شکستگی کمر چه علائم و راه درمانی دارد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

شکستگی کمر موضوعی جدی است که باید در صورت تشخیص و بروز علائم آن هر چه سریع‌تر درمان شود. این نوع شکستگی درد زیادی به همراه خواهد داشت و ممکن است در زندگی فرد اختلالات زیادی بوجود آورد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
شکستگی کمر

شکستگی کمر همان شکستگی در استخوان‌های ستون فقرات است که در مجموع به عنوان مهره کمر شناخته می‌شوند. کار اصلی این مهره‌ها محافظت از نخاع است. در حالی که شکستگی ستون فقرات در هر فردی ممکن است رخ دهد، اغلب در مردان و  در سنین ۱۸ تا ۲۵ سال بیشتر اتفاق می‌افتد.

شکستگی ستون فقرات با شکستگی دست یا پا متفاوت است. شکستگی یا جابه‌جایی مهره کمر می‌تواند باعث گیر کردن قطعات استخوانی و آسیب به اعصاب نخاعی یا نخاع شود. اکثر شکستگی‌های ستون فقرات در اثر تصادفات رانندگی، سقوط، شلیک گلوله یا ورزش اتفاق می‌افتد.

صدمات می‌تواند از کشیدگی نسبتاً خفیف رباط و ماهیچه، شکستگی و دررفتگی مهره‌های استخوانی تا آسیب طناب نخاعی باشد. بسته به شدت آسیب، ممکن است درد، مشکل در راه رفتن، یا ناتوانی در حرکت بازوها یا پاهای خود (فلج) را تجربه کنید. بسیاری از شکستگی‌ها با درمان‌های معمول بهبود می‌یابند. با این حال، برخی از شکستگی‌های شدید نیز ممکن است برای ترمیم و بهبودی نیاز به جراحی داشته باشند.

اگر دچار این مشکل شده‌اید و در انتخاب پزشکی باتجربه شک دارید، از دکترتو کمک بگیرید. شما می‌توانید به کمک دکترتو بهترین متخصص ارتوپد را برای بهبود شکستگی کمر خود انتخاب کنید.

شکستگی مهره‌ های کمر چیست؟

شکستگی ستون فقرات معمولاً در اثر پوکی استخوان، زمین خوردن، آسیب‌های ورزشی یا ضربه‌هایی مانند تصادفات رانندگی ایجاد می‌شود. حتی اگر برای ترمیم مهره‌های شکسته خود نیاز به جراحی داشته باشید و اگر نخاع شما آسیب ندیده باشد، نباید عوارض طولانی مدت شکستگی ستون فقرات داشته باشید.

شکستگی ستون فقرات یک اصطلاح پزشکی برای شکستگی استخوان هر یک از مهره‌های کمر است؛ یعنی اگر هر یک از ۳۳ استخوانی که ستون فقرات را تشکیل می‌دهند دچار شکستگی شوند. گاهی اوقات افراد از شکستگی ستون فقرات به عنوان شکستگی کمر صحبت می‌کنند.  اکثرا شکستگی کمر نیازی به جراحی ندارد، اما ممکن است برای چند ماه نیاز به استفاده از بریس داشته باشید. با این حال، شکستگی شدید ستون فقرات نیاز به جراحی خواهد داشت.

شکستگی کمر ممکن است مربوط به هر یک از مهره های کمر باشد.
شکستگی کمر یک اصطلاح پزشکی درباره شکستن مهره‌های کمر است.

