فهرست مطالب
آیا پزشک برای مشکل دیابت شما داروی زیپمت تجویز کرده است؟ دیابت نوع ۲ در اثر عدم رعایت رژیم غذایی، سابقه داشتن دیابت در خانواده، چاقی و مصرف بیش از حد مواد دارای قند در سنین بالاتر ایجاد میشود. در صورت ابتلا به دیابت نوع دو افراد باید با مصرف دارو قند خون را کنترل کنند. کنترل قند خون بالا از آسیب کلیه، کوری، مشکلات عصبی، از دست دادن اندامها و مشکلات عملکرد جنسی جلوگیری میکند. کنترل مناسب دیابت همچنین ممکن است خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد. داروهای مختلف داخلی و خارجی برای کنترل دیابت نوع دو در بازار وجود دارد که هر یک از آنها ممکن است بسته به نظر پزشک برای بیماران دیابتی تجویز شود. یکی از این داروها، قرص زیپمت است. در این مقاله بهصورت کامل با داروی زیپمت و موارد استفاده از این دارو آشنا میشویم. قبل از مصرف این دارو میتوانید از طریق سایت دکترتو با متخصص غدد یا دکتر مشاوره دارویی مشورت کنید.
داروی زیپمت چیست؟
زیپمت یا zipmet یک داروی کنترلکننده قند خون است. این دارو یک قرص خطدار است که بهعنوان یک داروی ترکیبی برای کاهش قند خون در بیماران دیابتی و کاهش نشانه های دیابت تجویز میشود. ترکیبات تشکیلدهنده قرص زیپمت دو ترکیب مهم داروهای ضد قند یعنی سیتاگلیپتین و متفورمین است (قرص متفورمین برای چیست؟). این دارو توسط پزشک برای بیمارانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند تجویز میشود. با مصرف قرص زیپمت میزان گلوکز خون به میزان زیادی کاهش مییابد. داروی زیپمت نام تجاری یکی از داروهای ضد قند داخلی است که توسط شرکت ایرانی داروسازی عبیدی تولید میشود.
معادل خارجی داروی زیپمت، دارو یا قرص Janumet است که دقیقاً از همین ترکیب برای تولید آن استفاده شده و در موارد مشابه برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو استفاده میشود. این داروی ترکیبی با رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی و احتمالاً با سایر داروها برای کنترل قند خون بالا در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده میشود.
اسامی رایج دارو:
- قرص زیپمت ۵۰/۵۰۰ میلی گرم
- قرص زیپمت ۵۰/۱۰۰۰ میلی گرم
نحوه مصرف داروی زیپمت
نحوه استفاده از هر دارو برای هر فرد بر اساس شرایطی که دارد توسط پزشک تعیین میشود. همچنین دستورالعملهای نوشته شده در بروشور همراه دارو مشخص میکند که زیپمت را باید به چه شکلی مصرف کرد. بهصورت معمول نحوه مصرف داروی زیپمت دو بار در روز و همراه با غذاست. طریقه مصرف آن هم بهصورت خوراکی است.
در حین مصرف این دارو مایعات زیادی بنوشید مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری بدهد. قبل از مصرف قرص را نشکنید یا آن را برش ندهید. اگر در بلع کامل قرص مشکل دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. باید این دارو را بهصورت منظم مصرف کرده تا بیشترین سود را از آن ببرید. بهتر است هر روز در ساعات مشخصی از روز داروی زیپمت را مصرف کنید.
نحوه مصرف قرص زیپمت ۵۰/۱۰۰۰
داروی زیپمت در دوزهای مختلفی تجویز میشود. برای کاهش خطر عوارض جانبی (مانند ناراحتی معده)، پزشک ممکن است به شما دستور دهد که این دارو را با دوز پایین شروع کنید و بهتدریج دوز خود را افزایش دهید تا به دوز ۵۰/۱۰۰۰ برسید. دستورالعملهای پزشک خود را بهدقت دنبال کنید. بر اساس تجویز پزشک قرص زیپمت ۱۰۰۰/۵۰ را باید دو بار در روز و ترجیحاً به همراه غذا میل کرد.
بهترین زمان مصرف قرص زیپمت
بهترین زمان برای مصرف داروی زیپمت به همراه غذاست، چرا که میتواند میزان ناراحتیهای گوارشی احتمالی را کاهش دهد.
