اگر به حرف زدن در خواب دچار هستید، این نکات را فراموش نکنید– مجله سلامت دکترتو

حرف زدن در خواب چه دلیلی دارد و روش های درمان آن چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

حرف‌زدن در خواب پدیده‌ای است که در آن فرد در هنگام خواب از کلمات ساده تا مکالمات پیچیده برای بیان افکار و رویاهای خود استفاده می‌کند. این اتفاق بیشتر در کودکان شایع است اما در بزرگسالان هم ممکن است رخ دهد. صحبت در خواب یک اتفاق بی‌ضرر است و ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد مگر اینکه باعث اختلال شود یا به اختلال‌های زمینه‌ای دیگری مانند آپنه تنفسی مرتبط باشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
حرف زدن در خواب چه دلیلی دارد و روش های درمان آن چیست؟

حرف زدن در خواب یک نوع اختلال شایع در کودکان و بزرگسالان است که در طول مراحل مختلف خواب اتفاق می‌افتد. این عارضه در بیشتر موارد بی‌خطر است و معمولا به دلیل استرس، افسردگی، تب بالا، مصرف الکل رخ می‌دهد. برخلاف شایع بودن صحبت کردن در خواب، علت دقیق آن ناشناخته باقی‌مانده است زیرا می‌تواند به‌طور مستقل یا به عنوان بخشی از اختلالات خواب رخ دهد. در صورتیکه این مشکل شما یا اطرافیان شما را اذیت می‌کند، می‌توانید برای بررسی علت آن یا بهتر شدن شدت این حالت، با دکتر روانشناس مشورت کنید. همچنین می‌توانید سوالات خود را از مشاور روانشناسی تلفنی در دکترتو بپرسید.

حرف زدن در خواب چیست؟

حرف زدن در خواب به انگلیسی (sleep talking problem) نوعی اختلال خواب است که باعث ایجاد صداهای نامفهوم و آوا مانند یا مکالمات خیالی در چرخه‌های خواب می‌شود. به کسانی که در خواب صحبت می‌کند سومنيلوکوئی (somniloquy) گفته می‌شود و با وجود اینکه این اختلال چندان خطرناک نیست اما می‌تواند باعث آزار دیگران شود. مخصوصا اگر صحبت کردن به شکلی باشد که باعث خجالت و شرمندگی بعد از بیداری باشد.

معمولا کسانی که در خواب صحبت می‌کنند، در هر بخش خواب تنها ۳۰ ثانیه حرف می‌زنند. اما برخی از افراد به دفعات این حالت را تکرار می‌کنند. حرف‌زدن در خواب و ایده‌ی فاش‌شدن راز افراد دیگر در خواب، ترسناک و البته هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد. اما یک تحقیق جدید نشان‌می‌دهد که ما بیشتر در خواب کلمه‌ی «نه» را می‌گوییم.

اخیرا یک تحقیق جدید در فرانسه در مورد خواب‌پریشی و حرف‌زدن در خواب انجام شده‌است که به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین تحقیق در این مورد است. محققین در این تحقیق متوجه شده‌اند که کلمه «نه» و کلمه‌ای با کارکرد مشابه کلمه «لعنت» در فارسی که نشان از نارضایتی دارد، بیشتر از هر کلمه‌ی دیگری در خواب گفته‌می‌شود.

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

علائم حرف زدن در خواب چیست؟

حرف زدن در خواب یا سومنيلوکوئی، معمولا به صورت گفتارهای نامفهوم یا مکالمات کوتاه در زمان خواب ظاهر می‌شود. فرد ممکن است کلمات بی‌معنی بگوید یا جملات کامل را بیان کند. این گفتارها می‌توانند در هر مرحله‌ای از خواب رخ دهند و معمولا فرد پس از بیدار شدن هیچ خاطره‌ای از آن‌ها ندارد.

نشانه همراه حرف زدن در خواب شامل موارد زیر هستند:

