توده سینه چیست و در مواجهه با آن چه کنیم؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

غده برآمده یا غیر برآمده در سینه، توده سینه نام دارد. بسیاری از شرایط از جمله سرطان، بیماری فیبروکیستیک سینه و کیست می‌توانند باعث ایجاد توده در پستان شوند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
توده سینه چیست و در مواجهه با آن چه کنیم؟

توده سینه به ناحیه‌ متورم، دردناک یا بدون درد در بافت سینه اشاره دارد. این عارضه یک علامت شایع در زنان و مردان است و می‌تواند خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) باشد. توده‌های خوش خیم پستان شامل کیست، فیبروآدنوم (تومورهای غیر سرطانی) یا تغییرات بافت پستان مربوط به نوسانات هورمونی یا عفونت هستند. این توده‌ها معمولاً با سرطان سینه مرتبط نیستند و اغلب نیازی به مراقبت فوری پزشکی ندارند.

با این حال، همه توده‌های سینه خوش خیم نیستند. برخی از توده‌ها می‌توانند نشان‌دهنده سرطان سینه باشند. توده‌های سرطانی سخت‌تر احساس می‌شوند، لبه‌های نامنظم دارند و در جای خود ثابت هستند. اگر متوجه یک توده یا غده جدید یا تغییرات دیگری مانند گودی یک قسمت از پوست، ترشح از نوک پستان یا درد شدید، برای ارزیابی و تشخیص دقیق با دکتر زنان یا پزشک مامایی مشورت کنید.

در سایت دکترتو می‌توانید علاوه بر تعیین وقت حضوری، از مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان سراسر کشور در کمترین زمان استفاده کنید. در ادامه این مطلب همراه ما باشید که می‌خواهیم به بررسی دقیق‌تر این بیماری بپردازیم.

تود‌ه سینه چیست؟

توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستان اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر، تفاوت دارد. دلایل متعددی برای ایجاد توده‌های پستانی وجود دارد، اغلب آن‌ها سرطانی نیستند و خطری ندارند.

علل توده‌ها می‌تواند عفونت، ضربه خوردن، فیبروآدنوم، کیست، نکروز چربی، یا سینه‌های حاوی بافت فیبروکیستیک باشد. توده های پستانی ممکن است در هر دو جنس مرد و زن ایجاد شوند.

خدمات زیبایی زنان

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

زیبایی واژنافتادگی رحمپاپ اسمیر و تمامی خدمات پزشکی زنان

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

خدمات زیبایی زنان

علائم همراه با توده‌ سینه چیست؟

بافت سینه به طور طبیعی در لمس ناهموار یا رشته‌ای احساس می‌شود و فرد ممکن است دردی که با قاعدگی ایجاد می‌شود و از بین می‌رود را تجربه کند. اگر مشکلی در سینه وجود داشته باشد، ممکن است تغییراتی از جمله لمس توده گرد، صاف و ثابت، لمس توده بزرگ توپر که زیر پوست حرکت می‌کند، لمس توده محکم و نامنظم، قرمزی یا فرورفتگی پوست مانند پرتقال، تغییر در ابعاد یا شکل سینه، خروج مایع از نوک سینه، ایجاد شود.

علائم همراه با توده‌ سینه چیست؟
توده سینه تورم یا برآمدگی موضعی در پستان است که با بافت پستانی اطراف آن یا با بافت پستانی همان محل در پستان دیگر، تفاوت دارد.

۱. علائم توده عفونی در سينه

مهمترین علائم عفونت در سینه عبارتند از:

  • حساسیت و تورم در قفسه سینه
  • درد کشیدن بعد از یک نفس عمیق
  • تب و لرز
  • سرفه خشک مداوم.

۲. علائم غده چربی در سینه

این نوع غده به صورت یک برآمدگی یا توده کوچک درست در زیر پوست ظاهر می‌شود. بنابراین، می‌توانید آنها را به‌عنوان کیسه‌های کوچک و بسته‌ای که حاوی کراتین هستند، تصور کنید. کراتین پروتئینی است که از سلول‌های پوست در برابر آسیب یا استرس محافظت می‌کند.