موارد مصرف داروی زیپمت
داروی زیپمت دارای دو ترکیب فعال ضد قند سیتاگلیپتین و متفورمین است. سیتاگلیپتین – متفورمین ممکن است علاوه بر سایر داروهای دیابت برای کاهش سطح قند خون استفاده شود، در صورتی که سایر داروها کنترل کافی را ارائه نکرده باشند؛ بنابراین این دارو در افراد مبتلا به دیابت نوع دو میزان قند خون را کم میکند و برای درمان دیابت نوع دو ممکن است پزشک آن را تجویز کند. اما نباید از آن برای درمان دیابت نوع یک استفاده کرد.
پزشک ممکن است برای بهبود علائم بیماری قند در مردان و نشانه های دیابت در زنان ممکن است این دارو را تجویز کند.
قرص زیپمت و لاغری
بهصورت مشخص قرص زیپمت برای لاغری تجویز نمیشود. اما دادههایی وجود دارد که نشان میدهد مصرف داروی زیپمت در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند و معمولاً با عارضه چاقی هم مواجهاند، همراه با داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش مداوم میتواند به کاهش وزن و لاغری نیز کمک کند. در نتیجه در کنار کاهش قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع دو احتمالاً زیپمت میتواند روی کاهش وزن هم تاثیر داشته باشد.
دوز مصرفی داروی زیپمت
دوز بر اساس وضعیت پزشکی شما، پاسخ به درمان و سایر داروهایی که ممکن است مصرف کنید تعیین میشود. داروی زیپمت دارای دو فرم قرص زیپمت ۵۰۰/۵۰ و زیپمت ۱۰۰۰/۵۰ است. دوز اولیه سیتاگلیپتین – متفورمین بر اساس دوز هر دارویی است که در حال حاضر مصرف میشود. پزشک دوز مناسب برای هر بیمار را تعیین خواهد کرد. این دارو باید ۲ بار در روز همراه با غذا مصرف شود. حداکثر دوز سیتاگلیپتین ۱۰۰ میلیگرم در روز و حداکثر دوز متفورمین ۲۰۰۰ میلیگرم در روز است. موارد زیادی میتواند بر دوز دارویی که فرد نیاز دارد تأثیر بگذارد، مانند وزن بدن، سایر شرایط پزشکی و سایر داروها.
زیپمت ۵۰/۵۰۰
قرص زیپمت ۵۰/۵۰۰ حاوی ۶۴.۲۵ میلیگرم سیتاگلیپتین فسفات مونو هیدرات، معادل ۵۰ میلیگرم سیتاگلیپتین بهعنوان پایه آزاد، و ۵۰۰ میلیگرم متفورمین هیدروکلراید است. بهصورت معمول در شروع درمان با این دارو، پزشک از دوز پایینتر ۵۰/۵۰۰ استفاده میکند و سپس بهتدریج دوز دارو را افزایش میدهد.
زیپمت ۵۰/۱۰۰۰
داروی ۵۰/۱۰۰۰ حاوی ۶۴.۲۵ میلیگرم سیتاگلیپتین فسفات مونو هیدرات، معادل ۵۰ میلیگرم سیتاگلیپتین بهعنوان پایه آزاد، و ۱۰۰۰ میلیگرم متفورمین هیدروکلراید است. معمولاً در افرادی که تا پیش از این از داروی متفورمین ۸۵۰ استفاده میکردند، پزشک از دوز زیپمت ۵۰/۱۰۰۰ استفاده میکند.
عوارض جانبی مصرف داروی زیپمت (عوارض قرص زیپمت ۵۰/۱۰۰۰)
با مصرف هر دارویی احتمال بروز یک سری عوارض جانبی هم وجود دارد. در برخی از افراد با مصرف داروی زیپمت حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، اسهال، سردرد، ضعف یا طعم فلزی در دهان ممکن است رخ دهد. بهصورت معمول ناراحتیهای معده پس از روزهای اول درمان میتواند نشانه بروز اسیدوز لاکتیک باشد. سایر علائم ممکن است شامل علائم عفونت مجاری تنفسی، یبوست و درد عضلانی باشد.