  • فریاد زدن یا جیغ کشیدن در خواب
  • گفتارهای نامفهوم یا واضح در خواب
  • عدم آگاهی فرد از گفتارهای خود
  • عدم یادآوری گفتارها پس از بیداری
  • وقوع در هر مرحله‌ای از خواب
  • به هم خوردن چرخه خواب و بیدار شدن خود یا دیگران
  • حرف زدن در خواب همراه با دندان قروچه، راه رفتن در خواب و تکان‌خوردن زیاد در برخی افراد
علل حرف زدن در خوابعلائم حرف زدن در خوابروش‌های تشخیص و درمان
استرس و اضطرابصحبت‌های نامفهوم یا جملات کامل در خواببررسی سابقه خواب توسط پزشک
کمبود خواب و خستگیصحبت‌کردن با لحن عادی یا هیجانیانجام تست خواب (پلی‌سومنوگرافی) در موارد شدید
تب و بیماری‌های عفونیجیغ زدن یا داد زدن در خوابتنظیم برنامه خواب منظم
مصرف الکل و کافئینناآگاهی از صحبت کردن هنگام بیدار شدنکاهش استرس و تکنیک‌های آرام‌سازی
ژنتیک (سابقه خانوادگی)همراه با خواب‌گردی یا حرکات غیرعادیپرهیز از مصرف مواد تحریک‌کننده قبل از خواب
عوارض مصرف برخی داروهاتأثیر منفی بر خواب دیگرانمشاوره با پزشک در موارد مزمن
اختلالات خواب مانند آپنه خوابتکرار زیاد در یک شب یا شب‌های متوالیدرمان آپنه خواب یا سایر اختلالات مرتبط
اختلالات عصبی (پارکینسون، زوال عقل)همراه با کابوس‌های شبانهدارودرمانی در موارد خاص تحت نظر پزشک
جدول مشخصات اختلال صحبت کردن در خواب

علت حرف زدن در خواب چیست و چرا در خواب حرف میزنیم؟

متاسفانه هنوز علت اصلی حرف زدن در خواب مشخص نیست. یکی از داده‌هایی که در این زمینه در دست است، این است که معمولا حرف زدن در خواب برای کسانی اتفاق می‌افتد که سابقه‌ی آن را در خانواده خود دارند. برای کسانی که افراد درجه یک خانواده‌شان هم این مشکل را دارند، احتمال حرف زدن در خواب بیشتر است. بنابراین می‌توان گفت که احتمال ژنتیکی بودن این مسئله وجود دارد.

در مواردی ممکن است که علت ایجاد حرف زدن در خواب، استرس و اضطراب بوده و در موارد دیگر نیز ممکن است که این مسئله به علت بیماری‌های روانی دیگر بروز پیدا کند. یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های برخی از بیماری‌های جسمی که همراه با درد کشیدن است، حرف زدن در خواب است.

برخی از افراد در خواب می‌ترسند و خواب‌های ترسناک می‌بینند که حرف زدن در خواب را برای این افراد توجیه می‌کند. مخصوصا کسانی که در خواب فریاد می‌زنند. کودکانی که در خواب خود کابوس می‌بینند در مواردی از جای خود بلند می‌شوند و راه می‌روند. برخی دیگر از علت‌های حرف زدن در خواب شامل موارد زیر است:

  • داروهای خاص
  • استرس‌های احساسی و فشار روانی
  • تب بالا
  • مشکلات روانی
  • خستگی شدید
  • تروما روحی
  • مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر
  • مشکلات روحی
  • کم خوابی
علت حرف زدن در خواب چیست؟
طبق بررسی محققان،‌ حرف زدن در خواب به علت فشاری است که در فرد ایجاد شده‌است.

۱. روانشناسی حرف زدن در خواب

حرف زدن در خواب معمولا هنگام خواب بسیار سبک اتفاق‌می‌افتد. انسان بعد از مرحله خواب سبک وارد خواب عمیق می‌شود و بعد از ۷۰ تا ۹۰ دقیقه وارد مرحله رویا‌دیدن می‌شود که هر ۹۰ دقیقه تکرار می‌شود. حرف زدن در خواب ارتباطی با رویا ندارد بلکه مربوط به خواب سبک است. در این حالت، ذهن مسیر پیچیده‌ای را طی می‌کند و افکار را دوباره مرور می‌کند. این فرایند در‌واقع پرسه‌زدن یک ذهن گیج در افکار است.

حرف‌زدن در خواب در کودکان و بسیاری از کسانی که با این مشکل بزرگ می‌شوند، رایج‌تر است. صحبت در خواب می‌تواند ریشه‌ی ژنتیکی داشته‌باشد. مخصوصا اضطراب و استرس می‌تواند به این موضوع دامن بزند. افرادی که در خواب صحبت می‌کنند، عموما به نوعی نگران و مضطرب هستند.

پروفسور هورن معتقد است که بهتر است نگرانی زیادی در مورد حرف‌زدن در خواب نداشته‌باشیم. همینطور، حرف‌هایی که افراد دیگر در خواب می‌گویند را جدی نگیریم. با‌این‌حال صحبت در خواب می‌تواند یک موضوع را نشان‌دهد. کسی که به‌طور دائم در خواب صحبت می‌کند، احتمالا مضطرب است و پیدا کردن دلیل این اضطراب می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

۲. علت حرف زدن کودکان در خواب

حرف زدن کودک در خواب شایع‌تر از بزرگسالان است و معمولا با رشد آن‌ها کاهش می‌یابد. عواملی مانند خستگی مفرط، استرس، یا تغییرات در برنامه خواب می‌توانند این رفتار را تحریک کنند. این حالت معمولا بی‌ضرر است و نیازی به درمان ندارد.