علائم و نشانه های شکستگی مهره های کمر

از جمله علائم شکستگی کمر می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • احساس درد در پشت یا ناحیه گردن: علت کمر درد شدید می‌تواند شکستگی باشد.
  • گزگز یا بی حسی کمر
  • ضعف یا فلج اندام‌ها
  • اسپاسم عضلانی کنترل نشده
  • از دست دادن کنترل ادرار یا روده

‏ علائم شکستگی مهره کمر بر اثر ضربه

در صورتی که به دلیل وارد شدن ضربه به ناحیه کمر خود دچار شکستگی کمر شده باشید علائم زیر را در خود مشاهده خواهید کرد:

  • کمر درد
  • تورم یا حساسیت
  • افتادگی یا خمیدگی جدید در ستون فقرات
  • سوزن سوزن شدن یا بی حسی پشت
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع

گاهی شکستگی کمر همراه با شکستگی لگن بوده و در این شرایط تکان خوردن و راه رفتن بسیار سخت‌تر می‌شود.

به کمرت ضربه شدیدی وارد شده؟

درد امانتو بریده؟ به پزشک مراجعه کن.

علت شکستگی مهره های کمر

دلایل شکستگی کمر می‌تواند مواردی مانند پوکی استخوان، تروما و وجود تومور در ستون فقرات که باعث سرطانی شدن آن نواحی نیز می‌شود باشد.

تشخیص شکستگی کمر

پزشک شکستگی ستون فقرات را با معاینه فیزیکی و آزمایش‌های تصویربرداری تشخیص می‌دهد. اگر نقاط حساس یا دردناک را احساس می‌کنید یا اگر هرگونه تغییر در شکل ستون فقرات و وضعیت بدن شناسایی شود، علائمی از شکستگی کمر هستند. علاوه بر این تشخیص‌ شکستگی کمر با آزمایش تصویربرداری اشعه ایکس، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، سی تی اسکن و آزمایش تراکم استخوان نیز که گاهی اسکن DEXA یا DXA نامیده می‌شود، ممکن است.

‏عکس شکستگی مهره کمر

در این قسمت عکس شکستگی مهره کمر را مشاهده می‌کنید:

شکستگی مهره کمر با درد شدید همراه است.
‏عکس شکستگی مهره کمر را مشاهده می‌کنید.

ایا شکستگی مهره کمر خوب میشود؟

پاسخ این سوال بسته به نحوه درمان شکستگی ستون فقرات دارد که به چند عامل وابسته است. از جمله:

  • چه چیزی باعث شکستگی شده است؟
  • نوع شکستگی چیست؟
  • نقطه شکستگی کجاست؟

راههای درمان شکستگی مهره‌ های کمر

اکثر شکستگی های ستون فقرات نیازی به جراحی ندارند. با اینحال رایج‌ترین راه‌های درمان شکستگی کمر عبارتند از:

  • استفاده از بریس
  • فیزیوتراپی
  • درمان پوکی استخوان
  • جراحی شکستگی ستون فقرات

‏۱. درمان شکستگی مهره کمر بدون جراحی

راه‌های درمانی شکستگی کمر بدون جراحی شامل استفاده ازبریس، انجام فیزیوتراپی، درمان پوکی استخوان با دارو و نیز ازون تراپی است که در ادامه به توضیح مفصل هر یک پرداخته‌ایم.

۲. کمربند شکستگی مهره کمر

محدود کردن حرکت ستون فقرات از طریق استفاده از بریس نخاعی به روند بهبودی شکستگی کمر کمک می‌کند. همچنین ممکن است به جلوگیری از آسیب بیشتر و به حداقل رساندن درد نیز کمک کند.

۳. ازون تراپی

در این روش کم تهاجمی، پزشک گاز اوزون را به درون دیسک آسیب دیده و عضلات اطراف دیسک تزریق می‌‌کند. این درمان بوسیله سوزن به طور مستقیم به داخل دیسک تزریق شده و حجم دیسک را کاهش می‌دهد. این اتفاق به دلیل اکسیداسیون پروتئوگلیکان‌ها رخ می‌دهد.

در واقع پروتئوگلیکان‌ها، پروتئین‌هایی هستند که در مرکز ژل مانند دیسک (به نام هسته پالپوسوس) قرار دارند. با کاهش حجم دیسک، فشار روی آن نیز کاهش پیدا می‌کند که این امر می‌تواند از شدت کمر درد بیمار کم کند.

