تریامسینولون ان ان چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع مصرف دارو – مجله سلامت دکترتو

تریامسینولون ان ان چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع مصرف دارو

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تریامسینولون نوعی کورتیکواستروئید است که با کاهش التهاب، تورم، قرمزی، گرما و درد به درمان بیماری‌های مختلف کمک می‌کند. این دارو در درمان اختلالات خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری‌های خونی، مشکلات کلیوی، بیماری‌های چشمی، بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت، آسم شدید و برخی سرطان‌ها کاربرد دارد. داروی تریامسینولون به صورت موضعی (کرم، پماد، لوسیون) یا تزریقی (آمپول) مصرف می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 12 دقیقه
تریامسینولون ان ان چیست و چه کاربردهایی دارد؟ راهنمای جامع مصرف دارو

تریامسینولون یک داروی کورتیکواستروئیدی قوی است که برای کاهش التهاب، کنترل آلرژی‌های شدید، درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس و حتی برخی اختلالات خودایمنی تجویز می‌شود. این دارو در اشکال مختلف مانند کرم، پماد و تزریقی موجود است و به افرادی که دچار التهاب‌های مزمن یا حاد هستند، کمک زیادی می‌کند. با این حال، تریامسینولون می‌تواند عوارضی مانند نازک شدن پوست، سوزش، تحریک محل مصرف، افزایش قند خون و ضعف عضلانی ایجاد کند. مصرف طولانی‌مدت یا بدون تجویز پزشک ممکن است خطر این عوارض را افزایش دهد. اگر به دنبال اطلاعات دقیق‌تر درباره این دارو یا دریافت مشاوره تخصصی هستید، توصیه می‌کنیم با پزشک مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و مشاوره با بهترین متخصصان برای شما فراهم شده است.

داروی تریامسینولون چیست؟

گاهی بدن ما برای مقابله با التهابات شدید، آلرژی‌های آزاردهنده یا حتی مشکلات پوستی به کمک بیشتری نیاز دارد. یکی از داروهای مؤثر در این مسیر، تریامسینولون است. این دارو با خواص ضدالتهابی قوی، در درمان بسیاری از بیماری‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کند. با این حال، مصرف صحیح و تحت نظر پزشک اهمیت بالایی دارد.

شناسنامه داروییتوضیحات
تریامسینولون چیست؟تریامسینولون یک کورتیکواستروئید قوی برای کاهش التهاب است.
نام عمومی داروتریامسینولون (Triamcinolone)
نام تجاریKenalog، Nasacort، Aristocort
نوع داروکورتیکواستروئید (ضدالتهاب قوی)
فرمول شیمیاییC21H27FO6
دسته بندی بارداریگروه C (خطر احتمالی برای جنین)
نیمه عمرحدود ۲ تا ۵ ساعت
دفع داروکلیوی (بیشتر از طریق ادرار)
مکانیسم اثرتریامسینولون با مهار حرکت سلول‌های سفید خون و کاهش نفوذپذیری مویرگ‌ها، التهاب را کنترل می‌کند.
نحوه مصرفموضعی، تزریقی
اشکال داروییپماد، کرم، تزریقی
داروهای هم گروهبتامتازون، دگزامتازون، هیدروکورتیزون
اطلاعات دارویی تریامسینولون

طریقه مصرف پماد و آمپول تریامسینولون

تریامسینولون در شکل‌های پماد، کرم، لوسیون و آیرسول (اسپری) در نقاط مختلف بدن استفاده می‌شود. شکل موضعی آن روی پوست خشک و تمیز و اسپری آن برای دهان کاربرد دارد. این دارو معمولا ۲ تا ۴ بار در روز استفاده می‌شود. برای زخم‌های دهان، قبل از خواب و ۲ تا ۳ بار در روز، ترجیحا بعد از غذا استفاده کنید:

  • پماد و کرم تریامسینولون را فقط روی پوست استفاده کنید.
  • از این دارو روی صورت، کشاله‌ی ران یا زیر بغل استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک صلاح دیده باشد.
  • یک لایه‌ی نازک از دارو را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و به آرامی بمالید. این کار را حدود ۲ تا ۴ بار در روز انجام دهید.
  • ناحیه آسیب دیده را نپوشانید، بانداژ نکنید یا آن را نپیچانید، مگر اینکه پزشک دستور داده باشد.
  • اگر در ناحیه اطراف پوشک نوزاد استفاده می‌شود، از پوشک تنگ یا شلوار پلاستیکی استفاده نکنید.
  • اگر از پماد و کرم تریامسینولون برای درمان بیماری پوستی در دست استفاده نمی‌کنید، پس از استفاده از دارو، دستتان را بشویید.
  • دارو را به نزدیکی چشمانتان نزنید زیرا ممکن است باعث گلوکوم شود.
  • از مصرف این دارو در بینی یا دهان خودداری کنید و اگر دارو با چشم، بینی یا دهان تماس پیدا کرد آن قسمت را با آب فراوان بشویید.
طریقه مصرف پماد تریامسینولون
پماد تریامسینولون را روزی ۲ تا ۴ بار مصرف کنید.

نحوه تزریق آمپول تریامسینولون

تزریق آمپول تریامسینولون باید توسط پزشک یا پرستار ماهر انجام شود. این دارو معمولا به صورت تزریق داخل عضلانی، داخل مفصلی یا زیرجلدی تجویز می‌شود. پیش از تزریق، محل تزریق باید ضدعفونی شود. سپس با استفاده از سرنگ استریل، مقدار مشخص شده دارو به آرامی به ناحیه هدف وارد می‌شود.

آمپول تریامسینولون یخچالی است؟

بله، برخی از اشکال تزریقی تریامسینولون باید در دمای یخچال (۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند تا اثربخشی و پایداری دارو حفظ شود. البته برخی برندها ممکن است نیاز به شرایط متفاوتی داشته‌باشند، بنابراین همیشه به برچسب دارو و توصیه‌های شرکت سازنده توجه کنید. قبل از تزریق، آمپول را باید به دمای اتاق رساند و از یخ زدن آن جلوگیری کنید.