۳. علت حرف زدن در خواب نوجوانان

در نوجوانان، حرف زدن در خواب ممکن است به دلیل استرس‌های تحصیلی، تغییرات هورمونی یا کمبود خواب باشد. مدیریت استرس و حفظ برنامه منظم خواب می‌تواند به کاهش این رفتار کمک کند.

علت حرف زدن در خواب نوجوانان چیست؟
علت حرف زدن در خواب نوجوانان می‌تواند استرس یا کم خوابی باشد.

۴. علت جیغ زدن در خواب بزرگسال

جیغ زدن در خواب یا ترس‌های شبانه، می‌تواند ناشی از اختلالات خواب مانند کابوس‌های شدید، استرس یا اختلالات اضطرابی باشد. در برخی موارد، این وضعیت ممکن است به مشکلاتی مانند آپنه خواب مرتبط باشد.

۵. دلیل حرف زدن در خواب سالمندان

در سالمندان، حرف زدن در خواب می‌تواند به دلیل تغییرات طبیعی مرتبط با سن در الگوهای خواب، عوارض جانبی مصرف داروها یا وجود اختلالات خواب مانند آپنه خواب باشد. مشاوره با پزشک می‌تواند به شناسایی و مدیریت این عوامل کمک کند.

۶. علت حرف زدن در خواب با چشم باز

برخی از افراد با چشمان نیمه باز می‌خوابند. علت زیاد حرف زدن در خواب می‌تواند موارد مختلفی مانند استرس، اضطراب، ژنتیک و بسیاری موارد دیگر باشند. چشمان نیمه باز هم می‌تواند همزمان با این مسئله اتفاق بیفتد.

علت فریاد زدن در خواب بزرگسالان چیست؟
صحبت کردن در خواب می‌تواند باعث اذیت دیگران شود.

۷. علت فریاد زدن در خواب چیست؟

کسانی که به دو اختلال کابوس شبانه (sleep terrors) و اختلال در خواب رِم REM sleep behavior disorder (RBD) مبتلا هستند، معمولا در خواب جیغ می‌کشند و فریاد می‌زنند. این وضعیت ممکن است با استرس یا اضطراب تشدید شود.

متن انگلیسی:
Usually, night terrors occur in non-rapid eye movement (REM) sleep, which is when you are in a state between dreaming and waking.
ترجمه فارسی:
معمولا وحشت شبانه در خواب غیر سریع با حرکت چشم (REM)، زمانی است که شما در حالت بین خواب و بیداری هستید، رخ می‌دهد.

به نقل از سایت verywellmind

۸. دلیل حرف زدن در خواب بعد از سکته مغزی

شایع‌ترین انواع ناتوانی بعد از سکته مغزی شامل اختلال در گفتار، محدودیت توانایی‌های فیزیکی، ضعف یا فلج اندام در یک طرف بدن، مشکل در گرفتن یا نگه‌داشتن اشیا، کند شدن توانایی در برقراری ارتباط و حرف زدن در خواب است. بسیاری از افراد برای بررسی علت حرف زدن در خواب و درمان آن باید به متخصص مراجعه کنند.

۹. دلیل حرف زدن در خواب در بیماری زوال عقل خواب

بدون توقف صحبت کردن در خواب، معمولا در انواع خاصی از زوال عقل، به‌ویژه دمانس بدن لووی و دمانس عروقی دیده می‌شود. این اتفاق می‌تواند نشان‌دهنده یک اختلال خواب REM یا اختلال زمینه‌ای دیگری باشد.

۱۰. صحبت کردن در خواب بیماران اسکیزوفرنی

این مورد یک شکل بسیار نادر از صحبت‌کردن در خواب است. فرد مبتلا به اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی ممکن است هر بار چند دقیقه سریع و نامنسجم صحبت کند و دوباره به خواب برود.

آیا شما هم علائم صحبت کردن در خواب را دارید؟

برای تشخیص و درمان دقیق همین الان نوبت بگیرید.

۱۱. در خواب حرف زدن در فلج خواب، آیا می توان در فلج خواب صحبت کرد؟

صحبت کردن در خواب در طول فلج خواب، برای بیمار اتفاق سختی است. برخی از افراد ممکن است سعی کنند در زمان خواب به طور ناخودآگاه صحبت کنند اما به دلیل فعال‌شدن نسبی ماهیچه‌های صوتی و سرکوب کنترل ارادی ماهیچه‌ها فقط صداهای خفه تولید می‌کنند.

۱۲. دلیل حرف زدن در خواب در دوران یائسگی

اختلالات خواب در دوران یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی، گرگرفتگی، تعریق شبانه، اضطراب یا بی‌خوابی رخ می‌دهند. این عوامل می‌توانند چرخه خواب را مختل کرده و منجر به افزایش صحبت در خواب شوند.

