فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
در هفته هفتم بارداری علائم شما بیشتر شده و تغییرات دوران بارداری را بهمرور متوجه میشوید. اگر دچار علائم خاصی شدهاید یا میخواهید در مورد وضعیت جنین در این هفته اطلاعات بیشتری داشته باشید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که هفته هفتم حاملگی چگونه است؟ چه علائمی ممکن است داشته باشید؟ در چه صورت مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود؟ جنین در این هفته چه شکلی است و کدام اندامها شکل گرفتهاند؟ بدن شما دچار چه تغییراتی میشود؟ کدام آزمایشها باید در این هفته انجام شود؟ آیا میتوان در هفته هفتم سونوگرافی را انجام داد؟ چه نوع تغذیهای در بارداری مناسب است؟ چه نکاتی در این هفته باید رعایت شود؟
درصورتیکه بهتازگی متوجه شدهاید که باردار هستید یا در طول بارداری علائم مشکوکی را تجربه میکنید، باید برای انجام معاینات و آزمایشها با دکتر زنان و زایمان یا متخصص مامایی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با این پزشکان بهصورت حضوری، تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید.
هفته هفتم بارداری چگونه است؟
بر اساس تقویم بارداری در هفته هفتم بارداری علائمی مانند تهوع و نفخ بیشتر میشود. ممکن است تغییراتی در پوست خود احساس کنید. برخی خانمها در این هفته کمی وزن اضافه میکنند و برخی به دلیل تهوع و استفراغ وزن از دست میدهند. جنین نسبت به هفته قبل رشد کرده و اندامهایی مانند مغز، ریه و اندامهای گوارشی در حال رشد هستند.
برخی افراد ممکن است به دلیل خونریزی لانهگزینی تا هفته هفتم حاملگی متوجه بارداری نشوند. شما میتوانید در این هفته از تست بارداری خانگی استفاده کنید. برای تایید پزشک باید آزمایش خون هم انجام شود. در هفته ۷ بارداری شما در ماه دوم بارداری هستید و نشانهها بیشتر از قبل مشخص میشوند.
علائم هفته هفتم بارداری
در هفته هفتم بارداری علائم حاملگی بیشتر خود را نشان میدهند. برخی علائم از هفته قبل ادامه داشته و برخی در هفته هفتم ظاهر میشوند. از رایجترین علائم هفته هفتم حاملگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- حالت تهوع صبحگاهی
- تکرر ادرار
- خستگی
- تغییرات دهانه رحم: تغییرات هورمونی و افزایش گردش خون باعث افزایش تولید مخاط دهانه رحم میشود. این ترشحات رقیق، بدون بو و شیری مایل به سفید هستند که به آن لکوره میگویند. مخاط به هم چسبیده و پلاگین مخاطی را تشکیل میدهد. پلاگین مخاطی دهانه رحم را میبندد و از شما و جنین در برابر باکتریها محافظت میکند.
- درخشان شدن پوست: در هفته هفتم بارداری احتمالا تنها علامت ظاهری تغییرات پوست باشد. افزایش جریان خون در بارداری باعث درخشندگی پوست میشود. از طرفی هورمونهای بارداری پوست را چرب و براق میکنند.
- یبوست: افزایش تولید پروژسترون باعث شل شدن ماهیچهها میشود. در نتیجه سرعت حرکت روده کند و یبوست و نفخ در بارداری بیشتر میشود.
- افزایش حس بویایی: قوی شدن حس بویایی در بارداری طبیعی است. اما این علامت میتواند تهوع صبحگاهی را تشدید کند.
- افزایش ترشح بزاق: این علامت بارداری کمی عجیب است. اما برخی خانمها در کنار حالت تهوع و استفراغ متوجه افزایش بزاق میشوند.
- ویار یا تنفر غذایی: در هفته هفتم حاملگی ممکن است هوس غذای خاصی را کنید. همیشه احساس گرسنگی داشته باشید یا حس کنید نمیتوانید چیزی بخورید.
- لکه بینی: لکه بینی خفیف در این هفته طبیعی است. اما اگر خونریزی دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
به نقل از pampers در رابطه با علائم گوارشی در هفته هفتم حاملگی:
علائم سقط جنین در هفته هفتم بارداری
در اوایل بارداری احتمال سقط جنین بیشتر است. به همین در چند هفته اول باید به علائم سقط توجه داشته باشید. در صورت بروز هر یک از نشانههای زیر حتما به پزشک مراجعه کنید.