جدا از کوتاه‌تر شدن دوره نقاهت و عوارض کمتر این روش درمانی نسبت به عمل جراحی، سایر مزایای تزریق اوزون به کمر عبارتند از:

  • کم تهاجمی بودن روش درمانی
  • سرپایی بودن روش درمان
  • قابل انجام در مدت زمانی کوتاه
  • هزینه بسیار کمتر از عمل جراحی
  • بدون درد بودن روش درمانی

۴. فیزیوتراپی

ابتدا لازم است تا کمر آسیب دیده توسط متخصص فیزیوتراپی معاینه و بررسی شود. این معاینات بالینی عمدتا با لمس بخش‌هایی از کمر توسط تراپیست همراه است. نواحی شدت گرفتن درد و میزان حرکت در ستون فقرات، کمر و پاها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. روند درمان فیزیوتراپی شکستگی مهره کمر شامل چند بخش مختلف اعم از موارد زیر است:

  • کاهش درد بیمار به کمک گرما یا سرما درمانی و مگنت تراپی
  • انجام تمرینات انعطافی
  • تمرینات قدرتی در تراپی شکستگی مهره کمر
  • بهبود وضعیت قرارگیری بدن بیمار
  • جلوگیری از افتادن و ایجاد تعادل

نگرانی که شکستگی کمرت بدون جراحی بهبود پیدا نکنه؟ از متخصص مشاوره بگیر.

۵. جراحی شکستگی مهره کمر

اگر شکستگی ستون فقرات در خطر آسیب به نخاع باشد، یا اگر درد شما چند ماه پس از درمان‌های غیرجراحی بهبود نیابد، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. رایج‌ترین جراحی‌ها برای ترمیم شکستگی کمر ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی است.

متن انگلیسی:
Minor fractures of the spine can be healed with rest and medication, however, more severe fractures might require surgery to realign the bones. If left untreated, spinal fractures can lead to permanent spinal cord injury, nerve damage and paralysis
ترجمه متن:
شکستگی‌های خفیف ستون فقرات را می‌توان با استراحت و دارو بهبود بخشید، با این حال، شکستگی‌های شدیدتر ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشند تا استخوان‌ها دوباره در جای خود قرار بگیرند. شکستگی های ستون فقرات در صورت درمان نشدن می‌تواند منجر به آسیب دائمی نخاع، آسیب عصبی و فلج شود.

pennmedicine

‏۶. دارو برای درد شکستگی کمر

معمولاً داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بدون نسخه تمام چیزی است که برای کاهش علائم شکستگی ستون فقرات نیاز دارید. قبل از مصرف NSAID برای بیش از ۱۰ روز متوالی لازم است تا با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

علاوه بر این با مصرف داروهای پوکی استخوان، سالمون کلسی تونین و مکمل‌های کلسیم نیز می‌توانید به بهبود خود کمک کنید.

‏۷. دارو گیاهی برای شکستگی مهره کمر

داروهای گیاهی به طور مستقیم باعث درمان شکستگی کمر نمی‌شوند بلکه به عنوان تسکین دهنده درد و برای بهبود سلامت موثر هستند.

درمان شکستگی کمرتوضیحات
کمربند شکستگی مهره کمرمحدود کردن حرکت ستون فقرات
اوزون تراپیبا کاهش حجم دیسک، فشار روی آن نیز کاهش پیدا می‌کند.
فیزیوتراپیکاهش درد بیمار به کمک گرما یا سرما درمانی و مگنت تراپی و انجام تمرینات
جراحی شکستگی مهره کمررایج‌ترین جراحی‌ها برای ترمیم شکستگی کمر ورتبروپلاستی و کیفوپلاستی است.
دارو برای درد شکستگی کمرداروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بدون نسخه
داروهای گیاهیتسکین درد کمر
انواع روش درمان شکستگی مهره های کمر

‏درمان شکستگی مهره کمر در سالمندان

پوکی استخوان از مهم‌ترین علل شکسته شدن استخوان ها و مهره کمر است. دردهای ناشی از شکستگی در افراد سالمند بسیار دردناک است و عموما درمان آن بین چهار تا شش هفته طول می‌کشد. روش درمان شکستگی مهره کمر در سالمندان بسته به نوع و شدت اختلال متفاوت است.