۱۳. حرف زدن و لگد زدن در خواب

برخی از افراد ممکن است در هنگام خواب هم صحبت‌کردن در خواب و هم لگد زدن را تجربه کنند که به‌عنوان اختلالات حرکتی مرتبط با خواب شناخته می‌شود. در این وضع افراد به‌صورت فیزیکی رویاهای خود را اجرا می‌کنند و در نتیجه در هنگام خواب به صحبت‌کردن و لگدزدن می‌پردازند.

۱۴. در خواب حرف زدن بعد از ضربه به سر

خوابیدن پس از ضربه مغزی نمی‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند. خطر اصلی این است که وقتی شما خواب هستید، خانواده یا پزشکان شما احتمالا نشانه‌هایی از آسیب جدی مغزی مانند تشنج یا ضعف یک طرف بدن را متوجه نشوند.

علائم حرف زدن در خواب چیست؟
حرف زدن در خواب، یا سومنيلوکوئی، نوعی پاراسومنیا است که در آن فرد بدون آگاهی در خواب صحبت می‌کند.

۱۵. استرس و اضطراب و صحبت کردن تو خواب

استرس و اضطراب می‌تواند چرخه خواب را مختل کرده و در خواب حرف زدن را شدید کنند. این اتفاق در افرادی که شغل حساسی دارند یا کودکانی که دوران سختی را در مدرسه تجربه می‌کنند، رایج‌تر است.

۱۶. صحبت کردن در خواب با تب بالا

هنگامی که فردی با درجه حرارت بالا بیمار می‌شود (به خصوص در خواب افراد مبتلا به آنفولانزا) الگوی خواب او مختل شده و باعث رویاهای واضح و حتی صحبت در خواب می‌شود. این اتفاق موقتی است و با کاهش تب، بهبود می‌یابد.

۱۷. صحبت کردن در آپنه خواب

آپنه تنفسی در خواب به قطع ناگهانی تنفس در زمان خواب گفته می‌شود. برخی افراد ممکن است در کنار آپنه، در خواب حرف بزنند یا رویاهای واضح ببینند. در واقع، آپنه خواب می‌تواند باعث بیداری‌های مکرر و ناهشیاری‌های کوتاه‌مدت شود که ممکن است با حرف زدن در خواب همراه باشد. درمان آپنه خواب می‌تواند به کاهش این علائم کمک کند.

۱۸. دلیل راه رفتن و حرف زدن در خواب

راه رفتن و در خواب حرف زدن هر دو از انواع پاراسومنیاها یا اختلالات خواب هستند و می‌توانند به دلیل عوامل ژنتیکی، کمبود خواب، استرس یا مصرف برخی داروها رخ دهند. ایجاد محیط خواب ایمن و مدیریت استرس می‌تواند به کاهش این رفتارها کمک کند.

علت راه رفتن و حرف زدن در خواب چیست؟
راه رفتن و حرف زدن در خواب می‌تواند به دلیل عوامل ژنتیکی، کمبود خواب یا استرس رخ دهد.

۱۹. علت صحبت کردن در خواب در دوران بارداری

۳ ماهه سوم بارداری زمانی است که مادران انتظار افزایش بی‌خوابی و بیداری شبانه را دارند. در این زمان معمولا چند بار در شب بیدار شدن به دلیل ناراحتی‌هایی مانند کمردرد، نیاز به ادرار کردن، گرفتگی عضلات پا، سوزش سر دل و حرکت جنین اتفاق می‌افتد.

تشخیص حرف زدن در خواب چگونه انجام می شود؟

هنگامی که به دکتر روانشناس مراجعه می‌کنید، دکتر با گوش دادن به حرف‌های شما، بعد از مدتی ریشه‌های این مشکل را پیدا می‌کند. اگر علت مشخصی مانند استرس و اضطراب در زندگی شما نباشد، برای این مشکل احتمال ژنتیک داده‌می‌شود. معمولا کسانی که به این مسئله دچار می‌شوند، افرادی هستند که نزدیکان آنها نیز سابقه‌ی حرف زدن در خواب داشته‌اند. به طور کلی هیچ تست تشخیصی برای تشخیص علت این مشکل انجام نمی‌شود.

تشخیص در خواب حرف زدن معمولا بر اساس گزارش‌های فرد یا هم‌اتاقی‌ها انجام می‌شود. در موارد شدید، ممکن است از پلی‌سومنوگرافی (مطالعه خواب) برای ارزیابی دقیق‌تر استفاده شود.

درمان حرف زدن در خواب چیست؟

در صورتیکه حرف زدن در خواب در نوجوانی شما ایجاد شده‌است و همراه با فریاد زدن، ترسیدن و علائم دیگر است، بهتر است که سریع‌تر به دکتر روانشناس مراجعه کنید. یکی از راه‌هایی که به شما کمک می‌کنند که این مسئله را درمان کنید، صحبت کردن با یک متخصص است. در صورتیکه این مسئله فرزند خردسال شما را اذیت می‌کند، بهتر است که ابتدا با دکتر اطفال مشورت کنید.