۳. سفت شدن و درد سينه نشانه چيست؟

اگر احساس می‌کنید سینه شما در حال سفت شدن است یا توده دردناک در سینه دارید، ممکن است نگران شده باشید که دچار حمله قلبی شده‌اید. با این حال، بیماری گوارشی، روانی و ریوی نیز می‌تواند باعث سفت شدن قفسه سینه شوند. برای تشخیص دقیق حتما به متخصص مراجعه کنید.

۴. توده در سينه مردان نشانه چيست؟

علائم وجود توده در قفسه سینه مردان عبارتند از:

  • درد یا ناراحتی قفسه سینه
  • تورم یا بزرگ شدن قفسه سینه به دلیل بیماری قلبی یا ریوی
  • تنگی نفس یا دشواری در تنفس
  • کاهش وزن یا خستگی

بهترین روش درمان توده در سینه چیست؟

برای بررسی علائم و آزمایش با متخصص مشورت کن.

علل توده‌ سینه چه چیزهایی است؟ (علت ايجاد توده در سينه)

سینه خانم‌ها از بافت‌های مختلفی تشکیل شده است. دو نوع بافت اصلی غدد شیری، که شیر را تولید می‌کنند، و مجاری شیر، که شیر از طریق آن‌ها به نوک سینه می‌رسد، هستند. ترکیب بافت سینه می‌تواند بسته به عملکرد متفاوت باشد، برای مثال هنگامی که یک خانم شیردهی دارد، پستان ها تغییر می‌کنند و در لمس متفاوت هستند.

پستان همچنین از بافت پیوندی فیبروز، بافت چربی، گره‌های لنفاوی، عروق و اعصاب تشکیل شده است. هر بخش از پستان به تغییرات شیمیایی بدن، به طور متفاوت پاسخ می‌دهد. این تغییرات ظاهر و بافت پستان را تحت تاثیر قرار می‌دهند و می‌توانند باعث ایجاد توده‌هایی در پستان شوند.

علل احتمالی توده‌های سینه می‌تواند این موارد را دربرگیرد:

  • آبسه یا عفونت
  • آدنوم یا فیبروآدنوم
  • کیست ها
  • نکروز چربی
  • لیپوم
  • سرطان سینه

متن انگلیسی:
Fibroadenomas are solid, smooth, firm, noncancerous (benign) lumps that are most commonly found in women in their 20s and 30s. They are the most common benign lumps in women and can occur at any age.
ترجمه فارسی:
فیبروآدنوم‌ها توده‌های جامد، صاف، محکم و غیرسرطانی (خوش خیم) هستند که بیشتر در زنان ۲۰ تا ۳۰ ساله دیده می‌شوند. آنها شایع‌ترین نوع توده‌های خوش خیم در زنان هستند و می‌توانند در هر سنی ایجاد شوند.

به نقل از سایت nhs

۱. توده در نوک سينه، قفسه و جناغ سينه (برجستگی رگ و علت گوله شدن شير سينه)

علل و علائم توده شیری روی آرئول یا ناحیه اطراف نوک پستان می‌تواند عفونت یا بیماری پوستی باشد. توده در سينه سمت چپ و راست در بیشتر از ۹۰ درصد موارد در زنان رخ می‌دهد.

۲. توده سفت در سينه کودک، پسران و دختران

وجود توده سخت در قفسه سینه کودک می‌تواند نگران کننده باشد و باید در اسرع وقت توسط یک متخصص ارزیابی شود. چندین علت بالقوه توده در قفسه سینه کودک عبارتند از:

  • تومورهای غیر سرطانی مانند فیبروم یا لیپوم
  • آبسه یا عفونت
  • بزرگ شدن غدد لنفاوی
  • کوتوکندریت یا شرایط التهابی

۳. توده پاپيلوما سينه، آیا پاپیلوما سرطان است؟

این توده‌ها شبیه زگیل هستند و درون مجاری سینه رشد می‌کنند، همچنین ممکن است زیر نوک سینه ایجاد شوند. خانم‌های جوان‌تر ممکن است چندین توده داشته باشند در حالی که خانم‌هایی که نزدیک به یائسگی هستند معمولا تنها یکی دارند.

توده سينه چند نوع است؟
در این تصویر، علائم مختلف غده در سینه را مشاهده می‌کنید.

