علائم شکستگی انگشت، تشخیص و راه‌های مراقبت از آن – مجله سلامت دکترتو

علائم شکستگی انگشت، تشخیص و راه‌های مراقبت از آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

شکستگی انگشت زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از استخوان‌های انگشت دست یا پا دچار آسیب شود. علائم آن شامل درد، تورم، کبودی و مشکل در حرکت دادن انگشت است. برای تشخیص دقیق، پزشک از تصویربرداری اشعه ایکس استفاده می‌کند. درمان شکستگی انگشت بستگی به نوع و شدت آن دارد و ممکن است شامل استفاده از آتل یا در موارد شدیدتر جراحی باشد. مراقبت‌های خانگی مانند استراحت، یخ‌گذاری، بالا نگه داشتن پا و استفاده از مسکن‌های درد می‌تواند به کاهش تورم و تسکین درد کمک کند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
شکستگی انگشت

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

شکستگی انگشت دست و پا یک شکستگی شایع استخوان است که به دلیل آسیب یا ضعیف شدن استخوا‌ن‌ها رخ می‌دهد. در زمان بررسی احتمال شکستگی استخوان انگشت پا یا دست، پزشک از تصویربرداری اشعه ایکس برای تشخیص شکستگی انگشت استفاده می‌کند. علائم شکستی انگشت پا و دست معمولا درد، ورم، کبودی و ناتوانی در حرکت دادن آن است. پس از تشخیص نیز درمان‌هایی در نظر گرفته می‌شود که شامل استراحت، یخ گذاری، استفاده از آتل و دارو یا جراحی ترمیمی خواهد بود. برای تشخیص قطعی شکستگی، ضرب دیدگی و یا ترک خوردگی انگشت دست و پا باید به متخصص ارتوپد مراجعه کنید.

شکستگی انگشت چیست؟

شکستگی انگشت زمانی اتفاق می‌افتد که یک یا چند استخوان انگشت دست یا پا می‌شکند. افراد اغلب به دلیل آسیب دیدگی یا ضعیف شدن استخوان، دچار شکستگی استخوان در ناحیه انگشت می‌شوند.

استخوان‌های کوچکی به نام فالانژ ساختار انگشتان دست را تشکیل می‌دهند. هر انگشت دست شامل سه فالانژ است، در حالی که انگشت شست شامل دو فالانژ است. هر یک از این استخوان‌ها ممکن است دچار شکستگی شوند. شکستگی همچنین ممکن است در بند انگشتان اتفاق بیفتد، یعنی مفاصلی که استخوان‌های انگشت در آن نقطه به هم می‌رسند.

استخوان‌های انگشتان پا نیز کوچک و آسیب‌پذیر هستند و به راحتی می‌شکنند. با کوچکی این استخوان‌ها، شکستگی آن‌ها می‌تواند بسیار دردناک باشد و عملکرد پا را تحت تأثیر قرار دهد. درد و تورم از مهم‎‌ترین علائم شکستگی انگشت پا است.

درد ناشی از شکستگی انگشت پا و دست را می‌توان برای مدت کوتاهی با یخ و دارو تسکین داد. اما با اینحال باید در اسرع وقت به یک پزشک برای عکس برداری و تشخیص قطعی شکستگی مراجعه کرد. بسته به نوع و شدت شکستگی، پزشک ممکن است یک آتل برای تثبیت انگشت یا جراحی برای ترمیم شکستگی پیشنهاد کند.

انواع شکستگی انگشت

دو نوع مختلف شکستگی انگشت وجود دارد.

شکستگی انگشتانواعتوضیحات
نوع اول شکستگی انگشتشکستگی بدون تغییر وضعیت استخوانانگشتی است که استخوان‌ها می‌شکنند اما در وضعیت ثابتی باقی می‌مانند.
نوع دوم شکستگی انگشتجابجا شدن یا در رفتگی انگشتبه این معنی که استخوان‌های انگشت از موقعیت طبیعی خود خارج می‌شوند.
انواع شکستگی استخوان انگشت

علائم شکستگی انگشت

اگر انگشت دست یا پا بشکند، اولین علامتی که مشاهده خواهید کرد شکل نامتقارن و عجیب انگشت خواهد بود. سایر نشانه های شکستگی انگشت نیز ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کبودی
  • بی حسی
  • مشکل در خم کردن انگشت
  • قرمزی ناحیه آسیب‌دیده
  • سفتی
  • تورم