در بیشتر موارد برای درمان این مشکل، توصیه‌های بهداشتی برای خواب فرد داده‌می‌شود و می‌تواند نتیجه‌بخش باشد. مثلا یکی از مهم‌ترین مواردی که در این مسئله موثر است، این است که فرد ساعت خواب خود را منظم می‌کند و استرس و اضطراب کمتری را در خواب متحمل می‌شود. زیرا یکی از اصلی‌ترین علت‌های ایجاد حرف زدن در خواب می‌تواند استرس باشد. برخی از این توصیه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • ساعت خواب خود را حتی در تعطیلات و روزهای آخر هفته منظم کنید.
  • از خوردن کافئین و نوشیدنی‌های محرک قبل از خواب پرهیز کنید. (بهتر است که مصرف این نوشیدنی‌ها در صبح باشد تا اثر آنها تا عصر از بین رفته باشد)
  • فضای خواب خود را مهیا کنید و کیفیت آن را افزایش دهید. نور را کاهش دهید و در فضای آرامی به خواب بروید.
  • در طول روز سعی کنید در معرض نور خورشید باشید و فعالیت بدنی بکنید.
  • ارتفاع بالش خود را منظم کنید و در جای راحتی بخوابید.

همین الان بهترین دکتر برای درمان اختلال خواب را پیدا کن.

درمان قطعی حرف زدن در خواب وجود دارد؟

از آنجا که حرف زدن در خواب معمولا بی‌ضرر است، درمان قطعی برای آن ضروری نیست. با این حال، مدیریت عوامل محرک می‌تواند به کاهش یا از بین بردن این رفتار کمک کند.

دارو برای حرف زدن در خواب وجود دارد؟

معمولا دارویی برای حرف زدن در خواب تجویز نمی‌شود. در مواردی که این رفتار ناشی از اختلالات خواب یا شرایط پزشکی دیگر باشد، درمان آن شرایط ممکن است به کاهش حرف زدن در خواب کمک کند.

آیا حرف زدن در خواب خطرناک است؟

حرف زدن در خواب (سومنيلوکوئی) به‌طور کلی یک رفتار بی‌ضرر محسوب می‌شود و معمولا نیازی به درمان ندارد. اما در برخی موارد، می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات خواب یا مشکلات جدی‌تری باشد. اگر این رفتار با سایر علائم مانند جیغ زدن، حرکات غیرطبیعی یا راه رفتن در خواب همراه باشد، نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد. عوارض احتمالی حرف زدن در خواب عبارت است از:

  • اختلال در خواب دیگران
  • امکان آسیب جسمی با راه رفتن در خواب یا حرکات شدید
  • احتمال مشکلات عصبی (در برخی افراد مسن، حرف زدن در خواب می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌هایی مانند پارکینسون یا زوال عقل باشد)

اگر این رفتار مکرر و شدید است یا با علائم دیگری همراه است، مراجعه به پزشک متخصص روانشناس یا روانپزشک می‌تواند به تشخیص و درمان بیماری کمک کند.

پزشکان پیشنهادی

چگونه می توان صحبت کردن در خواب را کنترل کرد؟

برای جلوگیری از حرف زدن در خواب نمی‌توان از روش درمانی خاصی استفاده کرد اما می‌توان سبک زندگی را تغییر داد. یکی از روش‌هایی که برای بهبود این مسئله می‌توان به کار برد، رعایت بهداشت خواب است. در هر صورت هیچ کس نمی‌داند که به این مشکل مبتلا می‌شود. به طور کلی، مواردی که به کنترل حرف زدن در خواب کمک می‌کنند عبارت است از:

  • حفظ برنامه منظم خواب
  • کاهش استرس و اضطراب
  • پرهیز از مصرف کافئین و الکل قبل از خواب
  • ایجاد محیط خواب آرام و راحت

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

حرف زدن در خواب یک رفتار شایع و معمولا بی‌ضرر است که در با ایجاد صداهای نامفهوم یا مکالمات، جیغ زدن و حتی گفتن کلمات کوتاه مشخص می‌شود. شناسایی و مدیریت عوامل محرک این اتفاق مانند استرس و اضطراب مزمن، می‌تواند به کاهش این رفتار کمک کند.

