داروی بتاهیستین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بتاهیستین برای درمان سرگیجه، وزوز و سوت زدن گوش استفاده می‌شود. متخصصان معمولا برای درمان علائم بیماری منیر که با سرگیجه و کاهش شنوایی همراه است از آن استفاده می‌کنند. این دارو در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرم، ۲ تا ۳ بار در روز مصرف می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
داروی بتاهیستین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اکتوسرک بتاهیستین برای درمان سرگیجه و وزوز گوش در افرادی که بیماری منیر دارند استفاده می‌شود. این دارو برای زنان باردار و کودکان (افراد زیر ۱۸سال) منع مصرف دارد. دوز مصرفی اکتوسرک معمولا ۲ تا ۳ بار در روز است که توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود. اگر بتاهیستین مصرف می‌کنید، با مشاهده علائمی مانند ناراحتی معده و سردرد حتما به دکتر عمومی یا گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی دکترتو با مجرب‌ترین پزشکان ارتباط بگیرید. اگر نیاز به مراجعه حضوری داشته باشید نیز می‌توانید از طریق سامانه نوبت‌دهی دکترتو اقدام به گرفتن نوبت ویزیت حضوری کنید.

قرص بتاهیستین چیست؟

بتاهیستین به انگلیسی Betahistine برای درمان سرگیجه، زنگ زدن در گوش، از دست دادن شنوایی و تهوع در کسانی که بیماری مینیر دارند، استفاده می‌شود. این دارو باعث بهتر شدن جریان در گوش داخلی می‌شود و برای افراد بالای ۱۸ سال کاربرد دارد.
بیماری مینیر، یک بیماری پیشرونده در گوش داخلی است که علائمی مثل سرگیجه، از دست دادن شنوایی و وزوز گوش دارد. این علائم به علت قطع شدن یا اختلال در هموستاز مایع آندولنف در گوش داخلی ایجاد می‌شوند.

اطلاعات شناسنامه ای قرص اکتوسرک بتاهیستین

داروی ضد سرگیجه بتاهیستین (شبیه به هیستامین) برای درمان علائم مرتبط با بیماری منیر استفاده می‌شود. در جدول زیر اطلاعات فارماکولوژیک این دارو را مشاهده می‌کنید.

شناسنامه داروییتوضیحات
نام عمومی داروبتاهیستین به انگلیسی Betahistine
نام تجاریSerc
نام‌های رایجبتووین، آفاسرک، ویاسرک، بتاسرک، بتووین، اکتوسرک
نوع داروبتاهیستین دی هیدروکلراید، یک آنالوگ هیستامین
فرمول شیمیاییC8H12N2
دسته بندی بارداریc، مصرف آن در بارداری ممنوع است
نیمه عمرکمتر از ۱ ساعت
متابولیسم دارودر کبد متابولیزه می‌شود
نحوه دفع دارواز طریق ادرار
بهترین شرایط نگهداریدر مکانی خنک و خشک و دور از رطوبت
دوز مصرف۸، ۱۶ و ۲۴ میلی‌گرمی
نحوه مصرفمعمولا به صورت خوراکی با دوز ۸ یا ۱۶ میلی‌گرمی ۲ تا ۳ بار در روز
اشکال داروییقرص خوراکی
نحوه عملکرد داروی بتاهیستین اکتوسرکبا اثر بر گیرنده H1 هیستامین عمل می‌کند و باعث گشاد شدن و افزایش نفوذپذیری عروق خونی می‌شود
داروهای هم گروهسیناریزین و فلوناریزین
جدول اطلاعات دارویی قرص بتاهیستین

نحوه مصرف قرص بتاهیستین ۸ و دوز مصرفی آن

قدم اول در اطلاع از طریقه مصرف بتاهیستین اکتوسرک، مطالعه مواردی است که روی جعبه دارو نوشته شده است. موارد زیر نیز اطلاعات مفیدی به شما می‌دهند:

