فهرست مطالب
توده هیپو اکو کبد جز ضایعات کبدی است که میتواند خطرناک باشد. اگر در آزمایشهای تصویربرداری شما این توده تشخیص داده شده است یا متخصص احتمال آن را داده است، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که توده هیپواکو کبد چیست؟ چه علائمی ایجاد میکند؟ چرا چنین تودهای در کبد به وجود میآید؟ چگونه میتوان آن را تشخیص داد؟ آیا راه درمانی برای آن وجود دارد؟ این تودهها خوشخیم بوده یا بدخیم هستند؟ وجود چنین تودهای در کبد تا چه حد خطرناک است؟
اگر دچار توده هیپو اکو کبد هستید یا علائم بیماری کبدی را دارید، حتما برای بررسی علت آن و درمان بهموقع به دکتر گوارش و کبد مراجعه کنید. برای ارتباط با بهترین پزشکان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
توده هیپو اکو کبد چیست؟
توده هیپواکو بافتی متراکم یا جامد است که ممکن است در هر قسمتی از بدن تشکیل شود. معمولا در آزمایش سونوگرافی به شکل بافتی تیره دیده میشود. بسیاری از تودههای خوشخیم و بدخیم سینه از نوع توده هیپو اکو هستند. این توده در کلیه، رحم، معده، بیضهها، تخمدانها، روده، غده تیروئید و پوست یافت میشود.
یکی از شایعترین اندامهای بدن برای ایجاد این نوع توده، کبد است. توده هیپو اکو کبد یکی از بیماری های کبد است. این توده انواع مختلفی داشته و میتواند در عملکرد کبد اختلال ایجاد کند. زمانی که به دلایل دیگری از شکم تصویربرداری میشود، توده هیپواکو کبد به شکل یک نقطه و گاهی هم چندین نقطه مشخص میشود. توده خوش خیم هیپو اکو کبد در بیشتر از ۲۰٪ بزرگسالان یافت میشود. گاهی چنین تودهای در کبد کاملا سالم هم به وجود آمده و ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند.
توده هیپو اکو کبد بافتی متراکم یا جامد در کبد است. در سونوگرافی ممکن است یک توده یا چندین توده در کبد تشخیص داده شود. این نوع توده هم میتواند خوشخیم و هم بدخیم باشد. در حدود ۲۰٪ از بزرگسالان دچار نوع خوشخیم توده هیپواکو کبد میشوند.
انواع توده هیپواکو کبد
توده های هیپو اکو کبد ممکن است خوشخیم یا بدخیم باشند. این تودهها جامد بوده و احتمال سرطانی بودن آنها وجود دارد. برخی از انواع خوشخیم این توده شامل موارد زیر میشود.
- آبسه کبدی
- آنژیوم کبدی
- هیپرپلازی ندولار کانونی
- آدنومهای کبدی
گاهی ممکن است توده هیپو اکو کبد به دلیل گسترش سرطان از بافت دیگری به کبد ایجاد شده باشند. در این حالت به توده سرطانی متاستاز کبد میگویند. علل بدخیم بودن توده هیپواکو کبد عبارتند از:
- لنفوم غیر هوچکین
- لنفوم اولیه کبدی
- کارسینوم سلولهای کبد
- کارسینوم فیبرولاملار
- سرطان مجری صفراوی (کلانژیو کارسینوما)
- آنژیوسارکوم
- سارکوم
علائم توده هیپو اکو کبد
معمولا توده هیپو اکو علامتی ندارد. زمانی که شما برای مشکل دیگری آزمایش تصویربرداری انجام میدهید، این توده مشخص میشود. برخی از علائم به خوشخیم بودن و بدخیم بودن آن بستگی دارد.
اگر توده خوشخیم باشد:
در صورت کوچک بودن توده هیچ علامتی ایجاد نمیشود. اما در مواقع نادر توده بزرگ شده و به بافتها و اندامهای مجاور فشار وارد میکند. در این شرایط ممکن است درد شکم داشته باشید.
اگر توده بدخیم باشد، علائم مربوط به سرطان کبد ایجاد میشود. از جمله:
- درد شکم
- خستگی
- احساس سیری بعد از خوردن کمی غذا
- ازدستدادن اشتها
- احساس وجود توده در سمت راست بالای شکم
- زردی پوست یا سفیدی چشم
در صورت بروز هر یک از علائم ذکرشده حتما برای بررسی بیماری کبد به فوق تخصص گوارش و کبد مراجعه کنید. متخصص علائم شما را بررسی کرده و آزمایشهای لازم را تجویز میکند. برای مراجعه به بهترین دکتر میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
علت توده هیپو اکو کبد
علت دقیق ایجاد توده هیپو اکو در کبد مشخص نیست. اما پزشکان احتمال میدهند، ایجاد چنین تودهای در افراد با شرایط زیر وجود دارد.