برای بررسی علت در خواب حرف زدن می‌توانید به دکتر روانشناس یا متخصص روانپزشک مراجعه کنید و در صورت نیاز، مشاوره آنلاین یا تلفنی بگیرید. در سایت نوبت‌دهی آنلاین پزشکان دکترتو، می‌توانید از زمان‌های نوبت ویزیت حضوری پزشک متخصص مورد نظرتان آگاه شوید و آن را ثبت کنید یا مشاوره تخصصی آنلاین و تلفنی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

حرف زدن در خواب، یا سومنيلوکوئی، نوعی پاراسومنیا است که در آن فرد بدون آگاهی در خواب صحبت می‌کند. این رفتار معمولا بی‌ضرر است و می‌تواند ناشی از استرس، کمبود خواب، تب یا مصرف مواد محرک باشد. در برخی موارد، ممکن است با اختلالات خواب دیگر همراه باشد.

برای کاهش حرف زدن در خواب موارد زیر را انجام دهید:

  • حفظ برنامه منظم خواب
  • کاهش استرس و اضطراب
  • پرهیز از مصرف الکل و کافئین قبل از خواب
  • ایجاد محیط خواب آرام و راحت
  • مشاوره با پزشک در صورت تداوم مشکل

عوامل متعددی مانند استرس و اضطراب، کمبود خواب یا خستگی زیاد، تب بالا و مصرف الکل یا مواد مخدر می‌توانند منجر به حرف زدن در خواب شوند.

حرف زدن در خواب معمولا تأثیر مستقیمی بر کیفیت خواب فرد ندارد و بیشتر برای هم‌اتاقی‌ها یا شریک زندگی ممکن است مزاحمت ایجاد کند. با این حال، در برخی موارد اگر با سایر اختلالات خواب همراه باشد، می‌تواند به کیفیت خواب آسیب برساند.

تحقیقات نشان می‌دهد که حرف زدن در خواب می‌تواند زمینه ژنتیکی داشته‌باشد. افرادی که در خانواده‌شان سابقه پاراسومنیاهایی مانند خواب‌گردی یا کابوس‌های شبانه وجود دارد، ممکن است بیشتر مستعد حرف زدن در خواب باشند.

در منابع علمی، دعای خاصی برای جلوگیری از حرف زدن در خواب ذکر نشده است. با این حال، بعضی افراد خواندن ۴ قل، آیت الکرسی یا آیه‌های کتاب آسمانی را قبل از خواب برای آرامش ذهن و کاهش استرس توصیه می‌کنند.

بله، ممکن است فرد در خواب به زبانی غیر از زبان مادری خود صحبت کند. این پدیده معمولا در افرادی که به چند زبان مسلط هستند یا در محیط‌های چندزبانه زندگی می‌کنند، مشاهده می‌شود. محتوای گفتار در خواب ممکن است با تجربیات روزمره یا خاطرات فرد مرتبط باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره حرف زدن در خواب

  1. Aaaa گفت:

    به نظرمن اگر آرامش داشته باشید وورزشهای تمرکز ذهن مثل یوگا رو انجام بدین بهبود پیدامیکنید.منم توخواب خیلی حرف میزنم و اکثراوقات میخندم یا گریه میکنم و کارهایی رو که داخل اون روز انجام دادم میبینم وراجع بهشون حرف میزنم.خوابمم سنگینه و خانوادم همشون خوابشون سبکه تا من شروع به حرف زدن کنم همه بیدارمیشن گوش میدن??

  2. ..... گفت:

    دقیقا تک تک همینایی ک میگی هرشب اتفاق میوفته ولی نه هر ۹۰دقیقه بلکه هر۳۰دقیقه یا کمتر,یکبار اتفاق میوفته و کلمها تکرار نمیشه ولی همه کلمه ها نهی (بازدارنده) چیکار کنم اینو راهنمایی کنید

  3. ..... گفت:

    دقیقا تک تک همینایی ک میگی هرشب اتفاق میوفته ولی نه هر ۹۰دقیقه بلکه هر۳۰دقیقه یا کمتر اتفاق میوفته و کلمها تکرار نمیشه ولی همه کلمه ها نهی (بازدارنده) چیکار کنم اینو راهنمایی کنید

  4. حمید گفت:

    سلام
    طبق گفته اطرافیان در خواب خیلی ناله میکنم و هزیان میگم و اصلا متوجه نمیشم
    علت چیه
    ممنون

    1. :/ گفت:

      سلام من‌هم خودم تو خواب حرف میزنم هم داداشم ولی هیچکدوممون جواب سوال رو نمیدیم من بارها امتحان کردم برادرمم‌ همینطور نگران راز و اسرارتون نباشید شاید اطرافیانتون سر به سر تون میزارن که راستشو میگی تو خواب و به سوال جواب میدی،!!همینطور که تو این مقاده اشاره کرده ادم نه رو بیشتر میگه مثلا اگه شما خیانت کنی طرف بگه کردی راحت میگی نه خیلی هم شیکو مجلسی ولی در کل کار بدی نکنید که استرس فاش شدنشو داشته باشید😏

  5. flippy گفت:

    سلام . من یک دانش آموز کنکوری ام . همیشه خوابم میاد حتی اگه به اندازه کافی خوابیده باشم. مشکل موقع بیدار شدنمه. خانوادم سعی میکنن بیدارم کنن حتی شده شام دادن بهم و بلندم کردن و پا پای خودم بردنم تو رخت خوابم ولی من متوجه نشدم. مبهم گویی دارم و گاهی هم با خانوادم درگیری لفظی پیدا میکنم. ولی خودم متوجه هیچ کدوم از اینا نمیشم. باید چیکار کنم؟

  6. Mansoor گفت:

    سلام خودم هم همین مشکل را دارم من شبی که در خواب حرف بزنم از طرف روز پریشان و گیج میباشم لطفا رهنمایی ام کنید

  7. ملیکا گفت:

    منم همینطور خیلی سخته

    1. mhla گفت:

      الان هنوزم دارید؟

      1. Hana گفت:

        مامان من از وقتی که یادمه تو خواب حرف میزنه تقریبا هر شب! اگه هر شب نشه هفته ای دو بارو حتماااا میشه و بیشترم دعوا میکنه. البته سالهاست که افسردگی داره و دارو مصرف میکنه. خودش خیلی ناراحته که شبا حرف میزنه و ناسزا میگه. ینی هیچ راهی وجود نداره؟

      2. بهزاد رئیسی گفت:

        سلام من این مشکل رو دارم… راه درمانش چیه؟؟؟

        1. هرچی دوس داری صدام کن گفت:

          سلام
          من خیلی تو خواب حرف میزنم.
          داداشم میگه اسم بعضی از افرادو میگم بعد باهاشون صحبت میکنم.
          تو این دو سه سال هر شب دعوای خانوادگی داریم.
          یعنی یه شب خواب راحت ندارم.
          حرف زدنام به خاطره این مشکلاته؟ 👆

        2. همیار دکترتو گفت:

          سلام همراه گرامی
          بله اضطراب و ناراحتی و اعصاب خوردی و اتفاقات روزانه و … همگی می تونن در حرف زدن در خواب نقش داشته باشن.

        3. انیس سعادت گفت:

          سلام همراه عزیز
          توی خواب حرف زدن می تونه ناشی از اضطراب و تنش روزانه باشه.
          شاید لازم باشه دارودرمانی بشید. برای این مشکل می تونید به روانپزشک مراجعه کنید.
          مشاوره تلفنی با روانپزشک

  8. ماری گفت:

    من به گفته شوهرم و بچه هام تو خواب حرف میزنم و حتی بلند میشوم و به چیزهایی اشاره می کنم که کسی نمیبینه.
    سه سال پیش پسرم فوت کرد و بعد از اون بدتر شدم.همسرم میگه با زبانهای دیگه حرف میزنم

    1. .......... گفت:

      سلام
      من پزشک نیستم ولی باید آرامش پیدا کنی. بعد کرونا تقریبا یک ماه با خانواده برید سفر.
      تو خونه کیک درست کنید.
      کتاب های داستانی بخونید تا فکرتون باز شه.
      اگه مشکل دارید با شوهرتون باید اونو بر طرف کنید تا شبا با آرامش بخوابید.
      به چیزایی که شما رو احساساتی میکنه نزدیک نشید.
      اگه اینا جواب ندادن،برید توی باغی جایی یا اصلا تو خونه، انقد کا کنید که شب راحت خوابتون ببره.
      فعلا خدانگهدار.

  9. محمد گفت:

    من تو خواب بیشتر وقتا حرف میزنم وحتی پیش اومده تو خواب علاوه بر حرف زدن بلدشم و قصد رفتن به جایی رو با به کار بستن کلمات یا معذرت خواهی از دیگران انجام بدم چرا؟

    1. من گفت:

      دیروز تو خواب پا شدم نمیدونم چی گفتم فحش دادم همه خانواده میخوان تلافی کنن اصلا دست خودم نبود ولی یادم میاد نمیدونم چیز دیگه ای گفتم یا ن /:
      خیلی سر صدا میکردن نمیزاشتن بخوابم /:

  10. طنین گفت:

    سلام من یک دختر ۱۶ ساله هستم و همین مشکل را دارم من خیلی خیلی دچار این مشکل میشوم مثلا در سال حدود ۵ یا ۱۰ بار به گفته اطرافیام من بلند میشم و میر دررا باز میکنم و میخواهم بروم برای همین اگر به مسافرت بروم ترس پدرومادرم این است که یک موقع پا نشوم و نروم برای همین هر جا که میرویم و یا حتی خانه خودمان در ها شبها همیشه قفل هستند اگه راه درمانی دارید لطفا به من پیشنهاد بدید ممنون میشم

    1. شروین گفت:

      اوخ تو دگه وضعت خیلی خرابع

      1. مروارید گفت:

        به نظر بنده وضعیت شما بیشتر خراب است،به امید شفای…

        1. ابوالفضل بختیاری پور گفت:

          آقا من دیشب از خواب بلند شدم گفتم ما همه با هم هستیم
          🤣🤣
          هر شب همین طورم هی یه چیزی میگم
          یه بارم‌نماز خوندم
          یه بار بلند شدم شروع کردم داد و فریاد بابام گرفتم که خونه رو نابود نکنم 🤣🤣 منم هی می گفتم ولم کنین

        2. همیار دکترتو گفت:

          سلام همراه گرامی
          برای این مشکلتون می تونین به متخصص روانپزشک مراجعه کنین:
          لیست متخصصین روانپزشک

        3. . گفت:

          سلام من ی دختر ۱۳سالم ک تو خواب ب طور وحشت ناک حرف می زنم و جالب اینه ک وقتی حرف می زنم میفهمم دارم چی میگم من همیشه و هر شب تو خواب حرف می زنم ولی بعضی وقتا تو خواب راه میرم لطفا اگه میدونید چاره چیه بگید ممنون

        4. همیار دکترتو گفت:

          سلام همراه گرامی
          برای این مشکلتون می تونین به متخصص روانئزشک مراجعه کنین:
          لیست متخصصین روانپزشک

      2. فاطمه گفت:

        از وقتی کرونا شایع شده وشوهرم چون مجبوره سرکاربره همش تو خواب حرف میزنه خیلی میترسیم نکنه اتفاقی بیوفته

    2. مروارید گفت:

      ناله کردن، ادای کلمات نامفهوم و حتی سخن گفتن در خواب امری بی‌خطر است و امکان دارد برای هر فردی ایجاد شود، اما استرس، نگرانی و هرگونه مشکلات روان‌شناختی می‌تواند احتمال بروز آن را افزایش دهد و هر چه این مشکلات روان‌شناختی و نگرانی بیشتر باشد، ممکن است تعداد ایجاد این اختلالات در خواب افزایش پیدا کند.
      همچنین حرف زدن در خواب بر اثر درست عمل نکردن مکانیسم و دستگاه عصبی در مغز ایجاد می‌شود که وظیفه‌اش توقف فعالیت‌های عصبی مرتبط با خوابیدن همچون فعالیت‌های گفتاری یا حرکتی بدن است؛ قطعاً تاکنون با افرادی برخورد کرده‌اید که در هنگام خوابیدن و زمانی که در خوابی عمیق هستند شروع به صحبت کرده و حتی گاهی فریاد می‌زنند این افراد معمولاً پس از بیدار شدن، موضوع را به خاطر ندارند و چیزی از حرف‌های خود را به یاد نمی‌آورند.

      1. ندا گفت:

        همشون منم. ببینین من چقد بدبختم مامان و بابام بخاطر حرف زدن من تو خواب منو شوهر نمیدن میگن مردم رو شب با داد زدنت دیوونه میکنی

    3. Helia گفت:

      پوف منم همینم دقیقن شونزدع سالمع چن بار تو راه پله بابام گرفتتم
      چن بارم پیش اومدع ک یهویی مثلن وقتی دارم راه میرم خابم میبیرع و کاملن هوش از سرم میرع و میوفتم
      خانوادم نگران میشن خیلی ولی دوس ندارم برم دکتر ینی دوس ندارم مریض باشم

    4. Mahdieh گفت:

      منم یه دختر ۱۹ ساله هسنم که دائما تو خواب حرف میزنم .از بچگی این اتفاق رخ میداد و حتی بچگی راه میرفتم و بارها در خونه رو باز کردم و از ستختمان خارج شدم و وقتی خواستم وارد خیابون شم یکی منو گرفته . در حال حاضر خیلی اقوام هم میدونن من تو خواب حرف میزنم و این منو خیلی اذیت میکنه .خانواده خودم هم خیلی نگرانم هستن .راهکارتون چیه ؟ من واقعا مظطربم . ترس از جدایی پدر و مادرم دارم .

      1. محمد گفت:

        مطمعن نیستم ولی اگر دغدغه ای در زندگی دارید سعی کنید بطور مرتب با شخصی قابل اعتمادد ر تماس باشید ومسائل ذهنی تونو بازگو کنید حداقل ۳ ماه

    5. اکرمی گفت:

      سلام. من ۳۴ سالمه و از دوران دبیرستان این مشکل رو دارد. در سال بیشتر از ۱۰۰ بار این طور میشم. تو خواب حرف می زنم و راه می رم. مثلا تو خواب می بینم گلدون از دستم افتاد رو تشک… یهو از خواب پا میشم می بینم دارم تشک رو جمع می کنم…,چیکار کنم؟؟؟؟

    6. امیر گفت:

      عیب ندارد منم همینطوری هستم تازه یبار چاقو قایم کرده بودم زیر بالشتم😰😑