در این شرایط ممکن است بتوانید انگشت خود را حرکت دهید اما این کار معمولا دردناک خواهد بود. گاهی اوقات درد کسل کننده خواهد بود و آنقدر زیاد است که نتوانید تحمل کنید. حتی اگر بتوانید درد را تحمل کنید، باید به یک پزشک مراجعه کنید. هر چه زودتر درمان شروع شود، شانس درمان موفقیت آمیز افزایش خواهد یافت. هنگام شکستگی استخوان پا ممکن است استخوان‌های امتداد انگشت هم آسیب ببیند. در این شرایط شخص دچار شکستگی کف پا یا به طور جزئی‌تر شکستگی متاتارس (نوع شایع شکستگی کف پا) شود.

در زمان شکستگی انگشت چه کنیم؟ مهمترین نکاتی که باید بدانید.

علائم شکستگی انگشت دست

اولین علامت شکستگی انگشت کوچک دست یا سایر انگشت‌ها، درد است. اگر شکستگی انگشت شست دست از نوع باز باشد و استخوان از پوست بیرون زده باشد باید فوراً برای جلوگیری از عوارض و شروع درمان به پزشک مراجعه کنید. در صورت شکستگی انگشتان دست علائم زیر را مشاهده خواهید کرد:

  • نوک انگشت متورم و حساس است.
  • درد معمولاً بارزترین علامت شکستگی انگشت است. علت دست درد می‌تواند شکستگی باشد. درد ممکن است ثابت یا متناوب باشد و با حرکت بدتر شود.
  • معمولاً خون در زیر ناخن جمع می‌شود (به نام هماتوم زیرانگوال (ناخن انگشت).
  • ناخن سیاه مایل به آبی به نظر می‌رسد و ممکن است بلند شده باشد.
  • بستر ناخن که در زیر ناخن قرار دارد ممکن است پاره شده باشد.
  • ممکن است متوجه شوید که انگشت شما متورم شده است، به خصوص در اطراف ناحیه آسیب دیده
  • کبودی، تغییر رنگ سیاه و آبی پوست ممکن است نشان دهنده شکستگی انگشت دست باشد.

علائم شکستگی انگشت پا

اولین علائم شکستگی انگشت کوچک پا و شصت پا درد تپنده و تورم است. درد ممکن است هنگام استراحت از بین برود اما وقتی که ایستاده یا به فعالیت می‌پردازید، دوباره برگردد. سایر علائم شکستگی انگشتان پا عبارت است از:

  • ناتوانی در خم کردن انگشت پا
  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی
  • ناتوانی در راه رفتن یا آوردن وزن روی پای آسیب دیده؛ در این شرایط ممکن است علاوه بر انگشت شخص دچار شکستگی پا در استخوان‌های دیگر پا شده باشد.
  • تورم بیش از حد در یک ناحیه موضعی
  • درد ضربان دار و شدید
  • کبودی روی پوست و زیر ناخن پا
  • ناتوانی در لمس انگشت پا بدون درد
  • ظاهر کج یا تفاوت مشخص با همان انگشت پای مقابل.
شکستگی انگشت را با وجود درد و تورم می‌توان تشخیص داد.
شکستگی انگشت را به راحتی و با علائم آن می‌توان تشخیص داد.

علت شکستگی انگشت

بیشتر شکستگی انگشتان به دلیل ضربه مستقیم، آسیب یا فشار به استخوان انگشت است. رایج‌ترین شرایطی که منجر به شکستگی انگشتان دست و پا می‌شوند عبارتند از:

  • ضربه یک جسم سریع مانند توپ بیسبال به دست. در این شرایط ممکن است استخوان‌های دیگر نیز آسیب ببینند و شخص دچار شکستگی دست شود
  • برخورد انگشت به جسمی سخت
  • ساختارهای غیرعادی یا نقص‌های پا و دست
  • پوکی استخوان
  • استفاده کفش تنگ یا خیلی گشاد برای شکستگی پا
  • ضربه‌ای که بر انگشت تأثیر می‌گذارد، مانند تصادف رانندگی
  • استفاده از ابزارهایی مانند مته، اره برقی یا چکش
  • گرفتن دست برای جلوگیری از افتادن
  • گیر کردن انگشت در جایی

به انگشتت ضربه شدیدی وارد شده؟

درد و تورم زیادی داره؟ پس نوبت بگیر.