- خروج مایعات از واژن
- خروج بافت از واژن
- خونریزی خفیف تا شدید
- درد در ناحیه زیر شکم، لگن یا کمر
در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
علائم مختلفی ممکن است در هفته ۷ بارداری ظاهر شوند. بسیاری از آنها طبیعی هستند و مشکلی برای شما ایجاد نمیکنند. اما اگر حالت تهوع شما شدید است و مدام استفراغ میکنید، باید برای جلوگیری از عوارض آن به پزشک مراجعه کنید. مقدار کمی لکه بینی در اوایل بارداری مشکلی ایجاد نمیکند. اما در صورتیکه خونریزی شدید باشد یا با دلدرد همراه باشد، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. ممکن است خونریزی نشانه سقط جنین باشد.
برای بررسی علائم هفته هفتم بارداری باید به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
اگر علائم بارداری در هفته هفتم شدید است، باید برای بررسی علائم به متخصص زنان یا دکتر مامایی مراجعه کنید. پزشک در صورت نیاز آزمایشهایی را تجویز میکند. برای ارتباط با بهترین پزشکان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
وضعیت جنین در هفته هفتم بارداری
جنین در هفته هفتم بارداری حدود یک سانتیمتر میشود. اندامهای مختلف بدن در حال رشد است و فیزیک جنین بهمرور توسعه پیدا میکند. تغییرات جنین در این هفته شامل موارد زیر میشود:
- از هفته ششم تا هفتم بارداری دهان، گوشها، چشمها و سوراخهای بینی در حال رشد و تکامل هستند. در هفته هفتم رشد سرعت بیشتری پیدا میکند و اندامها مشخصتر میشوند.
- پلکها و زبان جنین شکل میگیرند.
- بندناف در این هفته شکل میگیرد. بندناف جنین را به جفت متصل میکند. خون همراه با اکسیژن و مواد مغذی از طریق بندناف به جنین میرسد و مواد زائد نیز از این طریق دفع میشوند.
- رشد کلیههای جنین در طول بارداری سه مرحله دارد. احتمالا در هفته ۷ حاملگی رشد کلیهها در مرحله دوم است.
در هفته هفتم بارداری جنین چه شکلی است؟
اندازه جنین در هفته هفتم حاملگی به یک سانتیمتر میرسد و تقریبا اندازه یک دانه انگور کوچک میشود. جنین نسبت به هفته قبل دوبرابر شده است. در این مرحله اعضای بدن نامتناسب هستند. چشمهای جنین بزرگ است و پیشانی پهنی دارد.
قلب جنین در هفته هفتم بارداری
جنین در هفته هفتم بارداری بسیار کوچک و به همین دلیل تشخیص فعالیت قلب در این هفته کمی دشوار است. اگر پزشک سونوگرافی را در هفته ۷ بارداری تجویز کند، ممکن است صدای ضربان قلب را بشنوید. در این هفته ضربان قلب جنین بین ۱۱۰ تا ۱۶۰ ضربه در دقیقه است.
تغییرات بدن در هفته هفتم بارداری
در هفته هفتم بارداری یکی از نشانههای ظاهری درخشندگی پوست است. در طول بارداری جریان خون افزایش پیدا کرده و خونرسانی به پوست صورت باعث درخشندگی آن میشود. تغییرات هورمونی باعث میشود پوست چرب و براق شود. برخی زنان باردار در اوایل بارداری به دلیل تغییرات هورمونی جوش میزنند. اما برخی دیگر فقط شفافیت پوست را تجربه میکنند.
شکم شما در این هفته بزرگ نمیشود. معمولا بزرگ شدن رحم از هفته ۱۲ تا ۱۶ شروع میشود. اما ممکن است به دلیل نفخ و یبوست در هفته ۷ بارداری شکم شما کمی بزرگ شود.
آزمایش های هفته هفتم بارداری
اگر هفته هفتم حاملگی اولین ویزیت شما باشد، احتمالا پزشک معاینات کلی انجام میدهد و آزمایشهایی را توصیه میکند. از جمله:
- معاینه لگن و بررسی وضعیت دهانه رحم، رحم، تخمدانها و لولههای فالوپ
- اندازهگیری فشار خون
- آزمایش خون و ادرار برای چکاپ کلی
گاهی ممکن است پزشک در هفته هفتم بارداری سونوگرافی را توصیه کند. برخی پزشکان آزمایش سونوگرافی را به هفتههای بعدی موکول میکنند.