نحوه مصرف پماد تریامسینولون اِن اِن برای خارش واژن

برای درمان خارش ناحیه بیرونی واژن با پماد تریامسینولون اِن اِن، ابتدا باید دست‌ها را به خوبی شست. سپس مقدار کمی از پماد را به آرامی روی ناحیه خارش‌دار قرار دهید. این کار معمولا ۲ بار در روز انجام می‌شود و بهتر است از مصرف زیاد دارو و استفاده مستقیم داخل واژن پرهیز کنید.

اشتباهات رایج مصرف داروی تریامسینولون ان ان چیه؟
برای جلوگیری از عوارض مشاوره بگیر.

آمپول تریامسینولون برای چیست؟

آمپول تریامسینولون برای درمان التهاب‌های شدید، اختلالات خودایمنی، آلرژی‌های مزمن و برخی بیماری‌های مفصلی مانند آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود. این دارو با مهار واکنش‌های التهابی بدن، باعث کاهش درد، تورم و بهبود حرکت در بیماران می‌شود.

همچنین در کنترل حملات آسم مقاوم، درمان کلوئیدها (جوشگاه‌های برجسته) و تسکین علائم آلرژیک شدید کاربرد دارد. مصرف این دارو بسته به نوع بیماری، سن بیمار و شدت علائم متفاوت است و باید تحت نظر دقیق پزشک انجام گیرد.

موارد مصرف دارونحوه مصرف
التهاب پوستی (اگزما، درماتیت، پسوریازیس)مصرف موضعی؛ روزی ۱ تا ۲ بار روی ناحیه آسیب‌دیده با لایه نازک مالیده شود.
آرتریت و درد مفصلیتزریق داخل مفصلی توسط پزشک؛ مقدار و تعداد دفعات بسته به شدت بیماری تعیین می‌شود.
آسم یا آلرژی شدیدتزریق عضلانی؛ معمولا در شرایط حاد و توسط تیم پزشکی انجام می‌شود.
آلرژی فصلی شدیدتزریق عضلانی یا در موارد خاص استنشاقی با مشورت پزشک.
بیماری‌های چشمی التهابیاستفاده از قطره چشمی تریامسینولون یا تزریق اطراف چشم تحت نظارت چشم‌پزشک.
بواسیرمصرف موضعی محدود؛ لایه بسیار نازک روی ناحیه مقعدی، کوتاه‌مدت و با تجویز پزشک.
زخم‌های دهانی (آفت)مصرف ژل یا کرم داخل دهانی؛ مقدار کم روی زخم با انگشت یا پنبه زده می‌شود.
خارش یا تحریک واژینالمصرف موضعی پماد با دوز محدود و کوتاه‌مدت طبق تجویز پزشک زنان.
عفونت قارچی التهابیمصرف ترکیبی با کلوتریمازول (پماد ان ان)؛ روزی ۲ بار روی ناحیه آلوده مالیده شود.
درمان ریزش موی منطقه‌ای (آلوپسی)تزریق مستقیم در پوست سر توسط پزشک متخصص پوست؛ با فواصل مشخص.
موارد مصرف و نحوه مصرف تریامسینولون

آمپول تریامسینولون ۴۰ برای چیست؟

آمپول تریامسینولون ۴۰ میلی‌گرمی بیشتر برای کنترل التهاب‌های شدید، درمان دردهای مزمن مفصلی و مدیریت علائم آلرژی‌های مقاوم استفاده می‌شود. این دوز مناسب بیمارانی است که به درمان با دوزهای پایین‌تر پاسخ مناسبی نداده‌اند. در ایران، دوزهای رایج تریامسینولون شامل ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی‌گرم هستند.

آمپول تریامسینولون ۴۰ برای چیست؟
تزریق تریامسینولون برای کمک به تسکین درد زانو ناشی از آرتروز استفاده می‌شود.

آمپول تریامسینولون برای کمر درد

آمپول تریامسینولون در درمان کمردردهای ناشی از التهاب، مانند دردهای دیسکوژنیک یا سندرم فاست مفصل، بسیار مؤثر است. این دارو به صورت تزریق اپیدورال یا تزریق مستقیم به بافت‌های ملتهب انجام می‌شود و با مهار پاسخ التهابی، باعث کاهش درد و بهبود حرکت می‌شود. با این حال، تکرار مکرر تزریق باید با احتیاط انجام شود.

متن انگلیسی:
Apply Triamcinolone Acetonide Cream 0.025% to the affected area two to four times daily.
ترجمه فارسی:
کرم تریامسینولون استونید ۰.۰۲۵ ٪ را ۲ تا ۴ بار در روز به ناحیه آسیب دیده بمالید.

به نقل از سایت mayoclinic

آمپول تریامسینولون برای آلرژی

تریامسینولون یکی از داروهای مؤثر برای کنترل علائم آلرژی‌های شدید و مقاوم به درمان‌های معمول است. این دارو می‌تواند علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، خارش شدید پوست یا چشم و تورم را کاهش دهد.

آمپول تریامسینولون برای آلرژی معمولا در بیمارانی که به درمان‌های خوراکی پاسخ نداده‌اند یا نیاز به کنترل سریع علائم دارند، تجویز می‌شود. مصرف تزریقی تریامسینولون به طور موقت سیستم ایمنی بدن را آرام کرده و واکنش‌های التهابی ناشی از آلرژی را مهار می‌کند.

آمپول تریامسینولون برای ریزش مو

در موارد خاصی از ریزش مو مانند آلوپسی آره‌آتا، تزریق تریامسینولون به پوست سر می‌تواند به تحریک رشد مجدد مو کمک کند. این دارو با سرکوب التهاب در فولیکول‌های مو، به بهبود روند طبیعی رشد مو کمک می‌کند.