بهترین روش درمان توده‌ های سینه چیست؟

با توجه به اینکه بیشتر قشر درگیر این بیماری خانم‌ها هستند، خیلی مهم است که خانم‌ها بدن خود را بشناسند. اینکه بدانند پستان سالم در لمس چگونه است برای تشخیص هر تغییر و یا توده غیرطبیعی‌ای کمک کننده است. راهنمایی که در ادامه می‌آید برای انجام معاینه به خانم‌ها کمک می‌کند.

  • در آینه به خود نگاه کنید، ابعاد، شکل، و رنگ سینه را چک کنید و به دنبال توده‌ها یا تورم‌های قابل دیدن باشید.
  • بازوها را بلند کنید و مرحله قبل را تکرار کنید.
  • نوک سینه‌ها را از نظر هرگونه ترشح که ممکن است آبی، شیری، زرد، یا مخلوط با خون باشد، چک کنید.
  • در حالی که دراز کشیده اید، سینه و اطراف آن را تا زیر بغل و پایین دنده‌ها، با حرکت پیوسته و ملایم لمس کنید.
  • مرحله قبل را در حالی که نشسته یا ایستاده‌اید تکرار کنید، این کار ممکن است در زیر دوش آسان تر باشد.

با اینکه لازم است هر توده‌ی غیرطبیعی را پزشک معاینه کند، هر توده‌ای نیاز به درمان ندارد. پزشک ممکن است شما را معاینه کند و برای تعیین نوع توده، انجام ماموگرافی یا سونوگرافی را پیشنهاد کند. اگر کیست یا توده فیبروزی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است بدون انجام دادن اقدام خاصی، آن را تحت نظر بگیرد. اگر آبسه وجود داشته باشد می‌تواند آن را با یک سوزن تخلیه کند و آنتی بیوتیک تجویز کند.

درمان توده سينه با طب سنتی ممکن است؟

در طب سنتی، روش‌های زیر جهت بهبودی توده سینه توصیه شده است:

  • ترکیب سیر و عسل
  • مصرف چای سبز
  • مصرف زردچوبه
  • جینسینگ
  • بره موم

آیا احتمال سرطانی شدن توده سینه وجود داره؟ با بهترین متخصصان مشورت کن.

توده سينه چند نوع است؟ (انواع توده های خوش خیم پستان)

برخی توده‌های سینه در لمس حاشیه مشخصی دارند، در حالی که بقیه مانند یک ناحیه بافتی ضخیم شده هستند:

انواع توده‌های پستانتوضیحات
کیست‌ سینهکیست سینه یک فضای غشادار پر از مایع و غیرسرطانی یا خوش‌خیم است. اغلب در لمس صاف و انعطاف پذیر در زیر پوست احساس می‌شود. کیست‌های سینه در خانم‌های بالای ۵۰ سال نادر هستند. کیست‌های کوچک ممکن است بر روی بقیه بافت‌های سینه فشار آورده و باعث احساس درد شوند.
آبسه آبسه‌ها سرطانی نیستند و معمولا توسط باکتری‌ها ایجاد می‌شوند. پوست سینه بر روی محل آبسه قرمز شده و در لمس ممکن است گرم یا سفت باشد، همچنین ممکن است دردناک باشند. خانم‌هایی که شیردهی دارند احتمال بیشتری برای درگیری با آبسه دارند.
آدنومرشد غیرطبیعی بافت غده‌ای در سینه است. فیبروآدنوما رایج‌ترین نوع آدنوما در سینه است و بیشتر خانم‌هایی با سن کمتر از ۳۰ سال را درگیر می‌کند اما ممکن است در خانم‌های با سن بالاتر نیز دیده شود. این توده‌ها معمولا سرطانی نمی‌شوند.
توده‌های سرطانیمعمولا شکل نامنظم دارد و چسبیده به پوست یا بافت‌های عمقی درون سینه به نظر می‌رسد. سرطان سینه، مخصوصا در مراحل ابتدایی، دردناک نیست.
نکروز چربی و لیپومبه تخریب یا تجزیه بافت چربی سینه، نکروز چربی می‌گویند که ممکن است باعث ایجاد توده‌هایی غیرسرطانی شود.
توده سينه چند نوع است؟

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

توده در سینه یا تومور پستان یک عارضه مهم است که می‌تواند از نوع خوش‌خیم (غیر سرطانی) تا بدخیم (سرطانی)، کیست، فیبروآدنوم، پاپیلوم و لیپوم متغیر باشد. با وجود اینکه اغلب توده‌های سینه سرطانی و خطرناک نیستند، لازم است به محض لمس آن‌ها، برای ارزیابی و بررسی بیشتر به دکتر زنان، دکتر مامایی یا دکتر انکولوژی خوب مراجعه کنید.