این دارو معمولاً باعث کاهش شدید قند خون یا هیپوگلیسمی نمیشود. با این حال در برخی از افراد اگر این دارو به همراه سایر داروهای دیابتی تجویز شود ممکن است موجب قند خون پایین شود. علائم قند خون پایین عبارتند از: تعریق ناگهانی، لرزش، ضربان قلب سریع، گرسنگی، تاری دید، سرگیجه، یا سوزن سوزنشدن دستها و پاها.
یک سری عوارض جدیتر در صورت مصرف داروی زیپمت شامل واکنشهای آلرژیک از جمله بثورات پوستی، کهیر، و تورم صورت، لبها، زبان و گلو است که ممکن است باعث مشکل در تنفس یا بلع شود. معده درد شدید و مداوم، اغلب همراه با حالت تهوع و استفراغ نیز میتواند یکی از عوارض مصرف این دارو در برخی از افراد باشد. اینها ممکن است علائم پانکراتیت باشند. پانکراتیت یک وضعیت پزشکی جدی و بالقوه تهدیدکننده زندگی است.
موارد احتیاط و منع مصرف قرص زیپمت
همانطور که گفته شد یکی از حالتهای خطرناکی که ممکن است بهصورت نادر در افرادی که داروی متفورمین را مصرف میکنند ایجاد شود، اسیدوز لاکتیک است. افراد مسن، بیماران کلیوی یا کبدی، کسانی که دچار کمآبی شدید بدن هستند، بیماران نارسایی قلبی، کسانی که سوءمصرف الکل دارند و افرادی که اخیراً جراحی انجام دادهاند ریسک بالاتری برای بروز اسیدوز لاکتیک دارند.
مصرف این دارو برای افراد مسن بالای ۸۰ سال توصیه نمیشود. همچنین برای خانمهایی که نزدیک به سن یائسگی هستند نباید از این دارو بدون نظر پزشک استفاده کرد. سایر کسانی که باید این دارو را با احتیاط مصرف کنند شامل موارد زیر است:
- افرادی که همیشه افت قند خون دارند.
- افراد مبتلا به دیابت نوع یک
- بیمارانی که نارسایی قلبی، کبدی و کلیوی دارند.
- افرادی که لوزالمعده آنها التهاب دارد.
- افرادی که کتواسیدوز دیابتی دارند.
- افرادی که سوءمصرف الکل دارند.
- کسانی که کاندید انجام عمل جراحی هستند.
- کسانی که سابقه حساسیت دارویی به زیپمت یا داروهای مشابه دارند.
مصرف داروی زیپمت در بارداری
هنوز مطالعات کاملی در خصوص نحوه اثر زیپمت در دوران بارداری انجام نشده است. به همین دلیل زنان باردار باید در خصوص مصرف این دارو محتاط باشند و تنها در صورت لزوم با مشورت پزشک این دارو را مصرف کنند. اگر دچار قند بالا در بارداری هستید، خودسرانه این دارو را مصرف نکنید.
مصرف داروی زیپمت در شیردهی
دقیقاً مشخص نیست که چه میزان از داروی زیپمت از طریق شیر مادر دفع میشود. در نتیجه زنانی که در حال شیردهی هستند بهتر است حتماً بدون مشورت پزشک این دارو را مصرف نکنند. ممکن است پزشک بسته به شرایط بیمار از سایر داروها و درمانها بهجای زیپمت استفاده کند.
داروی زیپمت در کودکان
مصرف داروی زیپمت برای کودکان مورد تایید نیست. بهصورت کلی این دارو هنوز برای افراد زیر ۱۸ سال تأییدیه مصرف ندارد و کودکان نباید از این دارو استفاده کنند.
تداخلات دارویی قرص زیپمت
اختلالات دارویی میتواند هم روی نحوه اثرگذاری داروها اثر بگذارد و هم ریسک بروز عوارض جانبی شدید و خطرناک یک دارو را افزایش دهد. برخی از داروها ممکن است با داروی زیپمت تداخل داشته باشند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- داروهای مسدودکننده بتا مانند metoprolol و propranolol
- قطرههای چشمی مانند تیمیدول
- دیگوکسین
- داروهای مهارکننده کربنیک انیدراز
- انسولین
- کورتیکواستروئیدها
علاوه بر این مصرف برخی از داروها میتواند روی قند خون تاثیر داشته باشد که قطعاً روی اثرگذاری زیپمت موثر است. همچنین ممکن است این داروها ریسک عوارض جانبی مانند افت شدید قند خون را افزایش دهند؛ بنابراین باید قبل از مصرف و تغییر در داروها حتماً با پزشک مشورت کرد.