- ابتلا به هپاتیت B یا C
- سیروز کبدی: در بیماری سیروز کبدی بافت اسکار بهجای بافت سالم کبد رشد میکند. ممکن است منجر به سرطان شود.
- بیماری ذخیره آهن (هموکروماتوز): در این اختلال بدن آهن زیادی را از غذا دریافت میکند. آهن اضافی در اندامهای مختلف از جمله کبد تجمع مییابد.
- چاقی
- آرسنیک: این ماده شیمیایی سمی است.
- آفلاتوکسین: سمی که در کپک غلات و آجیل وجود دارد.
علت دقیق ایجاد توده هیپو اکو کبد مشخص نیست. بیماریهای هپاتیت B و C، سیروز کبدی و هموکروماتوز میتوانند در ایجاد ضایعات کبدی نقش داشته باشند. البته گاهی در کبد سالم هم توده هیپواکو تشکیل میشود.
عوارض توده هیپو اکو کبد
عوارض این تودهها به نوع توده بستگی دارد. گاهی تودهها نیاز به درمان نداشته و مشکلی ایجاد نمیکند. ممکن است در آزمایشهای منظم تشخیص داده شود که توده در حال کوچک شدن است. اگر علت ایجاد توده بیماری زمینهای باشد، باید مراقب عوارض آن بیماری بود. عدم توجه و درمان بیماری زمینهای ممکن است باعث آسیب به کبد یا نارسایی آن شود.
اگر توده هیپو اکو کبد بدخیم باشد و بهسرعت رشد کند، عوارض آن جدی است. در این شرایط توده تهدیدکننده زندگی بوده و درمان بهموقع آن اهمیت زیادی پیدا میکند.
تشخیص توده هیپو اکو کبد
معمولا برای تشخیص این نوع توده از آزمایشهای تصویربرداری استفاده میشود. در اولین معاینه سونوگرافی پیشنهاد میشود. با این تست میتوان کبد و اطراف آن را مشاهده کرد. اما تشخیص خوشخیم یا بدخیم بودن توده هیپو اکو با سونوگرافی امکانپذیر نیست. در این شرایط آزمایشهای زیر تجویز میشوند.
- آزمایش خون: برای بررسی عملکرد کبد باید آزمایش عملکرد کبد انجام شود. در این تست میزان آنزیمهای کبدی در خون مشخص میشود.
- سیتیاسکن
- اسکن امآرآی
- بیوپسی کبد
اگر در اسکنها توده دارای ویژگیهای زیر باشد، احتمال سرطانی بودن آن بالا است.
- سایه یا هاله اطراف توده
- طرح مبهم یا نامنظم بهجای صاف بودن شکل توده
- الگویی شبیه به انشعاب یا انفجار یک ستاره
- حالت زاویهدار بهجای شکل دایره یا بیضی
- محوشدگی
- رشد سریع
- رشد شاخک مانند
- عروق خونی داخل یا اطراف آن
در صورت وجود هر نوع نشانه مشکوک باید برای تشخیص بهموقع توده هیپو اکو کبد به دکتر کبد مراجعه کنید. متخصص باتوجهبه شرایط و علائم شما بهترین تستهای تشخیصی را تجویز میکند. برای ارتباط با بهترین پزشکان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
درمان توده هیپو اکو کبد
درمان توده هیپو اکو به اندازه، نوع آن و علائم بیمار بستگی دارد. گاهی کنترل توده عوارض کمتری نسبت به درمان آن دارد. اگر عفونت، التهاب یا بیماری زمینهای باعث ایجاد توده شده باشند، با درمان آنها ممکن است توده هم کوچک شود. گاهی تودهها خودبهخود از بین میروند. به همین دلیل پزشک چکاپ منظم را توصیه کرده و در فواصل مشخص ابعاد توده را بررسی میکند.
اگر توده بزرگ شده باشد، بهترین روش جراحی است. اگر توده خوشخیم باشد، بزرگشدن آن باعث درد و انسداد میشود. گاهی حتی توده خوشخیم میتواند سرطانی یا پاره شود. در این شرایط جراحی ضروری است.