  • دوز مصرفی معمول قرص بتاهیستین ۳ بار در روز است
  • معمولا دوز شروع یک قرص یا نصف یک قرص در روز است
  • قرص بتاهیستین ۸ میلی‌گرم و ۱۶ میلی‌گرم را همراه با یک وعده غذایی سبک میل کنید
  • ممکن است چند هفته طول بکشد تا اثر قرص بتاهیستین را حس کنید
  • در صورت فراموش کردن یک دوز از قرص بتاهیستین به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر زمان مصرف دوز بعدی رسیده است دو دوز را با هم مصرف نکنید و فقط یک دوز بخورید و ادامه مصرف دارو را طبق برنامه روتین ادامه دهید
  • قرص‌ها باید در دمای اتاق و در بسته بندی خود محصول و به دور از دسترس بچه‌ها و حیوانات قرار داده شوند
نحوه مصرف قرص بتاهیستین 8 و دوز مصرفی آن
بهترین زمان مصرف بتاهیستین هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار، ۳ بار در روز است.

نحوه قطع قرص بتاهیستین

معمولا مصرف دارو تا زمانی که دوره مصرف آن کامل شود ادامه دارد. حتی اگر بعد از مدتی احساس کردید نیازی به مصرف دارو ندارید (اگر دچار عوارض جانبی نشدید)، همچنان برای قطع مصرف بتاهیستین ۸ یا سایر دوزهای آن با پزشک در ارتباط باشید. پزشک شما ممکن است به مدت ۶ تا ۱۲ ماه مصرف بتاهیستین را توصیه کند تا ببیند آیا به کاهش علائم شما کمک می‌کند یا خیر.

قرص بتاهیستین ۸ برای چیست؟ (موارد مصرف قرص بتاهیستین)

بتاهیستین برای سرگیجه، وزوز گوش و از دست دادن شنوایی مرتبط با علائم بیماری منییر مفید است. علائم این بیماری می‌تواند روی تسلط به رانندگی و استفاده از ماشین آلات سنگین تاثیر منفی بگذارد. کاهش سرگیجه به بهبود توانایی و انجام وظایف روزانه کمک می‌کند.

بتاهیستین بهترین قرص درمان جابجایی مایع گوش میانی هست؟

برای اطلاع دقیق، مشاوره دارویی بگیر.

۱. قرص بتووین برای چیست؟

نام دیگر قرص آمیبت بتاهیستین، قرص بتووین است. این دارو با تاثیر روی علائم بیماری منیر، به بهبود اختلالات شنوایی و اختلال تعادل کمک می‌کند.

۲. قرص سرگیجه بتاهیستین، بهترین قرص برای درمان سرگیجه گوش میانی

بتاهیستین با نام تجاری Serc، یک داروی ضد سرگیجه است. سرگیجه یک حس ناخوشایند است که به دلیل عدم عملکرد قسمتی از گوش داخلی، عصب‌های وستیبولار یا مخچه، ساقه مغز و سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌شود. نوع وستیبولار آن معمولا با وزوز گوش و از دست دادن شنوایی همراه است.

این دارو معمولا برای اختلالات تعادل و سرگیجه ناگهانی تجویز می‌شود. فواید استفاده از قرص آمیبت بتاهیستین برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ برای درمان بیماری منیر در اروپا ثبت شد اما همچنان درمورد تاثیرات آن اختلاف نظر وجود دارد.

۳. قرص بتاهیستین برای وزوز گوش

قرص آمی بت بتاهیستین با افزایش گردش خون در گوش داخلی، وزوز یا سوت کشیدن گوش را کاهش داده و از بین می‌برد. این دارو به جلوگیری از کاهش شنوایی یا از دست دادن شنوایی هم کمک می‌کند.

متن انگلیسی:
Betahistine is a type of medicine called a histamine analogue. It works by increasing the effect of a natural substance called histamine in your inner ear.
ترجمه فارسی:
بتاهیستین نوعی دارو به نام آنالوگ هیستامین است. این دارو با افزایش اثر یک ماده طبیعی به نام هیستامین در گوش داخلی شما کار می‌کند.