اطلاعات دارویی زیپمت
در جدول زیر میتوانید اطلاعات دارویی زیپمت را مشاهده کنید.
اشکال دارویی | تداخلات دارویی | عوارض جانبی |
---|---|---|
قرص زیپمت ۵۰/۵۰۰ میلی گرم | انسولین | حالت تهوع |
قرص زیپمت ۵۰/۱۰۰۰ میلی گرم | کورتیکواستروئیدها | اسیدوز لاکتیک |
– | داروهای مهارکننده کربنیک انیدراز | اسهال |
– | دیگوکسین | استفراغ |
– | قطرههای چشمی مانند تیمیدول | هیپوگلیسمی |
– | داروهای مسدودکننده بتا مانند metoprolol و propranolol | واکنشهای آلرژیک شدید |
مکانیسم اثر زیپمت
این محصول حاوی ۲ دارو میباشد. سیتاگلیپتین با افزایش سطح مواد طبیعی به نام اینکرتین ها عمل میکند. اینکرتینها با افزایش ترشح انسولین، به ویژه بعد از غذا، به کنترل قند خون کمک میکنند. آنها همچنین میزان قند تولید شده توسط کبد را کاهش میدهند. متفورمین با کمک به بازگرداندن پاسخ مناسب بدن به انسولینی که به طور طبیعی تولید میکنید، عمل میکند. همچنین میزان قندی را که کبد میسازد و معده و روده جذب میکند کاهش میدهد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
داروی زیپمت یک داروی ایرانی و معادل داروی janumet است. این دارو از دو ترکیب موثر متفورمین و سیتاگلیپیتین تشکیل شده که میتوانند قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کنترل کنند. پزشک بعد از بررسیهای لازم بر اساس شرایط متفاوت هر فرد از جمله سن و وزن بدن، دوز مناسب این دارو را تجویز میکند. بههیچعنوان نباید داروی زیپمت را بدون تجویز پزشک مصرف کرد یا دوز مصرفی را بدون نظر پزشک معالج تغییر داد. ممکن است پزشک تشخیص دهد که باید به همراه این دارو از سایر داروهای کنترلکننده قند خون هم استفاده کنید یا این که مصرف برخی از داروها را قطع کنید.
توجه کنید که داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن میتواند تاثیر زیادی در میزان اثرگذاری این دارو داشته باشد. در نتیجه معمولاً پزشک به بیماران توصیه میکند که در کنار مصرف این دارو، حتماً از یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی منظم پیروی کنند. علاوه بر این بیماران باید مدام قند خون خود را چک کنند و در صورت افت آن به پزشک اطلاع دهند.
شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین فوق تخصص غدد در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر غدد آنلاین و همچنین دکتر مشاوره دارویی آنلاین وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وشبتان خوش عزیزانم…. من تقریا آز سال ۲۰۱۱ سال به دیابت نوع دوم مبتلا هستم.و حدود ۸ سال آست آز دو داروی گلوکوفاژ و گلووس استفاذه میکردم.ولی تاثیرزیادی در هموگلوبینم خونم نداشت تااینکه به این دو دارو دودارویی بنام نوونورم یک و دو میلی گرم به ان اضافه کردند.( صبح نوونورم ۱ میلی گرم.و ظهر و شب علاوه بر گلوکوفآژ ( ۸۵۰ میلی گرم) وگلووس ۵۰ میلی گرم. در ظهروشب یک نوونورم ۲ میلی گرم اضافه نمودند. و درکل روزی ۵ قرص مصرف مینمایم.. آمل اینجا در سال ۲۰۲۰ گلوکوفاژ ممنونع شد و بجایش مدفورمین ۸۵۰ میلیگرم. مصرف میکردم ولی متاسفانه اواخر سال ۲۰۲۰ به مرورزمان تا آمروز وزنم آز ۶۹ کلیوگرم به ۵۷ کیلوگرم رسید و خیلی ناراحت میشم.در صفر قبلیم به ایران.دکتر داروخانه قرص زیپمت را به من پیشنهاد نموده که اینجا با دکتر خانواده و دکتر دیابتم مشروت و پیشهادکردم.که چنین قرصی را دارم.قرار شد که دوزی دوبار + دو قرص نوونورن ۱ و ۲ میلی گرم را همراه آن دو قرص استفاده کنم. مشکل اساسی من اینستکه آز زمانیکه قرص مدفورمین را استفده نمودم(( یکی یبوست و دیگری کمبود وزن پیدا نمودم ))) که جوابی قانع کننده آز دودکتر دریافت نکرده ام.زیرا نظرشان اینستکه مدفورمین باعث یبوست و کمبود وزن راداردو همیشه خواهم داشت.وازین بابت خیلی ناراحت هستم…
لذا آز شما دکترهای عزیز تقاضا دارم .دراین رابطه منو یاری نمائید…فراموش نکنید که من ۷۵ سالم است .وسعی میکنم بیشتر کارهایم را انجام دهم ولی مدت شش ماه است که انرژیم را ازدست داده ام ومثل قبل براحتی نمیتوانم تحرکات جسمی داشته و زود خسته میشوم..و بخصوص مدفوع من گاهی اوقات بسیار مشکی وسبز سیرو چرب…گاهی اوقان مشکی و کم چرب ..و همچنین یبوست متفاوتی (( سفت…یا کمی ملایم ) را دارم میدهد در خاتمه .اسمی قرصهایم را مینویسم.