سونوگرافی در هفته هفتم بارداری
گاهی ممکن است اولین سونوگرافی در هفته هفتم حاملگی انجام شود. شما میتوانید فعالیت قلبی را از طریق سونوگرافی تشخیص دهید.
خود مراقبتی در هفته هفتم بارداری
رعایت نکات مراقبتی در طول بارداری به سلامت شما و جنین کمک میکند. سعی کنید موارد زیر را از این هفته رعایت کنید.
- تغذیه سالمی داشته باشید و مواد غذایی را بخورید که حالت تهوع را کاهش دهد.
- مصرف مایعات را افزایش دهید. بهویژه اگر استفراغ دارید، برای جلوگیری از کمآبی بدن مایعات بیشتری بنوشید.
- افزایش سطح هورمون پروژسترون باعث خوابآلودگی میشود. به زمان استراحت توجه داشته باشید.
- برای کاهش یبوست ورزش کنید. مصرف فیبر نامحلول را افزایش دهید و آب بیشتر بنوشید.
- مصرف ویتامین های دوره بارداری را ادامه دهید.
اگر تغییرات هورمونی باعث جوش صورت شده است، هر روز از پاککننده ملایم و مرطوبکننده بدون روغن استفاده کنید. برای درمان جوش خودسرانه دارویی را مصرف نکنید، زیرا ممکن است دارو برای شما یا جنین خطرناک باشد.
برای اطلاع از نکات مراقبتی در طول بارداری باید با متخصص زنان و زایمان یا دکتر متخصص مامایی مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان بهصورت حضوری، تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید. در دکترتو امکان مشاوره تلفنی با دکتر زنان وجود دارد.
تغذیه در هفته هفتم بارداری
در طول دوره بارداری باید تغذیه مناسبی داشته باشید. مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید. غذاهای سرخشده و تند را کمتر مصرف کنید. زیرا باعث سوزش سر دل میشوند.
از هفته هفتم بارداری یبوست و نفخ افزایش پیدا میکند. برای بهبود یبوست باید مواد غذایی زیر را در برنامه خود جای دهید.
- گندم
- کتان
- میوه همراه با پوست
- سبزیجات
- برنج قهوهای
- عدس
اگر نمیتوانید آب بهاندازه کافی بنوشید، آب گرم را با لیموترش، زنجبیل تازه، نعناع، خیار یا هر میوهای ترکیب کنید.
بایدها و نبایدهای هفته هفتم بارداری
از هفته هفتم حاملگی بهمرور بدن شما دچار تغییراتی میشود. باید لباسهایی تهیه کنید تا در زمان رشد جنین استفاده کنید. جنس لباس نباید بدن شما را اذیت کند. لباس زیر شما باید از جنس پنبه یا الیاف طبیعی باشد. سینه شما بهمرور بزرگ میشود و به سوتین با سایز بزرگتر نیاز پیدا میکنید.
احتمالا در اوایل بارداری برخی علائم مانند حالت تهوع شما را اذیت میکنند. به یاد داشته باشید که در سهماهه دوم بارداری یعنی حدود یک ماه دیگر بسیاری از این علائم فروکش خواهند کرد.
حتما در جلسه با مشاوره با دکتر زنان در مورد موارد زیر با پزشک صحبت کنید:
- برای مدیریت افزایش وزن چه کاری باید انجام دهم؟
- آیا در طول بارداری باید اقدامات خاصی در محل کار انجام دهم؟
- برای زایمان نیاز به چه برنامهریزی است؟
- در مورد عوارض بارداری و زایمان با دکتر زنان صحبت کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
در هفته هفتم بارداری اندازه جنین به یک سانتیمتر میرسد و تقریبا اندازه یک دانه انگور کوچک است. قلب و مغز و اندامهای اصلی در حال شکلگیری هستند. اجزای صورت مانند دهان، چشم، گوش و سوراخهای بینی تشکیل میشوند. البته اجزای صورت هنوز با هم تناسب ندارند.