به نقل از سایت nhs

۴. دوز مصرفی قرص بتاهیستین

قرص بتا هیستین در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی عرضه می‌شود. دوز شروع معمول ۱۶ میلی‌گرم است که ۳ بار در روز (هر ۶ یا ۸ ساعت یکبار) مصرف می‌شود. اگر علائم بیماری شما شدید نباشد،‌ پزشک ممکن است دوز شما را به ۸ میلی‌گرم ۳ بار در روز کاهش دهد. مصرف قرص بتاهیستین در زنان باردار و افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود.

قرص بتاهیستین برای وزوز گوش خوبه؟
بتاهیستین با افزایش گردش خون در گوش داخلی، وزوز یا سوت کشیدن گوش را کاهش داده و از بین می‌برد.

عوارض جانبی داروی بتاهیستین (عوارض قرص بتاهیستین ۸ چیست؟)

در حالت کلی، بتاهیستین در ۷۰ درصد بیماران حتی با مصرف طولانی مدت بدون آسیب و عوارض گزارش شده است. اما ممکن است برخی بیماران با عوارض زیر مواجه شوند:

  • درد معده
  • سردرد
  • واکنش آلرژیک مثل ورم صورت و لب
  • تنگی تنفس
  • راش و خارش پوستی
  • تهوع
  • نفخ
  • آریتمی قلبی

شواهدی مبنی بر آسیب‌های کلیوی و کبدی دیده نشده است.

آیا قرص بتاهیستین خواب آور است؟

بله، قرص آمی بت بتاهیستین می‌تواند باعث خواب آلودگی شود. آنتی هیستامین‌های خواب آور می‌توانند به رفع تهوع خفیف، بیماری یا سرگیجه کمک کنند.

آیا قرص بتاهیستین چاق کننده است؟

خیر، بتاهیستین ۸ یا سایر دوزهای آن باعث افزایش وزن نمی‌شود بلکه برعکس با کاهش وزن همراه است. در یک مطالعه کنترل شده از زنان، گزارش شد که بعد از ۱۲ هفته درمان با این دارو بیماران کاهش وزن داشتند.

آیا شما هم علائم سرگیجه و سبکی سر دارید؟ همین حالا از دکتر نوبت بگیرید.

موارد هشدار و احتیاط مصرف آمیبت بتاهیستین

در صورتی که سابقه حساسیت به بتاهيستين یا مواد تشکیل دهنده آن را دارید به پزشک اطلاع دهید. اگر به بیماری آسم، فئوکروموسیتوما یا تومورهای آدرنال و راش‌های پوستی مبتلا هستید حتما در سابقه بیماریتان اعلام کنید. بتاهیستین دارای آلفا لاکتوز مونوهیدرات (lactose monohydrate) است و کسانی که عدم تحمل گالاکتوز دارند نباید از آن استفاده کنند.

مصرف اکتوسرک بتاهیستین در بارداری و شیردهی

بتاهيستين معمولا در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا اطلاعات دقیقی در مورد تأثیر آن بر مادر و جنین وجود ندارد. اگر باردار هستید با پزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین برای شما تجویز کند.

قرص آمیبت بتاهیستین ۸ برای کودکان خوبه؟

استفاده از بتاهیستین برای کودکان (بیماران کمتر از ۱۸ سال) توصیه نمی‌شود. زیرا همچنان شواهد کافی برای ایمنی و سلامت بعد از مصرف این دارو در سنین زیر ۱۸ سال وجود ندارد.

مصرف همزمان سیناریزین و بتاهیستین خطرناک است؟

درمان ترکیبی سیناریزین (۷۵ میلی‌گرم) و بتاهیستین (۲۴ میلی‌گرم) اثربخشی و تحمل پذیری بیشتری داشتند. در واقع برای مصرف ترکیبی این دو دارو در حال حاضر تداخل دارویی یا عوارض جانبی ثبت نشده است.