Glucophage .850 mg.+..Galvus.50mg. + NovoNorm 2 , 1 Mg
ولی الان قرار شدش که.قرص مصرفیم…بجای گلوکوفاژ ۸۵۰ میلی گرم ۵۰۰ میلی گرم استفاده کنم + زیپمیت ۵۰۰ میلی گرم + نوونرم ۱.۲ میلی گرم. را مصرف کنم.
امیدوارم راهنمایی شما باعث بدست آمدن سلامتی و جسمی قراربگیرد.
با سپاس بیگران …محمد آز اروپا
محمد عزیز
با توجه به توضیحات شما، مصرف داروهایی مانند گلوکوفاژ (متفورمین) و نوونورم ممکن است موجب مشکلاتی مانند یبوست و کاهش وزن شود که در مورد شما به نظر میرسد رخ داده باشد. متفورمین معمولاً به دلیل تأثیر بر دستگاه گوارش، میتواند باعث یبوست و گاهی اسهال شود، و همچنین میتواند منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن گردد. داروهای دیگری که مصرف میکنید مانند نوونورم و زیپمت نیز ممکن است بر وضعیت گوارشی شما تأثیر بگذارند.
با توجه به کاهش وزن و مشکلات گوارشی شما، پیشنهاد میشود که در ابتدا بررسی دقیقتر از وضعیت گوارشی (مثل بررسی عملکرد کبد و سایر ارگانها) صورت گیرد و همچنین مصرف مایعات و فیبر بیشتر در رژیم غذایی به شما کمک کند. برخی افراد ممکن است به داروهای خاصی مانند زیپمت حساسیت داشته باشند و از آنجا که مصرف داروهای دیابت به صورت ترکیبی ممکن است پیچیدگیهایی ایجاد کند، بهتر است با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.
همچنین، انرژی کم و خستگی ممکن است ناشی از تغییرات در داروهای مصرفی و یا وضعیت دیابت باشد که نیاز به تنظیم دوز داروها دارد. بهتر است از پزشک خود مشورت بگیرید تا بهترین درمان برای شما تنظیم شود و راهکارهای تغذیهای و دارویی مناسب با توجه به وضعیت فعلیتان پیدا کنید.
قرص زیپمنت۵۰/۱۰۰۰بهتر است یاسینوریپا۱۲/۵/۵۰۰
جناب شوکتی عزیز
هر دو داروی زیپمت (حاوی سیتاگلیپتین و متفورمین) و سینوریپا (حاوی امپاگلیفلوزین و متفورمین) برای کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده میشوند. تفاوت اصلی این دو دارو در ترکیبات آنهاست:
زیپمت ۵۰/۱۰۰۰: حاوی ۵۰ میلیگرم سیتاگلیپتین و ۱۰۰۰ میلیگرم متفورمین است. سیتاگلیپتین با افزایش سطح هورمونهای اینکرتین، ترشح انسولین را تحریک کرده و تولید گلوکاگون را کاهش میدهد.
سینوریپا ۱۲.۵/۵۰۰: حاوی ۱۲.۵ میلیگرم امپاگلیفلوزین و ۵۰۰ میلیگرم متفورمین است. امپاگلیفلوزین با مهار بازجذب گلوکز در کلیهها، باعث دفع گلوکز از طریق ادرار میشود.