تزریق باید با دقت در نواحی مشخص و با دوزهای مناسب توسط پزشک انجام شود. درمان معمولا به صورت جلسات متعدد انجام می‌شود و میزان موفقیت آن به شدت بیماری و پاسخ بدن بیمار بستگی دارد.

پزشکان پیشنهادی

آمپول تریامسینولون برای سرماخوردگی

آمپول تریامسینولون معمولا برای درمان مستقیم سرماخوردگی معمولی تجویز نمی‌شود. با این حال، در برخی موارد خاص که سرماخوردگی با علائم التهابی شدید مانند التهاب مجاری تنفسی یا واکنش‌های آلرژیک شدید همراه شده باشد، پزشک ممکن است برای کاهش التهاب و تسهیل تنفس، استفاده کوتاه‌مدت از این دارو را توصیه کند. باید توجه داشت که مصرف بدون ضرورت کورتیکواستروئیدها در این شرایط می‌تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

آمپول تریامسینولون کورتون است؟

بله، تریامسینولون یک داروی کورتون یا کورتیکواستروئید است که با کاهش التهاب و سرکوب سیستم ایمنی، برای درمان بیماری‌های التهابی، آلرژیک و خودایمنی به کار می‌رود و باید با تجویز پزشک مصرف شود.

عکس آمپول تریامسینولون

تصویر آمپول تریامسینولون معمولا یک شیشه کوچک با برچسب مشخصات دارو را نشان می‌دهد که اغلب به همراه سرنگ و در بسته‌بندی استریل عرضه می‌شود.

عکس آمپول تریامسینولون
عکس آمپول تریامسینولون را مشاهده می‌کنید.

دوز مصرفی آمپول تریامسینولون

دوز مصرف آمپول تریامسینولون ممکن است ۱۰ میلی‌گرم در میلی لیتر (تزریق داخل مفصلی یا تزریق درون ضایعه) یا ۴۰ میلی‌گرم در میلی لیتر (تزریق عضلانی یا داخل مفصلی) باشد.

روش تزریقتوضیحات
دوز تزریق داخل عضلانی۴۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم باتوجه به شدت بیماری
دوز تزریق داخل مفصلی۵ تا ۴۰ میلی‌گرم در هر مفصل
دوز تزریق اپیدورالمعمولا ۲۰ تا ۸۰ میلی‌گرم
دوز تزریق زیرجلدیبر اساس نیاز بیمار و اندازه ناحیه هدف مشخص می‌شود
فاصله بین تزریقاتحداقل ۳ تا ۴ هفته بین هر تزریق
حداکثر دوز مجازبسته به شرایط بیمار تعیین می‌شود و پزشک باید نظارت کند
دوز مصرف آمپول تریامسینولون

پماد تریامسینولون ان ان برای چیست؟ (پماد تریامسینولون اِن اِن برای چی خوبه؟)

پماد تریامسینولون اِن اِن (Triamcinolone NN) یک داروی ترکیبی است که برای درمان التهابات پوستی، عفونت‌های قارچی سطحی و مشکلات التهابی همراه با عفونت‌های میکروبی استفاده می‌شود.

این پماد معمولا به افرادی که دچار اگزما، درماتیت تماسی یا عفونت‌های پوستی خفیف شده‌اند، توصیه می‌شود. روش مصرف آن هم به این شکل است که باید یک لایه نازک از پماد را روزی ۲ تا ۳ بار روی ناحیه آسیب‌دیده به‌آرامی مالید. قبل و بعد از مصرف، شستن دست‌ها بسیار مهم است تا از انتشار آلودگی جلوگیری شود.

پماد تریامسینولون برای لک صورت

پماد تریامسینولون ممکن است برای کاهش التهاب‌های پوستی که منجر به ایجاد لک شده‌اند، تجویز شود. این دارو با کاهش التهاب و قرمزی پوست می‌تواند ظاهر لک‌های ناشی از اگزما یا حساسیت را بهبود دهد.

با این حال، باید توجه داشت که تریامسینولون مستقیما برای درمان لک‌های پایدار یا لک‌های ناشی از آفتاب مناسب نیست و مصرف طولانی‌مدت این دارو روی پوست صورت ممکن است باعث نازک شدن پوست شود. بنابراین استفاده از آن باید با تجویز پزشک و فقط برای مدت کوتاه انجام گیرد.

پماد تریامسینولون برای جوش صورت

پماد تریامسینولون معمولا برای درمان جوش‌های التهابی شدید یا جوش‌هایی که با واکنش‌های حساسیتی همراه شده‌اند، استفاده می‌شود. این دارو با کاهش التهاب می‌تواند به کاهش قرمزی و تورم جوش کمک کند.

با این حال، استفاده نامناسب یا طولانی‌مدت از این پماد روی پوست صورت می‌تواند باعث نازکی پوست، افزایش جوش‌های جدید یا حتی بدتر شدن آکنه شود. بهتر است قبل از استفاده از تریامسینولون برای جوش، حتما با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

پماد تریامسینولون برای سوختگی خوبه؟
پماد تریامسینولون برای سوختگی سطحی می‌تواند موثر باشد.

پماد تریامسینولون برای سوختگی

پماد تریامسینولون ممکن است در برخی موارد برای درمان سوختگی‌های سطحی که با التهاب شدید یا واکنش حساسیتی همراه هستند، تجویز شود. این دارو با کاهش التهاب و خارش می‌تواند روند بهبود را تسریع کند. پماد ان ان برای سوختگی‌های عمیق یا سوختگی‌های باز مناسب نیست.

پماد تریامسینولون برای تبخال لب

پماد تریامسینولون به طور مستقیم برای درمان ویروس عامل تبخال مناسب نیست اما می‌تواند به کاهش التهاب، درد و خارش ناشی از تبخال کمک کند. این پماد ممکن است در کنار داروهای ضدویروسی تجویز شود تا علائم ناراحت‌کننده تبخال کاهش یابد.