اما تمامی متخصصین و پزشکان ستون فقرات به این موضوع اعتقاد دارند، که درمان هر اختلالی در سالمندان به دلیل کهولت سن و ضعفی که در اندام‌هایشان وجود دارد، نسبت به جوانان سخت‌تر است. از این رو در صورتی که شکستگی به مرور زمان ایجاد شده باشد دردهای خفیف تری را به دنبال دارد و به کمک درمان های ساده‌تر همچون دارودرمانی و تجویز دارو می‌توان به مقابله با این اختلال پرداخت.

درمان شکستگی کمر در سالمندان شامل دارو درمانی، استفاده از بریس، فیزیوتراپی و انواع جراحی کایفوپلاستی و ورتبرپلاستی است.

یکی از علل شکستگی مهره‌های کمر در سالمندان پوکی استخوان است.
یکی از علل عمده شکسته شدن استخوان‌ها و مهره‌های کمر در سالمندی پوکی استخوان است.

مراقبت از شکستگی مهره کمر در خانه (درمان خانگی شکستگی کمر)

علاوه بر گزینه‌های درمانی جراحی و گزینه‌های درمانی مرسوم برای شکستگی ستون فقرات، درمان‌های خانگی مختلفی علائم این بیماری را کاهش می‌دهند. گزینه‌های درمانی در خانه شامل دما درمانی، استراحت، اصلاح فعالیت و داروهای بدون نسخه است. هر یک از این راه‌ها را در ادامه توضیح داده‌ایم:

دما درمانی

دما درمانی شامل استفاده از گرما یا سرما برای کاهش درد است. بلافاصله پس از آسیب، یخ باید به صورت دوره‌ای به مدت تقریباً یک هفته روی ناحیه آسیب دیده قرار داده شود تا درد و التهاب کاهش یابد. در این مدت نباید از گرما استفاده کرد زیرا با کشیدن مایع به محل آسیب دیده تورم و درد را افزایش می‌دهد.

پس از هفته اول، بسته به اولویت ممکن است از گرما، یخ یا هر دو استفاده شود. هر یک باید به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه هر ساعت اعمال شود. قبل از قرار دادن یخ روی محل آسیب، باید داخل کیسه گذاشته و در حوله پیچیده شود.

استراحت در خانه

ممکن است یک دوره کوتاه استراحت برای محدود کردن حرکاتی که درد و آسیب را افزایش می‌دهند تجویز شود. استراحت طولانی مدت در بستر می‌تواند پوکی استخوان را بدتر، تراکم استخوان را کاهش یا باعث سایر مشکلات سلامتی شود. در این مدت باید از ورزش‌های سنگین بسته به شدت آسیب نیز از چند هفته تا چند ماه اجتناب شود. مدت و احتیاطات لازم استراحت باید براساس دستورالعمل‌های یک متخصص باشد.

متن انگلیسی:
Low impact activities, such as walking or tai chi, are good for your heart, and a healthy circulatory system can increase blood flow to the fracture and help your bones heal faster. It’s also essential to avoid bed rest to minimize your chances of developing blood clots or deep vein thrombosis in your legs
ترجمه متن:
فعالیت‌های خفیف مانند پیاده‌روی یا تای چی برای قلب شما مفید است و سیستم گردش خون سالم می‌تواند جریان خون در شکستگی را افزایش دهد و به بهبود سریعتر استخوان‌ها کمک کند. همچنین اجتناب از استراحت در رختخواب برای به حداقل رساندن احتمال لخته شدن خون یا ترومبوز ورید عمقی در پاها ضروری است.