تشخیص شکستگی انگشت

درد بارزترین علامت شکستگی انگشت بوده که ممکن است ثابت یا متناوب باشد یا حرکت بدتر شود. همچنین ممکن است متوجه شوید که انگشت شما متورم شده است، به خصوص در اطراف ناحیه آسیب دیده. تغییر رنگ سیاه و آبی پوست نیز ممکن است نشان دهنده شکستگی باشد.

اما به صورت کلی پس از مراجعه به پزشک، اشعه ایکس نه تنها برای تعیین اینکه آیا شکستگی انگشت وجود دارد یانه، بلکه برای تشخیص ماهیت و شدت شکستگی انجام می‌شود. پزشک باید تعیین کند که آیا شکستگی مفصل را درگیر کرده است یا خیر و در این صورت، آیا سطوح مفصلی در یک راستا قرار گرفته‌اند یا نه.

تشخیص با عکس شکستگی انگشت

در تصویر زیر می‌توانید عکس شکستگی انگشت دست را مشاهده کنید.

تصویر اشعه ایکس شکستگی انگشت دست را مشاهده می‌کنید.
تصویری از شکستگی انگشت دست را مشاهده می‌کنید.

عکس شکستگی انگشت شست دست نیز به شکل زیر است:

عکس شکستگی انگشت شست دست
استفاده از رادیوگرافی بهترین راه تشخیص شکستگی انگشت شست است.

عکس رادیولوژی شکستگی انگشت پا را در تصویر زیر مشاهده خواهید کرد:

عکس رادیولوژی شکستگی انگشت پا
رادیولوژی شکستگی انگشت پا توسط متخصص ارتوپد تجویز می‌شود.

درمان شکستگی انگشت

درمان شکستگی انگشت بستگی به محل و شدت شکستگی دارد. پزشک همچنین بررسی می‌کند که آیا شکستگی انگشت پایدار است یا ناپایدار.

اگر شکستگی پایداری دارید، ممکن است پزشک انگشت آسیب دیده را آتل کند یا ممکن است آن را به انگشت کناری بچسباند. آتل انگشت را صاف نگه داشته و در زمان بهبودی از آن محافظت می‌کند. معمولاً با بهبودی انگشت شکسته، باید آتل را برای سه تا چهار هفته نگه داشت. همچنین باید تا دو هفته از فعالیت‌های شدید خودداری شود، اما حرکت معمولاً در این مرحله بسیار مهم است. پزشک ممکن است فیزیوتراپی را برای کمک به بهبودی تجویز کند.

اگر شکستگی ناپایدار باشد هم ممکن است پزشک پس از تراز کردن قطعات شکستگی، انگشت را با یک آتل بی‌حرکت کند. معمولاً پزشکان این روش را تحت بی حسی موضعی انجام می‌دهند. آن‌ها معمولاً یک محلول بی حس‌کننده به اعصاب پایه انگشت تزریق می‌کنند.

متن انگلیسی:
Fingers are the most frequently injured part of the hand because you use them for many things in your daily routine. Do not leave a broken finger left untreated as it can lead to improper healing and deformity
ترجمه متن:
انگشتان اغلب آسیب دیده‌ترین قسمت دست هستند زیرا از آن‌ها برای کارهای روزمره خود استفاده می‌کنید. انگشت شکسته را بدون درمان رها نکنید زیرا می‌تواند منجر به بهبودی نامناسب و تغییر شکل شود.

blog.orthoindy

۱. جا انداختن و گچ گرفتن شکستگی انگشت

در برخی موارد پزشک تشخیص می‌دهد که انگشت شکسته دچار در رفتگی شده و تنها نیاز به جا انداختن دارد. در این موارد پس از جا انداختن، برای ثابت نگه داشتن انگشت آن را گچ می‌گیرند. گاهی هم نیازی به جا انداختن انگشت نبوده و فقط گچ گرفتن شکستگی برای چند هفته کافی است.