پماد تریامسینولون برای واژن

پماد تریامسینولون گاهی برای درمان التهابات خفیف یا حساسیت‌های پوستی اطراف ناحیه واژن تجویز می‌شود. این دارو به کنترل خارش، سوزش و التهاب کمک می‌کند. مصرف پماد خارش واژن باید طبق نظر پزشک و تنها در نواحی بیرونی انجام شود و استفاده از پماد تریامسینولون داخل واژن توصیه نمی‌شود.

پماد تریامسینولون اِن اِن برای کودکان

پماد اِن اِن می‌تواند در کودکان برای درمان التهاب‌های پوستی، اگزما یا عفونت‌های قارچی خفیف تجویز شود. دوز و مدت مصرف باید کاملا مطابق با تجویز پزشک باشد تا از بروز عوارضی مانند نازک شدن پوست یا مهار رشد طبیعی جلوگیری شود. همچنین بهتر است نواحی وسیعی از پوست کودک با این پماد پوشیده نشود.

پماد تریامسینولون اِن اِن برای قارچ پوستی

پماد تریامسینولون اِن اِن به دلیل ترکیب ضدقارچ و کورتیکواستروئیدی خود، در درمان قارچ‌های پوستی همراه با التهاب و خارش مؤثر است. این پماد قارچ پوستی می‌تواند به کاهش تورم، قرمزی و احساس ناراحتی کمک کند. مصرف دارو باید روزی ۲ تا ۳ بار روی پوست تمیز انجام شود.

پماد تریامسینولون برای ورم بینی

بین کرم تریامسینولون اِن اِن و نوع تزریقی آن، آمپول تریامسینولون بعد از عمل بینی بیشترین کاربرد را در کاهش ورم و باد بینی دارد. این دارو که بیشتر به شکل تزریقی برای بینی استفاده می‌شود، به کاهش التهاب بینی کمک می‌کند و ورم آن را از بین می‌برد.

کرم تریامسینولون برای اگزما
کرم تریامسینولون به کنترل علائم اگزما کمک می‌کند.

کرم تریامسینولون برای اگزما

کرم تریامسینولون یکی از درمان‌های مؤثر برای اگزمای خفیف تا متوسط و از داروهای اگزما محسوب می‌شود. این دارو با مهار التهاب و کاهش پاسخ‌های ایمنی غیرطبیعی پوست، به تسکین خارش، قرمزی و خشکی پوست کمک می‌کند. مصرف این کرم باید با لایه نازک و فقط روی نواحی آسیب‌دیده انجام شود. استفاده بیش از حد یا بلندمدت می‌تواند موجب نازکی پوست یا عوارض دیگر شود.

پماد تریامسینولون برای گوشت اضافه

پماد تریامسینولون گاهی برای کاهش اندازه و التهاب گوشت‌های اضافه (کلوئیدها) یا اسکارهای برجسته تجویز می‌شود. این دارو با سرکوب پاسخ التهابی در بافت زخم می‌تواند باعث کوچک شدن و صاف شدن ناحیه آسیب‌دیده شود. پماد ان ان در برخی موارد، همراه با سایر درمان‌های موضعی یا تزریقی استفاده می‌شود.

پماد تریامسینولون برای ابرو

پماد تریامسینولون ممکن است برای درمان التهاب‌های موضعی در ناحیه ابرو، مانند درماتیت یا اگزما، تجویز شود. این دارو با کاهش التهاب می‌تواند به بهبود قرمزی، خارش و ضخیم شدن پوست در ناحیه ابرو کمک کند.

مصرف این پماد باید با دقت و به مقدار کم انجام شود تا از ورود به چشم‌ها جلوگیری شود. استفاده بیش از حد می‌تواند باعث نازک شدن پوست ظریف اطراف ابرو شود، بنابراین رعایت دستور پزشک بسیار مهم است.

پماد تریامسینولون اِن اِن برای گوش

پماد تریامسینولون اِن اِن گاهی برای درمان التهاب‌های پوستی اطراف گوش یا عفونت‌های خفیف پوستی در این ناحیه تجویز می‌شود. این دارو به کاهش خارش، قرمزی و تورم کمک می‌کند. استفاده از آن باید فقط روی پوست خارجی انجام شود و از ورود دارو به داخل مجرای گوش باید خودداری شود.

عکس کرم تریامسینولون اِن اِن

تصویر کرم تریامسینولون اِن اِن معمولا شامل تیوپی سفید یا آبی با نام دارو و مشخصات سازنده است که در بسته‌بندی مقوایی به همراه بروشور راهنمای مصرف عرضه می‌شود.

عکس کرم تریامسینولون اِن اِن
عکس کرم تریامسینولون اِن اِن را مشاهده می‌کنید.

عوارض تریامسینولون چیست؟

عوارض رایج تریامسینولون شامل سوزش، خشکی یا قرمزی ناحیه تحت درمان است که ممکن است در برخی افراد رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ادامه داشت یا بدتر شد، با پزشک مشورت کنید. سایر عوارض عبارت‌اند از:

  • رشد زیاد موهای صورت
  • بثورات پوستی
  • سرگیجه
  • بی‌خوابی
  • مشکلات پوستی
  • ضربان قلب سریع
  • سردرد
  • افسردگی روانی
  • تغییرات خلق و خو
  • نازک شدن پوست
  • درد شکم
  • لرز
  • اسهال
  • غش کردن
  • سوزش معده
  • گرفتگی صدا
  • فولیکول‌های موی ملتهب
  • ضعف عضلانی
  • پوسته پوسته شدن یا قرمزی در نزدیکی دهان
  • تنگی نفس

متن انگلیسی:
Burning, itching, irritation, or dryness may occur when this medication is first applied to the skin.
ترجمه فارسی:
سوزش، خارش، تحریک یا خشکی ممکن است زمانی رخ دهد که این دارو (تریامسینولون) را برای اولین بار روی پوست استفاده می‌کنید.

