداختن دارو، توضیحات دفترچه دارو را بخوانید.

اینفوگرافی داروی کاردیلول
داروی کاردیلول برای مدیریت فشار خون بالا و نارسایی قلبی استفاده می‌شود.

دوز مصرفی کارودیلول چیست؟

میزان داروی تجویزی پزشک که معمولا ۲ بار در روز است را می‌توانید همراه غذا یا بدون غذا میل کنید. هر بار که دارو را تهیه می‌کنید تمام راهنمای مصرف آن را مطالعه کنید. دوز مصرف داروی کارودیلول به وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. این دارو را برای بهره بردن از بیشترین تاثیر به صورت منظم مصرف کنید. ممکن است پزشک شما برای به حداقل رساندن عوارض جانبی دارو، مصرف آن را از دوز پایین برای شما تجویز کند.

از آنجایی که احتمالا می‌دانید، مقدار مصرف داروی کارودیلول برای بیماران مختلف متفاوت است. هر کسی به یک دوز جواب می‌دهد و ممکن است که همه با یک مقدار از این قرص فشار خون را کنترل نکنند:

  • دوز ابتدایی دارو با دوزی که بعدا برای شما تثبیت می‌شود، ممکن است متفاوت باشد. دکتر قلب دارو را برای شما از مقدار کم شروع می‌کند تا به مقادیر بالاتر و دقیق‌تر برسد. هنگامی که دوز دارو تثبیت شد، بدون مشورت با پزشک، دوز را تغییر ندهید.
  • تعداد قرص‌هایی که در روز مصرف می‌کنید و میزان فاصله‌ای که بین دوزهای مصرفی باید باشد، بستگی به شدت بیماری شما و میزان قوی بودن قرص دارد.
بیماریدوز کارودیلول
نارسایی قلبیشروع با ۳٫۱۲۵ تا ۶٫۲۵ میلی‌گرم دو بار در روز، افزایش تدریجی تا ۲۵-۵۰ میلی‌گرم دو بار در روز
درمان فشار خون بالاشروع با ۶٫۲۵ تا ۱۲٫۵ میلی‌گرم دو بار در روز، افزایش تدریجی تا ۲۵ میلی‌گرم دو بار در روز
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیکمعمولا ۶٫۲۵ تا ۱۲٫۵ میلی‌گرم دو بار در روز، افزایش تدریجی بر اساس پاسخ بیمار
درد قفسه سینه (آنژین صدری)۱۲٫۵ تا ۲۵ میلی‌گرم دو بار در روز، بسته به شدت بیماری
دوز مصرف داروی کاردیلول

قرص کارودیلول ۶/۲۵ برای چیست؟

قرص کارودیلول ۶٫۲۵ میلی‌گرم برای شروع درمان نارسایی قلبی خفیف تا متوسط تجویز می‌شود. دوز اولیه معمولا ۳٫۱۲۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز است که در صورت تحمل بیمار، به ۶٫۲۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز افزایش می‌یابد. این دوز به بهبود عملکرد قلب و کاهش علائم نارسایی قلبی کمک می‌کند.

قرص کارودیلول برای نارسایی قلبی

کارودیلول یکی از داروهای مهم در درمان نارسایی قلب است که با مهار گیرنده‌های بتا و آلفا-۱، باعث کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب می‌شود. این دارو از طریق کاهش استرس قلبی و افزایش توانایی پمپاژ خون، به کاهش علائم مانند تنگی نفس و خستگی کمک می‌کند. درمان نارسایی قلبی معمولا با دوز کم (۳٫۱۲۵ تا ۶٫۲۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز) آغاز شده و به‌تدریج افزایش می‌یابد تا به حداکثر دوز توصیه‌شده (۲۵ تا ۵۰ میلی‌گرم ۲ بار در روز) برسد.

قرص کارودیلول 12/5 برای چیست؟
قرص کارودیلول ۱۲/۵ برای درمان فشار خون و نارسایی قلبی کاربرد دارد.

قرص کارودیلول برای فشار خون بالا

قرص کارودیلول یک داروی مؤثر در کاهش فشار خون , درمان فشار خون بالا است که با مهار گیرنده‌های آلفا و بتا، باعث کاهش مقاومت عروق و گشاد شدن آن‌ها می‌شود. این مکانیسم موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شده و خطر سکته و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. دوز اولیه معمولاً ۶٫۲۵ تا ۱۲٫۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز است و در صورت نیاز، پزشک می‌تواند آن را تا ۲۵ میلی‌گرم دو۲ بار در روز افزایش دهد. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک باشد.