تداخلات دارویی قرص اکتوسرک بتاهیستین با داروهای دیگر چیست؟
قرص آمی بت بتاهیستین در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی تجویز می‌شود.

تداخلات دارویی قرص اکتوسرک بتاهیستین با داروهای دیگر

حتما تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک اطلاع دهید. به خصوص داروهای زیر که با قرص بتا هیستین تداخل دارویی دارند:

  • آنتی هیستامین
  • سایمتیدین
  • آریپیپرازول
  • آمفتامین
  • آموکساپین
  • آزاتادین
  • سیتریزین
  • کلرپرومازین
  • کلوزاپین
  • دوبوتامین
  • اپی نفرین
  • دوکسپین
  • فاموتیدین
اشکال داروییعوارض جانبیتداخل دارویی
قرص بتاهیستین شهردارو ۸ میلی‌گرمدرد معدهآنتی هیستامین
قرص بتاهیستین امین ۸ میلی‌گرم-آمی بتتهوع و استفراغآمفتامین
ویاسرک ۱۶ میلی‌گرمسردردآموکساپین
قرص اکتوسرک ۸ و ۱۶ میلی‌گرمواکنش آلرژیک مثل ورم صورت و لبآزاتادین
قرص آفاسرک ۸ و ۱۶ میلی‌گرمتنگی تنفسسیتریزین
بتووین ۸ و ۱۶ میلی‌گرمراش و خارش پوستیکلرپرومازین
قرص ورتیکات ۸ میلی‌گرمدرد شکمیکلوزاپین
قرص بتاسرک ۸ میلی‌گرمنفخدوبوتامین
داروی ویاسرک ۸ میلی‌گرمآریتمی قلبیاپی نفرین
اطلاعات دارویی قرص بتا هیستین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

بتاهیستین برای درمان علائم مرتبط با بیماری منیر مانند سرگیجه و سوت کشیدن گوش استفاده می‌شود. قرص آمیبت بتاهیستین ۸ اولین بار توسط FDA در دهه ۱۹۷۰ تأیید شد اما حدود ۵ سال به دلیل نبود شواهد کافی از اثربخشی آن، استفاده نشد. در حال حاضر دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی آن در دسترس است و پزشکان برای کاهش علائم سبکی سر و اختلال تعادل در بیماری منیر این دارو را تجویز می‌کنند.

اگر به علائم بیماری منیر دچار هستید و دنبال درمان مناسب می‌گردید، به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین پزشکان سراسر کشور، استفاده از سیستم مشاوره دارویی و مشاوره با دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین برای شما فراهم شده است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

قرص آمیبت بتاهیستین 8 به انگلیسی Betahistine برای درمان سرگیجه، زنگ زدن در گوش، از دست دادن شنوایی و تهوع در کسانی که بیماری مینیر دارند، استفاده می‌شود.

یکی از سوالات مهم این است که قرص بتاهیستین برای چیست؟ قرص بتاهیستین خارجی نوعی داروی کاهنده علائم سرگیجه و سبکی سر و اختلالات گوش داخلی است.

خیر، این دارو فشار خون را بالا نمی‌برد.

دیمن هیدرینات برای درمان سرگیجه حاد استفاده می‌شود.

مکلیزین رایج‌ترین داروی تجویز شده برای کنترل سرگیجه و عدم تعادل است.

بهترین زمان مصرف بتاهیستین هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار، ۳ بار در روز است.

اگر سرگیجه شما با حالت تهوع همراه است، یک آنتی هیستامین بدون نسخه مانند مکلیزین (برای بیماری حرکتی)‌ یا دیمن هیدراینات را امتحان کنید. قرص آمیبت نیز برای سرگیجه حاصل از بیماری منیر مفید است.