nyulangone

اصلاح فعالیت

پس از چند روز استراحت در رختخواب، مهم است که به آرامی به روال عادی خود بازگردید. افراد باید به حرکت ادامه دهند، اما فعالیت‌های خود را زیاد نکنند. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، هنگام خم شدن، چرخاندن و بلند کردن باید مراقب باشید. قبل از بازگشت کامل به فعالیت‌های بدنی عادی باید با یک متخصص ارتوپدی مشورت کنید.

داروی بدون نسخه

داروهای مسکن بدون نسخه می‌توانند دردها را تسکین داده و روند بهبودی را کاهش دهند. استامینوفن یا NSAID ها داروهای بدون نسخه هستند که می‌توانند سطح درد و التهاب را کاهش دهند.

‏بهترین حالت خوابیدن برای شکستگی مهره کمر

بهتر است که به پشت دراز بکشید و یک بالش زیر زانوهای خود قرار دهید. این فقط در مورد راحتی نیست، بلکه یک حرکت استراتژیک برای حفظ انحنای طبیعی ستون فقرات و کاهش استرس در محل شکستگی است. همچنین می‌توانید به پهلو بخوابید و یک یا هر دو زانو را خم کرده و یک بالش بین آن‌ها قرار دهید.

در زمان شکستگی کمر باید فشار کمی به ستون فقرات وارد شود.
بهترین حالت خوابیدن در زمان شکستن کمر خوابیدن به پشت است.

‏برای درمان شکستگی مهره کمر چه بخوریم؟

برای درمان شکستگی کمر، مواد زیر را در وعده‌های غذایی روزانه خود جای دهید:

  • کلسیم مانند شیر بدون چربی
  • ویتامین D مانند لبنیات کم چرب
  • منیزیم در سبزیجات سبز رنگ مانند اسفناج، کلم پیچ، بادام، بادام هندی و غلات کامل
  • ویتامین‌هایی که سلامت استخوان‌ها را تقویت می‌کنند.
  • ویتامین  D3
  • مواد غذایی غنی از ویتامین D مانند روغن کبد ماهی، گونه‌های ماهی چرب مانند شاه ماهی، سالمون، ماهی خال مخالی، ساردین و تن، قارچ و لبنیات پر چرب
  • کلسیتریول
  • ویتامین C
  • ویتامین  K
  • مواد معدنی

شکستگی مهره کمر چقدر طول میکشد؟

اگر نیازی به جراحی نداشته باشید، اکثر شکستگی‌های ستون فقرات در زمانی حدود سه ماه بهبود می‌یابند. افرادی که نیاز به جراحی دارند نیز به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند. بهبودی پس از جراحی ممکن است شش هفته یا بیش از آن طول بکشد. این موضوع را پزشک به بیمار اعلام خواهد کرد.

عوارض شکستگی مهره کمر

عوارض مرتبط با شکستگی‌ ستون فقرات سینه‌ای و کمری عبارتند از:

  • لخته‌های خون در لگن و پاها که این لخته‌ها ممکن است در طول دوره‌های طولانی استراحت در بستر یا بی‌حرکتی ایجاد شوند.
  • آمبولی ریه که لخته خونی بوده و آزاد شده و به ریه‌ها می‌رود.
  • ذات الریه (ذات الریه خطرناک است؟)

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

تجربه شکستگی کمر می‌تواند هم ترسناک و هم دردناک باشد. به خصوص به این دلیل که معمولاً در اثر یک تصادف ناگهانی یا در طول زمان بدون اینکه شما حتی متوجه آن شوید ایجاد می‌شود. در هر صورت، تا زمانی که شکستگی کمر باعث درد یا علائم دیگر نشود، متوجه نخواهید شد که این اتفاق افتاده است.