قرص کارودیلول ۱۲/۵ برای چیست؟

قرص کارودیلول ۱۲٫۵ میلی‌گرم برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی استفاده می‌شود. در درمان فشار خون بالا، دوز اولیه معمولا ۶٫۲۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز است که پس از ۷ تا ۱۴ روز به ۱۲٫۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز افزایش می‌یابد. این دوز به کنترل مؤثر فشار خون کمک می‌کند.

همین الان بهترین دکتر برای مدیریت و درمان نارسایی قلب را پیدا کن!

قرص کارودیلول برای کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یک بیماری قلبی است که باعث ضخیم شدن غیرطبیعی عضله قلب می‌شود. کارودیلول در درمان این بیماری نقش مهمی دارد زیرا با کاهش ضربان قلب و نیاز اکسیژنی قلب، عملکرد آن را بهبود می‌بخشد و از بروز آریتمی‌ها و علائمی مانند تنگی نفس و درد قفسه سینه جلوگیری می‌کند. دوز اولیه معمولا ۶٫۲۵ تا ۱۲٫۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز است که بسته به تحمل بیمار، می‌تواند افزایش یابد. مصرف این دارو نیازمند نظارت پزشکی دقیق است.

قرص کارودیلول برای آنژین صدری

آنژین صدری نوعی درد قفسه سینه ناشی از کاهش خون‌رسانی به قلب است. کارودیلول با کاهش ضربان قلب و فشار بر عضله قلب، نیاز آن به اکسیژن را کم کرده و علائم آنژین را کنترل می‌کند. این دارو همچنین با گشاد کردن عروق، جریان خون به قلب را بهبود می‌بخشد. دوز اولیه معمولا ۱۲٫۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز است که در صورت نیاز، پزشک می‌تواند آن را تا ۲۵ میلی‌گرم ۲ بار در روز افزایش دهد. این دارو باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

عوارض قرص کارودیلول ۶/۲۵ و ۱۲/۵

درصورتی‌که دکتر قلب و عروق داروی کارودیلول را برای شما تجویز کرده است، حتما فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید بیشتر افرادی که قرص کارودیلول را مصرف کرده‌اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. اما چنانچه با عوارض زیر مواجه شدید، بهتر است بلافاصله با دکتر تماس بگیرید و مشورت کنید:

  • سرگیجه
  • عدم تعادل
  • خستگی
  • بی‌قراری
  • خشکی دهان
  • تهوع
  • سردی دست و پاها

اگر هر کدام از این حالت‌ها تشدید شد یا بهبود نیافت با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید:

  • کاهش تپش قلب
  • گیجی مفرط
  • غش کردن
  • ضعف غیرعادی
  • نشانه‌های مشکلات کلیوی مانند تغییر حجم ادرار
  • بی‌حسی دست یا پا
  • انگشتان کبود
  • تغییر خلق مثل گیجی و افسردگی
  • تشنج

می‌توانید از روش‌های زیر برای بهبود این عوارض استفاده کنید:

  • برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر موقع بیدار شدن یا شروع به حرکت، به آرامی حرکت کنید.
  • خطر سرگیجه تا ۱ ساعت پس از مصرف کارودیلول وجود دارد.
  • این دارو ممکن است جریان خون در دست‌ها و پاها را کاهش دهد و احساس سردی کنید. سیگار کشیدن این حالت را بدتر می‌کند.

برای اطلاع بیشتر از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

نکاتی که باید درباره داروی کارودیلول بدانید را در این ویدئو ببینید.

موارد احتیاط مصرف کارودیلول چیست؟

قبل از مصرف اگر به داروی کارودیلول حساسیت دارید، این موضوع را با دکتر یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. داروی کارودیلول ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که باعث بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود.