۲. آتل برای شکستگی انگشت

برای ثابت نگه داشتن انگشت از یک آتل استفاده می‌شود. استفاده و نگهداری آتل از گچ آسان‌تر است. آتل از تکان خوردن و حرکت انگشت شکسته جلوگیری می‌کند. باید جوری آتل را ببندید تا مطمئن شوید که وضعیت خون رسانی به انگشتان دچار مشکل نشود. گاهی ممکن است پزشک توصیه به استفاده از آتل به مدت چند هفته کند تا استخوان به طور کامل جوش بخورد.

اینفوگرافی جراحی شکستگی انگشت
سابقه شکستگی زیاد و درد مفصلی از نشانه‌های نیاز به جراحی شکستگی انگشت هستند.

۳. جراحی شکستگی انگشت

در موارد زیر ممکن است انگشت شکسته نیاز به جراحی داشته باشد:

  • آسیب به یک مفصل
  • مشاهده تکه‌های استخوان شل
  • شکستگی‌های زیاد
  • آسیب تاندون یا رباط

هدف اصلی جراحی انگشت پا و دست اصلاح موقعیت استخوان شکسته و تثبیت آن به‌طور دقیق است. در طول جراحی انگشت، جراح از پیچ‌ها، صفحات کوچک و پین‌ها برای نگه داشتن استخوان‌ها در کنار هم استفاده می‌کند. پس از جراحی، بیماران معمولاً نیاز به دوره‌ای از توانبخشی و فیزیوتراپی برای بازگرداندن عملکرد انگشت دارند.

پزشکان پیشنهادی

۴. استفاده از کمپرس سرد

باید یخ یا کیسه سرد را هر بار به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی انگشت شکسته قرار دهید. این کار باید هر ۱ تا ۲ ساعت و به مدت ۳ روز انجام شود تا زمانی که تورم کاهش یابد. می‌توان یک پارچه نازک بین یخ و پوست قرار داد تا از سرمای زیاد آن محافظت کرد. دقت داشته باشید که نباید آتل خیس شود.

۵. دارو برای درد شکستگی انگشت

در صورت نیاز از داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (پانادول، تیلنول)، ناپروکسن و یا ایبوپروفن (ادویل، موترین) استفاده می‌شود. فعالیت ممکن است آسیب را تشدید کند و باعث افزایش درد شود. بهتر است تا زمان ملاقات بعدی با جراح ارتوپد از دست آسیب دیده استفاده نکنید.

۶. فیزیوتراپی بعد از شکستگی انگشت

بعد از باز کردن آتل یا گچ ممکن است پزشک برای بهبود مفاصل و کاهش ضعف عضلات فیزیوتراپی را تجویز کند. درمان ممکن است شامل الکتروتراپی برای کاهش درد، تورم و بهبودی سریع‌تر باشد. همچنین فیزیوتراپ یک برنامه شامل تمرینات کششی و تقویتی برای بهبود حرکت و قدرت مفاصل نیز ارائه می‌دهد.

انگشت پات شکسته و دنبال سریع‌ترین راه درمان هستی؟ با متخصص مشورت کن.

درمان خانگی شکستگی انگشت پا

شکستگی انگشت کوچک پا حتما باید تحت نظر متخصص ارتوپدی انجام شود. اما قبل از مراجعه به پزشک و بلافاصله بعد از آسیب دیدگی می‌توانید اقداماتی را برای جلوگیری از تشدید آسیب انجام دهید:

  • استراحت و فشار وارد نکردن به پا
  • استفاده از کمپرس سرد
  • بی‌حرکت نگه داشتن
  • بالا نگه داشتن پا
  • استفاده از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای تسکین درد

درمان خانگی ضرب دیدگی انگشت دست

آتل بندی موقت، یخ و کنترل درد، درمان‌های حمایتی هستند که برای ضرب دیدگی انگشت دست به کار می‌روند. یک آتل بسازید تا انگشت خود را بی‌حرکت کنید، حتی اگر یک چوب بستنی یا خودکار در کنار آن قرار دهید و چیزی را دور چوب و انگشت خود بپیچید. آنقدر سفت نبندید که گردش خون را قطع کنید.