مهمترین کاری که می‌توانید برای جلوگیری از عوارض طولانی مدت شکستگی کمر انجام دهید این است که در صورت مشاهده علائم فوراً به پزشک مراجعه کنید.

اگر بیش از ۵۰ سال سن یا سابقه خانوادگی دارید نیز لازم است که در مورد خطر ابتلا به پوکی استخوان با یک پزشک متخصص در این زمینه صحبت کنید.

دکترتو به شما امکان دستیابی به یک منبع کامل و جامع از تمامی پزشکان متخصص در این زمینه را داده است. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت دکترتو، مناسب‌ترین متخصص ارتوپد و دکتر فیزیوتراپی برای درمان بیماری خود را پیدا کنید. همچنین می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان، نوبت مشاوره آنلاین دکتر ارتوپدی و همچنین مشاوره آنلاین دکتر متخصص فیزیوتراپی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

بیشتر افراد چند هفته پس از شروع درمان احساس بهبودی دارند. با اینحال مدت زمان بهبودی مهره های کمر بستگی به نوع شکستگی، شکستگی مهره‌ها و میزان آسیب وارده دارد.

اگر درد شما ادامه یابد، پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) را پیشنهاد کند. می‌توانید برخی از NSAID‌ها مانند ایبوپروفن و ناپروکسن را نیز بدون نسخه خریداری کنید. این داروها به کاهش تورم اطراف دیسک یا آرتریت کمک می‌کنند.

در حال حاضر و با نرخ اعلام شده در سال ،1402 دیه شکستگی کمر با عمل جراحی که بدون عیب درمان شود، برابر با یک‌دهم دیه کامل و برابر با  90 میلیون تومان است.

به پشت بخوابید و یک بالش زیر زانو قرار دهید. اینکار باعث کاهش فشار روی کمر می‌شود. همچنین می‌توانید به پهلو بخوابید و ۱ یا هر دو زانو را خم کنید و یک بالش بین آن‌ها قرار گیرد.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره شکستگی کمر

  1. بتول گفت:

    سلام من از روی پله افتادم ومهرهی شمارهی ۳ ی من شکسته می خوام عکس سی تی اسکن من رو ببینید وبه من نشان بدین که کجاش شکسته حالا باید چطور عکس رو بفرستم من ایتا وایمو دارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      برای ارسال عکس بهگروه تلگرامی دکترتو بپیوندید
      ممنونم از شما

  2. ناشناس گفت:

    سلام ۷سال پیش مهره ۵ کمرم شکست سه ماه بدون جراهی با استراحت خوب شدم ولی بعد از دو سه سال مخصوصا وقتی وزنم زیادتر شد درد به سراغم اومد وعلاوه براون ماهیچه هر دوطرف مهره شکسته شده توخواب یا وقتی روی کمر دراز میکشم میگیره. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با این توضیح
      اولویت بر درمان اسیب به مهره های کمر باشد
      چون ممکن است روی قسمت های دیگر تاثیر بگذارد
      از نظر کمبود کلسیم و ویتاین دی ۳ باید بررسی شود
      بطور کلی انجام ام ار ای ضروری است

      متخصص ارتوپدی

  3. امیری گفت:

    با سلام
    من خانم امیری ۲۰ سالم هست
    در حادثه گلزار شهدای کرمان ۱۳ دی سال ۱۴.۲ از ناحیه ی نخاعی اسیب دیدم یعنی ترکش خورد ب کمرم و مهره ی ۴ کمرم شکست و پای چپم کاملا فلج بود ولی انگشت های پایم حس داشت الان خدارو شکر بهتر شده ولی هنوزم از زانو ب پایین بی حسه و زانوهای هر دو پام مثل سنگ سفت میشن میخوام بشینم کاملا سنگ میشن هردو زانو نمیدونم خوب میشن ؟؟؟

  4. یمنا گفت:

    درود و ادب .مامان بزرگ من هشتادساله. هستند. پوکی استخوان شدید ..یکماهه کمردرد داشتند که بسختی و درد زیاد قادر به یکم راه رفتن بودن ..عکس کمر گرفتیم گفتند مهره چهارم شکسته .چون فشار بالا دارن آیا میشه عمل کرد..دکتر براشون کمربند تجویز کردن ولی خیلی اذیت میشه ..چکار کنیم که بهتر بشند و درد کمتری تحمل کنند و بتونند مثل قبل راه برن .با. سپاس فراوان

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      مهمترین کار پس از استراحت
      مصرف مکمل های مناسب استخوانی است
      فیزیوتراپی هم می تواند کمک کننده باشد
      دکتر فیزیوتراپی

  5. ناشناس گفت:

    سلام
    من سال ۸۶ از ارتفاع سقوط کردم
    یکی از مهرهای کمرم شکست و تعویض مهره داشتم
    لگنمم شکست
    بعد از ۶ ماه همه مشکلاتم خدا رو شکر حل شد
    ولی از همون موقع مشکل زود انزالی دارم
    ایا ربطی به اون موقع داره
    لطفا راهنمایی کنید
    ممنون میشم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله می تواند به این اسیب هم مرتبط باشد
      مخصوصا اگر عضلات یا اعصاب منتهی به آلت اسیب دیده باشند
      ولی در هر حال نیاز به درمان دارید
      زیر نظر پزشک باشید

      متخصص اورولوژیست

  6. هادی گفت:

    در سربازی مهره کمرم شکست و دچار دیسک خفیف شدم و یک ماه کمربند بستم آیا امکان معافیت هست؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بستگی به میزان پارگی یا شکستگی دارد
      حتمن درخواست برای بررسی کمیسیون بدهید

  7. جواد عالی مقام گفت:

    سلام خسته نباشید
    من حدود ۲۰ روزه پیش تصادع کردم طبق mriیک دنده شکسته ودو دنده ترک داره تو خونه رو تخت با کمربند استراحت میکنم ایا میتوانم پیاده روی کوتاه یا پشته ماشین بشینم البته درد قابل تحملی دارم ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت بستن کمربند مخصوص
      و مصرف داروها
      می توانید
      ولی رانندگی یا ورزش سنگین انجام ندهید

  8. عزیزی گفت:

    سلام ۴۳ سالمه. در CT اسکن نوشته شده به دلیل پوکی استخوان مهره سوم شکستگی خفیف و کاهش ۵۰ درصدی ارتفاع مهره. آیـا کوتاهی مهره قابل جبران هست.

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      اولویت بر درمان پکی استخوان باید باشد
      میزان کلسیم و ویتامین دی۳ شما هم باید سنجیده شود
      زیر نظر متخصص ارتوپدی باشید

      متخصص ارتوپدی

  9. مهدی خان احمدی گفت:

    حدود شش ماه تصادف کردم مهره t2t4 شکسته عمل کردم با پلاتین هنوز کمرم درد مکنه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      مهره های سینه ای تان شکسته است
      اگر در ناحیه کمر درد دارید باید مجددا روند تشخیصی و درمانی انجام شود
      مسکن و ضدالتهاب مصرف کنید
      و زیر نظر پزشکتان باشید

  10. سارا گفت:

    سلام مادرم ۷۰ سالشه سالم بود یه کمد کمک کرد بلند کردیم مهرهدکمرش شکست الان ۶ ماهه خوب نمیشه هم کمربند تی ال اس او میبنده هم داروی درمان پوکی استخوان میخوره ولی ۶ ماهه خوب نشده چیکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بسته به تراکم و میزان پوکی استخوان
      زمان ترمیم فرق میکند
      ولی به هرحال ۶ ماه غیر عادی است
      حتمن به پزشک مراجعه کنید
      شاید نیاز به جراحی هم باشد
      جدی بگیرید
      متخصص ارتوپدی