قرص آمی بت بتاهیستین خارجی و سیناریزین هردو نوعی آنتی هیستامین هستند که برای درمان اختلال گوش داخلی استفاده می‌شوند. درمان ترکیبی آنها موثرتر از تک درمانی بوده است.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره بتاهیستین

  1. اسلام گفت:

    ممنون از راهنماییهایت

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

      1. ناشناس گفت:

        با سلام اسم خفیف دارم دکتر داروی بتاهیستین تجویز کرده

  2. ناشناس گفت:

    ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید انشاالله که همیشه سالم و تندرست باشید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

  3. سانای گفت:

    خیلی مفیدبود. ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

      1. ایلین گفت:

        سلام پدرم برای سر گیجه استفاده میکنه وقتی قرص دوز کمتر استفاده میکنه سرگیجه میگیره

        1. ناشناس گفت:

          سلام وقت شمابخیرحدود۲ساله گوش راستم همش زنگ میزنه والان یک هفته هست کهوقتی سرم راپایین ویابالا نیاورم سرگیجه دارم وقتی سرم راهروی بالش میزارم اولش سرگیجه میگیرم میشه راهنمایی کنید ممنون میشم البته این دوسه روزقرص بتاهیستین ۸روزی یک دانه خوردم امافرقی نکرده

        2. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          با توجه به توضیحات تان احتمال جابجایی مایعات گوش وجود دارد
          از نظر عفونت و التهاب گوش باید بررسی شوید
          متخصص گوش و حلق و بینی

        3. ناشناس گفت:

          باسلام سرگیجه شدید پیداکردن دکترگفت،پتاسیل خونت براثرمصرف قرصهای فشار وچربی خون پایین اومده وباعث سرگیجه شده وقرص اکتورسرک داده،سوال این قرص برای مدت۲۰روز داده کافیه یا باید پیگیر بیماری شوم؟ممنون میشم پاسخ دهید

        4. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          بیست روز زمان مناسبی است
          معمولا این مشکل حل می شود
          ولی در صورت عدم بهبود مجدا به پزشکتان برای دارو جدید یا تمدید طول درمان مراجعه کنید
          تندرست باشید

  4. فریبا گفت:

    مطالب عالی ومفید بود سپاس گزارم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

  5. عزیز گفت:

    سپاس عالی بود

  6. افسانه گفت:

    با تشکر از مطالب کاملی که ارائه نمودید.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

      1. محمدمحمدی گفت:

        سلام خسته نباشید .بنده مددکار اجتماعی و روانشناس در حوزه ی هم اعتیاد و هم مشاوره خانواده و … هستم و بسیار برایم مهم است که چون شاغل در سازمان بهزیستی و فعال در ضمینه ی اعتیاد هستم .دارویی را مصرف کنم که نه پاکی خودم را زیرسوال ببرم ونه ابرویی کاریم .چون مکرراً تست میدهم و کیت نمیخوام نگاتیو گردد .شرح حال حدود ۱۰ روز کمتر است که دچار سرگیجه شدم .زمانی که میخوابم و یا مینشینم و بلند میشوم .تلو تلو میخورم .دراین چندروز فکرکردم بخاطر خوابیدن در مجاورت بخاری و نبود شیشه ی جلوی بخاری دچار گاز گرفتگی میشوم .وبا تغیر مکان خواب وحتی فاصله باز همین تکرار شده .دیگر شب گذشته چه صورتم را به راست و یا به چپ روی بالشت گذاشتم .دوباره دنیا دور سرم میگردد. و صبح به بیمارستان امیرالمومنین منطقه ی نازی اباد تهران رفتم و انجا نفهمیدن مشکلم را .فقط یک سرم به همراه قرص بتاهیستین ۸ و یک امپول عضلانی و یک سرم هم بهم زدن .تشخیص ندادند . اصلا حرفی نزدن .یک ازمایش خون هم گرفتن .همه چیم نرماله .و حتی دارویی بهم تجویز نشدش .برایم این سوال هستش که ایا مایع درون گوشی ام جابجا شده و یا کبدم مشکل دارد .نفغ دارم و دهانم هم خشکه .در جفت بازوهایم جوشهایی چرکی و حتی شانه و گردنم میزند .از صبح هم یه حالت شلی دارم بخاطر قطعا خوراندن ان قرص خلاصه پرونده ام هم عکسهایش هست .لطف میکنید جسارتا به عنوان هم لباس بودنمان مرا کمکم کنید چندروز دیگر هم شروع کلاسهایم در مقطع …. هستش و عاجزانه راهنمایی و کمکم کنید باتشکر