گاهی هم روشهایی با تهاجم کمتر مانند فرکانس رادیویی گزینه مناسبی است. در این روش توده با تابیدن جریان الکتریکی کوچک میشود.
زمانی که توده بدخیم تشخیص داده شود، نیاز به درمانهای تهاجمی است. برای درمان سرطان از روشهایی مانند جراحی، شیمیدرمانی یا پرتودرمانی استفاده میشود.
به نقل از healthline در رابطه با درمان توده هیپو اکو کبد:
زمان بهبودی بستگی به نوع تومور و درمان دارد. ممکن است به مدیریت درد و همچنین آنتیبیوتیک برای کاهش خطر عفونت بعد از برخی روشهای درمان نیاز داشته باشید. توده های هیپواکو که خوشخیم هستند معمولا پس از برداشتن دوباره رشد نمیکنند. تومورهای بدخیم گاهی حتی پس از جراحی و درمان میتوانند دوباره رشد کنند. انجام اسکنهای منظم کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که اگر رشد جدیدی وجود داشته باشد، دراسرعوقت تشخیص داده شده و درمان شود.
برای تشخیص و درمان توده هیپو اکو کبد به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
توده هیپو اکو کبد یک بافت جامد و متراکم است. این نوع توده در قسمتهای مختلف بدن مانند سینه، کلیه، بیضهها، تخمدانها و معده هم به وجود میآید. گاهی ممکن است خوشخیم باشد و بدون درمان برطرف شود. گاهی هم توده خوشخیم بزرگ شده و خطر پاره شدن آن وجود دارد. در این شرایط برای کاهش خطرات و بهبود درد شکم جراحی انجام میشود. در برخی مواقع هم توده بدخیم بوده و بهسرعت رشد میکند. برای درمان توده بدخیم باید جراحی، شیمیدرمانی یا پرتودرمانی انجام شود.
برای تشخیص و درمان این توده باید به متخصص گوارش و کبد مراجعه کنید. در آزمایشهای تصویربرداری مانند سونوگرافی و امآرآی توده مشخص میشود. دکترتو امکان مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی با بهترین پزشکان را برای شما فراهم کرده است.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام و خسته نباشد تقربیا از سال ۹۷ موقع سونوگرافی اتفاقی این توده مشاهد شد ، سال ۹۷ ام آر ای و سی تی اسکن گرفتم چیزی نشان نداد بعدش سال ۹۲ دوباره تو سونوگرافی نشان داد دوباره سی تی و ام آر ای رفتم چیزی نشان نمیده ، اندازه اش از سال ۹۷ تا الان تغییر نکرده ، بنظرتون خطرناکه ،در ضمن تو همه سونوگرافی ها نشان میده ولی ام آر ای و سی تی نشان نمیده کدومش واقعی
سلام
بطور کلی توده های هیپواکو خطر کمتری دارد
بجز توده هر سال ازمایش خون کامل دهید
تا انزیم های کبدی تان هم بررسی شوند
درود
دکتر تو آزمایش سنو گرافی بنده توده هیپواکو به قطر هشت میل دیده شده در قسمت لوپ چپ کبد ، باتوجه به تشخیص دکتر سنو مطرح کننده همانژیوم میباشد
به نظر جنابعالی خطر ناک میباشد
سلام
معمولا توده های هایپواکو خطر کمتری دارد
ولی نیاز به بررسی بیشتری دارد
این توده انواع مختلفی دارد
که یکی از انها همانژیوم است
توده هیپو اکو کبد بافتی متراکم یا جامد در کبد است. در سونوگرافی ممکن است یک توده یا چندین توده در کبد تشخیص داده شود. این نوع توده هم میتواند خوشخیم و هم بدخیم باشد. در حدود ۲۰٪ از بزرگسالان دچار نوع خوشخیم توده هیپواکو کبد میشوند.