به نقل از سایت webmd

عوارض پماد تریامسینولون استوناید

سوزش، خارش، تحریک یا خشکی ممکن است هنگام استفاده کرم تریامسینولون روی پوست رخ دهد و چند ساعت بعد که بدن با دارو سازگار شد، عوارض از بین می‌روند. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید:

  • علائم کشش، نازک شدن و تغییر رنگ پوست
  • آکنه و جوش جدید
  • افزایش رشد مو
  • فولیکولیت (التهاب یا عفونت فولیکول مو)

در مواردی هم ممکن است بعد از مصرف کرم تریامسینولون عفونت‌های پوستی بدتر شوند. این اتفاق به دلیل حساسیت بدن اتفاق می‌افتد.

عوارض آمپول تریامسینولون

قرمزی یا درد در محل تزریق تریامسینولون از مهمترین عوارض جانبی این دارو است. در صورت ماندگاری یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید:

  • ناراحتی معده
  • سردرد
  • سرگیجه
  • مشکل خواب
  • افزایش وزن 
  • فشارخون بالا

راهنمای مصرف درست داروی تریامسینولون، همین حالا.

موارد احتیاط و هشدار در مصرف پماد ان ان

استفاده طولانی مدت از داروهای کورتونی می‌تواند پاسخ دادن به استرس‌ را برای بدن دشوارتر کند. بنابراین، قبل از جراحی یا درمان اضطراری، به پزشک یا دندانپزشک خود بگویید که از تریامسینولون استفاده می‌کنید. همچنین تا اتمام طول درمان این دارو، از تماس با افرادی که بیماری عفونی مانند آبله مرغان، سرخک یا آنفولانزا دارند، خودداری کنید.

قبل از استفاده از پماد یا آمپول تریامسینولون موارد زیر را با پزشک خود درمیان بگذارید:

  • حساسیت به تریامسینولون، سایر داروها یا سایر مواد موجود در ترکیبات تریامسینولون 
  • ابتلا به عفونت در دهان یا گلو یا ابتلا به دیابت و سندرم کوشینگ
  • بارداری یا شیردهی. یا اینکه هنگام استفاده از تریامسینولون باردار شدید
  • مشکلات خونریزی مانند لخته شدن خون
  • پوکی استخوان
  • بیماری‌های چشم مانند آب‌مروارید، آب‌سیاه، عفونت تبخال چشم
  • مشکلات قلبی مانند نارسایی قلبی و حمله قلبی
  • فشارخون بالا
  • بیماری‌های کلیوی
  • بیماری کبدی
  • مشکلات روحی و خلقی مانند روان پریشی، اضطراب و افسردگی
  • مشکلات معده و روده مانند دیورتیکولیت و زخم، کولیت اولسراتیو
  • تشنج یا مشکلات تیروئید
  • واکسن یا آزمایش (بدون موافقت پزشک خود واکسیناسیون یا آزمایشات پوستی انجام ندهید)
  • از تماس با افرادی که اخیرا واکسن دریافت کرده‌اند خودداری کنید (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می‌شود)

موارد منع مصرف تریامسینولون

تریامسینولون یک کورتیکواستروئید قوی است که در درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی کاربرد دارد؛ اما در برخی شرایط، استفاده از آن ممنوع یا نیازمند احتیاط جدی است. مهم‌ترین موارد منع مصرف عبارت‌اند از:

  • عفونت‌های فعال قارچی، ویروسی یا باکتریایی درمان‌نشده
  • حساسیت یا آلرژی به تریامسینولون یا سایر کورتیکواستروئیدها
  • مصرف در زخم‌های باز یا عفونت‌های پوستی درمان‌نشده
  • زخم معده یا مشکلات گوارشی شدید
  • دیابت کنترل‌نشده
  • پوکی استخوان شدید
  • بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید یا گلوکوم
  • مصرف در دوران بارداری و شیردهی

در همه موارد، تصمیم نهایی برای مصرف یا عدم مصرف تریامسینولون باید توسط پزشک و بر اساس بررسی دقیق وضعیت بیمار گرفته شود.

هشدار قبل از مصرف آمپول یا قرص تریامسینولون استوناید

سوسپانسیون‌های تریامسینولون استوناید حاوی بنزیل الکل هستند. قرار گرفتن در معرض مقادیر بیش از حد الکل بنزیل با مسمومیت (افت فشار خون، اسیدوز متابولیک)، به ویژه در نوزادان و افزایش میزان کرنیکتروس، به ویژه در نوزادان نارس کوچک همراه است. سایر موارد که باید درمورد این دارو بدانید عبارت‌اند از:

  • کورتیکواستروئیدها می‌توانند سرکوب محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال قابل برگشت را ایجاد کنند، که ممکن است ماه‌ها ادامه داشته‌باشد.
  • کورتیکواستروئیدهایی مانند داروی تریامسینولون مانند ممکن است فشار خون، فشار چشم، احتباس نمک و آب و دفع پتاسیم را افزایش دهند.
  • کورتیکواستروئیدها از طریق تأثیر بر تنظیم کلسیم و مهار عملکرد استئوبلاست، باعث کاهش تشکیل و افزایش تحلیل استخوان می‌شوند.
  • آتروفی در محل تزریق گزارش شده است.
  • اختلالات روانپزشکی مرتبط با استفاده از کورتیکواستروئیدها، از جمله بی‌خوابی، تغییرات خلقی، سرخوشی و تغییرات شخصیت. 
  • آرتروز سپتیک ممکن است به عنوان عارضه‌ای برای تظاهرات داخل مفصلی یا بافت نرم رخ دهد. در صورت لزوم از درمان ضد باکتری مناسب استفاده کنید.
  • موارد نادری از آنافیلاکسی (شوک حساسیتی) در افرادی که تریامسینولون استوناید تزریق کرده‌اند، گزارش شده است.
  • در بیماران مبتلا به بیماری‌های گوارشی به دلیل خطر سوراخ شدن با احتیاط مصرف شود.
  • تغییر در وضعیت تیروئید ممکن است نیاز به تنظیم دوز داشته باشد. ترشح متابولیکی کورتیکواستروئیدها در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید افزایش و در بیماران کم کاری تیروئید کاهش می‌یابد.
موارد ممنوعیت مصرف تریامسینولون چیست؟
اگر به کورتیکواستروئیدها یا سایر اجزای دارو حساسیت دارید، تریامسینولون را مصرف نکنید.