انتخاب بین این دو دارو بستگی به وضعیت سلامت شما، میزان کنترل قند خون، وجود بیماریهای همراه و نظر پزشک معالج دارد.
متخصص غدد
من سه سال هست دیابت نوع ۲ دارم، بعد از بیماری کرونا اولش قندم ۳۰۰ و A1c من ۱۱.۵ شد
از ابتدا پیش یک دکتر رفتم گلی کلایزید ۳۰ و نصف قرص زیپ مت ۵۰۰/۵۰ رو سه ساله می خورم
اخیرا آزمایش دادم قند ناشتا ۱۰۷ و a1c من ۴.۱ شده
دکترم اصرار داره به قرصها ادامه بدم
آیا به دکتر دیگه ای مراجعه کنم
سلام
میزان A1c (هموگلوبین گلیکوزیله) نشاندهنده میانگین سطح قند خون در ۲ تا ۳ ماه گذشته است. محدودههای معمول برای A1c به شرح زیر است:
زیر ۵.۷ درصد: نرمال و بدون دیابت
۵.۷ تا ۶.۴ درصد: پیشدیابت (خطر دیابت بالا است)
۶.۵ درصد یا بیشتر: تشخیص دیابت
برای افراد مبتلا به دیابت، معمولاً توصیه میشود A1c در محدوده زیر ۷ درصد نگه داشته شود تا خطر عوارض بلندمدت کاهش یابد. البته این هدف میتواند بسته به سن، شرایط پزشکی دیگر، و توصیه پزشک متفاوت باشد.
برای همین بهتر است زیر نظر متخصص غدد باشید
متخصص غدد
سلام ی سئوال داشتم ببینم مصرف قرص زیپمت میتونه در ضعیفی جنسی مردان تاثیر داشته باشه چیکار باید کرد من بعد از صبحانه و شام ی دونه ۱۰۰۰ مصرف میکنم
سلام
بیشتر دیابت در میل جنسی نقش دارد نه این دارو
اغلب مردان دیابتی که از مشکل ناتوانی جنسی رنج میبرند، از داروی ویاگرا (Viagra) برای درمان اختلال نعوظ خود استفاده میکنند.
سلام من۵۶ ساله هستم یکسال است داروی سینوریپا ۵۰۰›/۵ مصرف میکنم روزی یک عدد قندناشتا ۱۰۷ دو ساعت بعد غذا ۱۵۲ است تست خانگی این وضعیت خوب است یاقرص را تعغیر دهم روزی یکساعت و نیم پیاده روی میکنم لطفاً راهنمایی کنید
سلام
این داروی حساسی است
و دز ان باید بر اساس قند و وزن و پیشینه بیماری شما تنظیم شود
فقط هم پزشک باید این کار را کنید
متخصص غدد
باسلام من در حدود شش ماه است بعلت دیابت از داروی خوراکی استفاده مسکنم اخیرا پزشک برایم زیپمت ۵۰/۵۰۰ آهسته رهش تجویز کرده اما در قرص های که تهیه کرده ام و مربوط به دارو سازی عبییدی است هیچگونه اشاره ای به آهسته رهش بودن قرص ها نکرده از کجا میتوانم مطمئن شوم قرص صحیح را گرفته ام
سلام
زیپمت خود یک نام تجاری است که توسط شرکت داروسازی عبیدی برای داروی ترکیبی سیتاگلیپتین+متفورمین انتخاب شده است.
و درست تهیه کرده اید
سلام ازشهربم مدت چندسال قندخونم بالاست و حتی گاهی اوقات به۵۲۰هم میرسد بایدباکدام دکتر وزیرنظر چه دکتری دارومصرف کنم
سلام
در این صورت
در اولین فرصت به متخصص غدد مراجعه کنید
از لینک زیر می توانید نوبت بگیرید
متخصص غدد
دکترهم زیپمت برام نوشته همسینوریپا بایددوقرص ازاین داروهاراصبح ودوقرص ازانهاراشب بخورم صبحهادستم میلرزه وقتی میخورم میتوانم یکیراشب ویکی راصبح بخورم ممنون
سلام
بستگی به میزان قند خون تان دارد
بهتر است با پزشک خودتان مشورت کنید
چون اطلاع ما از شما کافی نیست