برای درمان شکستگی انگشت دست در خانه تا جایی که می‌توانید دست خود را بالاتر از سطح قلب نگاه دارید. این کار به کاهش تورم کمک می‌کند. برای درمان خانگی ورم انگشت دست بر اثر ضربه نیز می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. یخ یا کیسه سرد را هر بار به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه روی انگشت خود قرار دهید. سعی کنید این کار را هر ۱ تا ۲ ساعت برای ۳ روز یا تا زمانی که تورم کاهش یابد، انجام دهید.

درمان شکستگی انگشت دست چقدر طول میکشد؟

شکستگی انگشت دست معمولاً در عرض ۶ تا ۸ هفته بهبود می‌یابد، اما ممکن است بیشتر هم طول بکشد. ممکن است ۳ تا ۴ ماه طول بکشد تا قدرت و توانایی کامل ناحیه آسیب‌دیده بازگردد. پس از بهبودی، از انگشت یا شست خود به طور معمول استفاده کنید. حرکت صحیح، از سفت شدن آن جلوگیری می‌کند.

درمان شکستگی انگشت پا چقدر طول میکشد؟

درد و ورم ناشی از شکستن انگشتان پا معمولا بعد از یک هفته از بین می‌رود و یا کمتر می‌شود. شکستگی‌های انگشت پا حدود ۶ تا ۸ هفته طول می‌کشد تا به طور کامل بهبود یابند. بسته به شرایط بیمار ممکن است این زمان بیشتر طول بکشد و پا برای چند ماه متورم بماند. طول درمان شکستگی انگشت کوچک پا نیز معمولا ۴ تا ۶ هفته است اما ممکن است بسته به شرایط بیمار بیشتر طول بکشد.

درمان شکستگی انگشت دست کودکان

شکستگی‌های ساده را در کودکان معمولا با آتل یا گچ گرفتن درمان می‌شود. اما شکستگی‌های پیچیده‌تر ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. دانستن اینکه چه زمانی شکستگی کودک نیاز به جراحی دارد نیاز به تجربه ویژه پزشک در مورد ترومای کودکان دارد. اگر استخوان در نزدیکی صفحه رشد یا در نزدیکی آن شکسته شود، پزشک ممکن است شک کند که صفحه رشد آسیب دیده است. گچ گرفتن انگشت آسیب دیده یا آتل به نگه داشتن استخوان کودک در یک موقعیت کمک می‌کند تا بتواند به درستی بهبود یابد.

متن انگلیسی:
A broken finger needs proper medical treatment. It is not something that can be treated at home. However if you cannot get to a doctor immediately, there are a few things you can do to reduce the pain, stabilise the finger and prevent further damage
ترجمه متن:
انگشت شکسته نیاز به درمان پزشکی مناسب دارد. این چیزی نیست که بتوان آن را در خانه درمان کرد. اما اگر نمی‌توانید فوراً به پزشک مراجعه کنید، اقدامات مراقبتی می‌تواند به کاهش درد، تثبیت انگشت و جلوگیری از آسیب بیشتر کمک کند.

nhs

عوارض شکستگی انگشت

عوارض شکستگی انگشت می‌تواند شامل سفتی مفصل، ناتوانی در چرخش، جوش نخوردن و عفونت باشد. البته این موارد بستگی به تشخیص و روند درمانی درست دارد. مهم‌ترین عوارض شکستگی انگشت پا عبارت است از:

  • درد مزمن پا
  • بدشکلی استخوان
  • آرتروز پا و مچ پا
  • مشکل در راه رفتن
  • نیاز به جراحی در آینده

عوارض شکستگی انگشت دست نیز به شرح زیر است:

  • درد مزمن
  • بدشکلی استخوان
  • آرتروز مفصلی
  • عدم توانایی در حرکت دادن انگشت
  • عفونت
  • چسبندگی تاندون
داروهای زیادی مانند استامینوفن برا تسکین درد شکستگی انگشت وجود دارند.
داروهای زیادی برای تسکین درد شکستگی انگشت وجود دارند که می‌توانید در صورت تشدید درد خود مصرف کنید.