چنانچه سابقه بیماری‌هایی نظیر موارد زیر را داشته‌باشید، قبل از مصرف قرص کارودیلول باید به اطلاع دکتر خود برسانید:

  • مشکلات ریتمی قلبی مانند ضربان قلب کند
  • سندروم سینوس بیمار و تپش قلب درجه ۲ و ۳
  • مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت مزمن
  • مشکلات گردش خون مثل بیماری رایناود و بیماری عروقی محیطی
  • بیماری ماهیچه‌ای میاستنی گراویس
  • مشکلات کبدی
  • مشکلات کلیوی
  • بیماری حاد تیروئیدی هایپرتیروئیدیسم
  • نوع خاصی از تومور فئوکروموسیتوم
  • مشکلات قلبی مانند آنژین‌های صدری
  • مشکلات چشمی آب مروارید و گلوکوم
  • واکنش آلرژیک جدی که نیاز به درمان با اپی نفرین داشته‌باشد

همچنین بهتر است موارد زیر را نیز قبل از مصرف قرص کارودیلول در نظر داشته‌باشید:

  • داروی کارودیلول ممکن است موجب گیجی شما بشود و در حدود ۱ ساعت پس از مصرف دارو این احتمال مخصوصا زمانی که پزشک برای شما افزایش دوز مصرفی کارودیلول را تجویز کرده باشد، بیشتر است.
  • الکل و ماری جوآنا حالت گیجی را تشدید می‌کنند، بنابراین هنگام مصرف کارودیلول از خوردن الکل پرهیز کنید.
  • قبل از هر گونه جراحی همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با دکتر یا دکتر دندانپزشک خود در میان بگذارید.
  • این دارو ممکن است علائم افت شدید قند خون در بیمارن دیابتی مانند تپش سریع قلب را از بین ببرد و روی علائم دیگر افت قند خون مانند گیجی و عرق کردن تاثیری ندارد. همچنین کارودیلول موجب سخت‌تر شدن کنترل قند خون می‌شود.
  • کسانی که از لنز طبی استفاده می‌کنند، ممکن است زمان استفاده از کارودیلول دچار خشکی چشم شوند.

مصرف قرص کارودیلول در بارداری و شیردهی

مصرف کارودیلول در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. در صورت بارداری یا قصد بارداری، حتما با پزشک خود مشورت کنید. ترشح کارودیلول در شیر مادر مشخص نیست و احتمال پایینی برای ایجاد عوارض نامطلوب در شیرخوار وجود دارد؛ بنابراین، قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

قرص کارویدال برای چیست؟
قرص کارویدال بهتر است در دوران بارداری مصرف نشود.

تداخل دارویی کارودیلول

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی کارودیلول را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. داروهای زیر ممکن است با داروی کارودیلول تداخل داشته‌باشد. در صورت مصرف این داروها، دکتر را مطلع کنید:

  • آگونیست‌های بتا-۲
  • برومپریدول
  • فکسینیدازول
  • فلوکتافنین
  • لاسمیدیتان
  • پازوپانیب
  • ریمگپنت
  • ریواستیگمین
  • توپوتکان
  • وین کریستین (لیپوزمال)
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
قرص کارویدال ۶.۲۵ میلی گرمآگونیست‌های بتا-۲سرگیجه
قرص کارودیلول دی پی ۱۲.۵ میلی گرمفکسینیدازولکاهش تپش قلب
قرص کاردول ۲۵ میلی گرمبرومپریدولغش کردن
قرص سوکاردیل ۱۲.۵ میلی گرمفلوکتافنینضعف غیرعادی
قرص کارویمود ۶.۲۵ میلی گرملاسمیدیتانعدم تعادل
قرص کاردیلکس ۱۲.۵ میلی گرمپازوپانیبخستگی
قرص کارودیلول-جالینوس ۶.۲۵ میلی گرمریمگپنتبی‌قراری
قرص آپو کارودیلول ۲۵ میلی گرمریواستیگمینخشکی دهان
قرص اینوتیو ۱۲.۵ میلی گرمتوپوتکانتهوع
قرص کوریول ۶.۲۵ میلی گرموین کریستین (لیپوزمال)سردی دست و پاها
مشخصات داروی کارودیلول
پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

کارودیلول یک داروی مؤثر در درمان نارسایی قلبی و فشار خون بالا است که با مسدود کردن گیرنده‌های بتا و آلفا-۱، به بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند. مصرف این دارو باید تحت نظر پزشک و با رعایت دوزهای توصیه‌شده صورت گیرد. همچنین، در دوران بارداری و شیردهی، مشاوره با پزشک ضروری است تا از ایمنی مصرف دارو اطمینان حاصل شود.