علائم بارداری مانند حالت تهوع، نفخ شکم و یبوست در هفته هفتم حاملگی بیشتر میشود. به دلیل تغییرات هورمونی پوست شما درخشان شده و ممکن است به دلیل افزایش چربی، دچار آکنه شود. همچنین برخی زنان باردار تکرر ادرار را تجربه میکنند. در این هفته ممکن است پزشک سونوگرافی را تجویز کند. در سونوگرافی صدای قلب جنین شنیده میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراقبتهای دوران بارداری و معاینات این دوره باید با دکتر زنان یا متخصص مامایی مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با این متخصصان بهصورت حضوری، تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام ، این سوال و جواب ها عالی هستن
سپاس از توجه شما
هدف ما هم همین است که همراهان عزیز
از این سوال و جواب استفاده کنند
با ارزوی بهترین ها
سلام ، میتونم سوالم رو بپرسم؟
سلام
بله حتمن
سوالتان را واضح بپرسید تا بهتر بتوانیم کمک تان کنیم
تندرست باشید
سلام من هفته ۶بارداری رفتم سونو گفتن بچه قلب نداره دو هفته دیگه بیا الان ۷هفته امه خیلی زیر شکمم و نافم درد داره فقط سر صبح ادرارم داخلش خون هست میشه راهنمایم کنید خیلی استرس دارم
سلام
علایم هماتوم هم دارید
بهتر است در پایان همین هفته سونو انجام دهید
جدی بگیرید
متخصص زنان و زایمان
سلام. من در هفته ۷ بارداری هستم. مدت یک هفته هست که دچار تهوع و استفراغ و بی اشتهایی شدید شده ام طوری که تقریبا نتوانستم تا به الان غذایی بخورم.. تقریبا مدام گرسنه هستم و این به حالت تهوعم دامن میزند…
در این چند روز نتوانستم مکمل ، فولیک اسید و ویتامین دی مصرف کنم …
حدودا پنج روز دیگر به اولین دکتر مراجعه خواهم کرد…
با توجه به اینکه هیچ غذایی نمیتوانم بخورم، ایا این به جنین اسیب میزند؟
سلام
بله تغذیه مادر روی جنین بسیار موثر است
با توجه به علایم تان
باید از نظر تغییرات تیرویید و دیابت ازمایشات لازم صورت گیرد
متخصص زنان و زایمان
سلام من هفته ششم بارداری هستم حدود دوهفته علایم خفیف تهوع و سرگیجه داشتم الان دوروزه علایمم رفته
به نظرتون میتونه خطر باشه؟هیچ خونریزی و لکه بینی هم ندارم یک شب درمیان هم شیاف پروژسترون ۲۰۰ میزارم
سلام
این علایم در طول بارداری ممکن است رخ دهد
غیرطبی نیست
ولی بهتر است زیر نظر پزشک تان باشید
آیا تا زمان تشکیل قلب میشه پروژسترون استفاده کرد به علت لکه بینی
سلام
این دارو در بارداری
فقط و فقط زیر نظر و با دستور پزشک باید مصرف شود
سلام من تازه متوجه شدم باردارم رفتم دکتر سونو واژینال انجام داد گفت شش هفته و یک روز هست ولی قلبش ضعیف میزنه ۹۹بود .گفت ۱۰روز دیگه دوباره بیای سونو .به نظرتون مشکلی پیش نمیاد؟
سلام
در برخی موارد این مشکلات به راحتی حل می شود
بستگی به سونوگرافی بعدی دارد
زیر نظر پزشکتان باشید
سلام من بعد ۶سال به طور طبیعی چیزی که انتظار نداشتم باردار شدم رفتم دکتر سونو واژینال انجام داد گفت ۶هفته و یک روز هست ولی ضربان قلبش ۹۹بود گفت پایینه خیلی استرس گرفتم گفت ۱۰روز دیگه دوباره برم سونوگرافی .به نظرتون طبیعیه مشکلی پیش نمیاد؟
سلام
بستگی به جواب سونو بعدی دارد
تا روند تکامل قلب جنین طی شود
صبور باشید
چطوری میتونم سوالمو بپرسم
سلام
در همین جا
سوال یا دیدگاه تان را ارسال کنید
پروژسترون واژینال بهتره یا مقعدی؟
سلام
فرقی نمی کند
طبق دستور پزشک انجام دهید