مراقبت از شکستگی انگشت در خانه

مراقبت صحیح از شکستگی انگشت در خانه می‌تواند به کاهش درد، تورم و تسریع روند بهبودی کمک کند. انجام اقدامات اولیه مانند استراحت، یخ‌گذاری و استفاده از باندپیچی می‌تواند از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کند. با این حال، در صورتی که شکستگی شدید یا پیچیده بود، لازم است که به پزشک مراجعه کنید.

  • استراحت: از حرکت زیاد انگشت آسیب‌دیده خودداری کنید و آن را بی‌حرکت نگه دارید.
  • یخ‌گذاری: یخ را در یک حوله نازک بپیچید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی انگشت آسیب‌دیده قرار دهید تا تورم کاهش یابد.
  • استفاده از آتل یا باندپیچی: انگشت آسیب‌دیده را با انگشت سالم باندپیچی کنید یا از آتل استفاده کنید تا از حرکت اضافی آن جلوگیری شود.
  • بالا نگه داشتن انگشت: هنگام استراحت، انگشت آسیب‌دیده را کمی بالاتر از سطح قلب قرار دهید تا تورم کاهش یابد.
  • استفاده از داروهای مسکن: داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.
  • مراجعه به پزشک: اگر درد شدید یا علائم غیرعادی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید تا از نیاز به درمان‌های تخصصی اطمینان حاصل کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

در صورتی که دچار شکستگی انگشت (چه شکستن انگشت دست و چه شکستگی انگشت پا) شده‌اید، بهترین اقدام مراجعه به دکتر متخصص ارتوپد است. با اینحال در صورتی که به هر دلیلی مراجعه به پزشک با تاخیر مواجه شد سریعا از روش‌های مراقبتی خانگی مثل استفاده از کمپرس یخ، بالا نگه داشتن دست و پا، استفاده از مسکن‌های بدون نسخه و فشار نیاوردن به ناحیه آسیب دیده استفاده کنید تا شرایط تشدید پیدا نکند.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

انگشتان شکسته در اکثر موارد خود به خود بهبود می‌یابند، اما این روش برای بهبودی درست و جلوگیری از عوارضی چون از فرم افتادن انگشت روش درستی نیست. به همین دلیل باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کرد.

ترمیم مناسب استخوان نیاز به جریان خون کافی دارد و کاهش جریان خون ناشی از سیگار کشیدن ممکن است به افزایش خطر عوارض کمک کند. علاوه بر این، سیگار کشیدن ممکن است این احتمال را افزایش دهد که استخوان جدید آنطور که باید در طول زمان سفت نشود.

علائم شکستگی انگشت دست در کودکان مشابه بزرگسالان است، اما به دلیل حساسیت بیشتر، ممکن است شدت درد و تورم بیشتر باشد. علائم شامل درد شدید، تورم، کبودی و عدم توانایی در حرکت دادن انگشت است. همچنین ممکن است کودک نتواند انگشت را خم کرده یا به آن فشار وارد کند. در برخی موارد، ممکن است استخوان جابجا شده یا شکسته شده به شکل غیرعادی دیده شود.

دیه شکستن استخوان انگشت، یک پنجم دیه یک انگشت بوده که با در نظر گرفتن میزان دیه یک انگشت در سال ۱۴۰۲ (90 میلیون تومان) مبلغ 18 میلیون تومان اعلام شده است. البته، در صورت درمان شکستگی بدون عیب، دیه به چهار پنجم دیه شکستن استخوان، کاهش یافته که مبلغ 14 میلیون و 400 هزار تومان خواهد بود.

در صورتی که شکستگی استخوان پا بدون عیب درمان شود، دیه آن چهار پنجم دیه شکستن استخوان، یعنی ۴۸ میلیون تومان خواهد بود. دیه خرد شدن استخوان پا، یک سوم دیه یک پا است که با در نظر گرفتن نرخ دیه یک پا ۱۴۰۱ (۳۰۰ میلیون تومان) مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.9از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره شکستگی انگشت

  1. رضا گفت:

    سلام من سه هفته پیش دست راستم زیر پرس دستگاه گیر کرد و فشار زیادی بهش اومد و استخوان انگشت اشاره بند سوم که وصل به کف دست شکست و تقریبا سه تکه شد کف دستمم ازهمون ناحیه حدود چهار سانت له و پاره شد وعمل انجام دادم حالا انگشتم خیلی کم خم میشه وصاف هم نمیشه در حالت خم مونده میشه راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نیاز به فیزیوتراپی و ورزش های مناسب دارید
      دو هفته بعد عکس ذادیولوژی را تکرار کنید