اگر به تازگی داروی کارودیلول برای شما تجویز شده‌است و می‌خواهید از نحوه‌ی مصرف این دارو اطلاعات لازم را کسب کنید، همچنین با عوارض آن بیشتر آشنا شوید، می‌توانید وارد سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو شوید و از مشاوره دارویی کمک بگیرید. در سایت نوبت‌دهی آنلاین پزشکان دکترتو، می‌توانید از زمان‌های نوبت ویزیت حضوری دکتر قلب و عروق مورد نظرتان آگاه شوید و آن را ثبت کنید یا مشاوره تخصصی آنلاین و تلفنی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

مصرف همزمان لوزارتان (یک مهارکننده گیرنده آنژیوتانسین II) و کارودیلول (مسدودکننده بتا و آلفا) معمولاً\ ایمن است اما نیاز به نظارت دقیق پزشک دارد. این ترکیب می‌تواند اثرات کاهش‌دهنده فشار خون را تقویت کند و ممکن است باعث افت فشار خون، سرگیجه یا خستگی شود. در برخی بیماران، خطر افزایش پتاسیم خون (هیپرکالمی) و کاهش عملکرد کلیوی وجود دارد. برای جلوگیری از عوارض، تنظیم دوز و کنترل فشار خون و عملکرد کلیه ضروری است.

تفاوت پروپرانول و کارودیلول در این است که پروپرانولول یک مسدودکننده غیرانتخابی بتا است که بیشتر در درمان میگرن، اضطراب و آریتمی قلبی استفاده می‌شود اما کارودیلول علاوه بر مسدود کردن گیرنده‌های بتا، گیرنده آلفا-۱ را نیز مهار کرده و در بهبود عملکرد قلب و درمان نارسایی قلبی تأثیر بیشتری دارد.

تفاوت متورال با کارودیلول در این است که متورال (متوپرولول) یک مسدودکننده انتخابی بتا-۱ است که بیشتر برای کنترل فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی استفاده می‌شود، در حالی که کارودیلول گیرنده‌های بتا-۱، بتا-۲ و آلفا-۱ را مسدود کرده و علاوه بر کاهش ضربان قلب، باعث گشاد شدن عروق می‌شود و در نارسایی قلبی مؤثرتر است.

کارودیلول برای درمان نارسایی قلبی، فشار خون بالا، آنژین صدری (درد قفسه سینه) و کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک استفاده می‌شود. این دارو با گشاد کردن عروق و کاهش فشار بر قلب، به بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین در برخی بیماران پس از سکته قلبی برای بهبود عملکرد بطن چپ تجویز می‌شود.

کارویدال نام تجاری دیگری از کارودیلول است و برای درمان نارسایی قلبی، فشار خون بالا و آنژین صدری استفاده می‌شود. این دارو با کاهش ضربان قلب و فشار خون، عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد و از بروز عوارض قلبی جلوگیری می‌کند.

کارودیلول به طور مستقیم باعث چاقی نمی‌شود اما برخی بیماران در حین مصرف این دارو افزایش وزن را تجربه می‌کنند. این افزایش وزن معمولا به دلیل احتباس مایعات و بهبود عملکرد قلبی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است. در صورتی که افزایش وزن سریع و غیرعادی باشد (مثلا بیش از ۲ کیلوگرم در چند روز)، ممکن است نشانه‌ای از احتباس مایعات باشد و نیاز به بررسی پزشکی داشته‌باشد.

برای نارسایی قلبی و فشار خون، متوپرولول، بیسوپرولول و نبیولول از جمله مسدودکننده‌های بتا هستند که می‌توانند جایگزین شوند. در مواردی که به مسدودکننده‌های آلفا نیاز باشد، داروهایی مانند دوکسازوسین ممکن است استفاده شوند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کارودیلول

  1. کاربر گفت:

    با سلام
    دارو با این همه عوارض چرا ساختند و چرا تجویز می کنند. دکتر برای مادر من تجویز کرد بعد دو روز استفاده تنگی نفس شدید همراه با بی حالی شدید پیدا کردند.
    .

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      عوارض جانبی این دارو در همه افراد بروز نمی کند و در صورت بروز عارضه جانبی نیازه با پزشک معالج مشورت کنید.

      1. اعظم گفت:

        سلام .من امروزبه جای قرص لوتیروکسین یک عدد اشتباهی کاردیو ل خوردم .ضمنا داروی روانپزشکی مصرف می کنم .چه کار باید بکنم؟

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام، اگر یک عدد قرص کارودیلول به اشتباه مصرف کرده‌اید، بهتر است به پزشک خود یا داروساز تماس بگیرید تا راهنمایی دقیقی دریافت کنید. کارودیلول یک داروی مسدودکننده بتا است و ممکن است فشار خون و ضربان قلب شما را کاهش دهد. از آنجا که شما داروهای روانپزشکی هم مصرف می‌کنید، ترکیب داروها ممکن است اثرات متفاوتی داشته باشد. در صورتی که علائمی مانند سرگیجه، ضعف، ضربان قلب کند یا مشکلات تنفسی داشتید، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