        1. ناشناس گفت:

          ایا درمانی پیدا کردین

        2. ناشناس گفت:

          ایا درمانی پیدا کردین اقا من هم چندروزی هست اینجورم اگر درمان موثری پیدا کردی لطفا من هم در جریان بزارید ممنون

        3. حامد گفت:

          ایا درمانی پیدا کردین

        4. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          بله
          ممنونم از توصیه خوبتان

  7. هانیه چگینی گفت:

    عالی بود سپاسگزارم

  8. ناشناس گفت:

    عالی بود سپاسگزارم

    1. ابراهیم گفت:

      عالی بود سپاسگزارم&

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سپاس از همراهی شما.

        1. ناشناس گفت:

          سلام من هم تقریبا یک ماه هست دچار سرگیجه وعدم تعادل شدم گوشم صدای باد داخلش میاد وشنوایی ندارم بنظر شما شنوایی من برمی گرده دوباره خیلی نگرانم چون معلمم وبا بچه ها وسروصدا سروکاردارم .

        2. همیار دکترِتو گفت:

          دوست عزیز
          ممکنه عفونت گوش در شما موجب کاهش شنوایی شده باشد. بهتره با انجام نوار گوش یه متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید و حتی نگرانی نیست.اگر آسیب به عصب گوش ایجاد نشده باشد مشکلی ایجاد نمی شود.

  9. مریم محمودی گفت:

    باعرض سلام و ادب خدمت شما دکتر
    آقای دکتر مادر من ۸۵سالش چند وقتی که میگه سرم درد می‌کنه قرص بتاهیستین بهش دادیم خورده از دیروز تا حالا خواب چکارش کنم

  10. قدرت الله شعبان گفت:

    خیلی عالی متشکرازراهنمایی وبرنامه خوبتون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

    2. محمد زارع گفت:

      سلام. خانم من از این قرص استفاده میکنه. ولی همش سردرد و تهوع. اضطراب دودلهره. گزگز شدن سر و صورت و مغز را داره. هیچ غذا هم نمیتون بخوره.بسیار عصبی تر شده. چه کنیم

      1. همیار دکترِتو گفت:

        دوست عزیز
        موارد ذکر شده از عوارض جانبی دارو است و نیازه برای ادامه مصرف با پزشک معالج مشورت کنید.

    3. احمد گفت:

      سلام چند سالی است هر دو گوشم فکر کنم براثر صدای تیراندازی یا هم الرژی در موقع بلند صدا کردن یا موقع مشاجره یا صدای بلند شنیدن و یا در نزدیکی بلندگو یا اهنگ بلند ورز ورز که نه مثل صدای پق پق بعد از حمام اب در گوش ازاد بشه درهر یک ثانیه پشت سر هم ازاد میکنه می بند تا موقعی که سکوت کنم یا از ان مقابل دور بشم اگر یک ساعت صحبت کنم یا جلوی صدای بلند باشم ان هم تکرار می کنه شنوایی گوش راستم هم خیلی ضعیف شد کمتر ان صدای اذیت کردن را میده گوش چپم بیشتر اذیت می کنه خواهشمند راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        وزوز هم می تواند منشا گوش داشته باشد و هم منشا مغزی که جداگانه باید بررسی شود
        هم متخصص گوش و هم نوار مغز ضروریاست