تداخلات دارویی تریامسینولون

قبل از استفاده از پماد ان ان، تمام داروهای تجویز شده و بدون نسخه و داروهای گیاهی که استفاده می‌کنید را به پزشک یا داروساز خود بگویید. از جمله این داروها کورتیکواستروئیدهای خوراکی (مثل پردنیزون) و داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند سیکلوسپورین) هستند.

برخی از محصولاتی که ممکن است با آمپول تریامسینولون این دارو تداخل داشته باشند عبارت‌اند از: 

  • آلدسلوکین
  • میفپریستون
  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • وارفارین
  • دابیگاتران
  • آسپرین (می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد)
اشکال داروییعوارض جانبیتداخل دارویی
آمپول تریامسینولون البرز دارو ۴۰ میلی‌گرمسردردآلدسلوکین
آمپول تریامسینولون آی پی دی آی سی ۴۰ میلی‌گرمنازک شدن پوستمیفپریستون
سوسپانسیون تزریقی دپوستیوا ۳۲ میلی‌گرممشکلات پوستیایبوپروفن
آمپول تریامسینولون ساندوز ۴۰ میلی‌گرم/میلی لیتررشد زیاد موهای صورتناپروکسن
سوسپانسیون آهسته رهش زیلرتا ۳۲ میلی‌گرمبثورات پوستیوارفارین
جدول مشخصات دارویی تریامسینولون

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکنر

تریامسینولون یک گلوکوکورتیکوئید یا شبه کورتون است که برای مدیریت شرایط مختلف پزشکی از جمله درماتیت تماسی، اگزما، پسوریازیس، لیکن پلان، لوپوس و رینیت فصلی یا آلرژیک استفاده می‌شود. این دارو به شکل موضعی یا تزریقی موجود است و آمپول تریامسینولون از دوزهای ۱۰ تا ۱۶۰ میلی‌گرمی به صورت داخل مفصلی یا در محل ضایعه پوستی تزریق می‌شود.

در صورتیکه برای درمان بیماری پوستی یا بیماری‌هایی مانند آرتروز و لوپوس به تزریق دارو نیاز دارید، قبل از مصرف تریامسینولون درباره موارد احتیاط و عوارض جانبی مطمئن شوید و با بهترین دکتر پوست و مو یا دکتر عمومی مشورت کنید. در سایت دکترتو علاوه بر دریافت نوبت ویزیت حضوری امکان دریافت مشاوره با دکتر عمومی آنلاین و دکتر آنلاین پوست و مو و مشاوره دارویی وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

استفاده از پماد تریامسینولون اِن اِن روی پوست صورت تنها در شرایط خاص و با تجویز پزشک مجاز است. این دارو می‌تواند التهاب و خارش را کاهش دهد اما مصرف طولانی‌مدت روی صورت ممکن است باعث نازک شدن پوست و افزایش حساسیت شود.

آمپول تریامسینولون می‌تواند برای کاهش التهاب و درد زانو، به ویژه در آرتریت یا بورسیت مؤثر باشد. این دارو با تزریق مستقیم به مفصل زانو، تورم را کاهش می‌دهد و حرکت را بهبود می‌بخشد. تصمیم به تزریق باید حتما تحت نظر پزشک انجام شود.

پماد تریامسینولون می‌تواند خارش، التهاب و درد ناشی از بواسیر خارجی را کاهش دهد. با این حال، مصرف آن باید کوتاه‌مدت باشد و طبق دستور پزشک انجام شود. استفاده نادرست یا طولانی‌مدت ممکن است باعث تحریک بیشتر پوست ناحیه مقعد شود.

ترکیب کلوتریمازول (ضدقارچ) و تریامسینولون (ضدالتهاب) معمولا ایمن و برای درمان عفونت‌های قارچی التهابی مناسب است. با این حال، مصرف بی‌رویه یا طولانی ممکن است خطر عفونت‌های ثانویه یا نازک شدن پوست را افزایش دهد. رعایت دستور پزشک بسیار مهم است.

پماد تریامسینولون استوناید ۰/۱ درصد یک کورتیکواستروئید موضعی است که برای درمان التهاب‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و درماتیت تجویز می‌شود. این دارو با مهار التهاب و خارش، به بهبود علائم کمک می‌کند. مصرف طولانی‌مدت باید با احتیاط انجام شود.

بله، آمپول تریامسینولون می‌تواند به صورت عضلانی تزریق شود. این روش بیشتر برای درمان التهاب‌های شدید یا بیماری‌هایی که نیاز به اثر طولانی‌مدت دارند، استفاده می‌شود. تزریق باید توسط پزشک یا پرستار آموزش‌دیده انجام شود تا از عوارض جلوگیری شود.

کرم تریامسینولون اِن اِن یک فرآورده ترکیبی حاوی تریامسینولون و عوامل ضدعفونی‌کننده است که برای درمان التهاب‌های پوستی همراه با عفونت‌های خفیف تجویز می‌شود. این کرم به کاهش قرمزی، خارش و تورم کمک می‌کند و باید طبق دستور پزشک مصرف شود.

استفاده از پماد اِن اِن در آبله مرغان معمولا توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است باعث تحریک یا گسترش عفونت شود. درمان آبله مرغان بیشتر به مراقبت حمایتی و جلوگیری از عفونت‌های ثانویه محدود می‌شود. بهتر است قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک مشورت کنید.