    2. ناشناس گفت:

      باسلام من ۶۹ سالمه ودارویسووالتان ۱۶۰وکاردیول۶/۲۵ میخورم صبح وشب ولی فشارم خیلی پایین میشد وعده صبح را حذف کردم حالا فشارم خوبه آیا خطا کردم؟

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        هر گونه تغییری باید با تجویز پزشک صورت گیرد
        اما اگر مشکلی ندارد ایرادی ندارد

    3. داود گفت:

      باسلام من ۵۳ سالمه سکته قلبی خفیف داشتم آنژیوگرافی کردم یک رگ لخته شده وبابالون هم باز نشد متخصص دارو ۲۱ روزه داد وبعد بالون زد متاسفانه باز نشد ودرمان دارویی راتوصیه کردند به شرح ذیل ۱،کارودیلول۶،۲۵ ۲.والسارتان۸۰ ۳،اسویکس۷۵ ۴،اسپرین۸۰ ۵،سوستاک۲،۶
      ۶،پنتوسک۴۰ ۷،اتور۴۰
      ۸،منفورمین۵۰۰
      آیا بامصرف این داروها رگ باز خواهد شد وتا چه زمانی باید تحت درمان دارویی باشم

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        درمان دارویی شما با هدف کنترل علائم، جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش خطر عوارض قلبی تنظیم شده است. داروهایی مانند کارودیلول، والسارتان، و اسویکس به بهبود عملکرد قلب، کاهش فشار خون، و جلوگیری از تشکیل لخته‌های جدید کمک می‌کنند، اما ممکن است رگ مسدودشده را کاملاً باز نکنند. درمان دارویی معمولاً طولانی‌مدت است و باید طبق نظر پزشک ادامه یابد.

        برای بهبود بیشتر، توصیه می‌شود سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی ملایم و مدیریت استرس را رعایت کنید. همچنین پیگیری منظم با متخصص قلب برای ارزیابی وضعیت و تنظیم داروها ضروری است.

  2. علیرحمعموزاده گفت:

    عالی است

    راهنمایی های خوبی ارایه میدهید

    متشکرم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

  3. داریوش گفت:

    منم سنم۵۰هستش وبامصرف کارودیلول اختلال نعوظ پیداکردم .لطفاراهنماییم کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      اختلال نعوظ شما از مصرف این دارو نیست. در خصوص داروهای دیگر خود و این عارضه با پزشک متخصص معالج خود مشورت کنید.

    2. ناشناس گفت:

      بعد از مصرف کارودیلول ختلال شدید نعوذ پیدا کردم در سن ۵۸سالگی

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        احتمال اختلال نعوظ وجود دارد
        و اگر سیگار میکشید این اختلال بیشتر هم خواهد شد

  4. کریم کلته گفت:

    سلام من ۶۴سال سنمه ef45درصد دارم آنژیوگرافی انجام ندادم نمیتونم زیاد راه برم ۱۰متر راه میرم حالت تنگی نفس بهم حال میده …داروهایی که مصرف میکنم ۶/۴ و لوزارتان ۵۰ و آ ث هستش آیا کارودیلول رو مصرف کنم برام خوبه

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      از مصرف خودسرانه ی دارو پرهیز کنین. لازمه در این مورد به متخصص قلب مراجعه کنین:
      لیست متخصصین قلب

  5. محسن گفت:

    با سلام من ۵۶ سالم هست گرفتگی رگ دارم پزشک برام پلی پیل وی تجویز کرده ولی الان این قرص کمیابه و نیست الان من جایگزین این قرص چی مصرف کنم خوبه . البته کاردیول ۶/۲۵ و لوزاتن اچ هم مصرف میکنم . با تشکر از شما.