در دکترتو می‌توانید با بهترین دکتر زنان در شهر خود آشنا شوید، از مشاوره آنلاین زنان زایمان و نازایی، مشاوره آنلاین دکتر مامایی یا مشاوره آنلاین دکتر متخصص خون و سرطان کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

لمس غده برآمده یا غیر برآمده در سینه توده نام دارد. بسیاری از شرایط از جمله سرطان، بیماری فیبروکیستیک سینه و کیست می‌توانند باعث ایجاد توده در سینه شوند.

اغلب دارای لبه‌های زاویه دار، نامنظم و نامتقارن هستند، نسبتاً بزرگ بوده و نزدیک‌ به سطح پوست قرار دارند.

کیست زمانی تشکیل می‌شود که مایع در سینه جمع شود، در حالی که تومور یک توده جامد است که می‌تواند غیرسرطانی یا سرطانی باشد. تغییرات طبیعی در سطح هورمون استروژن مهمترین دلیل ایجاد آنها هستند.

سرطان نوع بدخیم توده پستان است. بیشتر سرطان‌های سینه از مجاری پستان (لوله‌هایی که شیر را به نوک پستان می‌برند) یا لوبول‌ها (غدد تولید شیر) شروع می‌شوند.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره توده سینه

  1. کبری گفت:

    سلام من ۲سال پیش سینهام دردمیکردرفتم دکترسونگرافی کردگفت سینهات کیست داره بعدبهم داروویتامین داده گفت بعد۶ماه بیابرای سونگرافی مجددبازم رفتم سونگرافی بعدگفتندبایدبری ماموگرافی کنی جواب ماموگرافیم خوب بودبعدگفتن ۶دیگه بایدبیام برای سونوگرافی الان سینه سمت چپم که دست میگیرم یه توده هست خیلی میترسم بایدچکارکنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بهتره با انجام ماموگرافی هر ۶ ماه بررسی شود و در صورت تغییر سایز و شکل توده ممکنه با انجام نمونه برداری از طریق پوست و نیدل بررسی شود. از این لینک میتونید نوبت متخصص جراح پستان بگیرید.
      جراح پستان

  2. فاطمه گفت:

    سلام خانم ۴۴ ساله هستم تقریبا ۴ روزه که زیر سینه سمت راست من یک توده قرمز رنگ شبیه جوش زده و اصلا هم دردناک نیست ، آیا خطرناکه؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      میتونه تجمع چربی موجب بروز این دانه پوستی شده باشه که بدوننیاز به دستکاری در صورت تغییر سایز و شکل بهتره متخصص پوست معاینه کنند.
      بهترین دکتر پوست

  3. مینا گفت:

    ببخشیدیادم رفت بگم،حاله ی قهوه ای دورسینه ی چپم یه کم ورم کرده.خیلی نگرانم اگه راهنماییم کنیدممنون میشم.این توده همیشه بالای سینه ام بود الان مدتیه اومده بغل سینه ام .درضمن ۲۸سالمه

  4. مینا گفت:

    سلام من تقریبن دوسال پیش آمپول سه ماهه ی جلوگیری ازبارداری استفاده میکردم آخرین باری که آمپول تزریق کردم به بعدهمش سینه ی سمت چپم دردمی گرفت وکمی که فشارش میدادم یه مایع سفیدی ازش بیرون می آد.چندین دکتررفتم معاینه میکردن میگفتن چیزی نیست دوماه پیش هم سونوگرافی رفتم اونم گفت چیزی نیست امامن یک توده احساس میکنم که بیشتراوقات خیلی درد داره به نظرشمابایدچکارکنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بنظر میرسه این توده از غدد شیری شما باشد که ممکنه انسداد پیدا کرده باشد. بنابراین نیازه معاینه دوره ای پستان و سونوگرافی انجام شود که در صورت تغییر اندازه و شکل به متخصص جراحی پستان مراجعه تا از توده نمونه برداری شود.
      متخصص جراح پستان

  5. تمنا گفت:

    سلام خسته نباشین من مجردم ۳سال پیش متوجه توده در سینم شدم رفتم دکتر برام سونو گرافی نوشت رفتم گفتن خوش خیمه نیازی درمان نیس لیپیوم هس اون موقع هم وقتی ب سینم فشار می آوردم از چن مجاریش ترشح می آمد الانم وقتی فشار میدم میاد قبلا زرد کم رنگ بود الان پررنگ شده شیری هم میاد از یکیش لطفا راهنمایم کنین ممنونم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      نیازه سووگرافی سینه انجام بشه و آزمایش کامل هورمونی از جمله هورمون پرولاکتین سنجیده بشه. بهتره برای معاینه به متخصص زنان مراجعه کنید. از این لینک نوبت بگیرید.
      دکتر متخصص زنان

  6. نگار گفت:

    سلام
    خانم ۲۴ ساله هستم
    از دیروز در قسمت خارجی سینه چپم یه توده کوچک تقریبا گرد و متحرک حدودا دو سانتی احساس میکنم، درد نداره اما وقتی خیلی دست میزنم کمی درد میگیره
    بشدت نگرانم ، میشه لطفا راهنماییم کنید؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این توده میتونه از غدد چربی و یا انسداد مجاری شیری در پستان باشد. بهتره با انجام سونوگرافی سینه به متخصص زنان مراجعه کنید.
      متخصص زنان

  7. زینب گفت:

    سلام بتازه گی متوجه شدم سینه سمت چپم یه غده ایجاد شده و کمی هم درد داره به دوکتور مراجعه کردم بعداز سنوگرافی شواهدی دال بر وجود توده هیپواکویی به ابعاد ۵.۹ در ۳.۳ سانتی متر در سینه چپ وجود دارد .
    جریان مرکزی روی CD/PD دیده میشود . من خیلی نگران هستم و دیدگاه شما را الزامی میدانم و برایم با ارزش است گرانمهر .

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      توده های هایپواکو توده های خوش خیم و اغلب از بافت پستان هستند ولی به علت داشتن درد نیازه تحت سونوگرافی از توده نمونه برداری انجام شود. از این لینک میتونید نوبت متخصص جراح بگیرید.
      متخصص جراحی پستان

  8. مریم گفت:

    سلام من چند روز سینه سمت چپم درد میکرد ولی الان بهتره شده دست که میزنم یه چیز گرد سفت رو لمس میکنم میشه بهم بگید چی

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      توده سینه میتونه به علت انسداد مجاری سینه و یا از بافت پستان باشد. تغییرات هورمونی و زمان انجام معاینه در تشخیص نوع توده موثر است. بهتره با انجام ماموگرافی و مراجعه به متخصص زنان توده سینه را بررسی کنید.
      متخصص زنان

  9. محمد رضا فیروزی گفت:

    سلام خسته نباشید چند ماهی میشه یه غده چربی بالای نوک پستان سمت چپ احساس میکنم که وقتی دست میزنم یا به شکم میخوابم درد داره در ضمن من. ۴۶سالمه .آیا احتمال بدخیم بودن داره ؟چی کار باید بکنم؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممکنه این توده چربی باشه که خطرناک نیست ولی نیازه معاینه حضوری و سونوگرافی از توده انجام شود. از این لینک نوبت پزشکان پوست را برای بررسی بیشتر این توده بگیرید.
      متخصص پوست و مو

  10. میسا گفت:

    سلام. بعد از زایمانم که الان یک سال ازش گذشته یه چیزی شبیه یه جوش و به همون اندازه زیر سینه راستم دیدم که هنوز هست. توش یه چیز سفت و بی دردی هست مثل چربی. از بیرون شبیه جوشای زیر پوستی ای هست که قرمزه. نه اندازه ش بزرگ شده تو این یه سال نه دردی داره. ولی به خاطر جاش و اینکه یه ساله اینجاست نگرانم کرده. چی می تونه باشه ممکنه راهنمایین کنید؟ ممنون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بنظر میرسه چربی زیر پوستی عامل ایجاد این مشکل باشه و اگه توده چربی زیر پوستی باشه خطری نداره. بهتره برای بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید اگه این مورد مشخص شد با جراحی سرپایی فادر به برداشتن آن هستند. ا زاین لینک نوبت بگیرید.
      پزشک متخصص زنان