امتیاز شما به مقاله:
(3.9از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره تریامسینولون

  1. لیلا گفت:

    سلام بد عمل بینی برای ورم التهاب آمپول خوبه

  2. احمد گفت:

    السلام می‌بخشید پدرم یک قسم بخار دارد اگر امپول تریامسینولون زرق کنم کدام مشکل ندارد البته بخار به قسمی سرخ است

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      سوالتون دقیق تر بپرسید منظورتون از بخار چیست؟

      1. پریسا گفت:

        سلام وقت بخیر، من اکثر مواقع بینیم کمی کیپه یک وقتایی علائمی مث عطسه آبریزش بینی خلط و…تشدید میشه، بهم گفتن آلرژی شدید دارم. ترشح پشت خلط که همیشگی شده برام، تا دارو میخورم کمی کنترله، الان پزشک جدیدم برام تلوفست و اسپری فلوتیکازون و آمپول تریامسیونول ۴۰ گرفته، هنوز داروهای دکتر قبلیم که تلوفست و فکسوفنادین و اسپری رینوماکسین و بودزوناید بود رو کامل مصرف نکردم. نمیدونم کدومشون درست تجویز کرده؟!
        راستش من الان علائمی خیلی شدیدی ندارم چون دارم قرص میخورم اما دکتر برام آمپول گرفت علائم آمپول رو خوندم میترسم بزنم، تو پذیرش ازمایشگاه سل کار میکنم بنظرتون کدوم سری دارو برای من مناسب هست؟ آمپول بزنم؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          داروهای سری قبل را مصرف کرده سپس داروی جدید را شروع کنید. آمپول تریامسینولون کورتون بوده و در صورت شدید شدن علامت تنفسی و آلرژی می تونید استفاده کنید.

      2. ساینا گفت:

        سلام وقت بخیر ببخشید این امپول برای ورم صورت ناشی از جراحی خوبه ؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          سلام دوست عزیز
          تریامسینولون تورم، خارش و قرمزی ناشی از بیماری‌های پوستی را کاهش می‌دهد. اگر تورم صورت به علت آلرژی باشد به کاهش آن کمک می کند ولی تورم صورت ناشی از عوارض عمل جراحی را نمی توان با کورتون درمان کرد. بهتره با پزشک معالج مشورت کنید.

      3. مهدی گفت:

        سلام خسته نباشید
        من از ناحیه دست و پا آسیب دیده بودم، فوق تخصص ارتوپدی تریامسینولون توی ۳ نوبت به دست و پام تزریق کرد، کلاً ۶ عدد، از زمانی که دوز اول رو زد احساس قوی‌تر شدن نبض رو پیدا کردم، پوستم ریخت بیرون، در بعضی از عضلاتم احساس درد داشتم، قسمت گیجگاه سرم متورم شده و مقداری هم لرزش دست دارم.
        اینها از عوارض دارو هستش؟
        اگه از عوارض دارو هست باید چیکار کنم؟

    2. ناهید کریمی گفت:

      سلام مادر من بیماری لیکن پلان دهانی دارند آیا استفاده از داروی تریامسینولون واسه ایشون مفید هست یانه؟

  3. .. گفت:

    سلام خسته نباشید
    پسرم۵سالشه سرما خورده یک ساعت پیش برده بودمش دکتر چندتا شربت و امپول تریامسینولون استوناید داد امپولشو زدیم میخاستم ببینم مشکلی براش پیش نمیاد؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      پزشک معالج علایم شبیه سرماخوردگی را آلرژی تشخیص داده اند و بنابراین آمپول ضد حساسیت به کودک شما تجویز کرده اند. بهتره داروهای کورتونی با دقت بیشتری مصرف شود. اگر علایم آلرژی ادامه دار شد بهتره متخصص آلرژی کودکان فرزند شما را ویزیت کند. از این لینک می تونید نوبت بگیرید.
      نوبت‌دهی حضوری بهترین دکترهای آسم، آلرژی و ایمنی شناسی بالینی (ایمونولوژی بالینی)

      1. سوین گفت:

        سلام من این چند روز دوبار امپول تریامسینولون تزریق کردم وقصدباردارشدن دارم مشکلی نداره

        1. همیار دکترِتو گفت:

          دوست عزیز
          موردی وجود ندارد و میتونید اقدام به بارداری کنید و بهتره در طول بارداری با تجویز پزشک مصرف شود.

      2. مهدی یار گفت:

        سلام من ۴ ماهه زایمان کردم و بچه از شیر خودم تغذیه می کنه، آلرژی دارم رفتم دکتر بهم یهم آمپول تریامسینولون داده، آیا مشکلی نداره تزریق کنم؟ به دکتر گفتم که بچه شیرمی دم و گفتن موردی نداره

        1. همیار دکترِتو گفت:

          دوست عزیز
          تزریق این آمپول در شیردهی موردی دارد.

    2. ناشناس گفت:

      ایشالا که مشکلی پیش نمیاد اما داروهای کورتونی برادبچه اصن خوبدنیست چه کاریه خب 😊😊😊😊😊😆😆

  4. .... گفت:

    سلام ارتوپد برام تریامینسولون با لیدوکائین تزریق کرده واسه رگگ عصب دستام که بسته بود آیا خوب میشم؟؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تریامسینولون از جمله داروهای کورتونی بوده که التهاب را کم می کند و با کاهش التهاب ممکنه درد شما تسکین یابد.