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      لازمه برای این مشکلتون به متخصص قلب و عروق مراجعه کنین تا با توجه به بیماریتون داروی مناسب براتون تجویز بشه.
      لیست متخصصین قلب

  6. محسنی گفت:

    سلام من در مورخه ۱۹/۳/۹۸عمل قلب باز انجام داده ام وحدود دو ماه است که حدود ساعت ۳الی۶بامداد بیدار شده و حالتی مانند گر گرفتن به هم دست میدهد وسپس عرق سردی روی پیشانی ظاهر شده وقفسه سینه و بازوی چپ درد میگیرد وقطع میشود ودر این مدت دوالی سه بار اتفاق می افتد ودهانم هم خشک میشود ودر این حالت فشار گرفتم طبیعی بوده و قند را گرفتم طبیعی بوده است وبعد از شش صبح ،این حالت از بین رفته و بخواب میروم ایا ممکن است عوارض قرص کاردیول باشد ،چون قبلا صبح یکی وشب یکی مصرف میکردم وجدیدا دکتر بهم گفت ،نیمه صبح ونیمه شب مصرف میکنم ولی این حالت نیمه شب برطرف نشده است

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      لازمه که به متخصص قلب مراجعه کنین تا نوارقلب و اکو انجام بدن و علت مشخص بشه .
      لیست متخصصین قلب

  7. بهزاد واهب زاده گفت:

    من ۷۳ سال دارم به علت نارسایی قلبی دستگاه ICDI دارم و سه سالست دارم چند روزی است ضربان قلبم تا ۴۰ شده و سرگیجه و تنگی نفس و خستگی دارم دارو ها
    کاردیلول نصف قرص صبح وشب
    رامپریل یک کپسول در روز
    اسپیرولاکتون یکعدد صبح
    روپیکسون ۲۰ یکعدد شب
    اس ا ۸۰ یکعدد درروز
    گلی بن کلامید ۲ عدد شب و روز
    متفورمین ۲ عدد شب وروز
    این داروها را چندین سال است مصرف می‌کنم
    قند خون متوسط ۱۳۰ است لطفا نظرتان را بفرمایید. در ضمن دکتر من تا خرداد درخارج هستند
    تشکر واهب زاده

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      برای این مشکلتون می تونین به متخصص قلب مراجعه کنین تا معاینه بشین و دوز داروها تنظیم بشه:
      لیست متخصصین قلب

  8. سجاد فراستی گفت:

    سلام
    بنده قرص فشار خون لوزارتان ۵۰ و کاردیول ۱۲/۵ با زولامین بصورت روزانه مصرف می کنم . با این وجود بعضی وقتها فشارم از ۱۴۰/۹۹ تا یک روز کمتر نمیره . دکتر هم قرصی برای کاهش فشار فوری نداده بهم گفتند نیاز نیست .
    بنظر شما چاره ای هست برای کاهش همچین وقتهایی ؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      در مواردی که فشارتون از ۱۵ و ۱۶ بالاتر می ره می تونین از قرص کپتوپریل ۲۵ به صورت زیرزبانی استفاده کنین. لازمه با پزشکتون مشورت کنین تا در صورت لزوم داروتون رو عوض کنن.

  9. Zara گفت:

    سلام وقتتون بخیر من باردارم و فشارخون و دفع پروتئین دارم،فشارم دیشب شده بود ۱۵رو ۹ ی دونه کارودیلول ۶.۲۵خوردم،اما بعد توو نت سرچ کردم دیدم نوشته نباید در بارداری مصرف بشه، همون ۱دونه رو برا اولین بار خوردم،آیا واقعا خطرناکه؟رو جنین تاثیز میذاره؟دکتر نفرولوژی بهم داده بود ک اگه فشارم بیشتر از ۱۵رو ۹شد بخورم

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در زمان بارداری، در صورتی که فشارخونتون بالا بره و دفع پروتئین هم داشته باشین، لازمه که به مراکز درمانی مراجعه کنین و از مصرف خودسرانه‌ی دارو پرهیز کنید.

      1. بهزاد واهب زاده گفت:

        باسلام من ۷۳ سال دارم و ICDI دارم سه ساله چند روزی سرگیجه وکاهش ضربان تا ۴۰ را دارم
        داروی مصرفی
        کادیلول و رامی ‌ریل واسپیرولاکتون و روپیکسون ۲۰ واسپرین میخورم
        لطفا بفرمایید چه کنم
        تشکر

        1. همیار دکترتو گفت:

          سلام همراه گرامی
          برای این مشکلتون می تونین به متخصص قلب مراجعه کنین:
          لیست متخصصین قلب

  10. Mona گفت:

    باسلام.
    پدربزرگم ۶۸ساله هستن.
    و فشار دیاستول ایشون ۷یا ۸هست. آیا کاردیلول۶.۲۵ فشار دیاستول رو پایین میاره؟
    بزرگی بطن چپ هم دارن.
    و فروزماید روزی دوتا و پلرنون۲۵ نصف. آتور۴۰ شبی ۱مصرف دارن
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      فشار دیاستول ۷ یا ۸ مطلوبه و نیازی به پایین آوردنش نیست.