سلام میشه دکتر بهم گفت ناحیه ها هایپوآکو یکی با ابعاد۱۴-۱۰
یکی هم با ابعاد۶-۴ نماری تارگت مانند دارم آیا اینا خطرناک هستن یا نع لطفاً زود جواب بدین
سلام
گرچه توده های هیپو خطر کمتری دارد ولی بله میتواند خطرناک باشد
حتمن زیر نظر پزشکتان باشید
و درمان را شروع کنید
سلام من ۱۰ ساله کبد چرب دارم ۲ سال پیش با رژیم کبد چربم صفر شد و همیشه آنزیم های کبدم خوب بوده امروز سونو کبد دادم زده تصویر یک ضایعه هیپراکو با ابعاد ۳۷*۳۷*۳۴ mm در قسمت چپ کبد دارم.لطفا راهنمایی کنید ممنون
حامد عزیز
سلام، ضایعه هیپراکو در سونوگرافی کبد میتواند انواع مختلفی داشته باشد و نیاز به بررسی بیشتر دارد. این ضایعات ممکن است خوشخیم (مانند همangioma یا کیست) باشند، اما پزشک شما ممکن است برای اطمینان از ماهیت آن آزمایشهای تکمیلی مانند سیتی اسکن یا امآرآی را توصیه کند. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بررسیهای دقیقتر انجام شود و نگرانی شما برطرف گردد.
متخصص داخلی
سلام من مادرم سونو انجام داد بهش گفتن تصویر یک ناحیه هتروهایپراکو باحدود مشخص به دیامتر ۸mmدرسگمان۵کبد رویت می شود که درجه اول مطرح کننده همانژیوم کبدی میباشد چیست میگم خطر ناکه یانه
سلام
همانژیوم ها چندان خطرناک نیستند
ولی حتمن باید کنترل و درمان شود
زیر نظر پزشکتان باشید
درود وقت بخیر .۳ ماه پیش سونو شدم و تشخیص ندول هیپو اکو ۳۵ میلی متری در کبد دادن ک شک ب همانژیوم هم داشتن کبدم چرب گرید ۱ هس . قبل ازسونو هیچ علایمی نداشتم برای چکاپ سونو کرده بودم .ولب از روزی ک سونو شدم سمت راستم دیگ درد میکنه ننیدونم از استرس هس یا بخاطر ندول ..دکتر بهم گفت بهتر ام ار ای دینامیک انجام بدم ک خیالمون راحت شه .انزیمای کبدم نرمال هس و علایم دیگ ای ندارم میشه راهنمایی کنید خیلی استرس دارم
سلام
ندول های هایپو اکوچندان خطرناک نیست
ولی نیاز به کنترل و مراقبت دارد
از طرفی بهتر است ام ار ای انجام شود
رژیم غذایی را اصلاح کنید
و هر سه ماه زیر نظر پزشکتان باشید
درود وقت بخیر .۳ ماه پیش سونو شدم و تشخیص ندول هیپو اکو ۳۵ میلی متری در کبد دادن ک شک ب همانژیوم هم داشتن کبدم چرب گرید ۱ هس . قبل ازسونو هیچ علایمی نداشتم برای چکاپ سونو کرده بودم .ولب از روزی ک سونو شدم سمت راستم دیگ درد میکنه ننیدونم از استرس هس یا بخاطر ندول ..دکتر بهم گفت بهتر ام ار ای دینامیک انجام بدم ک خیالمون راحت شه .انزیمای کبدم نرمال هس و علایم دیگ ای ندارم میشه راهنمایی کنید خیلی استرس دارم
سلام
ندول های هایپو اکوچندان خطرناک نیست
ولی نیاز به کنترل و مراقبت دارد
از طرفی بهتر است ام ار ای انجام شود
رژیم غذایی را اصلاح کنید
و هر سه ماه زیر نظر پزشکتان باشید
سلام من ی سونوگرافی دکتر مامایی برام نوشت بعددرلوب چپ کبد یک توده هایپر اکوبه قطر۱۹ میلیمتر به نفع همانژیوما مشاهده شده ایا خطری داره باید چکارکنم
سلام
بله توده های هایپراکو
در صورت درمان نشدن
می تواند بسیار خطرناک باشد
جدی بگیرید
متخصص گوارش و کبد
باسلام خسته نباشید توسونگرافی من هیپراکو به ابعاد ۹•۸میلی در راست کردم رویت شده باید چه کار کنملطفا راهنمایم کنید
سلام
توده های هایپراکو می تواند خطرناک باشد
حتمن به پزشکتان مراجعه
و درمان را شروع کنید
متخصص گوارش و کبد
سلام
دکتر جواب سونوگرافی همه چی خوبه فقط نوشته
تصویر یه ضایعه نسبتا گردهیپراکو به ابعاد ۶×۷ م م درسگمان ۶ کبدی دیده می شود
آیا این خطرناکه
درمان میشه
سلام
توده های هیپراکو، در صورت درمان نشدن، می تواند خطرناک بشود
بهتر است زیر نظر پزشک باشید
متخصص گوارش و کبد