  2. رضا مرادی گفت:

    سلام من داشتم فوتبال بازی می کردم شوت می خواستم بکنم پام پیچ خورد کبود شده و ورم کرده پدر می کنه امکان داره شکسته شده باشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله امکان شکستگی و ترک استخوان وجود دارد
      انجامم عکس رادیولوژی در این شرایط الزامی است

  3. افشین گفت:

    عرض سلام وادب.من حدود ۳ماه پیش در ورزش والیبال انگشت کوچیکم ترک برد.به پزشک متخصص مراجعه کردم.اتل بندی و بعد فیزیوتراپی انجام دادم هنوز متورمه و کامل انگشتم خم نمیشه.ممنون اگه راهنمایی بفرمایید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      می توانید از کپسول سلکسیب استفاده کنید
      دور انگشتان هم با پماد پیروکسیکام ماساژ دهید

  4. ناشناس گفت:

    سلام ببخشید امروز
    خواهرم انگشتش را درون یک چیز دایره شکل آهنی که برای در بود گذاشت و از اون طرف در باز شد الان انگشت اشاره اش درد می کند و کمی سیاه و قرمز شده است باید چیکار کنیم ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      از ناپروکسن ۲۵۰ استفاده کنید

  5. امیر علی گفت:

    سلام من انگشت پس از بر خورد به توپ درد خیلی شدیدی داشت و الان باد کرده وکبود شده نمی تونن خمش کنم تو یه حالت وایستاده آیا شکسته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال شکستگی و در رفتگی وجود دارد
      عکس رادیولوژی الزامی است

  6. ناشناس گفت:

    سلام من انگشت پس از بر خورد به توپ درد خیلی شدیدی داشت و الان باد کرده وکبود شده نمی تونن خمش کنم تو یه حالت وایستاده آیا شکسته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمال شکستگی و در رفتگی وجود دارد
      عکس رادیولوژی الزامی است

  7. royadinar گفت:

    سلام
    من امروز والیبال بازی میکردم توپ والیبال زد رو شست دستم الان کبود شده ورمم کرده و این رو هم بگم میتونم تکونش بدم.
    به نظرتون امکانش هست شکسته باشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله احتمال شکستگی وجود دارد
      عکس رادیولوژی الزامی ست

  8. سعید 42ساله گفت:

    سلام ودرود،جناب دکتر شست پام دچار شکستگی شد،دکتر ۵روز استراحت و آتل،الان بعد ۴هفته کبودی داره،ضمنا دیابت هم دارم،

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      درمان شکستکی در دیابت کمی طولانی تر است
      از مکمل های کلسیم هم باید استفاده نمایید

  9. Amir mohammad گفت:

    سلام خسته نباشید من دروازبان هستم و سه روز پیش توپ خورد به انگشت چهارم دستم و الان اولین بند از پایین انگشت درد می‌کنه و کبود شده یکمی هم باد کرده و رفتم عکس گرفتم گفتن ترک خورده و اتل گرفتن ببندین میتونم انگشتم رو تکون بدم ولی وقتی میخام خم بکنم در می‌کنه خواستم ببینم چقدر طول می‌کشه تا خوب بشم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در کنار اتل بندی نیاز به دارو هم دارید
      دارهایی مثل ضد التهاب و کلسیم
      تا دو هفته ممکن است این علایم را داشته باشید
      زیاد حرکت شان ندهید

  10. Amir mohammad گفت:

    سلام خسته نباشید من دروازبان هستم و سه روز پیش توپ خورد به انگشت چهارم دستم و الان اولین بند از پایین انگشت درد می‌کنه و کبود شده یکمی هم باد کرده و رفتم عکس گرفتم گفتن ترک خورده خواستم ببینم چقدر طول می‌کشه تا خوب بشم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در کنار اتل بندی نیاز به دارو هم دارید
      دارهایی مثل ضد التهاب و کلسیم
      تا دو هفته ممکن است این علایم را داشته باشید
      زیاد حرکت شان ندهید