    2. ناشناس گفت:

      ممنونم از پاسخگویی تون
      خوب شد راهنمایی کردین که بنده در دوران شیردهی این آمپول را نزنم

  5. راضیه گفت:

    سلام وعرض ادب من ۳دوزآمپول تریامسینولون استوناید۴۰مصرف کردم طبق گفته پزشک سه روزدرمیان .قاعدگیم نامنظم شده لطفاراهنماییم کنیدچی بخورم تاتنظیم بشه خیلی کلافه هستم ممنون

  6. مجتبی افشاری گفت:

    سلام من ریزش سکه ای ریش داشتم تریا تزریق کردم تو محل ریزش اما جواب نداد دلیلش چیه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ریزش سکه ای ریش مردان (آلوپسی باربا) ، یک بیماری خود ایمنی است که سبب ریزش مو در برخی نواحی کوچک از ریش می شود. روش‌های درمانی ریزش ریش تا حدودی با روش‌های درمان ریزش مو در مردان یکی است؛ چون عموماً الگو و علت ریزش موی صورت با سر تقریباً یکی هستند. درمان‌های مختلف بسته به سن، میزان ریزش مو و عوامل متعدد دیگر مشخص‌شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. در آلوپسی باربا هدف از درمان، جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو و تحریک رشد موهای صورت است.
      توصیه می شود از این لینک از بهترین متخصصان پوست و مونوبت گرفته و برای درمان مراجعه کنید.
      لیست پزشکان پوست و مو

      1. Moqadm گفت:

        سلام من یکسالو نیم عمل بینی انجام دادم ورم بینیم هنوز نخوابیده دکتر برام آمپول تریامسینولون تزریق کردن آیا با یکبار تزریق از بین می‌ره ورم اگه از بین نرفت دوباره تزریق کنم مشکلی ایجاد نمیشه ؟

  7. نیلوفر گفت:

    سلام وقت بخیر. من مورفه آ دارم. لکه های آن روی بدنم پخش شده به ویژه سینه و بازو و ساق دست. الان روی صورتم هم آمده. پماد پروتوپیک ۰/۱ استفاده میکنم. پزشکم قبلا گفته بود تزریق انجام میشه. سوالم اینه تزریق تریامسیولون داخل ضایعه ها کمک میکنه پوستم همرنگ بشه مخصوصا صورتم. خیلی نگران هستم. ۳۶ ساله م هست. لطفا راهنمایی کنید. ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در این مورد بهتره متخصص پوست شما را معاینه کند. تزریق این دارو و داروهای جدید دیگر میتونه موثر باشه. از این لینک میتونید بادیگر متخصصان پوست مشورت کنید.
      پزشک متخصص پوست

  8. سارا گفت:

    سلام من ابسه بعد از عمل بوکال فت داشتم در محل بخیه که چند روز بشدت دردناک‌بود
    دکتر دوبار تزریق پنیسیلین همزمان با تریا در محل رو داشت بعد از گذشت دو هفته ورم کم‌شده اما اعصاب سمت محل بخیه ضعیف شده مثلا نمی تونم کامل بخندم کج میشه لبم
    دکتر می گه عوارض تریاست بعد چند ماه خوب میشه
    این طبیعیه؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممکنه مشکل ایجاد شده از عوارض عمل جراحی، آسیب عصب یا عوارض دارو باشه بنابراین نیازه متخصص نورولوژی شما را ویزیت کند. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
      متخصص نورولوژی

  9. حمید گفت:

    سلام.من ابسه انال داشتم جراحی شدم الان بعدازسه ماه ازمحل زخم گاهی اوقات ترشح دارم پزشک جراح مجددابرام انتی بیوتیک همراه با مصرف موضعی بمدت پنج پمادتریامسیلونون ان ان تجویزکرده باتوجه به اینکه داروی پردنیزلون ۲/۵مصرف میکنم ممکنه مصرفش برای بهبودی بیماری موثر نباشه یاوخیم ترشودلطفاراهنمایی کنید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      احتمالا محل آبسه کاملا بسته نشده و ترشحات در حال تخلیه می باشد که با ادامه مصرف آنتی بیوتیک این ترشحات کم می شود. مصرف تریامسینولون و پردنیزلون تداخلی نداره و با از بین رفتن عفونت زخم شما با این داروها سریعتر بهبود پبدا می کنه.

      1. مهدی گفت:

        سلام خسته نباشید
        من از ناحیه دست و پا آسیب دیده بودم، فوق تخصص ارتوپدی تریامسینولون توی ۳ نوبت به دست و پام تزریق کرد، کلاً ۶ عدد، از زمانی که دوز اول رو زد احساس قوی‌تر شدن نبض رو پیدا کردم، پوستم ریخت بیرون، در بعضی از عضلاتم احساس درد داشتم، قسمت گیجگاه سرم متورم شده و مقداری هم لرزش دست دارم.
        اینها از عوارض دارو هستش؟
        اگه از عوارض دارو هست باید چیکار کنم؟

  10. ساناز گفت:

    باسلام
    شوهرم حدود یک ماه پیش به علت کمردرد شدید از آمپول تریاماسینولون ۴۰ میلی گرم بصورت تک دوز استفاده کرده و الان قصدبچه دارشدن داریم این دارو بر اسپرم اثر منفی نداره؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این دارو تاثیر منفی بر روی اسپرم ها ندارد.

      1. الهه گفت:

        سلام وقتتون بخیر من دستو پام به شدت درد میکنه و بیجونه چرا دکتر ارتوپد برام این امپول حساسیت رو تجویز کردن🙏🙏

    2. مهدی پور گفت:

      سلام وقت بخیر .
      آمپول تریاماسینولون را برای دیسک کمر برام متخصص ارتوپد تجویز کردن عادت ماهیانه ام عقب افتاد و بعد از اینکه هفت روز عادت ماهیانه تمام شده باز هم لکه بینی دارم امکان داره به خاطر این آمپول باشه

      1. همیار دکترِتو گفت:

        دوست عزیز
        مشکلات قاعدگی شما ممکنه به علت تزریق این کورتون باشد. ممکنه باعث اختلال هورمونی در شما شده باشد که در صورت تکرار مشکلات قاعدگی نیازه به متخصص زنان مراجعه کنید.
        دکتر متخصص زنان